Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:38:27

LOGOUT.hu

SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) maj-viktor válasza user222 (#1800) üzenetére


maj-viktor
őstag

Huuuuh én egyszer már majdnem a földhöz basztam, úgy felidegelt, hogy nemtudom kinyitni (mert pont lefagyott a rendszere és csak akksi-ki-be lehet újraéleszteni ilyenkor)... Ez nem is tűnik hülye ötletnek... majd kipróbálom! :)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#1802) user222 válasza greef (#1794) üzenetére


user222
csendes tag

Önmagában nekem már az is tetszik, hogy GoProval hasonlítjuk. Hogy megközelíti a minőségét már elég jó érv. Kérdés lehet még, hogyan és meddig bírja a rázkódást. A képminőséggel nagyon meg vagyok én is elégedve. Egy elasztikus fejpántot fogok még csinálni, ami két rétegű, és a kamera egy résen (vízálló tok nélkül) becsúsztatható, és csak az optikája fog kikandikálni előre.

(#1803) user222 válasza maj-viktor (#1801) üzenetére


user222
csendes tag

Egyszerűen meghúzod a retesz nyitáskor és szépen nyílik. Ha már műszaki topik: szerintetek van benne belső kis elem, vagy valami ami legalább 5 sec-ig nem felejt aksicserekor? Azért kérdezem, mert azt vettem észre, hogy olyankor minden beállítást megtart, kivéve a dátumot és az időt. ez is elég bosszantó, hogy minden aksi cserénél újra állítani kell. Na jó, ennyi pénzért belefér. (lesz ez még 15 000 HUF is, amikor raklappal hozzák be.

(#1804) greef válasza dani88 (#1798) üzenetére


greef
tag

Tipikus magyar mentalitás. Mi a f**zért hazudnék?




Én kérek elnézést... :R

(#1805) greef


greef
tag

Ma csináltam a videót, mind a két kamera tokba volt, és egymás mellé lett erősítve. A GoPro egy kollégámé, ha holnap úgy adódik, csinálunk néhány komolyabb tesztet is. Kezdve a színek megjelenítésétől, rezgés javításon át, minden féléről. Holnap képet is csinálok a két kameráról felerősített állapotában.

ui.: Tényleg jól sikerült a két kamera egybehangolása, talán kezdő szerencse, talán máskor is sikerül ilyen jól. Firmware-t nem szeretnék butítani most. Majd lehet az is bele fog valamikor férni.

:R

(#1806) DreaD88 válasza greef (#1805) üzenetére


DreaD88
tag

Ha csináltok új tesztvideót, akkor rakhatnátok be több olyan jelenetet ahol szimmetrikus objektumokat viszonylag fix kameraállásból veszitek, hogy lehessen látni a különbséget. Rángatásból sajnos (legalábbis én) nem sok mindent tudok leszűrni :/
Ilyen objektumok voltak pl a fenyő, autó szemből/hátulról, a bejárat a kék oszlopokkal szemből, a pázsit, a klíma kinti egysége stb.
Amúgy nagyon perfekten sikerült összeilleszteni a kamerákat és összevágni a videókat.

Még valami...
Még jó pár hozzászólással arrébb írta valaki, hogy ismerőse nem is tölti már fel youtubera a videóit, hanem csak vimeo-ra. Nagyon régen én is töltöttem fel ide videót, mert észrevettem, hogy nem rontja le a minőségét, mint a YT. Szóval egyúttal csinálhatnál egy ilyen YT vs. Vimeo tesztet is :D
Feltöltöd mindkét helyre és akkor legalább azt is eltudjuk majd dönteni, hogy hova kell feltölteni :P

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#1807) user222


user222
csendes tag

greef!

Én köszönöm a fáradozásod, és a tesztjeid! Várom a többit is. Bár már az előző is elég annak, aki képminőség alapján akar dönteni.

(#1808) dani88 válasza greef (#1804) üzenetére


dani88
tag

Nem tudom minek hazudnál. Bocsi, de tényleg hihetetlenül egyforma a két fél a színeket leszámítva:) Ha tényleg így van, elnézést a rágalmazásét.

(#1809) maj-viktor válasza dani88 (#1808) üzenetére


maj-viktor
őstag

Amúgy én elég összecsapottan csináltam a 2firmware összehasonlító teszt vidit... tudom - de nem is volt sok időm, csak 1napig volt nálam 2kam egyszerre

De szerintem sem lehet ennyire tökéletesen összerakni 2képet, mint a te vidid...
(bár azt se érteném miért hazudna... GoPro reklám!? O.o)

Najó ez csak elméleti vicc! Nehogy komolyan vedd xDDD

Köszönjük az összehasonlító vidit! :)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#1810) icerockk válasza maj-viktor (#1809) üzenetére


icerockk
tag

Hááááát... vagy az én szemem rossz, vagy ezt hívhatnánk inkább sj4000 reklámvideónak is, mert vagy nem látok különbséget, vagy ha igen, akkor annyit, hogy a nyers képe szebb az sj4000-nek... Velem van baj? :D

(#1811) Boonen007


Boonen007
őstag

Heavendsnél napról napra drágább kb 2 hét múlva tudom megvenni, már nem fog olcsónak számítani :/ vagy 3 napja még 25 ezer valamennyi volt tegnap már 26 ma már 26200 körül... Ne már. :D

(#1812) bajaki


bajaki
őstag

Megjött a memóriakártyám a mymemory-tól, amit hétfőn adtak fel, de a kamera amit még múlt hét szombaton, az nem érkezett meg. :( Érdekes.

Egyébként jó lesz szerintetek ez a kártya?

Ez egy Sandisk 32GB microSDHC CL10; UHS-1
Specifikációban 30/30 MB olvasás/írás van megadva, szóval ez is érdekes.

(#1813) maj-viktor válasza bajaki (#1812) üzenetére


maj-viktor
őstag

10MB/sec írás is elég neki bőven, szóval bőven jó lesz...

Amúgy biztos 30MB/sec-es írás volt a leírásban is!? (sokszor csak a Read Speed 30MB, a Write az 10MB)

De ha 30/30 volt mind2, akkor hogy írtad teli a kártyát!?
USB2-n, USB3-n!? Beépített kártyaolvasóval!? milyen kábellel, próbáltad másikkal is... minden tényező számíthat....
Amúgy ezek sokszor úgy vannak apróbetűs részbe, hogy minimum 10MB-ot tudnak, és az elméleti max az 30MB... mint pl. az USB2 csatlakozónál is 480Mbit/sec (/8 = 60Mbyte/sec) az elméleti maximum adatátvitel, de persze ezt sosem lehet elérni...

De mymemory megbízható, valós kapacitású - eredeti kártyákat árul, szóval kár ezen rágódnod szerintem!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#1814) ЯΞD


ЯΞD
senior tag

Tegnap este még írtátok is, hogy a héten 80$ geekbuyingon a silver. Néztem is és nem volt annyi $ a kártyámon mondom ma teszek rá és veszek egyet. Erre ma meg már 100$

Egyébként kedd este is nézegettem és akkor még volt DHL-es hungary szállítás 5,50$ írt rá. Akkor lett volna 103$ DHL-el. Haverral beszéltük is megveszem a héten. Most meg már nem is lehet kiválasztani a DHL-t magyar célállomásra. Mit kavarnak ezek napról napra...

(#1815) bajaki válasza maj-viktor (#1813) üzenetére


bajaki
őstag

Ha elég lesz akkor nincs gond. :)

Mymemory-n 30/30 volt megadva, nem volt megjegyzés, vagy apróbetűs rész.

Viszont most olvasgatva a csomagolását a kártyának oda van írva, hogy 30MB olvasás és az írás alacsonyabb. Mivel CL10-es, ezért ugyebár minimum 10MB. Ez meg is van. És ha tényleg elég lesz ennyi akkor nincs gond.

(#1816) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

banggood.com-on ismét van akció a kamerára. kifizetésnél jobb oldalon van egy gomb ahol coupon kódot lehet megadni. Ezzel a kóddal: 6b84ae
85.99$ az ára free shippingel.
Még ha meg is vámolják akkor is max 27000ft lesz az ára. Ha valakinek nem 1 héten belül kell megéri várni hátha megússza a vámot mint én. Viszont ahol a kupon kódot kell beírni van egy pipálható mező Drop shipping order felirattal ami annyit tesz hogy nem kerül a csomagolásra banggood logo. Én így kértem és 22$ volt értéknek a csomagra írva és CAR-DVR tartalomnak és átcsúszott a vámon.
Csak egy tipp hátha másnak is bejön.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#1817) dani88 válasza ZozzV6 (#1816) üzenetére


dani88
tag

Nekem is az volt a csomagon. Megvámolták. Szerintem nincs összefüggés.

(#1818) LolokeBacsi válasza dani88 (#1817) üzenetére


LolokeBacsi
csendes tag

Egy dolgot kell tudomásul venni. A vámolás pusztán szerencse kérdése. Gyakorlatilag a vámosok elmondták, hogy nincs kapacitásuk minden csomagot átnézni/vámeljárás alá vonni, tehát kockázatelemzés alapján választják ki azokat, amiket ellenőriznek.

(#1819) csaszi72 válasza LolokeBacsi (#1818) üzenetére


csaszi72
aktív tag

Na, ez érdekes. Hol lehet erről olvasni?
:DDD

 Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)

(#1820) Gergoy112


Gergoy112
újonc

Sziasztok!Gyors segítség kéne, ráraktam a legújabb firmwiret a kamerára és be akarom kapcsolni, de nem világít se a kijelző, se a kék led, de ha rádugom tölteni, akkor a piros LED világít.Ja és hangot is ad ki, amikor megnyomom a bekapcs. gombot, akkor kétszer ad ki hangot.Mi lehet a baj?Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1821) greef


greef
tag

Bocs srácok, de ma nem volt időm tesztelni, beszéltem a kollégámmal, lesznek tesztek később, engem is érdekel, miben mennyivel jobb a GoPro. (ha jobb)
Ami szembetünő különbség, hogy míg az SJ4000 felvételnek a teljes bitsebessége 15277kb/s addig a GoPro-nak 20138kb/s, és ami érdekes hogy a hangfelvétel sebessége jobb az sj4000, mégsem jobb a hangja.

u.i.: Érdekes hogy a GoPro-nál azt írja 29képkocka. Nem tudom ennek mennyi az igazságtartalma.

[ Szerkesztve ]

(#1822) LolokeBacsi válasza csaszi72 (#1819) üzenetére


LolokeBacsi
csendes tag

Decemberben (karácsonykor) volt erről nagyobb cikksorozat mindenféle mainstream médiában, akkor nyilatkoztak erről. Az biztos, hogy mivel decemberben többszörösére nőtt a külföldi rendelések száma, akkor százalékosan jóval kevesebb motyót tudtak megvizsgálni, de az alapvetően most is igaz, hogy minden cuccot nem tudnak megvizsgálni, tehát mindenféle elemzés után dől el, hogy melyiket fogják meg, és melyiket nem.

Nekem az elmúlt fél évben 15-20 csomagom jött kínából (mind vámérték alatti), 1et fogtak meg belőle, a számla benyújtása után vámmentes nyilatkozatot adtak ki róla.

[ Szerkesztve ]

(#1823) OccsE válasza greef (#1821) üzenetére


OccsE
aktív tag

akar lehetne feltetelezni, hogy a SJ4000nek jobb a tomoritesi eljarasa :)
a 29 kep kocka az szabvany (29,97 fps)

a hangnal az egyik fontos tenyezo a GoPRO mellet hogy STEREO es jobb "hangot" ad az is hogy surubb a mintaveteli frekvencia...

[ Szerkesztve ]

(#1824) greef válasza OccsE (#1823) üzenetére


greef
tag

Viszont azt hozzá kell tennem, hogy 1080p -ben a GoPro tud 60fps-t is. Csak a teszt alatt a lényeg az volt, hogy kb. azonos beállításokkal mit tudnak a szerkentyűk.

(#1825) greef válasza bajaki (#1812) üzenetére


greef
tag

Szia! Tökéletes ez a kártya. Mennyi volt? :R

(#1826) bajaki válasza greef (#1825) üzenetére


bajaki
őstag

~6200 Ft postával. Annyiért szerintem megérte.

[link]

(#1827) oszy


oszy
veterán

lett egy eladó monopod. :) 3000-ért jó? :) kettő érkezett.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#1828) voicexx


voicexx
újonc

Sziasztok!

Sikerült eltörnöm sj4000 kamerám külső házát. Vásárolnék 3000+posta árban, ha nem karcos a lencséje. milan.tukora az email címem, és gmailes.

(#1829) icerockk válasza voicexx (#1828) üzenetére


icerockk
tag

(#1830) ЯΞD


ЯΞD
senior tag

Tud valaki használható Coupon code-ot paypalhoz vagy geekbuying-hoz? Kérem ossza már meg. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1831) alfagyuri


alfagyuri
tag

Csináltam a kerti medencébe egy kis videót,hogy tudnám ide felrakni mintának?

(#1832) nbence94 válasza alfagyuri (#1831) üzenetére


nbence94
tag

dropbox, vagy drive lenne a legegyszerűbb. :)

(#1833) maj-viktor válasza alfagyuri (#1831) üzenetére


maj-viktor
őstag

youtube vagy vimeo...

(bár mind2 tömöríti... talán a vimeo nem annyira, mint a youtube)

Amúgy meg amit írtak.. dropbox - google drive!

Vagy én most legutóbb a megaupload-ra raktam fel, és elvileg letudtátok tölteni / megnézni a nyers felvételt...
mega.co.nz

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#1834) ster9308152


ster9308152
csendes tag

Üdv! Valaki szedett már szét nyákokig ilyen kamerát?:s Segítség kellene, mert leesett és a navigáló gombok kapcsolóját kellene kicserélnem, de egyenlőre csak ki tudtam billenteni annyira, hogy lássam mi lett a probléma. Köszönöm előre is!

(#1835) ZozzV6 válasza ster9308152 (#1834) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Itt szétszedték eléggé részletes képekkel illusztrálva:
[link]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#1836) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Úgy tűnik megjelent a régebben említett overmax activecam sky, jóval drágább mint az sj4000,
itt egy videó amit vele csináltak. Nektek mi a véleményetek? link

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#1837) alfagyuri válasza Moonwolf (#1836) üzenetére


alfagyuri
tag

Nekem tetszik de ez már majdnem gopro árban van.

(#1838) Riverboy


Riverboy
tag

Srácok votl egy időben olan fw ami tudott fejel lefele képet azonnal fordítani amikor felvett, de elvileg nem volt jó a minősége?
most már van olyan ami tud ilyet és jó is?

(#1839) greef


greef
tag

Egy kis Time Lapse. Sajnos a kamerával zoom-olni kellet. Így a minősége nem lett a legjobb.

youtube
vimeo

Kép: 5mp/kép
Program: Sony Vegas

[ Szerkesztve ]

(#1840) ZozzV6 válasza Riverboy (#1838) üzenetére


ZozzV6
senior tag

A legfrissebb N201405270ZV01 beállításaiban van fordítási menüpont és annak teljesen jó a minősége.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#1841) bajaki válasza ZozzV6 (#1840) üzenetére


bajaki
őstag

És ebben a firmware-bem a time lapse-re vonatkozóan milyen beállítások vannak? Milyen időközöket lehet megadni?

(#1842) greef válasza bajaki (#1841) üzenetére


greef
tag

Capture Mode ->
sima
5mp
10mp
20mp

(firmware: N201405270ZV01)

[ Szerkesztve ]

(#1843) ZozzV6 válasza bajaki (#1841) üzenetére


ZozzV6
senior tag

5-10-20 másodperc

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#1844) bajaki válasza ZozzV6 (#1843) üzenetére


bajaki
őstag

Kár. azt hittem van kisebb is. :)

(#1845) greef


greef
tag

vimeo-n sokkal szebb és jobb minőségű mit jutubon. :W

(#1846) ster9308152 válasza ZozzV6 (#1835) üzenetére


ster9308152
csendes tag

Köszönöm ez nagy segítség!!:)

(#1847) Meridani


Meridani
tag

Mégsem felejti el a kamera az időt ha kiveszem az akksit.
Szerk: 10mp még nem felejt. De 15-nél már igen :K

[ Szerkesztve ]

(#1848) TheCsory válasza greef (#1839) üzenetére


TheCsory
csendes tag

Sony Vegasba, hogy csináltad meg azt, hogy szélesvásznú legyen?

(#1849) greef válasza TheCsory (#1848) üzenetére


greef
tag

Itt a segítség, az egészet hogy lehet könnyen megcsinálni.
A kérdésedre a válasz a videóban 5:00 van!

(#1850) Drótszamár válasza Meridani (#1847) üzenetére


Drótszamár
őstag

Ha totál lemerül akkor is felejt általában.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.