Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:38:27

LOGOUT.hu

SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2551) JoinR válasza mm89 (#2549) üzenetére


JoinR
senior tag

Azért ne próbáld ki élesben, az akkumulátor nem annyit fog felvenni, amennyi "kell", hanem amennyit tud, akár a robbanás árán is. Ha előtte van védelem, az más kérdés, 1,5A-nél többet azért nem adnék neki az élettartamot is figyelembe véve.

(#2552) mm89 válasza JoinR (#2551) üzenetére


mm89
őstag

Akkor a nexus 4 emet se nagyon töltögessen lg gpad 8.3 töltővel?
N4 töltő: 5V --- 1.2 A
gPad töltő: 5V --- 1.8A

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#2553) JoinR válasza mm89 (#2552) üzenetére


JoinR
senior tag

Ott a telefon alaplapján keresztül folyik az áram, ahol eldönti az eszköz, hogy mennyit is engedjen át, nem közvetlenül van töltve az akksi. Valószínű tehát, hogy nem okoz bajt, de használni biztos nem használ :)
A telefonoknál azért elég jól meg van oldva, pl. nagy terhelésnél a túlmelegedés megelőzése végett leveszi az áramerősséget (lassú töltés néven), úgyhogy nem hiszem, hogy gondot okoz. Viszont egy 300 Ft-os autós töltőnél amire rá van írva 2A, arra azért nem dugnék rá akármit. :U
Amikor nem sürgős, én inkább még az 1,2A töltő helyett is USB2-ről töltöm (500mA).

[ Szerkesztve ]

(#2554) mm89 válasza JoinR (#2553) üzenetére


mm89
őstag

Értem. Van is ilyen olcsó, kínai szivargyújtós töltőm :))
Majd vigyázok vele :D

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#2555) JoinR válasza mm89 (#2554) üzenetére


JoinR
senior tag

Nekem is, de az csak 1A-es...már ha tudja azt ami rá van írva, a felirat mindent elbír :)

(#2556) dani88 válasza JoinR (#2551) üzenetére


dani88
tag

Csak a feszültség számít.

(#2557) mgy válasza dani88 (#2556) üzenetére


mgy
senior tag

Véletlenül ráraktam az N5-öm a kamera töltőjére, nem tetszett neki. Olcsó hús, ... :D
Úgy viselkedett a teló, mintha folyamatosan a kijelzőt bizgettem volna. Érdekes, mert csak az L Androiddal csinálta, az azóta visszarakott 4.4.4-el nem jelentkezik a hiba.
De a kamera töltője attól a naptól kezdve a gyerekek éjszakai világítását hajtja, nem fogom végignézni, hogy valamelyik telót, vagy magát a kamerát tönkreteszi.

(#2558) lolcopterlol


lolcopterlol
tag

Teljesen lényegtelen, hogy egy töltő hány ampert tud leadni (1-10-100-1000), csak a feszültség számít. Általános iskola 7. osztály.

[ Szerkesztve ]

(#2559) kekigyu


kekigyu
aktív tag

Van valami trükk, hogy a Gopro Studio elfogadja az SJ4000 mov file-jait?

(#2560) JoinR válasza lolcopterlol (#2558) üzenetére


JoinR
senior tag

Nekem mindegy, ki mennyivel tölti az akksiját, ha túl sok áramot kap max. hamarabb vehet bele újat, ennyi. :P
Lehet, hogy a többszörös védelmeknek köszönhetően rárakhatjátok 100A-re is, legalább lehet rajta tojást sütni. :K

[ Szerkesztve ]

(#2561) TheCsory válasza run4fun (#2541) üzenetére


TheCsory
csendes tag

Én ha nem lesz felhős az ég csinálok!

(#2562) oszy válasza nbence94 (#2484) üzenetére


oszy
veterán

köszi ;)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2563) Bobyjack


Bobyjack
senior tag

Aki bízik a kínai elektronikában, annak egy kis egy kis olvasni való angolul, az eBay-es filléres adapterekről: [link]

Érdemes megnézni az oszcilloszkópos vizsgálat eredményeit. A kamu töltő képtelen stabilan tartani a feszültséget, továbbá a teljesítménye is messze elmarad a gyáritól, tehát tovább tart vele a töltés. A kamu töltőben az alapvető elektronikai szabály, miszerint a nagyfeszültségű és a kisfeszültség oldal között legalább 4mm szigetelés kell legyen, sincs betartva (jelen esetben ez 0,6mm, egy párás fürdőszobában már a lecsapódó nedvességen is áthúzhat az ív és kukába mehet a készülék, amit ezzel töltesz, és az még csak nem is a legrosszabb bekövetkezhető eshetőség...). Tök gagyi a transzformátor tekercselés szigetelése, egyszerűen oka van annak, hogy miért van ennyi alkatrész az eredeti töltő NYÁK-ján. Minden cég költséghatékonyságra törékszik, ha nem lenne oka, nem építenék ennyire komplexre ezeket az eszközöket. Nem lehet mindent arra fogni, hogy mocskos multi, tízszeres áron adja, meg beleépíti a marketing költségét stb. Ezek nem biztonságos készülékek, használatával jobb esetben a töltött eszközt kockáztatod, végletes helyzetben emberi életet.

Akik autóban használnak ilyen távol-keleti hulladékot, azoknak még inkább ajánlatos óvatosan élvi vele, mivel az autó elektromos hálózata a hálózati 230V-tól kilométerekre van stabilitását tekintve. Érdemes arra gondolni, hogy az akkumlátor 12V-os, de a generátor töltés során 14,4-el tölt, ami szintén nem fodulatszámfüggetlen. Egyes nagy fogyasztókat bekapcsolva szintén jelentős feszültségesés következik be, amik biztos nem segítik elő a kimentei 5V stabilitását...

Egy normális védelemmel rendelkező és szabályok szerint megépített adaptert egyszerűen nem lehet fillérekből kihozni, fizikai képtelenség. Baromi ügyesen másolnak a világ túloldalán, mindent megoldanak okosba, de marhára kell vigyázni, mert olcsó húsnak bizony híg a leve. Az Angliában vett telefonomhoz vettem GSM boltban "eredeti", csomagolás nélküli, OEM Samsung adaptert. Első perctől sípolt, ciripelt. Kicserélés után is ezt csinálta. Meglepően könnyű, érzésre mintha egy üres műanyag ház lenne. Megvolt bennem a sanda gyanú, hogy valami fake cucc, hát persze, hogy megtalálatam az Alibabán kb. 1$-ért...

Az 1A-nél nagyobb kérdésben JoinR véleményét osztom. Hiába írjátok, hogy egyszerű 7-es fizika, meg elég a feszültségnek egyeznie, ha a tápláló oldal képes nagyobb teljesítmény leadására, amit a fogadó oldal nem korlátoz, akkor annak nincs jó vége. Túl sok esetet olvastam már arról, hogy a kínai kispórolta a védelmet és az adapter áramkorlátozó tulajdonságára építve készítette el az elektronikát, mondván: "az úgy is 1A-t tud csak az adapter leadni, az alaplapi meg 0,5A-t. Nem lesz itt gond..."

Én biztos, hogy nem töltöm a 2A-es töltőmmel, amíg valaki nem írja meg, hogy kipróbálta a saját SJ4000-ét egy legalább 1,5A-es töltővel és nem füstölt el...

[ Szerkesztve ]

(#2564) dani88 válasza Bobyjack (#2563) üzenetére


dani88
tag

Az aksinak is van egy ellenállása. Nem folyhat keresztül rajta több áram adott feszültségnél. Az áramkorlátozás annyiban merül ki, hogy raknak elé egy kis értékű ellenállást.

(#2565) Bobyjack válasza dani88 (#2564) üzenetére


Bobyjack
senior tag

A Li-ion akkumlátorok töltése során annak ellenállása nem lényeges. A töltőelektronika határozza meg a töltőáramot a cellafeszültség függvényében. Ha abban valamit elszúrtak, mondjuk egy bizonyos cellafeszültség eléréséig full kakaóval megy a töltés, akkor gond van.

Egyébként, ha ilyen biztos vagy a dolgodban, akkor légyszíves próbáld ki egy 2A-es töltővel. Ha nem lesz gond, elismerem, hogy tévedtem. Egyszerűen nem tudok bízni már a kínaiakban...

(#2566) dani88 válasza Bobyjack (#2565) üzenetére


dani88
tag

Most hogy mondod, tényleg rémlik valami grafikon ..

(#2567) kisda válasza Bobyjack (#2565) üzenetére


kisda
aktív tag

Töltöttem már az enyémet 5V 2A TV box adapteréről, gond nélkül. Lehet csak szerencsés vagyok.. bár kétlem.

(#2568) jersey90 válasza Bobyjack (#2563) üzenetére


jersey90
újonc

http://www.sony.hu/electronics/hordozhato-tolto/cp-v3 Ilyennel töltöttem már párszor, eddig úgy néz ki hogy bírja, 2x tudom vele feltölteni a teljesen lemerült akkut. 400mAh-s nokia töltővel nokia usb adapterrel viszont töltés közben bekapcsolás után vibrált a kijelző.. 2 A-s huawei adapterre nem mertem még rádugni :)

[ Szerkesztve ]

(#2569) DreaD88 válasza jersey90 (#2568) üzenetére


DreaD88
tag

a 900 mAh-s akkukat ne is dugjátok rá 2 A-es töltőkre!
Aranyszabály az akku élettartamát illetően lithium-polymer/lithium-ion akkuknál, hogy ha maximális élettartamot akarsz, akkor maximum 1:1 arányban töltsed.
Tehát a 900 mAh-s akkut, ha 1 A-rel töltesz (a legdrágább akkutöltő is kicsit kevesebbet fog tudni, mint ami rá van írva) akkor nagyjából 1 óra a töltési idő és nincs károsodás.
DE... mivel a lithium akkuk töltése lényegében 2 fázisból áll a töltési idő egy KIFEJEZETTEN JÓ minőségű intelligens töltővel 1 A töltőárammal is majdnem 2 óra kell, hogy legyen.
MERT... a lithium akkukat (most nem utdom pontosan, de azt hiszem) 70-80%-ig tölti fel egy intelligens töltő maximális teljesítménnyel, ez az 1. fázis. Aztán fokozatosan visszavesz (de nem lineárisan) a töltésből, ez a 2. fázis és ez a 100%-os töltöttségig nagyjából még egyszer annyi ideig tart, mint az 1. fázis.

Tehát, ha van egy egyszerű töltőnk, ami ~1A-rel tölt és kb. 1 óra alatt feltölti az akkunkat, akkor az csak olyan 80%-ig tölt. Mivel kihagyja a 2. fázist, ami pedig kell egy lithium akkunak ahhoz, hogy a maximális kapacitását elérje. Szóval egyrészt ezért kell kerülni a gagyi akkutöltőket, és ezért kell türelmesnek lenni töltéskor. Aki fél óra alatt akarja feltölteni az akkuit, az ne csodálkozzon, ha gyorsan teljesítmény (vagyis kapacitás) vesztést tapasztal.

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#2570) belsodavid


belsodavid
aktív tag

Szevasztok! Érdeklődnék, hogy Heavends az Ebay-en még mindig megbízható? Eredeti új kijelzős kamerákat küld? Ha igen, akkor tőle fogok rendelni.

(#2571) Boonen007


Boonen007
őstag

A gyári töltő amit adnak vele az jó hozzá?

(#2572) bajaki válasza Boonen007 (#2571) üzenetére


bajaki
őstag

Heavends UK töltőt küld. Ha jól emlékszem Te tőle rendelted.

(#2573) Bobyjack válasza belsodavid (#2570) üzenetére


Bobyjack
senior tag

Tudtommal nagyon sokan rendeltek a heavends nevű eBay felhasználótól eddig probléma nélkül. Ezek alapján melegen ajánlott tőle rendelni. Elvileg már jó ideje új kijelzőset szállít ő is.

(#2567) kisda: Akkor a tapasztalataid alapján tévedtem. A hosszú hozzászólásom többi részét a kínai elektronikával kapcsolatban továbbra is fenntartom. Amúgy microUSB-s adaptere van a TV boxodnak? Ettől függetlenül magam részéről hanyagolom a hozzá kapott adapter használatát.

(#2574) Boonen007 válasza bajaki (#2572) üzenetére


Boonen007
őstag

Igen kis szerencsevel pentek fele meg is johet. Tehat egy sima atalakitot hasznalva uk-eu megfelelo a tolto.

(#2575) gabor# válasza Bobyjack (#2573) üzenetére


gabor#
tag

heavenend azt írta nekem hogy nincs új kijelzős cucca... (vagy csak nem is tudja mi a difi) kérlek jelezzétek ha az új jön tőle

[ Szerkesztve ]

(#2576) bajaki válasza gabor# (#2575) üzenetére


bajaki
őstag

Én újat kaptam tőle.

(#2577) belsodavid


belsodavid
aktív tag

Én terepmotorozásra használnám, a szélzaj csökkentésére van már megoldás? Mert mondhatni elviselhetetlen. Vízálló tokban használnám mindenképpen, mert ott nem koszolódna. Engem csak az zavar, hogy 50 felett már semmit nem hallani a szélzaj miatt.

(#2578) maj-viktor válasza belsodavid (#2577) üzenetére


maj-viktor
őstag

Van hozzá gyárilag egy "lyukas hát" a vízálló tokhoz pont ilyen esetekre...

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#2579) belsodavid válasza maj-viktor (#2578) üzenetére


belsodavid
aktív tag

Ha azzal használom mennyire szélzajos? Nem megy tele porral, ha pl valaki mögött megyek?

(#2580) lolcopterlol válasza belsodavid (#2579) üzenetére


lolcopterlol
tag

Nekem úgy is ugyan olyan szélzajos, nem sokat érek vele....

(#2581) belsodavid válasza lolcopterlol (#2580) üzenetére


belsodavid
aktív tag

Akkor mit lehet kezdeni vele? Sajnálnám, ha ezen bukna el az egész. Valami szivacs vagy valami a mikrofon elé?

(#2582) dani88 válasza belsodavid (#2581) üzenetére


dani88
tag

Szélzaj másoknál is van, ha megnézel egy pár tesztvideót. Próbáld meg diktafonnal/mobillal és külső mikrofonnal, szivacsba bugyolálva, esetleg ruhán belül. Össze kell szinkronizálni a képet és hangot, pl. tapsolsz egyet a videó elején. Munkásabb megoldás, de más kamerával is csak így lehetne profin megoldani.

(#2583) mcgoat válasza mgy (#2557) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Ha kicsi a töltő akkor ilyet csinál a készülék, elvégre kicsi teljesítményből nem lehet nagyobbat kivenni, viszont nagyobb töltő kevesebb áramigényt ki tud szolgálni.
Van nálunk is többféle USB töltő
Vagy autós USB

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2584) kisda válasza Bobyjack (#2573) üzenetére


kisda
aktív tag

Normál méretű USB kimenete van, töltöttem már erről Zopot, SJ4000-et, házi powebankokat. Műszerrel kimérve, 0,48A-t vesz fel töltéskor az SJ4000.

Nem értem, mire ez a nagy karatézás, hogy nem lehet 2A töltővel tölteni ( adapterrel). Annyit kap fel magának minden készülék, amire neki szüksége van. Attól, hogy ráaggatunk egy 2-3A-es 5V stabil adaptert, nem fog 2-3 A-t felvenni.
Aki még mindig kételkedik, annak teszek fel szívesen képet, ami ábrázolja az áramfelvételt, a kamerát, és az adaptert.

(#2585) DreaD88 válasza kisda (#2584) üzenetére


DreaD88
tag

Akkor tegyél fel légyszi :)
Ha van egy aksid, akkor az akkora áramerősséggel lesz töltve, amekkorát a töltő lead. Az akkumulátorokban nincsen korlátozás, ami megakadályozná, a túl nagy árammal való töltést.

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#2586) mcgoat


mcgoat
aktív tag

És az adaptert közvetlen dugod az akkumulátorra? Vagy van közötte valami, mondjuk egy SJ4000?

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2587) kisda válasza mcgoat (#2586) üzenetére


kisda
aktív tag

Ki mondta, hogy közvetlen az aksit töltöm? Oda van irva, hogy sj4000, tehát a kamerát tölöm usb-n keresztül.

(#2588) mcgoat válasza kisda (#2587) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Nem neked szólt, te érted a dörgést az alattam levő erőlködik még mindig, hogy nem jó ha nem ég le a fél lakás.

[ Szerkesztve ]

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2589) nbence94


nbence94
tag

hali! szerintetek melyik a jobb megoldás, hogy tovább bírja a kamera? :)

1., kb. ~1000HUF-ért már kapható pótaksi, de ezt picit macerásnak tartom, 'éles' helyzetben a mütyűr fedelet leműteni, kicserélni, és újra végignyomkodni az összes beállítást, a dátum-időről nem is beszélve. Ja meg ugye otthon nem tudnám párhuzamosan tölteni a kettőt, csak sj4000-ben...

2., VAGY ilyen árban már van powerbank is, csak ezzel ugyanis nincs tapasztalatom. ha 1X újra feltöltené teljesen a kamerát, én már elégedett lennék, bár tudom, hogy sokan leszólják az olcsó powerbankokat (1000-2000 HUF)

2000HUF ért már 5600mAh-et találtam., illetve ez sem néz ki olyan gagyinak mint a többi (led jelzők miatt) :))

szerintetek? :D

(#2590) mcgoat válasza mcgoat (#2588) üzenetére


mcgoat
aktív tag

A gopro 3 akksi jó ebbe a kamerába? A töltő miatt kérdezem, mert van egy partnerünk aki nagyon nyomul gopro kiegészítőkkel és van náluk külső töltő
meg pld ilyen apróságok

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2591) sambenez válasza mcgoat (#2590) üzenetére


sambenez
addikt

Nem jó bele, de már van saját asztali töltő hozzá.

(#2592) mm89 válasza nbence94 (#2589) üzenetére


mm89
őstag

Szerintem az olcsó powerbank nem biztos hogy jó megoldás, plusz ugye az alsó csere 10 másodperc, míg egy powerbankról újratöltés több mint egy óra...
Ha jól rémlik azt olvastam, hogy 15 másodpercig nem felejt a kamera beállításokat, tehát egy akku cseréje után nem kell újra állítani mindent. De ez nem biztos.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#2593) dani88 válasza mm89 (#2592) üzenetére


dani88
tag

Te már gyakorlott lehetsz akku cserében. Nekem több perc, mire leoperálom róla a védőfedelet.

(#2594) mgy


mgy
senior tag

Nem egy bonyolult dolog az akksicsere. 15 másodperc alatt a vízálló tokból ki-be is benne van.
Nekem van pót akksi is, meg külső töltészet is, mikor mi kell. Egyikhez se kell krőzusnak lenni.
Viszont megvenni egy ilyen kétezer forintos, de 5000mAh-s fost, na az a pazarlás.

(#2595) nrk


nrk
tag

Nekem van több aksim is, (3) külső töltőm is, míg 1 aksit használ a kamera 1 még mindig van pluszba 100%os és közben a hátizsákban a power bankról a külső töltővel tölti a harmadikat. :)

Nekem ez a power bankom van, kifogástalanul működik. :)

i7-6700K - 32GB DDR4 - MSI GTX1080G - 1,75TB SSD

(#2596) mcgoat válasza dani88 (#2593) üzenetére


mcgoat
aktív tag

Több perc? Közben megiszol egy KV-t?

Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com

(#2597) bazsi11


bazsi11
csendes tag

Ha jól tudom töltés közben is lehet vele kamerázni.Akkor ha rádugom a powerbankot akkor tudok közben kamerázni vagy nem? Milyen powerbankot ajánlatok? Hány mAH-t legalább?Találtam egy ilyet ez jó lehet? iGear 15600mAh? Köszönöm !

(#2598) DreaD88 válasza bazsi11 (#2597) üzenetére


DreaD88
tag

Sőt, külső forrásról még az akku sem kell a kamerába.
Bár ha felvétel közben szétcsúszik a csatlakozó, akkor szerintem a felvételtől is lehet búcsúzni.

A fix (beleforrasztott cellás) akkuval rendelkező power bankok helyett, szerintem jobb választás valamilyen 18650-es lipo aksikkal működő powerbank. Abban tudsz könnyen aksit cserélni ha tönkremennek, vagy, ha tudod h 2 hétre mész olyan helyre, ahol nem tudod feltölteni a powerbankot sem, akkor több 18650-es akkuval felszerelkezve csak kicseréled őket.
Pl ez: http://www.ebay.com/itm/5V-2A-2-USB-Power-Bank
vagy ez: http://www.ebay.com/itm/5V-1A-3x-18650-USB-Mobile-Power-Bank
Előbbiről itt nem ír sok infót, de ő adja a legolcsóbban. Azt hiszem mások írták, hogy nehéz szétszedni, összerakni (úgy kell csavarhúzózni). De van rajta 7 szegmenses töltöttség visszajelző (csak itt nem látszik).
Az utóbbi talán azért jobb, mert csak széthúzod, és belerakod az aksikat.

18650 aksiból pedig nem tudom ebayen melyek a megbízhatóak, valós kapacitásúak: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=18650+battery

[ Szerkesztve ]

"INGYEN ÉLŐ PIÓCÁK" by Mr. Burns (Simpson család)

(#2599) bazsi11 válasza DreaD88 (#2598) üzenetére


bazsi11
csendes tag

Mondjuk én inkább itthon vásárolnék ha lehet.Véletlen nem tudsz belföldön?

(#2600) P3tyka válasza bazsi11 (#2599) üzenetére


P3tyka
csendes tag

http://electropoint.hu

Én itt vettem és most vakarózom, mert azóta 32K-ért lehet náluk venni (én még 35-ért vettem). Tudom, ez a 3K már nem egy húdehú, de azért na. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.