Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
-
@mriya@
őstag
-
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #226390 üzenetére
A tanulság: bútort G-Shockban kell szerelni... vagy mondjuk karóra nélkül.
-
-
Peddy789
őstag
válasz Rigormortiis #226377 üzenetére
Minél többet nézegeted annál drágábban fogsz venni. Add fel, kezd el nézegetni az automatákat.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Rigormortiis #226377 üzenetére
Úgy, hogy kvarcóra.
Nem digitális a kijelzője, hanem analóg.
Mutatókkal jelzi az időt.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Rigormortiis #226374 üzenetére
Analóg kvarcóra, vannak benne fogaskerekek.
A Casio nem gyárt mechanikus karórát.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Rigormortiis
veterán
Nézegetem a Casio ERA-120 BL-t. Az óraszerkezethez mechanikust írnak (és 10 év elem élettartamot). Ezt hogyan kell elképzelni? Minden nap fel kell húzni?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Ha jól láttam még nem láttam linkelve.
Egy Orient és egy Undone Aero.
Nézzétek! -
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #226361 üzenetére
Az Eco-Drive és minden más hasonló technológiájú órát nem napoztatni, hanem hordani kell!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz #97571072 #226357 üzenetére
A fekete bejönne, úgy 38-as tokkal. TC honlapja 47 mm-t ír. Ha ebből a korona 5 mm (?), akkor is nagy nekem. /Japóknak vastag csuklója van bizonyára. / És ezt a Lorus-t nem kell napoztatni. Menetes hátlap, max. 2-3 évente elemet cserélek. Jó dolog a napelem, de nem gazdaságos. Gombelem olcsóbb, és a szelektívbe dobom a régit.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
aktív tag
válasz hallador #226358 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! 10 éves vitrines darab. Első generációs. Igen... hirdette de én nem láttam. 2 napja megláttam és nem hittem el, hogy magyarhonban valaki ilyet árul. Most már csak g0n21ékhoz kell eljuttatnom egy olajozásra és igen, hordani fogom
"there are more jacks then one at the fair..."
-
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #226356 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
Magam sem akarom elhinni, de találtam egy számomra is elfogadható kvarc(!) órát. FB csoportban vettem, de azon gondolkodom, ebay-ről is rendelek egyet /mert ami bejön, abból többet is veszek / rendszerint. Jól látható, lume kitart reggelig, acél, jó méret, és műszerrel mérve kifogtam egy havi +2s eltérésű darabot. Kis pénzért mindennapos field igásló. [link]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Sungoo
addikt
válasz gipsztigris #226353 üzenetére
Napok óta lesegetem instán. Tetszik nekem is.
-
Fall-N
veterán
válasz #97571072 #226186 üzenetére
Nem csodálom. A Kinetic egy fura hibrid. Ugyanúgy ahogy az automata órákat, rotor húzza fel, de egy kvarc szerkezetet lát el energiával. Na most minek ehhez egy bonyolult, mozgó szerkezet, ha a solar célszerűbb és nincs benne mozgó alkatrész? Az akku ami egy idő után elfárad, de azt még mindig egyszerűbb cserélni és az sem pár év hanem jó esetben 10+ év. Na ez a "gondozás mentes" óra, bár vannak olyan kvarc órák, amik elmennek 10 évig egy elemmel. Még csak nem is drágák. Casio kínál 20 ezer Ft alatt is már.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Mire jó a zafír üveg és az ionizált tok? Nagyon nézegetem ezt a Honda Racinges Edifice-t, de találtam egy másik Casiot, ami szinte ugyanígy néz ki, csak ezekben a dolgokban tér el (no és feleennyibe kerül).
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
aktív tag
-
-
fagyalllo
őstag
válasz #14787072 #226340 üzenetére
Igen, a japán órák garijegyére rá van írva, hogy csak ott érvényes.
A héten voltam a Seiko szervizben, egy másik ügyfél kezéről leesett a nemrég vásárolt órája és az üveg is betört, szerette volna gariban javíttatni. Timestore (szlovák webshop) vásárlás, akik ha adnak is garikártyát, kitöltetlen és a honlapon is azt írják, gari esetén hozzájuk kell visszaküldeni.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
törölt tag
válasz Peddy789 #226335 üzenetére
SARX035-öt vettem Japánból, előtte meg Sumo-t. Soha semmi gond nem volt velük, halálosan precízek voltak, én is kaptam ajándék origamit, meg sűrű Domo Arigato!-t.
PP-vel fizettem.Nagyon rövid időn belül az országban voltak az órák, az már más kérdés, hogy utána 10-12 napig bolyongott a Magyar Királyi Posta útvesztőiben a tracking alapján....
A japánokon kívül a németekben nem csalódtam még óraküldés szempontjából.
A gari viszont necces: a japánt nem fogadta el az itthoni szerviz, a németet igen.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
A japánoknál nehéz lenne jobb boltot találni, nagyon korrektek, mindig csomagolnak ki ajándékot a termék mellé, vásárolhatsz bármelyiktől. Ráadásul itt paypal is van, semmitől nem kell félni. A vámterheket könnyű kiszámolni, a (termék ára+postaköltség)*1,27+néhány ezres vámkezelési díj a szállítótól függően.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
BloodRay
veterán
Amúgy csak a külseje totálisan bejön azért vennéd mindenképp ezt?
Mert szerintem Seiko boutique-ból az SPB165J1 pl sokkal jobb vétel a modernebb szerkezettel és a hazai, rendes garival.
Nekem is tetszenek amúgy a SARX-ok, de ezek mellett az új modellek mellett már nem érzek akkora vonzalmat irántuk."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Sungoo
addikt
Nem vágyom most mechanikus órára, de ha lenne lehetőségem, [link] azért ezt nem hagynám ki. VIDEÓ
-
Peddy789
őstag
https://www.sakurawatches.com/seiko-presage-sarx055
Ismeri valaki ezt az online boltot?
Annyira para ez a japan marketbol jovo ora, fene se tudja mennyi tax lesz erre rarakva?
Plusz melyik ilyen japan market bolt megbizhato?
Meg mi van ilyenkor a garanciaval?[ Szerkesztve ]
-
nerozol
tag
Köszönöm a válaszod, nálam most egy GBD-800 [link] a kiszemelt a bluetooth tulajdonságai miatt. Ebben elvileg 2,5-3 évenete kell cserélni elemet "normál" használat esetében. Nyilván, ha 10 év alatt 3-szor van csavarozva ki kell bírnia sok 10 évet, viszont jártam már úgy másik óramárka esetében, ahol megszakadt a csavar menete a műanyag házban viszont az egy koppincs volt nem ilyen komoly kompozit anyag. A korábbi tapasztalataim miatt ódszkodom a műanyag-fém megoldásoktól. Remélem a G-Shock tulajok nem tapasztaltak csavarmenet szakadást.
Bár itt van egy szétszerelős videó: [link]
Mintha itt fém lenne a csavarmenet belseje 7:07-től valaki esetleg ebből meg tudja állapítani?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nerozol #226331 üzenetére
Ugyanez a kérdés felvetődött már bennem is. Én a klasszikus DW 5600-at nézegetem már egy ideje, a régi darabokon még menetes a hátlap (acél az acélba csavarodik).
Valószínűleg ez a megoldás is elégséges, olvasgattam fórumokon, hogy a fentebb említett típus kb. 8-10 évig elvan egy elemmel. Gondolom a csavart csak "ésszel" szabad meghúzni. -
nerozol
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy műanyag G-Shock óránál mennyire tartósak a hátlapot rögzítő csavarok menetei? Előfordulhat, hogy a műanyag kompozit csavarmenet megszakad, vagy ezen nem kell aggódni, mert kevésszer kell elemet cserélni?
Gondolom a fém ház ebből a szempontból tartósabb kivitel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szilágyi84 #226326 üzenetére
Itt egy videó ami érdekelhet: [link]
-
nagyúr
válasz Szilágyi84 #226326 üzenetére
A Tisell valóban minőségibb, sőt. De nekem van Paganim, a kínaiak köztött egy bőven jó minőséget képvisel.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
zola96
senior tag
válasz hallador #226324 üzenetére
Abszolút egyetértek.
Lehet,hogy a Zeppelinemben csak valami banális hiba miatt merült le az elem.. De ha nem impulzus vásárlás lett volna és jobban utánanézek nem azt választom,hanem egy Seiko quartzot vagy bármi mást. Bár a Zeppelin Ronda kaliberes, de na. Most szerencsém van,hogy még van rá gari és az elkövetkező 2.5évben is van még rá, de ha 2 évet nem bír ki benne egy elem és egy sima mégcsak nem is chronos óráról beszélünk az elég ciki.. Elengedném én is a svájci quartzokat, annyiért már tényleg gondozásmentes, rádios citizenek vannak stb..szilagyi84: szerintem inkább áldozz rá picit és válassz Tisellt.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz hdanesz #226318 üzenetére
Szerintem, a svájci Quartz órákat nem erőltetném. Egyszerűen nem éri meg. Ameddig egy Miyota Quartz fele annyiba - ötödébe kerül, mint egy ETA, de még tartósabb is tud lenni, elég csak az Eco-Drive-okat megnézni. A Casio amiben nem Miyota van szintén hasonlóan jó.
Én nem nézegetnék Svájci Quartz-ot. Ezek a szerkezetek javíthatatlanok a legtöbb esetben. Ahogy öregszik a szerkezet, kopik, és pontatlanná válik, egyre sűrűbben kell elemet cserélni bennük, valamint ez is kopik, a végén csere a vége. Ez a nagyon drága Quartzoknál (5 - 10 ezer Euro) lehet, hogy nem így van, de az ilyen 70 - 200 000 -es svájcinál nagy eséllyel igen.
Nem mindegy, hogy a Svájci sarc rajta van vagy nincs a szerviz díjakon, mert jellemzően ezek a szerkezetek még a legócskább is többe kerül, mint egy Miyota munkadíjjal együtt. Tartósságban, pontosságban, minőségben semmi nem indokol egy Svájci quartz-ot. A kinézet meg a név mindenkinek a saját döntése, meg az ár. (ha csak nem valamilyen nagyon drága óráról van szó, mert ott még lehet is valamilyen egyediség a szerkezetben)
Szerintem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
törölt tag
válasz Rigormortiis #226305 üzenetére
Szia
Bocs, hogy belevau, igazából csak olvasóként vagyok jelen a topikban. Nekem is az az óra dobogtatta meg a szívem, így kicsit kutakodtam, hogy honnan tudnék jóárasítva beszerezni egyet, és arra jutottam, hogy ebayen, Szaud-Arábiából rendelve, egész jól kijönnék.
Meg amúgy is érdemes szétnézni a palinál. Sok Casio/G Shock/Edifice van nála raktáron, és eddig hibátlanok a feedbackjei. Remélem tudtam segíteni, nekem nagyon korrekt árazásnak tűnik.
Fontos azonban megjegyezni, hogy ezekre az árakra még vám is terhelődik. (Vagy ÁFA+vám)
Üdv
P. -
@mriya@
őstag
válasz @mriya@ #226321 üzenetére
Több helyen, hogy biztosak lehessünk a dolgunkban, 20-06 óra között nem javasolják a dátum piszkálását.
Gyors dátumállításnál én előbb megnézném, mikor vált az óra dátumot, utána beállítanám nagyjából az időt, ezután az aktuális dátumot, majd pontosítanám az órát (pecmutatót az indexre, majd indítás).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz @mriya@ #226320 üzenetére
"Az idő és a dátum beállítása
Az óra és idő beállítása az órán saját szabályokkal rendelkezik, bár úgy tűnhet, hogy banális, jó mégis betartani őket.
Soha ne állítsa be az órát 21.00 és 3.00 óra között. Egy ilyen beállítás komolyan károsíthatja az órát.
Ha klasszikus automatikus dátumkerettel rendelkezik, egy hónap után, amely 30 napos, manuálisan kell beállítani a hónap első napját. A naptárlista mindig 31 számjegyből áll, ezért 30 nap után a következő hónap első napján 31-ke lesz az órán.
Ha az óra dátuma a nap folyamán a következőre vált, akkor az órát 12 órával hátrafelé kell beállítani. Ennek eredményeképpen a dátum helyesen kezd váltani."Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz beholder00 #226319 üzenetére
Így szokás.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
beholder00
tag
válasz hdanesz #226312 üzenetére
Citizen 8203 manual így írja a dátum/nap beállítást:
"Avoid correction of the date and day when the watch hands are between the hours of 9 pm and 4:30 Am. Correcting the date and day during this time period may prevent the date from changing on the following day. Set the date and day after the hands have moved outside this time period." -
hdanesz
őstag
válasz djeperto #226263 üzenetére
Közben megnéztem a Tissot Everytime nevű sorozatát is. Vannak köztük nekem tetsző darabok. ETA902.101 szerkezettel. Az ETA honlapján nézelődve ez a típus a Normflatline családjukhoz tartozik, mely fölött már csak a Flatline család áll. A Normflatline-t pedig középkategóriájú sárgaréz szerkezetnek írják, amely kivehető és szerelhető.
Ez már jónak számít? Vagy ez is gagyi mint a G10?@lord.lakli (#226315) Köszi! Kipróbálom.
-
Peddy789
őstag
válasz Rigormortiis #226305 üzenetére
Ha a forma 1 orak erdekelnek, ajanlom a hamilton orakat a figyelmedbe
https://www.hamiltonwatch.com/ -
lord.lakli
őstag
-
hdanesz
őstag
válasz lord.lakli #226313 üzenetére
Úgy érted, hogy ha pl. szerintem este 10-kor állítom át...az lehet az óra szerint délelőtt 10? És ezért nem fordul át az általam éjfélnek (általa délnek) gondolt időpontban?
Ezt miből tudom eldönteni? -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Az automata órám furcsán váltja a dátumot.Nem éjfélkor teszi ezt meg.
Tegnap délelőtt vettem észre, hogy hatodikát mutat hetedike helyet. Először azt hittem hogy azért van mert szeptember 30 napos volt...de aztán rájöttem, hogy azt elsején már átállítottam.
Azóta nem tűnt fel egészen tegnapig hogy a dátum el lenne mászva. Kíváncsi leszek holnap reggel mit fog mutatni. Van ennek valami speckó trükkje? Valahol (talán pont ezen a fórumon) olvastam hogy a nap bizonyos időszakaiban nem érdemes a dátumot átállítani, mert akkor nem jókor fog váltani. Ez tényleg így van?Mod.: Íme a hozzászólás 14 évvel ezelőttről.
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz jozs6200ax #226308 üzenetére
Elég erősen kell benyomni a gombokat, hogy reagáljon... valószínű a tulaja nem ujjbeggyel végezte a műveletet, hanem körömmel/ujjcsúccsal
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz SOAD19 #226302 üzenetére
Nézegettem 1-2 eladó darabot.Sajnos gombok környékén a fekete festés meg volt pattogva . Lehet ez valami hiba lesz később, figyelj majd rá.
(#226305) Rigormortiis
Megbízható elegáns igáslovak . 8 éves múlt az Edifice-m. elemcserén kívül semmi baja nem volt. -
Petikeje
tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, ha a tutuból rendelek órát, el lehet velük valahogy intézni, hogy beallitsak a szíjat? Pl elküldöm, hogy hány címre állítsák.
THX:
P! -
Rigormortiis
veterán
Mi a véleményetek a Casio Edifice órákról? (Már) nem érdekel a Forma-1, de ez a Honda Racinges kiadás teljesen elvarázsol.
-
Horvi
őstag
válasz 5-ös kezelő #226297 üzenetére
Köszönöm szépen, neked is @mriya@
Hello darkness, my old friend...
-
SOAD19
addikt
válasz jozs6200ax #226301 üzenetére
A casioakról majdnem én is lecsúsztam. Már sehol se találtam készleten a hazai webshopoknál, csak előrendelni lehetett. Végül csak sikerült belebotlanom egy vidéki órásüzlet webshopjába, ahol volt még egy darab. Gyorsan le is csaptam rá, az előrendelésemet pedig töröltem egy másik webshopnál. Nem értem, hogy miért nem gyártanak még ezekből a casioakból, ha ennyire viszik a népek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Parfüm topik
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest