- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Písz, népek.
Mostanság gondolkodom, hogy veszek valami régebbi, seller refurbished készüléket, mindennapi használatra. Úgyis 100x jobban bejönnek, mint az egy-darab-táccsszkrín-tizenkettőegytucat-vackok.
Smart-funkciók nem létkérdés - a legtöbb ismerősöm kezéből már legszívesebben reflexből rúgdosnám ki a közvetlen szociális interakciókat elpusztító okos szir-szarokat, mert állandóan azokat buzerálják.. Messze én vagyok a legböszmébb kocka köztük, aztán mégis csak kb. akkor látod a telót a kezemben, amikor telefonálok..Ezekre gondoltam első körben, így hirtelen;
Vélemény, meglátás, esetleg a konkrét eladókról valami személyes info?
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok. Egy dobozos Sony Ericsson P800 mennyit ér mostanság? Dobou, papirok, headset, töltő,dokkoló ,memoriakártya megvan. A ceruza hiányzik. Állapota elég jó!
-
quailstorm
félisten
Zárszónak ennyi: [link] [link] [link]
Agyrém az egész. 2004-re átnevezték és szétszedték az egészet.
Itt már el van magyarázva az S40. 2004
The Series 40 Developer Platform delivers the largest installed base to mobile developers. It includes Java™ APIs, an open browsing environment, and MMS. Developer Platform 2.0 builds on the capabilities of Developer Platform 1.0 by providing CLDC 1.1, MIDP 2.0 with Bluetooth (JSR-82), Messaging (JSR-120), and Multimedia (JSR-135) APIs; XHTML MP and WML browsing over wTCP/IP; MMS with SMIL; OMA DRM and OMA Client Provisioning.
Ez az, ami a 3510i-re igaz de a 3410-re nem.
Egyébként egyik buta S30-as készülék sem szerepelt soha a Nokia Developers oldalán.
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37396 üzenetére
Ezek nagyon vicces arcok hallod...
Bezzeg 2004 óta a Series 30 az egy WAP mentes és J2ME mentes telefont jelöl, mint az 1800 vagy az 1200 egész a Nokia 100-ig...
2003-ban én még az általános iskolával foglalkoztam, tehát én már csak az újragondolt nevezéktant ismertem eddig...
Nem lepődök meg, hogy jól szétbarmolták a saját nevezéktanukat. Számomra a 4 számjegyes is követhetetlen. A Sony tudott néhány évig konzisztens maradni, amúgy káosz az egész számozás.
És az általad linkelt docban is ott a 3510i a kék linkekkel...
hát, elég észvesztő hogy akkor még egy kalap alá vették a 3410-et és a 3510i-t, ami ég és föld szoftverben kb -
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #37395 üzenetére
Egyébként nem volt semmi vita, de ezek szerint jól emlékeztem, hogy S30-nak hívták.
Azt viszont nem tudtam, hogy később átnevezték S40-re.
Igazából te sem tudtál bizonyos dolgokat, úgy hogy mind a kettőnknek hasznos volt ez."Tegyél egymás mellé egy 3510i-t, egy 3100-at szalagos menüvel, vagy akár egy 5140i-t szalagos menüvel, meg tetszőleges S30-as telót aztán csapj a homlokodra..."
Nincs szükségem erre, mert azért eléggé képben vagyok.
Mint mondtam, arra gondoltam, hogy a S30-at lebutították, átalakították. Ezek szerint nem.Ez viszont tévedés:
"Nokia 3510 (monokróm) az kései S20 lesz, mint a 3410"
S30 lesz az.
3410, 6310, 3510, 6510 stb... mind S30.Nokia SERIES 30 Developer's Manual
Jó olvasgatást: [link] -
quailstorm
félisten
válasz
nokiauser #37394 üzenetére
S40 vita amúgy pont a Java-n túlmutat. Van a generic J2ME, meg a gyártóspecifikus kiterjesztések. Meg van a WAP-os része.
A gyártóspecifikus API és a WAP dönti el a platformot. Aztán meg még ami jött, flash lite, témák, browser satöbbi.A tőled kapott játékcsomag is tele van Siemens only jarokkal.
-
nokiauser
aktív tag
Konkrétan a java-progikról van szó, amik támogat(hat)nak 96x65-től felfelé több felbontást is, A java mint programnyelv tudja ezt, csak a progikat kell jól megírni. Meg persze ott vannak a szöveges java progik, amiknek aztán hóttmindegy, milyen a felbontás. A 3510i meg valóban S40 1st edition.
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37392 üzenetére
Igen és nem.
De hamar felkészíthető lenne.
Nem beágyazott platformnál amúgy elég tág határok közt megy a felbontás, Win10 asztali az 640x400-tól a csillagos égig támogat.S40 készült 64x96-ra, 128x128-ra, 128x160-ra, 208x208-ra és 240x320-ra is. 176-ost most nem tudom, lehet Nokia azt S40-nél kihagyta, nem emlékszem rá.
Ráadásul egy S40v3 simán volt 128x160-ra és 240x320-ra.
Szóval azon kívül, hogy 2002-ben véletlenül a felbontások egybe estek az oprendszerekkel, sok értelme nincs a táblázatodnak. -
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #37391 üzenetére
Még a második hozzászólásodra reagáltam. A többit még nem olvastam el.
Majd átolvasom."Kijelzőfelbontásnak égegyadta semmi köze nincs a szoftverhez még mindig."
Miért ne lenne? Úgy általánosságban, szerinted minden platform támogat mindenféle felbontást?
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37390 üzenetére
Kijelzőfelbontásnak égegyadta semmi köze nincs a szoftverhez még mindig.
Veszel egy fullHD monitort és Windows 10 lesz az XP-ből? Ne csináld már...2002-ben a többség még nem szoftveresen bővíthető telókkal nyomult, ami bővíthető volt 2002-ben az nem belépőszint.
Nem meghagyta, a 2004 óta S30-nak hívott valami egy 0-ról fejlesztett kimondottan buta platform ami olcsó. A többit nem ismétlem, ha nem hát nem.
2004 óta hivatalosan nem S30 a 3510i, a kódbázisa pedig jórészt közös a 3100 szoftverével.
btw milyen Nokia fan az, amelyik még a Nokia oldalának se hisz, csak magának?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #37387 üzenetére
Emlékszem, hogy nem filléres mobil volt, de erre a Nokia márkanév is rátett.
Talán az alsó-középkategóriába helyezném, de igazából ez lényegtelen.Az S30-ból is voltak generációk.
Tehát gondolom a Nokia meghagyta ezt a platformot (S30) és kicsit átszabta. Lebutította az olcsóbb készülékekhez.
Egyébként az S40 késői kiadásai is inkább visszafelé fejlődtek.A 3100 természetesen már S40 volt, már csak a kijelzőfelbontás miatt is.
-
quailstorm
félisten
2006-ban már biztosan S40v1 volt a 3510i.
Oké, elfogadom, nem beszéltél teljesen hülyeséget.
2002-2004-ig Series 30 UI categoryként de 2003 Q2-től S40v1-es telóként hivatkoztak a 3510i-re.
Amint kijött a Nokia 2600, az első színes S30, azóta az S30 a teljesen zárt kőbuta Nokia. A 3510i-ről meg levették ezt a megtévesztő elkülönítést.Úgyhogy előfordulhat, hogy a kép amit beszúrtál, 2002-ben még igaz volt. Ma viszont már atom nagy marhaság. 2002-ben is csak véletlenül volt igaz, mert úgy alakult, SW fejlesztőt kérdezted volna az nem így szeparálja őket felbontás szerint. Csak ugye a weboldalt nem a fejlesztő írja.
És amit az első linkemről beidéztél, az pont azért van, mert az SDK szövegét már nem írták át, csak a mobil adatlapját...
3510i valóban a klasszikus S40 és az S20 között van, már meg van a mobilnetbeállítás, a WAP, a menürendszer, a J2ME. De még a gombkiosztás kétirányú d-pad és nincs témakezelés se például.
Viszont azért a két kézen megszámlálható modellért nem volt értelme szétszedni őket, főleg hogy WAP szempontjából egy kategória az S40v1-el, J2ME-ben is csak a felbontás más, de a J2ME SDK-ban amúgy se volt akkor jelölve hogy S micsoda, csak hogy 64x96-ra.Amióta viszont csináltak tényleg S30-at és nem csak egy fejlesztési lépcsőt hívtak annak, azóta nincs értelme S30azni. És ennek már 14 éve lassan.
-
quailstorm
félisten
Nokia 3510 (monokróm) az kései S20 lesz, mint a 3410, 3510i meg S40v1.
S30-as telók nem támogatnak semmit. Abban sem vagyok biztos, hogy Java rajta a játék, simán lehet, hogy C, mint a 3310-en.Angol wikipédia is S30-nak írja a 3510i-t, de ugye azt bárki szerkesztheti, sose volt mérvadó ilyen kérdésekben.
2004-ben is S40v1 volt a 3510i, meg mindig is...Nem tudom mi zavarja meg őket, mert ahogy elnézem még a Nokia se hívta soha S30-nak.
Nokia 5100 volt az első S40-es teló saját SDK-val.
Tessék,
még bizonyíték a 3510i S40-re.
(more series 40 devices lenyitható menü)Oké, csak meg lett. Arra rákattintva meg S30 fogad: [link]
Az a teóriám, hogy amíg nem volt S30, addig S30-nak hívták a 64x96-os színeseket, de ez 2 évnél nem volt több.
Az amit tényleg S30-ként ismerhetsz az nagyon durván más mint a 3510i. 3510i inkább az S20 és az S40 közti fejlesztési lépcső, ami nagyon közel van az S40-hez. -
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37386 üzenetére
Ami kapásból a középkategóriába repítette. A 3510i messze nem egy olcsó, belépőszintű készülék volt.
Az a baj, hogy a klasszikus értelemben vett S30 a 64x96-os kijelzőre is 2005-ös. Aki használt már S30-at (Nokia 1600) meg 3510i-t, az meg tudja mondani, hogy semmi köze egymáshoz a kettőnek.
Neked azért megengedem hogy kösd az ebet a karóhoz.3510i sokkal inkább a Nokia 3100-zal ápol rokonságot. Az is S30 szerinted?
S30-ra SDK se volt a büdös életben, J2ME, webböngésző meg egyéb nyalánkságok meg pláne. Azok tényleg csak annyit tudtak, hogy telefon, sms. Még (működő) naptár se volt benne.A 2600-as Nokia vethető össze érdemben a 3510i-vel: [link]
De ez is annyira más (és nincs rá SDK ofc), hogy ki lehet zárni a rokonságot.S30 soha semmikor nem volt üzleti alkalmazások célpontja. 3510i meg igen, a kezdetektől, ez volt a lényege, mivel mást se tudott (MP3, kamera stb.), de böngésző meg J2ME az volt.
S30-nál még az is kérdéses, hogy a játék Java vagy natív.Tegyél egymás mellé egy 3510i-t, egy 3100-at szalagos menüvel, vagy akár egy 5140i-t szalagos menüvel, meg tetszőleges S30-as telót aztán csapj a homlokodra...
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #37385 üzenetére
A linkeden található szöveget olvastad?
Ezt a részt: Recommended SDK(s)
"Developers using Mobile Internet Toolkit 3.1, NDS for MMS 1.0, or Adobe GoLive 6.0 can use the simulator as a plug-in, allowing additional capabilities specifically for the Series 30 UI category."
Belépőszintű telefon volt. Megjelenésekor a legolcsóbb színes kijelzős Nokia.
Egyébként meg S30-at használt pl. a 6310 is, mégsem a gagyi kategória.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm #37383 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
nokiauser #37382 üzenetére
Őszintén már az is kisebb csoda, hogy fennmaradt valami 64x96-ra. Se BT se IrDA se warez lehetőség. Amiket az emberek véletlen megvettek, a telefonnal együtt zúzták be.
De lassan a 128x128-tól 800x480-ig menő Javakat is menthetem a netről, már ami maradt...
Nemrég lett Bada OS-es Wave-em, az kb a másik vége a Java-nak.Nálam a gyűjtés inkább a szoftverről szól, hogy mit tud futtatni.
S30-ról tudsz valamit esetleg? Ilyen Nokia 1600-ra gondoltam. MobiMB-vel az tud Javat vagy felejtsem el, esetleg próbáljam ki és ne legyen lusta
-
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37381 üzenetére
Hát igen, ezek a pack-ek sajna ilyenek, örülhetünk, ha találunk benne olyat, ami működik is. 3650-nel ugyanígy jártam a napokban.
-
quailstorm
félisten
Köszönöm a 3510i-s segítséget. A gigateles kábellel és MobilMB-vel rá tudtam tenni párat a csomagból. Azért elég válogatós.
Külön örülök, hogy a raycasteres 3D (Wolf3D szerű) 3D Adventure fut rajta.Az általam nemrég vásárolt 3510i-ről leszedtem a megvásárolt WAP-os játékokat, itt vannak: [link]
Prince of Persia Warrior Within 64x96 ENG
X-bike stunts (Xendex) 64x96 ENG
és a Nokia bowling, 64x96
Ez az 5140-ről ismerős számomra.Végül az adatlapomon olvasható gépet használtam a POSReadys XP-vel. Nem kellett régebbi szerencsére.
-
dz1989
senior tag
válasz
Stylewars_kp #37378 üzenetére
20e/db alatt van
az E7 meg az N8 is.
-
-
arkades
senior tag
Hú Gyerekek, boldog karácsonyt mindenkinek
-
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37371 üzenetére
Igen, ez az. 98SE-t nem tudom, XP-n használtam anno.
-
quailstorm
félisten
válasz
nokiauser #37370 üzenetére
Semmi szükség W7-re, mikor ott a W98SE
Itt van a hátam mögött, 2 perc bekapcsolni. Hálózat is van, ha akarom, meg ZIP-drive is. USB ebben pont nincs, de megoldható.Köszönöm az infót, akkor veszek egy olyan kábelt. (ez az?)
-
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37369 üzenetére
Egy soros portra csatlakozó 3510 adatkábel elég javak, midik, képek felrakásához a MobiMB nevű programmal, ez még talán W10 alatt is működik, 7-es alatt biztosan.
-
quailstorm
félisten
válasz
nokiauser #37368 üzenetére
Fizikai soros port van egy tucat, gépet ugyanúgy gyűjtök mint telót. Na jó, gép kevesebb van a hely miatt...
De a 3310 kábelt én W98SE alatt használtam P3 gépen.3510i-hez nem kell akkor párhuzamos portos kábel is? Egy sorossal már lehet jávázni? Csak mert a gigatelnél van kábel és nem horror az ára.
Aki még emlékszik a nagy NIT begyűjtésre a nyáron. Bocs mindenkinek. Akkor fogok visszatérni velük,
ha rendbe lesznek rakva. Időm és/vagy kedvem semmi nem volt. Mérnökinfó+meló egyszerre elszívta mindenem.
A NIT-eket meg úgy akarom meghirdetni, hogy szoftveresen ki legyenek maxolva. -
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37367 üzenetére
DCT4-nél már esélytelen, a 3410-nél még működött a java progik integrálása. Legegyszerűbb lenne egy adatkábelt szerezned, persze ahhoz olyan gép is kell, amin van fizikai soros port.
-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm #37365 üzenetére
Nekünk WAP ment anno 3510-esen, de az 15 évvel ezelőtt volt, és egy alkalommal néztünk rajta moziműsort. Utána én már csak E90-nel próbáltam mobilinternetet, 2011-ben.
-
quailstorm
félisten
Bocs a tripláért, most már ráhagyom.
A G megjelenik, valamennyit teker, aztán kiírja, hogy a kapcsolat megszakadt próbálja újra. Én nem értek hozzá. Anno édesapámnak volt mobilnetje a 3510i-n, az csak működött. -
quailstorm
félisten
EDGE megy Nokia X2-00-n, de GPRS nyista.
Nokia 3100 biztos jó gyári Telekomos beállításaival se. Leállították volna a GPRS-t? Kár lenne, akkor csak a firmware-be integrálás maradna...
A kapott csomagban van néhány játék, ami jól mutatna a 3510i-n. -
quailstorm
félisten
Nokia 3510i-vel most hogyan kell Telekom mobilinternethez csatlakozni és milyen APN-nel? Nekem nem működik.
-
arkades
senior tag
Vettem ma egy E75-öst, de olyat csinál, hogy nem engedi megnyitni a bejövő üzeneteket, és írni sem enged. A klaviatúra nem magyar billentyűzetes, de a menüje az. Lehet, hogy amikor rárakták a magyar nyelvű szoftvert, akkor szúrtak el valamit? Nagyon bosszantó, hogy végre találtam egy szépet, erre nem jó. Mondjuk az eladó elég rendes, mert rögtön mondta, hogy visszaveszi a telefont. Szóval csak azt szeretném kérdezni, hogy esetleg lehet-e ezzel valamit kezdeni, vagy marad az, hogy visszakérem a pénzt.
-
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37345 üzenetére
Az sajnos nem jó hozzá, én anno kreáltam egy wap-oldalt magamnak, ahonnan rátöltöttem, nem tudom, ez működhet-e még.
-
quailstorm
félisten
-
nokiauser
aktív tag
válasz
quailstorm #37343 üzenetére
Itt van egy pár.
-
quailstorm
félisten
Csak egy kérdés.
64x96-os kijelzőre van valakinek java archívuma? Elég kemény a Prince of Persia Warrior Within a Nokia 3510i-n
-
rukka
csendes tag
Sziasztok, kis segítség kellene: Nokia 7110 szétszedtem összeraktam, minden tökéletesen működik, kivéve, hogy a rugós flip nyitásra nem fogadja a hívást (és zárásra nem bontja a vonalat). Mi történhetett?
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! Egy Nokia 6010 mit érhet most? teljesen karcmentes, új állapot! tökéletesen működik!
-
ferret77
aktív tag
Azt elfelejtettem írni, hogy a két falinak is vannak üvegpolcaik, 9-9db, csak ki vannak véve.
-
Dzsekó
addikt
Nokia 3110c firmware-re lenne szükségem. Van valakinek?
-
orion1025
őstag
Tudom nem PDA-s topik (az pang), de nincs valakinek eladó IBM WorkPad töltője bármilyen formában? Mindegy, hogy RS232 csatolós dokkolóval kombinálható, vagy sima PDA töltő.
-
arkades
senior tag
Mit gondoltok, mi a reális ára most egy független Nokia 808-nak?
-
MurdR
veterán
válasz
quailstorm #37313 üzenetére
Érdekes, nem láttam még ebben a típusban, azért kételkedtem. Köszi!
-
orion1025
őstag
Sikerült "hozzáférnem" rövid időre rengeteg telefon firmware csomaghoz, például nokiás telepítős verziókhoz, melyek Phoenix alatt működnek tökéletesen. Van rengeteg verzió, APAC, EMEA kiadás vegyesen, de mint írtam, temérdek típushoz tudok beszerezni updatet egy ukrán cimborámon keresztül. Sajnos csak fizetősen tudom átpaszírozni magamnak is a fájlokat, de nekem "életet mentett", nem beszélve arról, hogy rengeteg időt spóroltam meg a felesleges keresgéléssel, illetve halott linkek tömkelegétől mentettem meg magam. Ha valakit érdekelne valami, akkor írjon és utána járok, hogy mi van az adott típushoz. Egy illyen tranzakció magyar valutába átkonvertálva ~104Ft-ot kóstál.
-
orion1025
őstag
Nokia E61 kerestetik, függetlenül, magyarul, magyar billel. Állapota lehet hitvány is, akinek van felesleges, az kérem dobjon egy üzenetet.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest