Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
ABC sorrendben fogja mutatni, én sem találok olyat, hogy más sorrend. Vagy mire gondolsz, milyen sorrendben szeretnéd látni a névjegyeket?
Egyébként olyat lehet csinálni, hogy megnyitod a névjegyzéket, ott bal oldalon a három vonal, majd jobb felső sarokban a kis kerék. Ott be lehet olyat állítani, hogy vezetéknév vagy keresztnév legyen elöl.[ Szerkesztve ]
-
vzsoca
csendes tag
válasz szenesember #1544 üzenetére
Sajnos éjjel is meg volt a 4% merülés, napközbe párszor csak óra miatt vettem elő, reggeltől eddig merült 6%-ot! Pedig se nem játszom, filmezek, zenélek, max 10-15 perc mobilnet.
Azért köszönöm mégegyszer a tippet! -
addikt
Hali,
Ez a telefon ilyet nem tud, mint a Sony Z1c-m tudott?
Azaz, hogy ébresztésig legyen néma? Méghozzá úgy, hogy a kivételek bekapcsolásával adott emberek így is felhívhatnak. A hangerőgombos menüből mindössze 2 módot tudok választani, normált vagy rezgőt, a némához már le kell húznom a menüt.
Most nem tudom, hogy ezt a Sony hozta össze vagy visszafelé fejlődik az Android.
Hogy egy rohadék értesítési LED-et se tudjanak elhelyezni a telefonon, az meg a másik. Tudom, ott az AoD, de hogy ne legyen erre gyári megoldás...
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
szucstom
őstag
válasz Dark Archon #1561 üzenetére
Ne zavarj menüpont. Értesítési panelen is ott van. Félhold alakú ikon.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
veterán
válasz Dark Archon #1561 üzenetére
Nem tud ilyet. Az a Sonynak volt egy szoftveres szolgáltatása valószinüleg.
Nem fejlődik vissza semmi, ha már itt tartunk a Sony szoftverével komoly problémáim voltak anno, ha csak egy ilyen ébresztéses hiányossága lett volna, mint most ennek az A40-nek, az semmi. Ott a totál optimalizálatlan komplett szoftver miatt vertem a virtuális falba a fejem sokszor. Erős telefon egy pocsék szoftverrel, legalábbis a gyári az katasztrófa volt. -
kalanchoe
senior tag
A70-en van erre talán a Bixby Routines, ami szerintem tök jó kis app, automatizáló szerűség. Jó lenne, ha az A40 is megkapná.
-
szenesember
aktív tag
Ha a nappali fogyasztást nézzük, az úgy rendben van, mert az antennák be voltak kapcsolva (gondolom).
Éjjel repülő üzemmódban volt? Ha igen, akkor nem kellett volna merülnie semennyit. Ha viszont be volt kapcsolva a hálózat/wi-fi, akkor az is rendben van.
Valamelyik rendszeralkalmazástól (pl play áruház, google play szolgáltatások...) véletlenül nincs megvonva a hattérbeli tevékenység engedélye? Mert az is tud okozni ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
Azt tudja valaki, hogy a bixby vision és voice részt hogyan lehet működésre bírni? Home üzemel, a többi sajnos nem.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
vzsoca
csendes tag
válasz szenesember #1565 üzenetére
Nem használok repülő üzem módot. Éjjel érdemes erre állítani, akkor is fog működni az ébresztő?
Nappal és éjjel se hagyom menjen a wifi/mobilnet, ha gyorsan meg kell nézni valamit, akkor kapcsolom be, majd ki.
Net után ezeket szoktam Kényszerleállítani: AR-Emoji, Bixby(fő oldalon ki kapcsolva), Drive, Facebook, G-Play Store, G-Play filmek és zene, Messenger, Samsung Internet, Spotify, Youtube. Be vannak téve Alvó alkalmazások közé is.
Hol találom a háttérbeli tev.eng., hogy megtudjam nézni nincs-e tiltva google valamelyik része?
Alaphelyzet vagyis visszaállítás lenne? Pár programot használok csak, nem tart sokáig vissza rakni, ha segítene rajta...
Érdemes lenne a Kábeles gyorstöltést kikapcsolni? -
szenesember
aktív tag
Ha nem vársz fontos hívásokat éjjelente, akkor nyugodtan bekapcsolhatod a repülő üzemmódot, semmilyen hatása nincs az ébresztőre. Ha hálózaton volt éjszaka, simán merülhetett 4%-ot.
Ezeket az app-okat kényszerleállítgatni kb szélmalomharc. Tiltsd le, ami nem kell, a többit meg hagyd dolgozni! (Volt, h valaki azért szívta meg, mert nem hagyta "élni" pl a play store-t.)
A Facebook app-ot, a google play filmek/zenét, ar-emoji-t tilhthatod nyugodtan! (Már, ha égető szükséged nincs valamelyikükre) A play áruházat vedd ki alvó üzemmódból!
Előbb ezeket a dolgokat próbáld ki, ha ez sem oldja meg, akkor jöhet az alaphelyzet.
(Én személy szerint nem is a gyári töltőjével használom, hanem egy 1A-es töltőfejjel éjszaka töltöm. Tapasztalatom szerint jót tesz az akkunak.) -
borix
őstag
válasz szenesember #1570 üzenetére
Nem biztos, hogy olyan jót tesz az 1A töltés.
Azt mondják, hogy a vezérlés, szabályozás kikerült a töltőfejbe.
Pl feltölt az 1A töltő telefon küldi a töltőnek, hogy kapcsolj le hát küldheti. -
addikt
-
A Zéé
addikt
Továbbra sem értem a problémád. Egy elektronikai eszközről beszélünk, aminek tétlenség alatt is van fogyasztása, mert hálózathoz csatlakozik, meg kommunikál a tornyokkal.
Egy nap alatt ment le 10%, ez még akkor is 7-8 nap készenléti idő, ha nem hagyod teljesen lemerülni. Ennyit tudnak a butatelefonok is maximum.
Régen én is ki-be kapcsolgattam mindent, mert hogy jajj eszi az akksit, de nem spórolsz vele annyi energiát, mint amennyit te belefektetsz.Just a simple Lineman...
-
pjen
félisten
Az USB kimenet egy meghatározott feszültség,a terhelhetősége változik.Ahogy az aksi feszültsége emelkedik,egyre kisebb lesz a feszültség különbség a töltő és az aksi között,ergó egyre kisebb áramot képes áthajtani.Tehát nem fogja a kidurranásig tölteni.A töltési metódusokról pedig:hatodik éve van egy Sony tablet Z tablítem,műst is azon írok.Mikor megvettem 5-6 képernyő órát tudott.Rendszeresen úgy töltöm,hogy este felteszem töltőre,reggel le.Még nem csökkent számottevően az aku idő.
-
borix
őstag
Az USB feszültség 500 mA. A régebbi töltők 1-2A
A töltési metódusra telefonomat össze vissza töltöttem és így is majd 5 év után kezdett csökkenni a kapacitása de akkor már érezhetően.
Vettem bele egy akkut 3,5E nem fogok szarakodni.
Ha ilyen telefonom lenne ezzel sem tenném műanyag hátlapja ennyiből előnye, hogy könnyebb lenne levarázsolni 3-4 év után ha még meglenne.
Telefon esti merülései mikor használaton kívül van beragadó appok vagy a Google Play-szolgáltatások miatt van.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Ebben a videóban a srác arról beszél, hogy nem tesz jót az akkunak a gyakrabban 100% feltöltés.
[link]
Na most a töltési elméletekkel gondok vannak esti 100% lassú feltöltések / 100% feltöltések csökkentik az akku élettartam ciklusát.Most nem tudom, hogy hol tartanak az akkuk tölthetőségi meghatározása 2000-2500 töltés ideális esetben.
Nem ideális esetben meg 1000-1500 ez is elég 3-4 évre.[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
Remek! Tanuljun jútyúbról! Annyiban biztosan igaza van, h ha gyakrabban töltjük 100%-ra, akkor csökken az élettartam. Viszont a lassú töltés és az éjszakai töltés mindenképp jót tesz az akku életrartamának. A leginkább két tartomány károsítja a cellák élettartamát: ~30% - 0% -ig, és ~ 75% - 100% - ig.
A 100% - on tartás csepptöltéssel egyáltalán nem számolódik bele a töltési ciklusba (tehát nem károsítja a kondícióját), ráadásul kalibrálja (kiegyenlíti) a cellák feszültségét. Mindkét dolog jót tesz az akkucellák élettartamának, nem pedig károsítja őket![ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz szenesember #1590 üzenetére
Én a tech2-n olvastam, hogy összevetve több előnye van a gyors töltésnek, mint hátránya. Nincs erről valami statisztika? (Hogy élettartamot tekintve a gyorstöltés mennyivel károsabb a lassúhoz mérve?)
-
borix
őstag
válasz szenesember #1590 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy végigtöltöm az egész tartományt hagyom leesni 5-10%ig is nem csak a középső felső tartományban töltögetek.(ebben hiszek)
Annak nem sok értelmét látom, hogy többségben 70-80% töltsem csak a végén meg a nap folyamán mikor pont kellene lemerül nekem. -
kalanchoe
senior tag
Én töltöm ahogy sikerül. Általában 100%-ig engedem. Van, hogy 40%-on már felteszem, van, hogy 10%-ig merítem.
1,5 éves korában tervezem majd az akkut cseréltetni, és úgy megint megleszek 1,5-2 évig. -
szenesember
aktív tag
Ne érts félre! Nem azt mondom, h nem szabad 100%-ra tölteni az akkut. Mindössze leírtam a tartományokat, amik leginkább rontják a cellák kondícióját, hogy megértsük, hogyan kíméli a 100%-on való csepptöltés az akku élettartamát. Ha ebben a ~30-70%- os középtartományban használnánk a mobilokat, akkor kb nem használnánk ki az akku kapacitásának felét sem, ami kvázi hülyeség lenne. (Akkor ilyen erővel írhattam volna azt is, h tartsuk a feszültséget a cellákban 3.6-3,7V-on, mert az a legideálisabb üzemi feszültség számukra.)
(#1591) - I02S3F - Sajnos nem találtam ilyen statisztikát. (A tanulmányokban, amiket korábban olvastam, csak arról volt szó, hogy az ideális töltési feszültségektől eltérő feszültségeken való töltés miként befolyásolja az akkucellák kémiai szerkezetét.)
-
I02S3F
addikt
válasz szenesember #1595 üzenetére
"csak arról volt szó, hogy az ideális töltési feszültségektől eltérő feszültségeken való töltés miként befolyásolja az akkucellák kémiai szerkezetét." - Ebből nem következtethető az élettartam?
[ Szerkesztve ]
-
gaborm69
aktív tag
Mire el jutottam idáig lemerült a telefonom
Samsung Galaxy S20 FE
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest