Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
Folytatása :
"tuninggyuri vagyok, félmagot is gariztatok" episode 2.Gyerek visszajött az édesapjával, hogy akkor mi a helyzet. Íme:
vevő: -Hello
én:-Hello
vevő: Na mi van a géppel?
én: Sajnos a procit megsütötted a hűtés hiányossága miatt, ez a hűtő egymagos régebbi sempronokra való,nem a kétmagos x2-re.
vevő: (szeme kb. 2x-re kikerekedik), hogyhogy? Hiszen így vettem ezzel,hogy erre való!
én: Akkor sajnos átvertek.de vidd vissza "gariztatni", hiszen azt mondtad adtak rá.Itt belépett a beszélgetésbe az apa is:
apa: Akkor most mi lesz? A gép nem működik így.
én: Sajnos így nem. Ehhez sajnos vagy másik processzort kell rendelni (ugyanis hiába van nekem AM2-es x2 7550-es pár darab, sajnos a lap nem támogatja már), vagy ki kell cserélni az alaplapot egy AM2+/AM3-asra és abba egy rendes garanciás x2-est tenni, ha maradnak az AMD mellett, vagy váltani intelre processzor és alaplap szinten is.
apa: Melyik a legolcsóbb megoldás, amivel ugyanilyen "erős" lenne?
én: egy ugyanilyen AMD x2 5000+ AM2 -es a legolcsóbb megoldás, de akkor később nem tudják fejleszteni már ezt érdemben sokkal nagyobbra (az alaplap max. 6400+-t támogatja).Így akkor fognak többet veszíteni vele, ha később fejleszteni akarja.(gyereket látva ez max 1-2 hónap lehet)
apa: Látod gyerek én megmondtam!Mindig ez van!
vevő: De hát ez jó vétel volt! Majd elbizniszelem a lapot a neten!
apa: Persze! Mint a többi régi alaplapot az ágyad alatt!Na itt kezdem el magamba nagyon röhögni
apa: Akkor mondja el mi a legolcsóbb megoldása azonnal.
én: Asrock 770DE+ alaplap, Athlon X2 240 AM3-as processzor, vagy egy sempron 140-es, ami elég nagy eséllyel kétmagosítható és akkor ugyanaz a teljesítmény lehet olcsóbban az Önöké, mint a használt processzoruk teljesítménye volt.Nagy gondolkodás után elfogadta a sempron+asrock duót. Kess kifizet, garancialevél kiállít. Azért még megkérdeztem, hogy ingyen kicseréljem-e most gyorsan nekik, vagy megoldják.
vevő: Majd én megoldom! tudom, értek hozzá!
Bárgyú mosollyal nyugtáztam a dolgot
(közben magamban gondoltam, értettél te a sempronos hűtőhöz is)
apa: nem venné meg az alaplapunkat?
én: (há peeeersze...a szart meg itt hagynád ) Sajnos mivel már kifutó modell így nem venném át, de bizományiba itt hagyhatják, ha keresnek ilyet, akkor el tudom adni.
apa: (szemében gyanusan furcsa fény csillant) Akkor lehet behozzuk az ágy alól ami még otthon van! Van ám a gyereknek sok használt alkatrésze: ddr1-es ram "kínsztán" egygigások, meg alaplapok,meg végéják...
Így lelkiekben felkészülök 2 hűtősdobozmyi szarra, amit itt akarnak hagyni.
Nah ezután végre zárás volt(12.10-kor).Vérge letudtam őket...gondoltam én, ugyanis 14h-kor csörög a telefon:
vevő: Nem megy a gép!
én: minden rendesen rá van dugva? táp 4eres csati is? (soxor kihagyják az ilyen "guruk"
vevő: Igen, minden ok, de akkor sem indul!
én: Hozd be 15h-re a boltba.
Gép és én is be a boltba, a hiba bios resettel megoldva, gép indul, kétmagosítás megy, gép tesztelgetése everesttel, monden ok. "Örömbodottá".FIN
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest