Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:38:27

LOGOUT.hu

SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) Petyus1 válasza maj-viktor (#2396) üzenetére


Petyus1
tag

Már 2x feldobtam ezt a linket, mint lehetséges forgalmazó. Esetleg őket is le kéne csekkolni. Árulnak még 1-2 jópofa kiegészítőt is.

http://sj4000.boltaneten.hu/kinalat/1_kamera/

(#2402) mcgoat válasza maj-viktor (#2390) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Ha tudom azt, hogy nem fog a nyakamon rohadni, akkor szívesen tartok a polcon belőle. Leírtam, hogy nekem azért volt, mert egy fórumtársnak hoztam az ő kérésére.

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2403) mcgoat válasza Petyus1 (#2401) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Na ez egy érdekes link. Első ránézésre megáll a 2-8 év

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2404) P3tyka válasza mcgoat (#2400) üzenetére


P3tyka
csendes tag

Nagyker, vagy kisker, engem nem hajtottak el. :D

(#2405) bazsi11


bazsi11
csendes tag

Újabb kiadás....Acmell SJ4000 WIFI akciókamera (SD28W) (FULL HD 1080p rögzítés, színes kijelzővel)

(#2406) rezar válasza Petyus1 (#2213) üzenetére


rezar
csendes tag

1. Ott an az acmell oldalán, hogy SJ4000. Tegyek be screenshot-ot, vagy különösebb szakmai tudás nélkül is kiszúrható? De persze, biztos valaki felhívta Kínát, hogy gyorsan írják oda. Ez is a nagy átverés része.

2. Ez akkora szakmai fórum, hogy az regisztrál, aki akar, és azt ír, amit akar. Ha valaki itt tölti a fél munkaidejét, az nyilván kiválóbb szakember mindenben, mint aki szimplán dolgozik a munkahelyén. A jó cégekhez is úgy veszik fel a szakembereket, hogy megkérdezik, hány bejegyzése van eddig a prohardveren. Ez nem megy szembe azzal, hogy jónak tartom, ha sok ember elmondja valamiről a véleményét. Több szem többet lát, de az egyéneket ne az alapján minősítsük már szakmailag, hogy ebben a rendszerben épp milyen a rangjuk.

3. Nyilván mindenki mobilx bérenc, aki azt állítja, nincs baja az egyesek által olcsó hamisítványnak nevezett kamerával. Ha annyira dübörög itt a szakmaiság, akkor miért nem csinált még valaki egy normális összehasonlító videót a fantasztikus 30ezer forint körüli kínai másolat SJ4000-ról és a szintén 30ezer forint körüli kínai másolat másolat SD28 hulladék vacakról? A "szakmai stáb" itt olyan kiválóan ismeri ezt a két kínai céget, hogy teljes meggyőződéssel állítja, az egyikhez mindig lesz frissítés, a másikhoz pedig soha többé.

4. A foxoffert, és az egyéb teljes egészében profit alapú internetes vállalkozásokat kizárólag buddhista papok szerkesztik; nekik nyilván nem érdekük, hogy a másik, piacon lévő, általuk NEM forgalmazott terméket hamisítványnak nevezzék.

Egyébként meg, általánosságban véve kiráz a hideg attól, hogy egy szakmai fórumközösség vádaskodik, szemrehányásokat tesz, mélységesen felháborodik, elítél, puffog össze-vissza, mert elindul valami őrület. De most komolyan! Vidd vissza, pereld be akkor, ha akkora sérelem ért! Majd jól megszívod, aztán fizetheted az ügyvédi költséget meg a kártérítést, ha a másik fél okosabb lesz nálad, vagy kiderül, hogy egyszerűen hülyeséget állítottál.

És annyira tipikusan korlátolt hozzáállás az is, hogy aki véletlenül a másik álláspontot meri képviselni, annak az nem a saját véleménye... neeeem... hát az embereknek nem lehet saját véleményük. Ők, kérem, le vannak fizetve! Kamu minden, amit állítanak, mert a gonosz cég marketinggépezetének elemei. Hagyjuk már...

(Engem egyenesen az Acmell fizet egyébként. Havonta 950ezer forintot kapok kézbe azért, hogy elhitessem a buta magyarokkal, hogy a két termék ugyanaz. Tökre megéri nekik, azt mondják.)

- Rezar

(#2407) jeremy74


jeremy74
csendes tag

:) Sziasztok!
Megoldódott a videó tördelési problémám .
Más ezközben rendben ment a Kingston 32gb class 10-es kártyám,ebben meg mindig
szétszedte a videókat 1pec20és1perc40másodperc között leállt mentette a videót és folytatta
a felvételt ahogy kell 4gb körüli értékig ami kb 30-35percnek felel meg.
Ma vettem egy 16gb os 10 classszos Kingston kártyát és semmi tördelés a 4gb os normál tördelésig.
Igaz más eszközzel megy a 3éves 32-es kártyám de úgy látszik az SJ 4000 kényes az elöregedett kártyákra.
Úgyhogy akinek 4gb alatt tördeli a felvételt még ha minden rendben is tűnik a kártyával bárhová beteszi és
semmi gond,akkor bizony a kártya vagy öreg vagy egy bizonyos értéket jobban figyel az SJ 4000 mint más ezköz .Szóval kártyacsere.
Remélem másnak is megoldódik a tördelési gondja persze gondolok itt a 4-gb os határ alatti
tördelésre.
:) :) :) :)

(#2408) maj-viktor válasza rezar (#2406) üzenetére


maj-viktor
őstag

1. Eddig nem volt az acmell oldalán az SJ4000 jelzés!
Ezt igenis most (ma - tegnap tették oda)
2. Nem attól szakmai, hogy de okosak vagyunk és akkor már szakmaiak vagyunk, hanem mert teszteljük azt amit vettünk és szakmai szemmel nézzük mit tud, nem pedig, hogy megvesszük - bekapcsoljuk és vágás nélkül feltöltjük a videót, ahogy a falubikája Jancsi gyerek ugrott egy segges a helyi tóba... Hanem igenis összehasonlítjuk az újonnal kiadott firmware-ket pl.!
A szakmaiság persze nem abból adódik, hogy kinek mennyi kommentje van, de azért annak a szavára többet lehet adni, aki már sokat mutatott és tett le az asztalra SJ4000 ügyileg itt a fóruma és közösségileg, mint aki ma regisztrált és beírja... (3 ilyen ember is volt ugyebár tegnap-tegnap előtt), hogy én is a mobilx-től vettem, SD28-at vettem és semmi bajom nincs vele! Igen, te egy átlagfelhasználó vagy és leszarod, hogy ha esetleg megtévesztenek és nem is azt kaptad, amit vettél, mert te leszarod, hogy SD28 vagy SJ4000... Én nem! Én azért olvasom - írtam ide, ez alapján vettem - veszem meg az SJ4000-et és akkor joggal elvárom, hogy SJ4000-et kapjak, ne pedig SD28-at! (Ami ÁLLLÍTÓLAG csak firmware-ileg más, belsőre ugyanaz... viszont ahogy már kiveséztük, ha visszaolvasol, hogy igenis számít, milyen firmware van a gépezeteten... átlagfelhasználó számára tök 8, jó a gyári is... ahogy egy mobilnál is... valaki megveszi és jó rá a gyári ROM, más meg lecseréli custom ROM-ra... ugyanaz a történet... Az emberek 80%-a leszarja... mi viszont pont a maradék 20% vagyunk! És érdekel, hogy az a firmware legyen rajta és telepíthessük rá a legújabbat, amit az SJ4000-hez adnak ki... és nem az SD28-hoz! Nyissatok egy SD28-as témát, és verjétek ott a nyálatokat, hogy milyen jó az SD28! Mi itt verjük a mellünket, hogy az SJ4000 milyen jó! Tipikus Samsung VS Apple szindróma!
Munkahelyzet: képzeld nem mindenkinek van 8általánosa és ebből adódóan csak a gyárba a szalag mellett tud dolgozni 12órába minimál éhbérért... ez nem az a hely! Képzeld vannak olyan munkahelyek, amit gép előtt végeznek... és tovább megyek képzeld van olyan ember, aki a szabadidejébe, azt rááldozva kommentel itt... WOOOOW! Még ilyet!
3. Képzeld felvetődött az ötlet! SŐT már folyamatba is van egy ilyen videó összehozása a facebook oldalunkra... és mindenki eldöntheti, hogy szerinte melyik a jobb! Csak ha látnád, nagyon friss az ügy... a foxoffer is 07.05.-én posztolta ezt a FAKE VS nem FAKE dolgot... szal mit vársz!? Emberek hobbiból - szabadidejüket rááldozva kommentelnek itt és megosztják a tapasztalataikat és mit képzelnek magukról, hogy még nem csináltak egy SJ4000 VS SD28 videót! Kéépzeld nem erre veri mindenki a faszát... és valamikor dolgozni is kell, szal megkell beszélni adott egyénnel, aki pesti, és hogy ráér-e adott időpontba összehozni egy ilyet! (és ahogy írtam! Amúgy egy ilyen már folyamatba van a részemről... bár ezeknek - az ilyen emberknek, minek is törném magam... nem is értem! Újabb szabadidő pazarlás csak részemről!)
Azt senki nem állította, hogy az SD28-hoz nem jönnek majd ugyanolyan frissítések, mint az SJ4000-hez! Sőt tovább megyek, kitudja, lehet többet kihoznak majd belőle, mint az SJ4000-ből! (Vagy kitudja, még az is lehet az SD28 az új SJ4000... friss a dolog - nem tudjuk - nem tudhatjuk... csak a jelenpillanti állásból adódó tényeket tudjuk kezelni)
4. Ebben az 1pontban részben egyet tudok érteni... VISZONT! Most miért vegyek SD28-at ugyanannyiért, amikor ugyanazon az áron az SJ4000 többet - jobbat tud!?

Tudtommal a mobilx hivatalos bolt... megillet az indoklás nélküli elállás bizonyos napon belül (7 vagy 14nap talán)... nem vagy elégedett - visszaviszed, nem hiszem, hogy balhézni fognak... visszaadják az árát, eladják másnak!
Csak a mai napig nem fogod fel te sem, nem ezzel van a baj... csupán az, hogy még most is SJ4000-ként árulják az SD28-at! Amiről még mi sem tudjuk feltétlenül, hogy az SJ4000 ugyanaz-e!? De láthatóan nem, mivel a firware-je nem megy rá, így teljesen más termékként kell kezelni! És árulni is úgy kéne... Bár legalább már részbe beleírták, hogy SD28 és hogy csak tőlük lehet letölteni a firwmare-t... de ez csak terelés! (bár még mindig nem írtak hivatalos álláspontot... pedig állítólag hétfőre ígérték... ma meg szerda)

Megy a terelés, a mellébeszélés - ez bántja a szememet!
Nem az, hogy kiadunk egy közleményt, hogy bocsi fiúk - benéztük - igazatok van!
(mert sajnos kiderült "a bizonyítékokból", hogy igazunk van)

U.i.:
mobilx = Debrecen, te = Debrecen, így akkor az én szemembe te is mobilx-es fizetett ember vagy tuti! xDDD
(jajjj ilyet ne is írjak... mert még a végén komolyan veszed!)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#2409) bazsi11 válasza maj-viktor (#2408) üzenetére


bazsi11
csendes tag

Teljesen igazad van ! Csak támogatunk téged ! :) :C :C
Veled vagyunk ! :R

[ Szerkesztve ]

(#2410) settenkex válasza rezar (#2406) üzenetére


settenkex
tag

Kedves Rezar!

Nem az volt a gond hogy milyen az egyik és milyen a másik, hanem az elnevezés, azaz hogy SJ4000-nek árulni azt ami nem teljesen az (hardver alapok ugyanazok, de más összeszerelésben és más firmware-rel) sokakat megtéveszt! És mikor erre fel lett hívva a közösség figyelme elkezdődött az adok-kapok, de végül a felek kezdenek kibékülni.

Véleményem szerint az eladónak csak annyit kellett volna tennie, hogy a terméknévbe beleteszi azt hogy "SD28" és máris szent a béke. Ahogy korábban írták páran, a másik kamera használható, teljesen jó vétel, annak akinek az volt a célja hogy olcsón vegyen sport kamerát. Azok vannak/voltak csak felháborodva, akik direkt SJ4000-ret akartak venni (tesztek, egyes funkciók, a fórum vagy egyebek miatt), viszont ezen a néven mást (azaz SD28-at) kaptak. Ez a felháborodás szerintem jogos!

Szakmai fórum fogalmát szerintem félreértetted. :)
Nem attól szakmai, hogy kik írnak benne (lehet az amatőr vagy műszaki zseni), hanem attól hogy milyen témában és milyen mélységben.
A vita utáni friss regisztrációkkal csak a támadó hangnem volt a gond, ezért lettek "megbélyegezve". De már ez is lefutott téma :)

A frissítésekről meg annyi, hogy az említett magyarországi forgalmazó többször említette hogy az ő kamerájukhoz is van frissítés, csak a nem kompatibilis az SJ4000-rel. Ami miatt a közösség védi az SJ4000-ret, az az, hogy ezt a kamerát már sokan sokszor tesztelték (itthon és külföldön), a frissítésekkel kezdte kiforrni gyerekbetegségeit és tényleg kiváló ár/érték arányú, ráadásul sok kiegészítője kompatibilis a GoPro profi minőségi kamerával. Erre felbuzdulva lett kiadva az SD28, de ezeket nem mind mondhatja el magáról. :)

A foxoffer meg egy kínai viszonylatban nagyon jó bolt, többen dícsérik, kezelik a panaszokat és elég szép supportot adnak a termékeikhez, Ők állnak legközelebb a gyártóhoz és az egész világ rájuk hivatkozik ha az SJ4000-ről van szó, szóval asszem megbízhatóak. És mint fentebb írtam előbb volt SJ4000, mint SD28 így kikövetkeztethető melyik lett másolva, mint ahogy az elejétől fogva tudtuk hogy az SJ4000 a GoPro-ra hajaz. :)

Ez a vita amúgy nagyjából lecsengett, a többség lenyugodott, tegyél Te is így :)

Remélem minden kérdésedet megválaszoltam :)

További szép napot!

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2411) settenkex válasza jeremy74 (#2407) üzenetére


settenkex
tag

Ezek szerint érzékenyebb a kártyahibákra... Futtattál tesztet a karira?

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2412) settenkex válasza maj-viktor (#2408) üzenetére


settenkex
tag

így van :)

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2413) jeremy74 válasza settenkex (#2411) üzenetére


jeremy74
csendes tag

Szia
Igen minden rendben van ,más eszközzel repül,format mindig ok,töredezetmentesités ok,29,97gb szabad hely,
Stb,de sj4000 nél is minden ok csak az a bug hogy mindig szeletelt.

(#2414) settenkex válasza maj-viktor (#2408) üzenetére


settenkex
tag

Amúgy ha jól emlékszem valaki aki SD28-at kapott panaszkodott a kiegészítők minőségére, hogy nem szorít rendesen vagy egyebek. Ha majd összevetitek ezt is érdemes lenne :) Mert ha minden igaz az SD28 valamivel olcsóbb, mint az SJ4000, azaz valahol spórolni kellett a gyártás során...

No ezért is nem mindegy hogy mit milyen néven adnak el. Persze ettől még hibátlanul működhet, de ahogy valaki korábban írta hogy a CocaCola és a Pepsi is kóla, de ha Te CocaCola-át akarsz inni akkor ne Pepsit adjanak el neked CocaCola néven (ez persze fordítva is igaz) :)

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2415) maj-viktor válasza jeremy74 (#2413) üzenetére


maj-viktor
őstag

h2testw-t lefutattál rajta!? Biztos valós kapacítású a kártya!?

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#2416) jeremy74 válasza jeremy74 (#2413) üzenetére


jeremy74
csendes tag

Van egy gopro hero 3+ black edition azzal fpv zek azzal is ok.Úgyhogy rejtély .

(#2417) jeremy74 válasza maj-viktor (#2415) üzenetére


jeremy74
csendes tag

Nem de megcsinálom.Majd Írok hogy mi az eredmény.

(#2418) jeremy74 válasza jeremy74 (#2417) üzenetére


jeremy74
csendes tag

(#2419) lolcopterlol


lolcopterlol
tag

Ideje lenne már visszafejteni a firmwaret... Múltkor már ki tudtam belőlük szedni x.-től z.-bit-ig pl. egy gzip állományt, de szerintem vagy false positive volt vagy rossz bittől mentettem ki, mert kitömöríteni nem tudtam semelyiket. Vagy képet se megnyitni. Már ott elakadok, hogy az assemblyt kettéválasszam az adatoktól.

[Így] nézhet ki belülről a fájl, ahol testeket láttok az ábrán a körül vannak az állományok, a többi helyen a program. De nagyon nehéz ügy, még külföldön se álltak rá.
Pedig mint első magyar SJ4k tulajnak illene élen járnom a reverse engineeringben. :D

(#2420) settenkex válasza lolcopterlol (#2419) üzenetére


settenkex
tag

Az jó lenne bizony!
Ahogy ezen a képen is látszik a NYÁK fel van készítve valami vezeték nélküli modul fogadására, de vajon mire? A firmware is tudná kezelni azt a valamit? :D Ezeken túl még a valós 60fps lenne érdekes, amit állítólag tud kezelni a chip, csak valamiért nem úgy oldották meg. Ha csak ezt megcsinálná valaki.... :D

a kép forrása

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2421) settenkex válasza jeremy74 (#2418) üzenetére


settenkex
tag

Klafa!
Repülő diszkógömb? :D:D
Akkor gondolom Te töltöttél már fel videót a http://travelbydrone.com/ oldalra :)
Van gopro vs sj4000 drone video-d is? :)

Amúgy király cucc!

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

(#2422) lolcopterlol válasza settenkex (#2420) üzenetére


lolcopterlol
tag

ITT a Novatek 96650 chiphez a link, ami a kamerában is van. Még a lábkiosztása is le van írva, hogy mi-mire való.

Mellesleg sokszor volt már kérdés, hogy "de vajon meg lehet-e oldani egy firmware frissítéssel, hogy hirtelen 1080p 60 FPS-ben vegyen". A válasz: NEM. Nem elég jó hozzá a chip. Az akárhogy is vesszük kétszer annyi adat ugyan annyi idő alatt, azt meg már nem tudja kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#2423) jeremy74 válasza settenkex (#2421) üzenetére


jeremy74
csendes tag

http://www.youtube.com/watch?v=KwwsW2EP-Cs&feature=share&list=UUeWGJR4lz4TCKtLFL0AtE0Q&index=2

(#2424) #59816064 válasza kisda (#2371) üzenetére


#59816064
törölt tag

A Legujabb SJ4000 - ben már új PCB van, eés új Kijelző. Megoldották az USB hibát, egy külön vásárolható Azout kkábellel már alkalmas FPV-re is. Csak vigyázzatok, 5V kell neki nem 12.

(#2425) kisda válasza #59816064 (#2424) üzenetére


kisda
aktív tag

Akkor a régi kijelzőssel nem megoldható?

(#2426) gotz


gotz
tag

Még mindig keresek teljes SJ4000 kiegészítő szettet (konzolok, vízálló tok, stb.) :)

(#2427) ZozzV6 válasza gotz (#2426) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Majdnem komplett szett ebay-ről:[link]

Egyedül a kamera tokok hiányoznak de minden egyéb rögzítő megvan.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#2428) gotz válasza ZozzV6 (#2427) üzenetére


gotz
tag

Az lenne a lényeg, ezeket már végignéztem. Egy srác már írt, hogy neki behalt a kamerája, megválna a szettől, de azóta nem válaszolt az üzenetekre :/

(#2429) Boonen007


Boonen007
őstag

Aki heavendstől rendelt és megírta a színt annak válaszolt h jó vagy valami? A feladásról kapok tőle értesítőt? :)

(#2430) jeremy74


jeremy74
csendes tag

Itt a teszt az Sd-ről.

(#2431) mm89 válasza nrk (#2382) üzenetére


mm89
őstag

:((
Hát pedig így frissen kibontva elég masszívnak tűnik a dolog, nehéz kihúzni-összetolni. Persze, gondolom kopik majd meg minden...
Na majd beszámolok róla :)

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#2432) bajaki válasza Boonen007 (#2429) üzenetére


bajaki
őstag

Nem reagált vissza, hogy van-e készleten olyan szín. Én elsődlegesen feketét kértem, de odaírtam, hogy ha nincs akkor szürkét küldjön. Aztán, hogy volt-e fekete vagy sem, nem tudom, szürkét kaptam.

A feladásról majd kapsz értesítést.

(#2433) Boonen007 válasza bajaki (#2432) üzenetére


Boonen007
őstag

Én sárgát kértem, de mivel az van nála külön is gondolom csak lesz... Neked hány munkanap volt? Már egy töltőfej átalakítót beszereztem. :)

(#2434) Zepike89


Zepike89
újonc

Üdvözletem! :)
Lenne egy olyan kérdésem hogy a foxoffertől rendelt kamerát kell e vámoltatni ? vagy ugyan úgy eun kívülről szállítják ők is ? :F

(#2435) TheCsory


TheCsory
csendes tag

Egy kis délutáni TimeLapse

(#2436) bajaki válasza TheCsory (#2435) üzenetére


bajaki
őstag

Tetszetős lett. :) Videóból készült? Ha igen mivel gyorsítottad fel?

Lenne itt egy általam készített Timelapse is. Lessétek meg! TimeLapse

(#2437) Bobyjack válasza bajaki (#2436) üzenetére


Bobyjack
senior tag

Ez szép lett, kár hogy bemozdult párszor a kamera. Mi löködte, macska? :)

(#2434) Zepike89: Elméletileg igen, mivel az EU-n kívülről rendeled. Azt, hogy gyakorlatilag megfogják-e a vámon, azt senki nem tudja előre megmondani...

[ Szerkesztve ]

(#2438) TheCsory válasza bajaki (#2436) üzenetére


TheCsory
csendes tag

Köszi. A tied is. :) Nem videóból, képekből 5 másodpercenként csinált egyet aztán összeraktam Sony Vegasban!

[ Szerkesztve ]

(#2439) bajaki válasza TheCsory (#2438) üzenetére


bajaki
őstag

Full HD képeket készítettél? Mert ha igen akkor ahhoz képest elég jó a minőség. Mondjuk az is igaz, hogy volt elég fény.

(#2437) Bobyjack: Neem, sajnos az én hibámból mozdult be a kamera. Ez egy ilyen kisebb kis tárolóépület és gondoltam a tető szélén átfúrom a deszkát és rakok bele egy 1/4-es csavart amire rámegy a tripod és arra rá a kamera. Csakhogy ennek a deszkának volt támasztva a létra is, és néhányszor felmentem megnézni, hogy vesz-e még és nem gondoltam volna, de ilyenkor bemozgott a deszka és vele együtt a kamera is. Erre majd máskor figyelni kell.

Apropó, sikerült 1/4" UNC20-as csavart találnom illetve vennem Kalocsán. Volt hozzá anya is. Szóval ez a gond is letudva.

El is készítettem a már korábban általam emlegetett kézi tartót. Elég hasznos tud lenni.

(#2440) PePeBones


PePeBones
csendes tag

Esetleg valakit érdekel?

http://olx.hu/hirdetes/sj4000-akcio-kamera-ID2l3CZ.html#0235a2ee28

https://www.youtube.com/channel/UCysZN3488QaayZOmzbCad9A

(#2441) bajaki válasza PePeBones (#2440) üzenetére


bajaki
őstag

Hogy sikerült eltörni a tok rögzítőjét? :Y

(#2442) #59816064 válasza kisda (#2425) üzenetére


#59816064
törölt tag

Úgy néz ki hogy nem, ami is más FW kell a régire és más az új kijelzősre is. :(

(#2443) kisda válasza #59816064 (#2442) üzenetére


kisda
aktív tag

Elvileg a régi kijelzősre a legfrissebb FW ugyan az, mint az új kijelzősre a legújabb fw.

Más: Kinek miylen beállítás vált be legjobban, és milyen FW-vel?
Itt főleg az expozició,Sharpness, és a fehéregyensúlyra gondolok.

(#2444) mcgoat válasza Zepike89 (#2434) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Elvileg kell. Nem az EU-ból jön

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2445) nbence94 válasza kisda (#2443) üzenetére


nbence94
tag

sokat tesztelgettem már a kamerát, úgyhogy megosztom veletek az általam preferált beállításokat
0616v01 firmwaren: (amúgy szerintem egyértelműen az élesség és a színbeállítás a döntő!!)

- 1080p
- HDR minden esetben off, én nem nagyon ajánlom, este, és/vagy éles beállítások mellett nagyon-nagyon zajossá teszi a képet, jó megvílágításban is az erősebb mozgatások hatására plussz zajként jelentkeznek a kiemelések. én inkább utólag tenném a hdr hatást szoftveresen :)
-Quality: Fine (nem azért 1080p, hogy utána gazdaságos (economy) módba tegyem :D )
-Sharpness: azt kell mondanom, hogy talán az élesség osztja meg legjobban a véleményeket, szerintem jó fényviszonyok mellett elképesztő részletessé teszi a legélesebb beállítás (azaz Soft a felcserélés miatt), kint mindenképpen ajánlom bekapcsolni. (tettem már fel tesztképeket, és videókat, mind legélesebb beállítású volt(...
egyedül, ha nagyon minimális a fény, akkor visszaveszem Normal-ra, ezis a zajosodá elkerülése végett.
-Expo: +1/3, Techmoan ajánlása alapján, de szinte semmit sem számít. (este talán)
-Anti-Shaking: ON, bár ez csak képkészítésnél használható funkció

-White Balance:

Auto: számomra kicsit színtelen, ha nem izgatnak különösebben a színek, akkor viszont ez a legideálisabb választás, mert elvileg fénytől függően megkeresi a legjobb beállítást magának, (emiatt látni néha hogy a földről az égre nézve nagyon más színű lesz a kép), valamint ha valakit idegesít a több sárga szín, akkor csak ez az alternatíva maradt nem használom
Daylight: túlzás, az Auto pont ellentéte, alig süt a nap, és olyan mintha ragyogna kint, bent pedig még a fehér fal is sárga lesz tőle. ha csak nem valami tengerparti, nagyon boldog hangulatú videót akarunk csinálni, én nem használnám :DDD nem használom
Cloudy: régebbi firmware-eknél ez tűnt a legjobbnak videók alapján, ám az újba kicsit sok, amúgy nem rossz nem használom
Tungsten: szép valós színeket ad vissza, a legerősebb napsütésnél mindenképpen ezt választom, sőőt ha kisüt a nap, akkor is szívesen kapcsolok át erre
Fluorescent: nálam alapbeállítás, borúsabb időben, bent, sötétben is ez a favorit, valós színeket ad vissza, persze ez sem tökéletes, de legtöbb esetben tetszik amit visszakapok

-ISO: Auto
-Frequency: 60HZ

Talán ennyi,remélem nem hagytam ki semmit :)

(#2446) DreaD88 válasza csaszi72 (#1901) üzenetére


DreaD88
tag

Az aksira visszaterve... 551 mA-t toltott bele a biztonsagos lemeritestol a maximalis toltottsegig.
Ezert bir kb 40-60 percet aztan helo.
SD28 rol van szo.

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#2447) lalcus válasza PePeBones (#2440) üzenetére


lalcus
újonc

szia, érdekelne, email ment!

(#2448) Boonen007


Boonen007
őstag

Heavends: Tegnap megrendeltem sarga szinben, ma reggel mar jott az email, hogy rendben nemsoka kuldi a sarga szinut. :)
Csak, ha valaki korrekt eladot keresne... :)

(#2449) DreaD88 válasza maj-viktor (#2408) üzenetére


DreaD88
tag

Én akarok csinálni egy összehasonlító videót a két kameráról, Amint megjön heavendstől már csinálom is.

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#2450) settenkex válasza DreaD88 (#2449) üzenetére


settenkex
tag

Szia!
Majd kérlek a kiegészítők minőségét is vesd össze :) Köszi!

Okosotthon: https://diysmarthome.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.