- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
Az indító posztban van egy link, az egy dropboxos táblázatra visz, amiben CTRL-F kikeresed az országot és voilà... 1 perc az egész és nem egy ördöngősség...
De berakom akkor ide is tessék:
http://bit.ly/thefreeATMlistA Revolutnak ehhez semmi köze, ezt a felhasználók rakták össze önkéntes alapon, saját maguknak. Ha a táblázatban nem találsz valami konkrét bankot, akkor a keress rá a fórum threadben és ha ott sincs róla infó, akkor ha már ott vagy, próbáld ki az adott ATM-et majd írd be az eredményt abba a threadbe, aztán onnan majd bekerül a táblázatba és máris okosabb lett mindenki. Ez így működik.
-
spe88
senior tag
válasz
Tuomas #26245 üzenetére
Igen, közben megkaptam a választ, hogy ők senkivel nincsenek leszerződve, ennyire nem látok bele a dolgokba, ti ezekkel jobban képben vagytok, azért is vagyok itt. Természeteswn tudom, hogy a magyar kártyámmal is számolt volna fel díjat, ha nem számolna fel, akkor minek használnék Revolutot? Ez volna az egyik nagy előnye a devizaváltás mellett. A különböző bankok díjszabásai természetesen nem ugyanazok egyazon anyacég mellett sem, ilyet nem írtam. Ez félreértés. Arra gondoltam, hogy ha a Raiffeisennel le van szerződve a Rev, akkor gyanús, hogy ki fogja dobni a németet is, a magyart is, az osztrákot is. Erre gondoltam. Nem a díjszabásra. Más dolog hogy felvilágosítottatok, hogy semmi köze ennek a Revoluthoz. Így hát nem is várhatom el hogy legyen egy menüpont erre hivatkozólag. Bár azért egy jó nagy figyelmeztetéssel: "a Reovlut az alábbi adatokért felelősséget nem vállal" megoldható lenne akár egy ilyen menüpont is. Így sajnos most ugyanúgy, mint eddig mehet az ember váltogatni kp-t, mert még mindig rengeteg helyen nincs Európában 2020 ellenére kártyás fizetés,i opció illetve ahol van -- a tapasztalatok alapján -- sokszor nem fogadják el a Revo-kártyát, illetve elfogadják csak nem működik. Nyilván a spanyol Gizikének a pénztárban fogalma sincs a helyi ABC-ven hogy mi az a Revolut, tehát kiveszi az ember kezéből csak éppen hadonászik, hogy nono. Tehát egyelőre nekem úgy tűnik, hogy ez a Revolut inkább ilyen online vásárlásokra jó Ebayről, Aliról stb. Köszönöm a felvilágosítást
-
emeritus
tag
válasz
Tuomas #26245 üzenetére
Természetesen megfelelő ismeretek híján nem vitathatom, hogy a Revolut készpénzfelvétel díjazása szuverén banki döntés, mindamellett az a következmény, miszerint az általam használt OTP automatánál a bank saját döntése alapján nem számol fel díjat egy Revolut kártyás pénzfelvételnél több mint meglepő.
-
Tuomas
addikt
Itt nincs olyan, hogy mivel van leszerződve a revolut, mert erre megadom a választ: senkivel.
Nem a revoluttól függ az, hogy az adott bank adott atm-je számít-e fel díjat, vagy sem, az a bank egyéni szuverén döntése, és ehhez a revolutnak semmi köze. Elmondom neked azt is, ha a magyar banknál használt bankkártyádat akartad volna használni, akkor is számított volna fel ilyen díjat. Ha transferwise kártyát, az is.
Persze, vannak olyan bankok, amik több országban jelen vannak, de ugye te sem gondolod azt, hogy minden országban egyforma díjszabásuk van?"Hát szomorú, hogyha a Revolut itt tart, mert így a sok ingyenesség mit sem ér, ha egy szenvedés az egész."
LOL.
-
spe88
senior tag
válasz
Tuomas #26242 üzenetére
Nyilvánvalóan nem az ATM-ekre gondoltam hanem az azokat működtető bankokra egyéb pénzintézetekre. Globálisan sem olyan marha nehéz egy ilyen lista összeállítása, van egy halom bank, ami ugyanazon a néven jelen van több országban. Igen kis hazánkban is van egy halom bank-, illetve tksz.-ATM, de ha teszem azt a Revolut le van szerződve itthon 5 bankkal Spanyolországban 10-zel stb stb, akkor az a globális lista az mondjuk 3000 sort tartalmaz (hasamra csaptam), azért nem olyan marha nagy az a lista, láttunk már ennél nagyobbat, meg fogunk is, szerintem a munkahelyünkön is. A tájékozódásom meg pont erre irányul, hogy megtudjam melyik az a bank, ami elfogadja, magyarán létezik-e olyan lista. Rámegyek a Revolut oldalára, kiírja hogy mittudomén contracted banks, legördülő lista Spain kiválaszt és kidobja a 10 találatot, ez olyan irreális? Vagy hogy gondoltad a tájékozódást, hogy elmegyek Spanyolországba, rákeresek a spanyol MNB-re még itthon, kilistázom a kereskedelmi bankokat és egyenként kikeresgélem, hogy melyikkel van leszerződve a Revolut, mert ha igen, akkor inkább benyelem a mindenkori költséget. Nyilvánvalóan a Revolutnak az oldalukon kell, hogy legyen egy lista, hogy kikkel van leszerződve. Ha nincs, akkor az nem túl userbarát dolog, értem én, hogy ha ingyen van mit rí az ember, dolgozzon meg érte, de ha 2 euróért napokat kell böngésznem, akkor megette a fene. Erre lettem volna kíváncsi, hogy létezik-e ilyen lista. Másrészről meg fuvarozóként nem hiszem, hogy kenni-vágni fogom, hol melyikkel van szerződve, és ezeket keresgélni, egy héten van hogy 10 különböző országban van az ember.
@zerodot Köszi, ilyenre gondoltam. Bár ahogy elnézem eléggé átláthatatlan az egész. Mindenféle fórumpostokat kell olvasgatnom hozzá. Hát szomorú, hogyha a Revolut itt tart, mert így a sok ingyenesség mit sem ér, ha egy szenvedés az egész. Azalatt az órák alatt míg megtalálsz valamit többszörösét megkeresed a kezelési költségnek. De azért köszi
-
zerodot
aktív tag
Beraktam egy linket még az előző válaszomba, de lehet már azután, hogy olvastad. Ez a közösségi tapasztalatok alapján van összeállítva és (elvileg) frissítve. Ha nem is totál naprakész, minimum arra jó, hogy a piros bankokat rögtön kiszűrd és inkább azoknál próbálkozz, amelyek legalább a közelmúltban ingyenesek voltak.
A Revolutnak nincs hivatalos listája, ők nem szerződtek semmilyen bankkal, mindig az adott bank/üzemeltető dönti el saját maga, milyen díjat számol fel a külföldi kártya használatakor.
-
-
spe88
senior tag
válasz
zerodot #26240 üzenetére
Utóbbiról van szó. Értem, akkor ez lehetett a baj, sejtettem. Az ATM ezt ki is írta, hogy le fog vonni, más opció nem volt már. Van a Revolutnak valami listája akármi, ami mutatja, hogy melyik az az ATM a világokon amelyik nem rángatja le a usereket, kikkel van szerződve, milyen bankokkal? Hiszen, ha már ilyesmikkel váltja meg a világot a Revolut ne az legyen, hogy császkálok a random városokban kutatva olyan ATM-ért, ami nem számol fel semmit. Van ilyen lista? Köszönöm
-
zerodot
aktív tag
Nekem nem világos a megfogalmazás. Visszaéltek a kártyaadataiddal és pénzt nyúltak le? Vagy te vettél ki pénzt a saját kártyáddal és a 2 euró díj a baj?
Ha az előbbi, akkor értelemszerűen kártya tilt és supportnak ír.
Ha az utóbbi, akkor az ATM üzemeltetője vonta le, mert (gondolom) külföldi kártyának érzékelte. Viszont ezt előre ki kellett hogy írja az ATM használatakor. Megoldás: olyan ATM-et keresni, amelyik nem számol fel díjat. Nemtom mennyire aktuális ez a lista, de kiindulási pontnak jó lehet: [link]
-
spe88
senior tag
Sziasztok! Sajnos már nem tudom és nem is nagyon akarom követni ami a Revolutnál megy ezért titeket kérdezlek, ti jobban képben vagytok. Külföldön, Spanyolországban le lett véve 30 euro egy ATM-ből, soha ezelőtt a kártya nem lett használva, tehát semmiféle limit nem lett meghaladva. 2 eurót vont le a Revolut és/vagy az ATM kezelője. Létezhet? Köszönöm
-
-
törölt tag
Mennyi a feltöltési ingerküszöb?
7nap alatt töltöttem fel 500k-t naponta, eddig működik minden.
Nem örülnék ha korlátoznánk. -
Hovi
aktív tag
válasz
kmarci25 #26231 üzenetére
A Revolutot én használom IOS és android alatt is. IOS alatt a feltöltésnél a ApplePay-t választom (természetesen ki tudom választani melyik kártyát terhelje) s így nem kell 3D kód. Android alatt pedig Gpay-t. Itt meg persze a Curve játszik, s alatta valamelyik kártya. Így itt sincs 3D secure vagy egyéb korlátozás.
-
-
atee_13
őstag
Coinbase re lehet regelni a revolut kártyát?
Megadnám a kártyadatokat, de azt írja nem támogatott kártya.Vagy egy Postal code mező is itt kicsit bizonytalan vagyok mi lenne a jó beírtam az irányítószámot. Ez lehet a gigsz?
-
Divinity
őstag
-
-
goccer
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #26221 üzenetére
Nekem se ment Unicredit MC kártyáról a topup, se ma se tegnap. Úgy tűnik, hogy a Revo app nem tud lekezelni valamit a hitelesítésnél. Remélem nem valami Unicredites trükk a Revo korlátozására
-
pictigjis
őstag
fizettem valamit paypal+revolut kombóval, tegnap délben a 15 százalékát refundolták szintén paypalen keresztül. ma reggelre már meg is érkezett a pénz - nem tudom, hogy a revolut változtatott valamin vagy csak szerencsém volt, de ilyen rövid átfutásra nálam még soha nem volt példa
-
kmarci25
veterán
válasz
mAtThEw0319 #26221 üzenetére
Ez volt nálam is. 150 ezret nem engedett, 50-et szintén nem, 4 ezret már igen. Végül a nagyobb összegeket Curve mögé tett Unicredit kártyával oldottam meg.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok.
Nekem még mindig nem működik a pénz feltöltés bankkártyával. (UniCredit MasterCard)
~1,5 éve használok Revolutot, de sosem volt még feltöltési problémám.
Ugye miután a pénz hozzáadása gombra nyomok, kapok egy értesítést az UniCredit apptól, elfogadom a be terhelést, PIN kód beírás, vissza a revolut appba majd kétszer a Folytatás gombra klikkelek. Ezután 2-3 másodperc után egy full fehér oldalon 3 sor hibakód jelenik meg. Szerepel benne request ID, error type: request invaildNem értem mi a gondja. Innen nem lehet tovább lépni, csak megszakítani a feltöltést.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ha visszamondom a Revolut Prémiumot de már megjött a prémium kártyám, az érvényes marad a kártyán megjelölt ideig vagy érvényteleníti a cég? Nem találtam róla infót.
-
travix
aktív tag
Biztos volt már ilyen kérdés, de usd utalása pénzbe kerül vagy ingyenes mint a sepa?
-
drmotto
őstag
válasz
totika69 #26211 üzenetére
Köszi, ott kezdtük. Szombaton megcsináltunk mindent ami kell online, majd közölték hogy 18 év alatt nem szerződhet csak személyesen, szülővel, fiókban. Ma 40 perc utcai sorban állás után közölték hogy anyakönyvi kivonat hiányában nem állnak szóba velünk, ráadásul miután a nevelt fiam, erről közjegyzői okirat is kell, vagy a vér szerinti apja. Ezen a ponton felálltam és otthagytam őket.
-
-
totika69
csendes tag
válasz
Brandynew #26204 üzenetére
Amikor én nyitottam itthon OTP-s számlát, akko rmég az internet is csak olyan katonai izé volt. Kb a 90-es évek közepén. Szóval akkor biztos nem nyilatkoztam erről. Azóta a módosítások során persze valószínűleg. Csak erről sehol sem olvastam és ki a fene gondolt volna rá. Legyen ez tanulság másoknak.
-
Brandynew
őstag
válasz
totika69 #26200 üzenetére
Amikor itthon megnyitottad az OTP számlát, akkor is hasonló nyilatkozatokat kellett aláírnod (max. nem olvastad el), annyi, hogy Revolutra a brit pénzmosási szabályok vonatkoznak, kicsit másként kezelik ezt. Megköveteli tőle a pénzügyi hatóság, hogy bizonyosodjon meg róla, hogy nem vagy bűnöző, és erre egy ilyen írásos nyilatkozatot mutat fel. Hitelfelvételnél is nyilatkoznom kellett, hogy nem vagyok bűnszervezet tagja
USA-ba belépésnél pedig az volt a kérdés, hogy ismerek-e terrorszervezeti vezetőket, véradásnál pedig arról kellett nyilatkoznom, hogy használok-e intravénás drogokat. Ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest