- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmarci21
tag
Ma másnak is kért a Revolut app Androidon NFC hozzáférést?
Van valami új funkció, ami miatt ez indokolt lehet? -
Brandynew
őstag
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit kéne tennem, hogy újra hozzáférjek a számlámhoz
Mondom a sztorit:
- sima ingyenes Personal fiókom van kb 1,5 éve hoztam létre, kártya is megjött, aktiválások, személyi fényképezgetés stb. minden rendben ment, működött a dolog, használtam is a kártát, appot, számlát minden jó volt, aztán feledésbe merült a dolog.
- idő közben váltottam telefonszámot, amivel regisztrálva volt a Revolutom az megszűnt, csak elfelejtettem ugye módosítani amíg élt a szám.
- a Revolutos PIN kódomat 100%, hogy jól tudom, ez garantált.
- most az van, hogy van egy új számom, és az applikációban is, és a PC-s web-es oldalukon azt kapom, hogy menjek a fenébe nagyjából...
- az netes leírások videós segédletek mondhatni elavultak, mert a Forgot gomb nincs is már benne az app-ban. Valami csoda folytán azt írja, hogy helytelen a PIN, ezt nem is tudom mire vélni
- a régi számomra akarja küldeni a megerősítő kódot, ami nyilván nem érkezik meg, csak kizárólag sms-t akar küldeni.
- a régi fiókom valószinüleg él, mert amikor a régi fiók adataimmal regisztrálnék azt mondja, hogy az egy létező fiók, válasszak más adatokat...Most akkor mit kéne tennem? Mert az, hogy írjak az app-ban a chat robotnak, az nyilván nem megy, mert be sem tudok lépni az app-ba.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
spider23
senior tag
válasz
emeritus #28187 üzenetére
Na hát sikerült velük beszélni. Hát igazából fogalma sem volt az ügyfelesnek hogy mi lehet a baj. Mondta hogy töröljem az appot meg a cachet majd telepítsem vissza. De nem történ változás. Most azt mondta hogy tovább küldte a problémát az illetékeseknek és majd jelentkezik. Közben megnéztem az asszony revolutját és ott ott van az automata feltöltés. Pedig ő nem is használja. Mondjuk az övé Mastercard kártya az enyém meg maestro lehet hogy az lesz a gond. A curve sem eszi meg a maestro kártyám. Lehet ideje lesz a kártya cserének.
-
emeritus
tag
Lehetséges, hogy az automatikus feltöltés bank és/vagy kártyafüggő. De: "Rendszeresen elvégezzük a kockázati profil ellenőrzését, és alkalmazáson belüli értesítéssel értesítjük, ha használhatja ezt a funkciót." (Revolut sugó) Szerintem a siker esélyével ez külön is kérhető...
-
spider23
senior tag
válasz
emeritus #28183 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Már kb 1.5 éve használom feltöltésre ezt a kártyát. Igaz túlzásba nem viszem csak alkalmanként. Ha menne az automata feltöltés akkor használnám sűrűbben google pay - el. Irtam nekik ott a megadott helyen de már azt nem láttam hogy a live agent et kérjem. Na erre ebben a pillanatban jött egy üzenet hogy úgy látják jelenleg nem vagyok elérhető és ha vissza megyek az appba írjam hogy live agent és egyből tudunk beszélni. 😊 -
ACE-
addikt
válasz
spider23 #28179 üzenetére
Nálam csak bizonyos kártyára jelent meg. pl. Gránit Mastercard-al működik. De pl. Erste Maestro-val nem, de ott feltöltéskor hitelesítést kér a mobil app-al, szóval azzal nem is lenne megoldható. Gondolom az adott bank-nal valamilyen megbízhatósági listába kellene kerülnie ahhoz, hogy ez teljesüljön. De pl. Google Pay és ott van a feltöltési listában, és azzal sem megy az automata feltöltés.
Ja és a feleségem Revolut-ját most kezdtük igazán használni, az én Gránit kártyámat betettük mellé, de az onnani feltoltéskor sem kér a Gránit hitelesítést, viszont nem lehet automatikusra állítani, furcsa... -
balinlin
senior tag
A könyvelés nem csak a revoluton múlik, a kereskedőnek/curvenek is tennie kell érte, így ezt nem tudom teljesen elfogadni.
És mivel még mindig nem jelentkezett senki, hogy neki hasonló esete lenne curve-revolut fronton kívülről, így én továbbra is azt mondom, hogy biztosat nem lehet tudni. -
viktorhu
veterán
válasz
Soros terv #28167 üzenetére
Az OTP szokott összevonni tranzakciókat, ha azonos a kereskedő. Nekem volt külföldi hotelben direkt két tranzakcióm, hogy a munkáltatómnak meg tudjam pontosan mutatni, hogy forintban mennyit fizettem a hotelért, az extra szolgáltatást pedig külön vettem, mert az az én költségem.
Ugyanazzal az OTP-s hitelkártyával fizettem, kb. két perc különbséggel, és összevonta az OTP.
Szerk: nem a pék a kereskedő az OTP szemszögéből, hanem a Curve.
-
balinlin
senior tag
válasz
Somatom #28171 üzenetére
Viszont én ilyen esetet csak a curve kapcsán láttam itt a topikokban. Ez meg azt sugallja hogy a curvenél van a kutya elásva.
Mióta szarakodott a curve sokakkal, kb leszoktam a használatáról. Volt hogy rövid időn belül használtam a revolut kártyámat és nem vonta össze.
Nem tudom hol a hiba, de könnyen lehet hogy ki sem derül, ha csak curve-revolut vonalon jelentkezik. -
Somatom
veterán
válasz
vmarci21 #28168 üzenetére
Lássuk csak! A Curve pontosan részletezi a vásárlásaimat. A Revolutos screenshoton nem az van, hogy Curve, hanem az, hogy Prima pék. Tehát a Curve továbbította a Revolutnak a valós fizetési helyet. Csak úgy lehetne amit írsz, ha a Curve átírná a saját részletezését és mindet a Prima pékhez összesítve küldené át a Revolutnak. Csakhogy még ebben az esetben is sántítana az összevonás, hiszen az időpontok nem stimmelnének. Márpedig a Revolutos screenshoton a tranzakció időpontja is valós.
-
vmarci21
tag
válasz
Somatom #28165 üzenetére
De Curve-t használtál, így Revolut szempontjából mind egy kereskedőtől (Curve) érkezett..
Nem lehet, hogy a Curve módosított a működésén, és új tranzakciók indítása helyett egy ideig a régi összegét módosítja a háttérben? Mert ez lenne a leglogikusabb megoldás, hogy Revolut miért egy tranzakciónak látja az egymás utáni Curve vásárlásokat.
-
Soros terv
újonc
válasz
Somatom #28165 üzenetére
Tegnap nekem is összevont egy csomó fizetést. Először az OTP-s vásárlási felületre gyanakodtam, de aztán benyelt egy aliexpresses tételt is. Ezek a tranzakciók mind Curve mögül mentek, ezért kiporóbáltam direktben is a Revoltut kártyát, és azzal minden rendben volt. Vagyis lehet, hogy ezt is a Curve-nek sikerült produkálnia.
-
Somatom
veterán
válasz
JohnnyWeiss #28164 üzenetére
Ez jó. Beszéljek a kereskedővel. A Lidl esetén ez még kivitelezhető (bár sztem fölösleges). De, én melyik kereskedővel beszéljek? A pékkel, a sonkással, vagy a zöldségessel? Ezek totál különböző cégek, külön terminálokkal. Kétlem, hogy kartellbe tömörültek volna, ami indokolna bármilyen összevonást a Revolut részéről.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Somatom #28151 üzenetére
Curve mögött van a Revoltu kártyám. Egy pár hónapja használtam utoljára a Revolut kártyámat. Most febr. 4.-én újra elkezdtem használni. Aznap fizettem reggel egy Lidl-ben ~ 2 700 HUF-ot. Jött is róla üzi Revolutból. Azóta 3 másik dolgot fizettem ugyan úgy Curve-on keresztül, az utolsót ma délelőtt. És azt látom, hogy nem lettek új tranzakcióim a Revolutban, hanem a 4.-ei Lidl-ös fizetés összege növekszik folyamatosan, amikor újra vásárolok/online fizetek valamit. Illetve nem is jönnek külön értesítések a fizetésekről, csak a Curve-ben.
Tavaly októberben még napi szinten használtam ugyanígy Curve mögött, és nem volt vele ilyen probléma.
A Revolut ügyfélszolgálata az mondja, hogy ők mindent rendben látnak és ha nem jó az összeg akkor kérjek visszatérítést, meg hogy a "kereskedővel" beszéljem meg a problémát, mert náluk minden rendben. Hiába magyaráztam, hogy mi a helyzet, nem értette szegény.
Amúgy szörnyű, hogy az elején egy robottal kell beszélned, aztán mikor továbbjutsz, a Live agent se sokkal értelmesebb mint a chatbot. -
tuzpenge
őstag
válasz
Zorro(hun) #28162 üzenetére
Szia. Igen megy. Most próbaképp töltöttem fel egy 1000-est és simán ment.
-
petir
senior tag
-
e.vid
senior tag
Pár napja nem megy nálam a topup curve mögé tett erste kártyával, míg közvetlenül az erstével is csak valahol 50k körül megy max. egyszerre a feltöltés.
Amíg ment a curv-erste-revo 100k is, addig "CRV*Revolut* - Vilnius" (ez is januártól, tavaly még CRV Revolut 03 London volt), most pedig az erste-revo az "Revolut**4367* GBR" a számlakivonaton. -
-
-
balinlin
senior tag
válasz
Skuzzy #28145 üzenetére
Eldobható régóta van standard csomagban (igaz csak androidon volt igényelhető).
Az új kártyáról meg elvileg küldtek értesítést. Itt is szó volt róla. A miértet nem tudjuk, de elvileg erre cserélik. Kérdés hogy tényleg törlik e a régit. Én nem kaptam újat, így erről nem tudok nyilatkozni. -
Skuzzy
csendes tag
Standard csomagom van Visa virtuális kártyával. Minden értesítés nélkül megjelent kb. egy hete egy Master virtuális is mellé. Ma meg még egy egyszer használatos is. A Master-re cseréli a régi virtuálisat és a standard csomagba is bekerült az eldobható? Más is tapasztalt ilyet?
-
spider23
senior tag
Több éve van már revolut számlám 1 kártyát használok feltöltésre de sehol nem látok olyat hogy automata feltöltés. Ezt hogyan lehet előhozni? Feltöltéssel egyébként nincs gond, de jó lenne ha magától csinálná bizonyos összeg alatt. A kártya egyébként egy K&H maestro kártya ha ez számít.
-
Somatom
veterán
válasz
M@Db0Y #28141 üzenetére
Ez lehetséges. Ez egy piac, több helyen vásároltam ott. Ugyanakkor elég gáz. Ennek az elszámolásnak a lényege a követhetőség, ellenőrizhetőség lenne. De ilyen infókból hogyan? Milyen béna algoritmus tesz egybe két olyan vásárlást, amiknek a cégnevük pék, meg sonkás és az időpontok is különböznek?
-
Somatom
veterán
Mindegy. Akkor ráírom.
Közben egy sokkal zavaróbb problémát vettem észre. Curve mögött a Revolut. Tegnap vettem két kenyeret a péknél. Egyszer érintettem a Curve kártyát a terminálhoz, minden rendben volt. A tranzakció
a Curve szerint.
a Revolut szerint.
Ez tízszeres különbség ugyanannál a tranzakciónál. Ilyenkor mi a szitu? -
emeritus
tag
-
vilga
tag
petir: nem kell mókolni semmit, katt/beírod az sms-ben kapott kódot/elfogadod a feltételeket és ennyi
Somatom: tegnap jött a meg a plasztik kártyám, rajta a nevem, annak ellenére hogy az alkamazásban egyiken sem látszik, viszont az appban felcímkézheted magadnak, a virtuális használatakor viszont úgyanúgy meg kell adni mintha rajta volna -
Somatom
veterán
Én is találtam egy új MC kártyát az app -ban, 01/26 -os lejárattal.
Az eldobható kivételével a többire rá van írva a nevem. Ezen az újon viszont csak annyi van, hogy Virtual. Vajon miért? -
petir
senior tag
Sziasztok
Megkaptam az új virtuális kártyát én is. Mondom beizzítom - fizettem vele sikeres fizetés.
Nade hol a fizetés jóváhagyása réginél mindig jóvá kellett hagynom.
Hogy lehet az , hogy az újnál nem ?Másik kérdésem:
A virtuális kártyám GPay-be be van állítva a témaindítós trükknek megfelelően.Ugye mostmár hivatalosan működik mert Revolut alól működik a gpay hozzáadás - elvileg.
Kérdésem : valóban működik? Nem kell hozzá semmit mókolni? Csak katt az add Gpay-re és már az új kártya ott is lesz ? Vagy mi most ennek a menete ? -
hedgehog
senior tag
Bizony, sokszor volt már erről szó, ide véletlenül se küldjön vissza senki semmit. Vagyis csak olyan helyre utalj Revoluton (ha biztosra akarsz menni), ahol meg tudod beszélni, hogy probléma esetén ne automatikusan a küldő számlára küldjék vissza a pénzt.
Ez egyébként egy KH-s számla, szerintem teljesen független a Revoluttól (régen a szolgáltatót is tudtam akit erre használ a Revo, de lusta vagyok visszakeresni).
A gyűjtőszámla pedig ugye Raiffeisenes szóval a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Ettől függetlenül legtöbbször azért visszatalál (valahova) a pénz, de hónapokba is telhet. -
kp78
addikt
Múltkor próbából utaltam magamnak a Revolutomról egy OTP-s számlára egy kisebb összeget, h lássam gyakorlatban mennyi idő alatt érkezik meg.
Amit ilyenkor mutat a rendszer, hogy honnan érkezett a pénz, az milyen számlaszám?
Csak azért kérdezem, hogy ha fizetek utalással számlát, vagy bármit, akkor a fogadó erre a számlára próbálná meg probléma esetén visszaküldeni gondolom, hisz úgy látja, hogy innen érkezett.
Vagy rosszul gondolom?
Ez nem a magyar gyűjtőszámla száma.
Bocsánat, ha már volt róla szó. -
hedgehog
senior tag
Ez már máshogy működik, ahogy korábban vnorbi fórumtárs is írta: 27286
Vagyis úgy kell ezt az automata váltást beállítani, hogy a főképernyőn a csillagra nyomsz (Favorites), aztán az Orders-re, Add new, EUR, és ott állítod be mondjuk a 350-et a Limit price-nél. Vagyis ez vásárlási megrendelés, nem átváltási. Ezért csak akkor fog váltani, ha 350 Ft-ért kap 1 EURt. -
hedgehog
senior tag
válasz
emeritus #28121 üzenetére
Tényleg fontos kihangsúlyozni, hogy nagyon nem éri meg forintot utalni külföldi számlára, mert simán 5-10 € (!) lehet a költsége! (fontosnak tartottam a számszerűsítést, mert ez nagyon nem a szokásos banki költségek kategóriája. KH-nál pl. ha biztos akarsz lenni benne, hogy a célszemély a teljes összeget megkapja, magánbankszámláról minimum 18€(!) a díj, de ha bevállalod hogy a célban kevesebb lesz az összeg az ismeretlen köztesbank-költségek miatt, akkor is legalább 2€ a KH díja.)
-
Bogyi007
veterán
-
GBRDVD
tag
válasz
vmarci21 #23037 üzenetére
> Magyarországról kézpénzes kerülőút: Barionra is regisztrálsz, oda lehet és szabályos is készpénzzel befizetni, majd onnan utalsz a Revolut számládra.
Sziasztok! Ez a Barionos megoldás működik még? Vagy milyen más alternatívák vannak jelenleg annak, aki ingyen szeretné top-up-olni a Revolut-egyenlegét, és nincs magyar folyószámlája? Eddig cégesről töltöttem fel, kártyás feltöltéssel. Még múlt hónapban is ingyenes volt, de most megjelent, hogy 1,3354% díjat fog felszámolni (még jó, hogy megjelent előre!). Mondjuk nem tudom, hogy mi változott.
Banki pénztári befizetés készpénzben a Raiffeisen számlájukra (közlemény megadásával) továbbra sem működik? Ez [link] tekinthető hivatalos állásfoglalásnak, vagy van valami újabb? (Ha nem működik, akkor esetleg a téma-összefoglalóba be lehetne írni.) Köszi a válaszokat előre is.
-
Bogyi007
veterán
Eddig a Dipocketes Playit Mastercardomat használtam Vodafone, Mindigtv (ezt SimplePay alá tolva) Aliexpress és, Xbox és Playstation Storehoz is, valamint onnan tudtam utalni NAV felé is egészségügyi hozzájárulást valamint a PayPal fiókomhoz is azt adtam hozzá, és persze a Googlehoz is amivel a Deezert is fizettem.
Mindezeket Revolutos kártyával (akár fizikai vagy virtuális) is meg tudom oldani?
-
emeritus
tag
válasz
balinlin #28119 üzenetére
Nemzetközi utalásnál óvatos lennék. Ilyenkor a küldő és a fogadó banknak is vezetnie kell számlát a másiknál, vagy olyan közvetítő banko(ka)t kell bevonnia az utalási folyamatba, amely(ek)nél mindkét banknak van számlája. A bankok a közreműködésért díjat számolnak fel és a pénzmozgatáshoz - ha az adott pénznemben nem vezetnek számlát - váltaniuk is kell, amiért szintén díjat számolnak fel. A nemzetközi utalások - kivéve SEPA - költségesek.
-
Almos
aktív tag
Volt már korábban téma, de gondoltam, ráerősítek:
Ma reggel sikeresen vettem fel kp-t egy Raiffeisen automatában Revolut kártyáról, Apple Pay-en keresztül. (funfact: szintén apple pay-en keresztül, ugyanaz az automata a Raiffeisenes kártyát elutasította, limit problémák miatt, sima paypass-on keresztül meg ment a kp felvétel) -
balinlin
senior tag
válasz
TigerDzsó #28112 üzenetére
Az IBAN-ra szerintem bármilyen pénznemben érkezhet utalás. Ezt sugallja a revolut leírása is.
"Adding other currencies: If present, use your unique local account details if you transfer from a local account. If not present, or if transferring from a non-local account, please use your unique IBAN" -
TigerDzsó
tag
válasz
Peter.70 #28113 üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg, de lényegében jól írtam.
Ha EUR-t utalást akarsz fogadni, akkor az LT IBAN + BIC kód + a nevedet kell megadnod a küldő félnek.
Ha forint utalást akarsz fogadni, akkor a magyar gyűjtőszámla számot + a referenciaszámodat (a közleménybe) + a kedvezményezettet (ami ebben az esetben "Revolut LTD, London, UK) kell megadnod a küldő félnek. -
Peter.70
addikt
válasz
osztszoroz #28111 üzenetére
Megvan. De itt egy raiffeisenes számla szám van, ha jól tudom már litván IBAN számot kéne meg adatnom.
28112 TigerDzsó: Nem utalni akarok, hanem utalást fogadni
-
TigerDzsó
tag
válasz
osztszoroz #28109 üzenetére
Csak forint utalásnál kell referenciaszámot megadni, nem?
LT IBAN-ra tudtommal csak EUR-t lehet utalni, oda meg nem kell a referenciaszám, de javítsatok ki ha tévedek. -
Peter.70
addikt
válasz
osztszoroz #28109 üzenetére
Azt hol találom?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha nekem utalni akarnak a revolutra, akkor meg kell adni a Litván számla számot ( megtaláltam ), más adatot kell megadni? Közlemény, stb? -
zerodot
aktív tag
A vételi árfolyamot mutatja alacsonyabbnak, az eladásit pedig magasabbnak. Ha kapcsolgatsz a kettő között, látni fogod a kb 2%-os spreadet.
A hétvégi felár az árfolyamba van belekalkulálva, szóval nem fogsz ráfizetni a hétvégi limit orderre sem, csak annyi történik, hogy kisebb eséllyel fog teljesülni (leginkább semmilyennel).
-
vnorbi
aktív tag
válasz
geleati #28098 üzenetére
Szerintem az euró vételi árfolyamot nézed. Az appon belül a visszakereshető eladási még mindig a 0,0028-as értékkel dolgozik, ráadásul a grafikonon már csak 2 tizedesjegy van, így ott konstans 0 van mindig, és teljesen használhatatlan.
Az eladási most 355,5 körül mozog, a vételi pedig 355 körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest