Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Kb 1 hónapja írtam ide, de valahogy nem találom a hsz-emet sem a segítséget!
így ismét segítséget kérnék!
Sound Blaster X-fi PCIe hangkártyámhoz kérnék PAX driveret Win10 alá.. valamelyőtök linkelte de most sehol sem találom -
bacsis
Közösségépítő
válasz Dr. Akula #13602 üzenetére
közbe nagy nehezen megtaláltam, nem is ide írtam be, hanem az audigy totyikba
ott kaptam ezt a linket
Ez meg pont az amit te is írsz.. viszont nálam (a 3.4-es) tökéletesen jól működött, játékok filmek zenék kb minden alatt -
bobalazs
nagyúr
Újra raktam a windowsomat, majd felraktam a fentebb említett hivatalos drivert. (ugyanazt mint korábban)
A creative audio control panel hibát dob
The audio device supported by this application is not detected. The application will exit.Fasza.
-
bobalazs
nagyúr
válasz kriszpontaz #13608 üzenetére
2szer újraraktam. Kiválasztható lejátszóeszközökben. Csak éppen a control center nem használható. Emiatt a némított hangfalat sem lehet használni, mint írtam.
Szerk. Letöröltem, visszaraktam support packet használom innentől, megy.
-
Bélaaaa
őstag
Ha valakinek kell egy minőségi, jó hangkártya:
Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty (Fatality) Professional eladóVasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
-
Bélaaaa
őstag
Na, feltelepítettem a Z-t!
Először a legújabb PAX-ot toltam neki. Gyanús volt, hogy nem ismeri fel a W10. Hmmm.
Paragon Hard Disk-el visszaállítottam a rendszert hangkártya előttire.Felküldtem a CD-n lévő anyagot. Itt sem ment semmi, mert ekkor sem látta a W10. Hmmm2.
Paragon Hard Disk-el visszaállítottam a rendszert hangkártya előttire ismét.Leszedtem a Creative honlapjáról a legfrissebb W10-es drivert... Feltelepítettem, s láss csodát elsőre ment minden.
(Tanulság: a CD-n lévő anyag, valamint a legfrissebb PAX sem W10 kompatibilis.)Hangzás:
Elsőre feltűnt, hogy a mélyek sokkal részletgazdagabbak, "tisztábban" szól, mint X-Fi-n. (Hozzá kell tennem, hogy én metált hallgatok, annak is a kemény változatát: Death Metal-t). A magas hangok is "simábbak". Úgy az egész hangzás más, más részleteket hallok ki, mint X-Fi-n.Furcsa, hogy nincs "Mode" választás Z-n. Belegondolva, nem is gond, hiszen szinte mindig a "Game mód"-ot használtam, elvétve a "Creation" módot.
Na, itt erről teljesen le kell mondani.Ettől függetlenül nem rossz az X-Fi, csak más a Z azzal használom.
Akinek X-Fi-je van, ne "ajándékozza" el gombokért, ha jó áron el tudjátok adni, ne habozzatok Z-re cserélni. Persze ez lehet egyéni preferencia is. Ha teheted, hallgasd meg élőben is a Z-t ugyanazzal a hanganyaggal.
ui.: én Z906-al használtam az X-Fi-t és most a Z-t is.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Musicking
aktív tag
válasz Bélaaaa #13620 üzenetére
Ha az x-fi-n game mode-ban hallgattad a zenéidet akkor nem is csoda hogy tompábban szólt és nem volt részlet gazdag
Azt nem tudom a Z-nek mikori hegesztésűek a w10es driverfájljai, de az x-fi esetén 2015 márciusi dátumok szerepelnek ez részben választ is adhat arra miért vannak anomáliák egyes konfigok esetén.SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
Tiger.
nagyúr
bekapcsolt bit matched playback-al? Ez mi pontosan? Entertaimentben használom eddig ez tűnt jobbnak.
Game mod a legtrágyáb win10 alatt még mélyem sem volt.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Musicking
aktív tag
válasz Tiger. #13626 üzenetére
Eax-os játékok alatt csak game módban van meg a normális hangzás, az eax nélküleknek nyilván vacakabbul szólnak csak úgy mintha zenét hallgatnál ebben a meghajtásban. Ha teljesen kimarad a mély akkor megnézed a daniel driverével vagy kukázod a w10est.
[ Szerkesztve ]
SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
Tiger.
nagyúr
-
szika87
aktív tag
Üdv urak!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Auzentech X-fi Prelude 7.1 hangkártyám, tudom hogy nincs benne fejhallgató erősítő de mégis hány ohmos fejhallgatót tudna kihajtani? 32,44,80,250ohm?
Mivel erről seholsem találtam információt ezzel kapcsolatban hogy mégis mennyi az amivel még megbírkózik.Külön nem akarok már költeni még egy külsőre,ezért az lenne kérdésem szerintetek mi az amit kihasználna?
köszönöm
üdvWe are here for a good time, not a long time.
-
HSM
félisten
válasz szika87 #13636 üzenetére
Valami erősítő-féle azért van benne. Én a sima vonalkimenetéről használtam, valami egyszerű (32 OHM) hifi fülessel, ott is szépen meghajtotta, viszont van rajta egy "Front panel" kimenet, vagy miaszösz, ott van egy plussz erősítő rajta, nem szól annyira kristály tisztán, de viszont ott jóval erősebb. Értsd, majd szétszedte a fülest, szóval az sanszos, hogy jóval nagyobb ellenállású fülessel is megbírkózna.
Sajnos több infóm nincs. -
szika87
aktív tag
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek,igazából maximum olyan 80ohmos fejhallgatóra gondoltam a 250 már csak elméleti volt
Igen a front panel-es dologról mintha olvastam volna külföldi fórumokon h abban van valami erősítő,de akkor elvileg megbírkózik a normál kimeneteken is,csak technikai adatokat nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban vagy hogy a gyakorlatban meddig bírkózik meg velük.
Ezeket néztem volna ki,
Shure SRH 440
Denon 1001
Creative Aurvana live
beyerdynamic dt 770
mindegyik más erősséggel bír, a beyerdynamic az ami 80ohmos,legalábbis van belőle ilyen verzió így az lenne a maximum,nagyobb ellenálásút nem is néztem 80-nál.De így azért mégis csak nyugodtabb vagyok hogy nem lenne nagy baj ezekkel, köszönöm a segítséget
üdvWe are here for a good time, not a long time.
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #13637 üzenetére
A gyári OPA elvileg 600 Ohmig jó [link], ami a vonalkimenetet hajtja. Ugyanakkor szerintem nem úgy van a kártyán belőve, hogy ekkora fülest meghajtson ember által fogyasztható hangerővel. Ezen meg nem hinném, hogy egy OPA csere segíthetne.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Haha igen abban biztos vagyok hogy 600 nem tud nem véletlenül van külön füles erősítő sok hangkártyába,csak azzal voltam hogy talán egy 68-80at meg tud hajtani rendesen és nem kell full hangerőn hallgatni h éppen éppen csak hallod
[ Szerkesztve ]
We are here for a good time, not a long time.
-
HSM
félisten
válasz szika87 #13641 üzenetére
Maga az erősítő hiába tudna 600 ohmot, ha nem adnak alá elég kakaót hozzá.
Jó azért, ha külön van kezelve a fejhallgató és a vonal kimenet, a sima 32ohm fülesek mehetek a vonalra, a rendes fejhallgató erősítő kimenet azokkal szétrobbantaná a füled akár fél hangerőn is. Párszor én is szívtam a fogam, amikor az erősített fejhallgató kimenetbe dugva volt a füles, és véletlen jobban feltekertem valamiért a hangot....
Amúgy a hangminőségnek sem éppen tesz jót, ha túl van erősítve a kimenet, és atom mód le kell halkítani "szoftverből".[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Ahh nem akarom hogy szét robbanjon a fejem meg ahogy mondtad nem a leg egészségesebb ha az erősített részre dugjuk,nem akarok mókolni hogy figyeljem mindig milyen hangerőn van
Marad a vonal kimenet remélem megtudja azért hajtani a 80 vagy azalatti fejeseket.We are here for a good time, not a long time.
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Külső usb hangártyát tudtok ajánlani? Creative x fi platinum fatal1ty champion series-ről váltanék. Építettem egy mini gépet és ótvar a hangja az alaplapi kártyának.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
[link] ezt néztem ki mint utódot. Mi a véleményetek róla?
-
PrinceHerceg
őstag
USB-s karik közt X-Fi vonalon ez vagy a HD van, vagy kicsit ami újabb a Z-s OMNI, de a linkelt karid tuti nem fogja elérni a belső Platinád minőségi szintjét!
Bár, egyébként unokatesóm nagyon szereti az X-Fi Pro-ját - hisz az első komolyabb karija - ellenben én azért kihallom a difit, mert volt/van jobb alternatívám is amihez mérni tudom... azonban nem lebeszélni akarlak róla, hiszen az is egy tisztességes kártya, főleg az alaplapi hangkacatokhoz képest, szóval nyugodtan vedd meg és max visszaviszed 8 napon belül ha nem jönne be!
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz PrinceHerceg #13648 üzenetére
Mit ajánlanál akkor?
A champion seriesnél gyengébbet nem szeretnék...[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Na végül sikerült beszerezni egy Beyerdynamic DT 770-es fejhallgatót napokban fog megérkezni,azonban kiderült hogy 250 ohm-os,már nem akarok s tudok egyenlőre külső erősítőre költeni,de ettől függetlenül remélem megbírkózik vele az Auzentech X-fi Prelude hangkártyám hogy értékelhető minőséget kapjak...reménykedtem hogy a 80ohmos verzió lesz de sajnos nem
Ettől függetlenül muszáj volt megvenni mert úgy kell vadászni rájuk a neten olyan kevés van eladó.
We are here for a good time, not a long time.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest