Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Skype topic

Hozzászólások

(#1020) And válasza sfdrakex (#1019) üzenetére


And
veterán

Felhívtam egy neten talált 21-es körzetbeli üzenetrögzítőt Skype-outtal (unlimited country csomagom van), és a hívásrészletezőn € 0,00/min díjszabás szerepelt, a hívás ingyenes volt. A szám még csak nem is 252-vel kezdődött, pedig a Skype-In mostanában ilyen számokat kínál fel vásárláskor.
Visszafelé érdekesebb a téma, vagyis hogy mennyiért lehet hívni a 21-es körzetet, azaz többek között a Skype-In felhasználókat. A vonalas és mobilszolgáltatók árai eltérnek, de vezetékeseknél szokásosan nem is az egyes díjcsomagok árában van ez a tétel, hanem az ÁSZF-ben, mert egységes a díjszabás.
Vezetékes telefonról:
- T-Com (ÁSZF függelék, V. fejezet): 4-féle díj van a 21-es körzetre (bruttó 8,34 - 11,46 Ft/perc) attól függően, hogy melyik kategóriába sorolt VoIP-szolgáltatóról van szó. A Skype nincs külön megemlítve, de valami azt súgja, hogy a 3. kategóriába tartozik, ezért a 'legdrágább' percdíj vonatkozik rá. A díj napszaktól független, de az nincs megemlítve, hogy a számlázás perc- vagy másodperc alapú-e.
- Invitel (ÁSZF, 2. sz. melléklet): egységesen bruttó 8,5 Ft/perc, másodperc alapon.
Mobilról:
- Pannon GSM (ÁSZF IV. fejezet, 2.5 pont): "a hívások díja megegyezik az adott díjcsomag vezetékes hálózatba irányuló hívásának mindenkori díjával".
- T-Mobile (kártyás ill. előfizetéses): "díjcsomag szerinti vezetékes hívás díja".
- Vodafone: e szolgáltató jelenleg 100 Ft/perc tarifával szívatja azon (feltöltőkártyás és előfizető) felhasználóit, akik a 21-es körzetet merészelik hívni :(.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Skype topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.