Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
hehe... nekem régóta megvan, még régebben olvastam; antikváriumból sikerült lecsapnom rá...
Egyébként szokásosnál gyengébb írással, de különdíjas lett a "Testünk börtönébe zárva" írásom.
[link]A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #601 üzenetére
Gratulálok. Nem lepett meg.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #602 üzenetére
Engem... nem tudom. Reálisan valami ilyenre számítottam. De az eredmény nem ez. A megjelent írásra adott első válasz. Az az eredmény. S ha nem remélnék még hasonlókat azoktól, akik még nem olvasták, nem közöltem volna, amihez gratulálsz....
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #603 üzenetére
Meg a második válasz.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #604 üzenetére
Te már magadtól értetődő vagy Ne fényezz, holdsugár
Azért emeltem ki az elsőt, mert neki hendikepje volt a második megszólalóval szemben:-) Neked már ismert terep[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #605 üzenetére
A holdsugár önálló entitás. Nem lehet előírni, kit fényezzen és kit ne. De mivel ilyen szépen kértél, oké, nem fényezlek.Ma nem.
-
moonlight115
őstag
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #607 üzenetére
Nekem erről a Big Lebovszki jön be...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #608 üzenetére
Nem láttam azt a filmet. Mi az összefüggés?
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #609 üzenetére
Csak a név. a Jesus. A poén meg vulgár.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #610 üzenetére
Oh. Vulgárhangérien? A poénra kíváncsi vagyok. Írd le virágnyelven. Vagy inglisül.
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #611 üzenetére
A Jesus névre hallgató spanyol származású bowlingos ejtsd: hesus) (lásd részlet a gurításáról: [link] kifele menet odaszólt Lebowszkiéknak: készülhettek a holnapi b@sztatásra, Töki! Tőled meg, Walter, elveszem a pisztolyod, feldugom a s..gedbe és addig húzom a ravaszt, amíg nem kattan! (T.i.: kifogy a tár...) Mire Walter felnyögött: Jézusom...! A spanyol megállt, rászegezte az ujját: magad mondád! Hesussal nem lehet b@sz@kodni!
jé! megtaláltam angolul ezt a jelenetet is! [link][ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #612 üzenetére
You said it man....Nobody fucks with a Jesus!
-
old rocker
veterán
16 éven felülieknek!! Részlet a Nagy Lebowszkiból... alapmű!!!
[link]A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #613 üzenetére
ez volt a magyar fordítása, ami - akárcsak a Blöff, vagy a Ponyvaregény, nagyon jóra sikerült. Ízesebb... szellemesen trágár.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #615 üzenetére
They piss on your carpet! LOL!
Megnézem, hátha megvan a teljes film."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #616 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #618 üzenetére
Ez, de a teljes filmet én sem lelem....:-(([link]
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #619 üzenetére
The Big Bang Theory az egyik kedvenc jelenetem
ez is jóóóóó!"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #620 üzenetére
agymenők: LOL!!
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #621 üzenetére
Majd megszerzem.
A legjobb sitcom az Agymenők. Sheldon imádni való figura. Már az 5. évadot nézem. Megunhatatlan!És a Csengetett mylord?
-
moonlight115
őstag
-
moonlight115
őstag
válasz moonlight115 #623 üzenetére
"A Readers Digestnél fontolgatják, hogy megjelentetik két viccemet....!"
LOLLLL!!!!!! /részlet a Vietnámból/"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
old rocker
veterán
Én is egy időben ezt üvöltöztem hajnalban az üzemirányító központ folyosóján a kollégáknak: jjjjjjjjjjjjjjjjóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggelt, Vietnááám! Ébredező, álmos hangok emlegették ősi foglalkozásúként anyámat. Aztán egy hajnalban úgy összesűrűsödött nálam a forgalmi helyzet, hogy levegőt is alig volt időm venni, nemhogy ordítozni. Fél óra múlva félig begyógyult szemű mozdonyirányítók kapkodva szedték össze a reggeli mozgást a helyzetjelentéshez és ez alkalommal azért kellett volna a mamával nemi életet élnem, mert nem ordítoztam... tehát elmaradt a megszokott reggeli ébresztő.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #625 üzenetére
LOL!!!!!! Miért? Azok ott aludtak, miközben a vonatok csak robogtak? Nahát....
Amúgy ez vicces, én ma reggel ébresztettem fel 2-3 tízemeletes ház nem tudom mennyi lakóját, ugyanis ráálltak a kocsimra, és dudáltam vagy 10 percig. Megoldódott az ügy, de egy káráló vénasszony az ablakból leszerencsétlenezett. Azt hittem, felrobbanok. Időre mentem.
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #626 üzenetére
szóltál vólna két pasinak, kocsistól szép csendben arrább raknak...
Ha a karmester alszik, attól a zenekar még játszik...
Napóleon aludt Waterloonál vagy 2 órát, a katonák meg harcoltak. Igaz, az eredményen meg is látszott...[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #627 üzenetére
Nem nyomok sokat, az tuti!
Lejött egy fickó, azt mondta, ő éjszakás volt, aludni szeretne.... Mondtam neki, elnézést, nem magának dudáltam, hanem annak, aki ráállt a kocsimra. Kicsit még morgott, de szépen néztem rá,+ egy kis szempillarezegtetés.... úgyhogy a végén már majdnem ő kért bocsánatot.Napóleon, ugye az a disznó az Állatfarmból? :-)
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #628 üzenetére
az... you stupid girl
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #629 üzenetére
Ezt a Waterloot is furán írják, úgyis tudja mindenki, hogy vízilóóó....
-
old rocker
veterán
válasz moonlight115 #630 üzenetére
Ha nem az angolok nyerték volna 1814-ben a vizilabda meccset, akkor nem röltették volna ránk, hogy ilyen hülyén írjuk le a szót, víziló...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #631 üzenetére
Akkor Hippopotame lenne, franciásul :-)
Találtam egy verset
La Fontaine - Jancsi úr gyűrűje
Vén napjaira Jancsi úr
fiatal nőt hozott a házba.
No főtt is irgalmatlanul
feje szegénynek gondba-lázba!
Bábika (így hítták a lányt)
csinos, derék, jószőrű lány volt,
bírólány, hát sokat kívánt,
s a szerelemben csupa láng volt.
Volt mit törődni a komának,
hogy ne legyen fölszarvazott:
szerelmes versek és románok
helyett olvasni asszonyának
csak erkölcsös mesét hozott,
és tartott erkölcsös beszédet,
szidta a sok tágszívű szépet,
sok romlott hiút és kacért,
amint csak a torkán kifért.
De az asszonyka nem szerette
a morált s prédikációt,
nem tűrte az orációt,
ám az udvarlást jól bevette.Így lőn, hogy Jancsi gazda sokszor
annyira félt a csúfolóktól,
inkább kívánta a halált;
de volt néhány jó perc is olykor,
amikor megnyugvást talált.
Egy éjjel, melyet jól betöltött
gyomorral Bábi mellett töltött
(étel-itallal jóllakott
s aztán kedvére hortyogott),
álmában megjelent az ördög,
s ujjára egy gyűrűt dugott
és mondta: „Látom a keserved,
mely tőled minden nyugtot elvett,
s az nálam irgalomra lelt:
vedd e gyűrűt és jól viseld.
Míg ujjadról nem fog leesni,
az ami aggódásba ejt,
tudtod nélkül nem fog megesni.”
„Hogy háláljam meg? Nagy öröm! -
mondta Jancsi úr bölcs szavakkal -
Isten fizesse meg kamattal;
irgalmas atyám, köszönöm!”És az örömtől fölriasztva
s fölnyitva kissé szemeit,
hogy hol találta Jancsi gazda
dugva az ujját - sejthetik.(Ford.: Babits Mihály)
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Legújabban ezt olvasom eredeti angol nyelven. Iszonyatosan sötét, és elmebeteg iromány, de ajánlom mindenkinek, aki ki mer lépni a kényelmes valóságból, és nem retten meg attól, hogy a világot egy kicsit más szemmel lássa.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Realradical
őstag
Jónak tűnik csak nem találom a "kölcsönzőben"...
szerk: Közben kilvastam a Fajirtást. Hááááát izé, sci-fi köntösbe csomagolt filozófia könyv ami jó részt metafizikával is foglalkozik. Nem egy könnyű du.-i regény. A Végjáték után nem ezt vártam.
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
moonlight115
őstag
válasz Realradical #635 üzenetére
Ezeket nem, de Az éhezők viadalát nemrég olvastam. Ti? Olvastátok?
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #636 üzenetére
Jó volt ,csak tipikus nő által írt regény. Többet olvasunk a főszereplő belső tépelődéséről mind a három könyvben, mint a valóságról. De nem volt rossz ennek ellenére.
szerk: Valahol már talán írtam is, hogy szerintem valósághűbb a pszichológiája a Battle Royal-nak. Hiába a japcsik jók a beteg dolgokban
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz Realradical #637 üzenetére
Én csak az Éhezőket olvastam, kölcsön kaptam, nem venném meg, annyit nem ér. Irodalmi értéke=0.
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #638 üzenetére
Ebook-ként nem került sokba.
Ezeket én két szakmai könyv között szoktam olvasni. Kell a kikapcsolás két könyv között, mert áttértünk új technológiára több oldalról, aztán sokat kell tanulni. Ha épp nincs ilyen akkor szoktam frissen kipihenten ráugrani a szépirodalomra. Azt fáradt aggyal a komolyabb műveket nem lehet megemészteni.Things that try to look like things often do look more like things than things
-
moonlight115
őstag
válasz Realradical #639 üzenetére
Én, ha fáradt vagyok, beteszek egy 24 DVD-t és nézem, míg el nem alszom. Megunhatatlan. Dzsekkbauer .....
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #640 üzenetére
Nálam arra ott a Dexter meg a Breaking Bad.
-
moonlight115
őstag
válasz Realradical #641 üzenetére
A BB. első 3 részét láttam, de szerintem a 24 a világ legjobb sorozata. 3 hónap alatt végignéztem a 8 évadot, kár, hogy vége, de lesz majd egy mozifilm folytatás, ha minden igaz...
2. The Big Bang Theory - Agymenők / agyament magyar cím...miért nem lehetett Big Bang??3. Maffiózók
4. LOST
A többit nem nagyon láttam. Ja, a Dirty Sexy Money se rossz..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #642 üzenetére
A lost az valami katasztrófa. Megnéztem az első évadom, mondom a havernak, hogy:
-Te ez egy szar, nem történik semmi, vontatott, mint állat
- Neeeem hülye vagy a másodiktól amúgy is beindulHá' mondom jó, megnéztem a második évadot:
- Te itt valamit csapóajtót nyitnak ki és kész másról nem szólt
- Á hülye vagy, meg jönnek majd új szereplők király azA harmadikat már nem néztem meg. Gondolom találnak egy kulcsra zárt ajtót a csapóajtó után és majd azt akarják kinyitni.
-
moonlight115
őstag
Pedig jó a LOST! Pláne a vége. Meghaltak vagy nem???? Rejtély...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz moonlight115 #636 üzenetére
Elolvastam mind a három kötetet. Nekem nagyon tetszett, szeretem az olyan írásokat, amik szinte filmszerűen ábrázolják a történetet.
A filmet még nem láttam, de így is képeket tudok felidézni a könyvből, olyan jó a leírása egyes helyzeteknek, bár néha azért meg-meg bicsaklott a sztori, szerintem, többet is ki lehetett volna hozni belőle.
De, félelmetesen hülye vagyok irodalom terén, úgyhogy ez szigorúan egyéni vélemény.Az Úr sötét anyagai trilógia? Valaki?
Icewolf || kósza ||
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #644 üzenetére
A rejtély az volt, hogy miért néztem meg a második évadot is
@mave13
A film szinte teljesen ugyanaz, mint a könyv a belső monológok nélkül.Abból az elsőt olvastam, de valamiért nem olvastam a második részt már. Rossz emlékeim mondjuk nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Realradical #646 üzenetére
A Lostból két részt bírtam, a Dexterből két évadot... valahogy egyik se fogott meg. A 24 eddig kimaradt, lehet, pótolnom kéne.
Inkább a régebbi sorozatokat szeretem, mint a Magnum, JAG, CSI, NCIS, Stargate, Stargat-Atlantis, de legnagyobb kedvencem (nem röhög) MacGyver. Anyámék kicsit se néztek hülyének, amikor jegyzetfüzettel ültem le a TV elé...
Jelenleg inkább animékat nézek, épp most értem szintre a Narutóval, kell keresnem valami mást, talán Death note, vagy Stand alone complex.Realradical: pedig az első csak a bemelegítés, abból alig derül ki valami. A harmadik már kicsit elszállt, de a koncepció érdekes, még ha nem is teljesen eredeti.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
moonlight115
őstag
Azt nem olvastam.
Az Éhezők sztorija nem rossz, csak a stílusa ....nem is tudom, olyan túl bestselleres.Ha igazán jó fantasyt akartok olvasni: Armageddon the Musical eszméletlen jó könyv!
Az Éhezőket még nem láttam, majd egyszer megnézem.
A 24-et vétek kihagyni, de tényleg, az a legszuperebb sorozat!
A LOST-ban a szereplők tetszettek, meg a sztori is, a zenéje szintén. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
MacGyver jegyzetfüzettel.
Az hardcoreÉn nem vagyok valami nagy anime fan, de a Death Note az jó volt. Még az asszony is nézte velem. A végét nem oda tettem volna ahol elfogynak a részek hanem előrébb. Ha majd nézed rájössz mire gondoltam.
-
Realradical
őstag
válasz moonlight115 #648 üzenetére
Goodreads-en nem írnak róla rosszat. Mondjuk a rövid leírások alapján nem az én könyvem.
Ahogy öregszem egyre válogatósabb leszek...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Metal topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs