Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #33 üzenetére
A Nyomorultakat most kezdtem el.
Algernon, Sally, Oroszlánkölykök, Meztelenek, megvolt, és Merle összes.
Jókai nekem ciki, de kimaradt. Talán azért, mert kötelező volt a Kőszívű, és akkor én még ahhoz kicsi voltam. Agyilag is."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Realradical
őstag
válasz old rocker #33 üzenetére
Hmm ezekből Balzacot és a kiemelteket nem olvastam.
Klasszikus ami még eszembe jut (és tetszett is) az a Lion Feuchtwanger-től A hamis Néró. Egy jó történet alá csomagolt filozófia-fröccs.
szerk: Közben látom írhatok még a listához a Nyugaton a helyzet változatlan-t sem olvastam...
@moonlight115
Szerintem pont ezzel rontják el az iskolában. Könnyű regényekkel kéne kezdeni, nem pedig -némi túlzással- egy nyolcadikosra ráborítani az Egri csillagokat, meg az Arany embert. Klasszikust eleve arra megfelelő hangulatban jó olvasni. Ha valaki idejönne, hogy holnaputánra olvassam újra Maupassant Bel Ami-ját én sem örömmel tenném, rendelésre. Lenne a kötelezők között pár Asimov könyv, lányoknak meg Fejős Éva, lehet megszeretnék az olvasást. Utána meg lassan lehetne adagolni akár egy Zabhegyezőt,vagy Legyek urát. Ezek sem szerepeltek nálunk a listában ami szvsz a tanárok, de még inkább az Oktatási Minisztérium műveletlenségét is bizonyítják.[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Crystalheart
őstag
válasz old rocker #45 üzenetére
Ööö... Ezeket anno bemagoltad? Mert "nagyjából" én a saját irományomat sem tudnám fejből idézni.
-
Crystalheart
őstag
válasz old rocker #47 üzenetére
Kicsit irigyellek. Tényleg a saját írásaimat nem tudom ennyire fejből, akkor sem, ha hibajavítás miatt már huszonhatszor olvastam újra.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #53 üzenetére
Ahogy leírtad, kedvet kaptam a Varjúhoz.
Én inkább angolos vagyok, a magyar irodalomból sok mindent kihagytam, de egyszer ezt el fogom olvasni. Az a baj, hogy annyira rászoktam az angolra, már jobban tetszik, mint a magyar. A régies nyelvezet, Dickens, Swift, Twain éppúgy, mint a szleng, valahogy nagyobb kihívás, jobban leköt, szeretek agyalni a kifejezések értelmén, a nyelvi fordulatok, még maga a nyelvtan is, olyan varázsos.A Hó, tükör, almák , ez a Hófehérke horrorsztori elképesztő. Kicsit Terry Pratchett-es, ő persze humoros is, ez pedig tiszta gothic. Fekete hangulata van, de tetszik, szeretem a fantasy-t. Ilyet, mint ez, még nem olvastam. Én még egy vérfarkast is beleírtam volna, de igaz, az már Piroskás lenne.
Köszi a linket, jó volt!"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #74 üzenetére
Tőle még nem olvastam.
Maugham: Of Human Bondage ,- Örök szolgaság Húúú, nagyon jó."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #76 üzenetére
Szavakkal festeni.....tényleg a legnagyobb.
Mindenképpen elolvasom a Varjut.
Rengeteg könyv van, amit el szeretnék olvasni. Ha elromlana a laptopom, sokkal több időm lenne.:-)) Nem is értem azokat, akik unatkoznak.Crystalheart jól teszed. Jók a régiek.
AusWolf Igen, ezekből a mesékből sokat lehet tanulni, mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Crystalheart
őstag
válasz old rocker #76 üzenetére
Szavakkal festeni valóban az egyik legszebb művészet, de nem helyezném mások elé, hiszen én meg a készséget igénylő művészeteket nem tudnám művelni, és szimfonikus zenét szerezni is olyan csodás lehet, hiszen a végeredmény is legalább olyan felemelő.
A film pedig azért szívügyem, mert a legtöbb művészeti síkot, így a prózát, a látványt és a zenét is magába foglalja.
moonlight115: Mást nem is tehetek. A könyvtár messze van, a könyvek drágák.
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #91 üzenetére
A The monster-t és az Amerikai história x-et láttam, jó filmek. Majd ezt is megnézem, köszi
Realradical köszi a linkeket!
Örl A Christine-t olvastam.. De már én sem emlékszem, miről szólt.....
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #93 üzenetére
Azt hittem, az a Carrie volt...hát, ennyit Kingről. Izgi, de felejthető.
-
Crystalheart
őstag
válasz old rocker #107 üzenetére
Jack Londontól valahogy az egyetlen, ami megvan, az az Országúton.
-
psyho85
aktív tag
válasz old rocker #108 üzenetére
Igen. Felejthetőnek nevezni, hmm... inkább nem is reagáltam rá.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #119 üzenetére
És a Redl ezredes is.
Crystalheart szerintem is. Nekem tetszenek az interjúi.
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #133 üzenetére
Ezt szívd vissza, de azonnal! Nem is olvastad!
te pottergyűlölő![ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #139 üzenetére
El a kezekkel Pottertől!
A királyné lovagját olvastam, a Monte Cristo-t is, de nekem az Egy orvos feljegyzései tetszett a legjobban. Négy kötet. Szeretem a jó hosszú könyveket.
Élete vége felé Munkácsynak is besegítettek a tanoncai.
Tényleg, A nap szerelmese és az Aranyecset, ezek is mennyire jók!"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #152 üzenetére
Én is voltam, régebben, Debrecenben.
A Munkácsy képek.....lelkük van. Tömören és velősen ennyi. Kár, hogy a bitumenes alapozás miatt sötétülnek. Van róluk albumom, szeretem.Erre a folytatásra alig emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #154 üzenetére
A nap szerelmesét és az Aranyecsetet 13 évesen olvastam. Suliban az egyik tanárnő azt mondta, nem gyereknek való. Alig vártam, hogy hazaérjek, rögtön lekaptam a polcról.....
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #165 üzenetére
Jóvammán.....Rockzene, tuuudom!
Nem is rossz....."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #168 üzenetére
Nem is hipp hopp!
Metálangyal...."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #170 üzenetére
Jól hallottam, az elején Bush-t köszöntötte? Na még egyszer, fejhallgatóval...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #172 üzenetére
LOL! Jó szám
Az előzőben mintha az mondta volna, hogy ezt a számot Bush írta....song from Bush...who ran for presidency...
Lehet, hogy Finest majd megfejti..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #174 üzenetére
Jaja, pop, kitart egész este, thnx, old hippi!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #176 üzenetére
Ez már....sértés! Soha ÉLETEMBEN nem hallgatnék kágyurit! Szívd vissza, de most, rögtön, azonnal!
A music tényleg jó."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #181 üzenetére
Brutáleb is Iron Maident linkelt.
Crystalheart, most hallgatom Havasit, köszi! szép zene...
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #184 üzenetére
Hűűűű, a Shadowplay a másik kedvencem tőle. Rory utánozhatatlan.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #186 üzenetére
Guitar Legends....woodstocki mohikánok...
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #188 üzenetére
Purple, Child in time..... a moonchild után csak jó lehet!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #193 üzenetére
A Poison kicsit őrült, de szeretem!
Crystalheart igazad van, Csajkovszkij tényleg már modernnek számít. Lásd. műkorcsolya. Havasi népszerű, igaz, de őt nem nagyon ismerem, csak úgy felületesen. Nem tudok véleményt mondani róla, de majd meghallgatom még egyszer.
-
psyho85
aktív tag
válasz old rocker #193 üzenetére
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #206 üzenetére
Az nem az Edda volt? fújjjj pataki....
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #213 üzenetére
Ő Pémobilos volt? Esse tuttam.... a fenébeeeee....
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #215 üzenetére
LOL!
Tééényleg? Eztetet éneklik ezek?? Jééééé ...
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz old rocker #216 üzenetére
"Az iskolááába tízórajit nem viszek, lesz majd másnak, abból énisehetek....."
Korrigálnék, ha szabad.
Az iskolááába tízórajit nem viszek, lesz majd másnak, abból éniskérhetek.....Őtetet is Vikidál Gyulus énekelte.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #219 üzenetére
Aljaaas Rááágalom! Te potterhater!
Én ilyeneket nem hallgatok!
És igenis, ismerem a Paradise Lost-ot!
Azt beismerem, hogy most már tudom, hogy az a hííím nem is pop, hanem rock.
De a Rammot akkor se csípem!"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #222 üzenetére
Huh, ez drámai.....
-
Crystalheart
őstag
válasz old rocker #216 üzenetére
Szerintem a legnagyobb Dinamit szám a Tépd el az időt Vikidálnak utánozhatatlanul egyedi a hangja, és ami azt illeti, ez mindentől függetlenül tényleg igazi rock. Bár kissé retro, de mi nem az akkoriból?
Néha meg-meg állok én
Lehajtott fejjel.
Kezem önkénytelen
Összekulcsolom.
Néha önmagamba nézek
Lehunyt szemmel.
Mit csináltam,
eddig rosszul én.
Nem tudom.Néha megállsz te is,
Hogyha nem lát senki.
És a megtett utat
Végig gondolod.
Néha önmagad sem tudod
Már szeretni.
Mit csináltál,
Hol rontottad el.
Nem tudod.Refr.
Tépd el az időt,
Törd el a múltat!
Gondold azt,
Hogy mától fogva élsz!
Gyöngyfényű hűs patak,
Lemossa arcodat.
És ha onnan majd viszatérsz
Egy új útra megtisztulva lépsz!Néha megállsz te is,
Hogyha nem lát senki.
És a megtett utat
Végig gondolod.
Néha önmagad sem tudod
Már szeretni.
Mit csináltál,
Hol rontottad el.
Nem tudod.Refr.
Tépd el az időt,
Törd el a múltat!
Gondold azt,
Hogy mától fogva élsz!
Könnyfényű hűs patak,
Lemossa arcodat.
És ha onnan majd visszatérsz
Egy új útra megtisztulva lépsz!Hogyha véget ér a koncert
És elindulsz.
Vár az utca, amely
Közben már kihalt.
Lassan lépkedsz
És a sarkon majd befordulsz.
Vidd magaddal éjszakára is
Ezt a dalt.[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #225 üzenetére
Ahogy Malmsteen is!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #228 üzenetére
A Desert Rose, igen, ismerem. Jó szöveg, pláne a vége
-
Vakegérke
félisten
válasz old rocker #230 üzenetére
Ez nagyon tetszett, köszönöm.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #230 üzenetére
Miért félsz?
Mit láttál?
A kastélyban, a néma rózsákkal
Újra és újra kérdem
Miért vagy szomorú?
Milyen fájdalmat érzel? (mi fáj?)
Vérvörös szirmú rózsáktól kérdem
De a vér rózsái nem felelnek, csak a végnél
Üvölts, de ne emelt hangon
...ez japánul......
..........
Vágd őket, vágd, míg már vérben fürdenek
............
Tépd össze, tépd össze,
Vérvörösen kiszáradnak (vérvörös vérük )
.............Fájdalom rózsája
Nem akarom látni a fájdalom rózsájátÖrök őrületben élünk,
Még ha csak álom volt is
Most fájdalom, semmi másford. múnlájt
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz old rocker #232 üzenetére
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #237 üzenetére
Japppánúl csakk álmomban tudokk!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #252 üzenetére
És ez? Ez nem te vagy?
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #253 üzenetére
Te fordítottad??? Nahát....
Tetszik az a két Cooper szám, nem kicsit őrült, de csípem a stílusát..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #278 üzenetére
A címe ismerős, de nem olvastam.
Nocsak, versfaragás?"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
psyho85
aktív tag
válasz old rocker #285 üzenetére
Ó, nekem a Maident nem kell bemutatni, kedvenc együttesem, bármelyik számukat bármikor képes vagyok meghallgatni... Olvastam a legutóbbi, Mick Wall írta Run to the hills c. könyvet (ha már könyves téma), a Vasszűz fogságában még csak terv egyelőre.
-
psyho85
aktív tag
válasz old rocker #286 üzenetére
Kiestem a szerkesztési időből: Vai nagyon nagy gitáros, de mint ember annyira nem tetszik a színpadon.
Ellenben ha már Vai, az egyik albumára énekesnek jelentkezett egy hatalmas koponya: Devin Townsend.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #285 üzenetére
Hűűűűűű aztaaaaa...., van mit tanulnom tőled!
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #299 üzenetére
Nem talált. A keresztapát viszont olvastam. A film is szuper.
Theodor Dreiser: Amerikai tragédia. Hű, az nagyon jó!"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #301 üzenetére
Olyan izgalmas és fájdalmas is egyben. Sajnáltam a főhőst, még akkor is, mikor hagyta a lányt megfulladni. Igazi tragédia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest