Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaAnda
csendes tag
Sziasztok.Először is BUÉK mindenkinek.Van egy Samsung LE 40B550A5 LCD tv-m.Digi tv-m van hozzá a tányéros. A fórumot olvasva már lassan egy hete,még mindig nem találtam megoldást.A fő problémám USB nem játsza a filmeket.Ami gyári de lehet változtatni.A szerviz menü nem jön elő.info-menü-mute kikapcsolt állapotban semmit sem csinál.Az hogy a tipusszámot B550-röl B650-re átírni /de hol pontosan?mert ahogy le van írva,a kínait jobban értem/Ha tud valaki segíteni szupi lenne és nagyon örülnék ha szájbarágósan lenne leírva.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
-
McBJani
tag
Szisztok!
Erre valaki?
Szmenűben, ezt találtam:
32L1AF0C
Ez AA azaz AUO panelt jelent?
Üdv. -
i.attila
tag
válasz
Davebowman
üzenetére
WD MY passport.
Ajándékba kaptam, 500GB, minden gond nélkül megy. -
tomic
addikt
Erre valaki?
[link]
Annyi változással ,hogy nem digin lenne nézve? -
Winne
nagyúr
Na igen, csak így minden hang ott megy ki, ezért írtam a lejátszón belüli állítást. Nekem pld. úgy van megoldva, hogy a mpchc van beállítva mozizásra, ehhez vannak hozzátársítva az mkv file-ok, ezen digit coaxon megy ki a hang. Minden más fileforma VLC, ott meg az alap wines van, ami a hangkártya analógja, ott meg a z2300 szól.

-
DaDy0219
tag
Üdv!
Remélem valaki tud segíteni, a problémám pedig a következő.
Összekötöttem a pc-met az lcd tv-vel HDMI kábelen keresztül(samsung le40c550).
A kép megjelenik viszont a hang a géphez csatlakozott fejhallgatóból jön.
Hol tudom beállítani azt, hogy, ha a tv-n nézem a filmet, akkor a tv hangszórójából jöjjön a hang.Előre is köszönöm a választ!
-
Brucki
csendes tag
válasz
JaniACE
üzenetére
Megnéztem többször is nagyonnagyonagyonnagyon közelről, de az alapszínek így is tökéletesek
Ezért is kérdeztem, hogy tapasztalt e valaki már valami hasonlót, mert én még nem. Laptopok javításával foglalkozom, úgyhogy átment már a kezem alatt jópár tft, tisztában vagyok vele, hogy milyen egy pixelhiba, és ezért is érdekes számomra ez az eset....
Mondjuk zavarni pont nem zavar, mert már kb 10cm-ről nézve sem látszik, tv-t meg amúgy sem úgy nézek, illetve általában nem fekete hátteret bámulok.....
-
JaniACE
tag
Ha fekete háttér mellett csak nagyon közelről vehető észre, akkor nézd meg nagyonnagyonnagyonnagyon közelről, és látni fogod, hogy a többi nem fekete alapszínnél is nyoma lesz.
"kis zöld pont nem is pontosan a pixelre esne rá, hanem kb olyan, mintha két pixel között lenne és a mérete sem akkora, mintha teljes pixel lenne."
Igen, ezért hívják szubpixelnek.Bővebben:
a) Permanently dark or light which is not always evident -
vlevi
nagyúr
Azt írja a cikk, hogy "Tévéket megszégyenítő képességekkel..."
Ezek szerint a cikk írója még nem látott samu tévét. Mert ez egyazegyben egy samu tévé menüje. -
gyugyo79
addikt
válasz
Davebowman
üzenetére
Ha a Tv látja a szervert az azt jelenti hogy működik.
Az hogy nem lát semmit az attól lehet hogy pld nem jól állítottad be a könyvtárat amiben keresi a fájlokat a /etc/minidlna.conf ->ban jó az elérési út ? Alapból: media_dir=/home/gyugyo/videok van beállítva DE ilyen könyvtár csak nálam van azt állítsd be.
A /tmp/minidlna/ könyvtárban ott van a minidlna.log ott nézd meg mit ír .. -
Brucki
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem pixelhibával kapcsolatban. Van egy Samsung UE32C5000QW led tv-m, és észrevettem rajta fekete háttérnél a jobb szélén egy apró zöld pöttyöt, ami elvileg ugye egy subpixel. Az érdekessége az a dolognak, hogy tesztelés gyanánt pendrive-on benyomattam neki a szokásos alapszíneket és ott minden egyes alapszínnél tökéletes (fekete alatt persze látszik) a kép nincs hiba. Ha fekete háttér előtt nagyon közelről megnézem, akkor olyan, mintha a kis zöld pont nem is pontosan a pixelre esne rá, hanem kb olyan, mintha két pixel között lenne és a mérete sem akkora, mintha teljes pixel lenne. Elég érdekes, mi lehet ez? Ha subpixel, akkor a valamelyik alapszínnél is ki kéne buknia, de nem, csak és kizárólag fekete háttér előtt látszik......Találkozott valaki már ilyennel?
-
lambda5
tag
Sziasztok!
Emlékeim szerint már más is feltette a kérdést, de nem találom a választ....ezért megkérnék egy admin-t, tegye ki az oldal elejére az összefoglalóhoz, -> hogyan lehet a (40) C650-nél az analóg csatornáknak nevet adni.
Köszönettel: lambda5
-
gyugyo79
addikt
válasz
Davebowman
üzenetére
/usr/sbin/minidlna -t is bemásolod(Ha kell beállítod a jogosultságokat fontos, hogy futatható legyen).Ez a binaris amit a /etc/init.d/minidlna -ban lévő fájlba írt
minidlna -f /etc/minidlna.conf -P /tmp/minidlna/minidlna.pid el indul el ha beírod konzolba miután mindent bemásoltál, hogy : /etc/init.d/minidlna start. De ezt nem is kell használnod, ha nem akarod miután a binaris a helyén van beírhatod konzolba, hogy minidlna -h és ki is írja milyen paraméterekkel tudod futtatni (pld. debughoz lehet futattni > minidlna -d akkor a konzolba ír mindent.
A fordítást csak akkor nézegesd ha nem működik valami jól de maga a minidlna fut . Abba amit felraktam már benne van a patch + a módosításaim azzal nem kell vesződni.
Inkább csak azért raktam fel ha valakinek 1-2 dolog nem tetszik azt tudja magának módosítani pld.: upnphttp.c -ben ha egy video kiterjesztés nincs definiálva akkor kilép a minidlna szegmentálási hibával
if (ends_with(path, ".avi") || ends_with(path, ".mkv") || ends_with(path, ".mpg") || ends_with(path, ".ts") || ends_with(path, ".mp4") || ends_with(path, ".divx")) {
video_thumbnailer* vt=0;
Ha valakit zavar ez mert szokott még másmilyet is nézni annak ide be kell írni azt is akkor újra fordítani ...
Viszont ha nem fut akkor kell a saját distribúciódhoz leszedni egy saját forrást azt meg patchelni és lefordítani. -
Davebowman
senior tag
-
tomic
addikt
Samsung c7700 ról tudtok véleményt mondani?
Nem igazán a 3d hatása érdekel mert azt csak szökő évben 1x nézném inkább a normál tv adás minősége érdekelne.
Digi tv-n (tányéros) lenne használva. Főleg sport csatornákat szoktam nézni.
Esetleg más alternatíva is érdekelne. -
gyugyo79
addikt
válasz
Davebowman
üzenetére
Veszteni valód nem sok van, felrakod a függőségeket (amiből szerintem már 90% úgyis fent van) bemásolsz 3 fájlt a helyére és megnézed elindul e.
-
snefftamas
aktív tag
Szia!
A webes rendeléseknél 8 napig indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Írd meg nekik hogy élni szeretnél ezzel a jogoddal és vidd vissza. Mond, hogy nem ment a bútor színéhez a TV bocs. Ha van pixel gar ha nincs azzal ne foglalkozz Te nem tudsz róla hogy hibás vagy nem... -
suhanojoe
csendes tag
sziasztok!
sikerült egy samsung LE40C580 LCD tvhez hozzájutnom!DNLA lehetne rá varázsolni?Media player van rajta de az csak usb csatin lévő eszközöket látja!Van rajta ethernet csatlakozó de nem tudom hol lehetne megosztást csinálni hogy lássa a gépemen a fájlokat..
-
Fatalityy
tag
Üdv mindenkinek.....
Segítséget szeretnék kérni.
Lenne ez a Samsung tv le40m71bx
Hogy tudok erre pc-re kötve natív felbontást varázsolni?dvi-hdmi kábelem van.Mert csak 1280x720 sikerül sajna.
vga 7900gto
Előre is köszönöm a segítséget.!!!!B
:É
mindenkinek -
gyugyo79
addikt
Ha valakit érdekel fordítottam egy samsung tv-re "optimalizált" minidlna-t Ubuntu (10.04) -ra.
Innen letölthető.
Amit így tud : Vannak chapterek avinál mkvknél mint ahogy a Samsung gyári windowsosával is.Ugyan úgy lehet a d (kék) gomb megnyomásával folytatni a lejátszást onnan ahol abbahagytuk a film nézését utoljára. Állítható a felirat.Ami plussz az az , hogy ebben nem kell manuálisan frissíteni az adatbázis ha egy filmet másolunk a kijelölt könyvtárba.
A működéséhez ezek kellenek még :
- libexif
- libjpeg
- libid3tag
- libFLAC
- libvorbis
- sqlite3
- libavformat (ffmpeg libraries)
- libuuid
- libffmpegthumbnailer
- libpthread
- libvorbis
Az /etc és a /user -be kell bemásolni a fájlokat a dlna könyvtárban van a forrás a patch nas-hoz készült ezért manuálisan javítgattam a *.c és *.h fájlokat amik itt mások voltak és írtam bele meg vettem is ki ezt azt.Pld. bele írtam +ba hogy *ts, *.divx *.mp4 fájl lejátszása után se lépjen ki hibával stb.
A /etc/minidlna.conf -ban a media_dir= nél lehet megadni hogy melyik könyvtárakat vizsgálja.Indítani meg a /etc/init.d/minidlna start -al lehet (stop leállítja a restart meg újra késszítetti vele az adatbázis) -
janos1988
addikt
Miben kulonbozik a Samsung LE32 sima C650 es a C650L1? Arat leszamitva (50 000 Ft kb az elteres).
-
Denito
csendes tag
Sziasztok !
Samsung LCD TV-kre is vonatkozik a 72 órás pixelgarancia ? Ma vettem, és szerintem van 3 döglött pixelem ( feketék mindig ), ebből 2db a kép közepén. 32C530-ról van szó, webshop-ból rendelve.
Köszönöm a segítséget!
-
digo00
tag
Sziasztok!Nekem az lenne a gondom a c6000-el,hogy reggel amikor bekapcsoltam azt írta a jobb felső sarokban,hogy 720x576i@50Hz de eddig 1920x1080p75Hz-et írt!Hol lehet ezt visszaállítani?A válaszotokat előre is köszönöm!
-
bzoley
veterán
válasz
Davebowman
üzenetére
"...de visszaolvasva sem találtam meg mi az az RTFM"
Én csak erre válaszoltam. Nem én írtam, csak a jelentését másoltam be neked
Az ilyen jellegű postok minősítésétől inkább tekintsünk el. -
Davebowman
senior tag
Kösz. De sajna a manuálban sem találtam meg..... jójó OFF, de ez már tényleg érdekel: Ha el lehet menteni a csatornákat (Ha esetleg firmware csere, vagy csak belépek a service menüben) azt ugye a zúsebére dugott pendrájvra/winyóramenti? Valami próbálta már? Esetleg egyéb beállításokat is lehet menteni?
-
bzoley
veterán
válasz
Davebowman
üzenetére
"Read The F***ing Manual"
-
Flexy90
senior tag
Sziasztok.
A C650-es kezeli az NTFS fájlrendszerű pendrive/HDD-t vagy csak a FAT-ot? -
McBJani
tag
Sziasztok!
Nekem is megjott a 32-es C650-m
Azt szeretnem megkerdezni, hogy miket probaljak ki rajta?
Milyen pixelhibateszt programot ajanlotok?
Mondjtok legyetek szivesek valamit, mert azt sem tudom hogy kezdjek hozza...
Bocs az ekezetekert, munkahelyen vagyok es telorol irok!
Udv. -
Suty
csendes tag
Sziasztok!

Egy kérdést szeretnék csak feltenni hátha valaki tudja a választ. Vettem egy Samu PS-42C450-es Plazma Tv-t. Usb-n szeretnék videót nézni ami pendrive –ró megy is szépen.
Kérdés az hogy ha veszek egy USB merevlemezt arról is menni fog-e, ill gondolom igen de állítólag nem mindegy mekkorát veszek. Van valakinek erről tapasztalata? -
szigmat
tag
Sziasztok!
Kaptam magamtól egy UE32C5000QW típusú led TV-t karácsonya.
Nagyon tetszik, szép éles képe van fullhd filmeknél.Sajnos az egyetlen hibája vagy az én hibám? , de nem tudom kikapcsolni a be és kikapcsolásnál felcsendülő dallamot.
Tudnátok segíteni?Köszönöm!
-
nicu71
addikt
válasz
horvathd
üzenetére
állj....vannak a t-home kábelen Hd csatik???Most nekem is vígan fut a /majdnem /teljes digitális kábelkinálat kivéve hbo cinemax stb,amig tarta a kódolatlanság,de tudtommal nincs nekik hd csak az iptv-n,meg a sat-on.Anyum révén van ez a "csodálatos"analóg tré home kábel,de ez a digitális egész elviselhető.Amúgy én műholdról tévézek általában.
a kételkedőknek én is üzenem hogy a tv/c-650 igenis nagyon jó,tökéletesen meg vagyok vele elégedve,ha jó tv-t akarnak akkor nyugodtan megvehetik,akár még a 32 méretben is,ha csak kis szobájuk meg kevés pénzük va
n -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
"Hivatalos szervtől" azt kaptam, hogy nincs a B650T2-es tv-mre olyan szoftver, amivel kezelné a DTS-t, de én olvastam anno, hogy tákoltak rá, és most eljutottam odáig, hogy meg merném próbálni a siker reményében. Tudtok adni nekem erre egy linket, hogy melyik verzióval nagy esélye a sikernek?
-
Abyssh
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Passz. Én +2 év cseregarival vettem. Akivel eddig mobilon beszéltem azt mondta, ha a 2. tv se lesz jó akkor visszavásárolják, mert semmi értelme nincs annak, hogy folyamatosan dobozokat bontsunk ha nem felel meg a tv.
-
NeOhu
csendes tag
-
Abyssh
csendes tag
válasz
zebra60
üzenetére
Tényleg nagyon jó a kép amit kiad magából, még a normál analóg kábel adás is. Viszont a fullhd filmek többsége szélesvásznú, alul-felül fekete csík van (21:9 a képarány asszem) és egyszerűen odavonzza a szemet a tv a világos foltokra. Ha egy teljesen fekete képet nyitok meg (direkt csináltam pár színből, hogy az esetleges pixelhibákat megtaláljam) akkor olyan, mintha egy röntgenfelvételt néznék. Ennyi pénzért pedig igenis egy jól működő tv-t akarok. Nem is értem, hogy 2010-ben hogy képesek ilyen hibákat elkövetni a gyártásnál.
-
zebra60
csendes tag
Üdv!
Olvasom, hogy felhősödés tapasztalható, de ugyanakkor nagyon szép a kép. Én ezt ilyen formában - mint egyszerű tv néző - nem értem, illetve ez most hiba , vagy nem (főleg, ha mindezek ellenére nagyon szép a kép)?
Valahol olvastam, hogy az LCD tévéknél szinte mindegyiknél van egy pici felhősödési jelenség. De ha jól értelek benneteket, akkor emiatt mégis lehet cserét kérni?
További kérdésem, hogy pld. egy olyan Tv esetében amin némi felhősödés tapasztalható, de egyébként kifogástalanul működik, de ennek ellenére a bolt visszaveszi mi történik a készülékkel?
Kicsit "leporolják", újra csomagolják és kvázi eredetiként eladják a következő "madárnak" aki nem sas szemű, vagy megy vissza a gyárba javításra?Kíváncsi vagyok a véleményetekre fentiekkel kapcsolatosan.
-
tomic
addikt
Samsung c7700 ról tudtok véleményt mondani?
Nem igazán a 3d hatása érdekel mert azt csak szökő évben 1x nézném inkább a normál tv adás minősége érdekelne.
Digi tv-n (tányéros) lenne használva. Főleg sport csatornákat szoktam nézni.
Esetleg más alternatíva is érdekelne. -
Anonymus23
veterán
Egy kérdésem lenne a felhősödéssel/foltosodással kapcsolatban:
Anno amikor pár hete megjött a TV, akkor a jobb felső sarokban és középen alul szépen kivehető volt két kisebb/nagyobb felhő, eleinte eléggé zavart, mivel eléggé szépen látszódott, igaz szinte csak és kizárólag csatornaváltáskor, szélesvásznú film esetében meg egyáltalán nem volt zavaró a jobb felső sarokban lévő felhő, meg 99%-ban azért a film lekötötte az ember figyelmét és nem tűnt fel.
De mivel általában full képernyőn megy a TV, ezért nagyon nem foglalkoztam vele.Viszont egy pár napja arra lettem figyelmes, hogy ezek a jól elhatárolható felhők eltűntek, azaz már nincs az az erősebb kontúr, hanem úgymond össze van mosódva az a teljes rész. Nem azt mondom, hogy nem fehérebb egy picit mint a képernyő mondjuk közepe, de már nagyon figyelve sem vehető észre annyira mint eleinte.
Más járt már így, hogy oszlik a felhő a panelről, vagy ez csak egy még rosszabb dolog előjele?
Ja 40c650 a TV. -
zka67
őstag
Sziasztok!
Ha nehezen is, de megtaláltam ezt a topikot és van egy problémám, amiben a segítségeteket szeretném kérni:
Anyámnak vettem karácsonyra egy gépet, amit filmnézésre is szeretne használni. A videokártya egy Gigabyte Geforce 210-es, a tévéje pedig egy 3 éves Samsung LCD (típusát most nem tudom megmondani, csak azt, hogy 26"-os). HDMI-HDMI kábellel van összekötve és a jobb csatornában nem szól a hang, az itthoni tévémen (LG 32LG3000) pedig működik.
Nem a lejátszóval van a baj, már a windows (7) teszthangja is csak a bal csatornában szól és a legfrissebb nVidia driver van fent. És nem is balansz probléma van. Az AC3 Filterben az egyik beállításban (3/2 + SW5.1) megszólalt ugyan a jobb hangszóró is, de a BH hangot adta, egyébként meg élvezhetetlen volt így a hang. Szóval úgy vettem észre, hogy valami csatornakeveredés lesz benne...
Hallot-e már valaki ilyesmiről és ha igen, tud-e rá megoldást?
Előre is köszi a segítséget.
-
nightshadow
veterán
2011. január 6-9 között Las Vegasban rendezik meg a CES-t (Consumer Electronics Show).[link] Itt mutatják be a gyártók az új jövő évi modelleket. Ezek általában március-áprilisban jelennek meg a boltokban először horror áron. (Pl. a jelenleg 167k körül kapható 40C650 nyitó ára 270k körül volt idén tavasszal.)
Az új modellek megjelenése után még pár hónap, mire megjelennek a tesztek, s leesik az áruk egy elfogadható szintre. -
vlevi
nagyúr
Viszonyleg egyszerű. Létezik egy mkvtoolnix nevű progi. Abban lehet álítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett hangsáv. Értelemszerűen, amelyiket alapértelemzetté akarod tenni, annál a default-hoz "yes"-t kell beállítani, a többihez pedig "no"-t. Emellett lehet, hogy érdemes az "up" gombbal feljebb is tornászni, hogy a listában előrébb legyen, mint a többi hangsáv, de lehet, hogy ez nem fontos. A másik pedig egy beállítás, a header compressiont ki kell kapcsolni (mármint beikszerlni a disable-t, ahogy a képen látod), különben a winfos intéző megőrül az átalakított videóktól. Aztán a "start muxing" gomb hatására a progi csinál egy új mkv filet, amiben már az új beállításokkal lesz benne a film. Nem kódolja újra, csak újra elmenti. Aztán, ha tetszik, akkor törölheted a régit.
-
vlevi
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
A légi és a kábel között az a különbség (tudtommal), hogy digitális adásnál a kábelen DVB-C , míg légi elnezezéssel DVB-T rendszerben keres. Az analógoknál semmi különbség.
UPC-nél viszont esélytelen a dolog, mert csak az ő settopboxuk tudja dekódolni a digitális adásokat, ugyanis össze van párosítva a kártya és a STB. -
Abyssh
csendes tag
Ma megjött a kalocsai cégtől a cseretévé. Sajnos mégse fűtött kocsiban jött, úgyhogy most se tudtam kipróbálni. Ez most SQ01-es panel, de sajnos még durvábban foltos. Korrektek voltak, felajánlották, hogy visszavásárolják. Szólnom se kellett.
A kérdés az, hogy most mi legyen? A 2011-es modellek mikorra várhatóak? -
JaniACE
tag
válasz
janos1988
üzenetére
Igen, tudja fogni. Esetleg kell hozzá dekóderkártya. Esetleg hozzá átalakító, hogy bele tudd tenni a tvbe.
Igen, szervizmenü buherálás után fel tud venni. Kizárólag digitális adásokat. Az usb portjára kötött adattárolóra. Minden adat elveszik róla, mert a tv átparticionálja+formázza a saját igényei szerint.
-
dekorex
csendes tag
Heló mesterek!
B650-es TV-m bármilyen számítógépre kötöm, remeg a kép (nagyon) létezik valami win XP driver a monitorként való alkalmazáshoz?
sima vga kábelt használok.
-
volvoguy
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem DIGI TV. Annyi, hogy a catornák beállításánál lehet állítani olyat, hogy Kábel és Légi.
A Légi fog olyan adókat, mint a TV2, Duna és RTL. A Kábel-en jönnek be az újak
-
Davebowman
senior tag
Szerviz menü: Valaki aki profi ebben leírná, hogy mi micsoda, illetve, hogy mit érdemes át állítani és azt miért? A firmware frissítés mennyire... szóval könnyű téglát gyártani a tv ből? Winmo telómat, dvd-írómat, VGA-karim on már frissítettem, de azok csak pár 10eFt-os tételek, ettől azért már kicsit jobban félek. Véleményetek? Olvastam olyat, hogy ..utána már nem játszotta le ezt meg azt. Tanács?
-
ACE-
addikt
Valaki tudna nekem mondani egy biztos módszert arra, hogy hogyan lehet a C6000 TV-nek összevágni az MKV-t, hogy azt a hangsávot játsza le DLNA-n keresztül, amit én akarok? mkvtoolnix-em van, de mást is szívesen használok, ha az célravezetőbb. Header-ekkel próbálkoztam már, de nem megy semmi. USB-n keresztül szépen váltja a hangot, de DLNA-n hiába állítok bármit, vagy akár törlöm ki a másik hangsávot, és csak egy marad benne, nem megy...
-
Anonymus23
veterán
válasz
volvoguy
üzenetére
Műholdas Digi TV-d van?
Akkor örülj neki.
Mondjuk amikor év elején én is megint előfizettem a Digire, akkor ezek mind jöttek (HBO, HBO2 stb), de aztán egy hónap múlva felhívott egy ügyfélszolgálatos, hogy nem-e akarok előfizetni a HBO-ra,mondom nem, na 2 nap múlva már nem volt HBO meg a többi sem
-
volvoguy
addikt
Üdv. Most vettünk Samsung LCD HDTV-t, 82cm-es. Előtte katódos TV- volt, amin a jól megszokott, a megrendelt csomagban megtalálható csatornákat tudtuk fogni. Viszont az új TV-vel mr van HBO HD, HBO2, Cinamax, Cinemax2, HBO Comedy és még egy csomó új catorna, holott ezekre nem is fizettünk elő, kódolatlan napok pedig nincsenek. Mi lehet ennek a magyarázata?
-
Anonymus23
veterán
Véleményem és tapasztalataim alapján a háttérfény állításnak van hatása az áramfogyasztásra, először levettem 8-asra, de akkro meg elég fakónak tűnt a kép, és most 10-esen van, illetve a fényerővel és a színnel kellett még még játszani, hogy a 14-16-os háttréfényhez hasonló kép és színvilág jöjjön vissza.
gy most fogyaszt 80-100W között, ez nekem így OK. -
Benhill
őstag
Ilyen LCD TV melle rakhatok kozvetlen hangszorot? Nem fog elszinezodni a kep, mint anno a CRT-knel?
NEM! Legkozelebb guglizok.

No it wont. LCDs and Plasmas are solid state cells that do not move. Only CRT tvs are affected as they fire electrons from the back of the tube to the screen at the front and so placing magnet (Speaker) near the CRT tv will attract the electrons to the magnet, affecting the image.
-
twon
tag
http://www.pixmania.hu/hu/hu/08532402/art/iomega/select-hordozhato-kuls-merevlemez-1-tb.html?tag=mail_2010-12-28_1027281&srcid=3664
Kerestetek külső vinyót a tv-hez! Ez igen jó árban van!
-
GeneraL_XTX
veterán
még mindig érdekelne egy olyan kolléga véleménye aki sűrűn játszik konzolon C650-es TV-vel hogy mennyire zavaró az a 45ms input lag

vagy senki nem használja konzolhoz?

-
vlevi
nagyúr
válasz
Elektrojoe7
üzenetére
Nem, az valami "low noise amplifier".
-
vlevi
nagyúr
Hát nem tudom, kinek mi a hatalmas, de én egy 70 centis CRT tévé helyére raktam be a 40"-s Samu C650-et. Baromi rövid ideig tartott csak, amíg nagynak találtam, hihetetlen gyorsan hozzá lehet szokni. Megjegyzem, a 40"-s tévé nem is olyan nagyon sokkal magasabb, mint a régi, 4:3 képarányú 70 centis. Jó, persze, sokkal szélesebb, de az, hogy a retekklubbot mennyivel látod nagyobbnak rajta, az inkább a magasságától függ. Aprpó retekklub. (és társai, tévékettő, m1, szóval az SD tévéadások). Amikor az ágyban fekve bámulom a tévét, néha én is meglepődök, hogy milyen jó képet ki tudnak hozni abból az adásból. Persze van, ami ordenáré ronda, de nagy átlagban teljes mértékben élvezhető a kép. 40" méretben, kb 3 méterről nézve azért még bőven lehet látni a különbséget az SD tévéadás (vagy a kb ugyanolyan minőségű DivX avi), és a 720p felbontású mkv videó között. De 3 méterről a 720p és az 1080p közötti különbség már nem olyan szembetűnő.
-
LacBp
tag
válasz
vidra1221
üzenetére
Szia!
én is vaciláltam. de végül a c650 mellett maradtam. Ha jól körülnézel, akkor azt a a 30e ft-ot a bolton meg tudod spórolni, hogy nem a médiában veszed meg, hanem pl a kalocsai cégnél...
Én is javában csak tv-zésre használom. Nem vagyok egy nagy tv néző napi 1 max 2 óra, de van hogy napokig be sem kapcsolom. A média lejátszója nagyon jó. okosítva fel tud venni (nem kell éjjel végigszenvedni esetleg a kedvenc sorozatod , 10 percenkénti reklámjait) csak a 78 fordulatos bakelit lemezt nem játsza le
! és a képe.. hát azt zongorázni lehet. nem hittem volna hogy a full hd meg a 100hz ennyit jelent. Legelőször a tv2 - n az egyiptom hercege c mesefilmet néztem meg rajta, s ugye a tv2 nem is hd ben ad. de teljesen le voltam nyűgözve...Ha nem vagy egy tv guru akkor hidd el, hogy a 32 col is bőven elég 2-3 m ről nézve normál felhasználás mellett. Minden tiszteletem azoknak akik 3m -ről néznek 46colos vagy nagyobb tv-t , de nekem olyan érzetem lenne, mint a moziban az első sorban. Ilyenkor eszembe jut a szüleim intése annó "kisfiam ne nézd olyan közelről a tv-t mert elromlik a szemed "

Na most már kellő haragost szereztem!
Jó és mielőbbi vásárlást!
-
Duree
veterán
Nos a helyzet a következö,Szeretnék venni egy Samsung 55c6500 tévét,de fenntartásaim vannak vele kapcsolatban.Szeretném ha ebben a témában jártas kollégák elmondanák a véleményüket erröl a tévéröl mert
1.mert nálam sok Samsung termék van otthon de a megbízhatóságuk erösen megkérdöjelezhetö
2.Különbözö forumokon azt írják,hogy a mostanában gyártott tévék erösen romlanak,ráadásul az alkatrészellátásuk rettenetes.
3.Nem szeretnék olyan tévét venni,ami miatt állandóan lesnek kell a szerelöt,hogy mikor jön.
4.Az a baj,hogy kishazánkban a tévéválaszték nagyon karcsú.Samsung.LG Sony és kevesebb modellal Philips és a Sharp.És nincs több.
5.Áruházban megnézve ez az általam kinézet Samsungnak brutálisan jó a képe,de nem is a kérdés hanem mennyire szerelöbarát.
Köszönöm a türelmeteket,várom a válaszokat -
Davebowman
senior tag
válasz
vidra1221
üzenetére
Én nem vagyok szakértő, de had válaszoljak én: Nos nekem is ez volt a gondom, igazából a megfogalmazásom az volt, hogy nem akarok pénzt adni olyan szolgáltatásokért (Internet@TV, LAN) amik nem kellenek, viszont legyen 100Hz és FullHD! Ez a tv jött ki győztesen és azt mondom neked: megér 30eFt-ot és mielőbb vedd is meg, hogy megnyugodjon a kicsi lelkedd (mint nekem) mert sem aludni, sem enni nem fogsz ha sokáig vacillálsz és ezen kattog az agyad majd. Saját példa! Hidd el nem lesz olyan tévé ami nekd meg fog felelni, nem lesz benne net, de 100hz+FullHD igen és olcsóbb is lesz 20-30eFt-tal... szaal vedd meg most és filózz! A panelokra is fossrá szépen nekem AA-s van hótmegfelel, nemiskell jobb
Remélem segítettem.....Gipsz Jakab, 5ös lottónyertes,
a Samsung magyar o-i tulaja
-
atek01
csendes tag
sziasztok!
új vok a listán.Kérdésem lenne, hogy lehet samsung c530TV-n a bejelentkező és kikapcsolási dallamot kiiktatni !
Tudja valaki? -
RexpecT
addikt
Nah meghozta a futár össze is röffentettem eddig nagyon tetszik tök könnyű kezelni is
. -
BBéci
legenda
válasz
rajzol02
üzenetére
A világos (fehér) foltokat bevilágításnak, felhősödésnek nevezik, sajnos az LCD tévék legnagyobb hibája, hátránya. A C9000 szintén ettől szenved, pedig az a legjobb és legdrágább Samsung.
(#6800) vidra1221
Igen, jobb annyival a 650-es és megéri azt választani.
Legalább harmincszor leírtuk már!
Viszont a 32 colos annyira kicsi, hogy másfél méternél messzebbről nem sok értelme van rajta full HD filmeket nézni, ezt ötvenszer kitárgyaltuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:É
mindenkinek

.