Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
leslie.hun
üzenetére
-
kulu22
aktív tag
válasz
leslie.hun
üzenetére
Csereként? Mert tavasszal az egyébként 2024-ben lejáró virtuális kártyámat csak úgy lecserélték nagyobb biztonságra hivatkozva, írhattam át mindenhol ahol azt adtam meg.
Majd egy hónapja egy egyébként már több éve fizetett 539Ft-os előfizetésemet blokkolták az új szuperbiztonságos virtuális kártyáról, hogy "megelőzzék a csalást". Akkor telt be a pohár, átállítottam mindent Wise-ra (egy csomó előfizetésem a Revo-ról ment, de ezt már elpanaszoltam itt egyszer), a Revoluttal pedig kizárólag alkalmi online vásárlásokat csinálok azóta ill. a GarminPay-ben van még beállítva a fizikai, hogy az órámmal tudjak fizetni (mellette a Wise is).
Nem értem miért kell ez az állandó variálás az utalásokkal, szolgáltatásokkal, kártyákkal stb. -
Oliverda
félisten
válasz
gixxergabi
üzenetére
Akkor jó régiek lehetnek azok a kártyák, ugyanis az elmúlt bő másfél évben már csak betéti (debit) kártyát bocsátottak ki.
-
hedgehog
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nekem nem írtak... lehet hogy sokallják a 4 fizikaimat
(mivel csak 3 lehetne, de kaptam egyet anno fizetésfeldolgozójuk teszteléséhez pluszban) -
gixxergabi
senior tag
válasz
leslie.hun
üzenetére
Igen. Nálam az egyetlen egy Visa-mat fogja váltani...
-
leslie.hun
csendes tag
Most kaptam emailt a Revoluttól, hogy újfajta virtuális BETÉTI kártyát fognak adni a kiválasztott ügyfeleknek, amit több helyen elfogadnak.
Más is kapott ilyen levelet? -
hedgehog
senior tag
-
st6969
őstag
Há' de mé' nem csoportos beszedés?! Egyet se kattintok évek óta...
Ehhez még Revolut sem kell
-
válasz
MADcat
üzenetére
A társasházi közös költségét csak utalva lehet fizetni.
Az internet, a tévé, újság és a steaming szolgáltató díjai fixek, azokat érdemes automatán utalni.
A víz, villany és gáz esetén ugye az összegek változnak, de a címzett fix.
Nem hiszem el hogy gyorsabban fizetsz bankkártyával három külön szolgáltatói platformon mint ahogy a Revolutban megadod az összeget és nyomsz egy küldés gombot.
Plusz így ugye a cégek egyedi költség elnevezés alatt vannak, egy helyen, egy kupacban látom őket.Nem mondom hogy tökéletes megoldás, de hogy hatékony és gyors, az tuti.
-
sopruk
senior tag
Két hete Szegeden kártyával fizettem egy parkolóautomatánál. Jelezte hogy nagyobb összeget fog előre zárolni és majd később fogja az időarányos díjnak megfelelő összeget levonni.
Úgy is volt, zárolt 1920 Ft-ot, a Revolutban is azt írta, hogy nem végleges az összeg, 15 napon belül amit nem igényelnek, visszakapom.
Ma reggel jött üzenet az appban, hogy stornózták az egész összeget, visszakerült a számlámra a pénz.
Ez most vajon miért volt?
Kerestem, de semmi más tranzakciót nem találtam ennek kapcsán...
Lehet hogy még a covid miatt nem kellett parkolási díjat fizetni, csak az automata ezt nem jelezte? Jún. 28-án volt ez... -
Winne
nagyúr
válasz
Quinine911
üzenetére
Én azt kértem, jópofának tűnik, bár kb mindegy. A Google Payes megoldás sikerült, ez így jó lesz kiegészítésnek.
Én amúgy a fémet kértem volna, csak nem engedte anélkül, hogy a nagyobb csomagot kérjem.

-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Quinine911
üzenetére
De első kártyának olcsóbb mint a standard kártya. A világítóson nincs postaköltség.
-
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Nem kell emiatt parázni, csak a te rendszered látja egyben, az elektra felületén látszik hogy több mezőre van osztva.
-
JohnnyWeiss
tag
Júniusban még nekem sem volt problémám. Rendesen én voltam a feladó meg Revolut a küldő bank illetve megjegyzésben is csak az volt amit én megadtam. Csak most a júliusi utalásnál volt fura, hogy nem érkezik meg aznap meg másnap sem, majd amikor harmadnap megkérkezett, akkor derültek ki ezek a változások.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Az eredeti megjegyzés is benne van, bár kérdés, hogy ha valami hosszú szöveget írsz oda, akkor azt mennyire vágják majd meg.
Nekem az utalás megérkezéskor ez volt a megjegyzésben: 210705-MW03 XYZ Transfer
Én csak az XYZ -t adtam meg eredetileg megjegyzésnek.
Illetve az is bosszant kicsit, hogy eddig aznap, akár pár perc múlva megkaptam a KH-s számlámra az utalást, most meg a délelőtt indított utalásom harmadnap reggel lett csak jóváírva a számlámon.
Szóval máshogy működik jelenleg, mint ahogy eddig megszokhattuk. Erre készüljön fel aki szokott utalni. -
Gabás
addikt
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
A NAV-nak mindig innen utalok, eddig minden probléma nélkül
-
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
A közleményben benne van amit te beleírsz, csak sajnos még más is.
Viszont a szolgáltatók bejövő utalásai egy automata rendszeren mennek keresztül és ha az általuk igényelt azonosítót tartalmazza a közlemény rovat, akkor elvileg a szoftver a tartozást a rendszerükben kiegyenlíti.
Ezért nem érdemes számlákat összevonni stb. Ha nem tudja azonosítani, akkor megy emberi kezelőhöz.
Szóval én amíg nem szólnak külön, nem állok át másra. -
kp78
veterán
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
De nem jó hírek ezek

De legalább a közlemény az lenne, amit beír az ember.
Én csak havi egyet szoktam utalni, de több meghívottam is rákapott az ingyenes utalásra, nekik jobb lesz szólni, h csak óvatosan. -
JohnnyWeiss
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Én már nem is merek hivatalosabb helyre (pl. NAV, Befektetési szolgáltató, Önkormányzat) utalni Revolutból, mert nincs kedvem majd órákat azzal tölteni, hogy levelezzek/igazolásokat küldözgessek, neadjisten izguljak a visszautalás miatt, hogy egyáltalán megérkezik e, mert beazonosíthatóság hiányában nem tudta lekönyvelni a címzett.
Pedig én is fél éve kezdtem fokozatosan átállni a Revolutra utalás vonalon is, a múlt hétig teljes megelégedéssel. -
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Legalább hasonlót írtál nekik mint én. Nekem egyelőre egy helyről jelezték csak hogy probléma lenne, de az összes utalásom (víz, gáz, villany stb) innen megy, nagyon szomorú lennék ha vissza kellene állni a saját bankos utalásra.

-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Chateltem a Revolut üszivel kb. 20 percet. Azt írták, hogy volt egy ilyen változás a rendszerben, hogy a kiutalásoknál a feladó nevénél a feldolgozó neve (The Currency Cloud Limited) szerepel a tényleges feladó (saját neved) helyett.
És nem tudnak róla, hogy lesz változás ezzel kapcsolatban. Jeleztem, hogy ez rendkívül kellemetlen, mert sok helyen így azonosítják be, hogy ki a tényleges feladó. Erre az volt a válasz, hogy töltsem le a transzfer igazolást az APP-ból és küldjem el a fogadónak, hogy tényleg én vagyok a feladó.Így szerintem egy csomó helyre nem tudok (tudunk) majd utalni, mert vissza fogják dobni, hogy nem beazonosítható. Főleg, hogy még a megjegyzésbe sem csak az van, amit te beleírsz, hanem ahhoz is hozzátesznek.
Pedig már ott voltam, hogy majnem teljes értékűen fogom tudni használni a Revolutot mint egy bármilyen magyar bankot, erre most csinálnak egy ilyen visszalépést.
-
A PP vagy saját árfolyamon vált, vagy a bankra hagyja. Nincs olyan eset hogy olcsóbban váltana mint a bank. Ha ha fizetendő deviza ugyanaz mint a mögé rakott kártyán lévő, akkor persze nincs konverzió.
A jó megoldás:
PP ne váltson, mögötte revolut legyen és mindig legyen a zsebben elég váltott deviza. -
rejtő
tag
-
Winne
nagyúr
Urak Androidon a Google Payes hekken kívül van bármilyen megoldás arra, hogy nfc/paypassal fizessek? A fizikai kártyám még nem ért ki.
-
Hovi
aktív tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Lehet valami zavar az erőben. Pénteken jártam így. Igaz, nem Erste, hanem K&H. Régóta ApplePay-al töltöm a Revolutot. Pénteken nem engedte. Hibaüzenet: a bank visszautasított. Hívtam a bankot: limit ok, biztonsági kód ok. (bár ApplePay-nél nem számít). A lényeg: KH szerint náluk minden ok. Revolut: náluk is. Egész nap ment huza-vona, estére jó lett. Hogy mitől???
-
kp78
veterán
válasz
üzenetére
Az app-ban "kártyák" >> "+ kártya hozzáadása" >> "betéti kártya"
Anyag műanyag, és választasz milyet szeretnél. Standard csomaghoz az alap lilás/kékes kártya, vagy a lista legvégén lévő AJ világító kártya lehet. Előbbi kb. 2.135.-, utóbbi 1.999.- Ft.
(Meg talán még lehet a bálna kártya is, de az drágább.)
Megrendeled, egyenlegedből fizeted, kb. másfél hét alatt megérkezik.
Euró zsebet célszerű létrehozni, és hét közben ha jó/jobb az árfolyam váltani, mert hétvégén rosszabbul jársz.
Ha üres az Euro zsebed, akkor természetesen a Ft egyenleged terhére a Revolut vált majd Eurót. -
törölt tag
Pár info-t kérnék tőletek.
Mostanában az eddiginél gyakrabban járok olyan helyen, ahol Euro-val kell fizetnem a bankkártyámmal. A bankomnál forint alapú számlám van és ilyenkor nagyon kedvezőtlenül váltja át euro-ba és fizeti ki a külföldi vásárlásaimat.
Van Revolut számlám, amihez még nincs fizikai bankkártyám.
Arra gondoltam, hogy kérnék egy ilyen kártyát és ezt használnám fő számlának majd a kifizetésekhez. Vagyis a fizetésem egy részét mindig ide utalnám át és a Revolut bankkártyával vásárolnék itthon és külföldön is. Gondolom így euro vásárlásoknál kedvezőbb átváltás lenn, igaz?Hogyan kell ilyen kártyát igényelnem? Kell esetleg valamire különösebben odafigyelnem?
-
Skuzzy
csendes tag
Utalni szeretnék egy lengyel iban számlára de eurót, de csak zlotyit enged, lehet ezt változtatni valahol? Köszi
-
balinlin
senior tag
válasz
lumpika
üzenetére
Kontakt stb nem kell, miért is kellene? Az egész revolut fiókod kvázi egy számla amin belül vannak a különböző alszámlák adott pénznemben, ezek a zsebek.
Ha kimondottan félre is akarod tenni akkor széfbe kell tenni, onnan viszont költeni csak akkor tudsz, ha kiveszed onnan. -
lumpika
tag
Igen köszi.
Viszont zsebnél kötelező megadni kontaktot, szlát?
Pl külföldi utazáshoz hogy nyitok zsebet? -
lumpika
tag
Sziasztok.
Ha valutát szeretnék félre tenni utazásra pl amikor jó áron van, és ott azzal fizetni, úgy hogy a szlámon van forint is azt hogyan csináljam? (Standard csomag). Köszi -
PredatorZoli
senior tag
Sziasztok!
Akard egy kisebb problémám. Erste banknál van számlám, onnan szoktam kártyás fizetéssel revolutra tenni pénzt, átváltani eurora és továbbutalni brokerszámlára.
Ez múlt hónap végéig flottul működött is.
E hónaptól viszont mikor bemegyek hogy pénz hozzáadása, megadom hogy mennyit, kártyaadatok stb oké, és kiírja hogy a kérelmet a bank visszautasította.
Kártyalimit állítva lett, azzal nincs gond, amúgy is kis összeggel sem működik mostmár.
Valakinek volt már hasonló gondja? 3 hónapja volt kárytacserém, mert az előző lejárt. A régi kártyával mindíg volt george appos 2. körös hitelesítés visszaigazolás mielőtt sikeresen levonta revolutra. Az új kártyával nincs ilyen, ennek ellenére 2 hónapig jó volt, most meg már azt írja hogy a bank elutasította a tranzakciót. Nem tudom hogy a kettőnek lehet-e köze egymáshoz? Volt valakinek már ilyen? Mi a teendő? Sima utalás nem annyira járható út mert a számlacsomagomban az utalás egész drága, a kártyás fizetés meg ingyen lenne. nem véletlen vettem revolut prémiumot, minden hónapban váltani szeretnék nagyobb összeget. -
SteveE60
újonc
Sziasztok!
Tegnap utaltam egy barátomnak 10 ezer forintot khb számláról revulotra. Olyan hibát követtem el h ugye be írtam a Raiffeisen számla számot viszont kedvezményezett nevéhez az ő nevét írtam nem azt h revulot Ltd stb... Illetve nem írtam közleménybe semmit.
Vissza utaljàk a pénzem? -
Rival
aktív tag
válasz
lungerdani22
üzenetére
Szerencsére így még nem jártam. De szívás lenne, az biztos. Az egész nyaralást megúsztuk készpénz nélkül, csak a Revolutot használtuk (kapuknál, kutaknál, boltokban, kempingben). Kivétel ez a medaki kijárat, ahol a saját bankos kártyát kellett használni.
-
Rival
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ma a zágrábi automata kapu az enyémet (Visa) is elfogadta (és a többi kapunál sem volt gond), de odafé a medaki kapunál már második évben köpi vissza. Szerencsére nem egy forgalmas kapu, így ráértem tökölődni a többi kártyával. Próbáltam Curve-vel is, de előtte elfelejtettem aktiválni mögötte a kártyát, pedig elterveztem, hogy bepróbálkozom a Curve mögé rakott virtuális Revoluttal, csak elfelejtettem aktiválni. 😃 Így maradt az OTP-s.
-
Winne
nagyúr
Siker, látszik nála. Már csak a Google Payt kell működésre bírnom, hogy tudjam használni NFC-vel.
-
Årpi
őstag
A ki-belépkedés nem para. Ha az invite linken megadtad a telefonszámod és azt is használtad a regre, akkor lényegtelen mert linkelésre került az accountod ahhoz a telószámhoz, nem változik ez meg, ha kijelentkezel, törlöd etc. a programot. De ismerősödnek látnia is kell, hogy mely lépéseket csináltad meg eddig.
-
balinlin
senior tag
Tegnapi élmény a supporttal:
Korábban mikor lejárt a személyim és megkaptam az újat, ezt jeleztem a supportnak (live agent), ő mondta hogy az app mindjárt kérni fogja az új okmányom. Feltöltöttem a fotókat, kész.
Most nem járt le a régi, de cseréltettem (Dr. felvétele miatt). Mondom ok, akkor megint eljátszom ezt a műveletet, legyen itt is rendben minden.
Írtam a supportnak, hogy a változás miatt új okmányom van. A live agent azon akadt le folyamatosan, hogy a dr-t nem tudják bejegyezni a rendszerükbe. Mondom ez engem nem nagyon érdekel, de az új igazolványt be akartam mutatni, mint korábban is. De mondom, ha nektek nem kell most már, akkor ok.
Erre elismételte ugyanazt, miszerint a dr nem bejegyezhető náluk. És itt kb megint magamat tudtam én is ismételni. Majd átdobott az ügyintéző egy másik ügyfélszolgához. Az bekérte az igazolványt, de oda a chat felületbe kellett csak feltölteni. Mondom ok akkor ez letudva. Erre írja ugyanazt a szöveget, amit korábban a másik is.
Itt én lezártam a dolgot, hogy rögzítették-e a rendszerbe az új igazolványt azt nem tudom, de nem is érdekel már. -
Winne
nagyúr
-
iscsu
tag
válasz
laca891
üzenetére
Sziasztok,
eddig működő OTP virtuális kártyáról nem tudom feltölteni az egyenlegem (adatok stimmelnek, OTP üfsz nem érti, ma másra használtam a virtuális kártyát). Ismert változtatás, vagy csak én járok így?
Nem túrtam fel a topicot, csak egy gyors keresést, és az utolsó kb. 100 hszt néztem át, ha trivi a válasz, akkor bocsi.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Most hívtak meg, a link alapján regeltem. A standard kártyát igényelem. Jól látom, hogy csak ez a fajta kártya a 0 Ft és csak a fizikai kártya kiküldésének a díját kell fizetnem?
-
laca891
aktív tag
Nem tudom k&h hitelkártyáról feltölteni a Revolut kártyát. Eddig jó volt. Az utalásért meg pénzt kér a bank?
-
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Pontosan. Írj már te is a feedbacknak hogy rohadjanak meg.

-
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Most is kellett volna. A PayPal szivat nem a Revolut.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
buek1967
üzenetére
Ha a paypal-ban ilyet látsz, akkor sztem azt a PayPal váltotta neked GBP-re még a terhelés előtt, nem a Revo. Mert egyébként csak azt kéne látnod, hogy X rubel, ha a váltást a Revo csinálja.
Lehet annyira "jófej" akar lenni a paypal, hogy azt hiszi, hogy a revo-s kártyád pénzneme GBP és átváltja neked GBP-re a fizetendő összeget és már azzal terheli a bankkártyát. -
buek1967
tag
Forintban és rubellben is indítottam vásárlást paypal-on keresztül, ide van becsatolva a Revolut. Volt a revo-n rubel és forint is, direkt váltottam. erre GBP-ben vonja le. Mit csinálok rosszul? (Amíg nem volt átváltva rubel, addig a forintból ment a fizetés, áváltottam, erre gbp-ben kezdte vonni.) Ja: paypal-nál forint összeg látszik a vásárlásnál a revo használatával, aminél már fontot mutat. Nem jövök rá, hol a gond. A paypalnál ez van:
"E-pénz átváltási árfolyama14,38 GBP = 5 715 HUF1 GBP = 397,4297 HUF"
Miért nem forintban terhel? Vki esetleg? -
JohnnyWeiss
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Nekem is most volt hasonló rossz tapasztalatom. Hétfőn délelőtt elindítottam az utalást Revolut számláról K&H-ba. Eddig ez általában aznap teljesült pár órán belül, de volt, hogy 6 perc múlva ott volt a pénz. Erre most még másnap sem. Üszivel chatelek: várjak, elment a pénz, max. 24 óra, nem kell aggódni... Na erre 3. nap, szerda reggel 8 előtt érkezett meg:
Megbízó neve: THE CURRENCY CLOUD LIMITED
Megbízó bank: ERSTE
A nevem nem volt benne sehol és a közleményben sem teljesen az volt, amit én írtam, mert előtte volt egy azonostó "210705-MW03..." majd az általam beírt közlemény, majd "Transfer" szóval végződött.
Na most ha olyan helyre utalsz így, ahol azt kérik, hogy csak az ügyfélszámodat/adószámodat/akármit írd bele, ott néhány helyen az ilyen utalásokat visszautalják, hogy nem beazonosítható.
És ráadásul kérdeztem az üszit, hogy most változott valami a processben, vagy miért tart ez ennyi ideig (mikor másnap sem jött még meg a pénz), de erre nem válaszoltak semmit, csak hogy várjak türelemmel.
Ha ilyenkor tényleg esetleg egy szolgáltató visszautalja ezt a pénzt, akkor vajon hogy fogom én ezt megkapni, mivel sehol nem látszik, hogy ténylegesen ki volt a feladó. A érkezéskori tranzakció azonosítót, ami alapján talán be lehetne azonosítani pontosan, azt meg nem szokták beleírni egy visszautalásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(mivel csak 3 lehetne, de kaptam egyet anno fizetésfeldolgozójuk teszteléséhez pluszban)

Ehhez még Revolut sem kell
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szinten mobil.