Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) oriic válasza CPT.Pirk (#2000) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

De ennyire? :D

Live-Die-Respawn

(#2002) Narxis


Narxis
nagyúr

Azt nem értem, hogy akik szembesítve vannak a sorozat hibáival azok miért nem tudnak arra reagálni és miért az firtatják, hogy ki miért néz egy sorozatot.

Thanos was right.

(#2003) Apollyon válasza CPT.Pirk (#2000) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Szerintem meg sokan szeretik a Star Trek univerzumot, és mivel sokaknak nincs más, eddig még nem látott modern forrás a témában mint a Discovery, ezért megnézi az ember, remélve, hogy most már jó lesz.

Az sem vezetne jó útra, ha a produktummal kapcsolatos hibákkal szemben senki sem szólalna fel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2004) #65675776 válasza lezso6 (#1997) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem hozott össze semmit sem Burnham Kirk és Spock között. A jelek szerint a nagy kritizálásban nem figyeltél...

Egyrészt: Spock eredetileg is az Enterprise-on szolgált. Elhangzott a sorozat elején nem is egyszer.
Másrészt: Kirk sehol sincs egyelőre a sorozatban.

Szóval ez a megállapításod totális fail. Kb mutatja mennyire nézted a sorozatot. Talán ha nem csak a hibákat kerested volna folyamatosan, akkor az egész történetből és a szereplők viszonyáról, helyzetéről is megtudtál volna valamit.

Egyébként van pár "hivatkozás" a TOS-ra ebben a részben. Az egyik a féreglyuk. Az effekt, ahogy a hajón "elkenődnek" az emberek szinte teljesen azonos a The Motion Picture-ben látottal. A végén az Enterprise-on a csillagtérkép megjelenítése is szinte teljesen azonos a TOS-ban látottakkal. A legvégén, ahogy kizoomol a hídról a kamera, az majdhogynem a The Cage nyitó képsorának a fordítottja. Egyébként ez a rész ha az elejéről levesszük a CBS All Access logót, akkor másodpercre azonos hosszúságú a The Cage-dzsel. Nem tudom célzottan-e, de azt is el tudom képzelni.

Mindenesetre érdekes, hogy az Enterprise intercomja a végén mikor Spock-ot a hídra hívja Pike, a hangját Kirk-re torzítja.

(#2005) oriic válasza Narxis (#2002) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Mert szórakozni akarok, nem a hibákat keresni és kiemelni. Hibátlan a sorozat? Ugyan, de hogy. De túlteszem magam rajta, változtatni amúgy sem tudok ezeken.

Live-Die-Respawn

(#2006) OPiiPO válasza oriic (#2005) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1, nem műértő elemzés akarok készíteni frame-by-frame hanem élvezni a sorozat megtekintését

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2007) DS39


DS39
nagyúr

első nézésre a záróepizódról:

ez a szuperhős dolog nagyon érződött rajta, nagyon mese volt.
az jó volt, hogy a ST történelmet a helyes mederbe terelték.

amit nem értettem, az az admirális halála, egy ekkora erejű robbanás, hogy nem volt hatással az ajtó mögött álló Pike-ra? (ott állt és nézte, neki semmi baja nem lett, közben később látható volt hogy a hajó igen nagy része leszakadt)

ami így utólag is furcsa, hogy volt jó pár résszel ezelőtt ahol a régi filmből mutattak jelenetet, Pike és Vena(?) azon a kék virágos bolygón, akkor Spock-ot egy idősebb színész játszotta, a Discovery-ben pedig egy jóval fiatalabb (szakáll nélkül, mint egy kadét az akadémiáról kb), miközben a Discovery történései későbbiek. ez szerintem komoly figyelmetlenség a készítők részéről, főleg hogy a 2. évad egyik kulcskarakteréről van szó.

ha nem tudnám, hogy berendelték a 3. évadot, simán lehetne ez a történet befejezése is. most tényleg a jövőben bármilyen irányba elmehetnek, nincsenek kötve a régi sztorikhoz. remélem kihasználják ezt, és érdekes lesz a folytatás.

[ Szerkesztve ]

(#2008) #65675776 válasza DS39 (#2007) üzenetére


#65675776
törölt tag

"amit nem értettem, az az admirális halála, egy ekkora erejű robbanás, hogy nem volt hatással az ajtó mögött álló Pike-ra? (ott állt és nézte, neki semmi baja nem lett, közben később látható volt hogy a hajó igen nagy része leszakadt)"

Ezt nevezik irányított rombolásnak. Semmi extra nincs benne, minden érdemi harckocsin így van kialakítva a lőszertároló (az oroszokon természetesen nem). A lényege az, hogy a belső fal (jelen esetben amelyiken a megerősített ajtó van) jóval erősebb, mint a külső, utóbbi eredendően úgy van kialakítva, hogy robbanás esetén az rongálódjon. Ezzel egy esetleges robbanás esetén meg lehet védeni a jármű belső szerkezetét. Az egész hajót úgy kell felépíteni, hogy a belső részek felé, ahol a fontosabb rendszerek, körletek vannak, egyre erősebb legyen a szerkezete. Így egy hasonló jellegű robbanás a külső, kevésbé fontos rendszereket érinti csak.

Egy M1 Abrams esetén amennyiben a teljes lőszerkészlet felrobban, akkor sem sérül a kűzdőtér. A robbanás a felső burkolat leleszakadását okozza, ott a robbanás teljes nyomása távozik. Ezzel a rombolóerő olyan irányba távozik, amerre nincsenek fontos rendszerek. Nemcsak a kűzdőtér, de a hajtáslánc sem fog sérülni.

(#2009) Narxis válasza oriic (#2005) üzenetére


Narxis
nagyúr

Mindenki azt szeretné de annyi hülyeség van 1 részben, hogy kiakad az ember pedig a régi Star Trek sorozatok se voltak tökéletesek. Rajongók számára pedig ez különösen fájó pont. Az rohadt nagy elemzés pl. hogy Taktikailag miért jobb ha Burnham kiugrik a hangárból mint hogy egy komp szállítsa oda ahova kell? Simán szétlőhették volna az űrben és akkor megint csak 1 dolgot emeltem ki de ilyenből van vagy 1 tucat egy epizódban. Ja igen, látványos volt, akkor ez nem scifi hanem fantasy.

Úgy érzem, hogy megalázzák ezt a franchise-t. Egy dolog haladni a korral és változtatni a formátumon, másik dolog az amikor olcsó/gyenge a történetírás és semmi törvény, rendszer vagy logika nincs benne. Ha éppen Burnham-nek egy seprűre lenne szüksége akkor éppen felbotlana egyben, ez jellemzi számomra a Discovery történetírását, de cserébe az a seprű látványosan világítana mint egy jedi kard. :D

Thanos was right.

(#2010) DS39 válasza #65675776 (#2008) üzenetére


DS39
nagyúr

köszönöm a választ.

"minden érdemi harckocsin így van kialakítva a lőszertároló (az oroszokon természetesen nem)" - náluk miért nem?

(#2011) CPT.Pirk válasza Apollyon (#2003) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Én elfogadtam a tényt, hogy amíg a CBS és a Paramount nem egyesíti a filmes és a sorozatkészítős jogokat, addig csodára nem kell számítani.
Sok mindent máshogy csinálnék a Discoveryben, más dolgokra tenném a hangsúlyt (nem is csináltam volna TOS közvetlen előzmény sorozatot) de ettől még egyáltalán nem olyan rossz, hogy minden rész után a földbe döngöljem.

Most ott tartunk, hogyha igazi ST-t akarsz látni, akkor Orville-t nézel. :D

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2012) #65675776 válasza DS39 (#2010) üzenetére


#65675776
törölt tag

A kommunizmusban legfőbb érték az ember. Ezért korlátlan mennyiségben feláldozható. A szovjet/orosz doktrina mindig is a mennyiségre helyezte a hangsúlyt a minőséggel szemben. Plusz még mindig abban a hiszemben élnek, hogy egy alacsonyabb harckocsit nehezebb felderíteni és kilőni. Egyik sem igaz. A hk-ik túlélőképessége egy dolog, a másik meg az, hogy egy tényleges találat után mekkora az esélye a személyzetnek a túlélésre. Ebben már a II. vh-ban is a szovjet hk-k voltaka legrosszabbak és az amerikaiak a legjobbak. Most is ott tartunk, hogy a toronyban ott vannak a lőszerek mindenféle védelem nélkül. Szimplán nem érdekli őket ha a személyzet odavész.

Az Armata esetén annyi a változás, hogy a toronyban nincs személyzet.

(#2013) Apollyon válasza CPT.Pirk (#2011) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem hinném, hogy bárki a földbe döngölné, de ha meg igen, akkor nem kell személyes sértésnek venni. Azért mert mondjuk te szemet tudsz hunyni egyes, a sorozat által közvetített (negatív) dolgok felett, még nem leszel rosszabb ember, sőt, inkább irigylésre méltó a türelmed. :D

A probléma mindössze annyi, hogy a Star Trek sorozat ugyanazzal a problémával küzd, mint a SW: a sztorival. Pénz van, kivitelezés van, színészek vannak, tehát a nagyja megvan. Nem kellene ide csoda, csak egy olyan embert megbízni, aki valóban tud jó történetet írni. Biztos vagyok benne, hogy még a fanok közül is rengetegen lennének, akik nem csak, hogy nagyon szívesen elvállalnák, de egy valóban jó, mindblown sztorival rukkolnának elő. Innentől fogva kb. érthetetlen, hogy olyan részek hogy születhetnek, mint az S02E13 volt.

Ugyanis ha akarnák, meg tudnák oldani, hogy ha van egy filler rész is, de az élvezhető legyen a "kemény mag" számára is. Szerintem meg kb. ugyanaz a probléma van itt, mint a Dizninél, megbíztak egy adott csoportot, "dobjatok össze valamit" címen. Azok meg igazi nácik, és azt hiszik, hogy amit csinálnak az überfaxa, a negatív véleményével meg menjen mindenki a pékbe.

Másrészt azt is masszívan rontja a minőséget, hogy mindenkinek el akarják adni, hogy a lehető legtöbb pénzt ki tudják belőle passzírozni. Értem, hogy kell a pénz, de vannak olyan témák, mint pl. a Star Trek is, ami inkább sci-fi rajongóknak készült. A Star Trek nem való mindenkinek. A Star Trek egy bizonyos rétegnek készült, és azzal, hogy PC elemeket raknak bele (sőt, sulykolják), még nem fogják megnézni azok is, akiket amúgy nem érdekelnek az űrcsaták meg a fura külsejű parancsnokok.

Egyébként ott van pozitív példának a The Expanse, abban egy gramm PC nincs kb., mégis nagy sikere van, pedig az is magas költségvetésű. Az is igaz, hogy az hű a forrásának számító könyv sztorijához, de a végeredmény ugyanaz: jó a sztori = jó a sorozat = sokan nézik.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2014) CPT.Pirk válasza Apollyon (#2013) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Jah, de az Expanse világa jóval közelebb áll a mostani megszokott dolgokhoz, ott az emberiség még bőven elvan a naprendszerben ahol ha a proto molekulát nem nézzük, akkor nincs semmi átlagember számára felfoghatatlan dolog, csak űrutazás és politika, így jóval könnyebben tud populárissá válni.
ST-ben meg térhajtómű, pajzsok, fézerek, ezernyi faj, stb. :)

Akkor kellett volna kapcsolnia a kreatív csapatnak, mikor az Axanar kijött azzal a 20 perces prelude videóval és lawsuite-shitstorm helyett csinálni valamit közösen velük, ha már nagyobb részt úgy is a korábbi ST sorozatok és egyéb scifi sorozatok színészei csinálták...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2015) #65675776 válasza Apollyon (#2013) üzenetére


#65675776
törölt tag

Roddenberry ideája a ST-kel kapcsolatban kb az ultimate PC világ. Erre volt is példa nemegyszer a korábbi sorozatokban. Pl amikor az emberi jogok vonatkoznak androidokra és hologramokra is. Ezt mindenki elfogadja érdekes módon. De hogy nőkre, vagy melegekre vonatkozzanak ezek, az fúj, gusztustalan. De a TNG legjobb részei között van számontartva a The Measure of a Man.

[ Szerkesztve ]

(#2016) Apollyon válasza #65675776 (#2015) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Mondjuk egy hologram meg egy android emberi jogai nem ugyanaz a téma, amire célzol. A női jogok már régóta nem arról szólnak, hogy a nőknek nincs elég joguk. A feminizmus a női felsőbbrendűséget szeretné elérni, vagyis azt, hogy alanyi jogon ők kedvezőbb körülményekhez jussanak, mint a nem nők. A meleglobbi hasonló, ott is ki van forgatva ám a téma, mert oké, hogy IRL sok problémájuk van, és támogatom, hogy ne legyen, de ne a többség kárára akarják már ezt megoldani. Hozzáteszem: nem a melegekkel van gond, hanem a meleglobbival.

Anthony Rapp-et sem azért utálom, mert meleg, hanem mert egy aljadék, aki tönkretette Kevin Spacey karrierjét. Másrészt azért, mert melegeket kell bámulni a tévében, még nem fogják jobban elfogadni az emberek, akármennyire is kapálóznak a cél érdekében. De cserébe belerontanak sokak szórakozásába, és akkor lehetnek olyan viták, mint most itt.
Egyébként ha nem lenne trend a lobbi az összes másik sorozatban is, mint ahogy itt, akkor én személy szerint meg sem említeném a dolgot, csak hogy éppen az van, hogy a legtöbb másik sorozatban is ugyanúgy fellelhető ez a lobbi téma. Ugyanis ez is csak az utóbbi pár évben van. Vagy te esetleg már a Knight Riderben is láttál valamit? :F Egyértelműen manipulációs szándékkal teszik bele, és/vagy azért, hogy megfeleljenek egy elborult, de nem örökké tartó trendnek. Ugyanis ez az sjw-izmus egy zsákutcába vezet, minden tekintetben.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2017) lezso6 válasza #65675776 (#2004) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Dehogyisnem, de persze az igaz, senki semmit nem tud Kirkről, nincs benne, de maga Burnham az, aki elveti a magot Spock-ban, idézem:

"This is the last advice I'll ever be able to give you. There is a whole galaxy out there full of people who will reach for you. You have to let them. Find that person who seems farthest from you and reach for them."

A hivatkozások amiket írsz miért tennék jobbá az STD-t? :(

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2018) lezso6 válasza #65675776 (#2015) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ami megvalósult már, azt nem kell tovább tolni, ilyen egyszerű.

Amit Roddenberry szeretett volna (és te tévesen PC-nek nevezed), az a 60-as években az emberi jogok kapcsán az mára mind megtörtént. Egy nőnek ma ugyanannyi joga van, mint egy férfinak, szavazhatnak, stb, a törvény van rá, hogy nem diszkriminálhatod. A nem fehéreknek is ugyanannyi joguk van már, nem létezik már a faji szegregáció az USA-ban, házasodhatnak különböző bőrszínű emberek, stb. És manapság a legtöbb államban azonos neműek is házasodhatnak végre, nem üldözi őket az állam, stb. A lényeg, hogy az egyenjogúság (legalábbis itt nyugaton) tökéletesen megvalósult.

A PC viszont nem erről szól. A PC azt szeretné, hogy a statisztikák bőrszín, nem, stb alapján felosztva ne lengjenek ki egyik irányban sem. Egyenlőséget szeretne, nem egyenjogúságot. Ezt pozitív diszkriminációval akarja elérni, ami ugyanúgy diszkrimináció, hiába teszed elé, hogy "pozitív". Ezek ugye többletjogok. Az indoklás meg általában az, hogy a történelmi sérelmekért kapják, visszamenőlegesen. S ez részben igaz, hogy a feketéket, melegeket, transzneműeket, nőket a történelem során elnyomták, ez utóbbi tény. De ezért én ma miért lennék felelős fehér hetero cisznemű férfiként? Ja ez már nem diszkrimináció, hogy hátrányban leszek, mert az identitásom mindig is elnyomó volt történelmileg? Akkor bizony kettős mérce van, és ez a fő probléma a PC-vel.

És ezek a PC dolgok már törvényesen léteznek, pl az USA-ban a nem fehérek az egyetemeken többletpontokat a bőrszínük alapján kapnak, nem pedig szociális alapon. Vagy ott az Isztambuli Egyezmény, ami nagyon jól illusztrálja, hogy a mai feminizmusnak nevezett mozgalom, milyen szinten férfigyűlölő. Melegekkel, pontosabban az LMBTQIA+ kapcsolatban most hirtelen nem tudok példát, itt úgy néz ki nincs gond.

Egyébként filmeknél van amolyan "PC-meter", ez pedig nem más mint pl a Bechdel-teszt meg a Vito Russo teszt. A STD egyértelműen ezeken a teszteken való átjutást tűzte ki célul, a lehető legmagasabb pontszámért.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2019) #65675776 válasza Apollyon (#2016) üzenetére


#65675776
törölt tag

De, ugyanaz a téma. Pár évszázada még a feketéket is egy tárgyként kezelték a rabszolgatartók. Ahogy a világ egyes részein a nőket a mai napig is. Szóval Data és a Doki is kb a feketék és (fent említett) nők szinonímája a ST világában. És igazából rámutat arra, hogy nyitottnak kell lennie az emberiség gondolkodásának. Még három évszázad múlva is létezni fog ugyanaz a probléma. Csak már nem magunk felé irányítjuk. A korábbi ST sorozatokban minden faj és életforma egy a forgatás időszakára jellemző embercsoportot jelképezett. Persze ezt nem feltétlenül tolták a mai szokások szerint explicit az arcodba, hogy ki kicsoda. Gondolkodni kellett. A mesterséges életformák minden esetben a rabszolgákat "képviselték" a ST-ben.

Dehogy ő tette tönkre. Ha már csak a gyanú is felmerül az elég. Tudhatná Kevin Spacey, elvégre ő volt a David Gale életének a főszereplője. Szopó, de élőben is megtapasztalhatja, bár ezért nem jár halálbüntetés. Kissé irónikus, hogy mindig azt mondták róla, hogy csak olyan filmekben vállal szerepet, amelyeknek van mondanivalója. Erre pont ő nem foglalkozott ezzel, bár annak a filmen több üzenete is volt. Egyébként meg nem a hírnököt kell lelőni ha rossz híreket hoz. Persze őt a legkönnyebb hibáztatni. Snowden-t meg gondolom hősnek tartod. Pedig ő is pont ugyanazt tette, mint amit bármely híres ember mocskát kiteregető újságíró, vagy kolléga, áldozat.

De a lényeg továbbra is az, hogy felkapják az emberek a fejüket erre. De miért? Része a társadalomnak (meg úgy általában az egész állatvilágnak is). Ott van a filmekben, sorozatokban, stb, ahogy a való életben is. Azt nem értem, hogy ez miért probléma?

lezso6: Pff, egy totál általános kijelentésbe erőlteted bele Spock-ot. És miért vet el bármit Spock-ban. Eleve nem csak Kirk, az egy bromantikus háromszög volt. A legtöbbet egyébként nem Kirk látta Spock-ban, hanem Chapel.

(#2020) lezso6 válasza OPiiPO (#2006) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Pornót szokás úgy nézni, hogy nem akarod érteni, csak élvezni.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2021) OPiiPO válasza lezso6 (#2020) üzenetére


OPiiPO
addikt

kicserélheted a "szórakoztatás" szó bármelyik általad elfogadott szinonimájára, ha pont csak ez zavar a hozzászólásomban
( nem érdemes személyeskedésbe, az sose szül jót, de ezt te nálam jobban tudod )

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2022) lezso6 válasza OPiiPO (#2021) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A "szórakozás" szót használva is ugyanúgy megállja a helyét a mondatom. A lényeg az, hogy pusztán az érzékek kielégítése az cél.

Te beszélsz személyeskedésről ezek után? :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2023) lezso6 válasza #65675776 (#2019) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Rákerestem az idézetre, nem vagyok helikopter. Pl:

Reddit

denofgeek.com: Star Trek: Discovery Season 2 Episode 14 Easter Eggs & References

trekmovie.com: Review: ‘Star Trek: Discovery’ Flies Forward In Season 2 Finale “Such Sweet Sorrow, Part 2”

Vagy akkor szerinted mit értett alatta Burnham? Csak egy általános csöpögős szöveg volt? Bárcsak... :O

Egyébként én Kirk és Spock kapcsolatáról a Kelvin Timeline-ból informálódtam leginkább, s ez is maradt meg sajnos. És ugye azt ugyanúgy Kurtzman írta, szóval biztos erre utal, mert ennek a barátságnak ott is nagy szerepe volt.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2024) OPiiPO válasza lezso6 (#2022) üzenetére


OPiiPO
addikt

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy szórakozni szeretnék egy-egy részen, nem pedig nagyítóval keresni a logikai bukfenceket, hogy pl. nem felelt meg az évtizedes Kánonnak (ezt most itt kéretik nem szó szerint venni, köszi). Tudom hogy vannak logikai bukfencek a sorozatban ami nekem is nagyon szemet szúrt hogy az AI-t kb. fél perc alatt lepofozta 2 55 kilós nő - na azt nem nagyon tudtam hova tenni. De ugyanakkor nem a hibákat akarom elemezgetni, hanem szórakozni a sorozaton.

Formailag az a hozzászólásom pedig nem volt személyeskedés, hisz általános alanyra vonatkozott nem konkréten egy személyre ;] - de ha bosszant nyugodtan kitörölheted, nem fogok sírni miatta. Ha találva érzed magad, akkor bocs, nem a személyedre szabtam, tényleg. Mindenesetre a mondandóját, még ha kicsit sarkosan is fogalmaztam, fenntartom továbbra is.

peace :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2025) lezso6 válasza OPiiPO (#2024) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én próbáltam, az első évadnál sikerült is, el tudtam nézni egy csomó mindent. De a második évad olyan erőszakkal kezdte el nyomni belém a fasságot, hogy elkezdett nagyon durván feszülni a hátsó záróizmom, ami miatt már muszáj volt #metoo-zni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2026) OPiiPO válasza lezso6 (#2025) üzenetére


OPiiPO
addikt

Az első évad nekem is jobban bejött: tüköruniverzum, Lorca karaktere, Emperor stb, egyértelműen jobb volt a történetvezetés. De a második is nézhető számomra.
Mondjuk a legnagyobb erényének azt találom, hogy egy évtizedes franchise-t életben tartottak, felhoztak a Netflixre úgy hogy berendelték a harmadik évadot is. Azért ez önmagában is egy nagy érték, úgy hogy simán mehetett volna a süllyesztőbe az egész, dacára a relatív sikeres mostani filmeknek

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2027) Apollyon válasza #65675776 (#2019) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azért probléma, mert egy olyan dolgot akarnak elérni és úgy, amit és ahogy nem lehet.
Te azt hiszed, hogy ez az egész csak azért van, vagyis azért nyomják a meleg témát a tévébe mert akkor így jobban el fogják őket fogadni globálisan.
Ezzel szemben a valóság az, hogy nem fogják, ráadásul a lobbinak az a célja, hogy a melegséget, mint kisebbséget fel tudják használni érdekérvényesítésre, alanyi jogon.

Nem véletlenül van a gúglinál is diverzitásért felelős alelnök. Neki kb. az a dolga, hogy megmondja, hogy két ember közül azt fogják megtartani, aki meleg. Vagy tegyük fel, jelentkezik két személy egy állásra, az egyik hetero, egy kicsit, de csak egy kicsit jobban tudja ugyanazt a feladatot mint a meleg társa, akkor a meleg társát fogják felvenni.
Ennek az egész lobbinak pont ez a célja, hogy ilyen módon is tudjanak érvényesülni a kisebbségükkel, vagy esetenként büntetlenül visszaélni vele, ha már tisztességes úton, teljesítmény alapján nem felelt meg az ember.

A Kevin Spacey-t tönkretevő eset egy egyértelműen disznóság volt, mert egyrészt bizonyíthatatlan, el is évült, és ha igaz is volt, felmerül a kérdés, hogy ha valóban megtörtént, mi a frászért várt "Stamets" évtizedeket hogy ezt kipakolja?

Másrészt ez elindított egy olyan trendet is, amivel bemondásra tönkre lehet tenni emberek életét. Arra egyébként meg kíváncsi lennék, ha mondjuk egy nő "zaklatott" volna egy férfit, akkor mi lenne? Elárulom, semmi, sőt még röhögnének egyet is rajta az emberek. Érdekes itt is, hogy a nőknek szabad dolgokat, míg a férfiaknak nem.

Én viszont úgy gondolom, hogy a férfiak-nők és melegek-heterók egyenrangúak, én nem tartok közöttük ilyen jellegű, bármilyen különbséget.

A lobbinak viszont egyértelműen az a célja, hogy felborítsa ezt az egyensúlyt.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2028) #65675776 válasza lezso6 (#2023) üzenetére


#65675776
törölt tag

Aki meg a legmesszebb volt Spock-tól minden vonatkozásban, az megintcsak nem Kirk, hanem Bones. Szóval sehogy sem adja ki Kirk-öt szerintem. A Kirk-Spock-Bones szerelmi háromszög meg megvolt a JJverse filmekben is.

(#2029) lezso6 válasza OPiiPO (#2026) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Egyébként a legfőbb oka, amiért utálom az STD-t, az az Orville. Utóbbi egy vicces paródia, mégis nagyságrendekkel több köze van Star Trekhez, mint a Discoverynek. Minden megvan benne, amit az STD-ből hiányolok, s míg az Orville egyre jobb, az Discovery egyre rosszabb.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2030) lezso6 válasza #65675776 (#2028) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

De akkor mégis mire utalt? Ezt az egy dolgot lehet csak belelátni, s rettentően logikus is. De szerintem majd Kurtzman úgyis megmondja egy interjúban. :))

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2031) Apollyon válasza lezso6 (#2029) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Én ezt eddig nem láttam, de ez mocskos jó :D Tényleg star trekebb egy kicsit.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2032) lezso6 válasza Apollyon (#2031) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mármint a trailert vagy a Orville-t? :D Mert ha utóbbit, akkor nagyon ajánlom, most tart a második évadnál.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2033) Apollyon válasza lezso6 (#2032) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Az orville-t. De előbb befejezem a Star Trekeket, mert még csak a klassziknál tartok. :)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2034) lezso6 válasza Apollyon (#2033) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Huhh, akkor még sok van hátra, ha a klasszik alatt a TOS-t érted. :D Én csak az ENT-et láttam végig (azt 2x), a TNG-ből kb 2 évadot, a TOS-ból meg az első néhány részt. Szóval visszafelé néztem, de végül idő hiányában abbahagytam, majd ha nagyon sok időm lesz, akkor folytatom.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2035) OPiiPO válasza lezso6 (#2029) üzenetére


OPiiPO
addikt

Köszi az ötletet, ez eddig kimaradt :R - ránézek, egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#2036) DS39 válasza lezso6 (#2034) üzenetére


DS39
nagyúr

akkor ezek szerint nem sok "igazi" star treket néztél.

Nekem a TNG, DS9 vonal az igazi, kiegészítve a VOY-jal, bár azt sokan nem szeretik.

[ Szerkesztve ]

(#2037) oriic válasza lezso6 (#2034) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

És pont a két legjobb maradt ki eddig? (Voyager, DS9) Hajaj :D

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2038) lezso6 válasza DS39 (#2036) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha az ENT nem igazi Star Trek, akkor a Discovery már anti-ST. :D

TNG első két évada amúgy szerintem elég referencia, legalábbis érződött rajta, hogy jóval töményebb, mint az ENT, s ez tetszett is. STD-nél az ellenkezőjét tapasztaltam. A DS9 meg a VOY is tervbe van, de előbb az TNG-vel el kéne jutni oda, hogy a DS9 nézhető legyen, mert a kiadási időben akarom ezt a hármat nézni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2039) DS39 válasza lezso6 (#2038) üzenetére


DS39
nagyúr

az ENT egy kicsit más, mint a többi, de a Discoveryhez képest igazi. :)

A DS9 szerintem a legérdekesebb ST sorozat, igazán komplex a sztori.

[ Szerkesztve ]

(#2040) borg25 válasza lezso6 (#2038) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Az ENT-el nem az a gond, hogy nem az igazi, hanem, hogy pocsék. A lezárása meg azzal a mottóval készülhetett, hogy a kis szemetek nem rendeltek következő évadot, ezért megmutatom nekik any...tok. Jobb kihagyni. :S

Viszont ha egyszerre szeretnéd nézni a TNG-t, DS9-t, VOY-t, filmeket, akkor erre csináltam magamnak egy listát: Egybegyűjtöttem, hogy mi mikor jött ki, hogy kell egyszerre nézni a sorozatokat.
Itt osztottam meg.

(#2041) nyunyu válasza lezso6 (#2038) üzenetére


nyunyu
félisten

Amennyire én emlékszem, aszerint nem nagyon volt átfedés a 3 sorozat sztorija között, egy-két, másik sorozatot keresztbe promózó részt leszámítva.
Talán csak annyi, hogy Worf illetve a Chief a TNG vége után átkerült a DS9 stábjába, így kb. a harmadik-negyedik évadtól már ott élvezhetjük a társaságukat. *

Szóval nem vesztesz semmit, ha először végignézed a TNGt, aztán veszed csak elő a DS9-et.

*: ebből a szempontból a filmek nem konzisztensek, hiszen az összes TNG filmben van Worf.

Lassan időszerű lenne újranézni őket, de nem tudom hogyan használjam a DVD archívumomat, mivel ~6-8 éve nincs DVD meghajtóm.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2042) MasterMark válasza nyunyu (#2041) üzenetére


MasterMark
titán

Obrian már az első résztől a DS9-en van.

Switch Tax

(#2043) Narxis


Narxis
nagyúr

How ‘Star Trek: Discovery’ Reminds Us That Masculinity Is Good

Cikknél már csak a kommentek jobbak. Szóval a lényeg, hogy STD Pike férfias karakter volt aki nem így látja az nem eléggé woke.

Thanos was right.

(#2044) Locutus válasza Narxis (#2043) üzenetére


Locutus
veterán

Mondjuk volt is mit ellensúlyoznia a túlfeminizált PC f*stenger közepette...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2045) Narxis válasza Locutus (#2044) üzenetére


Narxis
nagyúr

Jah de ez a Pike karakter egy papucs volt akármelyik másik korábbi Star Trek kapitányhoz képest. Megnéztem volna ezt a snowflake bagázst egy ilyen kapitány alatt:

Amúgy Anson Mount-ot imádom mint színészt, ő kihozta amit lehetett ebből a karakterből.

Thanos was right.

(#2046) lezso6 válasza Narxis (#2043) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A háború: béke
A szabadság: szolgaság
A tudatlanság: erő

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2047) Locutus válasza Narxis (#2045) üzenetére


Locutus
veterán

Hát ja, nekem is Sisko a kedvencem, de azt kell mondjam, hogy a Discovery 4/10-éből 3 pont Pike-nak köszönhető...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2048) Ernesto78


Ernesto78
aktív tag

Star Trek új sorozat Picarddal látható lesz hamarosan Prime Video-n. Hajrá link

[ Szerkesztve ]

(#2049) lezso6 válasza Ernesto78 (#2048) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Remélem tanultak az STD-ből.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2050) oriic válasza Ernesto78 (#2048) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nem láthatjuk még hamarosan, a hír arról szól csak, hogy az USA premier után 24 órával fent lesz Prime-on. (ŐK kapták meg a nemzetközi sugárzási jogokat)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.