Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
Reggel arra ébredtem, hogy a legalább két éve a Revolut-ról a Microsoftnak fizetett 539Ft-os havidíjat elutasította "csalás megelőzése érdekében". Az utóbbi időben már kétszer is volt hasonló, nem tudom mire fel ez a nagy kártyatiltogatás mostanában. Van másnak is hasonló tapasztalata?
A másik, hogy eltűnt az automatikus felöltés lehetősége amikor az OTP lecserélte a lejáró kártyámat (én meg nyilván lecseréltem az adatokat Revolutnál). Ezt sem tudom mire vélni. -
kulu22
aktív tag
Ebben reménykedem én is. Mindenesetre most az összes Revolut-ra mutató havidíjas előfizetésemet átvittem a Wise-ra. Nem szeretnék azzal bohóckodni, hogy találomra letiltott kártya miatt futom a köröket pluszban. Egyre inkább csalódás a szolgáltatás, az elején még nagyon tetszett, de állandóan variálnak, időnként összekutyulják az appot (pedig milyen letisztult volt az induláskor). Nagyon jó lehetne ez az egész, de egyre óvatosabb vagyok vele...
-
kulu22
aktív tag
válasz MasterMark #30618 üzenetére
Én is rendszeresen használom, online szinte mindenre ami nem Ft-os. Egyébként is több előfizetés (Spotify, Netflix, Plex, Microsoft, domain szolgáltatás stb.) onnan ment eddig (ma reggelig) már régóta. Ezért is fura, hogy megakasztották, ráadásul egy ilyet ami már régóta élő, miközben egyébként is rendszeresen elköltök viszonylag nagy összeget róla havonta, tehát semmi szokatlan dolog nem történt a használat során. A gondom az vele, hogy ugyan az appban egy mozdulat visszállítani a letiltott kártyát, de a szolgáltatónál a visszautasított fizetés miatt nem feltétlenül ilyen egyszerű a helyzet. Aztán ezek után ki tudja mikor jut eszükbe megint "megvédeni" engem.
Na mindegy, nem akarom magamat ismételgetni, mindössze érdekelt, hogy ez valami új módi vagy csak rám pikkel valamiért.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz Williamgrant #30906 üzenetére
Egy ideje nekem a Paypal azt játssza, hogy visszaáll a kártyakibocsátó váltásról a PayPal-ra. Állandóan állítgatnom kell, nem jegyzi meg.
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz leslie.hun #30993 üzenetére
Csereként? Mert tavasszal az egyébként 2024-ben lejáró virtuális kártyámat csak úgy lecserélték nagyobb biztonságra hivatkozva, írhattam át mindenhol ahol azt adtam meg.
Majd egy hónapja egy egyébként már több éve fizetett 539Ft-os előfizetésemet blokkolták az új szuperbiztonságos virtuális kártyáról, hogy "megelőzzék a csalást". Akkor telt be a pohár, átállítottam mindent Wise-ra (egy csomó előfizetésem a Revo-ról ment, de ezt már elpanaszoltam itt egyszer), a Revoluttal pedig kizárólag alkalmi online vásárlásokat csinálok azóta ill. a GarminPay-ben van még beállítva a fizikai, hogy az órámmal tudjak fizetni (mellette a Wise is).
Nem értem miért kell ez az állandó variálás az utalásokkal, szolgáltatásokkal, kártyákkal stb. -
kulu22
aktív tag
válasz Williamgrant #31002 üzenetére
Van. Mondjuk nem ennyire jó feltételekkel. "Kapj 15e Ft értékű jutalmat minden 3 barátod után aki legalább 60eFt értékben utal. Adunk nekik egy ingyenes utalást 150eFt összegig".
De hogy mi az ajándék, nem tudom. Lehet hogy jóváírás, lehet, hogy plüss csillámpóni díszdobozban. Igazság szerint nem foglalkoztam a dologgal. -
kulu22
aktív tag
válasz dkekesi #31440 üzenetére
Még a "rendes" magyar bank sem kér semmiféle ilyen infót ha csak egy sima folyószámlát nyitsz, szerintem abszurd amit akarnak. Nyilván arra kíváncsiak az esetedben, hogy legális forrásból származik-e a harmadik személytől (jelen esetben a feleségedtől) kapott pénz.
Egy ideje már én is csak pár ezer Ft-ot tartok náluk, régebben nagyon sokat költöttem a kártyájukkal, de kiszámíthatatlanok.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz bigdady #31450 üzenetére
Tőlem sosem kért a bankom munkáltatói igazolást. Vegyük észre azt is, hogy nagyságrendi különbség van az összegeknél. Magánszemély, nem cég és vélhetően nem milliókat mozgat dkekesi fórumtárs. Azt ugyan nem tudom, hogy esetünkben mióta működött ez a rendszer, de a leírás alapján már egy ideje eként használta a Revolut számlát. Értem én hogy - nagyon helyesen - szűrni próbálják a pénzmosást, de ha emberi az ellenőrzés, akkor aránytalan, ha pedig gépi, akkor borzalmasan rossz az algoritmus. Nekem egy évek óta onnan fizetett Microsoft OneDrive előfizetést (~500Ft) blokkoltak tavasszal, hogy "megelőzzék a csalást". Azzal a lendülettel költöztettem el minden előfizetésemet onnan. Ha nem következetes amit csinálnak, részemről megszűnik a bizalom, egy normál bank ilyet nem csinál, mint ahogy csak indokolt esetben él az általad felsorolt jogszabályokban biztosított lehetőséggel.
Persze a megoldás egyszerű, nem kell a Revolutot használni. Személy szerint én semmiképpen nem utaltatnám oda (vagy bármely más, hasonló fintech céghez) a fizetésemet, de ez már egyéni gusztus kérdése.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz bigdady #31516 üzenetére
A házassági anyakönyvi kivonatot bekérték, ezzel szerintem a forrás igazolva van. Ennyi erővel a munkáltató bevételeit igazoló dokumentumokra is igényt tarthatnak, hiszen azt sem lehet tudni, hogy ott nem pénzmosás folyik-e.
Na mindegy, parttalan vita. Nyilván szűrjék amit szűrniük kell (vagy akarnak), de nekem kissé szürreális a dolog. -
kulu22
aktív tag
válasz Brandynew #31548 üzenetére
Nyilván mindenki saját belátása szerint takarékoskodik, személy szerint én az óvatosabb fajtából való vagyok.
Jelenleg kb. 15millió ügyfél van, több mint 4,5 milliárd GBP betéttel. Viszont a háttérben lévő bankokat nem tudom, hogy érdekli-e az, hogy az nem a Revo saját pénze, maximum az, hogy a saját betétállománya csökken ha kiutalják. Attól, hogy botrány van belőle, még bukta a pénz, az már eső után köpönyeg. Amúgy a Revolut még mindig (egyre jobban) veszteséges: [link]
De mondom, nem vagyok az a kockáztató típus. -
kulu22
aktív tag
válasz Williamgrant #31558 üzenetére
Igen, hálózatépítés megy. A kérdés számomra az, hogy egyrészt záros időn belül rentábilissá tudják-e tenni a fizetős szegmenssel jelentős ügyfélveszteség - egyetértve veled, az ingyenesek lemorzsolódása - nélkül, másfelől rossz tendencia, hogy szolgáltatási portfólió ilyen mértékű szélesítése mellett sem tudott javítani az eredményein, sőt. Mindemellett nyilván a befektetők sem tolnának bele újból és újból plusz tőkét ha nem látnak benne továbbra is lehetőséget, de azért az ő türelmük is véges.
Ami a saját véleményemet illeti, egyfelől ahhoz kicsi volt a pénzmozgás hogy fizetős csomagra váltsak és megérje, tehát ez részemről valószínűleg nem is fog bekövetkezni, normál bankszámlaként eszemben sincs használni és 0 toleranciával kezelném az ad-hoc letiltogatós és adatbekérős akcióikat egy havidíjas konstrukcióban. Aztán lehet, hogy az idő rámcáfol és tényleg ez a jövő, akkor majd én is átállok a sötét oldalra[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz Nandivagyok #31965 üzenetére
Nyilván nem lenne érdeke adatvédelmi szempontból sem a Revolutnak bármilyen, az aktuális tranzakción felüli adatot kiadnia. Ettől függetlenül bármi amit begyűjthető, azt be is fogja a nagytesó. De ez szerintem a többinél is így van.
Szóval szerintem csak a Gpay-el végzett vásárlásokhoz fér hozzá.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
Épp most kaptam egy értesítést (és email-t), hogy le kell cserélni a fizikai kártyámat. Erről tud valaki, hogy mi az oka?
"Keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb kártyás fizetési élményt nyújtsunk neked, ezért néhány változást eszközöltünk a háttérben. Annak érdekében, hogy te is használni tudd a frissítésekkel járó előnyöket, mostantól a felsorolt kártyák mindegyike helyett rendelhetsz egy ingyenes cserekártyát"[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
Az új VISA cserekártya nem működik a GarminPay-el, ha valakit érint a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Metal topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kupon kunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest