Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz bluemirage #228597 üzenetére
Micsoda termék, micsoda oldal!
Vidámabb lett a napom."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
nagyúr
válasz bluemirage #228597 üzenetére
Katonai? Wut?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
őstag
-
andrew01
tag
válasz herflo #228591 üzenetére
Én már turmixtól kezdve mikroig rendeltem tőlük.. ( emag - (keresőt használóknak ide írom, ne kelljen már havonta leírnom)) minden rendben volt, s már kettő óra rendelésen is túl vagyok, zárt fóliás csomagolásban+doboz jött az egyik, másik dupla dobozban (gondolom melyiknek mi a GYÁRI, EREDETI csomagolása), mindkettő maga a tökély.
Azon a véleményen vagyok, ha ennyi negativ forgatókönyv pörög a fejben, nagyobb eséllyel vonz be olyan dolgot is az ember, s innentől már aztán mindegy is honnan rendel
Épp most hétvégén is egy rokonom elvesztette egy orosz szerencsetalizmánját, aznap lépett be kutyagumiba, (gondolom hajtogatta milyen peches épp) és ezek után vásárolt óradobozt Lidl-ben, s láss csodát, hibás darabot fogott ki, amit nekem vett ajándékba : ) nem csukódott egyáltalán a zár rész.. én cseréltem ma ki egy jóra. Azért milyen eséllyel kell belenyúlni, hogy egy 'doboz' részben diszfunkcionális legyen[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz herflo #228591 üzenetére
Órát csak egyszer vettem tőlük, más dolgokat többször is, és eddig mindig újat kaptam, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy újra eladják új termékként, amit valaki visszaküldött hozzájuk, tudom, hogy terjengenek ilyen sztorik. Mindenesetre, ha megrendelném azt az órát, levideóznám a kicsomagolást, aztán legrosszabb esetben visszakérem a pénzem. De ha neked ez macerás, vagy nem ér rá a visszatérítés januárig, akkor nem biztos, hogy megéri kockáztatni.
-
herflo
újonc
Olvastam pár véleményt..van, hogy nem hamis, csak simán használt cuccot adtak el..utána jön a kálvária, mivel telefonon gyakorlatilag lehetetlen elérni őket..persze biztosan van ellenpélda is..csak karácsony előtt nem tudom elköltenék e ennyi pénzt úgy, hogy aztán nem kapom vissza időben..
-
csabulaxi
senior tag
Ilyet használ valaki?
Nem nyomódik meg véletlenül a bekapcsoló gomb, pl éjszaka az ágyban?[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
herflo
újonc
Köszönöm. És mondjuk te megvennéd ezt az órát ennyiért? Nem félnél, hogy nem eredeti?
-
hallador
addikt
válasz Hzsolt11 #228576 üzenetére
100k alatt csak Japán quartz. Ebből is Citizen, Casio, Seiko. Vagy Japán automata Orient, Seiko.
Ezek óra gyártók, és szerkezet gyártók is azaz nem csak tokozó cégek. Minőségben jobbat ennyiért nem kapsz.
Quartz óra terén ennyiért van már kondenzátoros is. 10 évig nagyon nem kell hozzányúlni.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz Hzsolt11 #228576 üzenetére
Ugyanazokat a márkákat érdemes nézni, mint férfi órák esetén: Seiko, Citizen, Casio, Orient. Legalább is ezeket szokás ajánlani 100k alatt, én is ezeket szoktam ajánlani.
Ennek ellenére vettem már az asszonynak 3 Michael Kors órát, mert azok tetszettek neki, és semmi baj nincs belük, évek óta teszik a dolgukat hibátlanul. Persze, órás körökben nem menő az MK, és az ügyeletes fikázók mindig lecsapnak a lehetőségre.
Viszont az a Rosefield nem tudnik nagy durranásnak, és a fekete bevonat is hamar kopni fog... elengedném. -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
A barátnőmet szeretném meglepni karácsonyra egy szép órával
Női karórákban milyen márkákat érdemes megvenni ?
eddig ezt néztem ki [Rosefield The Mercer MBB-M43]
Erről valakinek véleménye esetleg?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Fall-N
veterán
válasz @mriya@ #228570 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj. Ahogy szoktuk írni, mindenki magának veszi az órát - normális esetben - nem villogni vele. Van egy réteg akik fake órákkal próbálják ezt elérni, az gáz.
A legózás bár nekem nem a világom, de semmi baj nincs vele. Nálam a modding odáig terjedne, hogy az üveget zafírra cserélném, egyébként nekem jobban bejön egy óra az eredeti állapotában. De bármikor vissza lehet alakítani eredeti állapotra egy órát, így egy esetleges eladásakor sem gond a modding, nem maradandó dolog.
-
-
herflo
újonc
Hello!
Vennék egy Seiko solar órát, és az emagon rettenetesen olcsó. Bár tudom, hogy nem 60% az 60%, de így 110-130 között lenne máshol az óra, náluk 69.
Akkor ezek szerint azért, mert a garanciakártyával mókolnak?https://www.emag.hu/seiko-rozsdamentes-acel-kronograf-karora-ssc715p1/pd/D6BZD3MBM/?cmpid=87154&gclid=CjwKCAiA_Kz-BRAJEiwAhJNY7yi7GOwJrZPAmQyWo_EsPPuV050V6sV72Ft9wNqf38zJQPueA5yTEBoCGpYQAvD_BwE
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Polarstar #228565 üzenetére
Ezeket én is várnám. 😁🙃 Mondjuk csak azért is, örülök pl a Casionak mert ha quartz-ról van szó amiben ezek mozognak amit felsoroltál, akkor kB meg ezek ugyanazt tudják mint a Svájci alsó, közép kategória. Azon sem csodálkoznék annyira ha egy Tissotban, Roamerben ugyanaz a szerkezet lenne, mint amiket felsoroltál, csak 5*-ös áron.
Mondjuk ehhez képest egy Casio, Citizen valóban világbajnok.
Persze szebbek meg 1888 (vagy előbb ) óta a piacon vannak. Mondjuk ez még nem magyarázza meg elég sok dolgot az árral kapcsolatban...Már csak az árból kiindulva is kB 10*er annyi japán szerkezetes óra fogyhat mint "svájci" szerkezetes. Ha már topikot nyitnék azt nem abból amiből kevesebb van. Hiszen erre pl itt van ez a topik is. Ahol sok szakember van.
Mondjuk lehet hogy én látom rosszul.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Szilágyi84 #228560 üzenetére
Kronográfokra jellemző ez az elrendezés és azoknál bullhead a neve.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Szilágyi84
senior tag
Hogy hívják az olyan típusú órákat amiknek nem hagyományosan oldalt van a korona, hanem fönt a szíj résznél? Köszönöm
-
trassher
addikt
Ha esetleg valakit érint, Debrecenben a Balmazújvárosi úton lévő Lidl-ben még van jó pár óratartó doboz.
Redmi Note 7
-
hallador
addikt
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #228536 üzenetére
A Bamfordnak volt dealje a rolival egy ideig, ezért csinálhattak ilyet.
Már nincs, nem is csinálnak, csak LVMH márkákat, meg még néhányat...
#228545@mriya
Az a frankenrolex egy 40mm Milgauss és egy 36mm 1803-as sárgaarany Day-Date korcsa. Igaz, ízlésen nem vitatkozunk, ezért nem méltatom a készítője ízlését, csak közlöm, hogy szerintem a valaha volt legízléstelenebb összeállítás. Találkoztam már a készítőjével, írtó büszke rá.
Vagy várj csak... Te vagy az?Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
beholder00
tag
Sziasztok
Dropon láttam a következőt: link. Tetszik is de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
-
fagyalllo
őstag
Új Merkur búvár, milyen igényes már a kupakos másodpercmutató!
-
gipsztigris
addikt
válasz Tothgera30 #228549 üzenetére
Már miért ne lenne Seiko?
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
pulutodurumo
addikt
válasz Tothgera30 #228549 üzenetére
A Valeo gyártja, vagy miért aftermarket?
A Seiko Instruments Inc. márkajelzés a rotoron szerintem pont elég."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Tothgera30
Ármester
válasz gipsztigris #228533 üzenetére
Azért ezt is helyén kell kezelni. Aftermarket werk, tehát nem original. Így lehet hogy olyan mint az eredeti, csak a rotoron nincs márkajelzés, de lehet hogy attól sokkal gagyibb minőségű.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
thorstrong
csendes tag
válasz gipsztigris #228547 üzenetére
Köszi
-
gipsztigris
addikt
válasz thorstrong #228541 üzenetére
Akkor már tudom kapcsolni a fészbuk profilodat az itteni nickedhez.
Szép óra, már az fb-n is megdícsértem!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
fagyalllo
őstag
Nekem is volt hasonló, itt a zafír kivételével Seiko minden: [link]
-
@mriya@
őstag
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
válasz BloodRay #228542 üzenetére
Seiko számlap más órába építve nem jellemző, azok olyan drágák lennének, hogy nem éri meg ezzel üzletelni.
A nem eredeti számlap viszont jellemző a régi búvárok, kronók felújítására, ott szeretik elhallgatni ezt a tényt.
Szerdán is találtam egy 6139 hirdetést, persze hibátlan és gyári, de a szíj, számlap, mutatók nem, ráadásul ilyen formában sose készült az óra.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
BloodRay
veterán
válasz fagyalllo #228540 üzenetére
Értem a te álláspontodat, csak számomra kevésbé problémás egy valóban Seiko órában egy módosított számlapon a gyártó logója, mint egy olyan órában amihez a gyártónak semmi köze.
Nem beszélve arról, hogy veled ellentétben nagyon sokan mindenféle szívfájdalom nélkül mellőznék az adott óra sztoriját eladáskor.
Továbbra is mondom NEM a moddal van bajom..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
thorstrong
csendes tag
válasz gipsztigris #228535 üzenetére
-
BloodRay
veterán
Nekem nem a modolással van bajom, hanem a márkajelzés használatával valamin amire nem való.
Ha én fogom az Omega órám és kicserélem a számlapot, az szerintem mod, ha berakok egy Rolex számlapot a Rolex logóval, az már nem. Szerintem.
Ugyan így ha egy Seikoba utángyártott, modolt számlapon van a logo az szerintem nem problémás. Ellenben azzal ha ezt így logostul egy Swatch-ba rakják..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
fagyalllo
őstag
Ami viszont komolyan érdekel, hogy egy ilyen Bamford számlap:
-
BloodRay
veterán
válasz gipsztigris #228533 üzenetére
Ezt elhiszem és nekem is tetszenek, de attól még Seiko logo szerintem nem való rájuk.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
Empsepo
senior tag
-
Tothgera30
Ármester
válasz Szilágyi84 #228517 üzenetére
Kék? SKX009? Bár az jóval gyakoribb darab. Van most belőle több példányom, biztosan megválok egytől. Pontossága pedig beállítható.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
fagyalllo
őstag
válasz Tsebacsi #228522 üzenetére
Miért lenne off egy órás topikban a moddolás? Amúgy egy csomó órás vállal ilyen átalakítást, egy szerviznél sokkal egyszerűbb, hiszen ott ér véget, ahol az elkezdődne, leszedi a mutatókat, számlapot, de már rakja is fel a másikat, a szerkezethez nem kell nyúlni. Ezért vágnak bele sokan maguktól, néhány szerszám elég hozzá.
-
nagyúr
válasz thorstrong #228521 üzenetére
Szia!
Melyik topicban vagytok? Vagy esetleg priviben tudunk beszélni a témáról? Nem akarom az ittenit szétoffolni ezzel.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
thorstrong
csendes tag
válasz Tsebacsi #228520 üzenetére
Ez az én órám, gyári spb149 számlap és a mutatók pedig MM300-asok monsterwatches-tól. Nappali fényben viszont túl fehér színű és engem zavar, hogy elüt a számlaptól. Már úton vannak az spb149 gyári mutatói, átraktam már a számlapot egy san martin water ghost tokba, sokkal minőségibb a tok, korona és szíj, a pagani koronája nagyon érzékeny, hamar el lehet nyírni róla a menetet
-
nagyúr
válasz gipsztigris #228519 üzenetére
Igazából a mutatók azok, amik megmozgattak, mert azok sem a Pagani-é.
Én egy 300M-et vagy 62MAS-t akartam kreálni Seiko lappal, de elraktam a fiókba a tervet mert nem tudom milyen órást lehetne ezzel megbízni.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz gipsztigris #228515 üzenetére
Juuuj az a második az hogy??? Az mi???? Kell egy ilyeeeen
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Tothgera30 #228513 üzenetére
Nekem egy kék volt amit én is megbántam , mert nagyon jó méretű és tetszetős , de nálam nagyon sietett kb 5 percet egy hét alatt összeszedett és ezért inkább más lett helyette.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gipsztigris #228515 üzenetére
Hja, kérem! Ha át lehet pakolni Seikora!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
g0n21
senior tag
-
törölt tag
válasz Tothgera30 #228509 üzenetére
-
törölt tag
válasz Polarstar #228359 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat, én is arra voltam kénytelen rájönni, hogy ritka ma már az általam keresett összeállítás. A fém szíj nekem nem jön be sajnos, ahogy a vastag óratest sem (legalábbis ennél a külsőnél), inkább 4-5 milliméteresben gondolkodnék. Egy dátumjelzésen kívül örülnék, ha nem lenne más rajta, (de az sem fontos).
-
rbalint88
addikt
válasz bluemirage #228506 üzenetére
IT vonalról belevau: már egy cég, két brand alatt. És bár az emag operációban előfordulnak román piacos termékek (főleg noti és asztali PC esetében találkoztam vele a konkurenciaelemzésekkor), ezekre mint forgalmazó köteles jótállást biztosítania. Jövő évtől ez még szigorúbb lesz, ugye sávos rendszerben kell minimum 1-2-3 év garanciát adni értéktől függően.a másik része, hogy sokan keverik az emagot mint forgalmazót és az emag.hu-t, mint értékesítési csatornát. attól még, hogy az emag.hu-n veszed a terméket, nem biztos, hogy az emag árulja - mint az amazonnál: ott is tudod tőlük venni és más kereskedőktől, akik az amazonon is árulnak. Szintén IT vonalon maradva ott amit a "forgalmazza: EMAG" címkével veszel, az hivatalos gyártói garanciával érkezik a tapasztalataink szerint - párszor volt már, hogy túlrendeltek nálunk terméket, ami a nagykerből is kifogyott és tőlük rendeltük meg azt az 1-2 darabot, mert náluk volt a legolcsóbb hivatalos forrásból.
-
őstag
válasz mr.perfect #228504 üzenetére
Nem Románba kell visszaküldeni, de az EMAG a legtöbb esetben un. bolti garanciát kínál és csak ritkán gyárit. Ezt egyébként korrekt módon írják is:
Ugyanígy jártam a Mall.hu-n vett Festina órával évekkel ezelőtt, néhány nappal ezelőtt említettem. Ahogy előttem mr.perfect írta... így jártam én is. Gari semmi, a Festina Magyaroszág kvázi szürke importnak minősítette.
A Mall.hu mondjuk V4-es cseh... a másik meg romáááán'. De a lényeg ugyanaz.
Egy nem túl drága kvarc óránál szerintem simán belefér ez a kockázat... ezt el kell dönteni.Az Edigital-ra pl. ez nem igaz... ők szinte mindenre gyári garit adnak... Ezért nem tudom, hogy az EMAG és EDIGITAL egyesülés után mi lesz a policy a garik terén. Elnézést az off-ért.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
g0n21
senior tag
válasz mr.perfect #228504 üzenetére
LINK - pár kommenttel feljebb. + eddig több japán gyártó órája is román cimkével érkezett emagról.
Általában (általában) olyan forgalmazók által eladott órákra szokott gari lenni, amit hivatalos forgalmazó értékesít és az importőrtől jut hozzá. Miért? Mert egy tök egyszerű lánc -> importőr behozza, saját árrésével értékesíti a kiskereskedők felé, akik a saját árrésükkel eladják a végfelhasználónak.
Azok az órák, amiket nem az importőr ad el, hanem szürkeimportból kerülnek forgalomba, és mondjuk nincs pecsét a kártyán, azokra nem szoktak általában garanciát vállalni. Miért? Mert nem ismerik az óra eredetét, és mert nem a hivatalos úton lett eladva.Ez az "általában" verzió, ettől eltérő szokások is lehetnek a cégeknél.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz gipsztigris #228502 üzenetére
Én sem kapok, nem ismernek. Tudom, hogy van különbség, és tudom, hogy rengeteg embernek számít az a 40 ezer forint különbség. Nekem a gari nem létezése egy fájó pont. Küldözgesse Romániába akinek két anyja van és mindkettő édes...
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
gipsztigris
addikt
válasz g0n21 #228493 üzenetére
Szerintem a hetvenezer mégsem 110! Hazudik vagy sem, negyvennel adja olcsóbban mint tutu. Még ha van is kedvezményed akkor sem kapsz 40 árengedményt tutunál. Illetve lehet, hogy te kapsz, de mezei halandó nem.
Viszont ennél a Tissotnál nagyjából eltalálták a listaárat."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Fall-N
veterán
válasz g0n21 #228493 üzenetére
EMAG amúgy is kutyaütő cég. A legtöbb normális webshop 10ezer Ft fölött elengedi a szállítási díjat, ők még 100ezer Ft felett sem. Ráadásul ahogy írod egyáltalán nem olcsóbb, mint bármelyik másik webes bolt. Sokszor csak közvetítenek más cégnek és tulajdonképpen nem tőlük jön az áru, hanem másik cégtől.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest