Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

+1

tegnap fejeztem be, voltak nagyon jó pillanatai a sorozatnak de összességében meh érzésem volt. Tételesen néhány dolog csak ami nagyon nem tetszett:

- Avatar jelenetek. A teljes Pahvo rész egy bazi nagy Avatar nyúlás és ezt nem úgy értem, hogy a bolygó egy közös tudat sztorit Cameron találta volna ki, de itt még dizájnra is ugyanaz volt a felépítés, kék szmötyi, gyökerek, nagy, pulzáló fa az egész középpontjában... Utána jött a két Stamets beszorulva a mycelium hálózatba, ami megint elhasználta kb ezt a sémát, ugyanúgy kékes-lilás színvilággal.
- A Discovery, vagyis a Crossfield-osztály, mint hajódizájn nekem nagyon idegen a pre-Kirk korszakban, mikor a végén az Enterprise melléállt egyszerűen látszott, hogy mennyire nem egységes a kinézetük, de ez a Shenzhou-val összehasonlítva is igaz. Persze lehet ezt azzal magyarázni, hogy teljesen más fejlesztés, mint egy standard Csillagflotta hajó.
- A teljes Voqler-szál egy súlytalan szar lett szerintem, egyszerűen az elméletet sem látom mögötte, egy kegyvesztett, halálraítélt klingont miért éri meg átoperáltatni, mit akarnak elérni vele egy zárkában hónapokig, miért nem ajánlották fel az egész ötletet Kol-nak, stb, ezer kérdés merült fel bennem. Az egész klingon szál tök érdekes volt egy darabig és tényleg autentikusnak tűnt, aztán hopp, vége szakadt, majd részekkel később bedobják ezt az indetitászavaros Voqler karaktert... hát nem tudom. Kíváncsi leszek a sorsára, meg az egész L'Rell vonalra, de ez így, hogy deus ex machina jelleggel néha kihozták őt a zárkából, ez így nem volt begyere.
- Tüköruniverzum továbbra is nevetséges ötlet szerintem, ráadásul itt azt se éreztem, hogy jól kiaknázták volna a lehetőségeket.
- Klingonok/klingon hajók. Egyéni problem, szerintem ez olyan dolog, hogy valaki elfogadja a dizájnváltást, valaki nem, én az utóbbiba tartozom.
- Kézitusák. Az a trónterem harc a Lorca kommandó és a Georgiou-Burnham páros között... jaj.
- Kevés fő karakter. Ha belegondolunk nagyjából öt állandó főszereplőnk volt (Lorca, Burnham, Stamets, Saru, Tilly majd Tyler), melléjük csatlakozott Culber doki néha, Tilly az évad második felében, Georgiou. Kevésnek éreztem, a Deep Space Nine-ban kb egy tucatnyi karakter sorsát követtük, a Voyager-ben is kilenc főbb szereplőnk volt, a TNG-ben volt még kb 6-7, de azok mind a hídon voltak és folyamatos screen time-t kaptak. Ez kicsit azt bizonyítja, hogy ez már egy friss koncepciójú sorozat, Star Trek-től furcsa volt ez a nagyon erős sztori- és nem karakterorientáltság. Megszokható.

Amik tetszettek:

- LÁTVÁNY. Erre szerintem a CBS ellőhette a gyártási költségvetésének jelentős részét, mert konkrétan a 8 éves Star Trek film színvonalát hozta sok helyen. Jók voltak a külső felvételek, friss kameraállások, nem olyan statikus, mint a régi sorozatok, nagyon jók voltak a belső terek, az effektek, a hangok, főleg az tetszett, hogy csomó mindent átemeltek az új filmekből, érezték, hogy kell a frissítés. Kategóriákkal jobbak a maszkok, mint sok más kurrens sorozatban.
- Színészek. Jason Isaacs egy remek karakterszínész, itt is csont nélkül hozta a Lorca karakter minden apró nüanszát, Michelle Yeoh egyrészt a távol-keleti nézettség miatt kellett nyilván, arrafelé legenda, másrészt... hát, errefelé is az. :D Tigris és Sárkány, Egy gésa emlékiratai, szerintem többet nem is érdemes mondani róla. A többiek is jók voltak, Sonequa Martin-Green ügyes volt, Doug Jones, Anthony Rapp szokásos minőséget hoztak, Shazad Latif-ot nem tudtam megszokni, ráadásul sajna le is lőttem magamnak a nagy poént, mert az IMDb konkrétan írta már Tyler előtt, hogy ő játssza Voq-ot... aztán meg Tylert is. :D
- A Shenzhou faszán nézett ki.
- Zenék erősek sok helyen.
- Űrharc koreográfia sokat merít az új filmekből szerencsére.
- Kevesebb a science-blabla, mint korábban, de a sztorik jobbak szvsz.
- A vége, ahogy felvezették az Enterprise-t a blődsége ellenére libabőr volt, a hajó is jól néz ki.
- A Burnham-Sarek szál érdekes volt sokáig, kíváncsi leszek Spock-ot hogy hozzák be.
- Lorca. Ugye sorozatos alapszabály, hogy akit nem látunk meghalni a képernyőn, az nem halt meg, bárki bármit mond interjúk során, tehát remélem, hogy a prime-Lorca szerepet kap a következő évadban.

Nekem amúgy egy erős 6-ost megér végül a sorozat, jól ismerték fel, hogy miket kell változtatni ahhoz, hogy életképes legyen a formula, de még nem tökéletes a megvalósítás. Ha nem lesz budget cut, akkor van esély rá, hogy sokat fejlődhet.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1552) DS39


DS39
nagyúr

amúgy arra van magyarázat, hogy a klingonokat miért így csinálták meg?

Star Trek kronológiában: DIS -> TOS -> TNG
A fenti képen látható, hogy DIS-klingon egészen "állatias" (+nincs haj/szőr), TOS klingon egészen "emberi" (+van haj/szőr), TNG-klingon valahol a kettő között (+van haj és homlokredők)

Lehet én vagyok informálatlan, de ennek van oka vagy egyszerű következetlenség?

[ Szerkesztve ]

(#1553) Bad Pritt válasza DS39 (#1552) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Sztori szerint egy mutáció okozta a változást az első és második kép között.

Valójában azért volt emberi eredetileg a klingon (de amúgy a romulán is), mert nem költöttek annyit maszkokra.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1554) DS39 válasza Bad Pritt (#1553) üzenetére


DS39
nagyúr

Köszi.

(#1555) gzbotii válasza DS39 (#1554) üzenetére


gzbotii
veterán

+ itt írták, talán, hogy licencsz miatt is kellett módosítani

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#1556) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Most, hogy vége a Discoverynek és vegyesek az érzéseink... (nekem a Mudd-os és a befejező rész nem jött be, a többi jó volt)

Azt tudom mondani, hogy még mindig ajánlom tnpir4002 3 filmes történetét, ha igazán jó ST filmeket szeretnétek látni.
Ez az első film: [link], hozzá készítettem magyar feliratot, az itt tölthető le: [link], a film meg egyszerűen letölthető valamilyen Youtube downloader Firefox vagy Chrome pluginnel.

A 3 film kb. 10 órát tesz ki és állítom, hogy jobb történettel rendelkeznek, mint a hivatalos filmek. Az első film önmagában is teljes történetet tartalmaz.

gzbotii: így van. Az Abrams filmek licencével készült a Discovery, ezért kell mindennek egy kicsit máshogy kinéznie, mint az "eredetiben". Talán megszűnik ez a katasztrofális állapot, ha a CBS és a Paramount újra egymásra talál, amiről pletykáltak nem rég.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1557) nyunyu válasza DS39 (#1552) üzenetére


nyunyu
félisten

Ma ismert "klasszikus" klingon dizájn az első mozifilmben jelent csak meg 79-ben, mert akkor jutott pénz sminkesre/maszkosra is.
Tizenévvel korábban a TOS kifejezetten low budget sorozat volt.

Aztán a TNG és a DS9 már a filmes dizájnt vitte tovább.

(Képeden szereplő Worfon DS9 egyenruha van, nem a TNG-s Star Fleet.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1558) DS39 válasza nyunyu (#1557) üzenetére


DS39
nagyúr

Köszi mindenkinek.

A zárójeles részben igazad van, csak kerestem egy képet a kérdés illusztrálására, ilyet találtam. :)

(#1559) oriic válasza CPT.Pirk (#1556) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"Az Abrams filmek licencével készült a Discovery, ezért kell mindennek egy kicsit máshogy kinéznie, mint az "eredetiben""

Mondjuk a hajó a végén az eléggé ugyanolyannak tűnt mint régi szériákban.

Live-Die-Respawn

(#1560) CPT.Pirk válasza oriic (#1559) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Elég hasonló lett az új CG modell, de azért egy kicsit más.


Itt részletekbe menően összehasonlítják őket: [link]

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1561) oriic válasza CPT.Pirk (#1560) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nézegettem már összehasonlítást, szerintem majdnem ugyanolyan a két hajó. Az a néhány kis különbség szerintem betudható annak, hogy modern CGI segítségével csinálták, és kicsit modernebbé teszik az egészet.

Kíváncsi vagyok hogy a hajót látjuk e belülről, és ha igen vajon visszatér-e a minimalista old school dizájn, vagy hasonlót kapunk majd mint Discovery-nél (esetleg a mozifilmnél)

szerk: Megmondom őszintén a TOS-t sosem szerettem, kicsit gagyika volt nekem mindig a retro Enterprise, de ez most nagyon bejön. :R

Live-Die-Respawn

(#1562) Ventur@


Ventur@
senior tag

Eljutottam odáig én is, hogy most már összegzem, amit kaptam. Igaz csak nagy vonalakban, mert többen leírták azt, amit én is így gondolok.

Ami nem tetszett:

Túl hamar lezavartak mindent. Szerintem ez a 15 rész kevés volt kezdésnek. A Klingon vs. Föld háborút így lezárni....hát nem klingon néphez méltó. Csalódás. Tüköruniverzum szintén. Nem maga az univerzum, hanem ahogy az egészet lerendezték.

Picit nekem több a negatívum a sorozatban, mint a pozitív tartalom. Tetszett, de ez így kevés volt. Ez annyira volt Star Trek, mint az utóbbi évek Star Wars filmjei Star Wars filmek.

Igazából kaptam egy űr sci-fi sorozatot, amiben voltak ismerős Trek-es dolgok.

Ami tetszett:

- látvány az olyan szinten 10 pontos volt, hogy az állam leesett.
- Klingonok. Imádtam az összes olyan jelenetet, ahol klingonok voltak és beszéltek. Nekem kifejezetten tetszett ez a kemény, tört nyelvezet. Kinézet is rendben volt.
- picit a hangok is, bár kevés jellemzően Trek-es hangot hallottam.
- Enterprise :R . Kész, attól az utolsó pár másodperctől a mai napig feláll a szőr a kezemen....és a lezáró zene, meg tökéletes.

Jöhet a második évad és remélem hosszabb évadot kapunk.

Ja és még egy, ami érdekes volt., hogy ezúttal nem egy kapitány volt a főszereplő (lásd korábban: Kirk, Picard, Janeway, Sisko), hanem egy "sima" tiszt. Kapitányok (Lorca, Georgiou) inkább csak mellékszereplők voltak Burham mellett. Nos, ebben is újított a Star Trek, mint ahogy a sorozatok alatt, mindig belecsempésztek valami újat, valami mást :) .

[ Szerkesztve ]

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1563) Plazmacucci válasza Ventur@ (#1562) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ja annyit sikerült újítani a PC nevében, hogy az egyetlen fehér férfi főszereplő is meleg. :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1564) Ventur@ válasza Plazmacucci (#1563) üzenetére


Ventur@
senior tag

Mi a bánat az a PC? Annyi hsz-ben meg cikkekben olvastam már, de nem bírok rájönni mi az :F . Annyi biztos, hogy nem a personal computer rövidítését jelenti ez esetben :D .

Azért ebben a sorozatban több újdonság is volt, ami még korábban nem.

- Nem volt még soha tiszt a főszereplő.
- Nem volt még soha női elsőtiszt (Egyes). Legalábbis az évad elején Philippa mellett Burham volt az Egyes. Ha emlékezetem nem csal :) .
- Tovább megyek, nem volt soha afro Egyes. Legalábbis nekem nem rémlik.

Kirk mellett Spock volt, Picard mellett Riker, Janeway mellett Chakotay, Sisko mellett...nos ezt nem tudom. Lehet nála volt először talán mégis női Egyes (Dax). Egy kapitányt kihagytam korábban, mégpedig Jonathan Archer (ST Enterprise - 2001-2005), de arra a sorozatra nem is nagyon emlékszek, pedig láttam anno a Viasat 3 vagy 6-on. Talán ott is férfi Egyes volt (Tucker). Nos, az összes felsorolt Egyes mind fehérbőrű volt.

Szóval, azért voltak újdonságok :) .

[ Szerkesztve ]

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1565) CPT.Pirk válasza Ventur@ (#1564) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Tucker technikailag parancsnoki rangban volt, de mivel ő volt a főgépész is és a vulkániak sem akartak kimaradni a jóból (kellett egy tapasztalt tiszt a legénységbe), így T'Pol csaj lett az első tiszt, akinek kezdetben vulkáni al parancsnok rangja volt, később viszont bevették a flottához parancsnokként.

Időnként irányított Tucker is, de az esetek többségében ő a gépházban volt mint főgépész.

A DS9-ben pedig a Bajori Kira Neris volt kvázi az első tiszt, Dax tudományos tiszt volt, ezért is volt más színű az egyenruhája. Az egy dolog, hogy később egy jó ideig ő volt a Defiant kapitánya.

*a PC az urban dictionary szerint politikailag korrektet jelent. Ne törődj vele, én sem hallottam ezt így eddig. :D

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1566) Ventur@ válasza CPT.Pirk (#1565) üzenetére


Ventur@
senior tag

Tényleg basszus T'Pol, aki olyan volt mint Hétkilenced, csak vulkáni változatban. Mármint a domborzatára értettem :DDD .

DS9-ben meg Kira Neris nekem azért nem maradt meg Egyesnek, mert én inkább úgy emlékeztem rá, mintha olyan lett volna, mint Deanna Troi.

Mondjuk látszik, hogy ezt a két sorozatot nem nagyon követtem :D .

Akkor visszavonom a nem volt még női Egyes az ST történetében pontot :) .

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1567) CPT.Pirk válasza Ventur@ (#1566) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Troi... Kétszer engedték oda a kormányhoz, mindkétszer összetörte az aktuális Enterprise-t. :DDD

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1568) nyunyu válasza Ventur@ (#1564) üzenetére


nyunyu
félisten

- Nem volt még soha női elsőtiszt (Egyes). Legalábbis az évad elején Philippa mellett Burham volt az Egyes. Ha emlékezetem nem csal :) .

Nulladik TOS részben Majel Barret játszotta az egyest Pike mellett, de ez annyira kiverte a biztosítékot a TV társaságnál, hogy új TOS pilotot kellett forgatni, akkor cserélődött le a stáb nagy része Kirk és társaira.
Egyedül Spock maradt az eredeti pilotból.

Majel Barett onnantól csak az Enterprise számítógép hangja volt, meg Chapel nővérként flörtölgetett Kirkkel.

(Később már Roddenberry feleségeként riogatta a népet TNGben Lwaxana szerepében.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1569) CPT.Pirk válasza nyunyu (#1568) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Neee, Lwaxana a Majel Barret Roddenberry? Bazz ezt nem tudtam. :N

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1570) Bad Pritt válasza Ventur@ (#1564) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

PC = politically correct

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1571) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

No, valaki vette a bátorságot és megnézte a Specter-t? https://prohardver.hu/tema/star_trek/hsz_1556-1556.html

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1572) Ventur@ válasza CPT.Pirk (#1571) üzenetére


Ventur@
senior tag

Hétvégén akarok nekikezdeni, mert akkor végre lesz rá időm :) .

PC jelentést meg köszöntem mindenkinek :R .

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1573) gzbotii válasza CPT.Pirk (#1565) üzenetére


gzbotii
veterán

"*a PC az urban dictionary szerint politikailag korrektet jelent. Ne törődj vele, én sem hallottam ezt így eddig."

Oooo, akkor az SJW csupa újdonság lehet neked :D

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#1574) wetomi


wetomi
aktív tag

Egy kicsit dicsekednék: USS Longbow NX-87622
Még mindig nincsen készen, de alakulnak a részletek, ezért is merek egy kis ízelítőt mutatni. Néhol még a hibákat kell javítani és az apróbb részleteket pótolni. A feliratokat sem lesz egyszerű megoldani, mert egyelőre vizes matricában gondolkozok, de azt még tesztelnem kell, hogyan marad meg a papír burkolaton. Az idén tavasszal talán már befejezem így 12 év után...
Amint lesz végeredmény, majd írok a Logouton is róla.

(#1575) Ventur@


Ventur@
senior tag

Na nemrég írtam az Egyesekről, erre itt egy szavazás a StarTrek.com-on: [link] :D .

(#1574) wetomi: Nagyon jól néz ki. Ha nem írtad volna, hogy papír makett, eskü rá nem jöttem volna :C .

[ Szerkesztve ]

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1576) wetomi válasza Ventur@ (#1575) üzenetére


wetomi
aktív tag

Köszönöm! Szerencsére csalóka a fénykép, mert ekkora méretben és főleg ebből a szögből nem látszanak a csúnyább illesztések a gépház szekción. A legtöbb helyen az anyagában színezett karton viszont sokat dob rajta.
Pont azon agyalok, hogy talán nem fogom a végletekig húzni a részletek kidolgozását, mert ha túlzásba viszem, csak rontok a helyzeten. Szóval a következő hetekben döntenem kell, hol húzom meg a vonalat.

(#1577) CPT.Pirk válasza wetomi (#1576) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nagyon szép!

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1578) Ventur@ válasza wetomi (#1576) üzenetére


Ventur@
senior tag

Írtad a matricázást. Nos, egy ötlet :) :
Arra nem gondoltál, hogy oda, ahova matrica kerül egy vékony lakkréteget teszel és majd arra kerül a matrica?
Pl. átlátszó körömlakk, egy vagy max két rétegben? Mert gondolom valamennyit a papír beszív, tehát lehet kell több réteg is. Aztán erre rá a matrica. Így biztos hogy fent marad rajta. Képzeld el úgy, mint a műanyag maketteknél.

Remélem érted, hogy mire gondolok :) .

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1579) wetomi válasza Ventur@ (#1578) üzenetére


wetomi
aktív tag

Minden ötletnek örülök.

A lakkozástól és úgy általában a vizes matricától két okból félek ennél a konkrét modellnél. Mind a lakk, mind a matrica fóliája ronthatja a fényes karton színét/reflexióját és így nagyon látható lesz a fólia. A másik, hogy egyszerűen nem tapad meg a felületen.

A másodikra jó megoldás lenne, ha egyben az egészet le tudnám lakkozni már csak állagmegóvás miatt is. Vannak festett, nyomtatott és nyers papír részei is.

Az első problémára pedig van tesztlehetőségem. Már mecsináltam a feliratokat, amiket a vasútmodell centrumban ki is nyomtattattam, de nem voltam elég egyértelmű, így a szükségesnél fele akkora méretben nyomtatták ki. Nem reklamáltam végül, mert tesztelésre nagyon jól jönnek ezek a matricák, de erre amúgy is be voltak tervezve plusz elemek... Már csak találnom kell az eredetivel megegyező kartont valamelyik papírboltban, mert elégé a végén járok az eredeti mennyiségnek.

De majd írok a makettes topicba, aztán meglátjuk daa-raa, vagy a többiek mit javasolnak. Sosem lakkoztam és itt mégis csak nagy felületről van szó (108 cm hosszú a gép) és eszközöm sincs a lakkozáshoz. De mondom, először tesztelek.

[ Szerkesztve ]

(#1580) gzbotii


gzbotii
veterán

Aki esetleg tud németül, egy jó kis ST témájú paródia(?)fekete humor(?): [link]
Spock szerintem különösen jól sikerült, főleg a színész nagyon profi.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#1581) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nem ST, de egy jó kis rövid scifi: FTL https://www.youtube.com/watch?v=JIUIh7dxlnI

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1582) batai15


batai15
félisten

Sziasztok milyen sorrendben érdemes nézni a sorozatokat? Discovery pipa, kedvet kaptam a többihez.

(#1583) madgie válasza batai15 (#1582) üzenetére


madgie
titán

Ahogy szeretnéd :) TOS, ha van türelmed, vagy ENT, a valamennyire összefüggő, időrendben is nagyjából egyszerre játszódó sorik a TNG/DS9/VOY.

Szerintme a Discovery hangulatához a Deep Space Nine áll legközelebb... na nem az első évadokban, hanem a Jem'Hadar háborús részek körül.

wetomi: nagyon szép a hajód, elismerésem! :R

[ Szerkesztve ]

(#1584) gzbotii válasza batai15 (#1582) üzenetére


gzbotii
veterán

Szia,

Én igazából TNG-vel kezdeném, aztán DS9, VYG, ENT illetve ha van még lendület, akkor TOS.
De ez nem a történések szerinti kronológia sorrend, így jöttek ki a sorozatok, így élvezhető is. TNG utolsó és a DS9 első evadjai között van egy minimális átfedés, többi egymástól független, max utalások vannak.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#1585) batai15


batai15
félisten

Értem, akkor szép lassan végig megyek majd.
Az új modern mozi filmnek lesz folytatása?

(#1586) oriic válasza batai15 (#1585) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Elvileg igen, de egyelőre jegelve van a film projekt.

Live-Die-Respawn

(#1587) CPT.Pirk válasza Ventur@ (#1572) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

No, sikerült megnézni?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1588) Ventur@ válasza CPT.Pirk (#1587) üzenetére


Ventur@
senior tag

Elkezdtem, de egy nagy bajom van vele. Mégpedig, hogy végig egy hang beszél minden szereplőnél. Őszinte leszek, ez nekem nagyon sokat ront az élvezeti értéken, pedig ameddig néztem (20 perc), addig tetszett a történet, meg hát a klasszikus ST szöveget, hangok.

Próbálom magam rávenni a folytatásra, de most elkezdtem újra nézni párhuzamosan az Új generációt és a Voyager-t, így most inkább azok vannak soron :) .

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1589) CPT.Pirk válasza Ventur@ (#1588) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Ez vele jár mert nagyjából egy arc csinálta a 3*3 órányi filmet, mindössze 2-3 szinkronhanggal otthon, mindenféle költségvetés nélkül. Ha ezen túl tudsz lendülni és a történetre figyelsz, akkor nem fogsz csalódni benne.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1590) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

A Duolingóba bekerült a klingon, mint tanulható nyelv.
Szép nap ez a nyelvtanulásra!

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1591) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Stage9, ingyenes 1701-D szimulátor, baromi részletes. [https://www.youtube.com/watch?v=hi1o4FXoWGw]

Ha csak röhögni akartok, akkor nézzétek meg a hídra beépített videó lejátszó bemutatását 7 perc környékétől. :D

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1592) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Alapos cikk az ST4 forgatásáról és némi infó a várható új filmről: https://index.hu/i2/#bloghu/urszekerek/2018/04/02/star_trek_iv_vissza_a_jovobe

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1593) butch3r válasza CPT.Pirk (#1592) üzenetére


butch3r
senior tag

az egyik kedvencem, érdekes volt köszi!

nem bánnám ha az a pletyka igaz lenne és lezárnák ezt az alternatív idővonalat a következő mozifilmben. Talán akkor egyszer lenne olyan új sorozat ami ott folytatja (időben) ahol a voyager /ds9 véget ért.

(#1594) CPT.Pirk válasza butch3r (#1593) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Valószínűleg azon múlik, hogy a háttérben újra egy kézbe tud-e kerülni a TV-s és a mozifilmes licenc, hogy megszűnjön ez az idióta helyzet, amiért a kelvin filmek úgy néznek ki, ahogy.

Amúgy az ST4 nekem is nagy kedvencem, régen mindig azt néztem VHS-en. Mondjuk csak az volt meg kazin. :)

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1595) Plazmacucci válasza CPT.Pirk (#1594) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem valahogy így jön a filmes kedvenc sorrend: A nem ismert tartomány, Kapcsolatfelvétel, A hazatérés, és minden más :) Amit TJ Hooker rendezett meg jobb elfelejteni :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1596) butch3r válasza CPT.Pirk (#1594) üzenetére


butch3r
senior tag

jó lenne, a marvel univerzumban az egyik amit szeretek, hogy a filmes és tv-s univerzum ugyan az.
dc többek közt ezért sem tetszik, mert 2 különböző univerzum.

kár lenne az ezeknél szerintem sokkal jobb ST univerzumért ha így szétforgácsolódna...

(#1597) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Discovery 2. évad szereplő:

Anson Mount lett Pike.

Live-Die-Respawn

(#1598) Plazmacucci válasza oriic (#1597) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Baszki végig sem néztem csak félévad záróig, jó hogy mondod. Ámbár nekem nagyon szenvedős volt, kerestem benne a Star Trek dolgokat pont mint amikor Stargate Universe-t néztem. Mondjuk nem sírnék ha ez is kaszát kapna két évad után.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1599) Bad Pritt válasza oriic (#1597) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Elcseszték az Inhumans-t, rögtön át is pattant egy másik középszerű sorozatba? Tud élni az ember. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1600) oriic válasza Bad Pritt (#1599) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Remeljuk nem miatta kap kaszat a sorozat. :D

Live-Die-Respawn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.