Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #71908 üzenetére
Nekem ilyen Orientem van. Számomra csak előnyei vannak a Seiko-val szemben. Nem is kérdés, hogy újra ezt venném, ha választani kellene. Nyomós érv, hogy a Seiko-nak nem lehet a hátlapját leszedni, ezért problémás lehet a szervize nálunk. A járástartalék kijelző nekem nagyon bevált a napi használat során. A "lume" nagyon jó. Ezenkívül az Orientnek minden markere megvan, míg a Seikonak 3 óránál lévő hiányzik. Elsőre ennyi jutott eszembe.
6 mm zafír üveg
a csat is nagyon ott van:
Japánban gyártott:[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #61035 üzenetére
Itt egy teszt róla
Nekem ez a típus van (elődmodell) A lünetta "öntvényhatású" acél vésett számokkal. Nem tudom megítélni hogy anyagában ilyen vagy bevonat van rajta. 3 éve hordom de még egy apró karc sincs sem a lünettán sem az üvegen. Az új típuson a lünetta 120 kattanással jár körbe szemben a régivel ahol ez 60. Brutál jó ez az óra minden szempontból. Javaslom, hogy mindenképp kérd ki és kézben tartva nézd meg - nagyon jó a kidolgozás és a minőség. -
HourHand
csendes tag
válasz BAti77 #42023 üzenetére
Nincs túlárazva. Nekem van egy példány és azt kell mondjam nagyon ott van az óra. 200 körül meg lehet szerezni. Ha esetleg tudsz linkelni néhány hasonlót mondjuk fele áron, akkor elfogadom a véleményedet. 300m, zafírüveg, automata, megállítható, kézzel is húzható, eredeti japánban készült szerkezet.
A lenti helyen elég finnyásak de itt is elég jókat írtak már az elődtípusról is.
Orient saturation diver 300m -
HourHand
csendes tag
válasz WiZARD #41775 üzenetére
Ha pilot akkor ezt venném: Tourby Big Aviator Center Second (Ref. 1064)
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #38704 üzenetére
Én is tisztában vagyok a patina szó jelentésével épp ezért írtam: ha bronztokos vagy réztokos óra sós vízzel találkozik akkor kész a patina néhány óra alatt. Ez viszont nagyon nem az ami a levegővel érintkezve keletkezik 10 év alatt. Mondjuk nekem nem igazén jönnek be az ilyen tokkal szerelt órák épp ezért.
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #38695 üzenetére
Vegyél bronz tokkal szerelt órát és mártsd bele háromszor fél órára tömény sóoldatba vagy fürödj vele a tengerben. Megkapod a patinát garantáltan Szerintem a lentiek is bronztokosak vagy valami réz ötvözet lehet esetleg az anyaguk. Ezeknek nem sok közük a patinához inkább idő előtti korrózió
-
HourHand
csendes tag
Roman Abramovich annak aki nem ismerné.
Ezek a jachtjai meg a repülőgépei. Az ingatlanjait már meg sem néztemNo de az óra amit visel. Úgy látszik ezzel nem foglalkozik. Bár ha jobban megnézem a szívfrekvenciát figyeli az óra.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz fiktív1 #38000 üzenetére
"Itt is halálpontos a másodpercmutató."
Az, hogy a másodpercmutató mindig pont az indexekre üt az abból fakad, hogy egyszer pontosan ráállítják kézzel és utána nincs vagy szemmel nem észrevehető a holtjátéka (magyarul nem lötyög). Amiről te beszélsz az teljesen más. A Casió alkalmazza a G-SHOCK óráinál aminek az a lényege hogy ha erős ütés éri az órát akkor elmozdulhatnak a mutatók (akár pecekkel is) például teniszezés vagy terep-kerékpározás közben. Na ezt az elmozdulást képes korrigálni az óra automatikusan mert észreveszi hogy elcsúsztak a mutatók és utánaállítja őket a motorok segítségével. Ez nem ugyanaz mint ez első. Ennél van valamennyi holtjátéka a másodpercmutatónak.
-
HourHand
csendes tag
válasz ronin s8 #37975 üzenetére
Nem olvastad el. Ebben a szerkezetben külön holtjáték állító mechanizmus van erre kitalálva. Ez az egyetlen kvarc szerkezet ami ezt megoldja. Nyugodt lehetsz pontosan a markerekre üt ellentétben a nagynevű svájci ETA kvarc szerkezeteivel.
"Caliber 9F is not just extremely accurate, it presents time extremely accurately. Unlike every normal quartz watch, the second hand in Caliber 9F stops exactly on the second marker and without any vibration of the hand. This is achieved by the addition of a regulatory wheel that automatically adjusts the backlash between the gears."
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz BAti77 #37913 üzenetére
Arra, hogy azonnal kapj itthon, kicsi az esély. Megrendeltem és kb 5 hónap múlva jött meg. 180 e volt az ára.. Külföldön ennek a duplája körül kapható. Olyan cégtől rendeltem aki folyamatosan figyeli az Orient nagyker szállítmányait, ugyanis ha érkezik ezt a típus ha akkor még aznap elviszik az összeset.
Oraparadicsom.hu - ők beszerzik neked ha kell. Teljesen korrekt cég. -
HourHand
csendes tag
"komplett hüle vagyok, hogy megvettem a Seiko-t, mikor az ő tizedannyiba kerülő Casio-ja ugyanúgy mutatja az időt"
Na ezen jót nevettem - ilyenkor lehet azt kérdezni, hogy ha autót vesz akkor nem mindegy hogy az milyen, ugyanoda viszi el bármelyik. Ennyi erővel lehetne azt is mondani nő - nő nem mindegy? Elnézést a hölgyektől
-
HourHand
csendes tag
Egy külön szabályozó kerék, automatikusan beállítja a fogaskerekek holtjátékát - így nincs holtjáték Az IWC-nél nincs ilyen mechanizmus.
"Unlike every normal quartz watch, the second hand in Caliber 9F stops exactly on the second marker and without any vibration of the hand. This is achieved by the addition of a regulatory wheel that automatically adjusts the backlash between the gears."
-
HourHand
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz korpicschess #33960 üzenetére
Inkább valami hasonlóban gondolkoznék ha rázkódásnak lesz kitéve az óra
-
HourHand
csendes tag
Több ellentmondás is van a fejtegetésedben de nem probléma. Egyáltalán ne vegyél órát akkor biztosan nem szennyezed a környezetet, de akkor számítógépet és telefont se vegyél, és kizárólag bicajjal vagy gyalog járj stb...
Egyébként azért linkeltem be az Orient chrono bemutatót, mert egy sorral lentebb beraktál egy képet amelyen egy stopperes chrono van és azt írtad hogy ilyet szeretnél csak zafírosat és automatát. Erre írod a lenti eszmefuttatást hogy neked nincs is szükséged ilyenre..Akkor miért írod le ilyet szeretnél. -
HourHand
csendes tag
Ez zafíros chrono és automata: Orient WZ0021DY
Az ára miatt nem fogod megvenni ami 3500$ kb. 800e Ft.[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
Azoknak akik szeretik az Orient automatáit: Orient katalógus
(ki kell nagyítani normális méretre)[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
-
HourHand
csendes tag
válasz vendingo #31605 üzenetére
Van olcsóbb is
csak a linkelt videón ez a típus volt. -
HourHand
csendes tag
válasz vendingo #31603 üzenetére
Ha ez a típusú szíj érdekel akkor ITT
Nem olcsó, viszont nincs ÁFA és vám mivel a londoni elosztóközpontjukból postázzák. A cég székhelye Hong-Kong kb. egy hét alatt ér ide a cucc a szállítás ingyenes. Már rendeltem tőlük több tételt is - megbízhatóak. Pay-Pal fizetés is lehetséges. -
HourHand
csendes tag
Előre is elnézést, hogy ideteszem a lenti hirdetést, de az az igazság hogy a elnéztem a rendelésnél a lenti óraszíj típusát, ezért kénytelen vagyok eladni. Akit érdekel írjon privátban.
A kidolgozás nagyon jó minőségű, teljesen új egy napot sem viseltem, eredeti csomagolásban.
Bővebben..Szélesség: 22mm
Csat típusa: 316L Stainless Steel Double FlipLock búvár zárszerkezet nyomógombbal
Teljes hossz: 180mm
Max. hossz: 180mm
Min. hossz: 105mm
Spring bar (rugós stift) furat átm. (mm): 2,5 mm (a két stift mellékelve)
Tömör forgácsolt end-link
Anyag: 316L rozsdamentes acél
Nettó Tömeg (gramm): 125 g
Beállítás módja: Csavaros fix link + 3 Mirco lyuk típusú állítási lehetőség[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz Crystalheart #30732 üzenetére
Ez az orient ennyiért teljesen rendben van, ha zsebórát keresel, nem nagyon találsz jobb ár/érték arányút.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ha EU-n kívülről rendelek akkor a vámot és az ÁFÁ-t hogyan és mikor kell befizetni. Külön kell bemenni a vámhivatalba vagy esetleg a kézbesítéskor fizetendő.
-
HourHand
csendes tag
Ha még nem láttátok: SEIKO MANUFACTURE
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #29432 üzenetére
Igen itthon vettem épp egy éve hivatalos forgalmazótól, de nem volt könnyű beszerezni. Majdnem fél évet vártam rá amíg érkezett belőle. Előjegyeztettem és szóltak amikor megérkezett a szállítmány, de szinte azonnal elkapkodták. Valóban jóval olcsóbb idehaza mint külföldön 230e volt a listaár ebből engedett el 50e Ft-ot a kereskedő. Az az érdekes hogy Európában nagyon nehéz beszerezni ezt a modellt. Az USA-ban mindig van de az ára az túl magas: Orient sel02002b
Ott mindig 30% kuponkedvezménnyel árulják, de ha onnan rendeli valaki akkor ezt a kedvezményt elviszi az ÁFA és a vám és így már elég húzós. Úgyhogy ha valaki ilyet szeretne, akkor annak érdemes várnia amíg érkezik belőle a hazai nagykereskedőhöz. Nagggyon ott van ez az óra minden téren, jó vétel volt.
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #29428 üzenetére
Nekem a középsőből van egy példányom. Igaz nem ezzel a mutatókészlettel hanem még a régivel, viszont a szerkezet ugyanez ami a képen lévőben van. Annyit tudok mondani, hogy ez az eddigi legjobb választásom órák vonatkozásában. Nagyon jó minőségű és kidolgozottságú darab. Igaz az ára is ennek megfelelő.
-
HourHand
csendes tag
A tok anyaga bronz, a szerkezet ETA 2824-2 a design elég jól eltalált.
-
HourHand
csendes tag
válasz blt.62 #25032 üzenetére
Te a saját elmondásod szerint egy jól menő ügyvéd vagy. Ennek némileg ellentmond, hogy még alapfokon sem tud sem tudsz angolul. Egy jól menő ügyvéd nem itt kuncsorog magyar nyelvű használati útmutatóért hanem vesz egy Rolexet. Akkor vagy te ügyvég amikor én orvos. Az igazság az, hogy össze-vissza hazudozol.
-
HourHand
csendes tag
Nyilvánvaló, hogy fele részben csempészett, fele részben hamis cuccokat árul számla és garancia nélkül. A garancia az, hogy cserél. Azért nem tesz senki semmit ellene amiért te sem meg én sem: nem érdekel annyira, de egy hivatalos forgalmazónak bizony rontja az üzletét. Az a baj, hogy túl sokan csinálják ezt: nem ad számlát a fodrász a taxis az ügyvéd az orvos...A NAV nem tud 200 000 vállalkozót ellenőrizni.
Nekem biztos nem kellenének ingyen sem Fehér úr órái. Ahányszor megnézném hány óra mindig az ugrana be hogy csempészett vagy gagyi hamisítvány az órám. De sokakat ez nem érdekel.
-
HourHand
csendes tag
-
HourHand
csendes tag
válasz hoffman_ #23435 üzenetére
Szia. Nekem volt hasonló típusú Edifice órám. Csak a lünetta volt feketére ionizálva. 1 évig napi rendszerességgel viseltem. Ez alatt nem jelentkezett semmilyen karc a lünettán, viszont a házon és a csaton sok "mikro" karc keletkezett. Szerintem, ha csak a lünetta ionizált, akkor nem lesz vele gond, ha mégis akkor legfeljebb eladod némi veszteséggel.
-
HourHand
csendes tag
Arra gondoltam én is, hogy itt inkább a külső az ami számított, az meg hibátlan. Az a baj a kinetic órákkal, ahogy írod is, hogy meghibásodásra hajlamos a generátor rész az erős igénybevétel miatt. Ráadásul a kapacitor sem bírja sokáig a tapasztalatok alapján. Ettől függetlenül lehetséges, hogy valaki kifog egy hibátlan darabot ami tovább bírja a strapát.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz Mosanke #21685 üzenetére
Ha nagyobb választékból szeretnél válogatni, akkor ebben a webáruházban nézelődj. Ez az egyik legnagyobb japán webáruház. Csak Seiko-ból 3426 féle kapható. Az oldal forintban adja meg az árakat. Erre számolj még kb. 40% ÁFA+ vámot. Ez egy gyűjtőoldal itt mindenféle kereskedő árul lehet azonos típus is egy márkán belül más áron.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz Mosanke #21679 üzenetére
Szűknek éppen nem mondanám a választékot. ITT például 434 különböző Seiko férfi karóra óra van 1500000 - 50000 közötti értékben. Mindegyik a nagykereskedőtől kerül az üzletbe hivatalos garanciával. Tény, hogy vannak olyan típusok amelyek nem szerezhetők be nálunk de még EU-n belül sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
HourHand
csendes tag
-
HourHand
csendes tag
válasz SyntaxeError #21389 üzenetére
A felvetés is nevetséges. Itt van teljes a IWC Portuguese kollekció árakkal. A legolcsóbb 5900 font ~ 2,1 millió Ft.
Megkockáztatom neked ilyened sosem lesz főként, ha ilyen hirdetéseket nézegetsz. Amit te linkeltél az egy 5 dolláros vacak.[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
Szinte mindegyik óraforgató működtethető hálózatról. A teljesítményfelvételük 2-5W körül mozog.
-
HourHand
csendes tag
Igen igazad lehet Itt egy fotó a számlap az biztosan fehér. Árban kb. ugyanott vannak. De az is lehet hogy Portofino.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz Hankuk Taja #21328 üzenetére
Szerintem meg egész jó az az óra ami a mémet szövetségi kapitányon díszeleg.
Itt
azt írja 250 db készült belőle kimondottan a német labdarúgó szövetség számára a foci EB kapcsán. Jó befektetés lehet főleg ha megnyerik a németek az EB-t Az ára 2 millió körül indul de gondolom ez jóval drágább a kis sorozat miatt.[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz nostromo73 #21228 üzenetére
Zafírt csiszoltatni elég reménytelen, vagy ha vállalják is valahol az lehet, hogy az drágább lesz mint az órád. Létezik domború zafír. Ha valahol kapható épp olyan méretben mint az órád, és épp jó a vastagsága a toknál, akkor bele lehet tenni a tokba, Hogy ilyet találsz igen kicsi az esélye szerintem, de azért nézz szét hátha...De szerintem lesz még egy bökkenő az, hogy ráadásul úgy látom belül homorúnak is kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
Egy limitált Seiko modell. Teljes képernyőn nézzétek meg 1080 felbontásban. Szerintem egész jó. A felvétel is teljesen korrekt.
-
-
HourHand
csendes tag
válasz Csigusz 1 #20281 üzenetére
Szerintem is teljesen korrekt. A két-órás forgatónál (valószínűleg az egyesnél is) van egy kiegészítő adapter a nagyobb méretű órákhoz. Ezzel még 50mm -es átmérőjű órákat is bőven bele lehet tenni. A két tartót együtt forgatja, nem kapcsolhatók külön külön. Valószínűleg egy motor viszi mindkettőt.
-
HourHand
csendes tag
ez a legolcsóbb óraforgató 2 órához én többet nem adnék érte
-
HourHand
csendes tag
Attól függ mihez képest. Egy sima 3 mutatóshoz képest jóval komplikáltabb a szerkezet. Az igaz, hogy mezei 7750-es a szerkezet, viszont az általad linkelt modell már nem tartozik a megfizethető árkategóriába.
Vannak gyönyörű komplikációk ilyeneket én is ismerek: Például
A tok anyagától is függ az ára, 20 millió körüli összeget is elkérnek értek, de a Patek is hasonló árakat kér a "manufaktúra" jellegű óráiért.
-
HourHand
csendes tag
Elég jól sikerült a design. Impozáns darab 44mm átmérő 15mm vastagság.
Innen származnak a fotók.
Többféle számlappal is van. A krémszínü számlap kék indexekkel és mutatókkal, kékes árnyalatú szíjjal, ez így egészen kifinomult stílust képvisel.Szerintem "mesh" fémszíj is jó passzolhat hozzá.[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
A legújabb Casio ProTrek modell: PROTREK MANASLU PRX-7000T
Szerintem technikai bravúr. Analóg módon jelez ki mindent, ráadásul zafírüveges. Az ára is ennek megfelelő lesz kb. 1200$. -
HourHand
csendes tag
Találtam egy remek óraszíjat, legalábbis nekem nagyon tetszik: SUPER Engineer Type II
Búvárórához fogom megrendelni. Egy probléma van csak mégpedig az, hogy nem találok beszerzési forrást EU-n belül. Távol-keleti és USA-beli webáruházakban szinte mindig kapható. Esetleg ha valakinek van ötlete hol nézzem azt megköszönném. -
HourHand
csendes tag
"Új" Orient modell érkezik: M-Force EL06
-
HourHand
csendes tag
Rolex rajongóknak hátha még nem láttátok: ROLEX Sea-Dweller DEEPSEA Challenge
-
HourHand
csendes tag
válasz Empsepo #17519 üzenetére
Szerintem is nagyon ott vannak ezek az órák. Nekem a három mutatósak is tetszenek.
Az igazi különlegesség viszont ez az óra: Singulator. Egy mutatós, de külön van percmutató és másodpercmutató is. Biztosan ezt venném meg. Az egész kollekcióból ez tetszik a legjobban. -
HourHand
csendes tag
Van akinek egy mutató is elég. Mindenesetre különleges órák. Vannak a gyártónak 3 mutatós típusai is.
-
HourHand
csendes tag
válasz Mariner #17420 üzenetére
A világítást adó led 6 óránál, van és egyáltalán nem világítja be a digitális kijelzőket amelyek a számlap síkjától beljebb esnek néhány mm-rel. Nem háttérvilágítás van hanem számlapvilágítás. Az idő leolvasható, sötétben is de például a dátumot már nem látod csak nappal, akkor is csak jó fényviszonyok mellett. Ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz blt.62 #17407 üzenetére
A Casionál a digitális kijelzők sötétben nem olvashatók, még akkor sem ha bekapcsolod a világítást. Ráadásul inverzek a kijelzők, így ha nem kapnak direkt fényt még nappal sem mindig olvashatók le. Ez beltérben problémát fog jelenteni. A Citizen ebből a szempontból jobb ott a digitális kijelzőt világítja be a led és nem is inverz a kijelző. A citizent venném a helyedben.
-
HourHand
csendes tag
Mondjuk én sem teljesen értem miért kell védeni ennyire a Fehér Óragaléria nevű nem tudom mit. Mert cégnek nem nevezném azt, ami nyilvánvalóan átveri a vevőit, még akkor is ha van akit nem ver át, bár ebben sem vagyok biztos. Ha a termékeinek egy része hamisítvány, akkor én tőle tuti nem vennék semmit, bármilyen készséges és segítőkész is. Még jó, hogy segítőkész, minden hamis PRC-200-ason van minimum 15 000 haszna.
-
HourHand
csendes tag
Ha véletlenül még nem ismernétek a www.chronograph.com webáruházat... Óriási a választék és az árak is elég jók.
-
HourHand
csendes tag
"stift vége 1,1 mm-s legyen"
Jó hogy írod, lemértem a most vásárolt Orient divernét. Ennél is 1,1mm a stift vége. Úgy látom az Orient is a Seiko fat típusú 2.5mm vastagságú stiftet használja ezért ugyanannyi a végződés átmérője. Így hiába rendelek hozzá normál vastagságút az szinte biztosan lötyögni fog a tokfül furatában. Szerintetek EZT a szíjat fel lehet rakni a vastag 2.5 mm-es gyári stifttel?
-
HourHand
csendes tag
Az órád tulajdonságinál olvastam a következőt - Case: One piece structure
Ha jól értelmezem akkor a hátlap felől nem lehet megbontani az órát, mivel nincs hátlap. Például egy szervizt vagy egy szabályozást meg tudnak csinálni Magyarországon? Egyébként tetszik az órád. Eléggé hasonlít a stílusa ahhoz az Orienthez amit most vásároltam, viszont a presztizse a Seikonak a nagyobb. Berakok egy fotótó is igaz ezt nem én készítettem. -
HourHand
csendes tag
Ezek szerint ezt vetted?
Gratulálok. -
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #14331 üzenetére
Igen, valóban drága az Orient nagy búvárja, én sem tudtam olcsóbban beszerezni. Körülbelül 1 éve olvasgatok kimondottan búváróra témában, ha időm engedi. Elég sok típust megnéztem és mindig arra jutottam hogy nekem ez az Orient lesz a tuti választás. Mikorra ezt eldöntöttem, akkorra az óra gyakorlatilag beszerezhetetlenné vált az EU-n belül. A + 30% sarcot meg nem nagyon akartam volna kifizetni. Ezért már le is tettem róla, amikor is a napokban értesítést kaptam, hogy érkezett a nagykereskedésbe és rendelhető. Megrendeltem és ma meg is érkezett. Nekem nem volt a kezemben ezelőtt, és volt egy kialakult elképzelésem, hogy kb. milyen lehet élőben, de ez az óra minden várakozásomat felülmúlja, nagyon ott van minden téren.
Az ár a szerintem nagyon relatív dolog, főleg órák esetén. Most azt mondom nekem ennyit megért. Ha lesz időm, majd írok róla pár sort, valószínűleg már csak jövőre. -
HourHand
csendes tag
Annak akit érdekel: újra kapható az Orient 300M búvárja. ITT egy jó videó róla. Már régóta fontolgatom egy ilyen beszerzését, úgyhogy most megrendeltem.
-
HourHand
csendes tag
Na akkor megosztom veled az egészen friss ezirányú pozitív tapasztalatomat. Magyarországi óraszerviz márkaképviselet szándékosan nem írom a márkát, de ha gondolod privátban elküldöm neked.. Bementem a márkaszervizbe ahol kért órás dolgozott. Az idősebb kérdezte, miben segíthet. Mondom mi a probléma: +20 másodperc a napi eltérés az automata órámnál azt kellene beszabályozni. Elvette tőlem és rárakta a műszerre ahol három pozícióban megmérte, és azt mondta valóban szabályozni kell mert tud ez a szerkezet jóval nagyobb pontosságot is. Levette a hátlapot kb. 10 percig állítgatta és méregette a műszerrel különböző pozíciókban. Utána hátlap vissza, nyomáspróba - a vízállóság rendben. Visszaadta az órát kérdezem mivel tartozom, mivel már nem garanciális az óra. Válasz: semmivel uram ezt ingyen szoktuk csinálni. Nagyom meglepődtem, de otthagytam egy kisebb összeget mert, legközelebb nem lenne pofán bemenni ha újra kellene valamelyik órámat szabályozni. Valószínűleg csak a képviselt márkánál csinálják ingyen a szabályozást.
Na és most jön a poén: az óra napi eltérése 2 másodperc alatt van. Japán COSC[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz bandus #14154 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de egy átlag mechanikus órát néhány ezer forintért műszerrel be tudnak szabályozni (10 perc alatt) úgy, hogy a napi eltérés 5 másodperc alatt lesz. Miért ne legyen pontos(abb) egy óra ha egyszer lehet? Ez az én véleményem, viszont elfogadom, hogy téged nem érdekel a pontosság. Bár ha véletlenül menetrend szerinti buszhoz vagy vonathoz kell menned (ami nem valószínű) az órádra ne hagyatkozz mert lehet, hogy lekésed. Ez az utóbbi csak vicc akar lenni
[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
A lenti óráról esetleg vélemény. Elég minőségi darabnak néz ki, emellett elég egyedi is az biztos. 130k körül beszerezhető. Mindenesetre érdekes...
-
HourHand
csendes tag
-
-
HourHand
csendes tag
válasz csabulaxi #12459 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó Lum-Tech Tungsten M24
Wolfram Carbid tok + 3 szíj + ETA 2824-2 + dupla zafír = 1000$
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest