Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Divinity
üzenetére
Igen. És amikor a referral linkre kattintasz, akkor bekéri a telefonszámodat:

A saját linkedre kattintva neked is megnyílik ez az oldal, tetszőleges telefonszámot írhatsz oda, küldi a fent idézett sms-t. Próbáld ki. Nem a regisztráció gombra kattintva regisztrálsz, azzal csak egy sms-t küld a rendszer.Mikor regisztráltam, nekem is furcsa volt ez a folyamat, nem értettem, hogy minek kell megadni a telefonszámom, amikor egy egyszerű sablon szöveget küld csak rá. Hát azért, mert a rendszer már a regisztráció előtt összeköti a telefonszámot a küldő accountjával.
-
laskr99
addikt
Revolut kéri az adó információkat/adóilletőséget kb 2 hónap után. Azaz adóazonosítót. Azt elvileg nyugodtan meg lehet nekik adni?
-
válasz
AssAssynn
üzenetére
Sziasztok!
Asszem megfejtettem a random telefonszámokra érkező hivatalos Revolut-os sms-eket.
Egy hirdetést adtam fel a jófogáson egy semmi másra nem használt telefonszámmal pár nappal ezelőtt, erre ma jött rá egy sms:
"Thanks for joining Revolut, you can download the app here: http://revolut.com/get"Mivel nemrég regisztráltam én is a saját telefonszámommal, meghívóval, ezért ismerős volt a folyamat, beugrott, hogy valaki a jutalék miatt "meghív" a neten talált random telefonszámokat a saját meghívó linkjével. Így a rendszer összeköti a meghívott telefonszámot a saját accountjával, ezért, ha valaki később regisztrálna azzal a telefonszámmal, a "meghívó" megkapja érte a jutalékot, anélkül, hogy a regisztráló egyáltalán valaha is tudomást szerezne a dologról, mivel ezeket az üzeneteket a Revolut küldi, és később sem lesz semmi nyoma a meghívónak.
Hmm, ügyes. 🤔
-
Sziasztok,
Hétvégén volt 2 utalásom Revolut-ról Sparkasse-ra. Az első egy 12 eurós utalás ami megérkezett, viszont volt egy 125 eurós utalás is, az még nem. A szokásos email megjött "125 EUR elküldve, cél: XYZ".
Rákérdeztem a shop-ra, még nem kapták meg. Létezik ilyen, hogy egy utalás nem érkezik meg ennyi idő alatt?
-
sajtos365
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Metal szintű felhasználók korlátlan számú jutalékmentes ügyletet bonyolíthatnak le, havi díja 4200 Ft/hó, ha jól emlékszem. Az ingyenesen felüli tranzakciók díja 368 Ft.
Úgy tudom abban az országban adózol ahol évente több mint 180 napot tartózkodsz, kripto és részvény után is adózni kell.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Elsődlegesen azokhoz lenne kérdésem, akik kereskednek revoluton részvényekkel és kriptoval.
A pérmium csomagban van 5/5 ingyenes tranzakció Részvény tranzakcióra egy hónapra. Ha ezt elérem, akkor azt írja, hogy kb 400Ft-os díjat számítanak fel tranzakciónként, vagy váltsak nagyobb csomagra. A prémium csomagnál viszont nem írja, hogy mennyi a tranzakciós limit. Gondoltam megkérdezem az ügyfélszolgálatot, ahol közölték velem, hogy az én országomban ezekre a kérdésekre nem válaszolhatnak, a Brexit óta...mi van?
Szóval valaki tudja, hogy a részvény témában akkor mi most a helyzet?
A másik kérdés ezek után, hogy ha ez az én országomban nem elérhető, de mégis az, akkor itthon kell-e ezután adóznom, és ha igen hogy?Kriptók esetében megint az a kérdésem, hogy azok után kell itthon adózni, és ha igen, akkor azt hogyan teszi az ember?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Peetey91
senior tag
válasz
leroyclub
üzenetére
Apple Pay-jel már én is jártam így (többek között ma is). 350 ezer HUF-ot akartam volna váltani, nem engedte befizetni, csak 150+50 ezret két külön tranzakcióban. Ezt követően már 10k-t sem tudtam befizetni. Sima bankkártyás fizetéssel gond nélkül ment a maradék... nem értem. Raiffeisen számla amúgy, de OTP-vel ugyanígy volt a múlt hónapban.

-
leroyclub
senior tag
válasz
emeritus
üzenetére
Egyeztettem az OTP-vel. Úgy néz ki hogy nem a kártyával van a baj, mert ha kártyaszámot megadom a Revolutba akkor feltudom tölteni. Csak az ApplePay nem megy, de az be sem érkezik hozzájuk kérésként. Ebben az a furcsa hogy másik ApplePay alatti kártyával működik. Igaz hogy az VISA de nem tudom. Illetve az OTP ApplePay is működik boltban vagy bárhol csak a Revoban nem... Kitöröltem újra hozzáadtam de semmi.
Mind1 így hogy kártyaszámot megadok működik. Revolut ügyfélszolgálatával egyenlőre nincs kedvem szenvedni. -
emeritus
tag
válasz
leroyclub
üzenetére
Tapasztalatom szerint nem szükséges várni a jóváhagyó üzenetre, mivel a SmartBank app kártyás tranzakciók menűpontban a feltöltésre használt kártyát kiválasztva akkor is látszik a jóváhagyásra váró Revolut topup, ha nem jött értesítés. Itt értesítés hiányában is elvégezhető a jóváhagyás. Az azonnali elutasítás (1-2 mp) oka más lehet. Próbálj úgy topupolni, hogy a Revolut és OTP alkalmazásba egyaránt be vagy lépve és átlépéskor nem zárod be azokat.
-
Drenadar
veterán
válasz
leroyclub
üzenetére
A kolléga azt mondja hogy menj be az OTP appba és nézd meg hogy ott van e jóváhagyásra váró internetes vásárlás ... Attól hogy nem jön értesítés róla még lehet ott van és jóval tudod hagyni. Ezzel az ügyfélszolgálat semmit nem tud kezdeni hiába is hívod fel őket ...
-
leroyclub
senior tag
válasz
emeritus
üzenetére
Most átnéztem minden beállítást. Telekódot már régen módosítottam. Globális kártyahasználat engedélyezve. Látszólag minden jó. Appos jóváhagyó üzenet viszont nem jön... Lehet ez a gond? De ha nyitva van az app akkor sem. Illetve mikor akarok feltölteni, nem is gondolkodik jóváhagyáson, hanem egyből (1-2mp) kiírja hogy nem sikerült. Ha Curve van közte akkor pedig az írja ki hogy elértem a limitet valószínűleg. De Limitek is rendben vannak az OTP-nél. Ma megpróbálok megint beszélni az ügyfélszolgálattal...
K Norbi: Wise a fee miatt nem opció nekem.
Somatom: Curve ha közte van akkor sem működik sajnos. -
emeritus
tag
válasz
leroyclub
üzenetére
OTP topup esetén tapasztalatom szerint esetenként az értesítés a hibás, nem maga a topup. Ha belépsz a SmartBankba és a kártyás tranzakciók között kiválasztod a topuphoz használt kártyát, akkor ott látható a jóváhagyásra váró Revolut töltés. Megérinted, jóváhagyod. Ha a topup indításakor fut a SmartBank app, akkor az értesítési hibát/késést sem tapasztalom.
-
leroyclub
senior tag
OTP topup nem megy nálam. Még 50K sem. Egyik nap még 150K sikerült, de ezt máskor is csinálta, azt hittem OTP valahogy limitálja a Revolutot mert pl kártyával tudok vásárolni, illetve Erste-ről pedig engedi a topupot. Ahogy nézem nem egyedi a problémám. Van valami megoldás? OTP-t próbáltam elérni de 3x félóra várakozás után sem tudtak senkit kapcsolni.
Ja egyébként Metal csomagom van Revoban. -
mrobes
tag
Sziasztok!
A kereskedési számláról éves kivonatot lehet letölteni? Csak havi lebontásban találom, jó lenne egyben látni, mint a normál számlakivonat esetén.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Próbált már valaki külföldi sportfogadási oldalról (pl. bet365) banki átutalással pénzt kiutalni Revolut számlára?
Lehet ennek bármilyen negatív következménye, pl. a Revolut fiók korlátozása, vagy tiltása? -
singleton
csendes tag
válasz
MADcat
üzenetére
Írhattam volna ajtókilincset, liftgombot, nejlonzacskót, vagy magát a terméket, amit a polcról leemelsz. Nem ez a lényeg. Mindent nem lehet percenként fertőtleníteni. Arra akartam kilyukadni, hogy az ujjbeggyel végrehajtott 5 gombnyomás nem jelent feltétlenül sokkal nagyobb kockázatot, mint bármi más a vásárlás során.
-
bigdady
nagyúr
Nektek látszik a junior rész az appban? Ios
-
emeritus
tag
Ha biztos választ akarsz, kérd ki előzetesen a Support véleményét. A havi váltási limit 350 eFt, ezt követően feláras, ezen összeghatár nem túl jelentős túllépésével nem várható észrevétel, zárolás különösen nem. A limitig esetenként váltok és el is utalom másnak, gond nélkül.
-
vanye
senior tag
Helló!
Adott egy Revolut-számla, amit vonatjegyvásárlásra, pizzarendelésre, kisebb utalásokra stb. szoktam használni; ilyenkor mindig osztrák bankszámláról top-upolom, aztán appon belül "veszek" forintot, ha kell. Mivel jelenleg a pénzem nagy része osztrák számlán van, euróban, innen szabadítanék fel most lóvét. Meg tudom-e azt tenni zárolás nélkül, hogy egy szemmel láthatóan is nagy összeget átküldök a Revolutos számlámra, aztán azt ott forintosítom? Ha eddig itt korábban százezer alatt mozogtak csak az összegek? -
bigdady
nagyúr
Hali
Eltunt a gyerek juniorja. Hova raktàk? Miért kell rendezgetni mindig
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
nort_on
üzenetére
Ezért sem jó bankban tartani a megtakarítást. Hasitasi nem csak kódot nem kér, hanem felárat sem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laby
őstag
Tudok fizikai kártya nélkül készpénzt felvenni automatában? Több ATM-nél van már bedugás nélküli oda érintős beolvasás, erre van lehetőségem valahogy alkalmazáson belül? Nem igényeltem fizikai kártyát eddig.
-
blod001
tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Közben megkérdeztem egy ismerőst is és nála működik a HUF top up szóval nálam lehet valami gubanc. Beta app-ot használok lehet ott állítottak el valamit. Mindenesetre nagyon remélem hogy nem vonják vissza a HUF alapú top up-ot, eléggé megijedtem.
-
válasz
blod001
üzenetére
Nekem olyan volt dél körül, hogy amikor pénzt akartam feltölteni kártyával, akkor az app bezárt, de az engedélykérés meg megérkezett az OTP appban (amit ezután hiába hagytam jóvá, a Revon nem tudtam megerősíteni, így kis idő múlva jött hogy sikertelen). 4-5 próba (10-15 perc) után működött.
-
blod001
tag
Most akartam feltölteni a kártyám és ez az üzenet fogadott. Mi a franc van, megint nem lehet direktben Ft-al tölteni? Más nem tapasztalt ilyet? K&H Maestro kártyám van, évek óta Revolut felhasználó vagyok és amióta lehet forintban töltöm az accot.
"You can't add money in HUF...yet
We're working on it. To add HUF, please add funds to your HUF account, then exchange. We'll automatically apply the best possible rate" -
t72killer
titán
Friss tapasztalat brit utalásokkal: prémiummal is fizetős, és a "free withdrawals" tesco-s ATM-ből 100£ kp-t felvéve legombol 0.86£-ot (nem, nem léptem át a limitet). Lassan rosszabb lesz mint egy main street bank
? -
Somatom
veterán
A limitekig felár nélkül használhatod a Revolutot és akkor csak a többiért kell felárat fizetned. Én Euróról váltottam Forintot. 4000 Eurónál kicsit jobban jöttem ki az utcai valutaváltóval, mintha magasabb Revolut csomagra váltottam volna, vagy felárral váltottam volna az ingyenes csomagban. Viszont, nekem Euró kp -m volt. Neked viszont bankban van a Forintod és kp kivétre szintén díjat számolnak fel. Azt ki kell matekoznod, hogy így is jobban jársz-e az utcai valutaváltóval, mint egy magasabb Revolut csomaggal. Ez nyilván összeg függő. Ezen kívül lehetnek Curve -vel, vagy Transferwise -zal kombinált lehetőségek.
-
Laby
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszi a segítségeket.
A pénz hamarabb kéne, így a leírt opciód nem játszik sajnos.
Akkor nincs semmi extra okosság amivel tudnék játszani Revoluton keresztül.Ez esetben a hagyományos és kevésbé rossz opció az az, hogy a bankomnál készpénzbe leveszem HUF-ban az összeget, majd utána beslattyogok egy valutaváltóba, és ott átváltatom Euro-ba?
-
nort_on
senior tag
Milyen gyorsan kell a pénz?
És mennyi? :)Szerintem revo letilthat, ha nincs customer history-d és nagyobb összeget töltenél rá.
Illetve revolut-ról hogy veszed fel a pénzt? Metal csomaggal is csak 300e-t tudsz. Curve kártyával 10*200 GBP, az se sok.Ha KP kell és EUR-ban, nem holnap kell és több millió akkor szerintem:
Van az államkincstárnál számlád? Ha nem sürgős a pénz, akkor nyiss egyet (kb fél óra egy MAK fiókban), vegyél MÁP+ állampapírt bankkártyával online(!) ez így ingyenes, aztán 1 hónap múlva (pontosan 26 nap) a névértéke 99.75%-ról 100% lesz és maximum 6 ezer forintért (100 millióra is max 6 ezer) kiveszed a MÁK pénztárból, előtte szólni kell, hogy nagyobb összeg lesz kivéve. Aztán Correct Change HUF>EUR, ide is érdemes telefonálni, ha sok pénzről van szó.Vagy marad a bankfióki lehúzós díj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest