Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) OPiiPO válasza DS39 (#1900) üzenetére


OPiiPO
addikt

engem is erősen érdekelne hogy ki végzett Leland-al :F

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1902) butch3r válasza OPiiPO (#1901) üzenetére


butch3r
senior tag

szerintem nem végzett vele senki. az ai újabb támadása hogy most leland-ba költözik be. előzetesben van 1 jelenet (SP)amikor ökölbeszorul 1 kéz, és közben az erek szürkék, biztos majd akkor terjed benne nano robotokkal vagy ilyesmi(/SP)

(#1903) OPiiPO válasza butch3r (#1902) üzenetére


OPiiPO
addikt

logikusnak hangzik

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1904) Narxis válasza oriic (#1895) üzenetére


Narxis
nagyúr

Amikor Tilly kimondta, hogy Burnham már tudtam, hogy nem ő lesz.

Egyébként az időutazás mindig is egy jollyjoker az írók kezében arra, hogy bármit megtegyenek. Ettől függetlenül a 48 percből 40 egy rakás khmkhm volt. A Stamets-Georgiou jelenetre szavak nincsenek, hogy mennyire gáz volt. Egyetértettem Tilly-vel kivételesen: WTF?

Thanos was right.

(#1905) Ventur@


Ventur@
senior tag

Az meg van, hogy ugyanaz a szereplő két személyt is játszik/játszott a sorozatban :D ?

Első évadban Airiam-ot nem más játszotta, mint akit most Lt. Nilsson-t játsza. Sara Mitich volt Airiam az első évadban, majd a másodikra Hannah Cheesman lett Airiram és a legutóbbi részben, megjelenik ismét Sara, csak ezúttal már mint Lt. Nilsson. Mondjuk biztos nem ezért néztek össze a szereplők a hídon, mikor megjelent és elfoglalta Airiam kiszolgáló pultját :D .

Ezt meg csak kiírom magamból, hogy Pike kapitányt meg végérvényesen kiherélték a sorozatban. Egy totál nulla karaktert csináltak belőle. Igazából ha csak egy hologram lenne is többet érne, de így....

Szerencsétlen színésszel jól kibsztak ismét :D . Inhuman-ban semmit nem beszélhetett, mert ha kinyitotta volna a száját és ordít egyet, a fél univerzum oda lett volna. A ST: Discovery-ben sem sok vizet zavar, de legalább beszélhet...néha :D .

[ Szerkesztve ]

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#1906) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

s02e11

Kb erről szól a mostani rész is:

Rendkívül idióta technoblabla, hogy amikor a gömb információit törölni akarják, akkor azzal védi meg magát a művelet ellen, hogy letitkosítja magát. WTF?! Attól mégis hogy lesz törölhetetlen, hogy titkosítva van? Épp a zsarolóvírusok korában élünk, melyek ugyanezt csinálják, s ugye annak a lényege az, hogy az adat ott marad, de olvashatatlan, viszont attól még ki lehet törölni. Szóval a helyzet pont fordított. S akkor ott van még az, hogy valahogy mégis át tudják tenni máshova, amihez ugye ki kell törölni az eredeti helyéről. Akkor ez most hogy is van? Ez a szintű blődség és következetlenség a szuperszemét direct-to-video filmek világát idézi.

Spock diszlexiáját meg előnynek hozzák fel, mert hogy annak köszönhetően a időérzékelése jobb és így segíthet a vadangyalnak. Mi a bütykös pónilópénisz?! Ismertem több diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás embert is. Idióta PC mantra, hogy nem fogyaték / képességzavar, hanem csak más, bizonyos szempontból előny.

Burnham aszondja "Hell yeah", Spock aszondja "I like science" (és mosolyog). Ezeket az erőltetett "vicces" megszólalásokat nem tudom hova rakni. A legbénább az volt, amikor egy jóval régebbi részben Tilly és Stamets beszélnek, hogy a medveállatkás tudomány "so fucking cool". Szörnyen értelmetlen volt, és semmi vicces nincs abban, hogy obszcén szavakat használnak.

A végén lévő műkönnyözön nagyon rossz volt. Burnham még mindig egy vicc.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1907) OPiiPO válasza lezso6 (#1906) üzenetére


OPiiPO
addikt

a spolier gomb használata megvan :F

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1908) lezso6 válasza OPiiPO (#1907) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Direkt úgy írtam, hogy ne legyen benne spoiler. Csak apróságok vannak, de nem lényegesek sztori szempontjából.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1909) DS39 válasza lezso6 (#1908) üzenetére


DS39
nagyúr

ettől függetlenül rakhatnád utólag spoilerbe, szerintem.

Viszont az első két bekezdésedben írtak alapján legalább nem én értettem félre (nem tudtam várni a magyar feliratra), hanem tényleg bekapcsolták a bullshit-generátort... titkosítás mellett még tűzfal is akadályozta a törlést, de azért a Ruhába át tudták HELYEZNI az adatot. grat hozzá.

Most a Motherrel mi is lett? az viszont nem tiszta nekem sajnos, az angol párbeszédek alapján, hogy a Ruha nélkül került vissza a jövőbe. Bukta a küldetéseit innentől? Egyáltalán életben marad 950 évvel később, ha ott már nincs civilizáció?

amúgy ezek az említett szófordulatok engem nem zavarnak a sorozatban, hiába előzmény sztori, de a mai korosztálynak vetítik, ahol ez teljesen normális.

[ Szerkesztve ]

(#1910) #48613632 válasza DS39 (#1909) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nem a Discoveryt akarom védeni, mert szerintem is esett a színvonal, de gyakorlatilag ez jellemző a filmiparra, hogy a technológiai részeket, hajlamosak ilyen módon túltóni.
Mondhatnám pl a Die Hard 4.0-t, vagy sorozatban a Green Arrow, a Flash, vagy ahol valami techcsávó klampíroz a sokmonitoros kockaszobájában, az mind teli van ilyen jellegű marhaságokkal.

(#1911) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

s02e11

Most akkor Leland mi? Élő szövet fém vázon? Lelövik, szupergyors és szupererős, összeverni nem is tudják... nagyon furcsa. Az akciószcénák meg kézitusák még mindig istenem... szekunder szégyenem van miattuk.
Nekem sem áll össze ez a sorozat. Jó ötletek, jó karakterek mellett baromságok és vérgagyi szereplők sokasága minden részben. A pszeudoblabla sem áll össze olyan hihető egésszé, mint bármelyik korábbi sorozatban.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1912) oriic válasza Bad Pritt (#1911) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"Most akkor Leland mi? Élő szövet fém vázon? Lelövik, szupergyors és szupererős, összeverni nem is tudják... nagyon furcsa."

Mondanám hogy nanorobotokat kapott, de akkor meg lényegében Borg lett? :DDD

Live-Die-Respawn

(#1913) Bad Pritt válasza oriic (#1912) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ráadásul erősebb, gyorsabb, faszább Borg, mint a 100 évvel későbbi Borg. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1914) Apollyon válasza Bad Pritt (#1911) üzenetére


Apollyon
Korrektor

S02E11 spoiler

Szerintem Leland ott abban a nyakba injekciós jelenetben meghalt, és már 100%-ban a Control vette át a testét és emésztette fel tudatát. Legalábbis én erre gondolnék, hogy ez történt.
Bár halovány esélyt adnék neki, hogy mégsem, tekintve hogy Airiam tudata sem veszett el végleg a mélybe, bár ő félig robot volt már, illetve belé nem lett injektálva fizikailag semmi.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1915) #65675776 válasza Bad Pritt (#1913) üzenetére


#65675776
törölt tag

Egy évszázad múlva a borg-nak lesz adaptív pajzstechnológiája. Nem kell gyorsnak lenniük, csak kellően nagy mennyiségben.

Igazából ez egy kicsit az Alien: Covenant-hoz hasonló felesleges csavar lenne, és egy mítosz teljes lerombolása (Majdnem annyira, mint az erő esetén a midikloriánok.) Ugyan úgy az emberre vezetné vissza egy ellenséges faj kialakulását. A canon timeline-ban meg ugye egy többszázezer éves faj.

Egyébként van egy érdekes elméletem: ugye jelenleg minden erejükkel azon vannak, hogy megakadályozzák a gömb adatbázisához való hozzáférését. Mert azzal "tudatára ébredne". Szerintem egyébként pont ezzel az akadályozással teszik egyre agresszívebbé, és ember, illetve organikus lét ellenesebbé. Ezért látja egyetlen lehetőségnek a galaxis teljes élővilágának kiirtását. Utána nincs, aki megakadályozná az egyesülést. De végül képes egyesülni, és ahogy tudatára ébred, kitisztul előtte minden, és jótevővé válik. Mivel Michael muterját végül csak legyilkolja (50 év idő kell hozzá), képes lesz a Red Angel révén időutazásra. Megkeresi a Discovery-t, és egyesül a központi számítógépével, majd a Red Angel működési elve miatt visszakerül a jövőbe. Viszont a hajót a személyzete elhagyja, mert elveszettnek érzi. A Discovery számítógépével egyesülve válik teljessé, onnantól lesz igazi személyisége. Természetesen női, és felveszi a Zora nevet. És ezzel meg van válaszolva az is, hogy hogyan sikerült a Discovery-nek láthatóan mindenféle sérülés nélkül túlélnie egy milleniumot: sehogy, a hajó nincs ezer éves. Később még visszatér (korábbi időpontra), és képes érdemben kommunikálni a személyzettel, elmondva nekik, hogy mi is történt. Ennek következtében azok hagyják, hogy egyesüljön, így végül nem írtja ki a galaxis élővilágát.

(#1916) #65675776


#65675776
törölt tag

Más: hallott már valaki a Norman fusion device-ról közületek? Kiköpött M/ARA.

(#1917) #48613632 válasza #65675776 (#1915) üzenetére


#48613632
törölt tag

"A canon timeline-ban meg ugye egy többszázezer éves faj."
Én úgy tudom, hogy a Borg, a földi időszámítás 1400-as évei körül alakult ki.

(#1918) oriic válasza #48613632 (#1917) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nem, akkor mar nehany rendszer urai voltak. Elvileg maga a faj meg a bajoriaknal is regebbi, vagyis tobb ezer evesek.

Live-Die-Respawn

(#1919) #65675776 válasza #48613632 (#1917) üzenetére


#65675776
törölt tag

A vaadwaur mondta, hogy 1484-ben még csak pár rendszert uralt a borg a szektorukban, és nem tartották őket komoly problémának. De a Q Who-ban Guinan konkrétan azt mondja, hogy a borg több ezer évszázada fejlodik (az epizód 29. perce után van ez a megbeszélés).

[ Szerkesztve ]

(#1920) #48613632


#48613632
törölt tag

Ez az első asszimilációtól van számolva? (nem tudtam, kinek válaszoljak, így maradtam az új bejegyzésnél)

(#1921) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

s02e12

Fú, de rettenet szar volt ez a rész. Szokás szerint Burnham mondja meg mindig a frankót, nehogy mansplaining legyen. Illetve most van pár "érzelmes" jelenet, ahol a Burnhamat játszó színész újra megmutathatta, hogy milyen szörnyen rossz a játéka.

Kapnak egy újabb jelet, egy Klingon bolygón. Kiderül, hogy a bolygót nagyon őrzik a Klingonok, mert ott van time crystal. Amit a klingonok nem használják, mert hogy az csúnya dolog. Persze a klingonok erről híresek. :DDD Ráadásul valamiféle bölcsekként vannak bemutatva a bolygón, amit szintén erősen kellemetlen nézni.

S természetesen kiderül, hogy Control azért akarja megölni Burnhamet, mert csak így tud világuralomra törni, Burnham a kulcs. Hogy másképp is lehetne. :U

És még lehetne sorolni tovább... Ez az évad egy 15 perc alatt megírt trashfilm színvonalát hozza. Időkristály, vadangyal, gonosz AI... meh. :(

Egyetlen jó történt: megjelent pár jelent erejéig a leszbikus női testű Tom Cruise. Kb ő az egyetlen karakter Tilly-n és Stamets-en kívü, akit bírtam.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1922) Bad Pritt válasza lezso6 (#1921) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Basszus, nem vágtam, kire gondolsz, mint leszbikus női testű Tom Cruise. Aztán elkezdtem nézni az új részt, leült az asztalhoz és kiköptem a müzlim. :DDD

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1923) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Trek Discovery

2x12

Kicsit laza rész volt szerintem. Ami tetszett, hogy megint TOS érából származó jelenet töredéket láttunk, ugye Pike a sugárzás után került abba a furcsa székbe az eredeti sorozatba, most meg kicsit modernizálva láthattuk ugyanazt. A folytatás már egy fokkal érdekesebb lesz, a trailerben például látható a Xahea bolygó, onnan származik ugye a Short Treks mini sorozat The Runaway című részéből Po. Szóval valszeg visszatér Tilly láthatatlan barátnője is.\o/

Amúgy sokan úgy hozzák fel más fórumokon is, hogy a Borg születésének lehetünk tanúi, én továbbra is kétlem ezt, de egyre jobban várom hogy felbukkanjon Zora a jövőből mint a hajó AI formája. :C Főleg ezek után simán lehetséges, hogy az a bizonyos evakuálás amiről anno Zora beszélt a Calypso-ban, az ez ami most történik majd.

Live-Die-Respawn

(#1924) Narxis


Narxis
nagyúr

s02e12

Fúj de nagy katyvasz ez, egyedül a Pike-os jelenetek tetszettek, ott a díszlet is jó volt. Amúgy ha ez tényleg a B betűs faj akkor megint ki van hajítva az ablakon a canon mert totál semmi értelme a First Contact című filmnek. Nem kellene ezt erőltetni mert izzadságszagú lesz a magyarázat. Megint Mikey Spock a főhős, rajta az univerzum szeme, én már azt várom, hogy mikor teleportál a Marvel univerzumba és fekteti két vállra Thanos-t, hogy aztán pacsizzon egyet Brie-vel.

Thanos was right.

(#1925) wetomi


wetomi
aktív tag

A First contact piszkosul ütős nagy vásznon. Hiába láttam vagy tízszer, de 130 négyzetméteren teljesen más. Mai szemmel is profi és látványos. Most jövök a Pólusból, nagyon megérte a kapcsolatfelvétel napi programsorozat miatt elmenni.

(#1926) wetomi válasza wetomi (#1925) üzenetére


wetomi
aktív tag

Erről az eseményről volt szó. Nem tudom, hogy találkoztatok-e vele. Én is jó vagyok, hogy csak utólag hozom szóba...

(#1927) Sweet Lou 6 válasza wetomi (#1926) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Én is voltam párommal, a First Contact a kedvencem a TNG filmek közül :)

sweetlou6.wordpress.com

(#1928) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Discovery S02E12

Pár napja már megnéztem, de jut eszembe, hogy kicsit elvesztettem útközben a fonalat. :D Most akkor a Dzsordzsó a Terranos universe-ből maradt ránk, ugye? Mert a "mi" dimenzióbelink az kinyiffant...? Már rég volt az első évad. :B

BTW szerintetek is meghalt Leland, vagy ez csak az én elméletem? Mert én úgy veszem észre, hogy amit a Control mímel, azt megölte előtte. Mint ahogy ugye ebben a részben is Michael volt kollégáját.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1929) DS39 válasza Apollyon (#1928) üzenetére


DS39
nagyúr

1. Igen.

2. Valószínűleg, igen.

(#1930) butch3r


butch3r
senior tag

a nano robotok, borg stb-re egy érdekes elmélet

[link]

(#1931) #65675776 válasza Narxis (#1924) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mivel a Prime timeline nem egyenlő a canon timeline-nal, semmi sem mond ellet a JJVerse filmek óta a korábbi dolgoknak. A Picard sorozat sem lesz része a canon timeline-nak, az is a módosított licenc alapján készül majd, ahogy a Discovery is. A CBS-nél még az esetleges újraegyesülés után sem terveznek semmit sem az eredeti licenc alapján készíteni.

(#1932) Narxis válasza #65675776 (#1931) üzenetére


Narxis
nagyúr

El kéne felejteni ezt a Kelvin timeline-t, az eredeti licenc alapján folytatni mondjuk az új Picard sorozatot(a Discovery-vel csináljanak amit akarnak) bár ez a legkisebb baja a Trek univerzumnak, vissza kellene hívni Fuller-t és Kurtzman-t kirúgni.

Thanos was right.

(#1933) lezso6 válasza Narxis (#1932) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azzal még nem lenne gond, hogy alternatív timeline; azzal viszont annál inkább, hogy rém gagyi tiniknek készült folytatásos látványakciófilm színvonalú a sztori.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1934) #65675776 válasza Narxis (#1932) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ki beszélt itt a Kelvin Timeline-ról? De ha már felveted: vajon lejut-e odáig a Discovery, hogy lássuk majd Romulus pusztulását?

(#1935) butch3r válasza #65675776 (#1934) üzenetére


butch3r
senior tag

remélem nem, és vissza változtatják / törlik azt a vonalat

(#1936) Narxis válasza butch3r (#1935) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ennyi a lényeg, vissza kell térni oda ahol a Nemezis film befejeződött. Sajnos amíg az ideológia célok felülírják a józan észt addig mindegyik Star Trek ilyen rossz lesz.

Thanos was right.

(#1937) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Trek Discovery

2x13

Na mondtam hogy ott lesz a királynő. :D Az összes rövidfilm valahogy visszaköszönt a sorozatban, szóval találkozni fogunk Zorával is szerintem.

Saját teóriám:

Meglesz a nagy csata, kapunk valami nagy cliffhangert (Pls, ne egy új BORG legyen a Controlból), majd a hajó és a személyzet megy a jövőbe. A már korábban bejelentett 3. évad pedig majd ott játszódik. Ezzel kerülik ki azt, hogy a prime timeline-on az eredeti sorozatokban nem volt szó Discovery-ről.

Live-Die-Respawn

(#1938) Apollyon válasza oriic (#1937) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Discovery S02E12

Ez a rész valóban egy csöpögős filler, én áttekertem jó nagy részét. Aki még nem látta az skippelje, nem marad le semmiről, pláne mert bőven elég lesz megnézni a következő rész kezdetén "az előző részek tartalmából" blokkját...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1939) Narxis válasza Apollyon (#1938) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nem írtad el a címét? Mert tökéletesen igaz az összefoglalód a 13-as részre is. Kínos volt az egész, 45 perc "jajj te annyira jó ember/flottatiszt/barát vagy! - Nem, te még jobb vagy!". Ott lettem lettem volna a forgatáson, berohantam volna a jelenetbe és ordítottam volna, hogy No! No! Stop!

Thanos was right.

(#1940) Apollyon válasza Narxis (#1939) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ja de, 13. részt akartam írni, typo sorry.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1941) DS39 válasza oriic (#1937) üzenetére


DS39
nagyúr

a rövid filmeket nem láttam, ez a királynő így számomra új karakter, vagy volt az első évadban is, csak nem maradt meg?

Egyébként ez a rész tök értelmetlen. MB látja mi lesz a jövőben, hogy a Control kinyírja őket a Discovery-n, majd mikor kiderül, azért mert a legénység vele tart, meg sem említi, játssza tovább a végzetes játékot. Mire számít?

(#1942) oriic válasza DS39 (#1941) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Po, vagyis a királynő csak a Star Trek: Short Treks egyik részében szerepelt. Négy rövid kis videó, érdemes megnézni őket.

Live-Die-Respawn

(#1943) #65675776 válasza oriic (#1942) üzenetére


#65675776
törölt tag

Csak aztán nehogy egy új faj királynője legyen belőle a végén...

Gondolom a most következő csatában fog leolvadni Pike. De hogy cserélődik meg Spock és Number One? És mi lenne az a kacsintás Georgiou és Pike között a Mirror Universe említése kapcsán?

(#1944) Apollyon válasza #65675776 (#1943) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Na az az első gondolatod elég masszív plot twist lenne a végén. :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1945) oriic válasza #65675776 (#1943) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"És mi lenne az a kacsintás Georgiou és Pike között a Mirror Universe említése kapcsán?"

Az csak szerintem easter egg. Gondolom offscreen elárulták Pike-nak, hogy a nő másik világból származik. (Mert ugye eddig úgy tudtuk, hogy Pike tudatlan ebben a témában, volt is valamelyik részben egy jelenet, hogy majd Burnham beszél vele erről)

Live-Die-Respawn

(#1946) OPiiPO válasza Apollyon (#1944) üzenetére


OPiiPO
addikt

plot twist az micsoda? buta vagyok sajnos . . .
( nyilvánvalóan kiguglizhatnám, de esetleg akár írhatnál magyarul is vagy legalább megpróbálhatnád . . . )

(ha egyáltalán nincs magyar megfelelője akkor bocs!)

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1947) DS39 válasza oriic (#1942) üzenetére


DS39
nagyúr

hétvégén lesz időm, megnézem ezeket. :)

(#1948) DS39 válasza OPiiPO (#1946) üzenetére


DS39
nagyúr

fordulat, váratlan fejlemény egy könyvben/filmben.
(szerintem ezt jelenti)

[ Szerkesztve ]

(#1949) OPiiPO válasza DS39 (#1948) üzenetére


OPiiPO
addikt

köszi! :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1950) Narxis


Narxis
nagyúr

Kiszivárgott a Discovery 2. évad utolsó jelenete.

Picard walks on screen and says, "computer end simulation."

(Csak vicc.) ;]

Thanos was right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.