Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
freelancer68
üzenetére
Átfutottam. Újdonság nem volt benne, aki követi az itteni fórumokat.
Tévedést tartalmaz és szerintem vicc, hogy nem tudták azonos időpillanatban (percen belül legalább) lekérni az árfolyamokat, így az összehasonlítás 3-6 perc eltéréssel történt.
-
Fifi
őstag
válasz
spider23
üzenetére
Diákmunka miatt nem kell saját számla, megadhatod a tiedet is, aztán majd családon belül "elszámoltok" (feltöltöd a Revolut számlájára, értékapapírt veszel neki a MÁK számláján, odaadod KP vagy a saját befektetéseiddel együtt kezeled és excelben küldöd havonta a kimutatást a pénzéről stb.)
Nekem is van egy - még pár hónapig - 17 éves lányom és évek óta így járunk el. Felesleges pénzkidobás szerintem egy gyereknek külön bankszámla, amivel a lányom is egyetértett.
Elég lesz akkor számlát nyitni, ha már elkezdi az egyetemet, mert ott kikerülhetetlen lesz. -
Fifi
őstag
Csak pár hozzászólással előbb volt erről szó:
"az is használható váltásra, viszont csak market orderrel..." -
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
válasz
Pharaoh
üzenetére
Utoljára előtted ~1 hete ott a válasz.
-
Fifi
őstag
"nekem több "fejfájást" okozott az, hogy minden pénteken délelőtt meg kellett saccolnom, hogy mennyi pénz kell a hétvégére (építkezés, stb.)"Erre reagáltam. A HK erre pont jó, értő kezekben meg több mindenre ...
De itt befejeztem, mert már nagyon messzire mentünk a topic témájától. -
Fifi
őstag
válasz
emcee825
üzenetére
Néhány 100eFt-nál többet nem parkoltatok ilyen helyen ritka kivételektől eltekintve, annál nagyobb a hozaméhségem.
A likviditást néhány milliós HK keret szépen megoldja.
Szerintem aki akar, az ma már ingyen utal. Az ilyen bankszámlacsomagok már nem csak a relatív magas jövedelműek kiváltsága.
-
Fifi
őstag
válasz
emcee825
üzenetére
HUF esetében akkor már inkább Cetelem takarékszámla: ott is 7%-os éves kamat, de a NAV-val sem kell bohóckodnod, mert automatikusan levonják és fizetik helyetted az SZJA-t és SZOCHO-t.
-
Fifi
őstag
válasz
Szbtms
üzenetére
Androidon is átváltható a nyelv.
Szerk:
Most kipróbáltam a Revolut alkalmazásban a nyelv átállítását és az alkalmazásból kilépve tapasztaltam, hogy az egész rendszer nyelvét is átállította a kiválasztott nyelvre. Gondolom ennek nem így kellene működnie.
#46639 kress: Szerintem ez samsung feature. Emlékszem 20 éve amikor ezt mutattam egy windowst használó ismerősnek, hogy unix/linux alatt ez természetes, nézett nagyokat.
-
Fifi
őstag
válasz
sambenez
üzenetére
Megfelelő számlacsomagot kell választani. Például ezt.
Helyi fórum összefoglalója is hasznos tud lenni. -
Fifi
őstag
válasz
California1
üzenetére
Most nem néztem meg az összefoglalót, ahogyan látom te sem, de google is megmondta:
https://www.revolut.com/currency-converter/
Tudom tudom, de itt klickelni kell még, mert neked nem ez a deviza kell.
HUF -> EUR:
https://www.revolut.com/currency-converter/convert-huf-to-eur-exchange-rate/ -
Fifi
őstag
válasz
California1
üzenetére
Röviden:
tudod használni "direktben", de válthatsz is át előre, főleg ha hétvégén használnád.Hosszabban: összefoglaló
-
Fifi
őstag
válasz
cucuska79
üzenetére
Mielőtt minden nap délben megkérdeznéd.
Revolut <18 általános szerződési feltételei
Csomagok összehasonlításaStandard csomagban:
- csak egy <18 számlád lehet
- nincs társszülő
- kártyakézbesítési díjat számítanak fel -
Fifi
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
"Raadasul par napja en is kaptam egy keretlen SMS-t, de abban csak annyi volt, h "Here's your verification code: xxxxxx", szoval fogalmam nincs, mihez kerhettek le."
Most vasárnap reggel (2023.05.07. 08:20-kor) én is kaptam egy ilyen SMS-t, de az a Curve által használt telefonszámról jött, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hisz a Curve-nél ez simán "beleférhet". Lehet mégis kellene?

Telefonomon Android fut, a számítógépeimen meg Debian Linux ... -
Fifi
őstag
Na a web.archive.org lementette ezt a revolut blog oldalt.
-
Fifi
őstag
válasz
Szbtms
üzenetére
Ezzel csak egy gond van, hogy az ilyen feltöltésnek van limitje.
Nem találom, de a revolut blogon volt leírás, hogy ennek az összege max £250 lehet és chates érdeklődésemre anno a support azt írta, hogy ez heti rolling limit.
Ha ezt nem haladja meg a szóban forgó összeg, akkor egyszerű és költséghatékony megoldás lehet, ha a küldő félnek van bankkártyája, mely online vásárlásra alkalmas.
#42963 s7evcsenko: Akkor ott valami félrement, mert annak szinte azonnal látszódnia kell, ha a te meghívó linkeden megadta a telefonszámát.
-
Fifi
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Az általad linkelt díjjegyzék elején ez szerepel:
"A számlához kapcsolódó, de itt fel nem sorolt egyéb szolgáltatások igénybevételéért további díjak
számíthatóak fel. Teljes körű tájékoztatás itt található:
- Raiffeisen bankszámla, elektronikus szolgáltatások Kondíciós Lista, valamint a Raiffeisen
OKOSkártya, Bank-, és Hitelkártya Kondíciós Lista, Pénztári és csekk tranzakciók Kondíciós
lista, Fedezetlen Hitelek Kondíciós lista dokumentumokban,"A Pénztári és csekk tranzakciók Kondíciós lista első oldalán:

Tehát €-t EUR számlára csak bankjegyben lehet befizetni és ingyen, € érmét pedig sehogy.
-
Fifi
őstag
Nemrég olvastam, hogy többen küzdöttek revolutból ex BB-s számlára HUF utalással, de hibás SWIFT hibaüzenet miatt nem valósult meg a tranzakció. Ez azóta megoldódott?
Most sógorom futott bele hasonlóba, csak fordított a gond
Sopron bankos számlája volt, mely beolvadt a Magnet Bankba. A HUF utalásnál a revolutban már a Magnet Bank SWIFT-je van - ami kézzel át nem írható - de mégis hibás SWIFT-tel hajtja el.Persze a live agent a hibajegy felvételén túl csak továbbítani tudja egy háttércsapatnak, akiktől majd várható a probléma megoldása.
-
Fifi
őstag
Rengeted dolgot ki lehet fizetni online (telefon, gáz, áram vízszámla, egészségpénztárba befizetés, biztosítások stb.) nem kell ahhoz webshop. Amúgy semeddig sem tart a virtuális kártyát apple/google wallet-be tenni és a boltban az önkiszolgáló kasszánál pl. az adott vásárlást 3 részletben kifizetni.
Ha ezek nem mennek a meghívottnak - a segítségeddel sem - és kell a jutalom, akkor ne az utolsó nap hívd meg őket.
-
Fifi
őstag
válasz
zerodot
üzenetére
Nekem nem jött ilyen e-mail, de szerintem junior, akarom mondani <18 fiókhoz csak fizikai kártyát lehet létrehozni. Ha nincs igazam valaki elmondja, hogy virtuális kártyát merre, mert nem lelem?
Amúgy ezen oldalra alapozva idehaza 16 év alatt nem megy az apple pay.
Szerk:
Kínomban megnéztem gyermekem telefonját, hátha onnan indulva kellene a virtuális kártyát létrehozni, de ezt találtam a fizikai kártya beállításainál:
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
Szerintem az apple id létrehozasakor nem a valós születési évét adták meg a gyermeknek.
Lányomnak valós adatokat adtunk meg és nem lehet apple walletben fizetőeszköz, ezért van fizikai kátyája.
Sógorom gyermeke apple "szerint" nagykorú, így tud apple walettel fizetni. Ezzel csak a lényege veszett el a dolognak: a szülői felügyelet....
-
Fifi
őstag
válasz
zerodot
üzenetére
"Vagy talán arra gondolsz, hogy a 404.12 helyett a fordított értéket, 0.00247... -et látsz?"
Nem nem erre gondolok.Most hogy mondod a grafikon alatt írják is, hogy a vételi és eladási árfolyam között helyezkedik el a mutatott árfolyam, de régebben 100%, hogy volt külön vételi és eladási chart.
-
Fifi
őstag
Nálatok jó a deviza vételi árfolyam grafikon?
Bármely devizanemű zsebre váltva (€,$, stb.), az átváltásnál a vételt választva az aktuális árfolyamra bökve már nem a vételi, hanem az eladási grafikon jelenik meg.
Szeretnék ránézni a deviza vételi grafikonokra, de így nem tudok.
Az app Android 8.63.1 verzió. -
Fifi
őstag
Többször próbáltuk az elmúlt hónapokban Curve cash-en lévő pár GBP-t Revolutra fizetési hivatkozással áttenni sikertelenül. A Revolut felületén a kártyaadatok megadását követően mindig csak egy fehér képernyő fogadott és terhelést követően rövid időn belül jóváírásként megjelent a Curve cash-en, Revoluton meg nyoma sem volt.
A Curve UK BIN lecserélése hozta a megoldást. A fehér képernyő helyett most megjelent a 3D Secure oldal, ahol lehetett SMS-sel autentikálni.
-
Fifi
őstag
Feleségem Curve cash-ben lévő kemény 9,25 GBP-jét "fizetési hivatkozás"-sal szerttük volna Revolutra transzferálni.
A kártyás fizetés végén (még 12:30-kor) egy hibaüzenet megjelent, de nem tudom, hogy mi, mert asszony csinálta, én nem láttam. A Curve-cashen a terhelés megtörtént, Revolutra nem ért be a pénz, a kérés függőben.
Máskor ez másodpercek alatt rendben le szokott zajlani.Revolut status oldal szerint minden működik és Curve is azt mondja.
Szerintetek várjak még, illetve melyik oldalt kezdjem zaklatni?
-
Fifi
őstag
Látom már korábban volt szó a "Payment link" limitjéről.
[link] [link] [link] [link]Sajnos ma én is belefutottam, sógorom (aki nem Revolut felhasználó) 507€ tartozását fizette volna ki bankkártyájával, de csak 250€-t sikerült neki.
A support-tól megtudtam, hogy 250 GBP a limit, ezen blogbejegyzésre hivatkoztak.Érdeklődésemre, hogy ez a limit mikor nullázódik azt a választ kaptam, hogy ez heti limit.
Azt sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy ez naptári vagy rolling jellegű.
-
Fifi
őstag
válasz
emeritus
üzenetére
Köszi, ez lett a megoldás!
Supporttal levelezgettem azóta, de csak félrebeszéles ment. Eddig nem vettem igénybe a help desk szolgáltatását, így erősen meglepődtem, hogy chat közben képernyőkép feltöltése sem támogatott.
Amikor megírtam, hogy az újratelepítés és egy új selfie megoldotta a problémám, akkor boldog volt a túloldal
-
Fifi
őstag
válasz
vnorbi
üzenetére
Fel van telepítve a Gpay app, melyben van 2db kártya, telekomos es paypal fizetés is. Ezekkel mind az NFC-s, mint a google play áruházban történő fizetés is működik.
A rendszer Android 10.
Revolut app verzió 8.41.1
A rendszer és minden app up-to-date.Még azt is kipróbáltam, hogy a sötét témát világosra állítottam, mert régebben egy alkalmazásban volt olyan bug, hogy sötét témánál nem jelent meg egy menü.
-
Fifi
őstag
Az elmúlt napok hozzászólásai között olvasom, hogy Revolut topupra google pay-t is használnak néhányan. Nálem ezen lehetőség soha nem volt elérhető és most sem lelem.
Pénz hozzáadásánál csak a kapcsolt kártyákat látom, új kártyát tudok hozzáadni, illetve más módként a normál banki utalás szerepel. Google paynek nyoma sincs.
Ennek mi lehet az oka? Esetleg félreértettem néhány hozzászólást?
-
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
válasz
adabra
üzenetére
"a gyerekem pár hét múlva 18 éves lesz. Még gimibe jár, nincs saját jövedelme ... [..]
Nem szeretnék nyitni egyik magyar banknál sem saját számlát neki (amíg nincs saját jövedelme)"
Ha továbbtanul (egyetem, főiskola), akkor kelleni fog majd neki saját nevén lévő magyar bankszámla. Igaz annak nyitására ráérz még, hisz online akkor nyit már amikor akar ... -
Fifi
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Tényleg nálam is.

Megoldás:
Irányítóközpont (alul a 4 négyzet) -> Fent a számláknál ott a Junior ikon -> Ráböksz -> Jobb felül a 3 pont -> Kitűzés a kezdőképernyőreAmit meg nem szeretnél látni abban a sorba, ugyanígy kell eljárni csak az utolsó lépés:
Levétel a kezdőlapról
Sőt még egyszerűbb: a soron lévő elemre hosszan nyomsz -> megjelenik egy mínusz jelecske -> erre bökve eltávolíthatod -
Fifi
őstag
válasz
student
üzenetére
Osztom az előttem hozzászólok véleményét!
Válassz olyan bankot és számlacsomagot, ami a Te pénzforgalmi szokásaidhoz a legjobban igazodik és nem lehúzós! Biztos találsz olyat, ami számodra megfelel.
Az emberek évente váltogatják a telefonjaikat, a bankjukat (sőt bankon belül a számlacsomagjukat) meg évtizedeken keresztül sem módosítják. Én fordítva ülök a lovon, ha van számomra kedvezőbb banki szolgáltatás máshol, váltok, akár évente is.
-
Fifi
őstag
Tényleg mehetne az összefoglalóba, hogy HUF utalásoknál milyen átfutási idővel számoljon a user, mert a topic mindennapos kérdése lett.
Amúgy mindenki megkapta már a pénzét, csak az inflációnak hála, mire átért már szemmel nem látható.
Bocs az érintettektől.
-
Fifi
őstag
Én nem adnám fel a magyar bankszámlámat.
Igen van hátránya:
- Nincs saját számlaszámod. Gyűjtőszámlára kell utalni és a közleményben kell feltüntetni az azonosítód, ennek hiányában nem kapod meg a pénzt.
- Kimenő utalásaid gyorsasága sehol sincs a magyar AFR-hez képest
- Nincs KP befizetési lehetőség
- Esetleges zárolás lehetősége (keress rá itt a fórumban, van rá néhány példa)
- Vannak olyan magyar intézmények, ahol magyar számlaszám megléte kötelező (felsőoktatás hallgatója vagy, Cetelemmel szeretnél szerződni stb.)
- stb. stb. -
Fifi
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
Én csak 8 hónapja regisztráltam, de nem kértem fizikai kártyát, mert Curve mellé minek.
Gyermekemnek rendeltem junior kártyát, ő azt használja szinte naponta.
A saját standard csomagom csak HUF->€ váltásra (az átváltott összeget egyben továbbküldöm) használom, de még nem ajánlották fel az ingyen postázást eddig.
-
-
Fifi
őstag
"kiváltsak rendes bankszámlát velük. Pedig gondolom ők ezt szeretnék."
Igen biztos ezt szeretnék, de nekem ez meg sem fordul a fejemben, amíg gyűjtőszámlákkal bohóckodnak és a HUF utalások nincsenek AFR-ben.
#33169 Somatom: Ne tudd hány pénzügyi szolgáltatás van kishazánkban is "hál'istennek", ami egy tudatos ügyfél esetén a cégnek bukó.
-
Fifi
őstag
válasz
Brandynew
üzenetére
Értsd már meg kérlek, hogy egy szerződést nem csak akkor lehet felbontani, ha azt valamelyik fél megszegi! Rendes felmondással mindkét szerződött fél élhet.
Azt meg nem köteles egyik fél sem indokolni, ha ezt alkalmazza. Sőt, a pénzintézet nem is fogja indokolni üzletpolitikai okokból.Nem ítélnék el ismeretlen embereket így látatlanban csak azért, mert a Revolut felmondja a szerződésüket. Én teljesen szabályosan használom több pénzügyi szolgáltató szolgáltatását, de hosszú évek alatt ők fizetnek nekem vagy teljese ingyen szolgáltatnak. Van amikor erre rájönnek és bocsút intenek.
Hogy egy klasszikust idézzek: "Ilyen ez a popszakma" -
Fifi
őstag
válasz
Brandynew
üzenetére
Ennek azért nem sok köze van a korhoz és az ember neméhez. Pl. én 45 vagyok, ferfi. Valamilyen oknál fogva a Vivid nem akart velem szerződni. Fél évig leveleztem velük, de végül sikerült. Szerintem azóta megbánták.
Mint már írták a pénzintézetnek is joga van felmondani a szerződést vagy eleve visszautasítani a szerődéses kérelmed, nem csak te szüntetheted meg náluk a számládat.
Hazai bank is volt az elmúlt években, aki számos hitelkártya szerződést bontott. Nem indokolták, de miért is tennék? Rögzítve van a szerződésben, mindkét fél felmondási joga és annak feltételei.
Nekem pl. életem során a fintech megoldásokat leszámítva kb. csak hazai 10 pénzintézettel volt szerződésem. Hol ők mondták fel, hol én.Nem kell sem a bankot csúnyának nevezni és a felhasználót sem kell hülyének nézi egy szerződés megszűnésekor.
Persze nekem se esne jól, ha szól a a Revolut, hogy vége a dalnak.
-
Fifi
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Ők azon nem keresnek, hogy a pénzt a náluk lévő folyószámlán tartod. Miért lenne ez a céljuk? Mit tudnak kezdeni vele? Melyik pénzintézet honorálja ezt?
(Ok van néhány, akinél ez működik, de ott iszonyú kamatokra működik a hitelkihelyezés ezzel párhuzamosan és az nem a Revolut.)Az más tészta, ha bizonyos időre lekötöd, befekteted, de a látra szóló pénzeken nem keresnek. Abban érdekeltek, hogy a kártyájukkal költs, náluk válts devizát, vásárolj részvényeket, köss biztosítást .. stb.
-
Fifi
őstag
válasz
VeryByte
üzenetére
Ez miből derül ki számodra, hogy a Zen kártyád üzletinek ismerte fel? A Revolut alkalmazásból vagy a support írta?
Én a Revolutot is úgy töltöm fel, hogy Curve mögé teszem az eredeti kártyát legyen az € vagy HUF. Most szombaton is így jártam el a ZEN-ről való feltöltéskor és nem volt költség egyik oldalon sem.
-
Fifi
őstag
Ha ez a "Takarék-tárca" azt jelenti nálad, hogy még egy bankkártya, ami fizetésre bevethető, de elkülönül a hazai banknál lévő bankszámládtól, akkor a válasz igen. Bár én pár százezer forintnál nem tartok többet revoluton.
Lásd az itt is többször visszatérő zárolások.Ha csak arra használnád, hogy ott gyűjtögeted a pénz (HUF deviza) kvázi, mint egy malacpersely, akkor erre nem ezt választanám. A pénz nélkülőzhetőségének időtávja, összeg nagyságának és a távlati cél függvényében inkább Cetelem takarékszámla, MÁK értékpapírszámla, önsegélyező egészségpénztár, brókernél TBSZ stb.
-
Fifi
őstag
Másra jó. Van külön fórumtémája is.
Ha gondolod küldhetek meghívót és kölcsönösen jól járunk.
Szerk:
Előzetesen némi infó:
- Ez amolyan gyűjtőkártya, tehát itt nem tartasz pénzt, hanem ezzel ki tudod
váltani a többi bankkártyádat.
- A Curve kártya mögé csak Visa vagy Mastercard tehető!Azért szeretjük a Curve-t mert:
- van több bankkártyánk (debit és credit is), így egy helyen látszanak a
költések
- minden tranzakcióhoz írhatsz megjegyzést, lefényképezheted a számlát,
blokkot, így évek múlva is könnyű megtalálni
- garmin óránk mögé ezt tudtuk tenni, így órával fizetünk
- ha mégis rossz kártyáról fizettünk, Curveben 30 napon belül át lehet
rakni másik kártyára
Ezzel nagyon jól ki lehet használni a hitelkártyák és a Vivid visszatérítéseit!
- jól is vált 500,-EUR-ig az ingyenes csomag
- teljesen ingyen van
- ha csak egy bankkártyád van, akkor is érdemes használni, mert a Curve
mögé tett bankkártyád adatait nem kell kiadni, ha valami gond lenne az
applikációban a curve kártyát letiltod ingyen és kész
biztos még van több dolog is, de hirtelen ennyi jutott eszembe.Kapsz egy fizikai kártyát is, így ugyanúgy tudod használni, mint bármelyik
hagyományos bankkártyát, de google, apple, garmin stb. pay mögött is tudod
használni. -
Fifi
őstag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Persze, a tranzakciótörténetben kikeresed az adott tételt és ráböksz.
Ekkor látod minden részletét. -
Fifi
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Én meg szeretem, használom és elégedett vagyok a GBiT szolgáltatással.

A 90-ről 30 napra történő visszavágás nem esett jól, ezt férfiasan bevallom.
Az ügyfélszolgálat nem egy villám, de eddig mindent el tudtam intézni velük.Szerk:
Tudom senkit nem érdekel, csak azért hagyom itt, hogy pozitív is legyen Curve-ről.
-
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ez biztos?
Nálam mastercard BB Standard hitelkártyával (exUPC) vásárlásnak minősül a Revolut feltöltés.Szerk:
Benéztem Curve mögött van a BB kártya. A Curve mastercardomnál meg 1000GBP a napi ATM limit, így akár lehet KP felvétel is. 350eFt-nál nem töltöttem nagyobb összeget még fel Revolutra.
-
Fifi
őstag
Agresszív marketing, vegyél, rendelj, fizess elő.
Ha nem kell, akkor ne hagyd magad rábeszélni.
-
Fifi
őstag
OFF is meg látom már tárgytalan is, de akkor már pár hozzászóláson belül meglegyen a Raiffeisen € szla költségei:
Szóval az € KP (csak bankjegy, érmét nem lehet) befizetése az € számlára ingyenes a kondíciós lista alapján. -
Fifi
őstag
Elöljáróban: nincs magyar pénzintézetnél devizaszámlám.
Másik topicban a Raiffeisent ajánlották € devizaszámlához nemrég.
Számlavezetési díjjegyzék.Ha jól látom számlavezetés és nyitás: 0,-Ft
Számlazárás költsége nyitást követő 6. hónapon belül: 5.000,-Ft
Ki kell választani hozzá egy bankkártyát és éves díját: 3.426,-Ft -tól 19.990,-Ft-ig.
€ KP befizetés díját nem leltem, ezt meg kellene érdeklődni.
A bankkártyás topup ingyenes Revolutra.Innentől jöhet a matek az összeg nagyságától függően (mit jelent a "kis Euróm"), hogy mi a jobb megoldás időben és költség szempontjából.
Lehet, hogy egyszerűbb és olcsóbb a szomszédnak eladni az €-t és kapott HUF-t befizetni a bankszámlára.
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
UK bin-es a gyermekem junior kártyája, így a DCC erre a cserére nem magyarázat, hacsak később nem kapok én is ilyen e-mailt.

Szerk: nálunk sincs nagyon használva, de egy tini lánynak trendibb, mint a KP.
Nem is értem, hogy miért nem az iPhone-ját használja érintéssel.
-
Fifi
őstag
válasz
kanyi51
üzenetére
Az normális, hogyha adott devizában nincs fedezet, akkor a másik devizanemű számlád terheli: Melyik pénznem egyenlegéből vonjuk le az elköltött összeget?
Az nem derül ki számomra, hogy mi alapján dönti el, hogy mi a következő devizanem.

Talán azon volt a legtöbb rendelkezésre álló fedezet?Szerk: És Williamgrant-tól megérkezett a #31586 pontos válasz is.
Idézet az összefoglalóból:
"Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli." -
Fifi
őstag
A keresés eredménye és azok válaszai talán némi támpont.
-
Fifi
őstag
Az elmúlt pár hétben előjött az adószám, adóazonosító jel megadásának kérdésköre.
Itt a válasz, hogy miért kell ez a Revolutnak is:
"pénzfogalmi szolgáltatók adatszolgáltatásának bevezetése, ami az egységes uniós előírások értelmében 2024. január elsejétől lép életbe" -
Fifi
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
face id. nagyon hasonlít az unokaöccsére.

Engem felettébb érdekelnének a részletek, hogy ez hogy jött össze. Persze a küldött kép is.
-
Fifi
őstag
válasz
st6969
üzenetére
"Adóilletőségek: Magyarország" -> ha erre ráböksz, akkor megnyit egy új oldalt, ahol láthatod, hogy megadtad-e az adóazonosító jeled (gondolom nem cég vagy egyéni vállalkozóként hasnálod a Revolutot, mert nekik van adószámuk).
Ezen az oldalon tudsz még több adóilletőséget is megadni.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bocs az érintettektől.