Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibee77
őstag
Na vegre valahära megvan az elsö oräm! Ö lenne az, a mindennapi viselet szämomra.Kesöbb fogok venni egy alkalmi, elegänsabb orät.(bär mär ez se az a nagyon jätszos tipus) Meg pär kep:[1] , 2 , 3 .Bocsi a megaupload-ert.
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
condy
senior tag
Mit gondoltok? Megér egy ilyen tissot 35k-t?
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Ra3
őstag
Tegnap már nem tudtam fényképezni, ezért most lőttem párat:
Orient Defender milánói szíjon, nem tudom hogy inkább nato illene-e hozzá, de szerintem ez nem rossz:
Valamint egy g-shock játszós órának strandra meg bringázni (kicsit még takarítani kéne, használtan vettem de legalább olcsón):
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #61080 üzenetére
Semmi különös. Néhány tucat jószándékú óraszerető ember immáron több, mint 10 éve elhatározta, hogy olyat tesz, ami még nem volt: Létrehoz egy magyar órát. Ezt elnevezték Magyar Mechanikus Idő Indexnek, azaz MMII-nek.
Korábban voltak ugyan próbálkozások (most is van Astron néven kínai), egy-egy órás (pl. Brauswetter János Szegeden, de mások is voltak) ún. "private label" márka régóta létezik, vagyis egy kész gyári órára feliratoztak, mind a szerkezetre, a tokra és a számlapra. De magyar óra, mégha tokozás is, hivatalosan nem volt. Kevesen tudják, de magyar órások szereltek össze órákat, sőt tokokat, számlapokat is készítettek svájci megrendelésre.
Arra semmiféle esély nem volt, hogy magát a szerkezetet előállítsák, ezt már az elején felismerték, csak a tokot és a számlapot, valamint az összeszerelést kellett megoldani.
Begyűjtöttek némi pénzt, megvették az ezüstöt a tokokhoz, a szerkezeteket (valami Peseux centrál és kismásodperces, a centrál Omegára feliratozva).
És megbízták P. Kisst a munkával...Mindent nem írnék le, elolvasható erre-arra fórumokon. A végkifejlet egyelőre vicces (azoknak, akik kezdettől benne voltak), és csak pár db óra készült el a 60-ból. Hozzám a képen látható 4. számú példány került másodkézből, mert bár számomra is vicces a történet, de akartam egyet.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz Ear001 #61075 üzenetére
Az a vicc, hogy nem mutat rosszul (mondjuk a billegő fölötti ablak csatabárd után kiált, de mindegy... ), egészen addig, amíg bele nem nézel.
Az egész egy messzemenőkig jó szándékú kezdeményezésnek indult, még vagány is volt a maga nemében: létrehozni egy "magyar" karórát. A résztvevők hozzá nem értése, naivitása végül egy igazi lúzer vesztes-vesztes kapcsolatot eredményezett."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
csabulaxi
senior tag
Ilyet is hamisíthatnak már?
Az ár nagyon kellemes, de a kidolgozást látva egy világ dől össze bennem, mintha ráspollyal lenne tömbből kireszelve.
Ilyen lenne egy igazi?
JeanRichard Aquascope
Ja az eladó garantálja, hogy eredeti, de se doboz, se papír.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz tupacamaru #61069 üzenetére
Kösz!
Bakker kiszúrja a szememet a felirat a gumi szíjon, bár megzavar, hogy kéket ír, a fotón meg fekete látszik.
Csak a fordítóba írtam be, nem google-ba.Az ár jó?
-
-
csabulaxi
senior tag
Mi a franc az az ISOFRANE?
Anélkül egész jó áron lenne, Deep Blue Pro Aqua with Isofrane
-
condy
senior tag
válasz Dzsana #61056 üzenetére
Bár nekem még nem volt szerencsém megbizonyosodni képességeidről, és az említett órás mester urat sem ismerem, viszont az, hogy valaki "mestere" a szakmájának szerintem nem papirfüggő. Nekem nem egy olyan kollégám van, aki papíron sokat tud, de a kutyámat sem bíznám rá.
Nemhogy mást.[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz focvis #60963 üzenetére
Meg kell, hogy védjem a mesteremet, nem azért tart egy számlap felújítás 1-2 hónapig, mert lusta, vagy nem akarja csinálni, hanem mert ilyen a technológia. És igen, sajnos kétszer, háromszor is újra kell csinálni, ha befoltosodik. És kis hazánkban nincs is más lehetőség, tehát nem nagyon tud válogatni az ügyfél, emiatt természetesen sok a munkája is. Ráadásul szegény két szívinfarktuson is túl van, muszáj időnként megpihennie. Jövő héten épp nem lesz. :-) Pista nagyon jó szakember, és ő valójában mester is, megvan neki a mestervizsgája, amivel nagyon kevés órás rendelkezik, továbbá vizsgabizottsági tag is az órás képzésben. Szóval nem kell ennyire leírni.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
consono
nagyúr
Megvan a Mako Köszönet érte young78 topictársnak! Sajnos épp káosz van és zűrzavar a meló terén, még a dobozban pihen :/
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #61035 üzenetére
Itt egy teszt róla
Nekem ez a típus van (elődmodell) A lünetta "öntvényhatású" acél vésett számokkal. Nem tudom megítélni hogy anyagában ilyen vagy bevonat van rajta. 3 éve hordom de még egy apró karc sincs sem a lünettán sem az üvegen. Az új típuson a lünetta 120 kattanással jár körbe szemben a régivel ahol ez 60. Brutál jó ez az óra minden szempontból. Javaslom, hogy mindenképp kérd ki és kézben tartva nézd meg - nagyon jó a kidolgozás és a minőség. -
kt666
csendes tag
Köszönöm szépen a rengeteg infot, hálás vagyok érte.
Gondolkodom még a dolgon, nagyon bejönnek ezek a típusú Seikok, illetve ezek vetélytársai a Citizennél...
Nemrég volt egy hasonló kék számlappal, eredeti kiszerelésben, sajnos nem volt meg rá a keretem. Várok még egy kicsit, hátha.Joe Pesci for president!
-
condy
senior tag
válasz csabulaxi #61040 üzenetére
A cég oldalán ennyi szerepel az óráról. A bevonatról nem írnak. Ennyi az az. én legalább is nem találtam többet.
Steinhart vs. Davosa esetében én maradok a steinhart o1-nél és a Davosa Urban player mellet és így nem kell majd összemérnem őket. Más kategória, más szerkezet és más ár.
Ja, és olvastam fentebb a wengerről is. Egy-kettő azok közül is bejön, ahogy nézegettem.
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz Szabikaa20 #61045 üzenetére
A Steinhart és a Davosa Ternos között 35600 Ft, a Ternos Professional-al pedig 52175 Ft a különbség itthoni vásárlás esetén. Az azért nem a duplája...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Szabikaa20
őstag
válasz csabulaxi #61043 üzenetére
A 42-es jobban kellene nekem is!De én úgy vagyok hogy a 200m is elég több okból is!1. Vízbe max úszni vagy medencébe vinném....2. Búvárkodni nem szoktam,de nem is vinném tengerbe az órát és a Steinhartal is lehet búvarkodni,ha úgy adódna... És azért a Davosa majdnem duplája...Steinhart 350€ Davosa 530€ környéke...
Es a Steinhartnak valahogy szebb a csengése a fülben mint a Davosanak....[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Szabikaa20
őstag
válasz BAti77 #61034 üzenetére
Nekem perpill s Steinhart se olcsó így azt választanám! Már lett volna Steinhart,de az eladó gyárilag bőrszíjjal kérte és nem is kapott fémet,ezért nem kellett.... :/ Most meg autóra kellett költenem szóval a Steinhart még várat magára sajnos...
-
csabulaxi
senior tag
válasz Szabikaa20 #61041 üzenetére
Én már elbizonytalanodtam.
Nézd meg ezt, ez már 500m , 42 mm-es, a referencia szám alapján a 40mm-es régebbi verzió, a mostaniak már 42-sek és tényleg szép a kidolgozása.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Nekem is a Steinhart Ocean one kéne! Már parszor írtam a itt is! Csak azért raktam ki,mert Davosarol volt szó és megtetszett!De nekem ö az igazi!!!
És szerintem szebb is!Csak azert nem tettem ki a fekete Davosat,mert 40mm-es volt... En azt se bannam ha a Steinhart is 44-45-ös lenne!Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
csabulaxi
senior tag
Már mint mi az az?
Az óra típusát tudom, ismerem csak a lünetta (bezel) felületkezelését nem tudom mi.
Ez például egy Oris Aquis Gray Tungsten
Ez volfrám . Még nem hallottam róla.
Legalább nem csak tartós, hanem nehéz is."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
Múltkorában a TUTUnál megcsodáltam az Orient Diver 300-at, nem akartam kikérni, túl elfoglalta az eladót a telefonálgatás, csak néztem a vitrinben és azon agyaltam, hogy a lünettája nem festett, hanem pvd bevonat lehet. Eléggé szürkés is volt a színe, nem mondanám feketének, bár lehet csak a fények miatt.
Azért nagyon bakancslistás ez is.Szerintetek milyen felületkezelésű?
-
BAti77
aktív tag
válasz vadászcsiga #60964 üzenetére
Gratulál! Na` ez màr nem egy "aszfalt diver"! A bőrszíjaiddal még igazàn mutatós...
(#61021) Szabikaa20
Steinhart vs. Davosa-hoz:
Steinhart-om van, de egyidőben nagyon néztem a Ternos-t is. A tapasztalatom a Davosa felé a pozitívabb. Jobb a tok, szíj finiselése, a lünetta kidolgozottsàga szebb, főleg a mélyített szàmokkal. Az egész óra minőségibb hatàst kelt. Persze dràgàbb is, mint a Steinhart, de annyival nem, hogy ne érje meg a felàrat szerintem. Ha Sub klónt akarnék inkább erre szavaznék..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Dzsana
senior tag
válasz vadászcsiga #61027 üzenetére
Egy nőnek férfi Orient? WTF?
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
bodiiren
csendes tag
válasz vadászcsiga #61027 üzenetére
Nincs. Még nincs. De már megfertőztetek.
-
vadászcsiga
félisten
válasz phranxinatra #61015 üzenetére
Nem, csak úgy esik rá a fény. Egy a google-ban tálalt félig világító Ray képet akartam másolni. Tudod van az a helyzet amikor természetes fényről mesterségesbe lépve még érősen világít a lume. Ezt az állapotot akartam lefotózni.
bodiiren
Szerencsére a világ órakedvelőinek többsége ezt másképp gondolja. Van valamelyik oriented a kettő közül?[ Szerkesztve ]
-
cserix
tag
válasz Attila! #61025 üzenetére
Steinhart vs. Davosa régebbről írta (#40532) bobby_30
BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
Attila!
tag
válasz Szabikaa20 #61021 üzenetére
Én is ezt szúrtam ki egyből, de inkább egy Steinhart!
-
condy
senior tag
-
csabulaxi
senior tag
válasz Szabikaa20 #61021 üzenetére
Igen a Steinhart 50%-al olcsóbb (bár a kerámia lünettás már nem annyival, mert ez az ha jól tudom)
és 2 mm-el nagyobb. (na ez sem igaz, csak a feketére néztem rá hirtelen, az 40 mm, a kék, szürke, az 42 mm)
Én azt venném inkább![ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
válasz cserix #61020 üzenetére
Ne aggódj. Én ugyan ezt érzem. De önzőbb vagyok, és csak magamnak akarok venni.
Köszönöm mindenkinek az útbaigazitást a Davosaval kapcsolatban.
Szabikaa20: valóban jól néz ki, de a steinhart o1 már "rég" a listámon van, és ez nagyon hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
cserix
tag
Különben nagyon szép óráik vannak érdemes megnézni a honlapjukat. A mechanikusokban ETA szerkezetek vannak.
Mondjuk az áruk sem "rossz"BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
bodiiren
csendes tag
válasz vadászcsiga #61003 üzenetére
Tetszik, hogy készítesz szíjakat. Szerintem viszont egy búvárórára nem illik. Persze, a többség nem viszí vízbe, de hát mégiscsak arra való lenne nem?
Nekem a Ray fém-lánca nem tetszik. A Makoé viszont nagyon. Ha majd úgy gondolom, hogy veszek egy Rayt, akkor idejövök egyeztetni, hátha valakinek meg pont fordítva tetszik és akkor a vásárlás után elcseréljük majd a szíjakat. Esetleg lenne már most is ilyen csere-ingerenciája valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz vadászcsiga #61001 üzenetére
Hat ha nem is egybol egy Fifty Fathoms... de valami kelleni fog... Amugy jo a gyari fem szij, de a bor vagy nato mindig tobbet hoz ki, valahogy mas... jo volt a nyakkendo hasinlatod... persze van aki csak a femre eskuszik... de egy ido utan unalmas lehet, es ezzel mindig lehet egy orat varialni...
ronin s8 hat nem figyeltek elegge... vagy 20x volt mar ide linkelve... sott meg talan egymas mellet is...
Datumablakos...[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #60964 üzenetére
Szép, gratula! A mutatók lume festése zöldebb, mint az indexeké?
Én nem hordanám mással, csak a fémszíjával. Az előző PO-mhoz volt gyári kaucsukszíjam, de az 5 év alatt egyszer volt rajta, körülbelül 1 hétig. Ez a phranxinatra-iskola.
#60976 ronin s8: Ez nekem is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Reverting
Átnéztem a Ray tokját meg, szerencsére ez teljesen hibátlan, semmi gyártási hiba nincs rajta. Haverodnak pechje volt sajnos -
cserix
tag
válasz vadászcsiga #61006 üzenetére
Eladó küldött vele fele annyiról számlát, amit nem fogadtak el a vámkezelésnél . Kellett nyilatkoznom a csomag értékéről és tartalmáról + elküldtem a PayPal-os fizetésről a visszaigazolást. Csak az hogy ők vámkezeltetnek 2850Ft+Áfa. Számítok rá, hogy lesz vám is meg áfa is. Ha már tudom majd megírom.
[ Szerkesztve ]
-
-
ronin s8
senior tag
Nincs azokkal baj, szerintem. Tisztességes svájci tokozók.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
válasz vadászcsiga #61006 üzenetére
mivel a fedex/ups hozza 100% hogy kell, de csak áfát.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
cserix
tag
válasz Ear001 #60991 üzenetére
Próbálok rá én is alkudni....már 5$-nál tartok....
Nekem ez az első licitálós az ebay-en. Meglátjuk mi lesz a vége.Köszönöm mindenkinek az órás mesteremberek elérhetőségét.
Felírtam és elteszem, hogy meg is legyen....ha mégsem válnék órásmesterréOrientem már készen áll a vámkezelésre
Kézbesítésre a holnapot írjákAzért ez az Enicar nem néz ki rosszul....még ha más jut is eszünkbe róla.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz vadászcsiga #61001 üzenetére
Igen az igaz,de szerintem ha már búvar akkor fém...Egy pilotahoz vagy mas órához nekem jobban tetszik a szij... de persze neked kell hogy tetszen!
-
vadászcsiga
félisten
válasz Szabikaa20 #60999 üzenetére
Vétek csak azzal viselni, a szíj olyan mint öltönyhöz a nyakkendő. Egy egy szép darabbal fel lehet dobni az összképet.
Reverting
Mondjuk egy Blancpaint? Egy hely még van az óratartómban.
Tomi azt is be tudja szerezni jo áron?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest