Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
용 Bob
senior tag
válasz Ghoosty #39301 üzenetére
Azt is olvastam és ott az volt a probléma, ha jól emlékeztem, hogy az illető támogatás nélkül szeretett volna velük huncutkodni. Így persze nem csoda, hogy "gyengének" bizonyultak.
Én inkább erről beszélek. És persze az ilyen OP BO-k mindíg elsők között kerülnek ki.
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
-
szilva01
őstag
Idra nem semmi, 11. percnél 5. bázist rakja, makró hatchel a minen....
-
icons
addikt
:S Mass colo például simám viszi. Sokaknak ez volt a problémája. Ha összegyűjtesz annyi colot, ami már leszedi a hullámokat (ami lehetséges), akkor a hydra, spore már nem állítja meg őket.
Nyilván káromkodnak, ami érthető is, de nem op szerintem:S
Pár jól elhelyezett storm-mal is elég szép eredményt lehet elérni. -
Winner_hun
titán
Aha, mass colo semmire nem elég ha a zerg tud egy kicsit játszani.. amíg lehozod azt a pár colo-t a zerg bebankol valami eszméletlen módon és millió lárvája lesz. Vagy viperrel kirángatja a colo-kat aztán a serege többi részének egy köpés és neked egy koló mínusz.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hogy érdemes megtanulni jól játszani? AI vagy mások ellen gyakoroljak inkább? AI-t már ki lehet számítani, másoktól pedig kikapok.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
icons
addikt
válasz Winner_hun #39309 üzenetére
Igen, ezt pontosan úgy kell elképzelni, hogy a Protoss csak colokat csinál (egyefene, néhány probe, meg pylon mehet), miközben a zerg ezellen megteszi a megfelelő lépéseket. A Protoss természetesen nem scoutol, mert miért is tenné.
A zerg pedig feljön gazdaságban, a probjaiból spore-okat csinál, és hydra, sw és vipereket morphol.Tehát mégegyszer: elég coloval azért meg lehet fogni a swarm hostot, de nyilván amennyiben az ellenfél mást is hoz, erre érkezhet a következő válasz.
Bármit mondasz, tudok rá olyat mondani, ami übereli, nem erről van most szó. Egy lehetséges taktika az, hogy elég sok coloval nem hagyod kihasználni a zerg sw-jait (nem hagyod őket jelentős sebzést okozni).
-
Tuco Ramirez
őstag
Próbálgattam ezt a buildet, működik, de irdatlan sok gáz kell hozzá + statikus védelem a bázisokra a droppok ellen, mert nem lesz mobil a zerg sereg. Ha harassolod és/vagy nyomás alatt tartod a zerget, nagyon nehéz összehozni.
#39310 A_ScHuLcZ: Bármily meglepő is, sokat kell gyakorolni... Ha az alapdolgok már tűrhetően mennek, menj ki a ladderre. Ha nagyon nem megy az 1v1, próbálkozz a csapatjátékkal.
[ Szerkesztve ]
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
용 Bob
senior tag
7 colo elég sok?+defenzív FF+bstalker+Voidray
Ma már sokadjára szopok ki Z ellen ezzel a build-el. Elég idegesítő, hogy a free unitokkal küzdesz, míg ő tápolja magát. Vagy 2x volt, hogy átrágtam magam az utolsó hullámon az SH-ig, de akkor meg gyorsan eliszkolt és jött az erősítése. Mikor jött egy adag GGlord+még több corruptor, akkor léptem ki.Nem tudom mi a megoldás ez ellen. Tempestet nem tudom kihozni colok mellett 3 base-ről időben.
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
용 Bob
senior tag
válasz szilva01 #39317 üzenetére
vagy 5-6 darab biztos volt. Kellett, hogy feltartóztassam a bázisomra beömlő sok shit Locust
-
oxox
addikt
válasz szilva01 #39317 üzenetére
1 ff.hez 3 sentry kell...4-el már nem kell megvárni a lejártát, és akkor nyomni gyorsban....de ahhoz, hogy nagyobb rampát zárj 5 édes kevés....a 3 szigorúan egyhez elég
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Winner_hun
titán
Gyakorlat nélkül mondani dolgokat én is tudok. Csak én játszottam is már pár meccset, talán van benne egy kis tapasztalatom. Dolgokat szép és jó mondani de ha kivitelezhetetlen vagy a valósághoz semmi köze akkor csak félrevezető tud lenni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Tuco Ramirez #39313 üzenetére
Ezt tudom, nem is vártam, hogy egyik pillanatról a másikra menjen, inkább arra voltam kíváncsi mi a legjobb módja a gyakorlásnak. 1v1-ből eddig még nem kerültem ki győztesen, csapatjátékból már többször is. Nincs véletlen olyan, hogy skill szerint tudjak keresni hova szeretnék belépni? Mert akkor talán nem prokkal dobna össze, és esélyem is lenne így az elején.
Friends rendszer is van a játékban látom, lehet gyűjtenem kellene oda is ismerősöket.vadorzó: Videót tudsz javasolni hol nézelődjek? Vagy youtube, sc2re keres, és nézzem amit talál?
Lerohanás már volt, hogy bevált, de csak 2v2nél és 3v3-nál, 1v1-nél még nem jött össze, kiszedte őket, aztán megerősödött, és én szívtam. SC1 valahogy könnyebbnek tűnt, vagy csak ennyire rég játszottam.[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
válasz A_ScHuLcZ #39321 üzenetére
ranked meccsen a rendszer skill szerint keres, szóval ha gyenge játékos vagy akkor gyengét keres melléd, nem pedig masterest.
teamliquid-en van rengeteg stream, a legtöbb a saját twitch.tv-s csatornáján videotárból visszanézhető -
sith7
nagyúr
válasz Winner_hun #39320 üzenetére
Csak én játszottam is már pár meccset
ki látta ?
-
oxox
addikt
válasz szilva01 #39324 üzenetére
mukodni mukodik, csak swarmh late unit a sentry meg early vege +mid unit...5-el kettot sem tudsz fentartani folyamatosan, es midgamenel mar az 5 is sok helyet foglal legtobb esetben...
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz adrian360 #39322 üzenetére
Szuper, ezt jó tudni!
De ha rögtön ott kezdem, akkor eléggé lehúzom a statisztikámat, amit később nehezebb lesz feljavítani, nem? Illetve mi szerint rangsorol, hol látom a saját skillemet pl? Még mikor feltelepítettem a Starter Editiont akkor megcsináltam az oktatós részt AI ellen, mondjuk azt tényleg művészet elrontani, ráadásul mindent a szádba rág. Ekkor odakerült a profilképemhez egy kis 2-es, először azt gondoltam az a szint, de az azóta sem mozdult sehova, szóval most már kételkedem benne.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz A_ScHuLcZ #39321 üzenetére
Ahhoz, hogy sikeres legyél az SC2-ben, először meg kell tanulni az alapokat: Tech tree, egységek képességei, melyik egység mi ellen jó és mi ellen gyenge, gyorsbillentyűk használata, folyamatos dolgozógyártás és az első exp lerakása a 10. percig, pénz folyamatos elköltése, supply blokk elkerülése, ilyesmik. Ezt jól be lehet gyakorolni az AI ellen. Válassz egy fajt, amelyi a legszimpatikusabb és azzal gyakorolj egészen addig amíg az alapdolgok már magabiztosan nem mennek és a very hard AI-t is le tudod győzni.
Ha mindez megvan, már nyugodtan mehetsz ki a ladderre. Lehetőleg a bronzligában kezdj. Kezdőknek egyáltalán nem ciki dolog, hidd el sokkal fontosabb a rendszeres sikerélmény (azaz meccseket nyerni), minthogy magasabb ligában folyamatosan csak szívjál. A ladderen az AI elleni játékhoz képest az a legfontosabb különbség, hogy deríteni kell az ellenfelet, hogy felkészülhess a meglepetésekre. A meccs elején legyen egy általános elképzelésed, hogy milyen taktikára mész, és ha kell módosítsd menet közben az ellenfeled lépéseit lereagálva. Próbálj a makróra összpontosítani, a mikrózást ráérsz magasabb ligákban finomítani. Ha nem érted miért kaptál ki, nézd vissza a replayt és próbálj tanulni belőle. A saját kudarcokból lehet a legtöbbet tanulni. A sok gyakorlásnak előbb-utóbb pedig mindig meg lesz az eredménye.
Streameket, VOD-okat is lehet nézni, de inkább szórakozásnak ajánlom, mert elég esélytelen a prokat leutánozni. Viszont vannak kifejezetten kezdőknek szóló oktatóvideók a youtube-on, azok hasznosak lehetnek.WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
adrian360
őstag
válasz A_ScHuLcZ #39326 üzenetére
hát valahol el kell kezdeni, kevesen kezdenek egyből platinában
saját skill ratingedet nem látod, vagy egy rejtett MMR (match making rate) ami alapján sorol a veled egy szinten lévők mellé. ez egy fajta Élő-pont rendszer, a lényeg hogy az ellenfél szintjéhez képest ad a végén pontot, ha erősebbet legyőzöl akkor több pontot ad, de ha gyengébbtől kikapsz, akkor többet is von le.
mivel a rendszer törekszik az egyensúlyra, hosszútávon 50%-os győzelmi aránya lesz a legtöbbeknek (nyilván a top GM-eknek több, a totál hülyéknek kevesebb, de silvertől diamondig 50% körül van mindenki ) -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Tuco Ramirez #39327 üzenetére
Köszönöm neked és adrian360-nak is a választ, pont ilyesmi útmutatóra gondoltam, így fogok tenni.
[ Szerkesztve ]
-
hajsza
aktív tag
válasz A_ScHuLcZ #39329 üzenetére
Day9 csatornáját érdemes nézegetni. A newbie tuesday videói kezdőknek különösen hasznosak lehetnek. A funday monday sorozatában pedig mindenféle lökött feladatokat javasol a hallgatóinak és a következő részben azokból a visszajátszásokból válogat, amiket erre küldtek be a nézők. Ezek között is lehet olyan, amit érdemes kipróbálnod.
Force videóit már jó ideje nem követem, de régebben egy csomó buildet bemutatott, sok esetben az adott build ellen javasolt védekezést is. Ezekből is lehet tanulni.
-
-
execute93
őstag
Kicsit Streamelek. Master RDM. Kommentárral!
[ Szerkesztve ]
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
용 Bob
senior tag
Több meccsen is észrevettem az alábbi képen látható "effektet". Elég idegesítő. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mitől lehet? Épületek körvonalánál is csinálja néha.
-
föccer
nagyúr
Valami grafikai bug lehet. Natív felbontáson játszol?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
용 Bob
senior tag
válasz föccer #39338 üzenetére
1440*900. Az natív-e?
WoL alatt nem csinált ilyet. Mondjuk ott full low grafikán játszottam.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
용 Bob
senior tag
válasz föccer #39340 üzenetére
Képernyőm alapból tudja ezt a felbontást és WIN is ilyenre van állítva, szóval ahogy nézem guglin, ez natív, mert megegyezik két resolution. Tehát játékban is ugyanez van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Akkor csak driver hibára tudok gondolni. Nálam még ilyen nem fordult elő.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Alg
veterán
Nekem a kedvenceim a WoL béta alatti népi motívimos térkép-textúrák voltak volt egy sajátos hangulatuk
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
hajsza
aktív tag
Csak gyorsan két kérdés: nem a monitort fényképezted le, hanem képernyőképet loptál, ugye? Mert ha az utóbbi, akkor nem is lehet a monitor hibája, mert az is pont ezt a képet kapja meg, hogy megjelenítse.
Már régen játszottam a programmal, ezért nem tudom, hogy mi is az a rendhagyó dolog a képen. Az egyetlen, amit furcsállok, az az, hogy a kilejölés köre néhol hiányzik. Erről lenne szó?
-
용 Bob
senior tag
válasz szilva01 #39347 üzenetére
Épületek körül is jelentkezik néha, csak a nyilván nagyobb fehér körrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- Samsung LED tévé eladó
- Eladó garanciális Sigma 24-70 f2,8 DG DN Art objektív Sony FE (frontlencsén néhány karc)
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Galaxy Watch 5 Pro eladó
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest