Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #227294 üzenetére
Azt hittem, mechanikus.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Fall-N
veterán
válasz Szilágyi84 #227294 üzenetére
Jók az automata szerkezetek, de kétségtelenül kényelmesebb a kvarc. Én is le redukáltam egy darab Seiko 5-re az órákat, a többi mind kvarc. Nem is tervezek venni automatát. Ha egyszer szembe jönne jó ajánlatként egy Seiko Monster Ice vagy narancs akkor elcsábulnék, bár amilyen drágák inkább vennék egy kínai hommage Monstert NH35/36-tal.
-
nagyúr
-
Szilágyi84
senior tag
válasz @mriya@ #227275 üzenetére
Svájci spéci quartz szerkezet ISA 8371B . Amúgy első svájci órám és nem igazán ismerem milyen szerkezet ez vagy mennyire bevált ismert. Egy automa Orientet váltott és ismét megfogadtam , hogy jó ideig nem lesz automatám újra , mert két Seiko és egy Orient után rájöttem , hogy nem nekem való.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #227275 üzenetére
Ahogy látom, ISA 8371B szerkezettel lehet kapni a Roamer Superior Chrono II-ket, de annál egy vonalban vannak a segédmutatók a centrális mutatókkal, itt meg feljebb vannak. Chrono24-en láttam ilyet, ott Ronda 5030.D-t írnak, de az meg egy 3 segédmutatós werk. Talán Ronda 5021.D lenne?
Szerk.: A chrono24-est jobban megnézve, a leírásban ISA van, csak a speckóknál van Ronda. Oké, hogy ctrl+c, ctrl+v elven tolták oda a leírást, de ennyire azért odafigyelhetnének. Viszont máshol csak ISA-val látom.
[ Szerkesztve ]
-
pilu01
senior tag
Volt régebben hogy valaki fémruhába öltöztetett Casio GW-M5610 vagy 5600- at talán.
Nekem ez előbbihez kéne fém, alin sok van, de nem tudom melyik minőségi.
Van más beszerzési forrás esetleg erre? Vagy csak Ali-ebay. -
nrg.960
tag
Akinek van itt a fórumon egy Seiko SARX035, azok jelentkezesét várom pm-ben!
Nem vagyok a szavak embere..
-
Ruszki
senior tag
Kövezzetek meg de szerintem ezt az Orient túltolta! Persze az a normális, hogy minden vásárlói réteget le kell fedni de akkor is na...
A csúnya, drága, divatórák jutnak az eszembe!
ORIENT STAR Avant-Garde Skeleton RE-AV0A03B00BAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Botyka01
csendes tag
válasz dzsi23 #227225 üzenetére
Én nem tudom, hogy csinálják ezt, de teljesen így látom énis, annyira semmilyenek az óráik.
Kezdem azt gondolni, hogy nekünk óraőrülteknek nem jönnek be, mert a sok egyedi megjelenésű óra után totál semlegesek. De ugyanakkor lehet hogy ha bemegy egy vásárló aki egy jó órát akar ami mindenre jó, és svájci, elfogadható áron akkor megvan.
Szerintem a Roamernél a biztosra mennek. Ez van, nem nekünk találták ki a márkát, tisztelet a kivételnek, akinek tetszenek. -
zoarden
tag
válasz @mriya@ #227265 üzenetére
Nekem is ez a bajom, hogy most már szemüveg kell közelre. És ha anélkül vagyok, pláne sötétes környezet előfordulása miatt csak a nagyon jól leolvasható óra jöhet szóba.
Ehhez kell igazodnom az óraválasztásoknál.[ Szerkesztve ]
ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
fagyalllo
őstag
válasz Szilágyi84 #227274 üzenetére
Ááá, értem! Ismerek olyat, aki a kocsija csomagtartójában tartja a titkos óráit.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #227272 üzenetére
Milyen szerkezet dolgozik benne?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz fagyalllo #227273 üzenetére
Ez egy hirtelen és kihagyhatatlan ajánlat volt , amiről még nem volt megfelelő alkalmam itthon elmesélnem páromnak , hogy ez nagyon muszáj volt . Még nem tudom hogyan oldom meg , mert nem volt azért olcsó. Amúgy volt már hajlított szerkezetű Bulova Curv órám is ami szintén szép , legalábbis nekem , de ez számomra komolyabbnak tűnik , mégha így ezeken a képeken nem is látható jól a valóságban sokkal szebb.
-
fagyalllo
őstag
válasz Szilágyi84 #227272 üzenetére
Miért nem veszed fel?
-
-
zola96
senior tag
Nándor utcában zsebórával is foglalkoznak?
-
@mriya@
őstag
válasz fagyalllo #227264 üzenetére
Amikor elkezdett halványulni, ez bizony nem volt igaz.
Kell a kontraszt a leolvashatósághoz!
Megvolt jó ideig, nem akartam mindenképpen eladni, de amikor beszereztem a Luminox--ot, bizony mennie kellett!
Igaz annak is, mikor megérkezett a KHS.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
zoarden
tag
válasz zoarden #227261 üzenetére
Akár a 120512-es Amfíbia classicomba is mehetne egy ilyen számlap, de akkor a mutatókat is cserélnem kellene. Favinovnál meg nincs sötétebb/kicsit vastagabb fekete szet raktáron a 120-as sorozathoz. Van markánsabb, de ahogy nézem az 24xx-hez való.
ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
zoarden
tag
válasz Csari93 #227209 üzenetére
mind az ötös field (jól fotózol!) mind az amfíbia szerethető, de nem ugyanazért sztem ;-)
Én is kb. ugyanoda jutottam, hogy árban feljebb kell(ene) keresgélni hogy az egy-órában-teljesüljön minden vágy megvalósulhasson (vagy az illúziója...)ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
-
csabulaxi
senior tag
válasz @mriya@ #227252 üzenetére
Availability: November 2020
Reference: 01 400 7763 4135-07 8 24 09
PEBPrice: CHF 3,100 on black rubber strap
CHF 3,200 on steel bracelet"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
nekem ez nagyon szimpi, hogy szinte 100% ugyanaz az órát automata és kvarc szerkezettel is kiadják
Oceanmaster Tide 3-hand automatic with stainless steel bracelet: EUR 1390
Oceanmaster Tide 3-hand quartz with stainless steel bracelet: EUR 580Aquis Date Calibre 400
Reference: 400 7763 4135-07 8 24 09PEB[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Fall-N
veterán
válasz g0n21 #227239 üzenetére
Nem tudom miért nem jön be itt pár embernek a Roamer, szerintem egyáltalán nem unalmasak. Több ember is engedheti meg magának, például a kvarc órájuk már az Orient, Citizen és Seiko vásárlói közül is lehet. Facebookon is sokan dícsérik, akiknek van régóta Roamer órájuk.
Egyébként meg kell sasolni élőben, mert fotóról és videóról sok japán óra is unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Cold5
senior tag
Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a Seiko SPB167 mekkora a szíj mérete?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
dzsi23
addikt
válasz g0n21 #227239 üzenetére
Nekem is csak akkor futná drágábbra, ha eladnám az összes többit, szal az árát tekintve én is a célközönségbe tartozom, és én is örülök, hogy foglalkoztok ezzel a kategóriával.
Egyszerűen számomra ingerszegény a Roamer kínálatának nagy része, pedig régen sok szép órájuk volt, meríthetnének ihletet abból az időszakból, ahogy sok más gyártó is csinálja.
De pl. a Searock jobban bejön, mint a nagyon hasonló Seiko SARB-ok (pl. 033, 035, stb.), az nagyon egyben van. -
g0n21
senior tag
válasz dzsi23 #227225 üzenetére
Tény, hogy nem lehet minden órának mindenki a célközönsége, szerintem annak a Roamernek nem te vagy a célközönsége, de többen kommentelték/írtak üzenetet, hogy örülnek annak, hogy ezzel a kategóriával is foglalkozunk, mert erre futja nekik.
#227238Polarstar
Szerintem nem a covid viszi el. 19-re húztak lapot. Volt már egy print, az óramagazin. Volt online is. Erre jöttek a német tartalommagyartalanfordításával, német szóviccek magyarra fordításával, stb. Olyan befektetéssel, ami ha minden jól megy is nagyon lassan térül meg évi 5-6 lappal egy ekkora piacon, de itt eléggé kialakult piacra jött be. Nem, nem a Chronos akart jönni, hanem egy magyar vállalkozó kitalálta, hogy behozza és kilobbizta, hogy csinálhassa itthon. Ha jól tudom - az elején követtem csak - az egyetlen a lapnál aki valóban, rendesen ért az órákhoz, az a Szakértőként megjelölt Singhoffer Norbert órás és órakereskedő (Elysium Luxury Watches).Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
nagyúr
Mi a fene van már a Chronos magazinnal, hogy az újságosok levették a régi számokat - de sehol az új?
Holnap megkérdezem. Lehet hogy ezt is elviszi a koronavírus?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz beholder00 #227229 üzenetére
Simán lehet 16.5, az átmérő is 47mm. A szerkezet meg valami kétes eredetű kínai cucc, ráadásul járástartalék-jelzővel, amit akkor is kerülök, ha seagull, nem csak a nónémek esetén.
-
@mriya@
őstag
válasz beholder00 #227229 üzenetére
Kínai vacak, nem ér többet.
-
KKG
csendes tag
Citizen Ecodrive AW5000-16L órát vagy más színváltozatát honnan lehetne beszerezni? Van rá esély Magyarországon?
[ Szerkesztve ]
-
beholder00
tag
Dropon néztétek ez az [Ingersoll Orleans] órát? Tetszik nagyon, de ha ez 16,5mm vastag akkor kimarad. Ez valóban ennyi lehet?
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #227220 üzenetére
Továbbra is szenvedés azokat a Roamereket bámulni negyed óráig, de továbbra is jó a műsor, szal végignéztem. Vannak órák, amiket megunok 1-2 hét alatt, de ezek egy napra sem kellenének. Ilyenkor elgondolkodom, hogy az jobb, ha mástól nyúlja egy gyártó a dizájnt, vagy az, ha saját, de ennyire semmilyen (vagy konkrétan rossz).
Persze, most is egy Sub homage van a csuklómon, de ez van, ez tetszik, az meg nem, akkor meg lehet bármennyire egyedi. Én is tervezhetnék saját órát, az is egyedi lenne, de szép lenne? Nyilván nem, ezért bele sem kezdek. De én informatikus vagyok, nem ez a munkám, és még a hobbim sem. Talán a Roamernél is informatikusok tervezik az órákat. -
aktív tag
válasz Lev Abalkin #227213 üzenetére
Szép is, használd egészséggel!
"there are more jacks then one at the fair..."
-
fagyalllo
őstag
válasz Nandivagyok #227216 üzenetére
Ajánlottam volna egy Victorinoxot, de ahogy nézem, az is már kifutott, de hátha tetszik és találsz még belőle. 241350 a fehér számlapos ref. száma, a kék így néz ki: [link]
-
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok! Az Orient 'Ms Diver' típusát nézte ki magának asszonypajtás, abból is a fehér számlapos változatot (SZ3V005W), de sajnos mindenhol kifutott.
Ismertek rá beszerzési forrást? Tutu is árulta anno. A keleti webshopokban nincs, Long-islanden pedig csak a fekete számlapos.
Lünetta és szíj kombinációk miatt sok típusszámon fut, de a lényeg a búvár megjelenés, 33 mm-es tok és fehér számlap lett volna. Alternatívát ilyen jó ár-érték arányban nem találtam, de örömmel fogadok ötleteket. (SKX013 és Citi EP6050 sajna kilőve) -
futizoli
tag
Srácok, ez nem meranomos dial, ahogy fentebb linkeltem egy moldáv sráctól vettem a számlapot. Favinov cuccaihoz hasonlóan lényegesen jobban 'világít a gyáriakhoz képest.
-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok szakértő, így elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek. Van egy 14K-os arannyal bevont (gold capped) régi Omega órám, amelynek egyik fülén az aranybevonat megsérült. Szerintetek ez javítható egy észszerű összegért és ha igen, tudtok valakit ajánlani Budapesten? (Az órám piaci értéke szerintem kb. 100-150 e Ft). Köszi.
-
dzsi23
addikt
-
Csari93
aktív tag
válasz zoarden #227198 üzenetére
Nekem is nagyon tetszenek, de a meranom és youtube kommentek azt írják, alig lehet lume-nak csúfolni. Ettől függetlenül ne legyen igaz és gratula hozzá, irigylem.
Nagyon zavar, hogy a seikofiveot nem tudom kézzel felhúzni, emiatt már sokszor gondolkoztam hogy "lecserélem" egy Vostokra, de sosem visz rá a lélek hogy a(z utólagos) zafírt meg a jó lume-ot (és még egyebet) elengedjem egy funkcióért és cserébe.
A 100-150 ezres ligában sem találtam egyenlőre olyan órát amire gáncstalanul cserélném le. Sok még a Miyota 8, a Smiths kicsi, a minden tekintetben passzoló órák meg drágábbak, nem tudnám megindokolni magamnak. Persze azokról órákról beszélek amik nekem tetszenek, field-búvár tengely.
Nincs más hátra mint a 4R werk.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #227207 üzenetére
Áh, köszi! Tegnap jött egy értesítésem, de véletlenül kitöröltem, mielőtt megnéztem volna (rosszul fogtam meg a telefont), és nem tudtam, melyik app küldte, és miért, de akkor tuti a youtube volt.
Megint Roamer... de legalább a Bulova érdekes. És most jut eszembe, hogy még a múltkori rész 2. felét is pótolnom kell; az Atmost "muszáj" volt végignéznem, de a gyémántos Chopardra már nem volt kapacitásom... talán ma este megejtem, a mai résszel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Kvarcok. Egy Roamer egy Bulova.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest