Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz Lac122 #226797 üzenetére
Jól bevált szingapúri bolt. Vámterheket azért nem tüntet fel, mert nem nekik fizeted, hanem majd a magyar államnak. Szállítási módtól függően vagy a DHL, vagy a posta fogja vámolni, velük kell majd rendezni. A vételárat szorozd be 1,3-del és kb. megkapod a végleges összeget.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
zola96
senior tag
válasz Lac122 #226797 üzenetére
Az oldal hiteles, hiszen ne egy webshop ismerje már minden ország vám és áfa rendszerét. Gondolom nem EU tagállamból jön, így 27%áfa és kezelotolnfuggon vámkoltseg (~4000ft) jon ra az arra. Tehat nem feltetlenul olcsobb megvenni mindent kintrol mert a vegere max 10-20ezerrel olcsobb de nincsen garanciad.
-
Lac122
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt az órát: [link] . A rendelésösszegzőnél nem tüntet fel egyéb költségeket csupán a szállítási díjat, semmilyen vámköltség. Kérdésem lenne, hogy mennyire hiteles ez az oldal, van valakinek tapasztalata velük? Köszi! -
Sir Pocok
őstag
válasz Space marine #226791 üzenetére
Nagyon jó döntés!
Protrek PRW-50-em van és annak ellenére, hogy van több órám a leggyakrabban ez van rajtam.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
dzsi23
addikt
válasz petipetya #226794 üzenetére
A zöld, gondolom, a "military" stílus miatt jött szóba, viszont én a narancsot nem értem, és a pirossal lenne jó a kontraszt a kék mutatóval és a tojás számlappal, szerintem nagyon illene hozzá, és izgalmasabb kombináció lenne a kéknél. Ha a minimalizmus a cél, akkor kék, de pirossal sem kirívó.
-
nagyúr
A sok áttért kvarcos kolléga ellenére én most bemegyek szépen a szobába és előveszek két felhúzóst.... És azok lesznek rajtam ma. Kivéve mikor festek és vakolok....
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
csabulaxi
senior tag
Seiko 5x gyári modolás.
[link]"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Veron
addikt
@Polarstar, dzsi, mriya: köszi, ez az ultimate 2in1 [link]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hdanesz
őstag
válasz dzsi23 #226783 üzenetére
Többek véleménye alapján user error. Én is erre hajlok...majd meglátom. Ma ill. holnap este fényképekkel fogom dokumentálni mikor és mi történik.
Perpillanat ez a helyzet. Tehát úgy néz ki ma jókor fog fordulni...vagy túl korán 'kezdi'?Ma délután állítottam be a dátumot. Úgy csináltam ahogy fagyalllo leírta.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat a témában![ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
-közvéleménykutatás-
gondoltam a Smithsre teszek egy szilikon szíjat, de a színét nem tudom eldönteni.
melyik illene hozzá szerintetek?
flatwater blue
pumpkin orange
army green
crimson red
kösz![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
-
Grande Ale
őstag
-
lenox
veterán
válasz Grande Ale #226742 üzenetére
Biztos, hogy hibas?
https://hu.tommy.com/ionic-plated-blue-chronograph-watch-mwm1791720000
TH mas szinu szokott lenni, mint Tommy Hilfiger.
-
zolnagy
őstag
válasz 5-ös kezelő #226768 üzenetére
Én a rádióvételt kikapcsoltam rajta. Majd időnként manuálisan szinkronizáltatom.
Remélem nem bolondul meg, mert akkor ezzel sem vagyok beljebb, mint a sportórámmal. Ébresztésre az is jó lenne, de az is megbolondult egyik nap.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz zolnagy #226754 üzenetére
Mondjuk én ébresztésre nem merem használni a rádiósokat, időnként megbolondulnak.
Hdanesz : Szerintem esélyes, hogy valamikor 21-03 óra között tekergetted a dátumot, és tönkrement benne egy kis alkatrész. Vagy gyári hiba. Nekem az első Vosztokom nem váltott, de csak 17-én, hibás volt. De mivel filléres tétel hozzá az alkatrész, és kapható is, nem volt nehéz orvosolni Dzsana mesternek.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz hdanesz #226733 üzenetére
"...fogalmam sem volt róla hogy automatánál nem mindegy mikor és hogyan állítod be...."
Itt azért érdemes megjegyezni, hogy ez ugyanúgy igaz minden dátumos, analóg órára, tehát a kvarcokra is, nem csak az automatákra. Ha jól tudom, a többi órád digitális (az most mindegy, hogy az egyiken vannak mutatók is, mert annál is a digitális részt állítod, és a dátum is digitális), na azoknál nincs ilyen gond.
(#226763) Empsepo:
Utána is fel lehet húzni, de ha már beállítod pontosra, akkor jobb, ha nem utána kell "tökölni" a felhúzással, hanem akkor már járjon, ne maradjon le. De ha nem kell, hogy másodpercpontos legyen (úgyis elmászik), vagy eleve nincs is teljesen lemerülve, akkor igazából mindegy.[ Szerkesztve ]
-
rozsgyi
tag
válasz hdanesz #226752 üzenetére
lehet felreertheto voltam, de en semmi problemat nem latok abban ha valakinek nem jon be az automata mert joval macerasabb mint egy kvarc. Teljesen jogos kifogas az automatakkal szemben. En csak azt furcsalom hogy a napi/heti utanallitas az mar tulsagosan zavaro, mert szamomra nem az. De en a masodperc eltereseket se szoktam nezni valakinek meg az a hobbija hogy minel pontosabb legyen az ora. Szerintem mindegyik hozzaallas relevans, a lenyeg hogy szeretjuk az orakat
-
zolnagy
őstag
válasz Lauda #226756 üzenetére
Igen, ilyen, de én a téglalap alakút vettem, nem ezt a kockát. Aldiban volt ilyen is, olyan is, mindkettő 2e Ft.
Elemet nem kellett még cserélni benne azóta? (én ebben vagyok kissé szkeptikus, hogy meddig bírja az 1 ceruzaelemmel)
Naponta használod az ébresztőt?[ Szerkesztve ]
-
Szilágyi84
senior tag
válasz 5-ös kezelő #226741 üzenetére
Nekem 3 inkább 4 hét és elvileg holnap vagy kedden érkezik a Citizen amit már nagyon várok. Hihetetlen mindig amikor kinézek egyet kintről hogy 1 hónap várakozás minden bajos akkor aztán amikor megérkezik basszus eltelt egy hónap ismét pikkpakk.
-
fagyalllo
őstag
válasz hdanesz #226755 üzenetére
Ha a mutatókat előre tekered és vált dátumot az óra, akkor hordás közben is fog váltani. Ha a dátumot tekered körbe és mindig rendesen átugrik a következő napra, akkor a fogakkal is minden rendben. Innentől csak user error.
Az óra beállításának menete:
- felhúzod
- a mutatókat addig tekered előre, míg dátumváltáshoz nem érsz, akkor kezdődik a nap, ennek megfelelően beállítod az aktuális pontos időt
- beállítod az aktuális dátumot (ügyelve arra, hogy este 9 és hajnali 1 között nem illik állítani)
- hordod az órátHa így teszed, rendesen, éjfélkor fog váltani.
-
hdanesz
őstag
válasz @mriya@ #226753 üzenetére
Az a fura hogy már akkor is váltania kellett volna, mert majdnem délután 2 óra van...és továbbra is 17.-ét mutat. Direkt megvártam a délt hogy hátha ez a baja. De az órás szerint tegnap volt rosszul beállítva...úgy hogy délben váltott. Ő meg beállította jól. Ami szintén nem lehet mert saját szemmemel láttam kétszer is éjfélkor váltani.
Korábban legalább 1-2-3 napig jól váltott, most meg már meg se nyekken a tegnap délutáni beállítás óta.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz 5-ös kezelő #226196 üzenetére
Itt a győri Aldiban tegnap még mindig volt ilyen 2e Ft-os ébresztőóra, vettem is egyet, mert az eddig ébresztéshez használt sportórám (Polar M400) egyszer csak meghülyült és elállította magát 4 órával (és 6 hónappal), ezért egyik nap 6 óra helyett 2 órakor ébresztett...
Mindenesetre ez lazán megér 2e Ft-ot, jó a vevője, 3-4 perc alatt fogta a jelet az elem behelyezése után, van rajta szundi funkció és érintésre a tetején világít a kijelző. Szuper. -
hdanesz
őstag
válasz vzsryl #226748 üzenetére
Majdnem 100%-ig ez a helyzet nálam. Az automatával sem az automata mivoltja érdekes nekem...hanem az, hogy ismét!!!! nem jól váltott a dátum....az óra szerint még mindig 17.-e van. És tegnap volt rajtam az óra 5 órát legalább, amit pedig nem ülve töltöttem. Ma reggel láttam meg hogy nem váltott....az időt jól mutatja...de a dátum nem stimmel. Ez egyedi hiba...és nem az óra automata mivoltából fakad.
Valószínű, hogy ezeket a dolgokat nekem még szokni kell, mert sosem volt automata órám. Nem az esetleges évi néhány alkalomról van szó amikor dátumot kell állítani manuálisan...annyit pedig hordom az órát hogy ne álljon meg. Ha pedig ne adj' isten megáll..hát majd újra lendületbe hozom. Ennyire nem vagyok lusta. Engem az keserített el, hogy a dátumváltást lassan 3 hete nem sikerül összehozni. Pedig mint írtam tegnap már órás állította be....
Ettől függetlenül szeretem az órákat és kapásból tudnék választani még kismillió automatát is.
Pl.
Egy....vagy épp kettőKicsit meglepődtem 1-2 reakción....jó hogy nem tiltottak ki rögtön a topic-ból.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Eugene Roe #226750 üzenetére
A linkelt akciós termékeknél nem kell külön fizetni a postáért, benne van az árban.
-
hallador
addikt
válasz Lauda #226747 üzenetére
Na ugyanígy jártam én is. Van mechanikus, de a fiókban. Havonta egyszer felhúzva. Ennyi. Csak Casio és Citizen van rajtam. Mert működik és minden gondozás nélkül.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lauda #226747 üzenetére
Van aki szereti az órákat, és amit szeret, azzal szeret foglalkozni is, akár hobbiként. De vannak olyanok, mint mi, tehát szeretjük az órákat, de nem akarunk foglalkozni túl sokat a karbantartásukkal, csak egyszerűen hordani. Mindkét tábort megértem, mindkettőre szükség van. Ezért is jó a topik összefoglaló, mert erre felhívja a figyelmet.
Valószínűleg hdanesz fórumtárs közénk tartozik, és nem a másik táborba, de sajnos ezt előre nem tudta felmérni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
fagyalllo
őstag
válasz Grande Ale #226744 üzenetére
Tippem szerint az egész órát, nem hinném hogy ezeket bárki is javítaná, vagy biztosítana hozzá a gyártó alkatrészt, nem éri meg, annyira olcsó.
-
fagyalllo
őstag
válasz Grande Ale #226742 üzenetére
Egyértelműen garis probléma és tuti nem állnak neki kézzel festegetni, cserélni fogják.
Mindenki: Dagaznál nagyon jó akciók vannak, mutatókészletek, zafírüvegek, lünettabetétek, órák...
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Egy hete vettem a fiamnak egy Tommy Hilfiger órát. Most vettem észre, hogy ahol a napokat mutatja, a csütörtök hiányosan van kifestfe.
Kérhetek cserét ebben az esetben, vagy javitgatni akarnak majd, mert azt nem szeretném. Vagy hagyjam a francba? Elég drága óra, bosszant a dolog... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Szilágyi84 #226737 üzenetére
Nekem jön a 6. automata Vosztok, két hét alatt ideért az országba. Kíváncsi leszek, mikor ér hozzám, saccra az is két hét lesz. És hiába szól minden észérv amellett, h az új kvarc Lorus-t viseljem, az Amfíbia a nyerő.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
hdanesz
őstag
válasz rozsgyi #226732 üzenetére
Az a probléma pl. hogy a dátummal szenved. Amikor megvettem akkor természetesnek tűnt, mivel ugye előtte nem járt az óra...a dobozában csücsült. Utána beállítottam a dátumot...de ugye mivel fogalmam sem volt róla hogy automatánál nem mindegy mikor és hogyan állítod be....ezért nem is váltott éjfélkor. Utána netes keresgélés után beállítottam....akkor ismét nem sikerült , majd itteni tanácsok alapján beállítottam és utána 2 éjjel is megnéztem és éjfélkor váltott rendesen.
Ma reggelre vettem észre, hogy még mindig 16.-át mutat. Ergo éjfélkor nem váltott - holott eddig napok óta ezt tette. És az órát naponta hordom. Ma beállította egy órás és szerinte nem jól volt beállítva (pedig a saját szememmel láttam, hogy éjfélkor váltott ... sőt már 23:45 körül elkezdte a forgatást és kb. 0:15-20 körülre fordult át teljesen). Valamint azt javasolta hogy figyeljem hogy vált-e jól ezután...mert ha nem, akkor sajna szervíz lesz a dologból. Az elmesélt történetem alapján már ő sem értette mi okozhatja, ha hordom is az órát és eddig jól váltott.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Azt hiszem nem nekem való az automata óra. Vagy járástartalék kijelzőset kellett volna vennem. A Seiko Samurai-nak mennyi lehet a járástartaléka? 35 óra körül?
Hallottam olyat is hogy az új automata óráknak kell egy kis idő mire 'bejáratódnak'..vagy valami ilyesmi. Tényleg létezik ez? Az enyém nemrég múlt 2hetes...Mindig azon aggódom hogy le fog merülni vagy legalábbis 'gyengül' és akkor már lehet nem is jól mutatja az időt. Pedig naponta hordom, talán hétvégén fordul elő hogy nincs rajtam vagy max. fél-1 órát.
Most úgy érzem meg fogok szabadulni tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
NY0105-81E
Zafír + Duratect + Super titanium
Limitált 500 db
290 eFt körül vesztegetik előrendelésben.
2020 októberben a kiadás.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
nrg.960
tag
válasz Botyka01 #226724 üzenetére
Egyébként a Mod-os kérdésedre visszacsatolva, szerintem 5KX vagy SKX. Sokkal nagyobb a mod alkatrészek választéka, jobban ráfeküdtek erre a szériára mint az Orientnél. Azt, hogy most az SKX és az 5KX tokja megegyezik-e lünetta, üveg meg miegymás méretben, csak a koronazár-e az eltérés, azt meg nem mondom.
Az 5KX mellett szól a werk, és a sunburst számlap a rakott indexekkel, SKX mellett a a koronazár és legenda faktor.
Előbbi esetén szerintem megérdemelne egy domború zafírt, coinedge lünettát egy fekete kerámia betéttel, és egy mutatószett cserét, mert az a pink nagyon elüt és gagyi hatású.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
nrg.960
tag
válasz Botyka01 #226724 üzenetére
Nemtudom, engem egyre kevésbé kezd érdekelni, hogy húzható-e, vagy sem. Felveszem, megmozgatom, beállítom, felcsatolom a kezemre és úgyis mozgok, onnan már húzza magát.
Egy ANA-ban is 7s-van aztán a Seiko fanok megőrülnek érte. Én is megőrülnék, ha tetszene, de nem tetszik, így legalább egy órával kevesebb..Nem vagyok a szavak embere..
-
Botyka01
csendes tag
válasz nrg.960 #226719 üzenetére
Ismerem a narancs skx-et de a werk már nagyon régi mindegyik skx-ben. Ha jól láttam kézzel sem húzható és nem is mp. stopos, de legalább korona záras, ami nem mondható el az új 5 Sport szériáról. És ha ezeket figyelmebe veszem akkor marad a Ray2 narancs, ami még olcsóbb is itthon mint a 5kx.
És werket nem cserélnk, lünetta, lünetta betét, és üveg cserélődne az enyémen. De még csak adatgyűjtésnél tartok. -
nrg.960
tag
válasz Botyka01 #226714 üzenetére
Ezt a Monstert moddolasra nem is adnám oda! Meg igazaból nem is tudom mit lehetne rajta moddolni, mert gyárilag 6R15 van benne.
Egyébkent narancs számlappal van ám SKX-is, mégpedig 011J néven, amit a Sky-on is találsz, nemrég érkezett meg a tesómnak is egy 011J.
A lenti kepen egy régebben eladott 011J-m volt, amit még fagyalllo fórumtárs zafírosított fel egy Blue AR-el.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
nagyúr
válasz @mriya@ #226705 üzenetére
Akkor mondom: Levis póló, Ritte vagy Fiorucci farmer és Tisza tornacipő!
Az ám a buli! De csak répasárga és barna színű Centrumos, vagy Sugár-Skála kópés műanyag szatyorral!
És el ne felejtsétek a Totó-Lottós cicis kártyanaptárat betenni a brifkóba, ha mentek a közértbe!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Botyka01
csendes tag
válasz nrg.960 #226695 üzenetére
Csak érdekelt, hátha valahol megtalálom , mert narancssárga számlapos órát keresek, de modolni szeretném. Arra a Monster sajnos nem a legjobb.
Ehhez kapcsolódna a kérdésem hogy ha modolnátók akkor a Ray 2-t vennétek vagy az új Seiko 5 vonalat, esetleg valahogyan beszerezni egy régi skx-et?
Ha a spec sheetet nézzük akkor a ray mindent visz, de modolás szempontjából sokkal jobb az skx, több a megvásárolható opció. -
törölt tag
Egy "érdekes" hír: Brit... bocsánat, Német tudósok időmérése: [link]
-
zolnagy
őstag
válasz Lev Abalkin #226697 üzenetére
"gyárilag hengerfejes autó"
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #226704 üzenetére
Számos indexekkel talán nem annyira feltűnő. De még ha mindenáron "letört" tokfüleket akartak, akkor is meg lehetett volna oldani máshogy. Ott van pl. az én Casio EFV-120-am, nem ugrott be róla semmilyen másik óra.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #226699 üzenetére
Nálunk a kord nem számított farmernek, csak az 501-es, de olyat csak a Tangón lehetett venni méregdrágán.
Később már elfogadott lett a Rifle, és a Wrangler is.
Vietnámi tornacsuka, vagy Alföldi papucs dukált hozzá, szimatszatyorral kiegészítve.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
A Citizen a Seikót másolja, Q&Q szamuráj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest