Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igaz Mondó
újonc
válasz PrinceHerceg #13045 üzenetére
Hello,
Kösz, hogy végre valaki megpróbál segíteni... :-)
Szóval a következőket próbáltam eddig:
Előzmény: van egy régi 3.5mm Jack dugós sztereó Creative mikrofonom és egy USB-s mono.
1.: Gondoltam, hogy megnézem milyen hangja van ennek az éppen olcsónak nem mondható hangkártyának, hamár van rajta egy 3.5mm mikrofon jack csatlakozás... ...nos hiába emeltem a mikrofon hangerejét, semmi... ...kis utánnajárás után rájöttem, hogy a "Microphone" az a hátsó panelre (hangkártya) vonatkozik, a "Microphone 2" pedig az első panelre (ház előlapja)... ...és alapból a "Microphone 2" van beállítva... ...ezt átállítva is ugyanaz volt a szitu.
2.: Gondoltam kipróbálom az alaplapra integrált hangkártyám mikrofon portját (szintén 3.5mm), nos azon működik, igaz nem tökéletesen, de legalább megmozdul a hangerő indikátor a mikrofon mellett, ami a Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD-nál rohadtul nem akar megmozdulni sem... :-)
3.: Írtam a Creative cégnek, folytattunk egy hetes levelezést, végülis segítőkészek, nincs velük gond, de a probléma még jelen pillanatban is fennáll. Javaslatukra leszedtem az összes Creative szoftvert a gépről és a legújabbat feltelepítettem (amit előzőleg a Win8.1 automatikusan is megtett), de semmi változás...
4.: Kipróbáltam az USB-s mikrofont, ami igaz monoban vette fel a hangot, de eléggé tisztán... ...ebben az esetben csak azt nem tudom, hogy valójában hogyan is tette mindezt és hogy melyik hangkártyával??? :-)
5.: Ha egy Sennheiser fejhallgatót (mikrofon nélküli) kötök rá közvetlenül az SB hátsó paneljére, vagy a házam első csatlakozójára, tökéletesen visszaadja a hangot (a fejhallgató jack dugója fekete színű csíkos). A 3.5mm jack Creative mikrofonom jack dugója meg világosabb csikos, talán zöldes, vagy szürkés, vagy pirosas fakult... ...már arra is gondoltam ez a baj... :-)
6.: Sőt már utánnanéztem, hogy 10-20 000 Ft-ért kaphatok-e valami mikrofont, de ott egyértelműen nem is javasolták a jack dugósat a sok zaj miatt, namármost ha meg másfajta mikrofont veszek, akkor nem derül ki, hogy mi a baja a hangkártyámnak... :-)
7.: A Creative cég legutóbbi levelében azt javasolta, amire már én is lassan elszántam magam, szóval a hétvégén ez lesz... ...hogy kiveszem a gépemből a CSBXFITHD-t :-) ...és beleteszem egy másik gépbe, meg egy harmadikba, megnézem mit csinál Windows 7 illetve Windows 8.1 alatt...
8.: Jelenleg egy PCI-E 16x slotban van benne, mivel a videokártya miatt csak olyanba fért már bele... :-) ...bár ez nem okozhat különössebb gondot, hiszen mint írtam is, minden működik tökéletesen... ...csak ugye van pár olyan bogaras fazon, mint én is, akik kiváncsiak egy-egy megvett alkatrész minden egyes kis eldugott lehetőségére... :-)
Talán leírtam mindent, de ha nem, majd folytatom a sort... :-)
Még egyszer kösz a reagálást, legalább reményt adott! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest