Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
automata órán hogyan szoktátok visszaállítani az időt?
vissza vagy előretekeritek? -
-
tlac
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #232299 üzenetére
Mindig zavart a lötyögő óra. Ne szorítson, de ne is mozogjon el.
én is erre szavazok, ezért is vagyok most gondban a szabályozhatatlan bambino-val fémszíjával
de úgy néz ki, hogy ez elég megosztó, hogy ki, hogy szereti -
tlac
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #232265 üzenetére
vajon színárnyalatban is hozzápasszoló fémszíjat lehetne találni?
esetleg csak csatot cserélni amin van finombeállítási lehetőség?vagy csak a bőrszíj és nato marad?
-
tlac
nagyúr
Vettem egy fémszíjas ilyen Orient Bambinot, viszont nem sikerül rendesen méretre állítani. Minden láncszem egyforma és nincs finombeállítási lehetőség sem a csaton.
Ha kiveszek még egy szemet, akkor szoros, ha meg nem, akkor körbefordul a csuklómon.
Szíjcserén kívül lehet még valamit kezdeni ezzel? -
tlac
nagyúr
válasz dzsi23 #230943 üzenetére
nem csavaros
az eszközök kínaiak (szinte ugyanezek, mint itt a videóban), ilyen kis szíjtartó műanyagba nyomtam bele, az irány is jóde ugyanezekkel az eszközökkel másik órát gond nélkül megcsináltam
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
van valami tipp arra, hogy mit lehet akkor tenni ha a stiftet nem tudom kiütni a láncszemből?
alapból valamiért nagyon nehezen jött ki az is, amivel boldogultam, de van 2, ami meg sem mozdul már semerre -
tlac
nagyúr
szeretném méretezni a fémszíjat az órán, ehhez keresgélek eszközt
ami nem világos, hogy a csatszemkiszedőnek a vége az lapos? vagy esetleg van rajta valami kis mélyedés, amibe a pin jobban beleilleszkedik? -
tlac
nagyúr
köszi a válaszokat, csak Movement Japan felirat van rajtuk
szóval eredeti kínai tokozás -
tlac
nagyúr
az normális, hogy pl. egy Orient Bambino dobozán az áll, hogy "made in China"?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Tissot, Seiko meg Orient órák most elég jó áron vannak az emag-on. Éjfélig még jár 10%-nyi utalvány is értük: [link]
-
tlac
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #228335 üzenetére
próbálni jobb lenne, de hát most akciósak a webshopokban
pl. ez itt 41x48-as, utolsó kép már alapján lefelé ívelőnek számít?
[link][ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
most egy vékony 40x45-ös órám van
sajnos az ilyen kisebb méretűekből nem olyan nagy a választék
szerintetek a 41-42x48mm még jó lehet? -
tlac
nagyúr
Tudtok nekem ajánlani jó órást Szegeden (Dzsanán kívül) kisebb munkára (elsősorban elemcsere, takarítás, polírozás)?
-
tlac
nagyúr
válasz CoolBoy323 #134339 üzenetére
nekem nem tetszik benne a függőleges, meg vízszintes vonal ott középen
-
tlac
nagyúr
válasz resool #133771 üzenetére
ez melyik márkánál fájhat nekünk?
ahogy nézem a legfontosabbak benne vannak -
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #133767 üzenetére
Addig spóroljon amíg elérhető áron tud venni. Nemsokára zarulnak a kapuk.
ezt hogy érted?
-
tlac
nagyúr
ha öltönyhöz keresnék elegáns órát, viszont öltönyt évente csak pár alkalommal hordok és eltekintünk a topik automatafanatizmusától, akkor kvarcot vagy automatát vennétek?
valahogy nem látom értelmét nagyon sokat rákölteni, ha utána úgy is csak a fiókban lesz és nem tudom hordani
vagy ti hogyan csináljátok? csak simán felvesztek egy elegánsabbat és nem foglalkoztok azzal, hogy kifejezetten dress watch legyen?[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Ereshkigal #132917 üzenetére
Egy bolt videói. Szerintem eredeti, csak eléggé be van állítva.
A te órád nem így néz ki? -
tlac
nagyúr
válasz Ereshkigal #132907 üzenetére
nem sok esélyem van élőben is megnézni, egyetlen magyar találat sincs rá
még azon gondolkozok, hogy most van egy fekete órám, végül is, azon is látszik a másodpercmutató, akkor a kéken sem lehet rosszabb
itt egy másik videó isFehér: nekem van egy ilyenem. Én nem érzem retrósnak.
lehet csak az üveg miatt tűnik nekem olyannak
-
tlac
nagyúr
gondolkozok ezen az UHF-es Bulován:
viszont kicsit tartok attól a kék dialtól, hogy élőben milyen lehet és mennyire olvasható le róla az idő
na meg ha pont a legfontosabb része, a másodpercmutató nem lenne jól látható, akkor mérges lennék
mit gondoltok erről?az biztos, hogy fehérben nem lenne ilyen gond, de úgy elég retrósnak tűnik az óra:
még a másik dolog, hogy a kék szíj nem tetszik, szerintetek kék dial mellett, még összhangban lenne egy fekete bőrszíjjal?
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #125098 üzenetére
pont mint ahogy én is, külső szemlélőként
-
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #125095 üzenetére
beszólsz neki, hogy blöfföl, aztán beszólsz neki, hogy indulatos, wtf
-
tlac
nagyúr
válasz szbalogh #124953 üzenetére
mennyit ér egy ilyen óra?
apának is van egy ilyen, legalább 30 éves, most nyáron elővette a fiókból és elvitte óráshoz, az 10-esért javította, kicserélte az üveget (ami azóta már karcos), de csak félmunkát végzett, mert a dátum az nem megy rajta továbbra se
megérné még költeni rá?[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz resool #124093 üzenetére
világ másik végén lévő boltból vásárolsz, ha vitába kerülnél velük, jó ha van valami a kezedben
a cvv-t a boltnak adod meg, amivel azt csinál amit akar, ha van egy rosszarcú rendszergazda simán vissza is élhet vele, de az is elég ha balfasz a bolt és kikerülnek
a paypal jelszót meg a paypalnak, amiben jobban megbízunk -
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #124008 üzenetére
spring drive-ot nem találok
mindenesetre nagyon komolytalan benyomást kelt
-
tlac
nagyúr
válasz fagyalllo #123797 üzenetére
Deskdiver, fagyalllo, TimeCenter, Aladdin, @mriya@, Aladdin
uh, de sokan vagytok
köszi válaszokat, úgy néz ki sikerült jól kérdeznem és felhozni egy érdekes témát
ez a Spring Drive nem semmi, ha nem lenne mocsok drága, még lehet vennék is
egyébként elég fura hibrid megoldás, a kettő együtt ad egy pontos szerkezetet, viszont önmagában a kvarc meg az automata is működne -
tlac
nagyúr
válasz KelemenUhr #123785 üzenetére
Mi nem kerek?
a tok biztos nem az
-
tlac
nagyúr
létezik olyan kvarcóra, aminek a másodperc mutatója úgy mozog, mint egy automatának? úgy értem olyan folyamatosan, nem ugrálva
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ezek a pilóta meg búvár órák felvehetők öltöny mellé is? vagy csak a szolidabbak?
ti mennyire hangoljátok össze az öltözéket a ruhával? van elegánsabb órákat, meg hétköznapi is?
vagy vesztek egy olyat, ami passzol rövidnadrág pólóhoz is, meg öltönyhöz is?
-
tlac
nagyúr
válasz Macyke82 #123627 üzenetére
milyen széles a csuklód?
méreterezésre ezt találtam korábban[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
még a Tissot T-Classic családot is átnézheted
-
tlac
nagyúr
össze tudnátok nekem foglalni, hogy milyen stílusú órák vannak és azoknak mik a jellegzetességeik?
eddig kb. ezt tudtam kihámozni:
-diver vagy más néven búvár: számok helyett egy kis pöcök van?, vízállóság? világítás?
-pilóta: nagy méretű, könnyen olvasható arab számok
-klasszikus: római számok?
-mik vannak még?kicsit sok lett a kérdőjel, mert elég nagy homálynak tűnik nekem
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Skimaster #123413 üzenetére
nem valószínű, hogy órafan leszek valaha is, viszont érdekelnek az automaták, azt hiszem értem, hogy mire gondoltok, hogy mikor azt mondjátok, hogy az él az órátok
viszont kvarcból is lehet venni elegáns, klasszikus órát, még svájcit is, ráadásul elérhető áron és még pontosabb is lesz
ha racionálisan nézem, egyetlen erős érvet sem tudok mondani az automaták mellett, létezik ilyen egyáltalán? -
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #123415 üzenetére
ha nem vagyok rákényszerülve, sose leszek elég idős hozzá
-
tlac
nagyúr
válasz Ereshkigal #123434 üzenetére
elvileg kapni fogok egy ilyet a cégtől ahol dolgozok, ezen azt hiszem nem kell
-
tlac
nagyúr
válasz fagyalllo #123401 üzenetére
az az 1-2 másodperc már sokkal barátságosabb
viszont ha kifogok egy gyengébbet, akkor vihetem rögtön óráshoz? nem szívesen adnám oda senkinek, hogy a vadi új órát szétbontsaDátum: így van, nem 31 napos hónapok végén kézzel kell átállítani.
akkor ez megkérdőjelezi nekem a hasznosságát
ha 31-et mutat, nem fogom tudni fejből, hogy igaz-e (persze meg lehet tanulni, de akkor már gondolkozni kell, nem elég csak rápillantani) -
tlac
nagyúr
válasz resool #123392 üzenetére
resool, (#123393) Ra3:
köszönöm a válaszokat
a 40 másodperc az elég sok, az egy hét múlva már majdnem 5 perc
és akkor a pontatlanság hetente vagy pár naponta kézzel korrigáljátok?az viszont felejtős hogy a hónapokat, meg azon belül a napok számát is tudja.
ez a dátum még nem teljesen tiszta, tehát a november 30 napos, akkor ez azt jelenti, hogy nekem december 1-én át kell állítanom 31-ről 1-re?
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
elkezdtek érdekelni az automata órák, ez a hozzászólás különösen tetszik:
Egy mechanikus órának "lelke" van, meg kell tanulni együtt élni vele - de ha megvan a vonzalom, akkor nagy élményt nyújt az "élő" szerkezet, ami már önmagában is egy miniatűr csodagép - jó hallgatni nagy csendben a ketyegését, nézni a másodpercmutató apró lépéseit - nagyon más, mint egy lélektelen kvarcóra!
Csigusz 1viszont semennyire nem ismerem ezeket, ezért van egy pár kérdésem:
-az ilyen 60k körüliek mennyire pontosak?
-ugyanebben a kategóriában amelyiken rajta van az is, hogy hanyadika van, az hogyan kezeli a hónapokat? tudja, hogy melyik hónapban hány nap van?-a svájci órák vannak annyival jobbak, mint a japánok, hogy a többszörösébe kerülnek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest