Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pontosan. Nekem pár éve a szállodában a srác napi 2x2 USD-ért a hűtőt telepakolta hideg vízzel, akármerre jártam a szálloda területén ha meglátott mindig hozott egy koktélt (amit tudta hogy szeretek), a szennyes gatyáim is össze voltak hajtogatva minden nap (ennek annyira nem örültem, de ez van) és persze minden délután az öbölben megmutatta melyik orosz / ukrán szőke bombázó csaj van most "önfinanszírozó nyaraláson" és intézte is a logisztikájukat igény esetén.
Bőven megéri baksist adni, és természetesen igazad van, a helyi lóerőt nem nézik annyiba mint a jó öreg dodót. -
válasz
lehella
üzenetére
1 dollárosok a kéregetőknek kellenek?

Nem. Az 1 dollárosok a takarítóknak kellenek (akik nekünk meglepő módon mind férfiak), hogy hajtogassanak nektek libát a törölközőből (asszony szerint hattyút hajtogattak, de ezt nem tudta biológiailag alátámasztani
), meg az italkihordóknak, hogy vigye nektek a koktélokat, meg a animátoroknak, meg a portásnak, meg az ápolónak (aki visz majd az orvoshoz, hogy adjon infúziót a hasmenésedre), meg a buszsofőrnek, meg az idegenvezetőknek, meg a hordárnak, stb. stb. stb. Rengetegen fogják ám tartani a markukat, mert alapjában véve nem ettől függ a megélhetésük, de az igen, hogy egy héten csak egyszer, vagy kétszer ehetnek a családban húst.Mi vagy 25 darab 1 dollárost osztottunk szét egy hét alatt...
-
Igen, pont azt akartam mondani, hogy kint azért szeretik az eurót, mert ők azt 1:1-ben váltják át dollárra

Ráadásul valuta érmét nem fogadnak el, csak bankjegyet és abból adnak vissza, legtöbbször egyiptomi fontban. Az pedig nem mindegy, hogy 5 euróból kapsz vissza fontban, vagy 1 dollárból

Az amerikai dollár pont annyira elterjedt fizetési eszköz, mint a helyi font, szóval nemigen tudok olyan szituációt elképzelni, hogy ATM-ből kellene egy turistának fontot felvennie. Sehol sem vettünk fel, vagy váltottunk helyi fizetőeszközt, de így is hazahoztunk a visszaadásból származóan egy csomó fontot, amit persze emlékül jó eltenni, de értéke nincs

-
lehella
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Dahabra megyek, ahol EUR-ban fizetünk szállást meg a búvárkodást. Azt javasolják a "kollégák", hogy a helyi ATM-ben vegyünk majd ki egyiptomi fontot, mert a váltókkal nem igazán lehet jól járni. Van is párszáz méterre a búvárbázistól Bank of Egypt ATM.
1 dollárosok a kéregetőknek kellenek?
-
válasz
lehella
üzenetére
Egyiptomban eléggé gyerekcipőben jár az elektronikus fizetési rendszer, az a kevés meglévő lehetőség is a nagyvárosokra koncentrálódik.
Ha nyaralni mégy a tengerpartra, akkor nyugodtan elfelejtheted a kártyát, kp-ban USD-t vigyél magaddal, sok-sok 1 dolláros bankjegy legyen nálad.
Ha melózni mégy ki, akkor más a helyzet, valószínűleg valami nagyvárosban leszel, ott vannak automaták, lehet használni kártyát.
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
Korábban már kérdeztem, Egyiptomban mi a helyzet a Revoluttal. Ugye nincs egyiptomi font támogatása. Ha kártyát használnék ott, meg vennék ki kp-t, akkor hogy érdemes készülni? Tegyek pénzt az EUR+USD számlákra, illetve legyen a HUF-on is pénz és valamelyikről majd leveszi? -
qdak
addikt
Kérdés hogy mire jó neked, ha Revolut-on van a pénzed?
Nem férünk hozzá közvetlen, nincs asszonynál a kártya
lehet én sem hordanám.
Az a limit ami az OTP-n van.tread777 150.000 nagyobb összeget nem ír nekem jóvá egyszerre
Az már okés, csak ne 10.000Ft onként kelljen.ingyenes csomag Az érdekel.
Köszönöm a segítségeket, egyenlőre mellette szavazok

Ill. kell valami kezdő összeg, vagy akár megkezdhetem most 5.000Ft al is ?
-
<Adamsky>
nagyúr
A legutóbbi (8.23.1) verziónál biometrikus azonosítás esetén ti is látjátok egy pillanatra a PIN bekérő ablakot? Szóval beenged, nem kéri a PIN-t (csak az első indulásnál kérte ennél a verziónál), de kissé fura, mert nálam ez korábban nem így nézett ki.
-
tread777
tag
Szia!
Kb két éve használom a Revolutot, 0 költséggel, kártyát is ingyen kaptam.
Jelenleg egy fizikai és két virtuális kártyám van, maximálisan elégedett vagyok
Kp felvétel limit havi 75k és tapasztalataim szerint az érintős ATM-ek nem fogadják el a Revo kártyát, fizikailag "be kell dugni", ez felett is lehet pénzt felvenni, de annak % van.
Ez teljesen független a pénzköltéstől én pizza rendeléstől a tankolásig, közmű fizetés stb mindent erről intézek.
Van havi pénzváltási limit (ha jól emlékszem 300.000 ft/ hó ami díjmentes) de hétvégén van valami % szintén, összegtől és limittől függetlenül.
Feltöltés egy érdekes kérdés, mindenkinek megy flottul, kb bármilyen összeggel... én hiába használom gond nélkül két éve, 150.000 nagyobb összeget nem ír nekem jóvá egyszerre.
De a fő kérdésre a válasz, nem utalásnak minősül a Revolutra a pénz "utalás", hanem kártyás fizetésnek. Persze az OTP von le havonta banki díjat, de ez mindig kevesebb mint ha utalásként kezelné.
De ez az ingyenes csomag
Ezek a limitek és összegek változnak, ha előfizető vagy. -
ACE-
addikt
Megoldható akár az egyszeri, akár a rendszeres utalás rá. Van már 100ezer€-ig betétbiztosítás is. Kérdés hogy mire jó neked, ha Revolut-on van a pénzed? Ott pont ugyanúgy hozzáférsz, van kártya, és el is költheted. Tehát költés ellen nem véd.
OTP-nél is biztosan van lekötés, vagy utald át állampapírszámlára, és vegyél belőle MÁP+ papírt, és legalább kamatozik is valamennyit.
-
qdak
addikt
Sziasztok,
Átolvastam az összefoglalót.
Lenne pár kérdésem:
-Mivel a saját OTP-s kártyámon nem igazán megy a megtakarítás... sem a "kp a paplan alatt"
ezért gondoltam, hogy nyitnék itt számlát.
Arra használnám, hogy az év végi prémium, vagy adó visszatérítés egy részét 2-300.000Ft-ot át utalnék ide, amit nyáron, vagy ha szükséges valóban csak akkor használnánk fel. Érdemes e erre használni ? Van-e valami hátul ütője?-Előzőben azért írtam összeget, mert:
"A Revolut egy automata gépi ügyfél ellenőrzést alkalmaz, amihez használati történet kell. Az elején csak kisebb összeget enged feltölteni, átküldeni, használni ugyan arról a kártyáról, számlaszámról." ez mi? Ha átutalok 300.000Ft-ot OTP-ről, le fognak tiltani ?
Ha darabokban utalom, marad 250. mert gondolom az OTP leveszi a magáét, ahogy ismerem...
Kivétel limit 75.000Ft, ha fizetni akarok a kártyámmal, akkor is ennyi?
Vagy visszautalni a saját OTP-s kártyámra érdemesebb ?-Valamint gondolkodtam, a havi fix utaláson is, hogy pl X0000Ft minden hónapba menjen a Revolut számlára megtakarításnak, vélemény ?
Köszönöm előre. -
Luigi962
őstag
A chat ügyfélszolgálat 1 napja nem válaszol. Ilyenkor mi van? Nincs egy szám amin hívhatok és nem Angliából él?
-
válasz
petike2014
üzenetére
Ahogy írta Oli, elég a prémium.
-
Oliverda
félisten
válasz
petike2014
üzenetére
2500 euróért nem éri meg a Metal. Havi 1000 eurót az ingyenessel is ár tudsz váltani. Ha mindenképpen elő akarsz fizetni, a Premium jobban megéri.
-
petike2014
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Remélem, itt a fő kérdés a METAL-ra váltás,hogy érdemes e és lehet e úgy ahogy elképzeltem, hogy hamar hozzáférjek ha kell. 1 évet kell szerződni minimum és havonta vonja?
-
válasz
petike2014
üzenetére
nem fognak felfüggeszteni. maximum megkérdezik honnan a pénz, azt meg tudod igazolni.
-
petike2014
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
~2,5k€ (igazolható adásvétel), 2-3 hetente használom a kártyát 1-1 tranzakcióra, szokott innen-onnan 50-200 $/€ érkezni-6havonta ismerősök elintézett, átvett cuccai után, azt költöm el általában, 1-2 alkalommal volt top-up debit kártyáról anno. Wise-om is van, ott érdemes inkább parkoltatni ekkora összeget és ott nem lehet felfüggesztés? Ott 1x top-up oltam, nyitáskor azóta se semmi.
Köszönöm
-
Oliverda
félisten
válasz
petike2014
üzenetére
Nem tudom, mit jelent az a nagyobb összeg, de ha egy sokáig nem használt fiókba egyszer csak beérkezik pár ezer euró harmadik féltől, akkor borítékolható az instant ellenőrzés. Ilyen célra inkább Wise-ot nyitnék, ahonnan szükség szerint kisebb részletekben át lehet tenni Revolutra a pénzt.
-
törölt tag
válasz
petike2014
üzenetére
Tudtommal csak éves metal előfizetés van. Vagyis havonta vonja egy évig. Le lehet mondani előtte is, csak nálam akkor több havi díjat le akart vonni a lemondás miatt. A kártya viszont marad utána is.
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve regisztráltam, szoktam használni a kártyámat is, van tehát historym, váltanék metal-ra, mert nagyobb összegű €-t utalnának nekem, így aktívabb lennék és a limitnélküliséget is kihasználnám.
Kérdésem, ha 1-3 hónapra vagyok csak metal előfizető és utána lemondom , a metal kártya marad? Egyáltalán kivitelezhető ez így?Köszönöm
-
zsola400
senior tag
Kipróbáltam a kártyára küldést, Unicredit mc-ra, pár másodperc alatt átment, Unicreditnél "Sikeres Áruvisszavét" jelent meg. Ez a funkció csak a 8.22.1 verzióban elérhető, 8.24-505 bétán megjelnt új fizetés pl. QR-kód megosztás de a kártyára küldés továbbra sem.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Hol találom az automatikus topupot?
Köszi -
Peter.70
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Úgy gondoltam
-
Nálam itt van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Revoluttal ki lehet fizetni egyszeri nagyobb összeget ( 270K ) ? -
Somatom
veterán
válasz
anadroid
üzenetére
Egy órája frissítettem. Teló, Androidverzió az aláírásomban.
Play screenshot -
Somatom
veterán
Tegnap átküldtem Forintot az Erste számlámra. Azt írta, hogy várhatóan ma megérkezik. Ma már 5. -ét ír. Gondoltam, kipróbálom ezt a kártyára küldést. Frissítettem az appot (Android), de sehol sem találom ezt az opciót. Ezek szórakoznak velünk?
-
-
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék:
van arra mód (ha lehet hivatalos), hogy pc-ről lehessen revolutra regisztrálni?
félreértek valamit vagy a pc-s app csak akkor elérhető, ha már van regisztrált revolut fiók?
köszi -
xors
senior tag
Van aki már bekapcsolta a Revolut Bankot?
Ahogy láttam semmi különbség nincs funkcióban, csak annyi, hogy hivatalos banknál lesz a pénzed biztosítva. Ez mondjuk nekem hasznos, mert a spare change roundups már egy kisebb vagyont összegyűjtött egy év alatt. Lehet sokat vásárolok?
Viszont néztem a UK Revolut.com -ot, ott már van leírás arról ami nálunk még csak coming soon, pl a Saving Vaults -ról. (Kemény 0.65% -ot kamatozik a pénzed ha fizetős planen vagy, viszont legalább naponta kifizetik)
-
nutfile
aktív tag
válasz
anadroid
üzenetére
nekem Revolut => Rafi CC irányba volt 2 sikertelen próbálkozás. legalábbis azt hittem.
a postod hatására megnéztem, a Revolt 1 sikertelen próbálkozást mutat, a Rafi CC-n pedig megjelent mindkét összeg
(gondolom majd utólag korrigál a Revolut. ahogy anno tett a Curve, amikor duplán vont le fizetéseket.) -
ACE-
addikt
130 Ft-os tranzakciókat helyezgettem át a Vivid kártyámra, ami eredetileg Revolut kártyáról vonódott a Curve mögött, erre a Revolut kéri, hogy tájékoztassam őket mi ez a sok refund azonos kereskedőtől. Ők nem vágják a Curve működését?
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha idegen, nem saját bankkártyára küldöd, akkor kell más adatot is megadni...
-
Brandynew
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem vágom, mert más adatokat is meg kellett adni, egyedül az e-mail-cím nem volt kötelező adatmező.
-
kp78
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
A kártyán lévő nevet nem kérte?
Email cím opcionális volt, arra emlékszem.
Nekem Erste Visa Debitre volt a próba, ami működött. -
ACE-
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Sima Erste Mastercard Debit... nem tudom milyen van még...
-
-
Brandynew
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Tuti biztos, hogy nem írtál el valamit, akár extra szóköz valamelyik adatmezőben vagy vezetéknév helyett keresztnevet és hasonlók?
-
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nekem szintén ERSTE debit-re átért... bár én csak a minimum 630-at utaltam próbaképp.
Szerintem ez azért nem helyettesítheti az azonnali utalást, mert az emberek nem nagyon szeretnek bankkártya adatokat megadni, még ha a lejáratot, CVV-t nem is kell hozzá adni... -
anadroid
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Valószínűleg azért, mert a VISA kártyaközi varázslatát használják.
-
az erste MC debitre végül nem jutott el a kártyás utalás.
revolut appban declined státusz (este) és visszakaptam pénzt (25k volt). -
anadroid
senior tag
Úgy néz ki, hogy h*jék napja van Revolutéknál. Miután kiléptem a beta programból, sikerült végre egy tartalék készüléken beizzítani a normál Revolutot. Volt 10€-m, átküldtem a Vivid kártyámra, közölte, hogy sikertelen. Ezután a virtuálisra küldtem. Ott is sikertelen. Belenéztem a Vivid fiókomba, és 2 sikeres 10€ küldésem lett, és a Revoluton is megmaradt a pénz. Szóval ezt még gyakorolni kell Litvániában.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Drenadar
üzenetére
Nem tetted fel véletlenül az új OTP-s Internetbank app-ot? Ha, igen, akkor az átvesz minden ilyen push üzenet kezelését. Ettől persze még használhatod a Smartbank-ot (ott is jóvá tudod hagyni a kártyás fizetést, csak abba kell belépni), de az üzenet az előbbitől fog jönni, és az fog betöltődni. Az új app-ban picit talán túltolták a biztonságot, mert az elején (már nem emlékszem pontosan hányszor és mikor) de SMS-eken keresztül folyik az autentikáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Kutya topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- EAFC 26
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bestbuy játékok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), meg az italkihordóknak, hogy vigye nektek a koktélokat, meg a animátoroknak, meg a portásnak, meg az ápolónak (aki visz majd az orvoshoz, hogy adjon infúziót a hasmenésedre), meg a buszsofőrnek, meg az idegenvezetőknek, meg a hordárnak, stb. stb. stb. Rengetegen fogják ám tartani a markukat, mert alapjában véve nem ettől függ a megélhetésük, de az igen, hogy egy héten csak egyszer, vagy kétszer ehetnek a családban húst.