Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Skype topic

Hozzászólások

(#1001) Badb0y válasza Miv (#999) üzenetére


Badb0y
addikt

Egyiptom -> HUN

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1002) Amur


Amur
addikt

üdv!
kérdés: mi okozhatja hogy skype-oláskor akad a hang(csak nekem,akivel kapcsolatban vagyok tiszta).? köszi!

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#1003) memo77


memo77
csendes tag

Helló!Segítségre lenne szükségem!4.1skype verziom van ,beszélni tudok másokkal de ha bekpcsolom a camerát rövid időn belül lefagy a gép.Próbáltam már régebbi verziot is azzal sem működött!(logitech kamerám van)

(#1004) -KoKeSz-


-KoKeSz-
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy amikor videobeszélgetést folytatok és az egeret véletlenül a videoablak fölé viszem akkor bejön egy ilyen "infoablak" szerűség:
ami nagyon zavaró. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1005) Devdi


Devdi
aktív tag

Sziasztok. Olyan problémám van, hogy videóbeszélgetés alatt egy kis idő múlva megfagy a kép, aztán pedig bejön a webcamnak az effekt kiválasztós ablakja. A webcamom microsoft lifecam vx1000-es. De a laptopon is megfagy ugyan úgy... MSI WIND U100
Valakinak valamilyen ötlete?

(#1006) Marvinyo


Marvinyo
aktív tag

Sziasztok! Lenne pár kérdésem a skype-al kapcsolatban, sajnos angol tudásom korlátozott, így a súgójuk sem tudott segíteni.

Szóval:
Van egy "országos" skype előfizetés amivel ~1 000 forintért havi 10 000 percet beszélhetek, de maximum napi 6 órát. (Legalábbis ha jól értelmeztem a honlapjukon lévő "fair usage policy"-t). Azon kérdésem lenne, hogy ezen felül kell kapcsolási díjat, vagy akármilyen más díjat fizetnem amennyiben csak vezetékes számokat hívok?

És még1 (bár ez off egy kicsit):
A gépemben két hangkártya van. Meg lehet oldani azt, hogy az egyik hangkártya segítségével mondjuk msn-en beszélgetek, a másik segítségével meg skype-on beszél mondjuk anyám? Vagy filmet nézek, játszok, zenét hallgatok, akármi. :) (van két mikrofon, illetve két fejhallgató is). Természetesen úgy szeretném, hogy ő csak a skype-ot, én pedig csak az msn-t/zenét/filmet hallom. (A távolsággal nem lenne gond, szóval anyámat se hallanám, csak az anyám által hívott felet se szeretném. Ahogy ő se az általam hívott felet)

[ Szerkesztve ]

(#1007) Miv válasza Marvinyo (#1006) üzenetére


Miv
tag

Szia,

~1 000 forintért havi 10 000 percet beszélhetek, de maximum napi 6 órát. Azon kérdésem lenne, hogy ezen felül kell kapcsolási díjat, vagy akármilyen más díjat fizetnem amennyiben csak vezetékes számokat hívok?

Nem, ha vetezékest hívsz, akkor csak ennyi. Fizeted a havidíjat és kész.
Ha ezen felül töltesz egyenleget is, akkor hívhatsz mobilt vagy országon kívüli számot, ezek árát meg tudod nézni az árlistájukban.

A gépemben két hangkártya van. Meg lehet oldani azt, hogy az egyik hangkártya segítségével mondjuk msn-en beszélgetek, a másik segítségével meg skype-on beszél mondjuk anyám?

Szerintem minden további nélkül. Bár az osx-es verziót használom, itt is meg lehet adni a skype-nak, hogy melyik output és input eszközöket használja. De azért ezt ne kezeld szentírásnak, jó lenne, ha nálam nagyobb szaki is megerősítene. Minden esetre próbáld meg, hogy a kliensedben álligasd az input/output opciókat, és hívogasd a call test-et. Az ingyen van, erre a célra tökéletes. :)
(és majd írd már meg a tapasztalatod légyszi!)

Miv

(#1008) Matthewsz


Matthewsz
aktív tag

nincs olyan skype telefon, amit csak a wifi hálózathoz kell csatlakoztatni, és be kell lépni a felhasználóba?

(#1009) Miv válasza Matthewsz (#1008) üzenetére


Miv
tag

Van, lentebb én is leírtam a tapasztalataimat. Bár nekem még sima wifis telefonom van, azóta már vannak sokkal profibb, dec-t es készülékek, sőt, olyanok is, amikbe a vezetékes telefont is be tudod kötni, és a kütyü eldönti, hogy skype vagy a vezetékes szolgáltatód felé indítja a hívást.
Nézz szét a skype.hu-n!

(#1010) Matthewsz válasza Miv (#1009) üzenetére


Matthewsz
aktív tag

köszi a választ, ez egész jónak tűnik :)

szerk: azt nem látom még, hogy van-e hozzá dokkoló? vagy az alap dolog egy ilyen készüléknél?
ja még az is baj, hogy csak 3 órát lehet beszélni :O

[ Szerkesztve ]

(#1011) Miv válasza Matthewsz (#1010) üzenetére


Miv
tag

Helló,

Nincs hozzá dokkoló. :(
Egyébként a 3 óra kevésnek tűnhet, de azt azért vedd figyelembe, hogy ez nem DECT-en, hanem wifin kommunikál, ami azért jóval intenzívebben szívja az akksit. Én éppen ezért is vettem olyan készüléket, amit mini usb-vel lehet tölteni, és egy hálózati usb töltővel folyamatosan a hálózaton van. Amikor telefonálnak, akkor persze lerántják és mászkálnak, ameddig bírja a router... ;)

[ Szerkesztve ]

(#1012) iNfAntRy


iNfAntRy
senior tag

sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek hány kpbs a minimum a skype megfelelő müködéséhez?
Mert mobilinternetem van, és az alberletemben elég gyenge a jel. A maximum többnyire csak 190kbps. Már kétszer probáltam skypon beszélgetni unokatesommal, de lehetetlen. Úgy tudom 33 kbps a minimum sebesség követelmény, de nekünk 150-nél is szagatott.. csak akkor volt türhető, ha egyikönk beszélt. egyszerre nem tudtunk..

Galaxy Tab 4, Galaxy A20e, Galaxy S20FE

(#1013) tknof1871


tknof1871
őstag

Egy ingyenes programot kerestem, amivel felvehetem a Skype-os beszélgetéseket. Az MX Skype Recorder v4.2.0 amit kipróbáltam, de csak ekkor derült ki, ingyen 5 percet rögzít. Eltávolítanám, de ennek nincs uninstalálója, nincs nyoma a Programok telepítése és törlése listájában.

1. Hogyan távolítom el az MX Skype Recorder v4.2.0-at?
2. Milyen ingyenes programmal érdemes rögzíteni a beszélgetést, ami nem korlátos, tényleg free szoftver? Most nem tudom, melyiket, de egy free programot próbáltam, de attól visszhangos lett a Skype.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#1014) manchester85


manchester85
addikt

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen skypeout-os unlimited csomagoknál mindegy, hogy t-home vagy upc a szolgáltató? Mindkettőre vonatkozik?
[link] Íme

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#1015) And válasza manchester85 (#1014) üzenetére


And
veterán

Ezt nem is értem: miért számítana egyáltalán, hogy melyik ISP-nél vagy? Nemhogy mindkettőre, hanem az összesre vonatkozik.
#1012: Nem tudom, hogy mennyi az előírt minimum (talán kodektől is függ), de azt igen, hogy egy wifi-s skype-telefont (Ipevo SO-20: [link]) használva a routerem sosem mutatott nagyobb átvitelt a vezetéknélküli irányban, mint 40 kbps.

(#1016) sfdrakex válasza manchester85 (#1014) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Lényegtelen a szolgáltató, persze ha valami mobil szolgáltatónál vagy 100 MB havi korláttal az nem jó, de a telefonálás nagyon kicsi forgalmat generál. Szóval mind1 ki a szolgáltatód a skype mindenféle neten működik.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1017) manchester85 válasza sfdrakex (#1016) üzenetére


manchester85
addikt

Igazából a kérdésem arra vonatkozott volna, hogy mindegy-e, melyik szolgáltatónál levő vezetékes számra használom. UPC telefon is van, de elég szűken elterjedt. Vagyis, ha vkinek a UPC-nél van telefonvonala, az ugyanúgy landline-nak minősül-e. Nem az internetszolgáltatóra vonatkozott a kérdésem, hanem telefonszolgáltatóra. :) Mert ezek a csomagok csask vezetékes számra unlimited-ek, és azért szeretném tudni, hogy a UPC ugyanolyan vezetékes telefon-e, mint a T-home vonal.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#1018) And válasza manchester85 (#1017) üzenetére


And
veterán

Legjobb tudomásom szerint a mobil- és az emeltdíjas körzetszámokon kívül mindegyikre vonatkozik, beleértve a 21-es nomád körzetet is. Az nem volna szép, ha egy magyar VoIP-telefonról egy másik ugyanilyen hívása már nem minősülne a Skype-nál belföldi vezetékes hívásnak ;). Ráadásul a Skype-In számok (ha veszel egyet, mert az ugye nem kötelezően része az unlimited country előfizetésnek) és a UPC is a 21-es körzetben oszt ki számokat.

(#1019) sfdrakex válasza manchester85 (#1017) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Tcomból upc az sima belföldi vezetékesnek számít ahogy a fibernetből hívni upc-t vagy tcomot vagy más szolgáltatót is. Úgy gondolom ez alapján azokat hívni is sima belföldi hivásnak ,minősül szóval azt is fogod tudni hivni a csomaggal. 100% ig ha meg akarsz győzödni dobj egy mailt a kype osoknak.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1020) And válasza sfdrakex (#1019) üzenetére


And
veterán

Felhívtam egy neten talált 21-es körzetbeli üzenetrögzítőt Skype-outtal (unlimited country csomagom van), és a hívásrészletezőn € 0,00/min díjszabás szerepelt, a hívás ingyenes volt. A szám még csak nem is 252-vel kezdődött, pedig a Skype-In mostanában ilyen számokat kínál fel vásárláskor.
Visszafelé érdekesebb a téma, vagyis hogy mennyiért lehet hívni a 21-es körzetet, azaz többek között a Skype-In felhasználókat. A vonalas és mobilszolgáltatók árai eltérnek, de vezetékeseknél szokásosan nem is az egyes díjcsomagok árában van ez a tétel, hanem az ÁSZF-ben, mert egységes a díjszabás.
Vezetékes telefonról:
- T-Com (ÁSZF függelék, V. fejezet): 4-féle díj van a 21-es körzetre (bruttó 8,34 - 11,46 Ft/perc) attól függően, hogy melyik kategóriába sorolt VoIP-szolgáltatóról van szó. A Skype nincs külön megemlítve, de valami azt súgja, hogy a 3. kategóriába tartozik, ezért a 'legdrágább' percdíj vonatkozik rá. A díj napszaktól független, de az nincs megemlítve, hogy a számlázás perc- vagy másodperc alapú-e.
- Invitel (ÁSZF, 2. sz. melléklet): egységesen bruttó 8,5 Ft/perc, másodperc alapon.
Mobilról:
- Pannon GSM (ÁSZF IV. fejezet, 2.5 pont): "a hívások díja megegyezik az adott díjcsomag vezetékes hálózatba irányuló hívásának mindenkori díjával".
- T-Mobile (kártyás ill. előfizetéses): "díjcsomag szerinti vezetékes hívás díja".
- Vodafone: e szolgáltató jelenleg 100 Ft/perc tarifával szívatja azon (feltöltőkártyás és előfizető) felhasználóit, akik a 21-es körzetet merészelik hívni :(.

(#1021) manchester85 válasza And (#1020) üzenetére


manchester85
addikt

Köszi mindkettőtöknek a segítséget. :)

i6 Silver

(#1022) DiVaD


DiVaD
senior tag

Sziasztok!
Olvasgattam, de konkrétan nem találtam választ a kérdésemre. :(
Skype-on szeretnék használni BT adapter + headset (nokia bh-102) kombót. Tudom lerágott csont...
De felraktam a BlueSoleil 2-t (mert az alap win driver nem támogatja elvileg az audio bt profilokat tudtommal) össze is tudom párosítani a kettőt, van már 2 féle BT audio profil a hangeszközöknél. De a hang az nem megy. :( Mi lehet a gond?
A füles jó, mert konzolon és telefonnal (W880i, V3, 6300) egyaránt működik. Az adapter meg a telefonomat is felismerte. A hangerőt felnyomtam maxra winben, de hiába...

[ Szerkesztve ]

(#1023) Devdi


Devdi
aktív tag

Sziasztok. Olyan problémám lenne, amikor videótelefonálok valakivel akkor nálam megfagy az ő képe, de nála minden rendben van... és végülis ez csak a laptopnál jön elő... Msi wind u100-as valaki tud rá megoldást, vagy valamilyen ötlet?

(#1024) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Lenne egy furcsa probléma:
Egy kollégával a mai napon szerettünk volna beszélgetni, beszélgettünk is, csakhogy a probléma ott volt, hogy az ő beszéde nagyon akadozott, szaggatott. Pontosabban nagyjából lehetett érteni mit mond, de egy csomó szótag elveszett. Nála semmi probléma nem volt.
A furcsaság ott kezdődik ebben a dologban, hogy Az én a sávszélességünk elvileg bőven elegendő a folyamatos, jó minőségű párbeszédhez (2 és 4 MBit/s), továbbá a hangbeállításoknál is minden jól volt beállítva és mindketten a legújabb (4.1) verziót használjuk. Ha lényeges:
A kollégának egy integrált Realtek hang codec van, nekem pedig egy X-Fi Xtreme Gamer hangkártya.
A telefonálás alatt egyikünk sem töltött le illetve fel semmit!

Miért akad a hang nálam?

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#1025) -KoKeSz-


-KoKeSz-
tag

Háj!

Valahol egyszer réges régen beállítottam, hogy a neten megjelenhet a Skype állapotom, olyan közösségi oldalakon ami ezt támogatja...Hol lehet ezt kikapcsolni??? Nem találom sehol...

(#1026) Richter36 válasza -KoKeSz- (#1025) üzenetére


Richter36
őstag

Eszközök-->Beállítások-->Adatvédelem

(#1027) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Mivel a Skype honlapja egy rakás ganéj, itt érdeklődnék a tapasztalt felhasználóktól.
Először is: az unlimited csomagok esetén vezetékes irányba a havidíjon túl nincs egyéb költség? Havi fizetésnél csak ezeket kínálja fel, a mobilokra ekkor az itt megadott 54Ft-os percdíj érvényes? Vagy hogy a fenébe működik ez?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1028) And válasza Dilikutya (#1027) üzenetére


And
veterán

"Először is: az unlimited csomagok esetén vezetékes irányba a havidíjon túl nincs egyéb költség?"
Így van, egyéb kötelező költség már nincs. A skype-in avagy online hívószám lehet még opcionálisan pluszköltség, de ez egyáltalán nem feltétel az unlimited díjcsomagokhoz, a két feature független egymástól. Unlimited csomag megrendelése után a skype-in számra 50% kedvezményt kapsz, így ha egy évre előfizetsz rá, mostani árfolyamon nagyjából 650 Ft / hó díjért lehet online számod. Az unlimited csomagok mellé jár ingyenes hangposta is.
Mobil hívásokra egyszerűen nem vonatkozik az unlimited előfizetés, így azokat ugyanannyiért hívhatod, mint bárki más, egyenleget előre feltöltő felhasználó. Van egyébként per pillanat öt olyan szerencsés ország, amelynek unlimited country előfizetése a vonalasok mellett a mobiltelefonok ingyenes hívását is tartalmazza az adott országban (modjuk egyik sem európai). Más szolgáltatásokért ugyanúgy fizetni kell, pl. SMS-küldés, átirányítás nem vezetékes számra, stb.

(#1029) tknof1871


tknof1871
őstag

Az miért van, hogy a Skype 3.8.0.188 (magyar) csak 2MB a Skype 4.1.0.179 (magyar) meg 21MB pedig 2 hónap eltérés van a megjelenésük között szoftverbázison? Mitől ez a nagy hízás?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#1030) tknof1871


tknof1871
őstag

Ha fájlt kapok valakitől, azt ellenőrzi valami, hogy veszélyes-e? Úgy, mint a Win. Live Messenger-ben.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#1031) Gorneck válasza tknof1871 (#1029) üzenetére


Gorneck
titán

Az egyik fullos csomag a másik nem...úgy értem, hogy net nélkül is telepíthető...szvsz...

Gorneck#1239

(#1032) sfdrakex válasza tknof1871 (#1030) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ha van virus irtod ami ellenőrzi a forgalmadat akkor az megnéz igen, nem ugy mint az msn, de egy virus irtó átnéz mindent ami ki be jön megy.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1033) sfdrakex válasza Dilikutya (#1027) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ha a skype oldala rossz, akkor szerinted mások honnan tudnak infókat a szolgáltatásukról? :D

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1034) Matthewsz


Matthewsz
aktív tag

Nem tudtok valami megoldást arra, hogy lehessen használni a régi verzió(ka)t win7-en? Hónapok óta az újra vagyok kötelezve, de egyszerűen gagyi! Sokkal jobban tetszettek a 4-es előttiek...

(#1035) sfdrakex válasza Matthewsz (#1034) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Próbáld kompatibilitással, exején jobb klikk tulajdonságok / kompatibilitás és tedd xpre vagy vistára, bár nem tudom mi a gond az újal sztem nem rossz, csak meg kell szokni. Esetleg ha nem szereted újdonságokat használj c64et basiccel az kellően régi és egyszerű :D

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1036) kali válasza Matthewsz (#1034) üzenetére


kali
legenda

jobb klikk a telepítőre -> tulajdonságok -> kompatibilitás -> futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban -> itt próbáld ki vista és xp módban is -> alkalmaz -> ok -> telepítés! / lehetőleg jobb klikk -> futtatás rendszergazdaként!

lassú voltam, mert közben a tévén is bambultam... :)

[ Szerkesztve ]

(#1037) Matthewsz


Matthewsz
aktív tag

Köszi a válaszokat, igazából feltelepülni feltelepül a régi, de amikor bejelentkeznék akkor egyszerűen bezárja a progit. Ennek nem tudom lesz-e köze ahhoz amit ti írtatok, de mindjárt kipróbálom. :)

(#1038) sfdrakex válasza Matthewsz (#1037) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Tudom hoyg ez a probléma vele nálam is ez volt, legújabb meg működik. Nem szórakoztam vele nekem meg felel a legújabb is.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1039) Matthewsz válasza sfdrakex (#1038) üzenetére


Matthewsz
aktív tag

Na azt sikerült elérni, hogy nem lép ki, de most folyamatosan csak kapcsolódás van, nem képes bejelentkezni... :(

Javítok, hagytam pörögni a nyilakat hátha lesz valami, és végre belépett!! :D
De ha mindig ennyit kell várni, hogy belépjen nem biztos hogy megéri...

[ Szerkesztve ]

(#1040) kali válasza Matthewsz (#1039) üzenetére


kali
legenda

próbáld meg a korábban írt vista/xp kompatibilitási dolgot a parancsikonnal is, hátha az segít!

(#1041) sfdrakex válasza kali (#1040) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ha az exe-t át állítja akkor induláksor azt nézi és a parancsikont is átállitja, legalább is én ugy vettem észre.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#1042) kali válasza sfdrakex (#1041) üzenetére


kali
legenda

nekem úgy rémlik, hogy nem minden esetben...

(#1043) Matthewsz


Matthewsz
aktív tag

Telepít xp sp3 mód rencergizda, futtat vista sp2 mód rencergizda. E szerint működik a netbookon, de most nem sikerül az asztalin ugyanezt...

Tehát lehet, hogy csak véletlen sikerült az előbb... :(((

[ Szerkesztve ]

(#1044) cigam


cigam
félisten

Ma vettem egy Microsoft VX700-as webcamerát.
MIkor rámegyek a beállításokba, és rábökök a videóbeállításokra, akkor csak 2x felvillan a led rajta, aztán közli hogy ismeretlen hiba.
A hiba tuti a gépben (vagy a skype-ban) van, mert a notira rádugva teljesen jól működik, az asztalin meg ezt csinálja :(

Van vmi ötlet mitől lehet? Mit nézzek meg rajta?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1045) cigam válasza cigam (#1044) üzenetére


cigam
félisten

A skype-ban volt a hiba. Feltettem egy régebbi (3.8) verziót, és ezzel már beröffent a kamera.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1046) kraftxld válasza Dilikutya (#1027) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Igen, így működik, korábban járt egy plusz online number ingyen az unlimited country-hoz, de sajna ez megszűnt, épp most szívtuk meg, mert lejárt a bankkártya, és nem lehetett csak úgy beírni az új adatait, hanem új subscription-t kellett igényelni, és ehhez már nem járt az ingyen telefonszám. De mivel már sokan ismerték a számot, így megvettük 25€-ért egy évre, annyit simán megér.
Maga a szolgáltatás meg jól megy, kb egy éve használjuk, nagyritkán lebont, de a hangminőség az esetek 99%-ában tökéletes. A 4 euro-t havonta megéri.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1047) instant_h2o


instant_h2o
csendes tag

Sziasztok!
A skype üzenetnaplóit hol találom helyileg a gépemen?

(#1048) cigam válasza instant_h2o (#1047) üzenetére


cigam
félisten

C:\Documents and Settings\[Profile Name]\Application Data\Skype\[Skype User]
vagy
C:\Documents and Settings\[Profile Name]\AppData\Roaming\Skype\[Skype User]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1049) instant_h2o válasza cigam (#1048) üzenetére


instant_h2o
csendes tag

OK, és itt a chatsync könyvtár lenne az enyém?
Ha igen, akkor az azon belüli könyvtárakban található .dat fájlokból hogy tudom kinyerni a beszélgetés szövegét?

[ Szerkesztve ]

(#1050) cigam válasza instant_h2o (#1049) üzenetére


cigam
félisten

logview a barátod

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Skype topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.