Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
A samsung saját dlna szervere helyett itt egy alternatíva azoknak akiket érdekel és még nem ismernék : Serviio
Ugyan azt tudja mint a samsung sajátja csak ez magától frissíti a beállított könyvtárak tartalmát ha változás történik benne, aki nézetett már át a samsung dlna serverével több TB adatot az tudja miért jó ez (Én pont ez miatt kezdtem el másik megoldást keresni).Kiküldi a film mellé rakott feliratot ez is ha ugyan úgy van elnevezve mint a film, viszont ebbe a tv-n nem lehet a betű méretét és az időcsúszást állítani ( Oda és úgy rakja ki a feliratot ahova a TV is a nagy betűméret választása esetén).
Viszont tud olyat, hogy átkódolja real time a hangot vagy videót ha kell mert olyan formátumú amit a TV nem játszana le alapból ha a gép teljesítménye is elbírja ezt.
Nem csak windowsos változata van hanem Linux és Mac -es is.
C650-es TV-vel és c5900-es BD lejátszóval használom jelenleg is. -
gyugyo79
addikt
Pld. mkvtoolnix -al bele rakod az mkv-ba a magyar hangsávot és azt is állítod alapértelmezetre így amivel tudsz váltani hangot ott lehet a többi hangsáv de ami nem tudja lekezelni annál a magyaral indul el a lejátszás .Az egész egy fájlmásolásnyi időt vesz csak igénybe.
-
gyugyo79
addikt
Ez így nem sokat mond mint hiba mert én 2 gépere raktam csak fel de egyiken se jelentkezett (xp és vista op rendszerekre telepítettem). Így ebben segíteni se tudok szerintem érdemben.Java kell a működéséhez ezt nekem is megpróbálta telepítéskor feltenni azon a gépen amin nem volt de nem sikerült neki így azt felraktam manuálisan utána én (Vista).Utána újraindítás után már elindította a szervízt magától és működött a konzol is a beállításához.Amelyik gépen az xp volt ott már volt java így azt nem is kellet telepíteni csak újra indítottam a gépet és már működött is.
-
gyugyo79
addikt
Ha már dlna szervereknél tartunk érdekeséképpen írom. A DVBViewer media servere a TV adást is átküldi jól a TV-nek.Szóval a másik szobában lévő htpc-ről lehet akár a műholdas adásokat is nézni a tv-vel box nélkül is dlna-n keresztül. Persze csatogtatni nem lehet a csatornák közt mert 1 csatorna váltás 10-15 másodpercbe is beletelik
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Akinek zúg az miért nem hívja fel a samsungot ? Be kell jelenteni a hibát. Ők felveszik és a megadott telefonszámon felhív egy szerelő.Kimegy leszedi a hátulját a tv-nek és megnézi milyen inverter kell bele pontosan. Elmegy rendel egyet ha megjön neki megint telefonál és kiviszi kicseréli. Meg is szűnt a zúgás. Amúgy az újakat már a jó inverterel szerelik így azok nem is zúgnak. Viszont bele lehet szaladni egy beragadt példányba ezért ha rendel valaki az legyen ezzel tisztában, hogy előfordulhat, hogy még olyat kap amivel el kell játszania az inverter cseréltetést ...
-
gyugyo79
addikt
válasz kutyman #6173 üzenetére
A TV media playerében az általam leírt módon jön ki a hang a TV-ből ha valaki a scart2 -re dugott kábelen szeretné hallgatni mert nincs az erősítőjén optikai hang bemenet, nem azzal dugta össze a 2 készüléket de a film alatt ac3, dts hang van...
De a valós 5.1 -el is butaságot írsz mert nem csak 5.1 hangsáv megléte esetén elérhető a Dolby Digital menüpont ...
Addig pld. még nagyon sokat kell aludni amíg DVB-T -n az m1 -nek 5.1 -es ac3 hangja lesz . -
gyugyo79
addikt
válasz JaniACE #6187 üzenetére
Furcsa nekem megcsinálja / nem állítja le a felvételt ha hdmi -re átváltok. Csatornát persze, hogy nem tudsz váltani mert 1 tuner van (mondjuk 1 muxon belül engedhetné).
Ha hdmi -n állok amikor vége a beállított felvételnek akkor feldob egy ablakot, hogy végzett és annyi.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nekem valamelyik nap kiírta az internet TV, miután elindítottam hogy 15.-16.-án nem lesz elérhető karbantartás miatt és hogy ezt az üzenetet akarom e látni a következő indításnál is.Szerintem várjátok meg vele a holnapi napot mielőtt magatoknál keresitek a hibát.
-
gyugyo79
addikt
válasz JaniACE #6288 üzenetére
Igen, felvételt kell indítani, azt utána vissza lehet tekerni miután vissza váltasz TV-re a felvétel kezdetétől lehet bárhonnan nézni.
Nálam a felvétel is elindul ha be van időzítve ( EPG -> a felvenni kívánt műsor felett INFO -> felvétel)
Nem kell azon a csatornán hagynom amit fel akarok venni bárhol lehet. Át lehet váltani hdmi-re nyugodtan.Mielőtt el kéne indítania a felvételt feljön egy ablak, hogy behangolja e a csatornát ott igent kell választani.Át se kapcsol csak megcsinálja.Utána amikor elindítja a felvételt feljön egy ablak amiben kiírja mennyi ideig tart majd a felvétel.Ha nem akarok rajta változtatni akkor ezt is le kell okézni és már csak egy ablak fog feljönni amikor kész.
Ha időzítve van felvétel amikor kikapcsolva van a tv akkor is megcsinálja a felvételt. Nálam itt is mindegy ha nem azon a csatornán állt kikapcsolásnál ami be volt felvételre állítva akkor is megcsinálta jól.Csak a felvettel nevével vannak gondjai mert néha az előző műsor nevét adja a felvett műsornak. -
gyugyo79
addikt
Végre. Az új játéknál Caves of Hades (Tetris) megy kis ablakban a Tv és a hangja is.
-
gyugyo79
addikt
válasz Elektrojoe7 #6318 üzenetére
Olvass vissza le volt írva ...
Ide is lefordította valaki meg a linkelt fórumba is ott van mit kell pontosan csinálni.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz ronson88 #6590 üzenetére
Ha tudsz rakj fel rá openwrt arra tudsz rakni minidlna-t ami a legjobb eddig általam talált dlna szerver a tv-hez Linuxra. A router memóriája és proceszora szab egy határt de 1-2 száz fájlig azért használható de a terrás hdd-t azért nem kell rádugni( Nálam TP-Link WR1043ND router-en fut is és mellette megy még a transmission is 3-4 torrentel a samba szerver és ftp szerver is folyamatosan és 16 napja volt újra indítva mert szoftot frissítettem rajta).
Windowsra a legjobb általam talált ingyenes a Serviio fizetősből meg a WildMedia.
A WildMedia az valami iszonyat sok mindent tud.Kezeli a hálózati meghajtókat optikai olvasókat, image fájlokat.Ha a gép bírja a realtime átkódolást akkor választható hangsáv, feliratsáv is elérhető DVD-knél, MKV-knél is.Kezeli a DVB-T,C,S2 kártyákat.Van internet rádió, tv stb stb. -
gyugyo79
addikt
válasz Neophyte11 #6628 üzenetére
Semmit nem tudsz tenni.Ez leginkább nem a T-home vagy a TV-d hibája hanem magáé a sport adóé.Nekem igaz UPC sat van saját beltérivel de magyar csatornáról nem nézek sporot( UPC-nél 2 élvezhető van az a ESPN AMERICA HD és a NOVA Sport HD... Ha látnál egyszer egy sky -t stb. akkor mindjárt rájönnél, hogy a TV-vel semmi baj nincs és még a külföldi SD-k is tökéletesek mert azok 720*576-ban 2-3 szor akkora bitrateval adják mint a magyarok.Az egyetlen normális magyar sport adó az a DIGI sport HD (Ezért van Kábel előfizetésem is) meg a Hello HD -nél a 2 ESP HD (ha ezek magyarnak nevezhetők egyáltalán) DE még néha ők is adnak olyan SD-ről felkonvertált HD-t hogy a távoli kamera nézetnél csak pacák a játékosok a képernyőn (szerencsére ritkán)...
Ha a forrás rossz azzal se a beltéri se a tv nem fog tudni mit kezdeni. -
gyugyo79
addikt
A WMS-ben 2 lehetőség van egyik, hogy módosítás nélkül küldi mint ahogy a samsungos PC share manager is. Ilyenkor ugyan úgy csak külső felirat használható és az első hangsáv. Viszont ha a géped bírja és beállítod jól akkor ugyan azt a filmet el lehet a Transcoding -ból is indítani ahonnan választható a felirat a hangsáv stb ...
Ha bemész a transcoding mappába akkor látod mennyi lehetőség van.Neked kell kitapasztalni mik azok a beállítások amiket a géped még elbír és a kép is élvezhető. -
gyugyo79
addikt
Dolby Surround/Pro Logic addig is használható.A scart 2 -ön kijön a stereo hang bármelyik bemeneti forrást, saját tunert vagy media playert használod. Amíg nem lesz opticai bemenetes erősítőd addig is megéri használni mert a TV saját hangszóróinál bármi jobb.
Hülyén van megfogalmazva de a hangbeállításoknál a SPDIF audiuformátum : PCM -et válassz (ha a film alatt 5.1 ac3 hang van akkor alapból az optican adja ki de ha ezt átállítod kijön a hang a scart 2 -ön). -
gyugyo79
addikt
válasz AlBundy1000 #6697 üzenetére
Én még nem találkoztam, olyan felirattal ami ne lett volna jó. Nem lehet, hogy a felirattal van valami amivel próbáltad ?
-
gyugyo79
addikt
válasz ronson88 #6709 üzenetére
A javaslatok közt volt a minidlna is.Ez egy NAS -okon, routereken is futó dlna szerver.
Van B megoldás is de azt csak minimális hozzáértéssel rendelkezőknek ajánlanám. Így símán fel lehet csatolni megosztott könyvtárakat .Nem tudom miért nem rakják amúgy ezt bele a TV saját szofverébe amikor a TV simán tudja.
Így működik / működne minden úgy hálózatról mint ahogy működik usb-s eszközről pld MKV hangsáv válsztás stb. -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Ha valakit érdekel fordítottam egy samsung tv-re "optimalizált" minidlna-t Ubuntu (10.04) -ra.
Innen letölthető.
Amit így tud : Vannak chapterek avinál mkvknél mint ahogy a Samsung gyári windowsosával is.Ugyan úgy lehet a d (kék) gomb megnyomásával folytatni a lejátszást onnan ahol abbahagytuk a film nézését utoljára. Állítható a felirat.Ami plussz az az , hogy ebben nem kell manuálisan frissíteni az adatbázis ha egy filmet másolunk a kijelölt könyvtárba.
A működéséhez ezek kellenek még :
- libexif
- libjpeg
- libid3tag
- libFLAC
- libvorbis
- sqlite3
- libavformat (ffmpeg libraries)
- libuuid
- libffmpegthumbnailer
- libpthread
- libvorbis
Az /etc és a /user -be kell bemásolni a fájlokat a dlna könyvtárban van a forrás a patch nas-hoz készült ezért manuálisan javítgattam a *.c és *.h fájlokat amik itt mások voltak és írtam bele meg vettem is ki ezt azt.Pld. bele írtam +ba hogy *ts, *.divx *.mp4 fájl lejátszása után se lépjen ki hibával stb.
A /etc/minidlna.conf -ban a media_dir= nél lehet megadni hogy melyik könyvtárakat vizsgálja.Indítani meg a /etc/init.d/minidlna start -al lehet (stop leállítja a restart meg újra késszítetti vele az adatbázis) -
gyugyo79
addikt
válasz Davebowman #6873 üzenetére
Veszteni valód nem sok van, felrakod a függőségeket (amiből szerintem már 90% úgyis fent van) bemásolsz 3 fájlt a helyére és megnézed elindul e.
-
gyugyo79
addikt
válasz Davebowman #6877 üzenetére
/usr/sbin/minidlna -t is bemásolod(Ha kell beállítod a jogosultságokat fontos, hogy futatható legyen).Ez a binaris amit a /etc/init.d/minidlna -ban lévő fájlba írt
minidlna -f /etc/minidlna.conf -P /tmp/minidlna/minidlna.pid el indul el ha beírod konzolba miután mindent bemásoltál, hogy : /etc/init.d/minidlna start. De ezt nem is kell használnod, ha nem akarod miután a binaris a helyén van beírhatod konzolba, hogy minidlna -h és ki is írja milyen paraméterekkel tudod futtatni (pld. debughoz lehet futattni > minidlna -d akkor a konzolba ír mindent.
A fordítást csak akkor nézegesd ha nem működik valami jól de maga a minidlna fut . Abba amit felraktam már benne van a patch + a módosításaim azzal nem kell vesződni.
Inkább csak azért raktam fel ha valakinek 1-2 dolog nem tetszik azt tudja magának módosítani pld.: upnphttp.c -ben ha egy video kiterjesztés nincs definiálva akkor kilép a minidlna szegmentálási hibával
if (ends_with(path, ".avi") || ends_with(path, ".mkv") || ends_with(path, ".mpg") || ends_with(path, ".ts") || ends_with(path, ".mp4") || ends_with(path, ".divx")) {
video_thumbnailer* vt=0;
Ha valakit zavar ez mert szokott még másmilyet is nézni annak ide be kell írni azt is akkor újra fordítani ...
Viszont ha nem fut akkor kell a saját distribúciódhoz leszedni egy saját forrást azt meg patchelni és lefordítani. -
gyugyo79
addikt
válasz Davebowman #6880 üzenetére
Ha a Tv látja a szervert az azt jelenti hogy működik.
Az hogy nem lát semmit az attól lehet hogy pld nem jól állítottad be a könyvtárat amiben keresi a fájlokat a /etc/minidlna.conf ->ban jó az elérési út ? Alapból: media_dir=/home/gyugyo/videok van beállítva DE ilyen könyvtár csak nálam van azt állítsd be.
A /tmp/minidlna/ könyvtárban ott van a minidlna.log ott nézd meg mit ír .. -
gyugyo79
addikt
Csak a TV-n tudod vissza nézni amit felvettél. Nem vágható, szerkeszthető. Az xfs fájlrendszert csak linux alól látod amire rögzít de az onnan kimásolt fájlok is kódolva vannak.A TS doktor is csak odáig jut velük, hogy észreveszi, hogy van egy videó egy hang és egy txt sáv a fájlban.
Erre az xfs particióra másolt filmeket/zenéket/képeke a TV nem is látja csak azt amit ő rögzített.
Én 2-be formáztam a HDD-t és egy 30GB -os particiót használok csak erre ami arra jó, hogy amit felvettem megnézek aztán törlöm meg ha kell van time shift.A hdd másik particiója meg ntfs.Szerencsére ezt kezeli így jól a TV. -
gyugyo79
addikt
A wild tudja folytatni de csak transcodeolásal. Beállítása gép függő és baromi erőforrás igényes (Nálam alap beállításokkal is működött de a proceszor terhelés 100% úgy és nem nagyon kell mást csinálni a gépen mert akkor leáll a lejátszás 5-10 mp -ként).Sokat gondolkoztam, hogy megvegyem e de aztán inkább lebeszéltem magam róla.
Linuxon a a pachelt minidlna is tudja folytatni és az kirakja a chaptereket is mint a Samsung sajátja amivel semmi baj nem lenne ha nem kéne minden új film után újra készítettni az adatbázisát ami ráadásul 500 GB felett kivárhatatlanul sok idő nem hiszem el hogy a Samsung ezt nem tudja normálisabra megcsinálni amikor minden más dlna szerver képes rá.
Serviio szintű de nem java függő dlna szervert találtam másikat is és ez is ingyenes : http://www.tvmobili.com/ . Hátha valamelyikbe bele kerül a folytatás támogatása . -
gyugyo79
addikt
válasz iMPeRi0R #8112 üzenetére
Vegyél inkább egy Sata dokkolót.Van olyan amin usb + esata is van egyszerű használni és ha van a gépeden esata akkor gyorsabban tudsz filmeket felmásolni a hdd-re.
Választék az van. -
gyugyo79
addikt
válasz iMPeRi0R #8115 üzenetére
Nekem még régebbi Freecom van olyat most nem láttam sehol készleten meg az még majdnem 2 szer ennyi volt 1TB -nál én nagyobb HDD-vel még nem próbáltam (csak 1 TB WD-im vannak) .De szerintem a 1.5 TB se lényeg. Nálam eddig mindennel működött TV, műholdvevő stb.. Az egész egyszerű mint a lejtő nekem van ilyen -em is még ezzel is működött minden HDD amit a tv-re vagy bármire rádugtam TV-vel még régi 40GB-os ide-s hdd-re vettem is fel kíváncsiságból.De ez azért hülyén néz ki a TV mellet .
Igen saját tápjuk van igazából az az árának a 3/4 -e ezeknek a kütyüknek.
Egyszerre csak vagy az usb vagy az esata részét tudom használni.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz bogarfull27 #8256 üzenetére
Mindig a nagyobbat kell venni.Én hamarabb áldoznák be extra tulajdonságokat mint media player, internet tv (100Hz -et nem) mint a képméretet ha az ár szabja meg a határt.Ha 2m -ről vagy távolabbról fogod nézni akkor a 40 -eset se éreznéd nagynak.
-
gyugyo79
addikt
Ha kifogtál egy hibás 37c650-est akkor hívass ki egy szerelőt.
Ne hagyd, hogy lerázzanak mert akkor az amit hallasz zúgást nem normális és szerintem több mint 11 decibel pld. hiába veszed fel 20-ra a háttér világítást amint sötét jelenet lesz zúgni fog ami még idegesítőbb mint amikor végig zúg .Láttam ilyet barátomnál és ő is belenyugodott volna, hogy ilyen én hívtam fel helyette a Samsungot és simán kiküldték a szerelőt aki miután látta miről is van szó hozott neki másik invertert és miután kicserélte neki megszűnt a zúgás ...
Pláne hogy 20-as háttérvilágítással a képe is idegesítően rossz.Nálam igaz, hogy 40-es de sötét szobában 4-en van a háttérvilágítás ... -
gyugyo79
addikt
Én annyit mondtam nekik, hogy tisztában vagyok vele, hogy hogy működik egy inverter, és hogy van hangja, de ez annál, hangosabb és a TV hibája köztudott (olvas nyugodtan utána az összes 37c650 az első szériából zúgott) és mivel másnál is javítani lehetett jöjjenek ki és csinálják meg.
A samsungos csajszi akivel beszéltem nem is szívózott a szervizes az először próbálkozott de mondtam neki, hogy szerintem őt azért fizeti a samsung, hogy kijöjjön megnézni és nem azért, hogy telefonba okoskodjon úgy, hogy nem is látja a hibát.
Aztán a szervizesnél már nem voltam ott amikor kiment de elmondás alapján tök korrekt volt azt mondta ez tényleg nem normális, megnézte milyen inverter kell a TV-be aztán 3-4 nap után vitte is és kicserélte (5-6hónapja volt ez) éppen tegnap ittam a haverral és rákérdeztem azóta se zúg a TV-je. -
gyugyo79
addikt
válasz 82Splinter #9204 üzenetére
Nem mindenhol egyforma.Mo. se és szerintem kint se(Svájcba szerintem nem tető antenás vételhez építették ki a rendszert mint nállunk ) .Nálam pld. egy pc-s tuner bot antenájával (2000ft) jön jól a dvb-t úgy,hogy az antenna a tv és a fal közé van rakva.4 házzal arréb meg havernál csak ha kiraktuk a teraszra akkor volt jó.Ha tudsz kérni kölcsön egy szoba antenát akkor egy próbát biztos megér.
-
gyugyo79
addikt
válasz Erzsébeti #9278 üzenetére
Nem gagyi, a tunerja.Annál a boxnál amit most jelenleg használ még jobb is.Szerintem ő a tv komplet szolgáltatását hasonlítja össze egy direkt erre kihegyezett beltérivel.Persze, hogy nem tud annyit mint egy dm 8000 vagy akár egy Coolstreem. De ha be van kapcsolva a pvr akkor a szolgáltatótól kapott sok boxnál jobb lessz vagy kb ugyan azt tudja mint azok viszont tényleg nem kell még egy eszközt üzemeltetni.(Mint ahogy a media lejátszója sincs olyan jó mint egy direkt erre kihegyezett külső lejátszó).Conax modult meg már lehet venni 8000 Ft-ért is(Használtat olcsóbban).
Nekem vannak satos boaxim és a htpc-be van dvb c tuner de ez nem a Samsung tv-re van kötve (UPC, Hello és Digi Kabel előfizetésem van) öszze tudom hasonlítani.Szerintem egyszerű felhasználónak bőven elég és jó az amit a tv tud.Mint ahogy rajtam kívül a családom többi tagjának 99% elég is a boxok + szolgáltatásait nem igazán használják.Sőt be se kapcsolják ha digi kábelon nézhető egy csatorna akkor a TV távirányítőjáig nyúlnak és kész. -
gyugyo79
addikt
Ezeknél a digitális eszközöknél a kép minőségét szerinted mennyiben befolyásolja a tuner?
Elárulom semmi köze, a kép feldolgozáshoz nincs.Veszi a jelet vagy nem veszi a jelet esetleg érzékenyebb az egyik mint a másik különböző dolgokra pld. nem megfelelő kábelezés stb. de dvb-c -n még olyan sincs minst dvb-s -n hogy valamit extrémebb értékekkel adnának.Ha jön jel de az kockásodik néha elmegy a kép és ugyan ekkor megnézed a jelinformáció bithiba arányát ami nem 0 ott bizony valami nincs rendbe a vétellel. Ha nem is dvb-c -re de t-re nagyon sokan használják főleg külföldön és mégse ezzel vannak tele a fórumok, hogy iszonyat rossz lenne a samsung tv-k tunerja.
Ha műszerrel megmértétek és nem nálad van a baj akkor garanciába ki kellet volna cserélniük a tv-det.Ha téged ez nem zavar, érdekel az a te bajod, viszont akit zavar ezt 3 évig megteheti és tudja is használni rendesen erre is a tvt nem az a megoldás, hogy akkor vesz egy külső boxot ha véletlenül kifogott egy hibás tunert. -
gyugyo79
addikt
válasz daniel2121 #9314 üzenetére
A UPC kábelon nagra kódolást használ és a kártya össze van párosítva a boxal.Még csak másik UPC-s boxban sem lehet használni. A T home kábelon nem párosítja a kártyát a boxhoz DE a satos boxok náluk is párosítva vannak a kártyával hiába használ conax kódolást ott is mint kábelon.A diginél meg csak az HBO-k vannak kódolva szintén nagra és azokat csak a saját boxukal lehet nézni minden mást kódolatlanul adnak és csak frekvencia szűrésel veszik le a + csomagokat a központi szekrényben.
Az lenne, a korrekt ha úgy lenne mint külföldön sok helyen, hogy oké hogy a vissza élések miatt párosítják a kártyákat de kint ezt megteszik ci+ modulokhoz és mindenki abban a saját normális eszközében használja amiben csak szeretné.A felhasználók nagy töbségének tényleg elég lenne a tv teljesen feleslegesen zúg még ott az amúgy elég rendesen lebutított szolgáltatótól rákényszeritett box. -
gyugyo79
addikt
válasz makaay2 #9331 üzenetére
1. Ne frissítsd hacsak késöbb nem érdekel a pvr stb + funkció (Amúgy se raktak semmi hasznosat a 2010-es 3005 firmhez képest az újakba csak letiltottak egy két funkció használhatóságát amit a szervíz menün- hotel modon keresztül be lehetett kapcsolni). Egyébként a pendrivera másolás előtt indítsd el a gépen az exe-t és a pendrivera csomagoltasd ki a fimwaret.
2. Router, sz.gép után dugtad ? Mert tudtommal a diginél pppoe protokol ismerete fn. és jelszó kell a kapcsolódáshoz amit a tv nem tud. -
gyugyo79
addikt
Az smb mountot és a külső hálozatos hdd felcsatolását felvételre szüntették meg a 3005 után.Lehet frissítgetni mindig amikor kiadják az új firmwaret de bármikor benne van hogy ezt is kiveszik.Javítgatni meg ritkán szoktak olyat amivel Mo. -on jobb lesz mert a Svéd epg kezelés javítása pld nekünk nem sok pluszt ad.
-
gyugyo79
addikt
válasz makaay2 #9348 üzenetére
Gondolom úgyis van 1 számítógéped is amihez az internet előfizetésed volt.Ha veszel egy routert akkor nem kell a kábelt dugdosnod mert ha lekezelné a tv se menne egyszerre a 2 és egy egyszerű tplink-et pld. már megkapsz 4000Ft-ért.A router "be loginol" és elosztja a netet.
Ha van 2 hálókártya a gépedbe akkor azon keresztül is működik de akkor be kell kapcsolnii a géped, hogy a TV-n legyen internet.[ Szerkesztve ]
-
-
gyugyo79
addikt
Ha egy kábelon akarod levinni a TV-ig a tetőről és csak ott szétválasztani arra is van megoldás (közösítő) vagy nem akarod a dvb-t -és C -t dugdosni akkor egy ilyen pld. C -s samsunghoz csak olyat vegyél amit manuálisan kell kapcsolni mert 12v -ot nem ad ki így az autómata kapcsolók kilőve.
-
gyugyo79
addikt
Tudom, hogy ad mivel akkor azon felül, hogy nem működne nem tudna a V és a H polár közt váltani a fej de ennek ellenére simán lehet a DVB-S és a T -t közösíteni csak lent szét kell választani.Szerintem a t/c külön van az s -től.Ezért is írtam, hogy a dvb-t és c közösítőnél nem tud a TV RF-en áramot adni az aktív antennáknak mint a beltérik .Így azoknál ha átkapcsolunk dvb-t re az átkapcsolja a közösítőt nem kell manuálisan kapcsolgatni.
De mint írtam le lehet hozni 1 kábelon a tetőről a 2 külön antenna jelét.Sőt utána még a dvb-t össze lehet vonni a kábel tv-vel is.Analóg kábelnél ha nem jön semmi a dvb -t sávján akkor a kapcsolós se kell simán megy egyszerre a kettő . -
gyugyo79
addikt
Gondold vlégig.Miért kéne kapcsolnia mikor más frekvencia tartományban van az s és a t símán elmegy ugyan azon a kábelen és nem zavarják egymást.Nem csinál mást csak ami a fenti közösítő összerak azt lent az elosztó bizonyos frekinél szétválaszt. Mint ahogy a dvb- t és a c is "elmyegy" egy kábelon csak ott eshet ugyan arra a frekvenciára is a kettő ezért kellhet a kapcsoló.
De van olyan szolgáltató akinél pld. símán megy az analóg tv és a dvb-t is egyszerre mert alacsonyabb frekiket használják mint amin a dvb-t ad .
Abban igazad van, hogy olcsóbb a + kábel ha lehetőség van rá de ha nincs + asszony megölne mert csak olyan módszerrel lehetne a + kábelt behúzni mivel anno csak a satnak vagy csak a tető antennánek lett megcsinálva a kábelezés ott ez egy teljesen kultúrált megoldás amit a házi sárkányok is elfogadna és elég minimális az árkülönbség ha minőségi kábellel számolok.. -
gyugyo79
addikt
válasz makaay2 #9419 üzenetére
Nem.
HA a gépedbe 2 hálókártya van akkor 1-ikbe bemegy a Digi nete a másikba a TV től az utp vagy az mehet swichbe és gépedből is 1 utp a swichbe és ha a gépen engeded az internet megosztását és a swichbe dugott eszközökön jól állítod be a hálózatot akkor működik (de ehhez ugye minek a swich). -
gyugyo79
addikt
válasz szjoco59 #9684 üzenetére
Olvasd el amit 1 el előtted írtak.Csak abban az 1 beltériben működik a kártyád és beltérid is csak azzal a kártyával működik.
A. Megoldás :
Hívd fel a T-t és kérj hdmi -s boxot.Ha nem akarják cserélni simán akkor akkor volt egy olyan megoldás (most nem tudom van e még), hogy kérni kellet a hd csomagot hűség nélkül és 1 hónap után lemondani a hdmi-s boxot ahhoz automatikusan adják/cserélik de lemondás után már nem mennek ki vissza cserélni.
B. Megoldás:
UPC -nél és a Hello -nál is van csak kártyás előfizetésre lehetősége ami mellé olyan boxot veszel amilyet csak akarsz (Csak arra figyelj, hogy kezelje a kártyát amit adnak vagy legyen modul fogadója (UPC irdeto/cryptoworks/ Hello conax kártyát ad)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest