Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) Narxis


Narxis
nagyúr

The State of Modern Star Trek and Why I Miss Rick Berman [link]

Thanos was right.

(#2302) CPT.Pirk válasza Narxis (#2301) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Az a bajom ezekkel a youtuberekkel, hogy kényszeresen videót kell csinálniuk mindenről...

Icheb halála ronda volt, de azt elfelejtették, hogy Kirk fiát milyen könnyen megölték pont azután, hogy újra beszélő viszonyba került az apjáról. Szóval ennyit az optimista trek-ről, amit annyira emlegetnek. Azt a mészárlást már nem is említem, ahogy Khan kivéreztette a tudósokat a 2. filmben, hála az égnek csak a végeredményt láttuk a mozivásznon, a többi ott van a könyvben leírva.
DS9-ben meg volt biológia fegyver bevetése, volt népírtási kísérlet, szóval pár dologról elfeledkeznek.

Én kíváncsi vagyok a Picard folytatására, jóval több köze van a trek-hez, mint a Discoverynek.

Annyiban igazat tudok adni az elhangzottaknak, hogy a JJ korszak nem igazán arra vitte a szériát amerre kellett volna. Viszont sajnos felnőtt egy újabb generáció, akiknek arra van igénye, nem csak mi régi trek rajongók vagyunk itt.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2303) Narxis válasza CPT.Pirk (#2302) üzenetére


Narxis
nagyúr

Én azért külön választanám a filmeket a sorozattól. A filmekben lehetett durvulni hiszen az elejétől kezdve szabadabb kezet kaptak ehhez, a sorozatokra viszont nem az volt a jellemző. Amúgy a DS9-os esetnél is azt hittem, hogy Sisko blöfföl, aztán keresgéltem utána az államat de azért 99%-ban nem volt ilyen durva a sorozat. Mondjuk pont a DS9-ban voltak durvább részek, pl. a Hard Time az egyik kedvencem vagy pl. a Visionary, mondjuk szegény O'Brian-nek kijut a jóból több részben is, pl. amikor cardassian fogságba kerül, ott se finomkodtak vele és számomra megrázó élmény volt. Azért alapvetően még így is egy pozitív töltetű világ volt a Picard-hoz képest. Az a baj, hogy olyan alacsonyra került a léc a sorozatok világában, hogy elnézzük ezeket a dolgokat a Star Trek-nek mert jajj de jó, hogy Star Trek. Vagy öregnek vagy idegennek érzem magam, hogy nem tudom hova tenni azt, hogy valaki szerint egy kardozó romulán az rendben van ebben a világban és nyilván több ember ötletelt ezen, engedélyezte, castingolt, senki se szólt, hogy gyerekek ez most vicc? Picard pedig mellékszereplőként botorkál végig a történeten, történnek vele dolgok de nem ő irányít. Modernizált sorozat Star Trek nevekkel, jogokkal. Álmomban se gondoltam volna, hogy ide jut a franchise. Mondjuk meg kell nézni a Csillagkaput is, annak még ennyire se futotta. Valahogy scifi-t manapság csak úgy lehet eladni ha van benne bőven szex/szerelem, meghintve egy kis LGBT kikacsintással és töméntelen akcióval de azzal az akcióval ami olyan gyorsan történik, hogy minimum 2 doboz red bull elfogyasztása kell hozzá, hogy az ember követni tudja az eseményeket, a történet hibáit pedig áthidalják egy kis technoblablával miközben CGI orgiával próbálják elvonni a figyelmet a logikai bakikról.

Thanos was right.

(#2304) CPT.Pirk válasza Narxis (#2303) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nem hiszem, hogy Picardnak ennél jobban kellene irányítania. Egy megtört, leszerelt admirálist alakít, aki ráadásul a közelgő halálával néz szembe. A hajó sem az övé, csak elviszi mert felbérelte. (pénz nélküli gazdaságban hogy bérelsz fel valakit? Áhh mindegy :) )

Az a bajom, hogy Discovery meg a JJ filmek után akármit is csinálsz, rögtön lefikázzák. Láttam az Angry Joe műsorát is a témában, de vele sem tudtam egyetérteni, pedig általában egyezik vele a véleményem, hasonlóan gondolkodik. Neki mégis kb. mindennel baja volt a Picardban. Én azt mondom, hogy hagyni kellene kibontakozni a sorozatot.

Sokan fikázták, fikázzák az Enterprise sorozatot is, de mégis egy jó ST sorozat lett, de furcsa véggel.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2305) DS39 válasza Locutus (#2295) üzenetére


DS39
nagyúr

úgy nem tudták volna ismét elrejteni.

szerk: a nicked pont aktuális. 😆

[ Szerkesztve ]

(#2306) gzbotii válasza CPT.Pirk (#2304) üzenetére


gzbotii
veterán

"Az a bajom, hogy Discovery meg a JJ filmek után akármit is csinálsz, rögtön lefikázzák"

Első JJ film még elment. Discoveryről meg inkább nem mondok semmit.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#2307) Narxis válasza CPT.Pirk (#2304) üzenetére


Narxis
nagyúr

Elvileg latinummal meg ritka tárgyakkal, étkezési cikkekkel lehet kereskedni a Föderáción belül is és kívül is. Ugyan nem volt kibontva ez a DS9-ban de szentül meg vagyok győződve, hogy napi 3-szori étkezés ingyen járt az állomáson mindenkinek vagy ha biológiailag indokolt volt akkor több is, mondjuk más fajoknál. Előre programozott alacsony energia igényű menü lehetett, ezért mentek át Quark bárjába ha másra vagy többre vágytak, ott viszont mindenkinek fizetnie kellett. Na ezt például ki lehetne fejteni egy új sorozatban és mennyire aktuális téma lenne... :) Kell vagy nem kell de azt látom, hogy Picard körül zajlanak az események, éppen csak át nem támogatják egyik helyről a másikra, lehet a rendezés miatt vagy a rosz dialógusok miatt látszik egy teljesen védtelen embernek akit a romulánok fél perc alatt kinyírhatnának. A 6. rész vége is totál értelmetlen volt, azt már meg se említem, hogy a Borg királynőnek miért is kellett volna menekülnie? A közös tudat pont arról szól, hogy semmi nem veszhet el amit már asszimiláltak. Az Orville-t nem fikázzák annyian, az is érdekes pedig az gyakorlatilag a Star Trek parodizálása. Alapvetően olyan időket élünk ahol az internet miatt úgy tűnik mintha sokan kritizálnának valamit de a lényeg főleg a csatorna számára akkor is a nézettség lesz. Viszont úgy gondolom, hogy megalapozott a kritika mert el kellene azon gondolkodni, hogy mik a Star Trek értékei. Mi az ami a lelke ennek a franchise-nak? Honnantól lesz egy sima scifi sorozat? Az a baja ennek is mint a Star Wars-nak, hogy olyan emberek kezébe került akiknek a legutolsó szempont, hogy valami maradandót alkossanak, legyen profit meg valamilyen PC mondanivaló és kész. Teljesen mindegy, hogy ezt a sorozatot szemben a TNG-vel a többség nem fogja újranézni.

Thanos was right.

(#2308) gzbotii


gzbotii
veterán

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#2309) Narxis válasza gzbotii (#2308) üzenetére


Narxis
nagyúr

:DD

Thanos was right.

(#2310) Narxis


Narxis
nagyúr

Discovery 5. évad berendelve [link]
Ezután pedig ezt tessék elolvasni [link]
Amúgy a kommentek érdekesek. Tényleg hogyan jutott a tudós csaj romulán fegyverhez amivel hátba lőtte az utolsó Picard-ékra támadó romulánt? lol

Thanos was right.

(#2311) butch3r válasza Narxis (#2310) üzenetére


butch3r
senior tag

úgy tűnik mégsem voltak a youtuber forrásai 100%osak...

(#2312) Narxis válasza butch3r (#2311) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azért érdekes ez a berendelés. Mégis mire fel? Mert nem lehet azt mondani, hogy annyira sikeres lenne a 3. vagy 4. évad... tényleg meg se lepődnék ha holnap meg elkaszálnák az egész sorozatot. Tényleg az van mint a Doctor Who-nál ahol a katasztrófális 11. évad után csak azért is berendelték a 12-et és a 13-at ugyanazzal a showrunner-el. Szemben a Star Trek nézettségi adataival, amiről semmit nem tudni a BBC-nél láthatjuk, hogy jelentősen veszített a sorozat a nézettségéből, mégis erőltetik továbbra is ezt a zsákutcát. Én nem hiszek az összeesküvés elméletekben de nem lepődnék meg ha a BBC-nél és a CBS-nél is ilyen Kathleen Kennedy-k lennének befolyásos pozicíókban.

Thanos was right.

(#2313) butch3r válasza Narxis (#2312) üzenetére


butch3r
senior tag

nem lehet hogy a streaming felületen megy annyira jól (akár csak cbs all access-en akár netflixen közösen, passz) hogy megéri?

(#2314) Narxis válasza butch3r (#2313) üzenetére


Narxis
nagyúr

Simán lehet de semmilyen adat nincs róla. Pedig ha jól menne én eldicsekednék vele.

Thanos was right.

(#2315) gzbotii válasza Narxis (#2314) üzenetére


gzbotii
veterán

Hát én nCoreon sem növelem a statisztikáit ;]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#2316) butch3r válasza Narxis (#2314) üzenetére


butch3r
senior tag

hát netflix se dicsekszik számaival.
(ettől még jah, jó lenne látni)

(#2317) Locutus


Locutus
veterán

Egy ilyen Jefferies-cső alakú kerti sütő nekem is kell :D

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2318) oriic válasza Locutus (#2317) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

+1

Amúgy jó volt látni a két régi karaktert.

RIP Hugh... :(

Live-Die-Respawn

(#2319) Narxis


Narxis
nagyúr

Fú de gyenge volt gyerekek.... egyszerűen hihetetlen, hogy nem tudnak....
.
.
.
.
;]
Nem volt rossz, persze itt a nosztalgia faktor ezerrel jött az ember arcába. Amúgy csak engem nem érdekel Soji bolygója? Olyan rejtélyt nem találok benne, vagy találnak még ott androidot vagy csak adatokat rá vonatkozóan. Valahogy ellaposodott a fő történetszál. A legérdekesebb kérdés most az lesz, hogy mi lesz a romulán ninjával. Amúgy a végén lévő trailer alapján pedig érdekesnek tűnik az évad hátralévő része de trailert bárhogy meg lehet vágni.

Thanos was right.

(#2320) DS39 válasza Narxis (#2319) üzenetére


DS39
nagyúr

Igen, a fő történetszál (bizonyítani, hogy az android mészárlás nem volt véletlen, hanem egy romulán-föderációs összeesküvés eredménye) kicsit elveszett a nosztalgiában. Soji is inkább utóbbi része, mint amikor az Enterprise-ban Data felkutatta a szülőbolygóját. Mondjuk itt már a tesófaktort az elején ellőtték, szóval mást kell találniuk Soji szülőbolygóján.

[ Szerkesztve ]

(#2321) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

No ez a 7. rész igen jó lett, azokat a beszélgetéseket a bolygón nagyon jól megcsinálták.

Mondjuk szegény Hugh-t meg kellett volna tartani élő karakternek.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2322) Narxis


Narxis
nagyúr

Na ez a 8. rész jó lett, Jeri Ryan olyan mint a bor, idővel egyre jobb...mmmm :B

Thanos was right.

(#2323) CPT.Pirk válasza Narxis (#2322) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Ezt a részt még nem láttam, de valóban, rajta se nagyon látszik az eltelt két évtized a Voyager óta. Biztos ezért került be Picard mellé, Picardon se igazán fog az idő. :)

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2324) gzbotii válasza CPT.Pirk (#2323) üzenetére


gzbotii
veterán

Azért TNG óta látszik rendesen rajta.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#2325) CPT.Pirk válasza gzbotii (#2324) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

De mégse annyira, mint a fiatalabb Riker-en vagy Troi-on.

Itt egy kép 1990 - 2019 Picardról: [link]
*hmm, most 79 éves a Picard.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2326) Locutus válasza Narxis (#2322) üzenetére


Locutus
veterán

Baromi jó rész volt szerintem is.
Egy kicsit viszont sajnálom, hogy nem mentek az űrállomásra, ahol "rendes" startrek jellegű űrhajókat is lehetett volna végre látni... Kicsit túlsúlyosak már ezek a tücsökpöcse hajók a sorozatban.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2327) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Trek Picard

8. rész

OK, a We are the Borg résznél konkrétan libabőrös lettem. Hetes mint mini-királynő? :Y . Remek epizód volt, jöhet a folytatás. :C

Live-Die-Respawn

(#2328) OPiiPO válasza oriic (#2327) üzenetére


OPiiPO
addikt

:K :DDD :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2329) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Trek Picard

1x09

Hm, a végén még a Romulánoknak lesz igazuk? Jó kis felkészítő rész volt a nagy finálé előtt, bitang látványvilággal (Ó az a kocka amikor átjött a kapun :Y ), jöhet a nagy szezon záró, a trailer alapján gondolom megjelennek majd az idegenek is. :C

Live-Die-Respawn

(#2330) DS39 válasza oriic (#2329) üzenetére


DS39
nagyúr

kicsit meglepett ez a rész.

Valóban úgy tűnik, hogy a romulánok intelme valósnak bizonyult.
Sutrának vajon mi célja Narekkel? Saga megölését úgy is megoldhatta volna, hogy közben a romulánt is kivégzi, úgy hogy nyoma sem marad.

(#2331) Locutus


Locutus
veterán

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2332) OPiiPO


OPiiPO
addikt

Holnap akkor szezonzáró?

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2333) oriic válasza OPiiPO (#2332) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Igen.

Live-Die-Respawn

(#2334) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Trek Picard

1x10

Végül biztonsági játékot játszottak, de talán ez így is volt jó. Az a minimális harc látványos volt, de ami a részben legjobban tetszett (Mármint azon túl, hogy Hetes kinyírta azt a ribancot), az a végén a beszélgetés DATA-val és az ő halála. Remek jelenet volt mindegyik.

Kár hogy a nagy idegenekből sokat nem láttunk, talán a második évadban (ami ugye már be van rendelve) többet megtudunk róluk. Bár talán addigra kitalálnak valami másik sztorit helyette a készítők. (Én a BORG-ot viszont továbbra is szívesen látom)

Live-Die-Respawn

(#2335) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

A 10-es részt még nem láttam, de ez a 9-es eléggé odatette magát! Mondjuk sejthető volt, hogy a "vulkáni" androidnak van valami mögöttes terve, meg az is, hogy mi az. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2336) OPiiPO válasza oriic (#2334) üzenetére


OPiiPO
addikt

Jó szezonzáró volt, tetszett :K
Második vagy a harmadik szezonra fogadta el Whoopi Goldberg a meghívást?

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2337) butch3r válasza OPiiPO (#2336) üzenetére


butch3r
senior tag

elfogadta, ezt nem is tudtam. de jó :)
nem rég fedeztem fel, hogy nincs szemöldöke. azóta nem tudom nem észrevenni :D

1x10
nekem nem tetszett az idegenek megjelenése, ez a csápos karos dolog. hát miért kell hogy ilyenek legyenek. ok ebből látszik, hogy "gonoszak" de na... (nyilván az is ok, hogy a humanoid forma korlátozó és 1 szintetikus létformának felesleges, főleg hogy az az "elnyomó" biológiai lények formája)
én is inkább a borgot látnám még :)
a föderációs flotta azért cool volt. ezek szerint a dominion háború után szépen megerősödött a flotta
számomra is a vége, dataval volt a legjobb, szép lezárása az évadnak és Datanak is.

(#2338) Locutus


Locutus
veterán

1x10
Én csak remélni tudom, hogy másik sztori jön a második évadra, nekem ez mint történet annyira nem jött be. Sajnáltam azt is, hogy a föderációs flottából ilyen keveset láttunk, és az a kevés űrharc is elég JJ Abramsosra sikeredett... Meg miért egyforma hajóból 200? Szerintem ezt jól elcseszték. A legvége meg kiszámítható volt. Az egyetlen kérőjel bennem, hogy hova lett Narek? Asszem ez a neve az emós romulán gyereknek. Vagy én maradtam le valami jelenetről?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2339) Aljasvip válasza Locutus (#2338) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Csatlakozom, és kiegészíteném: mi lett a lezuhant borg kockával? Mi garantálja, hogy az androidok nem buggyannak meg újra? Miért lett hetes és Raffi kézfogós páros? Az elég váratlan és indokolatlan volt.
Sok kapu maradt nyitva a végére, ami eddig nem volt divat a Star Trek-ben azért. (kivéve a Discovery, de azt nem is néztem tovább)

(#2340) DS39 válasza DS39 (#2330) üzenetére


DS39
nagyúr

Évadzáró:
Hát ez a rész még jobban meglepett.
Alapvetően tetszett, de volt, ami nem. (vagyis inkább úgy fogalmazható meg, hogy ha ez a klasszikus ST sorozatok - TNG, DS9, VOY - korszakában készül, másképp oldják meg ezt a lezárást)

SPOILER:
Az, hogy végül elmaradt a szerves lényeket kiírtó fejlett szintetikus mészárlás várható, és elvárt volt, viszont ez a csápos megjelenítésük egy kissé furán jött ki számomra, de a célt elérték, a nézők számára egyértelműen a "gonosz" eljövetelét sugallta.

Amikor elkezdődött ez a sorozat, illetve hogy lesz ilyen, azt gondoltam, hogy ez egy tribute, és majd szépen megoldják Picard távozását a sorozatból, tekintve, hogy Patrick Stewart már elég idős egy ilyen akció dús dologhoz. Ebből adódóan amikor kiderült az agyi probléma, na mondom, valóban beletették ezt az opciót a készítők, és most az utolsó részben meg is történt, szépen mindenki meggyászolta a maga módján, és majd viszik az eszméjét tovább.

Erre következő jelenet a Data-s beszélgetés. Első gondolatom, hogy ha azt mondják Picard az egészet csak álmodta.... De szerencsére nem, viszont hogy kap egy android testet, és minden megy tovább, hát ez is fura nekem. Ha a klasszikus időkben készül, akkor szvsz a sztori az, hogy megműtik, és beültetnek valami eszközt neki, ami semlegesíti az agyi problémát 10-20 évig.

Bónusz jelenet, hogy Hetesről kiderült, hogy a nőkhöz vonzódik.

Sok kérdés maradt:
- Ezzel ennyi volt az android lázadás sztori? Mi lesz most? a romulánok beletörődtek? pedig néhányuk az egész életét erre a bosszúra áldozta fel. A förderáció újra alkalmazza majd a szintetikusokat?
- Narek is valóban eltűnt a végén, ott maradt a bolygón vagy elvitték volna a romulánok a flotta távozásával?
- Dr. Jurati-nak vajon felelnie kell még a tettéért a Földön vagy a nagy happyendben ez "meg lesz bocsátva"?

[ Szerkesztve ]

(#2341) Narxis


Narxis
nagyúr

1x10

Majdnem jó lett volna de a vége....eleve nem értettem, hogy miért kell Picard-nak egy halálos betegség? Ha nem rendelik be a 2. évadot akkor legyen ok kinyírni? wtf? Meg mi ez a gólem? Most akkor android lett papíron de annak minden előnye nélkül? Nincs szuperereje, jobb látása de legalább az életkora annyi mint az eredeti testében lett volna a betegsége nélkül? Csak én érzem ezt bizarrnak? Főleg, hogy utólag is lehet szerintem az élethosszán állítani egy csavarhúzóval... most komolyan az egész úgy értelmetlen ahogy van. A másik nagy probléma szegény Data akit visszahoztak azért, hogy megöljék. Mert ettől lett ember vagy tudomisén, az nem baj, hogy a Nemezis-ben feláldozta magát. Ez nagyon Star Wars-Palpatine-os húzás volt. Ezek mellett eltörpül az, hogy miért kell 200 vagy több romulán hajó ugyanennyi csillagflottás hajó 1 bolygóhoz. Mindegyik ugyanúgy nézett ki, még poénkodtak is a tükrözéssel Picard és a Doktorandusz csaj, gondoltam ugyanezt csinálták a CGI készítői is és azért lett 1 fajta hajó mindkét oldalon, de legalább sok lett. Nagyon művészi lett Data búcsúztatása de túl sokat akartak markolni és feleslegesen.

Thanos was right.

(#2342) CPT.Pirk válasza Narxis (#2341) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nem most találták ki a betegséget, már a TNG-ben Crusher doki észrevette az irumódikus szindróma kezdeti jeleit az agyában, attól kezdve tudták, hogy halálossá válhat a helyzet.
Gondoltam, hogy meg fogják menteni, mert hát nélküle nem lenne S2, de én arra számítottam, hogy hetes fogja megoldani, valamilyen nanoszondás dologgal, hogy: "miért nem szóltak nekem korábban?"

Az viszont nem jött át, hogy a flotta hogyan ért oda időben. Most h. a CGI hajók mennyire egyformák azt nem tudom, nem is az a lényeg, de elvileg továbbra sem használnak álcázó technikát a föderációs hajók. Már pedig a távérzékelők nem jelezték őket jönni.

Kérdés mi lesz a Borg kockával. A jelek szerint javítja magát, még a végén újra felszáll a következő évadban?

A golem meg érdekes kérdés, az a zsidó mitológiára egy utalás. Mindenképpen érdekes lesz, hogy hová viszik a szintetikus Picard történetszálat.

A végén a párbeszéd Data-val az viszont egy mestermű lett. Mondjuk a "Did you love me, captain?" kérdés meglepett. A TNG meg a filmek alatt nekem ez a dolog nem jött át.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2343) Narxis válasza CPT.Pirk (#2342) üzenetére


Narxis
nagyúr

Igen, emlékszem de mostanra simán lehetett volna már gyógymód. Nem értem a célt vele, ugyanígy nem értem emiatt a robot test szükségességét.

Egyszerűen lóg a levegőben az egész. Olcsó dráma, elmorzsolunk a 40. percnél a haldokló Picard-ért egy könnycseppet miközben látjuk, hogy még 20 perc van hátra. Most akkor Picard élethossza állítható? Most akkor tudja, hogy kb. mikor fog meghalni? Most akkor ő szinte sebezhetetlen? Nyilván a teste elpusztítható de javíthó egy bizonyos szintig. Mérgesgázok, vírusok rá nem hatnak? Az egész annyira bizarr, hogy nem tudom hova tenni. Miért nem lehetett meggyógyítani?

Ehh...nem való ez az új star trek nekem, erre kellett rájönnöm. :( Nem értem az írást, túl művészi próbál lenni és ennek van alávetve a sztori. A tudóscsaj aki megölte Maddox-ot kapott egy feloldozást vagy miről maradtam le?

Thanos was right.

(#2344) CPT.Pirk válasza Narxis (#2343) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Ha simán meggyógyították volna, akkor az egésznek nem lett volna értelme. A gyógyíthatatlan betegség az pont arról szól, hogy szembenézel az elkerülhetetlennel. A 24. században sem lehet mindent gyógyítani...

Igen, addig fog élni, ameddig kb. a betegség nélkül is élne. Állítható? Valószínüleg, de nem fogja. Sebezhetetlen? Nem. Enni és inni is kell neki pont mint Soji-nak, és rá is hatott a romulán mérges gáz. Egy Data típusú androidnál ezek nem lettek volna meg.

Az írással egyetlen baj, hogy értelmetlen módon megölték Ichebet, meg Hugh-t pedig velük lehetett volna még mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2345) Narxis válasza CPT.Pirk (#2344) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nyilván nem volt értelme a főszereplőt halálos betegséggel felvértezni mert így sarokba szorították magukat az írók. 2 dolog lepett volna meg, ha tényleg kinyírják vagy ha megjelenik John de Lancie és megoldja okosba. Ez a szintetikus téma nekem emészthetetlen.

"A 24. században sem lehet mindent gyógyítani..."

Dehogynem, azért hívják tv műsornak és még könnyítésképpen scifi is.

Nekem azzal pont nincs bajom, 2 mellékes karakter inkább kár volt beszennyezni a Star Trek-et azzal a brutalitással, de hozzá kell szokni, hogy ez az új trek. Fucking-olnak az epizódokban és önző, hazug, csaló emberek alkotják a csillagflottát. Utópia helyett disztópia. Patrick ki is jelentette, hogy Trump meg brexit miatt nem tudna megint egy utópisztikus Star Trek-ben játszani.

Tisztában vagyok vele, hogy sose lesz már TNG, nekünk régi motoros trekkereknek már nem terem babér de reménykedtem, hogy ha annyira nem is fogom szeretni mint a korábbi sorozatokat azért tetszeni fog. Hát ez nem jött be. Pedig nagyon szerettem volna... :( Sorozatjunkie-n is van pár negatív vélemény [link]

Thanos was right.

(#2346) CPT.Pirk válasza Narxis (#2345) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Végre sikerült találnom leírást a hajókról. Én 6-ra tippeltem a képek alapján, de valójában a Föderációs flottában 4 különböző hajóosztály volt:
[link] Azon lehet vitatkozni, hogy 4 különböző hajóosztály elegendő-e egy nagyobb csatához, erre a kérdésre én sem tudom a választ. :)

"A 24. században sem lehet mindent gyógyítani..."
Dehogynem, azért hívják tv műsornak és még könnyítésképpen scifi is. - ezzel az a bajom, hogyha ezt meglépik, akkor sújtalanná teszik ezt a dolgot a TNG oldaláról. Nem azért hozták be Picard betegéségét, hogy azt huss, meggyógyítsák.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2347) Narxis válasza CPT.Pirk (#2346) üzenetére


Narxis
nagyúr

"ezzel az a bajom, hogyha ezt meglépik, akkor sújtalanná teszik ezt a dolgot a TNG oldaláról"

Na akkor pontosan tudod, hogy mit érzek most. :) Egyébként ezzel a vigyük át a tudatot egy szintetikus testbe témával már foglalkoztak TNG-ben és DS9-ban is de más-más okból lett kudarc és annak örültem mert God mode lett volna a star trek világában.

After Picard: Kurtzman’s Five Year Plan & The Future of Star Trek on Film and TV [link]

Thanos was right.

(#2348) CPT.Pirk válasza Narxis (#2347) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Kb. akkora fejetlenséget látok ott a videóban elmondottak alapján, mint ami volt az új SW filmeknél...

Amúgy olyan pletykával találkoztam, hogy állítólag Pike saját sorozatot fog kapni a Kirk előtt az Enterpise-on töltött idejéről, mert "meghallották a rajongók kéréseit", mivel Pike és az új Spock karakterei "hihetőek" a régi trek rajongóknak is.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2349) Narxis válasza CPT.Pirk (#2348) üzenetére


Narxis
nagyúr

Pike lehetne a Star Trek Mandalorian-ja de ahhoz az kellene, hogy Kurtzman-t a közelébe se engedjék. Ha megteszik akkor ugyanazt a felvizezett SJW verziót kapjuk mint a Discovery-vel és a többivel.

Thanos was right.

(#2350) CPT.Pirk válasza Narxis (#2349) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mondjuk a Mandaloriant nem láttam. Annyira semmitmondó trailerei voltak, hogy bele sem néztem. Azon a téren az utolsó jó film az a Zsivány egyes volt.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.