Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tserrof77 #19432 üzenetére
"Mai világba KP nélkül ki se merek menni az utcára!"
Épp a mai világban ki se merek menni az utcára pénzzel. Először is kártyával fizetni (nekem) ingyenes. Kp-t felvenni pedig egyre drágább. Újabban épp a tranzakciós illeték miatt. Éves szinten több mint 10khuf a járulékos költség...
-
A nagyobb gond, hogy hosszú-hosszú éveknek kell eltelni addig, amíg az ez előtti állapot árban visszaáll.
És igen, természetesen karácsony előtt akartam volna venni 4 hdd-t. -
válasz
ati012 #13834 üzenetére
Természetesen nem, ahogy ez sem.
mod: de írhatom úgy is, hogy miután úgy döntöttem hogy nem y, nem z, hanem x boltban verem el a keservesen megkeresett "zsebpénz" (aka. a számlákon és életbenmaradáson kívül fennmaradó esetleges összeget), még én hitelezzek a boltnak?
Értem én hogy szar ügy ha valamit nem vesz át az ügyfél, de ez bizony benézés esete. Tessék módosítani a szerződési feltételeket, hogy a megrendelési folyamat x státusza után nincs visszavonás, csak a kár megtérítése ellenében, amit nyilvánvalóan el kell fogadtatni a userrel előtte.
-
-
válasz
philoxenia #13492 üzenetére
Szép szép, de nem ilyen egyszerű
Ajánlom például olvasgasd végig az elektro tesla levlist villámmal kapcsolatos subjectjeit kezdésnek.
mod: persze csak ha érdekel a téma....mivel ez külön szakma gyakorlatilag, nem 3 szóval lehet a védelmet összefoglalni.
-
Ahogy FehérHolló is írta vala, hatásos védekezés villámlás ellen nem igazán van. Ha minimális a távolság a villámlás és a fogyasztó közt, simán átindukálódik feszültség, bárminemű kontakt nélkül sajnos.
Van hatásos villámvédelem, de azt leginkább új építésű házak esetén lehet kivitelezni, és egy vagyonból.
-
válasz
eziskamu #13468 üzenetére
Te vagy én egy átlagos, pl. MCU-s projektben az általad is említett low-freq kvarcot használnánk erre, mert ez az úgy-mondd szabványos.
De szerintem PC alaplapokon nem találni ilyet, más forrásból állítják elő az "óra-órajelet".
Ehhez túl kommersz...Ahogy már réges-régóta nem találni alaplapokon MHz-es kvarcokat CPU órajelnek, amiket esetleg PLL-el szorozna fel az alaplap
-
válasz
cbmfan #13464 üzenetére
Órajel már nem kellően pontos. Nem tudom mostanság PC-kben mi szolgáltatja a dam-dam dobot órának, de nem valószínű hogy kvarc, spórolnak a gyártók mindenen. Ha HW paraméter változásból adódó az eltérés, nem nagyon tudsz mit csinálni.
Azzal sem, ha pl hőmérsékletfüggés / extrém páratartalom (bár ez valószínűtlen) okozza. Állítsd be az ntp klienst 15 percenkénti frissítésre, és kész. -
válasz
TESCO-Zsömle #12728 üzenetére
"Viszont egy komplett AWE32-es csücsül a polcomon RAM-okkal, WaveBlaster-rel."
Nem tesszük át a székhelyét hozzám?
Illetve konkrétan engem kevésbé érdekel (RAM jobban kéne a saját kártyáimba), ellenben hc gyűjtő fórumtársunkat lehet érdekelné -
válasz
TESCO-Zsömle #12721 üzenetére
Képet tudsz róla dobni?
9 bites simm érdekelne awe32 / sb32-be. -
Elfogytak a vicces / zavaró vevők Uraim? Nincs min derülnöm
-
@biker: A nyáklemezt pedig lakkozzák hasonló okból kifolyólag. De ha nem lakkoznák, akkor a réz vezetőre felvitt arany alá se fog beoxidálódni semmi, mert oxigén mentes az eljárás és a rétegek csatlakozása.
@nyunyu: A nyákot lakkozzák, a csatlakozót meg aranyozzák...és mióta? Hmm..a kezdetektől fogva? Van nagyon ritka kivétel ahol csak ónozzák a csatlakozókat, pl. slot1-ppga átalakító kártyánál láttam ilyet meg edo / simm ramnál.
-
Már nem tudom, lejárt a szerkesztési idő.
Tapasztalatok: nem induló gépeknél rá lehet vele jönni (legalábbis elindulni valamerre) hogy miért nem. Persze ha alaplaphiba, akkor úgyis forrasztani, javítani kell..vagy cserélni. Ezért ez inkább szervizes vagy bátor otthoni barkácsembernek való cucc, aki miután kiköpte hogy hol akad pl el a lap indulása, lehet próbálkozni immáron a hw-en tovább.
Átlag usernek felesleges dolog. Max szépen villog, ahogy változnak az állapotok, meg kiírja a 2*7 szegmenses kijelző a kódokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Apple MacBook Air 15" M3 Chip 16GB 256GB - éjfekete - bontatlan új - 3 év garancia
- I5-4460/GTX 1650 OC/16GB RAM/500 GB SSD
- MacBook Pro 16" 2019 i7-9750H 2.6GHz 32/500GB RADEON PRO 5300M, ÚJ,GYÁRI AKKU, Üzletből, 27% ÁFÁS ár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest