Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) moonlight115 válasza old rocker (#1950) üzenetére


moonlight115
tag

Attól, hogy régi, egy kis nosztalgiázásra még jó lehet. :)
Ezt is jó néha hallgatni.
Temple of the King - szuper!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1952) old rocker


old rocker
veterán

7.15-nél: ilyet se sokat lehet látni gitárszóló közben: az ex párbajtőröző olimpikon és a "táncoslábú" Janik Gers kettőse...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1953) moonlight115 válasza old rocker (#1952) üzenetére


moonlight115
tag

Niko, a dobos... :DD
Párbajtőröző? Naháááát...nem is tudtam.
Freeeeedom! :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1954) old rocker


old rocker
veterán

Amikor Bruce-nak választania kellett, tagja lessz a párbajtőrös olimpiai csapatnak, vagy énekes marad, szerencsére az utóbbit választotta

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1955) old rocker


old rocker
veterán

[link]

I wanna be a hippi
[link]

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1956) old rocker válasza old rocker (#1955) üzenetére


old rocker
veterán

[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1957) old rocker


old rocker
veterán

jó az öreg Knopfler a háznál
[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1958) moonlight115 válasza old rocker (#1957) üzenetére


moonlight115
tag

Az előző hippisek se rosszak, de Knopfoló rulez! :DD

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1959) old rocker


old rocker
veterán

Ezt most találtam a fészbükkön:

Mikor már késő rádöbbeni…

Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, “Szeretnék valamit elmondani”. Ő leült és csendben evett. Megint láttam a fájdalmat a szemében.
Hirtelen nem tudtam, hogyan nyissam ki a számat. De muszáj volt vele tudatnom, min gondolkodtam. El akarok válni. Hoztam fel a témát nyugodtan. Nem tűnt idegesnek a szavaim hatására, helyette inkább lágyan megkérdezte, miért? Kikerültem a kérdést. Ez feldühítette. Félredobta az evőpálcikákat és rám üvöltött, te nem vagy igazi férfi! Azon az éjjelen nem beszéltünk egymással. Ő sírdogált. Tudtam, hogy rá akar jönni, mi történt a házasságunkkal. De nem igazán tudnék neki kielégítő választ adni, én már Janet szeretem, nem őt.
Nem vagyok már szerelmes belé. Csak sajnáltam! Mély bűntudattal, felvázoltam egy válási szerződést, amiben az állt, hogy megtarthatja a házat, a kocsit, és a cégem 30 %-át. Rápillantott, majd darabokra tépte. A nő, aki 10 évet töltött velem az életéből, idegenné vált számomra. Sajnáltam, hogy elvesztegette az idejét, forrásait, energiáját, de nem tudtam visszavonni, amit mondtam, hogy én már Janet szeretem. Végre hangosan sírt előttem, ami pontosan az volt, amire számítottam. Hogy sírni láttam egyfajta megkönnyebbülést jelentett számomra. A válás ötlete, ami már hetek óta kínzott, szilárdabbnak és tisztábbnak tűnt most.
Másnap nagyon későn értem haza és láttam, hogy valamit ír az asztalnál. Nem vacsoráztam, hanem egyenesen aludni mentem és nagyon gyorsan elaludtam, mert fáradt voltam a Jane-nel töltött eseménydús nap után.
Amikor felébredtem, még mindig ott ült az asztalnál és írt. Nem érdekelt, úgyhogy megfordultam és aludtam tovább. Reggel megmutatta a válási feltételeit: semmit nem akar tőlem, hanem 1 hónap felmondási időt kér a válás előtt. Azt kérte, hogy ez alatt a hónap alatt, mindketten tegyünk úgy, mintha normális életet élnénk, amennyire lehetséges. Az indokai egyszerűek voltak: a fiunknak 1 hónapon belül lesz a vizsgája és nem akarja összezavarni a tönkrement házasságunkkal. Ez számomra elfogadható volt. De volt még valami, megkért, hogy idézzem fel, ahogy az esküvőnk napján a karjaimban bevittem a hálószobába. Arra kért, hogy ez alatt az egy hónap alatt, minden nap, reggelente a karjaimban vigyem ki a hálószobából az ajtó elé. Azt gondoltam, kezd megőrülni. Csak azért, hogy az utolsó napokat elviselhetővé tegyem, beleegyeztem a furcsa kérésébe.
Elmondtam Jane-nek a feleségem válási feltételeit. Ő hangosan nevetett és azt gondolta ez abszurdum. Nem számít milyen trükköt alkalmaz, szembe kell néznie a válással, jegyezte meg gúnyosan. Semmiféle testi kapcsolatom nem volt a feleségemmel, mióta bejelentettem, hogy el akarok válni. Úgyhogy amikor az első nap kivittem, mindketten olyan sutának tűntünk. A fiunk tapsolt mögöttünk, apu a karjaiban tartja anyut. A szavai fájdalmat okoztak nekem. A hálószobából a nappaliba, majd az ajtóhoz, több, mint 10 métert sétáltam vele a karjaimban. Ő becsukta a szemét, és gyengéden azt mondta, ne mondj semmit a fiunknak a válásról. Én bólintottam, kissé dühös voltam. Letettem az ajtón kívül. Ő elment a buszhoz, ami a munkába viszi. Én egyedül vezettem az irodáig. A második napon mindketten lazábbak voltunk. Ő nekidőlt a mellkasomnak.
Éreztem a blúzának illatát. Rájöttem, hogy hosszú ideje nem néztem meg alaposan ezt a nőt. Rájöttem, hogy nem fiatal már. Halvány ráncok voltak az arcán, a haja őszült! A házasságunk komoly áldozatot követelt tőle. Egy percig azon gondolkodtam, mit tettem vele. A negyedik napon, amikor felemeltem, úgy éreztem, hogy visszatért egyfajta meghittség. Ez az a nő, aki 10 évet adott nekem az életéből. Az ötödik és hatodik napon, úgy éreztem a meghittség érzése megint erősödött. Jane-nek nem beszéltem erről. Egyre könnyebbé vált a karjaimban vinni, ahogy telt a hónap. Talán a mindennapos edzések megerősítettek. Egy reggelen válogatott mit vegyen fel. Felpróbált jó pár ruhát, de nem talált egyet sem, ami ráillett volna. Majd sóhajtott, minden ruhám kinyúlt. Hirtelen rájöttem, hogy milyen vékony lett, ez volt az oka, hogy egyre könnyebben tudtam őt vinni.
Hirtelen megértettem … óriási fájdalmat és keserűséget halmozott fel a szívében. Öntudatlanul nyúltam feléje és megérintettem a fejét. A fiunk ebben a pillanatban lépett be és azt mondta, Apu itt az idő, hogy kividd anyut. Számára, hogy látta az apját karjaiban kivinni az anyját, élete fontos részévé vált. A feleségem jelezte a fiúnknak, hogy jöjjön közelebb és szorosan megölelte. Én elfordítottam az arcom, mert féltem, hogy az utolsó pillanatban meggondolom magam. Ezután a karjaimban tartottam, kisétáltam a hálószobából, keresztül a nappalin, az előszobába. A karjai lágyan és természetesen pihentek a nyakam körül. Szorosan fogtam őt, pont olyan volt, mint az esküvőnk napján. De a sokkal könnyebb súlya elszomorított. Az utolsó napon, mikor a karjaimban tartottam, alig tudtam megtenni a lépéseket. A fiunk elment az iskolába. Szorosan tartottam őt és azt mondtam neki, nem is vettem észre, hogy az életünkből hiányzott a meghittség, az intimitás.
Elvezettem az irodáig … gyorsan kipattantam a kocsiból, anélkül hogy az ajtókat lezártam volna. Attól féltem, ha bármennyit is késlekedek, meggondolom magamat. Felsétáltam az emeletre. Jane kinyitotta az ajtót és
azt mondtam neki, Sajnálom Jane, nem akarok elválni. Csodálkozva rám nézett, és megérintette a homlokomat. Lázas vagy? Kérdezte. Elvettem a kezét a fejemről, Sajnálom Jane, ahogy mondtam, nem válok el. A házasságom talán azért volt unalmas, mert nem értékeltük életünk apró részleteit, nem azért mert már nem szerettük egymást. Rájöttem, hogy attól kezdve, hogy az esküvőnk napján karjaimban vittem haza, egészen addig kellene a karjaimban tartani, míg a halál el nem választ minket. Jane hirtelen magához tért. Hangosan felpofozott, majd bevágta az ajtót és zokogásban tört ki. Lesétáltam a földszintre és elhajtottam.
Az útba eső virágboltban rendeltem egy csokor virágot a feleségemnek. Az eladólány kérdezte, mit írjon a kártyára. Mosolyogtam és azt írtam, Minden reggel a karjaimban viszlek ki, míg a halál el nem választ.
Azon az estén mikor hazaértem, virág a kezemben, arcomon mosoly, felrohantam az emeletre, azért, hogy a feleségemet az ágyban találjam – holtan. A feleségem hónapokig harcolt a RÁKkal és én annyira el voltam foglalva Jane-nel, hogy észre sem vettem. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni és meg akart menteni bármiféle negatív reakciótól a fiunk részéről, ha végig visszük a válást. Legalább a fiunk szemében én egy szerető férj vagyok. Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek. Legyen valóban boldog házasságotok!
Ha nem osztod ezt meg másokkal, semmi sem történik veled.
Ha megteszed, talán megmentesz egy házasságot.
Az életben a legtöbb kudarcot olyan emberek szenvedik el, akik nem ismerik
fel, milyen közel is voltak a sikerhez, mikor feladták.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1960) moonlight115 válasza old rocker (#1959) üzenetére


moonlight115
tag

Elgondolkodtató történet.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1961) finest válasza old rocker (#1959) üzenetére


finest
őstag

Ez annyira nyálas. Ha már egyszer irodalom: [link]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1962) moonlight115 válasza finest (#1961) üzenetére


moonlight115
tag

Szerintem nem nyálas. Attól lenne az, mert a fészbukkon olvasható? Egy sztori, ami akár meg is történhetett. Emlékeztető.

A vers jó, csak zene nem kéne hozzá. Eltereli a figyelmet. Azt se szeretem, ha felolvassák, elszavalják. Olvasni, mindenféle körítés nélkül, úgy az igazi. Legalábbis nekem.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1963) finest válasza moonlight115 (#1962) üzenetére


finest
őstag

Nem jönnek be az ilyen anekdotizáló történetek, függetlenül attól, h hol jelennek meg. Együtt néztük a "plot generátort" múltkor, nem? "Az elhidegült házasok újra összejönnek, de a feleség hirtelen meghal rákban." :P

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1964) moonlight115 válasza finest (#1963) üzenetére


moonlight115
tag

Pedig a regények is ilyen anekdotizáló történetekből állnak, csak hosszabbak. És maga az író is plotgenerátor, nem? Ha jó a "plot", tökmindegy, hogy honnan van. :D
Az persze szubjektív, kinek mi a jó. De az élet maga is lehet plotgenerátor, sőt. Sokszor hajmeresztőbb plotot tud generálni, mint bármelyik fantasy-író.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1965) finest válasza moonlight115 (#1964) üzenetére


finest
őstag

Az anekdotizálón azt értem, h valós történetnek állítanak be egy tanmesét. Pl. hogy ezt a barátnőt Jane-nek hívták, ami tulajdonképpen abszolúte mellékes a történet szempontjából, ahogy az is, h miként fárasztotta a faszi Jane-t, ill. hogy Jane miként viszonyult a feleség feltételeihez.

Egyébként szomorú, h fütyülnek egymásra házasok, de ez a házasok dolga. Ha egyszer meg kéne menteni a házasságomat, nagyon hülyén érezném magam, ha egy ilyen tanmese mentené meg. Képzeld el a leghülyébb arckifejezést a "mi a fene" faciális kivetüléseként, na, úgy néznék akkor ki.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1966) old rocker válasza finest (#1963) üzenetére


old rocker
veterán

az a röhej, hogy látszatra nyálas; de csak addig, amíg ki nem derül róla, hogy igaz történet.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1967) finest válasza old rocker (#1966) üzenetére


finest
őstag

De pont az a bajom, h nem igaz, de annak állítják be.

Múltkor kaptam mailen egy hasonlót, egy egyszerű poénért ennyit olvasni, tiszta időpazarlás, s mire a végére ér az ember, nem is igazán tudja értékelni a poént. Legalább annyira valós, mint Jane és a szeretője története.

*Kati néni tipikus falusi asszony volt. Színes kendővel a fején, köténnyel a

ruháján, karjában az elmaradhatatlan kosárral gyakran találkoztunk Vele,
amikor bóklásztunk a siklósi erdőben.*****

Gyermekfejjel is különösen tiszteltük. Nagyon okos asszony volt - úgy a
maga nemében. Sok mindenhez értett és előszeretettel tanítgatta a környék
gyerekeit a természetből tanult dolgokra. Tavasszal akác, meg bodza virágot
szedett, nyáron gombát, meg szedert és megtanította velünk, hogyan kell az
akác virágjából különlegesen finom bort készíteni, ami majdnem olyan finom,
mint a híres Tokaji aszú.****
A barátomat és engem különösen kedvelt, mert mi érdeklődő gyermekek
voltunk, érezte rajtunk, hogy nagyon tiszteljük. Ez valóban így is volt.****

Tizenhat (!!!) gyermeke született úgy sorban, mint a libák sorakoztak
egymás után, mégis jutott ideje a környék összes gyerekére. Hihetetlen
türelme volt!****

Hanem azért Kati néninek volt egy nagy hibája! Borzasztóan féltékeny
volt a férjére és ezt nem is szégyellte nekünk, gyermekeknek sem elmondani.*
***

Gyakran hallottuk, hogy ha őt a férje valaha is megcsalná, bizony
elégtételt venne a sérelmén, de nem is a hites urát bántaná, hanem azt az
asszonyt, aki elcsavarta annak a fejét!****

- Mert tanuljátok meg gyermekeim, sohasem a férfi a hibás, hanem a nő!
-mondta kacarászva nekünk.****

Teltek az évek, szép lassan felnőttünk, vége lett a gyermekéveknek, és
bizony sokáig nem találkoztunk Kati nénivel. Egyik nap nyílt az irodám
ajtaja és irulva-pirulva, ám leszegett fejjel Kati néni lépett be rajta.
Megörültem neki, pillanatok alatt végig futottak bennem a gyermekévek.****

- Mi járatban erre Kati néni!?****

- Édes fiam, nagy bajban vagyok. Csak te tudsz segíteni! Nagy ember lett
belőled, te már csak tudod a törvényeket, hiszen jogtudós vagy!****

Gyorsan hellyel kínáltam az akkor már ugyancsak a hatvanas éveit taposó
idős asszonyt, aki zavartan kezdett bele mondókájába.****

- Drága fiam! Zaklat a rendőrség. Naponta be kell járnom a
kapitányságra, mert folyton kihallgatnak, újra meg újra. Pedig már annyiszor
elmondtam és le is írták, de mindig más és más rendőröket küldenek értem, és
amikor bevisznek a rendőrségre mindig elmondatják velem, hogy mi is történt,
egészen részletesen. Legutóbb azt mondták, hogy ebből bíróság lesz, nem
úszom meg, és ott is el kell majd mesélnem pontosan mi is történt.****

- Jól van Kati néni, akkor hadd halljam én is, és ha tudok, segítek.****

- Hát fiam az úgy volt, hogy megtudtam, hogy megcsalt a férjem****

- Az András bácsi? És ez mikor történt?****

- Hát úgy három-négy hónappal ezelőtt.****

- De hiszen az András bácsi már hetven éves is meg van!****

- Meg, a fene a képét! Már az őszön lesz hetvenhárom.****

- Nem gondolja komolyan Kati néni, hogy ilyen idős korban nők után
szaladgál a férje!****

- De bizony fiam, be is vallotta a vén kujon! Ráadásul egy negyven éves
asszony vetett rá szemet az én hites uramra! De meg is adtam neki a magamét!
****

- Kinek? András bácsinak?****

- Dehogy fiam! A nőnek!****

- Ahá, szóval erről van szó! Kati néni megverte a nőt, aztán az
feljelentést tett a rendőrségen.****

- Valahogy úgy! - sütötte le szégyenkezve szemét a kis öregasszony.****

- Jól van. Bemegyek a Rendőrségre és meglátom, mit lehet tenni. Megnézem
az iratokat.****

Elkészítettük a meghatalmazást, aztán másnap bementem a rendőrségre.
Amikor elmondtam az illetékes "bakternak", mi járatban vagyok, éktelen
röhögésbe kezdett. Nem értettem a dolgot és keményen rendre utasítva kértem,
hogy belenézhessek a meghallgatási jegyzőkönyvekbe, ám arról tájékoztatott,
hogy az már át lett adva a bíróságnak, de a röhögést csak nem hagyta abba.**
**

A bíróságon közölték velem, hogy épp időben vállaltam az ügyet, mert a
tárgyalás már másnap lesz. Igaz, Kati néni erről bölcsen hallgatott, de
gondoltam: megcibálta a nőt. talán egy két pofot is lekevert. nem lesz nagy
ügy. A kihallgatási jegyzőkönyvek átnézésére egyéb tárgyalásaim miatt nem
volt időm, de - sebaj, gondoltam - úgyis el kell mondaniuk pontosan mi
történt. Pár szó jegyzetelés. és megvédem Kati nénit.****

Meg volt az adategyeztetés, megjelent a sértett is, - szemrevaló,
festett szőke hajú negyvenes nő, meg a szegény vádlott, Kati néni is.
Furcsának tartottam, hogy a bíró és az ügyész időnként cinkosan egymásra
néznek. Látszott rajtuk, hogy nevetésüket alig bírják visszatartani. A bíró
tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Kati néni ellen a vád előre megfontolt
szándékkal elkövetett súlyos testi sértés. Nem értettem a helyzetet és
türelmetlenül vártam, hogy Kati néni meséljen. El is kezdett. Biztonságba
érezte magát, hiszen ott voltam mellette, így elpárolgott a zavartsága, és
előtérbe került a sértett női büszkeség.****

A bíró felszólította, hogy részletesen mesélje el a történteket. És Kati
néni elkezdte.****

- Amikor rájöttem, hogy megcsal az uram, elhatároztam, hogy elégtételt
veszek. Meglestem, mikor megy haza ez a céda, és a sarki bozótnál elkaptam.
Nagyon meglepődött, mert nem számított rám, így könnyű volt a földre
tepernem. Kell neked az én férjem?! - mondtam neki, majd letéptem a bugyiját
és a zsebembe előre elkészített méreg erős csípős paprikával az egész
"sunáját" meg "valagát" bekentem! Na volt nagy üvöltés! Kicsődült az egész
falu, de ez a cemende az üvöltést csak nem hagyta abba. Kihívták a mentőket
is, az meg elvitte a kórházba. Állítólag napokig égette a paprika, tán még
most is széttett lábakkal jár.****

De akkor is megérte, és nem is bánom, mert mér veti a szemét más
férjére! Én kérem negyvenöt évet éltem az urammal, mégse csaltam meg!****

Miközben Kati néni mesélt, úgy belelendült sérelmének ecsetelésébe, hogy
észre sem vette, hogy a bíró is, az ügyész is., de még jómagam is,
fuldoklunk a nevetéstől.****

Hát. Kati néni így vett elégtételt., a súlyos testi sértését némiképp
sikerült enyhíttetni, de az esetet hosszú évekig emlegette az egész bíróság.
no meg persze a rendőrség, akik készakarva naponta hallgatták ki, csak hogy
újra és újra végig hallgathassák egészen részletesen a történteket.****

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1968) old rocker válasza old rocker (#1966) üzenetére


old rocker
veterán

Egy bajai tanár pl. SM beteg volt. 15 év kortörténet után kezdett markánsan romlani az állapota. A felesége elvált tőle. A sors iróniája, hogy 3 év múlva a feleségén is kijöttek az első tünetek.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1969) old rocker válasza finest (#1967) üzenetére


old rocker
veterán

én csak azt mérlegelem: igaz lehet-e

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1970) finest válasza old rocker (#1968) üzenetére


finest
őstag

Elkapta tőle. :D Persze vannak ilyen esetek. Négy mondatba össze is foglaltad. Így jó is.

Volt egy ötven-ötvenöt éves kollegám, Imre. A feleségével, Évikével, nagyon szépen éltek, mindent megtett érte a nő, irígylésre méltó volt az odaadása, türelme, humora, gondoskodó természete. A gyerekeik már felnőttek, és mégis mindenféle közös terveik voltak, s pénzt akartak gyűjteni. Évike kiment Hollandiába ápolónősködni, mert itthon alig keresett valamit. A férj itthon vezette a vállalkozását. Évike már egy éve volt kinn, amikor szólt nekem az egyik kollégám, h ha még akarok beszélni Imrével, menjek be a kórházba, mert nagyon rossz állapotban van. Rákos volt, és mikor felfedezték már késő volt, pár hét alatt el is vitte. Évike még éppen tudott vele beszélni, amikor hazaért, Imre megvárta, másnap, h beszéltek, ment el. Rá egy évre Évike is meghalt hirtelen.

Mi a tanulság?

Semmi, minden. Ettől igaz.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1971) old rocker


old rocker
veterán

el?? nem náthát írtam.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1972) moonlight115 válasza finest (#1970) üzenetére


moonlight115
tag

Az a csípőspaprikás sztori nem volt jól megírva. Egyébként is, bugyuta az egész. Még az is, hogy a bíró nevetett. Ez hülyeség úgy, ahogy van, tökmindegy, megtörtént-e. És hogy mi a a tanulsága? Fogalmam sincs. Ne dörzsöljünk paprikát mások valagába??? :DDD

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1973) finest válasza old rocker (#1971) üzenetére


finest
őstag

Szerintem a két történet összefügg. Aunty Kate Jane pasijának, uncle Andy-nek a felesége, röviddel mielőtt meghalt, jól bekente alul a csábítót. A bírósági ügy végét sajnos nem érte meg.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1974) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Fiatal voltam.... Szerettem őket. :K
Ezt meg gyerekként hallgattam sokat, egy karácsonyra kaptam egy fém építőjátékot, építettem és ez szólt a rádióban, a kettő az emlékeimben összekapcsolódik....[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1975) moonlight115 válasza philoxenia (#1974) üzenetére


moonlight115
tag

Terápia
2 napja nézem, egész jó!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1976) moonlight115 válasza moonlight115 (#1975) üzenetére


moonlight115
tag

Ez egy jobb [link] a Terápiához. Végignéztem, érdekes volt. :K

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1977) old rocker


old rocker
veterán

Fülöpatya!!! A Kakamatyi belepisált a cipőmbe!
[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1978) moonlight115 válasza old rocker (#1977) üzenetére


moonlight115
tag

Jujjj, ezt nagyon szeretem! Ma meg is nézem a filmet.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1979) moonlight115


moonlight115
tag

[

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1980) Realradical válasza moonlight115 (#1979) üzenetére


Realradical
őstag

Akkor már inkább ez:
[link]
:)

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1981) philoxenia válasza Realradical (#1980) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ez könnyű, de az előző? Monet?

Gyerekkoromban Ő volt a menő...
Nekem általában bejön ez a stílus:[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1982) moonlight115 válasza philoxenia (#1981) üzenetére


moonlight115
tag

Igen, Monet. Szeretem az impresszionistákat. Vallejo ügyes.

Realradical Dalit is!

És ez a Van Gogh is mesés:

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1983) finest válasza moonlight115 (#1976) üzenetére


finest
őstag

Megnéztem az első részt. Marozsán Erika megöregedett, szép nő, de nem állt jól neki a sztori az esküvő előtt kicsapongó fiatal nőről, az ő korában már a harmadik házasságnál tartanak a nők, túl vannak a toaletten dugáson vadidegenekkel. A sztori is elég közönséges volt. A többi rész is róluk szól?

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1984) moonlight115 válasza finest (#1983) üzenetére


moonlight115
tag

Róluk és még négy másik emberről, köztük a pszichomókusról, mivel ő is jár terápiára.
Az első rész után én is úgy gondoltam, nem egy nagy durranás ez a sorozat, de a 3-4. rész után rákattantam. Egyre izgalmasabb lett, a szereplők is jók. Vannak benne sztereotip helyzetek, de ahogy bonyolódnak a szálak, az érdekes. Van benne egy tornászlány, a kamaszok összes dühével; egy házaspár, akikre ugyancsak ráfér a terápia; egy menő macsó cégtulajdonos, az ő esete sem egyszerű, bár tipikusnak mondható.
Három nap alatt végignéztem.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1985) finest válasza moonlight115 (#1984) üzenetére


finest
őstag

Nah, akkor talán ;) majd folytatom.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1986) moonlight115 válasza finest (#1985) üzenetére


moonlight115
tag

Folytasd! :K
Sok esetben kitaláltam, hogy fog végződni az egyes emberek sztorija, pl. a házaspáré. A Mácsaié meglepett. A tornászlány idegesítő volt, különösen az elején. Marozsán egy kicsit uncsi volt.
De ahhoz képest, hogy magyar sorozat, nézhető. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1987) moonlight115


moonlight115
tag

"A ládában emberi csontok voltak..." Love story

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1988) old rocker válasza moonlight115 (#1987) üzenetére


old rocker
veterán

LOL!! Sok rosszat lehet mondani a nácikról, de tény, hogy értettek a nőkhöz! Dolfit is úgy szerette Eva, hogy majd megdöglött érte...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1989) moonlight115 válasza old rocker (#1988) üzenetére


moonlight115
tag

Döglesztő volt, az tuti!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1990) old rocker


old rocker
veterán

[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1991) moonlight115 válasza old rocker (#1990) üzenetére


moonlight115
tag

Good music! :K
A filmet nem láttam.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1992) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Régi, de szeretem....
Később egy jó koncert...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1993) moonlight115 válasza philoxenia (#1992) üzenetére


moonlight115
tag

Őket nem ismerem.
Ha már régi, akkor inkább ŐK és ŐK :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1994) philoxenia válasza moonlight115 (#1993) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

De ők csajok...... Hallgasd meg, hogy tud gitározni!

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1995) moonlight115 válasza philoxenia (#1994) üzenetére


moonlight115
tag

Hát, tud, de ez a szám olyan nyávogós. Csajos. :B

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1996) philoxenia válasza moonlight115 (#1995) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Pont az a jó benne.... De egy újdonság, nekem még ez belefér, mégse annyira hörgős:[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1997) moonlight115 válasza philoxenia (#1996) üzenetére


moonlight115
tag

Úgy látszik, tényleg nem vagyok mindenevő.
Ez egy borzalom. Szerintem. Talán (de csak talán!) még a Rammsteinnél is szörnyűbb.

Skateaway :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1998) philoxenia válasza moonlight115 (#1997) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Na a Rammstein a lányos zene..... Nekem... Ez meg nagyon bejön.... :B Nem a maszkulin külsőségek miatt..... :N

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1999) old rocker


old rocker
veterán

Először is: a Rammstein jó zenekar, a szövegei is jók, csak egyes, fejletlen zenei ízlésű és alacsony nyelvérzékű női egyedek hisztiznek a szépséges germán nyelvtől.
A Manowar: nem rossz, de, tudja csoda, én azért megmaradok a heavy metal berozsdásodott nagy öregjeinél: a Judas rising elsöprően lüktető, zakatoló 16-os dobolásánál (nézd meg, 2.35-nél hova az anyjába feldobja a dobverőt, elkapja és takkra üt is vele - a végén még egyszer), szóval megvan a kemény zene, de kissé dallamosabb, mint a Manowar; amellett az öregek csodaszépen elő tudják adni Joan Baez számát is, a Diamonds an rust-ot. [link]

[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#2000) old rocker


old rocker
veterán

itt a teljes koncert, lehet elmélyülni benne... breaking the law![link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.