Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3623) thesound


thesound
őstag

Csak mint közérdekű információ. Ilyen hogyan zajlott...
Gép: VPCEB2Z1E/BQ

VAIO update 5-tel frissítettem mindig amit kellett, de valami oknál fogva a bios frissítést kihagytam, mondván minden ok.
Ma úgy jöttem, haza, hogy bios frissítés nap van. :D Azt írták a bios-hoz, hogy improved fan control. Na mondom lássuk a medvét. Az Update letöltötte, kicsomagolta, jött egy kis ablakocska hogy ne kapcsoljam ki a gépet, ne legyen áramszünet, ne tegyem alvó módba, ne dugjak és húzzak ki semmit a gépből és ne indítsak el egyetlen programot sem. Megnyomtam az update gombot. Kis ketyerészés (1 perc) és utánna jön az ablak, hogy a bios frissítés befejezéséhez le kell állítani a gépet (shutdown-t írt). Hát rányomtam a gombra, hogy bizony akkor shutdown. Előjött a win7 leállítás üzenet és ott csak forgott, forgott a karika.
Na itt már elkezdtem parázni, hogy mit teszek, ha nem áll le hamarosan, már gondoltaban hívtam a sony supportot ahol elküdenek a pi..-be :DDD . Végül is kb. 7-8 perc után a leállítás ablaka a win7-nek bepixelesedett (piros és szürke nagyobb pixelek a kijelző 100%-án) és újraindult a gép (nem leállt.) Minden rendben betöltődött, a vaio update aut. bejött és kiírta, hogy sikeres bios frissítés. Ezt még lecsekkoltam a VAIO Care-rel is és ott is az új bios verzió volt. Biztos ami tuti alapon még nyomtam egy tiszta újraindítást a gépnek, de most is minden ok.
Változást egyelőre nem látok/hallok az improved fan control miatt. Minden megy rendben mint eddig.

Sz'al 'no para', minden sikeres volt (bár nem minden úgy történt, ahogy a progi írta), csak mint tények írtam le. :)

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.