Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4601) earny válasza vittuka (#4599) üzenetére


earny
tag

Ha nagyítasz, akkor meg bukod a nagyobb felbontás adta nagyobb területet.
Nekem 32 colos fullhdtvm van, de még azt is kicsinylem ekkora felbontáshoz.

(#4602) Tibe válasza earny (#4601) üzenetére


Tibe
aktív tag

Meggyőztetek, én is hasonlóképp gondoltam pedig nem láttam még élőben.

(#4603) Vidala válasza i are robot (#4569) üzenetére


Vidala
senior tag

Engem is egészen hasonló kérdések foglalkoztatak, de végül egy F13M-nél kötöttem ki, és egyelőre azt kell mondjam, hogy jól döntöttem. Az Envy 17-nek ugyan jobban tetszett a kijelzője a háttérvilágítása, betekintési szögei miatt, illetve a 2 HDD hely. Viszont a melegedése szerencsére eltántorított, ami persze inkább a i7-nek, meg a brutál VGA-nak tudható be (is-is). Viszont ekkora teljesítményre már nincs szükségem, ez a szint is nagyon zsír. A kijelzője ettől még nagyon jó a Sony-nak, szép színek stb. A HDD-re meg a hibrid SSD-HDD lehet jó megoldás szvsz, ha ezt később annyira szeretnéd.

Mire használod, hogy ennyi ram-ra vágynál?
Írod, hogy munkára kéne elsősorban, emiatt viszont már dobnám is az Envy-t, arról nem beszélve, hogy ez a Sony jóval olcsóbb. (Nemrég láttam már 320K-ért is) Normál használatnál gyakorlatilag olyan csendes, hogy csak tök süket szobában hallod, miközben sehol nem melegszik.
Mindegy nem ragozom, egy picivel visszább olvasol (vagy rákeresel) írtam róla részletesebb "élménybeszámolót".

Kicsit más, de ide is vág: nekem a gyárilag telepített Win7 tökéletes, nem lassítja a rendszert (jó kraft + mem is vann benne), legalábbis észre sem veszem. Semmit nem töröltem eddig, legfeljebb nem használom. Viszont nincsenek ilyen gondjaim, hogy csak úgy magától felpörög a venti (ahhoz terhelni is kell a gépet rendesen), vagy valami nem működik (fényerőszabályzó, vagy gombok).
Szerintem aki teheti, mindenképp eredeti gyári Win-el vegyen gépet. Én még ilyesmivel sosem szívtam, csak ha én mókoltam utólag. Persze, ha egyszer sikerül jól felrakni, akkor kell egy ghost a rendszerről, aztán no more problem. :)

Szerk: akartam még mondani, hogy 7200-es Seagate HDD és Pioneer Blu-ray van benne. Ez utóbbi igen érdekes és kellemes meglepetés számomra.

[ Szerkesztve ]

CoVboy Forever!

(#4604) Vidala válasza spyduck (#4455) üzenetére


Vidala
senior tag

Olvasva az utóbbi szozzászólásaid, úgy látom nem tettem rosszul, hogy nem csak rád hallgattam, hanem a saját tapasztalataimra, érzéseimre is! Ettől még mindig nagyon köszönöm a sok segítséget, amit kaptam
Úgy látom te is Sony fan kezdesz lenni, mert én is. Ezek amiket írsz, nekem is nagyon bejövős dolgok.

Vagy csak ennyire jó kereskedő lennél? ;] Persze szvsz a jó kereskedő olyat árul, amit tényleg jó szívvel tud ajánlani is.

u.i. Egészen kezdek rákapni a tapipadjára, ami egészen kezd kézre esni ezen a masinán. Úgy érzem kis megszokással nagyon kezes. A billentyűzethez még kis megszokás sem kell, az egyszerűen kézre áll.

CoVboy Forever!

(#4605) i are robot válasza Vidala (#4603) üzenetére


i are robot
senior tag

Köszi neked is!
Tegnap elmentem egy másik Sony boltba mégegyszer megnézni a gépet. Az viszont csak most vált teljesen egyértelművé számomra, hogy ami nagyon csábító volt benne, az überfasza Sony Premium matt kijelző, az csak a legdrágább változatban van, ebben a 320e-esben pedig "csak" a normál, megnéztem egymás mellett a kettőt, és azt kell mondjam, hogy nagy a különbség, nem kicsit. Viszont ez a Premium annyira állat, hogy ha a zsebemben lenne a lottóötös, gondolkodás nélkül ilyet vennék. Itt úgy tapasztaltam jobban képben volt az eladó srác, és megerősítette, hogy a ram és hdd csere nem jár garivesztéssel, és egész európában érvényes a gari, tehát angliából vagy németországból is nyugodt szívvel vehetem, mert minden esetben németországba viszik szervizelni, csak az a lényeg, hogy itthon regisztáljam be, különben a kinti supportot kéne hívnom ha bármi gond van a géppel. Szóval szerintem az lesz, hogy most átmenetileg egy minimál projekt keretében egy olcsóbb gép lesz a nyerő, és ha megjelentek a SandyBridge-es F-es Sonyk, akkor meg egy angol vagy német webshopból, a saját kedvem szerint összeállított konfigot fogok rendelni, mert az is egy vicc, hogy itthon csak HomePremium Win7-el lehet venni.

Viszont ahogy nézegettem, most valami Sony 3D F-et emlegetnek a neten, amiben egy i7 2630QM lesz, viszont ennek már valami tök új dizájnja van, és hogy őszinte legyek, számomra kevésbé tetszetős, viszont nem tudom hogy ez csak valami 3D-s extra kiadás, és lesznek "egyszerűbb" F-ek, vagy mind ilyen lesz. Lent van görgethető galéria, így fog kinézni, sajnos a zongoralakk fekete itt is befigyel :(
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1297

[ Szerkesztve ]

(#4606) God_ot válasza i are robot (#4605) üzenetére


God_ot
tag

nah ne szivass, nálad a rózsaszín a nyerő :Y :B

God_ot

(#4607) i are robot válasza God_ot (#4606) üzenetére


i are robot
senior tag

Most lebuktam. :DDD

(#4608) Charliefox


Charliefox
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Sony Vaio VGN-FW21L-es gépem és most hozatom éppen vissza szervízből ahol vízfoltokat találtak az alaplapon. Ajánlottak szerelési lehetőséget 160e forintért amit most inkább kihagyok. A kérdésem az lenne, hogy mire kell vigyázni a géppel kapcsolatban ha vízfoltos az alaplap? ne melegedjen túl? Illetve,hogy ne Terjedjenek ezek a vízfoltok az alaplapon? Szeretném még használni egy darabig a gépem ezért kérdezlek titeket hátha van valami ötletetek.

Válaszokat előre is köszönöm!

Adam

(#4609) Flam


Flam
aktív tag

Na megjött a gép a szervizből, kaptam még egy kendőt, illetve megírták "nem találtunk problémát"... :(

Viszont nem telepítettek rá új OS-t, gyakorlatilag ugyanazt használták a tesztelésre amit még én raktam fel. Programok minden maradt, tehát még abba sem turkáltak bele.

Véletlenül megnyitva hagyták a programot amivel a teszteléseket csinálták, mindenen átment... :D igazából bárki számára elérhető szoftverről van szó, azt hittem van valami saját belsős teszt programjuk amivel ellenőrzik a gépet. :)

Most viszont megkezdődik a Vaio-s szoftverek kiiktatása. :)

(#4610) s_ válasza Flam (#4609) üzenetére


s_
tag

Érdekes, mert nálam is sípol a gép alja vagy nem tudom mije, meg dettó kerettyel a vinyó nekem is, valszeg ez ilyen széria hiba lehet az eb2z1e modelleknél, gondolom neked is az van. (ezeket a hibákat mondjuk én már megírtam volna fél évvel ezelőtt is ide a fórumra, csak most kaptam ajándékba)

(#4611) Flam válasza s_ (#4610) üzenetére


Flam
aktív tag

Hja EB2Z1E...
A vinyó klattyogás az megoldódott amikor decemberbe elvitték szervizbe és kicserélték a WD-t szó nélkül egy Toshibára. :)

(#4612) Tibe válasza Charliefox (#4608) üzenetére


Tibe
aktív tag

A párásodásra kell vigyázni, attól alakulnak ki a vízfoltok is a lapon. Hirtelen hőmérsékletváltozást kell kerülni. Akkor csapódik le a pára, pl. most is hidegből beviszed a melegre a szobába és egyből bekapcsolod stb....

(#4613) deakgyuri válasza Charliefox (#4608) üzenetére


deakgyuri
tag

Attól függ, hog milyen folyadékról van szó.
Pára - Ha az előttem szóló "leírását" követed, nem lehet baj.

De ha esetleg nem pára került a bele, hanem beleömlött valami (Lehet, hogy nem is tudsz róla mert apuka, anyuka, testvér, barát, feleség, gyermek hibája...) akkor nehezebb a helyzet.

Működik még egyébként?

[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

(#4614) s_


s_
tag

Tárgytalan, bocsi.

[ Szerkesztve ]

(#4615) Flam


Flam
aktív tag

Eszembe jutott pár kérdés:

Vásárlás után megcsináltam a recovery disc-eket, majd utána kicserélték a hibás vinyót.
Nem csináltam az "új" oprendszerről helyreállító lemezeket.
Ezek "univerzálisak"? Tehát a vásárlás után készített recovery disc-eket tudom használni ha esetleg ezt a rendszert kell újraraknom?

Másik dolog ami nem tiszta...
Ha mondjuk letöltök bárhonnét egy win7-et majd fel szeretném telepíteni a gépre a Vaio-s win7 helyett, akkor a rejtett partíció nem tűnik el és később ha szeretném visszarakni a Vaio-s OS-t egyszerűen csak berakom az előbb említett recovery lemezeket és kész?

(Erősen gondolkodom egy reinstallon mert nagyon zavar, hogy 2800-3000 között van alapjáraton a ventilátor sebessége)

Köszi előre is a válaszokat.

(#4616) Flam válasza s_ (#4614) üzenetére


Flam
aktív tag

(#4617) God_ot válasza Flam (#4615) üzenetére


God_ot
tag

Bármikor lehet RDVDket csinálni, Vaio Recovery Center, vagy Vaio Care-en belül, kinek mi van a gépen.

Ha nem Upgradels hanem újratelepítesz akkor az új WIN auto törli a rejtett partíciót(néha az upgrade is ;] ) szal új winyó bukta régi és csak gyári RDVDvel lehet visszarakni ha törölted

God_ot

(#4618) Flam válasza God_ot (#4617) üzenetére


Flam
aktív tag

Ezt most nem egészen értem! :)

Megvettem, csináltam RDVD-ket, elküldtem szervizbe, új vinyót raktak be, majd amikor visszajött a gép akkor nem csináltam mondván, hogy a régiek talán jók.

Ha fogom letöltök egy home premium win7-et és feltelepítem a Vaio-s win7 helyett, majd esetleg kiderül, hogy a ventilátor fordulatszám nem változik a sima win7-el sem, akkor vissza tudom-e rakni a Vaio-s win7-et a 3 db RDVD-vel?! :)

(#4619) CyberPunk666


CyberPunk666
senior tag

a probléma röviden: A laptopom random időközönként megfagyasztja a routereket.
probléma hosszabban: Ameddig nem volt meg a laptopom, hanem a régi asztalit használtam, a routert kb 3 hetente indítottam csak újra, sosem volt vele gond, nem állt meg...
Megvettem a gépet és elkezdett aránylag gyakran lefagyni (gyakran: kb napi 3-4 és kétnaponta között változó). Azt hittem a router a gond, mert egy elég gagyi smc 7000vbr v1 volt. Most vettem egy routert és ezzel is ugyanaz a gond... (azóta már más net is van)
Csak a laptop a közös pont a dologban. A counter -strike, torrent kimondottan előhozzák ezt a problémát például. De valamivel ritkábban sima netezésnél is előfordul. Azóta volt, hogy elvittem asszonyékhoz a laptopot, és a több mint 1 hónapos router uptime után, fél napos használat után, lefagyott a router (az ottani)...

ötletem sincs, hogyan okozhatja ez a gép, de ez az egyetlen közös pont...

btw kábelen használom a netet... kipróbálom, hogy wifin is csinálja-e. bár nekem kéne a kábel, mert pl CSben nem akarok lagolni, amikor az asszony köztem meg a router között rohangál, meg amúgy sem kellene ennek így lennie.

(#4620) Tibe válasza CyberPunk666 (#4619) üzenetére


Tibe
aktív tag

Nem lehet hogy vmi progi, tűzfal, vagy internet security okozza a gondot? Mit használsz?

(#4621) Flam válasza Tibe (#4620) üzenetére


Flam
aktív tag

elvileg a routert nem befolyásolhatná, legalábbis nem fagyhatna meg a router.
Nekem is szokott ilyet csinálni, de kb. 2-3 hetente és teljesen mindegy, hogy telefonnal wi-fi-zek vagy géppel.

(#4622) CyberPunk666 válasza Tibe (#4620) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

avira security suite van fent, de mivel most kiderült, hogy nem a router hibája, ezért ha az előzőnek a fagyásait is ennek tudom be, akkor már az első napokban is csinálta az origi géppel...

wifin küldöm most, toltam steamen CS-t és folyamatosan megy a torrent... már hajnal óta küldöm wifin és nem áll le. nincs semmi baja. A modemet már kétszer kellett újraindítani, mert az egy fosszar, nem bírja a terhelést, de a router megy rendesen... amikor be volt dugva a kábél, elindítottam a torrentet, én kb gigánként lehalt úgy a router, hogy nem értem el a webfelületet sem...

wifivel fasza... rohadtul nem akarom elküldeni napokra a gépet, mert kell, de így sem maradhat...

egy hétig most wifizek, ha nem jelentkezik a probléma, akkor support...

:/

talán túlfesz lehet vagy túlmelegszik a lan? nincs ötletem mi csinálhatja...

(#4623) Tibe válasza CyberPunk666 (#4622) üzenetére


Tibe
aktív tag

Akkor ez hardverhiba lesz, a lan porttal vagy a vezérlő chippel lesz vmi gáz, szal ez mindenképp alaplapcserés :(

(#4624) Flam válasza CyberPunk666 (#4622) üzenetére


Flam
aktív tag

installáld újra a lan port driverét még mielőtt supportolnál! :)

(#4625) cula01


cula01
csendes tag

Hello

Most vásároltam egy használt f szériás vaio t (VPCF115FG) és az a problémám, hogy a tuchpad mellet jobbra valami sipol, kerreg. Gondolom egy ventilátor ami vagy beleér valamibe vagy a csapágyazása rossz.
Ha valakinek volt már hasonlo problémája az irja meg h hogyan orvosolta, meg lehet csinálni otthon vagy szerviz?
Segitséget elöre is köszönöm.

(#4626) Flam válasza cula01 (#4625) üzenetére


Flam
aktív tag

hivatalos közlemény, nézd meg, nem tudom mennyire egyezik a problémáddal!

http://esupport.sony.com/US/perl/news-item.pl?news_id=401&template_id=1

(#4627) fotel válasza i are robot (#4605) üzenetére


fotel
aktív tag

Én Németországban regisztráltam az itteni címemmel a gépet de az otthoni Support is készséges volt és segített, amikor épp otthon voltam.

(#4628) Flam


Flam
aktív tag

Agyfesz! Sony-s windóz tényleg egy mocsok szar. (Bocs de ez kikívánkozott belőlem)
3-5 fokkal alacsonyabb a CPU hőmérséklet és a ventilátor is 2400-2600 között mozog (mezei windózzal) persze havernál nem nálam... :P
Mókás...

(#4629) s_ válasza Flam (#4628) üzenetére


s_
tag

Naja, én is le taroltam a sony-s windows-t mert rohadtul nem normális hogy közel 100 folyamat fut alapjáraton, így meg a fontosabb sony-s programokkal fut 54 folyamat.

(#4630) thesound válasza Flam (#4628) üzenetére


thesound
őstag

A haverodnál futó :) services.msc-ről küldenél egy screenshot-ot, hogy mi fut és mi nem? Most már kíváncsi vagyok.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#4631) Flam válasza thesound (#4630) üzenetére


Flam
aktív tag

Na ennyi volt a jó lét... visszaállt szokásos fordulatszámra.
Vagy a vaio update vagy az ati driver vagy pedig az befolyásolja, hogy rákötöm tv-re. (mivel többnyire így használom).
Úgyhogy szerintem újra fogom húzni megint, hogy megtaláljam a "hibát".
Aksiról teljesen halk, energiasémától függetlenül...(2400rpm)

(#4632) i are robot


i are robot
senior tag

Sziasztok!

Korábban szóba került, hogy a Sony régiókra adja a garanciát, tehát európán belül elvileg mindenhol érvényes. Egy ismerősöm pár hétre az USA-ba utazott, és lehet hogy lenne lehetőségem a segítségével hozatni egy gépet, ami roppant csábító, mert nézegettem a kinti árakat. Viszont, a kérdés, hogy egyrészt a kinti gari itt az unióban nyilván nem érvényes, de lehet-e kiterjeszteni a garanciát más régiókra, esetleg világgarit venni hozzá, a másik pedig hogy mit tudtok arról, milyen következményekkel lehet onnan laptopot hozni az EU-ba, milyen és mennyi vámot kell fizetni, esetleg ennek hol tudok utánanézni? Előre is köszönöm, ha valakinek volna valami épkézláb tanácsa és azt megosztaná velem itt, vagy privátban. :R

(#4633) earny válasza Flam (#4631) üzenetére


earny
tag

Jah ha a tv-re kötöm nekem is jobban börrög a venti.. főleg ha kétmonitoros módban használom. Gondolom "küzd" a GPU a fullhd felbontással. Nálam a win grafikája fullra van állítva. Minden csillivilli ablakáttűnés, meg egyebek be vannak állítva. íbiztos ez is sokat számít.
Hd filmnél is, de FullHDnál meg télleg hangos.

Hétvégén figyelgettem, hogy mi terhelheti még a gépet és a firefox, valamint a firefox plugin konténer vagy mi terheli rendesen. Főleg komolyabb weboldalak (flash és társai) esetében. Nem a legerőforrásigénytelebb program firefox mint memóriailag, mint processzorileg.

Írjátok itt, hogy 50-60 process fut. Nekem 88-92 db szokott menni. Guglizgattam, de szinte mindegyik létkérdés. nem értem...

(#4634) God_ot válasza Flam (#4618) üzenetére


God_ot
tag

Ha törlöd a rejtett partíciót dobhatod ki az RDVDket, partíció nélkül nem müxik

God_ot

(#4635) Flam válasza earny (#4633) üzenetére


Flam
aktív tag

Nekem csak a kivetítő megy úgymond... Ráadásul nem is fullHD-ba hanem csak 720p.
Na mindegy, azt hiszem bele kell törődni vagy majd kiderül.
Most végeztem az ismételt újrarakással. Hamarosan küldöm screent.

(#4636) mahoni


mahoni
tag

Sziasztok,
lenne még egy kérdésem!

Volna igaz egy Sony vpceb2z1e-m + Samsu 40" c550 Full hd- tv
1920*1080 csak úgy teszi ki TV-re hogy oldalt 10cm kisebb a kép mint a valós tv képe
win 7 van fent már próbáltam több driverrel... Valakinek egyéb ötlet?
Ja és 16e ft 5 m Hdmi kábelt vettem , direkt nem gagyit...

42

(#4637) s_ válasza mahoni (#4636) üzenetére


s_
tag

A tévénél a képernyő beállításnál nincs valami olyasmi hogy képernyőre igazít vagy valami hasonló, mert ott kellene keresgélned szerintem. Az én Samsungomnál is ugyanez volt és ez megoldotta.

(#4638) Flam válasza mahoni (#4636) üzenetére


Flam
aktív tag

Amikor csatlakoztatod a gépet a tv-hez akkor az óra mellett megjelenik egy HDMI resolution setting nevű program ahol jobb oldalt megjelenik majd 3 képernyő amivel ki tudod választani a felbontást, illetve egy másik fül "Adjust ...." névvel, katt rá és megtalálod a megoldást.

Ha még sem jó akkor ATI catalys control center ahol advanced mode kell majd grafika -> asztalok és kijelzők -> alul megjelenik a TV meg a beépített LCD - > TV-n jobb klikk konfigurálás méretezési beállítások majd a csúszkát húzogatod.

(#4639) Vidala válasza earny (#4633) üzenetére


Vidala
senior tag

Kíváncsiságból én is megnéztem. Kb. 110-115 folyamat fut bekapcsolás után. Viszont ahogy írtam semmi lassulás, zajongás. Venti alapjáraton, gyári Win7-el és az összes előretelepített + néhány felrakott progival. TV-re kötve sem hangosodik, simán csendes marad mozizásnál is.

Ezt elég érdekesnek, sőt kissé rejtélyesnek is érzem, mivel az aláírásodban szereplő noti szinte alig gyengébb konfiggal bír. Ennyivel ügyesebben oldották volna meg az F-ben a hűtést és/vagy az nVidia GT425M lenne ennyivel ügyesebb megoldás? (Abszolút nem vagyok gyártó fanatikus, nekem ugyanúgy megfelelt volna egy HD5650-es kari ís, mert teljesítményben nem sok különbség van az alapján a néhány teszt alapján, amit találtam)
Persze az F széria "erre van kitalálva", meg ugye egy picit már prémium szegmens, no de akkor is érdekes számomra. Ez nem is volt nagyon szempont vásárlásnál (persze más hasonló tapasztalataimból kiindulva gondoltam rá, hogy azért csak jobban össze van szerelve), inkább az egyéb extrák miatt voltam hajlandó többet fizetni (USB 3.0,16,4-es FullHD kijelző, Blu-ray ilyesmik).

CoVboy Forever!

(#4640) fotel válasza God_ot (#4634) üzenetére


fotel
aktív tag

Ez nem igaz.

(#4641) God_ot válasza fotel (#4640) üzenetére


God_ot
tag

Fogadunk? :))

God_ot

(#4642) earny válasza God_ot (#4641) üzenetére


earny
tag

A logika is azt diktálja! Minek az rdvd ha van rpartició?
Persze a redundancia sosem árt, de akkor is!! :DDD :P

[ Szerkesztve ]

(#4643) deakgyuri


deakgyuri
tag

God_ot bácsi tévedett illetve igaza is van.

Némely készüléktípusnál valóban nem elegendő csak a lemezek megléte. (1-2 régi típusról van szó )

[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

(#4644) God_ot válasza deakgyuri (#4643) üzenetére


God_ot
tag

Persze, de ezt csak egy módon tesztelheted le, ha nem jön be a teszt gyári RDVD 60 ercsi ;)

God_ot

(#4645) Flam


Flam
aktív tag

Igazából az összes program megtalálható a neten kivéve talán a csodálatra méltó vaio Gate nevű alkalmazás. :D
Tehát bárhonnét beszerzett windows home premiumot (OEM) fel lehet rá rakni a gyári szériaszámmal majd support oldalon lévő drivereket programokat egyesével telepíteni. :)
Semmivel sem lesz kevesebb a gép tudása (szerintem).
Tehát ebből a szempontból a recovery lemezek értelmüket veszítik.

(#4646) mahoni válasza Flam (#4638) üzenetére


mahoni
tag

s_ és Flam

Nagyon szépen köszön a segítséget, sikerült végre beállítanom a gépet!

42

(#4647) Flam válasza mahoni (#4646) üzenetére


Flam
aktív tag

Örülök, nincs mit! :) :C

(#4648) Vidala válasza Flam (#4645) üzenetére


Vidala
senior tag

Csak egy picit egyszerűbb és gyorsabb lesz az újrahúzás! ;]

CoVboy Forever!

(#4649) Flam válasza Vidala (#4648) üzenetére


Flam
aktív tag

Hát ha azt vesszük, hogy az előtelepített programok közül mennyit kell uninstallálni, nem vagyok benne olyan biztos, hogy a recovery-s megoldás gyorsabb lenne :D

(#4650) Vidala válasza Flam (#4649) üzenetére


Vidala
senior tag

1) Közben biztos kimaradt egy logikai lépcső: én arra gondoltam, hogy egyszer feltelepíted a rendszert úgy, hogy jó legyen és arról készítesz egy ghost-ot.
2) Én speciel nem érzem az előretelepített progik legyalulásának szükségét, mert nem zavarnak. Legfeljebb nem használom őket. ;]

CoVboy Forever!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.