Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika80
aktív tag
válasz #54715584 #650 üzenetére
Huu good question Nem nagyon ertek hozza, de elvileg lehet frissiteni ahogy olvasgattam. Nallam az a baj, hogy fogalmam sincsen, hogyan tudnam frissiteni. Az igazsag az, hogy nem is tudom, hol talalom a gepen a routert, ehhez semmi telepito cd meg ilyesmi nem volt. De nagyon lama vagyok router ugyekben, soha nem hasznaltam
-
törölt tag
sziasztok, nekem di-604 F verzió van, de firmwaret nem talalok hozzá, google és a gyártó oldala cserbenhagyott tud vki segíteni?
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Van egy kis gondom a D-Link dl-701es routeremmel(tudom ős darab.. ):
Néha magától megszakítja a netkapolatot mind3 rákötött gépen, nem jöttem még rá h miért.Ilyenkor csak a tápból kihúzás segít Így van bekötve: kábelmodem-router-8port switch és nat-ot használok vele.Az fw verziója elég régi ezért gondoltam h frissítem de sajna nem kaptam hozzá soros kábelt.
Csak azon a porton keresztül lehet frissíteni, sima utp kábeles kapcsolaton keresztül nem?
A leírásából az derül ki h nem, de hátha létezik rá valami módszer^^
Van egy soros kábelem de az anya/anya típusú és nekem anya/apa kéne, nem lehet a kábelt valahogy átforrasztani vagy rákötni mondjuk a csatlakozó leszerelésével?
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz attika80 #656 üzenetére
Sztem nagy butaság ezt a D-Link-nek felróni.. elképzelhető hogy a felhasználó tudatlansága és/vagy hozzánemértése okozza a problémát...könnyen megeshet hogy veszel egy másik routert és azzal pont ugyanez a problémád lesz.. de jó lenne ha nyilatkozna valaki aki tapasztalt router témában..
-
Wourth
csendes tag
Hogyan lehet lekérdezni egy router helyi hálózat felöli ip címét (elállították, nem emlékeznek rá és a reset nem törli)?
-
Lortech
addikt
Pl DHCP-n ip-t kérsz tőle, így berakja magát DNS-nek és átjárónak. Ha nincs dhcp engedélyezve, akkor elég problémás, lehet hogy el sem éred az alhálózatból ip beállításoktól függően.
Resetnek viszont ki kell törölnie, ha jól csináltad! (legalább 10-15másodpercig kell nyomni folyamatosan általában).
Egyébként meg lehetne trükközni. Például izzítanál egy csomagszűrőt, majd egy ping broadcastet küldenél, ha a subneteden van a router, akkor érkezne egy válasz, amiben benne van a router mac addresse, aztán az ARP táblába tennél egy bejegyzést, amivel hozzárendelnéd egy tetszőleges (az alhálózaton) címhez a router mac addressét, ezután küldenél egy pinget erre a címre, ő meg küldene egy csomagot a rendes ip címével. De ha ezt meg tudnád csinálni, akkor nem kérdezted volna valószínűleg.Thank you to god for making me an atheist
-
-FreaK-
veterán
Keresgéltem tovább a neten és találtam valami olyasmit hogy eza router csak 128 portot képes egyszerre kezelni ezért okozhajta azt a problémát hogy ha megy egy torrent klien meg mondujuk msn egyszerre akkor már nem megy a net(merthogy ilyen problémám is akadt ma).Sztem nagy baromság de kb ezt okozná sztem ha ez igaz lenne.Rohadt fw frissítést kéne már megoldani
-
Achat10
csendes tag
Hi!
Egy Edimax BR-6104K routert üzemeltem be. Minden szép és jó, de a sávszélem drasztikusan csökkent 2048-ról kb. 6-700-ra. Esetleg meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet a gond?
Köszönettel
[Szerkesztve] -
girnyau
tag
Sziasztok!
A problémám az volna, hogy vettem egy edimax br-6104k-s routert és ez egy eurowebes adsl modemra van rákötve és ha gamespy-al akarok mohaa szerverre csatlakozni nem tudok. Látja az összes szervert, de nem látja a nevüket és nincs válaszidejük se. Viszont látja hány ember van a szerveren. Ilyenkor mi lehet a gond. Próbáltam All seeing eye-el is az meg 999-es pinget lát és mostanába már azt sem. Nem tudom mi lehet a baj. Nem nagyon értek a routerekhez, de a NAT engedélyezve van és ennyi. Ja és még az is gond, ha az egyik gépen elindítom a dc++-ot a másik gépen már alig lehet netezni úgy belassúl.
Remélem érthető voltam. Várom segítségeteket.
Előre is köszi!
Sziasztok! -
Garf.
tag
Erre valaki tud válaszolni? Ez egy D-Link DI-524 vezeték nélküli router [link]
-
SaNyEe
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a mai napon bekötöttek hozzánk egy UPC-s chello standard internyetworkot és el szeretném osztani egy MSI RG54SE routerel ami ehhez nemnagyon akar aszisztálni.
Beállítom a PPPoE kapcsolatot, felhasználónevet jelszót, majd a gépem MAC addressét is beállítom, hogy klónozza és nincs net
Aztán a statusba észrevettem, hogy nem csatlakozott a modemhez, (disconnected to WAN) és ez nem is változik bármit is csináljak vele
A DHCP servert is beállítottam szal nem értem mi a baj :S
Most modemről írok közvetlen, így semmi gondja nincs, simán megy a net
[Szerkesztve]-- end of transmission --
-
Gergello
addikt
Hi!
dlink di 604 es routerem van, ezzel van megosztva a net 2 gép között.
itt egy gép a beállításokról:[link]
a probléma:
nem tudok felemenni az ilyen oldalakra [L] http://guenex.no-ip.org:8080/[/L]
nem tudok wow szervezhez csatlakozni(csak ha kikötöm a routert a rendszeből)
mit állítsak át,hogy jó legyen?
eddig ezt csináltam magamtól, de nem segített rajta:[link]
win tűzfal kikapcsolva
MOD:
router tűzfal beállításai(szerintem itt a bibi): [link]
[Szerkesztve] -
Tsabee
csendes tag
Lenne egy kérdésem,mert elég láma vagyok a témában.
2 gép megy a netre: 1 asztali kábelen csatlkozik a routerhez (D-Link 524) és egy notebook ami wirlessen keresztül.
A gondom,ha wirlessen keresztül netezem akkor folyamatosan szakad a netem.Kiszámíthatatlanul van,hogy megy 2 órát és semmi,de van hogy 15-20 percenként.Ezek a szakadások csak egy pillanatra történnek és azonnal megy tovább.A jelerősség folyamatosan kiváló (3m-re ülök tőle) és a gép sem jelez,hogy újracsatlakozott,tehát a routerrel folyamatosan kapcsolatban van csak a netet veszti el.
Ha csak böngésznék szinte észre sem venném de sokat pókerezem online és ott azonnal észreveszem,mert szükség van az állandó kapcsolatra.Baromi bosszantó és fogalmam sincs mi okozhatja még az is lehet,hogy a routeremmel van gond,de nem akarom addig visszavinni amíg nem szürök ki más problémát.
Ha kábellel kötöm össze a notit is akkor szintén nincs gond csak ez a wirless cucc a gáz.
Elvileg a wlan kártyával nem lehet gond mert máshol ezt nem vettem észre.
Ha egyszerre megy a két gép akkor is csak a notinál szakad meg a kapcsolat.
Be van állitva wpa psk háló kulcs,csatornát is váltottam hátha bezavar valami, valamint maxra van állitva az idő ,hogy új IP-t osszon ki a srác.
Várnám az ötleteket és lehetőleg érthetően írjatok,mert ez a max amit értek hozzá
Előre is thx! -
Amper
tag
-
GrUel
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problemam, hogy miota uj modemet kaptam, mer savszel bovites miatt kellett ugye.. router random ledobal... itt van egy reszlet a logbol:
Oct/03/2006 07:25:24 PPPoE line connected
Oct/03/2006 08:37:52 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Oct/03/2006 08:37:52 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Oct/03/2006 08:39:17 Manual Dialup Try to establish PPPoE line
Oct/03/2006 08:39:17 PPPoE line connected
Oct/03/2006 08:50:23 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Oct/03/2006 08:50:23 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Oct/03/2006 08:51:08 Manual Dialup Try to establish PPPoE line
Oct/03/2006 08:51:08 PPPoE line connected
router nelkul minden vidam, sajnos firmware nincsen hozza, a router: TOPCOM BR 604 es.
Ha valakinek van vmi otlete szoljon ... -
bonita182hu
csendes tag
Sziasztok!!
Volna egy hatalmas problémám,leírom hátha tudtok segíteni. igazából nem sokat konyítok az ilyen hálózati dolgokhoz,de a lényeget megírom. szoval van nekünk egy smc routerünk meg hozzá egy usb izé is. tegnap vettem egy toshiba satellite a110-110 notebookot. probáltunk csatlakozni ehhez a routerhez de nem sikerült. aztán ujra pakoltuk a windowst. egy másik routerrel kivállóan működött, de ezzel az smc-vel még mindig nem hajlando. látszolag csatlakozik hozzá,de nem indul el semmi, se explorer semmi. ha a router usb vevőjét(vagy milyét...?)csatlakoztatom a notebookhoz akkor minden jo,de ha a gép wirelessét probálom aktiválni akkor nem műkszik. a vicc hogy más notebookok meg müködnek ezzel a routerral is... van vmi ötletetek? előre is köszi a válaszokat!
üdvmse
-
supesz
aktív tag
Hali
Van egy németnyelvű rúterem. Azaz a menüje német. Hogyan tudok belőle angolt varázsolni? Akár a förmver frissítés is szóbajöhet...A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
supesz
aktív tag
Esetleg UP!
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Krinya
tag
Sziasztok, felhozom kicsit a topicot
Tanácsra lenne szükségem.
Olvasgattam a topicot, volt is hasonló probléma, de a megoldás valahogy elmaradt.
Van egy SMC WBR14T-G routerem.
Naponta kifagy, web, ftp meghal, többi port kommunikál.
Általában két gép lóg rajta, fix IP-vel, szolgáltató által adott DNS beállításokkal.
A routeren a legfrissebb firmware van fenn.
Nem tudok már mit kitalálni... help!
Köszönöm előre is a segítséget!Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Krinya
tag
-
htoms
tag
kábel nemhiszem. Nekem még most is egy vbr7004 router kapcsolódik netre és ehhez a többi eszköz mint pl az asus router, egy kliens gép stb. Nah ez is néha kiakad, de max havonta 1-2 alkalom. Ennyit még elviselek mert lassan ugyis nyugdijba vonultatom. Ez még a legelső szériás darab Akkor szokott kifagyni, ha pl ujrainditom es rögtön csatlakozni akarok rá, vagy egyszerre basztatom a DHCP-t 4 gépről mert elcseszek valamit, és ugye ő a fő DHCP szerver a hálózatban. A többi eszközön kivan kapcsolva.
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy X-Micro WLAN 11g 54Mbps Broadband Routerem (XWL-11GRIX) ami ha működik akkor remekül teszi ezt, viszont 30 -60 percenként leáll, és ilyenkor csak az segít, ha kihúzom a tápot és kb. 10 mp múlva visszadugom. A leállásokban nem fedeztem fel logikát, akkor is leáll, ha éppen használom a kapcsolatot, és akkor is, ha nem. A hozzá kötött 3 gépből kettőn XP Pro fut a harmadikon Vista (5840-es build), de eddig ezzel se volt gond, csak kb. az utolsó 1 hétben kapott rá erre a routerem. A probléma elhanyagolható mértékben mindíg is fennállt, de a havi egyszeri leállást tudtam tolerálni. Azóta annyi történt, hogy a kezelőfelületéről visszaállítottam a gyári beállításokat, beállítottam az internetkapcsolatomat (ami egy állandó kapcsolat) és forwardoltam 2 portot. Ez kb. másfél hete volt, és azóta gyakoribb a leállás (már amikor állítgattam be az értékeket akkor is voltak ilyen gondok). Tudomásom szerint a legfrissebb firmware van rajta (VT20P7).
Mitől lehet a leállás? És hogyan lehet ezt megoldani anélkül, hogy routert kéne cserálni?
U.I.: Ha mégis routert kell venni, akkkor milyen márkát ajánlotok? -
DANC∑R @ DnR
csendes tag
Hello!
Meg tudja vki hogy lehet megtudni azt, hogy egyes programok mely portokat használják?
elöre is thnxSoldier of Cs 1.6 !
-
Noxy
veterán
válasz DANC∑R @ DnR #688 üzenetére
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
ezekiel
aktív tag
ziasztok!
Edimax br-6204wg pici hiba
Csak annyi gondom van ezzel a routerrel hogy mikor lejár a 24 óra és szakítja a netet a szolgáltató, nem képes magátol visszacsatizni a router, csak manuálisan! nem tudom miért vagy mitől! vagy leeht hogy visszacsatizik de nem küldi a windowsoknak tovább a netet! Nem tudom mitől lehet! De télleg csak akkor van ez mikor lejár a 24 óra! amugy semmi más gond nincs vele gyönyörűen megy
Na fejlemények! rámentem a manuális csatlakozásra! lecsatlakozni lecsatlakozott! de fel nem!
Azt ujra beírtam neki a jelszót meg a felhasználó nevet és utánna simán ment a felcsatizás is!
pedig ami benn volt elzöleg az is jól bevolt írva!
Segítségeteket kérném!
[Szerkesztve] -
ezekiel
aktív tag
Manuálisan tudok csatizni ujra! de a folyamatos üzemben a router maga nem tud!
-
Shadar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Surecom EP-4504 routerem, kábeles internetet oszt meg 3 PC között. Az vele a probléma, hogy mióta v2.5-ről v2.63-ra frissítettem, pár perc után a routerrel nem megy a net. Sőt, még a routert sem tudom elérni böngészőből, csak ha áramtalanítom és visszadugom. Ekkor 2 percig minden OK, aztán újból eltűnik. Régebben csak annyit csinált, hogy néha elment a net, a routerrel tudtam kommunikálni, aztán mikor úgy gondolta visszajött a net. Aztán visszafrissítettem v2.5-re de a probléma megmaradt. Visszaállítottam a gyári beállításokat, reseteltem a routert, de a hiba továbbra is fennáll. Na erre varrjatok gombot! -
kuszika
csendes tag
Nekem szintén SMC WBR14T-G -m van, ráadásúl a 2. szériából. Elvileg az első széria 1.15-ös firmware-ja (Vagy 1.17) -es hibátlan ilyen tekintettben, viszont a 2-es széria 2.03v -as firmwareja még mindig olyan hibás mind a franc.
Írtam az SMC supportjára ~1 hete. Még nem válaszoltak, de szerencsére nekem egyik gép mindig megy így legrosszabb esetben mint AP használom a routerem és ez a gép NATol, mert a TCP kapcsolatok fenntartásával van neki egy icipici problémája... -
danylandster
csendes tag
Lenne egy problémám próbáltam utána nézni de nem nagyon találtam lécci írjátok le mert nagyon nem értem! Az a problémám hogy a torrentes progim (Azureus) amióta beraktam egy routert nem mükszik rendesen. Alul a progiban lehet látni ilyen kis lámpákat amik a tűzfalat meg a natot mutatják. Amióta bekötöttem a routert azóta van így. Mit tegyek?
-
danylandster
csendes tag
Szóval annyi hogy nem tud kapcsólodni egytlen porthoz sem nat hibát ír
-
rdi
veterán
válasz danylandster #694 üzenetére
port forward
erre keress rá
kell majd hozzá egys fix ip is.Fej! Tor! Potroh!
-
Lackó86
tag
Hali minden hozzáértő!
Tudna nekem segíteni valaki? H hogyna lehet beállítani a Routerem... már próbálta már is de még ez idáig nem sikerült!---
SMC WBR14T-G EU 108 Mbit Wireless Router erről a szerkezetről van szó!
mit és hogyan hol kell csinálni ADSL netem van... erről az asztali gépről csak tárcsázva tudok menni a netre .a wifin keresztül meg már nem is tudok ... a notival
szval azt kellene h mindkét gépről tudnék netezni (vagy akár többről is). EGYSZERRE! már holnap lesz egy hete h megvan a cucc! elvileg mennie kellene csak nekem nem megy. ment..
akinek ilyen routere van vagy érti és tudja mit és hogyan kell csinálni... mindent beleértve az kérem írjon! ide vagy a mailemre! nagyon fontos lenne most már.. ferrari1986_5c@freemail.hu ide is küldhetitek bátran! Előre is köszi!
ezt a szöveget több helyen is láthatjátok! ezért bocsi! rem minéál többen írtok és megoldódik a problémám! bye Lackó!...jambi
-
Gyuzi
tag
az mitől van hogy az egiyk gépen müxik a net a másikon pedig nem? routerel van megosztva eddig működött rendesen:S csak én nem igazán értek hozzá
előre is köösz a segítségetJézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?
-
shev7
veterán
hat a legjobb ha eloveszed a router kezikonyvet, es koveted lepesrol lepesre az adsl kapcsolat beallitasat. Biztos van benne quick setup, nem nagyon lehet elrontani.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest