Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Még egy olyan kérdésem lenne hogy tudja e valaki esetleg hogyha itthon nyitok revolut számlát az miben különbözik a jelenlegitől? Mert olvastam, hogy már itthon is nyitott fiókot a revolut.
-
malystryx
senior tag
Sziasztok Hölgyek-Urak. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a twitch csatornán eddig Revolut-ot használtam bármilyen tranzakcióra, a mai napon viszont élből kiírja pirossal hogy: Érvénytelen fizetési mód. Ez pillanatnyi probléma lehet? Találkozott valaki ilyennel? Rákerestem pár oldalon, még nem jelentett senki ilyen jellegű problémát. Köszönöm előre is.
-
vmarci21
tag
Azért a kb. 14-15 millió magyar anyanyelvű emberből csak kb. 9 millió él Magyarországon, így egész jó esély van arra, hogy Szlovák, Román, Német, stb. regisztrációval rendelkező ember is olvassa ezt a fórumot, így szerintem nincs semmi baj azzal, ha valaki leírja, hogy területi-korlátos a dolog..
-
vmarci21
tag
nem EU-tól függ, hanem országtól:
"Local payments: Free. This means payments in your base currency that are sent to an account in your country."Tehát pl. Német regsztrációval sem lesz korlátlan, ingyenes csomagban ingyenes forint utalás.
Az EUR és a regisztrációs ország szerinti pénznem van ingyen, illetve havonta 1, az előzőöktől különböző pénznemű, de SEPA-n belüli utalás. -
HoTDoG
tag
Sziasztok,
Már hónapok óta probálkozik bekérni a Revolut a magyar adószámomat. Milyen következményei vannak ha megadom, illetve ha nem? Ha jól sejtem jogosulttá válok a betétbiztosításra, banki licensz működés alatt. Egyéb előny, hátrány? -
ACE-
addikt
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Még olyan kérdésem lenne, hogy ez az ismerős meghívása 12.500 Ft-os jutalom úgy is működne elvileg, ha egy velem egy lakcímen élő rokonomat hívnám meg? Köszi előre is!gixxergabi-nak köszönöm a választ az előző kérdésemre. 2 nap után engedte kivenni a részvényszámláról.
-
törölt tag
"A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van."
-
kovisoft
őstag
válasz
zerodot
üzenetére
Párszáz USD alatt jellemzően nem vonnak, ezer USD fölött jellemzően vonnak, tehát tőle esélyesen vonni fogják. A "simán lehet ingyenes is" kijelentés ugyan igaz, de egyúttal azt a hatást kelti, hogy ezzel ezért nem is kell foglalkozni, pedig esetében ez kb. 2%-ot jelenthet.
-
törölt tag
Ez azért nem elég válasznak...
Mondok egy pl-t. Ha otp-hez mész pénzt felvenni, akkor az ingyenes, és elvileg tök mindegy melyik otp-shez mész, mindnek ugyan úgy kell viselkednie. Nincs olyan, hogy egyik nap így egyik nap úgy... Ott vmi gubanc van... és erre nem megfelelő válasz a "turisták lehúzása".
Sokáig pl ha jól tudom, több fintechnek nem is volt magyar jelölésű kártyája, nem is ismerte úgy fel. Elvileg még sem lehetett gond vele. Ott vmi másnak kell a történet hátterében lennie...
-
-
törölt tag
válasz
Peter.70
üzenetére
Lehet nem osztotta meg ezt az infót veled (vagy te nem szerepelsz az övében). Magyarul lehet korlátozni a láthatóságát ki, lássa, hogy van revolutja... lehet pl a közelben lévőkre, névjegyzékben lévőkre, és rejteni is. Ettől elvileg ha a telszám egyezik elküldheted neki gond nélkül. Esetleg csinálhatsz egy probát kis összeggel pár száz forint pl, ha tutira akarsz menni.
-
zerodot
aktív tag
-
Peter.70
addikt
Ha a telefon jegyzékemben szereplőnek van virtuális revolut kártyája, miért nem tudok neki pénzt küldeni? Nincs a neve mellett az R betű
-
gixxergabi
senior tag
Hi.
Olyankor hogy van ha a Plus csomagból váltana vki magasabb csomagba?
Indul egy új év, és amíg tart az előző, annak az ára levonásra kerül?
Erről nem találtam semmit, csak a csomag lemondásról...
Most váltok át éves számlázásra, (mert így is úgy is ki kell fizetni az évet) és így is új év indul. -
zerodot
aktív tag
A limit az ingyenes váltásra van, válthatsz többet is 0.5% felárért. Ami nálad kb. 150 Ft lenne, ami nem vészes szerintem...
Ha el akarod kerülni, akkor 2x kell váltani, érdemes a fordulónapodat megkeresni, és az előtt + után váltva nem kell egy hónapot várnod a kettő között. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Ha 1200 USD-t kell átutalnom, azt hogyan érdemes? Revolutra gondoltam a jobb váltás miatt. Bankkal nem szerencsétlenkednék.
Ha jól emlékszem van egy havi 350-es limit. Tegyük fel februárban és márciusban feltöltöm, majd váltok 1200 USD-t, akkor azt már nyugodtan továbbutalhatom?
-
törölt tag
Van vkinek tapasztalata azzal, hogy fix összegű (eddig csoportos beszedéssel) jegyzett dolgokat revolutra áttenni, hogyan zajlik, illetve, hogyan működött neki a gyakorlatban?
Itt arra gondolok pl, hogy most, mondjuk az xyz szolgáltató/cég beterheli a számlát x összeggel, és akkor ugye levonásra kerül.
Revolutnál viszont látom van ütemezés. Tehát hogy praktikus ezt megoldani? Aki használja mi a tapasztalat?
Másik kérdés, ilyenkor, ez mikor kerül levonásra, elszámolásra, gondolom nem kell napokat stb várni, mint utalás esetén.
-
törölt tag
Tudsz előzetes ellenőrzést kérni. Itt van egy beszámoló erről. [link]
Csak annak javasolt, aki tud/jól tud angolul.
De ez szerintem inkább inkább akkor állhat fent, ha neked utal vki... saját feltöltésnél, gondolom kevésbé merül fel ilyesmi. De majd vki leírja, akinek több tapasztalata van.
-
pictigjis
őstag
-
4ron
senior tag
Sziasztok,
Ugyanez lenne nekem is a kérdésem nagyjából, egy kis különbséggel.
2019. december óta használok Revolutot és összesen kb. 800 ezer forintot költöttem róla. Viszont a legnagyobb befizetésem az messze nem volt akkora összeg, mint amekkorát most szeretnék befizetni (kb. duplája ennek).Szerintetek mekkora annak a kockázata, hogy belefutok valami necces szituba, pl. hogy zárolják az összeget? A Revolut Bank szolgáltatást még tavaly megigényeltem tőlük, amikor felajánlotta az app.
Utána ha befizettem a forintot, rögtön átváltanám Revoluton belül EUR-ba és utalnám a kincstárnak, majd venném a dombornyomott kártyával PEMÁP-ot belőle. Gondolom ez működik simán, ha nem zárolják az összeget, igaz?
Köszi!
-
pictigjis
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
a vilagon sehol nincs jelentosege mar ezer eve. minden bank egyedileg dont arrol, milyen elszamolast hasznal, es amig peldaul az erste a visa arfolyamat hasznalta a visa kartyaknal, akkor is euro volt az elszamolo devizanem
tudom, senki se kerdezte, de baromira unom mar ezt a minden topikban elokerulo a visa dollar, a mastercard meg euroalapu kartya baromsagot

-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Elvileg európai tranzakcióknál mindkettő euróalapú már, de kezdem elfelejteni, hogy hogy van ez, amióta Revolutot használok - itt ennek sincs jelentősége, mert a legtöbb devizából a Revolut közvetlenül vált, nem váltat a kártyatársasággal - nincs olyan, mint a hagyományos bankoknál, hogy az X szerb dínár tranzakció Y euróként jelenik meg, amit aztán forintra át kell váltani. Pl. perui sol számlát nem tudtam nyitni rajta, de ott is közvetlenül a forint egyenlegemről váltott, szóval a hétvégét leszámítva ennek jelentősége sem volt.
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Pedig régen az MC reklám miatt csak olyan kártyát akartam
(mondjuk van is vagy 2 biztosan... ami már lejárt persze)
Revolutnál, meg nem akartam ezért elsőre külön csomagot... majd talán egyszer...De végül is jó tudni. Akkor ha jól tudom a Visa a dollár alapú az MC meg euró? vagy fordítva?
-
vmarci21
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
2 megállapdásról lehet nyilvánosan tudni: A Revolut a Visa-val és MasterCard-al is gyakorlatilag egy időben, 2019 őszén kötött megállapodást, a MasterCard-al azt, hogy az Európában kivocsátott kártyák lealább 50%-a MasterCard, a Visa-val meg azt, hogy az Európán kívűl kibocsátott kártyák legalább 75%-a Visa, illetve hogy a hitelkártyák az minden piacon, 100%-ban Visa kell legyen. Azt nem tudni, hogy melyik megállapodás, hány évre szól..
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
István89
üzenetére
Arra emlékszem, hogy amikor az EU-hoz csatlakoztunk, a VISA úgy levágta a jutalékot, hogy volt nagy sírás-rívás a Mastercard részéről akkoriban, hogy ennyiért nem lehet. Lehet, hogy azóta is megmaradt valamennyi árelőnyük. Egy olyan banknál, amelyik nem éves kártyadíjakból, váltási díjakból, kamatkülönbségekből stb. él, egy ilyen különbség sokat érhet.
-
István89
tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Sima standard csomagban 5 virtuális kártyát tudsz létrehozni, a virtuális kártyák ingyenesek. Pontosan melyik leírás írja fizetősnek a virtuális kártyákat?
Jelenleg amúgy VISA kártya van virtuálisnak egy jó ideje a standard csomagban (nem tudom a fizetős csomagokban mennyire más, szerintem ugyanaz), de sok különbség nincs a kettő között, ha emiatt aggódnál. Mindenhol elfogadják a VISA kártyát is. Azt nem tudni, hogy mikor mi van, de valószínűleg a VISA jobb ajánlata miatt most ők vannak előtérbe helyezve.
-
törölt tag
Azt nem tudom. Én csak egy virtuálisat hoztam létre. De esetleg a Revolut oldalán nézd meg. Lehet van lehetőség többre... vagy csak magasabb csomagban, ezt nem tudom, nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Biztos változott decemberben én is visa-t kaptam, mint virtuális, mind fizikai, utobbi januárban jött meg.
-
fant0mi
őstag
válasz
fant0mi
üzenetére
A vicc, hogy ugye lecseréltették velem az MC kártyát (ami 03/23-ig jó lett volna). Meg is kértem az újat, meg is jött a Visa. Tudom használni, minden fasza.
A régi MC-re meg írta, hogy expires soon (valami konkrét januári dátum volt, aztán néhány napja meg hogy soon). Jó, majd ránézek, elvágom, kukába. Megnézem ma az appot, semmi figyelmeztetés az MC kártyánál, szépen írja, hogy 03/23-ig jó. Működik is, próbáltam. Szóval most van két fizikai kártyám is, ingyen.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Először is köszönöm a részletes leírást nagyon tanulságos volt. Egy észrevételem és egy kérdésem lenne.
Az észrevétel az hogy én cseréltem már párszor virtuális kártyát és nem vont le ezért plusz költséget a revolut, akkor azóta amióta készült aláírás változhatott a dolog? Most az állandó kártyáról beszélek nem az eldobhatóról.
A másik kérdésem az hogy olvastam hogy elméletileg a virtuális kártya Mastercard kéne legyen de nálam ez visa kártya lett, ez is változott valamikor?
-
zerodot
aktív tag
Eladod euróért és azt SEPA utalással (nem swift! az pl. dollárra van) átutalod Revolutra. Egyeznie kell a regisztrált account tulajdonos neveknek a CB-n és a Revoluton. Lehet hogy először egy ellenőrző beutalást kell majd csinálnod a Revolutról CB-re. Viszont ezt leszámítva instant átér az euró CB->R irányban.
Wise közismerten kriptó ellenes, tiltja a legtöbb tőzsdét.
Szerk.: ja és a CB Pro-t használd váltásra. Az se számít olcsónak, de a sima CB még drágább. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Coinbase oldalról szeretnék BTC-t kézzel foghatóvá tenni. Revolut, Wise van, pl? Coinbase váltás euróra és Revolut-ra mondjuk? Melyik a legkedvezőbb megoldás? Mire érdemes figyelni? EUR számla adatai, swift igaz? -
törölt tag
Viszont létezik ilyen exel táblázat, amit felhasználok írtak össze.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Benhill
üzenetére
Az utalásnak csak a bankodnál van költsége, a Revolut nem kér érte pénzt.
Ezen a oldalon leírja a Revolut az esetleges költségeket és limiteket:
Árak
Alapvetően egyébként ingyenesek a dolgok, de az extrák (pl. pénz-utalás más országba, de nem a célország pénznemében, limit fölötti kp.felvétel stb.) kerülnek pénzbe.
(a kpfelvételnél az automata üzemeltetője is kérhet pénzt, de tapasztalatok szerint erről nem nagyon lehet listát összeállítani, mert általában ott derül csak ki, hogy lenne-e plusz költség) -
tsilver
senior tag
lejárt a személyim, hogyan kell frissíteni ?
-
Benhill
őstag
válasz
üzenetére
Rendben köszi mindkettőtöknek sikerült a pénzfeltöltés menüpontban, még jó hogy megkérdeztem.
Amúgy ha utalással csináltam volna, az kb mennyibe került volna? (50e Ft) Banktol függ?
Van valami összesítő oldal ahol helyi és nemzetközi pénzfelvétek, vásárlások, utalások díjai le van írva? Az összefoglalóban elég sok link már nem él.
Fél éve megvan már, amiért csináltam, hogy mindenhol azt hallottam ingyenes.
-
törölt tag
válasz
Benhill
üzenetére
Utalás nem javasolt, már csak azért sem, mert a bankkártyás "feltöltés" vásárlásnak minősül, így ingyenesen megteheted.
Esetleg arra érdemes figyelni, hogy nagyobb összegnél, kéri, majd az ipin-t is...a takarék/visa a tranzakció lebonyolításához. (nekem ez pl 20.000-nél kérte már 10k alatt csak sms jött).
-
zsola400
senior tag
válasz
Benhill
üzenetére
Ne utalj, kártyával töltsd fel ez vásárlásnak minősül, ingyenes és azonnali. Egyébként ha mindenképp utalni szeretnél helyi utalás és közleménybe be kell írnod a saját egyedi azonosítód mert gyűjtőszámlára megy és ezzel azonosítanak, ha nem/rosszul írod be nem érkezik meg hozzád a pénz.
-
Benhill
őstag
Amatőr kérdés ne haragudjatok, összefoglalóban és a keresőben sem találtam infót.
Először utalnék takarékos netbankból, revolutos bankszámlára.
helyi vagy nemzetközi utalással kell feltöltenem?
(itthon akarok vásárolni revolutos kártyával) -
zsola400
senior tag
válasz
sambenez
üzenetére
Igen erre a pénzbekérő linkre 100e ft a limit, azt nem tudom mikor nullázodik a limit, viszont ha neved alatt @nikneved kattintva itt a QR-kód vagy a revolut.me/nikneved linken keresztül elvileg bármilyen összeget be lehet kérni. Ezt még nem próbáltam, tapasztalt nincs, hogy tényleg működik nagyobb összeggel.
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Revolut befektetési számláról hogyan lehet felvenni a pénzem? A revolt befektetési számlámra befizettem egy adott dollár összeget amiból részvényeket vettem, viszont most nem tudom kivenni a pénzt számlára mivel azt írja "El nem számolt pénz " Még nincs elszámolva az értékpapír eladások bevétele. Ezt a pénzt most rögtön befektetheted,de csak az elszámolása után veheted fel." Mivel kezdő vagyok ezen a téren így nem tudom mi ennek a menete. -
sambenez
addikt
Van ez a pénz bekérő link.
Erre van valami napi/heti/havi limit, ha nem revolut felhasználó a befizető?
100e ft-ot enged, de ha egy újabb linken kellene befizetni még 100e ft-ot, akkor már csak csatlakozás után engedi.
Tud erről valaki érdemi infót? A Revolut oldalán nem találok semmit. -
törölt tag
A regisztrációkor a vezetői engedélyemet töltöttem fel, valahol olvastam, hogy a személyi igazolványt kellene. Feltölteném a személyit, de nem találok olyan lehetőséget, esetleg valaki tud segíteni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe
üzenetére
Kis update a 2021.12.31-i későn érkező utalásokkal kapcsolatosan: az ügyfélszolgálatot folyamatosan, minden nap többször b*szogatva, többszöri kérésem és az ügyfélszolgálatos folyamatos hazudozásai után végre 01.12-én rögzítették a panaszomat, amiről kaptam email visszaigazolást, minden korábbi "már intézzük az ügyedet" és "megfelelő team kezében a panaszod" mondat addig kamu volt.
Ezt követően is naponta rájuk jártam, hogy zárják le az ügyemet és tegnap végre jött a mail válasz, hogy 1 évnyi prémium előfizetés díját, 25k-t írtak jóvá kártérítésként a számlámon.Szóval ha más is így járt, akkor ajánlom, hogy ne engedje magát lerázni a "kezeljük a problémádat" meg a "sajnos csak 1, nagyon max 2 hónap ingyen prémiumot tudunk adni kárpótlásul" dumákkal és igenis kérje számon tőlük a problémák megfelelő kezelését, mert egyszerűen botrány ez a harmadik világbeli ügyfélszolgálat és a problémák kezelése a revolut részéről.
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Van most valami promóció, hogy legalább a kártya ingyen legyen?
-
DartR
csendes tag
Szia, megkérdezhetem, hogy ennek a kérdésnek mi lett a megoldása?
Köszönöm előre is!

-
akooos
veterán
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy az ismerős meghívásáért járó 16000Ft jutalom még aktuális-e? Mert nekem az Appban már csak 12500-at ír. Ennyit csökkenhetett ez az összeg? -
abrtom87
tag
válasz
üzenetére
Köszi! Utánanézek mindennek. A több kártyás megoldás lesz a nyerö, bár ha 1 kártya is tiltást kap, azért hiányozni tud az a pénz. Csabát ismerem, legutóbb pár napot voltak csak, nem heteket, elötte is 2 hetet kb. Az azért más. A kártyámat 3 hónap után tiltották. Lehet hogy van valami szabályzat hogy az már életvitel szerü használat. Megkérdezem ezt is. A Curve-ot megnézem azért.
-
zerodot
aktív tag
válasz
üzenetére
> A Curve-nak az átváltása, nem jó, a mastercard árfolyamát alkalmazza
Minden relatív. A Revolut kb. tőzsdei árfolyamot ad, ahhoz képest jellemzően 0.5-0.8%-kal vált rosszabbul a MC vagy Visa. Viszont egy átlagos banki árfolyamhoz képest még az is sokkal jobb.
> Azt nem tudom, hogy megoldható-e, hogy a revolut váltson, ha curve-ön keresztül fizetsz...
Meg, Curve-ben be tudod állítani. -
törölt tag
válasz
abrtom87
üzenetére
A Curve-nak az átváltása, nem jó, a mastercard árfolyamát alkalmazza úgy tudom... de van külön topicja...
Azt nem tudom, hogy megoldható-e, hogy a revolut váltson, ha curve-ön keresztül fizetsz...
De az biztos megoldható, hogy választ forintról dollárt, és dollárban fizetsz revoluttal curve-ön keresztül.Ez esetben a revoluton curve tranzakciónak jelenik meg elvileg.
De egyébként ilyen esetben nem a legegyszerűbb a bankoddal megbeszélni? Hogy nem ellopták az adatokat, hanem hosszabb ideig kint fogok tartózkodni, ez normális kártya használat.
Magyarosi egyébként csak pár hetet töltött ott, nem tudom ilyen távban hogy viselkedne a curve...
"Jó volt. Western Unionnal kellett a családnak küldeni kp-t."
Hát a küldést revolutra, vagy transferwise kártyára is megoldhatod... lehet jobban jöttök ki.Esetleg célszerű több kártyát használni... vagy keresni egy olyan topicot, ahol vannak "sorstársak", biztos van ennek is vmilyen módja...
-
abrtom87
tag
válasz
üzenetére
Tartós = 6 hónap
Curve kártyát nem ismerem még, utánanézek. Nekem az lenne a lényeg, hogy feltöltöm a kártyát pénzzel és nem kapok a nyakamba horror átváltási költségeket, valamint nem tiltanak. Mindig bejelentem a bankomnál hogy külföldi használat lesz, de hiába volt, tiltották. Ott álltunk 200 dollár készpénzzel a benzinkútnál. Jó volt. Western Unionnal kellett a családnak küldeni kp-t.
-
törölt tag
Annyira nem izgat... csak rákerestem... itt kb mindenek is van topicja... így ez elég ritka pillanat...
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- TP-LINK routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- LEGO klub
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest