- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferret77
aktív tag
válasz
quailstorm #37098 üzenetére
Így már értem.
-
ferret77
aktív tag
válasz
quailstorm #37095 üzenetére
Minek kell meghackelni a telefont flash előtt? Ez nekem új. Főleg ha S40-es a telefon, mert ugye arra nincs hack.
-
shimano1978
csendes tag
És Nokia 6310i-re mivel szerkeszthetek operátor logót?
A "Logo manager" nem kapcsolódik a telefonnal...
-
quailstorm
félisten
Ha valakinek kell, megtaláltam a gépemen az upfone.hu-s Phoenix tutorialt. Kezdőknek egyszerű odaadni. Képek benne vannak, böngészőben jobb klikk megnyitás új lapon teljes méret lesz.
-
KSparrow
őstag
Nekem csak Nokia van a gyűjteményben - nem mind tudom típusra mondani, van, ahol egy-egy színváltozat külön darab, de jelenleg 220 telefont számoltam le (fotózás, adatfelvétel, stb., egy 10-15 év múlva elkészülő weboldal reményében). Az az egy biztos azonban, hogy még nem vagyok a gyűjtemény felénél a számolásban. Csak kevés az idő, és sok, nagyon soka telefon, illetve a munka velük.
-
MurdR
veterán
válasz
shimano1978 #37086 üzenetére
Király
-
MurdR
veterán
válasz
shimano1978 #37081 üzenetére
Szerintem csak logo managerrel tudod. (esetleg infrával, ahogy a kolléga is említette.)
Stev3n: nincs benne ilyen menüpont. Annoi volt egy SMS, amit a telekomhoz kellett elköldeni TOROL kóddal, de szerintem az már nem működik.
-
TommyX_
őstag
válasz
Infrád sincs?
Régebbi laptopban nekem van, én azzal csináltam meg Logo managerrel. -
St3ven
addikt
válasz
Gondolom menüben már kerested az operátorlogó kikapcsolását. Nincs ilyen menüpont?
-
MurdR
veterán
válasz
shimano1978 #37078 üzenetére
Logo managerrel, ha van kábeled
-
shimano1978
csendes tag
Nokia 6210 (old)
Hogyan lehet róla levenni az operátor logót?
á79lüt
Ezt írja ki és zavar...
-
Zotykoresz
tag
Sziasztok, nem én hírdetem, szerintem az utolsó kép alapján egy proto.
[Nokia X5] -
Earl_Muttley
őstag
Urak, N-Gage pihen valakinél eladósorban?
-
KELEVRAS
csendes tag
Sziasztok csak jelzem egyben elkelt minden.
-
kovy79
őstag
válasz
KSparrow #37069 üzenetére
Nekem maradt még egy nem tökéletes állapotú (az akksija is szép púpos).
Érdekel cserébe pl. BLK-4S akksi! -
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37062 üzenetére
Ahogy kolléga írta, BLK-4S-t keresek.
ferret77, na ne már, 2db? Az egyiket igazán eladhatnád, írj egy árat priviben!
A másikat meg ha meghalna, gyönyörűen újracellázom neked!
Esetleg van pár db telefonom az egy szem akksiért cserébe.
(#37064) arkades, szoftverben nem kell beállítani? A BB-kben általában mindent be kell.
(#37056) KSparrow, no igen, azért van sok elmeroggyant. Ahogy találóan írtad: "...nem érti, hogy a roncsokat miért nem veszik meg...".
mod: Ksparrow, keresel még 6708-at? -
KSparrow
őstag
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Olyan létezik, hogy egy BB 9720-hoz való aktív tok nem zárja le a 9700 - 9780-ast? -
golya32
senior tag
nokia 8910 vagy 8910i érdekelne ha lenne valakinek eladó..
-
KSparrow
őstag
válasz
kovy79 #37055 üzenetére
Persze. Bár vicces, amikor egy 2330-ra mondják, hogy gyűjtői darab. Van ami régi van ami ritka, van, ami értékes. Van, ami mind, és van, ami egyik se.
Ezek nem feltétlenül járnak együtt.
Valóban, van ingadozás az árakban is.Azért 10 éve 20.000 Ft is több pénz volt.
Igaz, hozzá kell tenni, hogy gyűjtő és gyűjtő között is van különbség. Van, aki felhalmoz mindent, állapottól függetlenül. Aztán nem érti, hogy a roncsokat miért nem veszik meg. Én meg gyakran a felújításra többet költök, mint a telefonra. De már 15 éve csinálom, és lehet kezdek belefáradni. De nem a telefonokba, leginkább az emberekbe.
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #37047 üzenetére
Én mindezt értem, de te a nyugat-európai helyzetről beszéltél, az ottani árakról, én csak arra reflektáltam...
Nem tudom, hogy jön ahhoz Ferihegy, Magyar Posta, meg NAV.(#37048) KSparrow, egyet nem szabad elfelejteni! A telefonok is öregednek. Egy 10 éve 5-6 éves mobil, ma ugye 15-16 éves és ez természetesen meglátszik az árukon, mivel fogynak a szép, gyűjtői példányok.
Pl a szép/felújított, dobozos iPhone 2G-m 4 éve ért 30€-t, ma a tízszeresét. És meg is vennék annyiért!
Mint az autóknál, motoroknál. Pl a Pannónia motorom 20 éve ért 20.000.- Forintot, ma a harmincszorosát...
Sokszor olvasom, hogy egy pl dobozos, karcmentes 1011 miért kerül annyiba, amennyibe, holott 15 éve még kidobálták az emberek...mod: szerezzen már nekem valaki egy BLK-4S akksit!
-
KELEVRAS
csendes tag
Sziasztok ezt az ajánlatot lehetetlen viszautasitani 200db eredeti nokia akumlátor több fajta 400/db áron ha egyben elviszed amit a képen látsz viheted ingyen .verhetetlen. telók 85 százaléka můködik sok minde van a pakkban vegyesen 5 db nem játszik (6310i,6510,8310 3db ,xpress music) a többi vihető.
-
KSparrow
őstag
válasz
kovy79 #37046 üzenetére
Szerintem ez elég relatív. Nyilván van a típusoknak és telefonoknak egy adott, elvonatkoztatott értéke, ezt befolyásolja többek között: ritkaság, beszerezhetőség, állapot,tudás. És ezekre persze az eladás helyszíne is befolyással van.
Egy sima Nokia 6300 nem nagyon ér többet 6-7000 ft-nál, hiszen nem okos, ugyanakkor fém házas. Viszont van belőle rengeteg.
A ritka, gold 6300 hiába nem tud többet, ha szép állapotú, duplaennyit is megérhet. Itt nem a telefon tudása, vag ritkasága dobja meg, hanem az előlap.A Nokia 301-et rengetegen cserélték a Pannonnál, aztán volt is a jófogáson egy csomó eladó. Most kezd leesni az ára 6-7000 ft-ra. Újabb, műanyag, fene tudja, megéi-e az említett 6300-hoz képest. Gyűjteménybe nem vennék annyiért, sok van belőle, nem ritka, és nem is tud semmi spécit.
A Nokia 6600 2-4000 ft körül kéne, hogy érjen, de mostanában nem láttam semerre, vagy ha igen, akkor mind 6000 Ft fölött. hogy mi indokolta z árbeli ugrást, rejtély.
A Nokia 7900 se ér 30.000 ft-okat, amiért fent van. Régen volt belőlük, de eltűntek. Holott nem sokkal több, mint egy 6500c. De azoknak is rendes ára van még.
Talán a legérdekesebb a 2110-esek esete. Nemrég volt annyi, mint a fene, 500-1000 ft-ért lehetett kapni. Aztán egyszer csak megugrott 8000-re, majd most talán visszaesett megint. Mindig egyes modellek ára megugrik, majd visszaesik.
Egy, amit viszont megfigyeltem: 1-2 éve még voltak 2110-esek a piacon, most már csak ritkán látni. És egyre kevesebb a 7650, N70 is. 6170-et meg már nem is tudom, mikor láttam utoljára. Kopnak ki folyamatosan.
-
stufen2
aktív tag
válasz
kovy79 #37046 üzenetére
Itthon egyszer fizetsz vámkezelési díjat, ami 2000 forint (ha tavaly óta nem emelték meg), és levelezhetsz egyet velük (2 hetes tortúra), efelett eldöntheted, hogy a NAV vagy a Magyar Posta Ferihegyi kirendeltsége végezze az eljárást (de a NAVnak így is úgy is jelentik). 45 és 150 euró között 27 % áfa terheli a küldeményt, e felett 2,5% vám + 27% áfa terhel 1700 euróig, a felett pedig kereskedelmi vám plusz áfa. Ja és kérnek egy számlakivonatot is a banki átutalásról. Az EU-n belül értelemszerűen csak posta van.
-
kovy79
őstag
válasz
stufen2 #37045 üzenetére
Azt ki és hogy állapítja meg, hogy valami túlárazott?
Ha szerencsével megvesz az ember valamit x€-ért, akkor onnantól az a normális ár és ami drágább, az túlárazott?
Nagyobb, vagy legalábbis hasonló méretű nemzetközi, online, használt árukat kínáló oldal a fasorban sincs.
Tehát az nem mérvadó, hogy a jófogáson az ember talál ezt-azt "ócsóért".
Sok esetben vannak elszállt eladók, de ezek szerintem nem teszik ki a 10%-ot.Németország:
26€-150€-ig "csak" 19% importvámot kell fizetni. A 19% egyébként megegyezik az itteni ÁFA összegével.
Tehát sok téves vélekedés ellenére (szinte minden ismerősöm így tudta) nem ÁFÁt kell fizetni, hanem importvámot (még ha az összeg ugyanakkora is).
Tehát a te példádnál maradva 40€-ra 7,6€-t kell befizetni. Egyébként használt/új, tizenéves mobilokat nekem még soha nem vámoltak meg (vételártól függetlenül).(#37044) ferret77, egyetértünk.
-
stufen2
aktív tag
válasz
ferret77 #37044 üzenetére
Ebay rendesen túlárazott, nyugat európai bérekhez hasonlóan alakulnak az árak, nem a mi balkáni fizetéseinkhez, a posta kb ötszöröse az itthoninak, az únión kívüli vásárlásoknál ha jól emlékszem 40-45 dollár euró felett 20-25 euro dollár vám is terheli a vásárlást, plusz a posta ami lehet akár 10 ezer forintocska is, vagy még több... Ez egy drága sport, ebben egyet értünk szerintem.
-
-
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37041 üzenetére
Az ebay nem a legjobb referencia, de azért használható.
Ha egy gyönyörű állapotú készülék ára külföldi gyűjtők körében 150-160€, miért adná el 100-ért (hacsak nem sürgős)?
Én múltkor vettem pár darab kb új 6650-et (nem a Fold) és 250€-ért tettem fel a német ebay-re. Kettőt gyorsan el is adtam pedig 80.000.- Forint nem kevés érte.
Mindennek annyi az ára, amennyiért meg is veszik. -
-
ferret77
aktív tag
válasz
zolikaDB #37040 üzenetére
Bírom amikor az ebay alapján áraznak.
Ha el akarnám adni az összes telefont a gyűjteményemből és az ebay alapján áraznék és persze meg is vennék, akkor milliomos lennék.
Az egy dolog, hogy mennyiért hirdetik és egy másik dolog, hogy meg is veszik-e. Még ott sem biztos, itthon meg főleg nem ilyen árakon. -
zolikaDB
veterán
Alakul az R380 ára is: 50e HUF
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
Earl_Muttley #37029 üzenetére
N73, S55, M55 elkeltek!
-
-
stufen2
aktív tag
Ezt a proto mizériát soha nem értem meg
-
KSparrow
őstag
válasz
zorzy4 #37033 üzenetére
Na erre már lépni kell, elveszik itt a Nokiás nevet az embertől.
Nekem ezek már nem mai képek, egy ideje fotózom a gyűjteményt, de 220 telefonnal nem tartok a felénél még. Szóval egy ideig még lesz mivel játszanom.
Igen, egy Blackberry csillog bele a képbe, az a Z10, amivel a gyűjteményt fotózom.
-
quailstorm
félisten
Erről jut eszembe, a Siemens COM portos kábel (vékony, gyári) kb mire jó? A Jokert találtam hozzá eddig, MC60-am van csak, Angol függő. Nemrég kaptam a kábelt még nem volt időm tesztelni.
-
Earl_Muttley
őstag
Sziasztok, néhány eladó telefon, képek hamarosan, addig is tessék jelezni, ha valakit valami érdekel!
-Bosch 909 Dual S - NAGYON szép állapot, töltő nincs, független, és anno hibátlanul működött,3500 ft
-Motorola Timeportok, P3789 és L7089, akkukkal, teszteletlenül, 1000/db.
-Nokia 3109c, Telenoros, korrekt állapot, 1500 ft
-Nokia 6021, kinti függő, de ez orvosolható, akku nincs, szép, 500 ft
-Nokia N73, Telekomos, FEKETE, 2500 ft, kamera fedél nincs meg
-Nokia 6680, kopottas, független, 3000 ft
-Nokia 5500 Sport - eléggé leharcolt ámde ritka, 3000 ft
-Nokia C5-00, akku, akkufedél nincs, kijelző törött, 1000 ft.
-Siemens S55 + kamera, független, 1500 ft
-Siemens S45, repedt plexi, független, 1000 ft
-Siemens ME45, hibátlan, független, 2000 ft
-Siemens M55, hibátlan, független, 1500 ftAkkikel volt már pár üzletem, természetesen alkupozicióban vannak
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #37027 üzenetére
Na igen. volt munkahelyemen, ahol volt egy N92 - És kipróbáltam, de nem mertem használni mert féltettem, volt egy Nokia 6208. Na azt se láttam azóta se. És az szinte új volt. Mondjuk azt használtam az egyik Veletechen, asszem talán a 2014 tavaszin. Talán egyetlen vagyok az országban, aki használt egy 6208-at.
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #37023 üzenetére
9000Iil van, igen, csak drága. Meg ugye itthon nincs, ezért a postára is szánni kell, ami lehet, annyi, mint egy sima 9000.
N92 - attól függ a ritkasága, hol nézzük. Németo.-Ausztria: előordult, itthon ez a harmadik, amiről teljesen bizonyosan állíthatom, hogy van. És a háromból egy eltűnt a radaromról, mior a volt munkahelyem költözött. Szóval azt tudom, mhogy ott volt, de hogy most az hol van, azt nem tudom.Nekem nemrég rendes N93i jött, szép állapotban. Meg azért nekem is van pár újdonság, csak időm nincs fotózni meg feltölteni őket. Majd talán egyszer.
-
stufen2
aktív tag
Köszönöm.
A n92 annyira azért nem nagy eresztés, nem is ritka, csak drága...
A 9000il se annyira ritka, csak ilyen állapotban és ezzel a felszereltséggel nincs. Élőben még szebb, talán a legszebb kommunikátor (szerintem) pedig 20 éves, a sima 9000 egy gagyi fekete tégla mellette, mint egy kormos tűzifa
...
-
dmad
aktív tag
Azért a 9000-hez adott floppy sem kutya.
Szerintem egy páran itt a fórumon sem tudják mi az.... -
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! 8910 nokiához keresek alkatrészeket! előlap, nyitó mechanika, nagy akksi,ilyesmi... akinek van, vagy komplett teló alkatrésznek, kérem írjon! köszi!
-
quailstorm
félisten
válasz
golya32 #37007 üzenetére
Nyilván sarkosan fogalmaztam, de ez még számomra is csak egy vödör hulladék esetleg 1-2 értelmes darabbal, pedig énnekem aztán szó szerinte a selejtből van visszahozva jó pár mobilom.
Egyébként meg sok sikert az eladáshoz, vannak kétségeim, de nyilván nem ismerem a piacot. Annyit tudok, hogy ezért az állapotért én pénzt nem adok, meg már selejtből se érdekel ha ennyire el van használva.
-
KELEVRAS
csendes tag
válasz
quailstorm #37006 üzenetére
Nem hiszem db aksival együt 1000/db ért szerintem megéri de nem komentet meg okoskodókat vártam hanem vásárlót bocs ha nem tetszik haladj tovább.
-
golya32
senior tag
válasz
quailstorm #37006 üzenetére
Darabja nincs 1000ft, megéri ha valaki a db számra megy.
-
kovy79
őstag
Nincs véletlenül valakinek egy kb bármilyen állapotú BLK-4S Nokia akksija (9000-es Communicatorba)?
-
quailstorm
félisten
-
T0rnad0
addikt
Hs 3G lenne benne, én biztos vennék ( minibázis.. ). Így azért még megnézem élőben is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (35)
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- Számítógép, i5 7400, Gtx 1050Ti 4GB, 16gb ddr4, 512gb ssd
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Dell Latitude 7410 /I5-10310U, 16GB RAM, SSD/ Leírás! Beszámítás! Posta oK!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest