Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2008) #65675776 válasza DS39 (#2007) üzenetére


#65675776
törölt tag

"amit nem értettem, az az admirális halála, egy ekkora erejű robbanás, hogy nem volt hatással az ajtó mögött álló Pike-ra? (ott állt és nézte, neki semmi baja nem lett, közben később látható volt hogy a hajó igen nagy része leszakadt)"

Ezt nevezik irányított rombolásnak. Semmi extra nincs benne, minden érdemi harckocsin így van kialakítva a lőszertároló (az oroszokon természetesen nem). A lényege az, hogy a belső fal (jelen esetben amelyiken a megerősített ajtó van) jóval erősebb, mint a külső, utóbbi eredendően úgy van kialakítva, hogy robbanás esetén az rongálódjon. Ezzel egy esetleges robbanás esetén meg lehet védeni a jármű belső szerkezetét. Az egész hajót úgy kell felépíteni, hogy a belső részek felé, ahol a fontosabb rendszerek, körletek vannak, egyre erősebb legyen a szerkezete. Így egy hasonló jellegű robbanás a külső, kevésbé fontos rendszereket érinti csak.

Egy M1 Abrams esetén amennyiben a teljes lőszerkészlet felrobban, akkor sem sérül a kűzdőtér. A robbanás a felső burkolat leleszakadását okozza, ott a robbanás teljes nyomása távozik. Ezzel a rombolóerő olyan irányba távozik, amerre nincsenek fontos rendszerek. Nemcsak a kűzdőtér, de a hajtáslánc sem fog sérülni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.