Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) moonlight115 válasza finest (#1049) üzenetére


moonlight115
tag

Tudod, milyen jók a Playboy interjúk? Rengeteget olvastam, Lennon, Brando, Malcolm X, Martin Luther King, A városi könyvtárból vettem ki, jó vastag interjúkötet, elég régi, szét is volt esve, kb. 25 interjút tartalmazott. Ezek mélyinterjúk, nem holmi nyúlfarknyi bulvár cikkecskék.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1052) old rocker válasza moonlight115 (#1048) üzenetére


old rocker
veterán

Megint elbeszéltünk egymás mellett... nem a kitüntetéseken van a lényeg, de ha már azt vesszük górcső alá, akkor a kitüntetések mögött rejlő nem mindennapi harci teljesítmény az elképesztő.
A lényeg a végén van. Pláne, ha oppozícióba állítod a többszáz győzelmével, de akkor sem a győzelem a főszereplő.

Michael Wittmann parancsnok - élt 30 évet
Karl Wagner irányzó-tüzér - élt 24 évet
Günther Weber töltő-kezelő - élt 20 évet
Heinrich Reimers járművezető - élt 20 évet
Rudolf Hirscher rádiós lövész - élt 20 évet
Az előbb egy 80-90 éves túlélő amerikai mesélte el, hogy miután 3-szor fordult az arcvonalból sebesült társaival, amikor ment vissza az egységéhez, a fák mögül váratlanul kilépett egy német. Olyan 18 éves lehetett, az amerikai szintén. "Egyszerre kaptunk a fegyverünk után, mint egy covboyfilmben. Nálam Bren géppisztoly volt. Lelőttem őt. Sosem fogom elfelejteni. Vörös hajú, 18 éves gyerek volt. Térdre rogytam, sírtam és elhánytam magam."

Tetszik már érteni ezt a groteszk ambivalenciát?

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1053) old rocker válasza moonlight115 (#1050) üzenetére


old rocker
veterán

shit

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1054) moonlight115 válasza old rocker (#1052) üzenetére


moonlight115
tag

Tetszem érteni, persze.
Ők is emberek voltak, és tragikus, hogy ilyen fiatalon haltak meg.
Amit az amerikai elmesélt, az azért nem olyan meglepő. 18 évesen szembesülni a háború borzalmaival, rádöbbenni, hogy embert ölni élesben egészen más, mint a kiképzésen bábukra lövöldözni, még akkor is, ha az ellenség, szörnyű érzés lehetett.

Speer az interjúban elmeséli utolsó találkozását a führerrel. Hitler parancsba adta neki, hogy rombolják le az összes német vasútvonalat, gyárakat, mindent. Ő, mivel ezt nem tartotta ésszerűnek, nem teljesítette a parancsot. Hitler magához rendelte, és ő biztos volt benne, hogy hazaárulásért kivégezteti. Aztán mégsem így történt, megúszta. Ez már a háború utolsó heteiben történt.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1055) moonlight115


moonlight115
tag

Rubik interjú.
Az oktatásról, kreativitásról, a kocka rejtélyéről.

"Kereket elég ritkán talál föl az ember" - ez tetszett! :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1056) finest válasza moonlight115 (#1055) üzenetére


finest
őstag

Jókat mond az öreg.

Úgy tapasztalom, h Ti nagyon rá vagytok kattanva ezekre a háborús sztorikra. Mi ez, vérszomjasak vagytok, izgat benneteket az élet mulandósága?

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1057) finest


finest
őstag

Szépen megjelennek a cikkben azok a gondolatok, amiket az utóbbi napokban a társadalmi feszültésgek kapcsán átbeszéltünk:[link].

Ezt is érdemes lenne elolvasni: [link]

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1058) moonlight115 válasza finest (#1057) üzenetére


moonlight115
tag

Jó cikkek, a másodikba még csak belekezdtem, holnap elolvasom.

Felmerült ez a háborús téma, talán A csíkos pizsamás fiú-val kezdődött. Megrázó film.

Engem inkább a terrorelhárítás érdekel, a 24 kapcsán erre kattantam rá. Szerintem aki végignézte ezt a sorozatot, ugyanígy van vele. Annyira színvonalas, izgalmas, utána már minden hasonló sztori, film, unalmasnak tűnik. Akik látták, mind ezt mondták.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1059) old rocker válasza finest (#1056) üzenetére


old rocker
veterán

Szerinted Golding azért írta meg A legyek urát, mert valamiféle gyerekhorrort akart írni?
Arról írt, hogy ha az embert kiragadják a megszokott környezetéből, elvágják megszokott, mindennapi életétől, szubkultúrájától, akkor másként viselkedhet, az ösztönei jóval nagyobb szerepet játszanak a viselkedésének alakításában. Azért szeretem a háborús könyveket, mert azok is azt mutatják be, az emberek másként viselkedhetnek, mint a mindennapok során azt megszokhattuk. Azért, mert felszínre hozzák az olvasóban még a látens ambivalenciát is. Alapjában véve teljesen pacifistává váltam, mégsem tudom kivonni magam - ahogy Jones írta a Vékony vörös vonal előszavában, összességében maró iróniával - minden emberi erőfeszítések között a legnagyobbik hatása alól.
Elképesztenek a paradoxonok: az osztrák síoktatóból Hardenburg hadnagy tökéletes náci őrmester tanítványává vált Diestelen; A hajón, ahol túlélnek egy éjszakai repülőtámadást, 240 méteres mélységből az emberi teljesítőképesség határán túli erőfeszítéssel felmerülnek azért, hogy az ünnepélyes partraszállás pillanatában bombatámadásban haljanak meg; de bármelyik könyvet veszem, az ember csodálja az esztelen, értelmetlen hősiességet, ami borzalmak között borzalmakat szül. Wharton Mire megvirrad -jának a vége, már a franc se akar harcolni és mégis...
De nem kell messzire menni, Moldova Kaja és Szigecsán története, van-e, ami erősebb a barátságnál...
A legjobban azt szeretem ezekben a könyvekben, hogy az írókból is képességeik, kifejező eszközeik legjavát hozzák elő: Szerelem és halál órájának a vége, vagy az Oroszlánkölyköké; A hajó, a Meztelenek és holtak, Cápák és kishalak, Monte Casino, Most és mindörökké, Aztán mennydörgést hallottunk stb. mindegyik remekmű, amikben ott bujkál az a döbbenet, amit az élet produkál akkor, amikor két 18 éves fiú fegyvert ránt egymásra, mert arra ítéltették őket, vagy az egyik, vagy a másik...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1060) moonlight115 válasza old rocker (#1059) üzenetére


moonlight115
tag

Hű, de jó, hogy említetted. John Killens - Aztán mennydörgést hallottunk. Nagyon tetszett, szerintem az egyik legjobb ebben a témában.

"– Egy francot! – Aztán azt mondta: – Hagyjuk. – Millie mindig makulátlan becsületességet követelt magától. És reális gondolkodást. Senki sem makulátlan. Ezt önmagáról tudta.
– Jól van, drágám – mondta Millie, és melléje feküdt. Aháborúról kezdtek beszélni. – Tudom, hogy nincs benned előítélet a hadsereg iránt. Ne törődj a faji kérdéssel, amíg ott vagy. Légy amerikai, ne pedig néger. Igyekezz megnyerni a háborút, és munkálkodj ugyanúgy az előléptetéseden, mint a polgári életben.
Solly elnevette magát, átölelte Millie-t, megcsókolta a szemét, az orrát,lágy, mohó ajkait.
– Nem kell aggódnod miattam, kicsim. Ismerem a mezőnyt. Tudom, hova megyek és miért, tudom, hogy mit akarok elérni.
A bolondok sem makulátlanul becsületesek. Millie pedig még bolond sem volt. Csak éppen békés, biztonságos, polgári életet élt, míg Sollynak a harc, és mindig a harc volt az életeleme. Fütyült a biztonságra. A teljességet akarta.
Amikor elaludtak, Solly a beszélgetésükről álmodott. Az álom zavaros volt. A fehér házaspár, amelyik kölcsönadta a lakást, hirtelen átjött a falon, és a fiatalos, sörtehajú, szőke férfi azt mondta: – Millie-nek igaza van. Az amerikaiaknak most feledniük kell nézeteltéréseiket és össze kell fogniuk a közös ellenség ellen. Mert a széthúzás...Solly a férfi felé fordult, és így szólt: – Törődjön a maga dolgával! Senkitől sem veszek leckéket hazafiasságból.
De vége az álomnak.A mézesnapoknak is.Most katona vagyok. Én leszek az Egyesült Államok hadseregének legklasszabb katonája. "

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1061) old rocker válasza moonlight115 (#1060) üzenetére


old rocker
veterán

hát igen, ezzel kezdődött-. Aztán jött - pontatlan vagyok, olvastam vagy 3 évtizede - hol volt, Scotty közlegény? - Jelentem, hazamentem meg....ni mrs. Scottyt! és végül:
a városba gördültek be Jamison tábornok békét hozó autói. Mi pedig, négy katona, (szegény ördögök) ott ültünk és sírtunk.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1062) moonlight115 válasza old rocker (#1061) üzenetére


moonlight115
tag

Most elkezdtem újraolvasni.

"
– Solomon Saunders...! – Nem hallotta, hogy az őrmesterszólítja. Millie-re mosolygott.

SOLOMON SAUNDERS...! – az őrmester már teli torokbólüvöltött.Solly előszökkent az álmodozásból. – Itt vagyok! Illetve jelen, uram! – Most a hadseregben van. Résen kell lennie,nem pedig álmodozni.
– Az istenit, máskor ébredjen föl és viselkedjen katonam
ódra, vitéz úr!– mordult rá az őrmester. – Már nagyfiú, tudhatná a nevét. –Az öregkatonák rikoltoztak. Már az újoncok is idegesenfölnevettek. Hadd nevessenek. Nem kell sok hozzá, hogy Sollymegtanuljon alkalmazkodni. Jó a hozzáállása mindenhez. Tudja,
hova tart.Egy katona rikoltott le az egyik barakkablakból.
– Ott áll az öreg Solomon Saunders, és máris az öreglányonmeg Tömő Tónin jár az esze! Még bele sem bújt azangyalbőrbe. Ejnye már, fiacskám, hagyd szegénytlélegzethez jutni. Ne felejtsd el, nincs ő olyan jó erőben, mintte! – Az öregkatonák röhögtek, ordibáltak, nyerítettek. Egymásik belebömbölt: – Majd én gondoskodom Tömő Tónilélegzetéről. Belefojtom abba az anyaszomorítóba. Kikergetema tyúkólból, az isten verje meg!
– Pihentessenek, emberek!
– Egy nagydarab fekete férfi állt mega színes bőrű újoncok előtt és parancsokat kezdett osztogatni.Zubbonyujján csíkot viselt, a hangja olyan volt, mintha széndarabok dübörögnének le a széncsúszdán. És egésznaposl idércnyomásos járkálás kezdődött a döglesztő melegben
,egyik helyről a másikra, hol egyik karjukba, hol a másik karjukba nyomtak oltásokat, legalább hatot-hetet, és a százkilencven centiméteres Robert Lincoln, a legtagbaszakadtabb újonc valamennyiük közül, ájultan esett össze, injekcióstűvel a
karjában.
De ez sem segített rajta. Tízperc múlva újra együtt szedte a lábát Sollyval meg atöbbiekkel, egyik helyről a másikra, hol egy kétsávos katonavezetésével, hol egy háromsávossal, és néha sávtalanokkal is.És Sollynak úgy tetszett, hogy minél kevesebb
sávja van azöregkatonának, annál gorombább az újonccal, úgyhogy kezdte azt hinni, minél kevesebb a sáv, annál nagyobb a rang.“Nyomás, harcos, szedje ki az ólmot a seggéből! Nem a sétatéren flangál! "

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1063) old rocker válasza moonlight115 (#1062) üzenetére


old rocker
veterán

nekem ennek kapcsán is az jutott most eszembe, amikor az ominózus, utcai harcokba torkoló faji zavargás előtt Scotty, a barát megjátssza a hülyét egy tiszt előtt, hogy be tudjanak jutni a Kacsákkal a városba; mire a tiszt: "F@sze gyerek maga, harcos, a keservit!"

.... nyugi, pajtikáim, nem harcolni akarunk, csak pihenni egy kicsit - mondta a fehér furcsa, kotkodáló hangon...

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1064) moonlight115


moonlight115
tag

Mese

Csak igazán ínyenc, vérbeli, komoly irodalombarátok olvassák el! Ez komoly!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1065) old rocker válasza moonlight115 (#1064) üzenetére


old rocker
veterán

Hát... szó se róla, nagyon romantikus, megható szerelmi történet, stílusában leginkább Lermontov korunk hősére emlékeztet...
A kommenten viszont igen jót derültem, dacára a drámai történetnek.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1066) finest válasza moonlight115 (#1064) üzenetére


finest
őstag

Ahogy mondani szokták, a jó szexhez gyomor kell. :B

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1067) moonlight115 válasza old rocker (#1065) üzenetére


moonlight115
tag

Ugye? Szívmelengető, Hű, az a rész, mikor a főhős megbocsát szíve hölgyének, ez az önzetlen odaadás tiszteletre méltó. A két szereplő párbeszéde akkor vesz drámai fordulatot, mikor.....De nem lövöm le a poént, hátha valaki még nem olvasta.

Az a kommentelő meg csak irigykedett, élcelődött, nem fogta fel a történet erkölcsi célzatú, kifinomult mondanivalóját.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1068) moonlight115 válasza finest (#1066) üzenetére


moonlight115
tag

Gyomor? Úgy látom, te sem érted a bonyolult, mélyreható összefüggéseket. Ehhez érzék kell. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1069) old rocker válasza moonlight115 (#1067) üzenetére


old rocker
veterán

A kommentelő egyszerűen csak túlságosan racionális volt. Nem tudod véletlenül melyik évebn kapott ez a romantikus novella irodalmi Nobel díjat?

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1070) moonlight115 válasza old rocker (#1069) üzenetére


moonlight115
tag

Nem tudom, de megérdemelte. A nyelvezete, a szereplők kifinomult, érzékletes stílusa példaértékű. A néhol kissé naturalizmusba hajló cselekmény leírása talán csapongó lehet, de a főhős alakja, lelki finomsága csodálatra méltó.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1071) old rocker


old rocker
veterán

Ez a link viszont az én könyvemről szól:[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1072) moonlight115 válasza old rocker (#1071) üzenetére


moonlight115
tag

Ez igen! :C
El fogom olvasni.
Nem minden nap jelenik meg könyve az embernek, csak sejtésem lehet, hogy milyen érzés lesz a kezedben tartani. It's your baby. Nem volt könnyű összehozni, gondolom, de a megszületés pillanatában elfelejtődik minden más, valami újat, maradandót alkotni csodálatos dolog.
A munkám kapcsán elég sok orvossal beszélgetek, tudom, nekik se könnyű, de mégis, az esetek nagy többségében megtesznek minden tőlük telhetőt a betegért. A Kende könyvet olvasva bennem is felmerült, hogy nem fest teljes képet az orvosokról. Tényleg ideje volt már ezt megtenni valakinek.
Kedves Író rocker, sorry, de ha elolvastam a könyved, nagy valószínűséggel fényezni foglak egy kicsit, asszem. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1073) finest válasza old rocker (#1071) üzenetére


finest
őstag

Te pont úgy nézel ki, mint az avatarod! LOL :DDD
Dedikált példányt kérünk! Cserébe küldök egyet az általam fordított filozófia könyvből.
Holdfény meg küld spenótot. :P

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1074) Realradical válasza moonlight115 (#1072) üzenetére


Realradical
őstag

Inkább semmi...

[ Szerkesztve ]

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1075) moonlight115 válasza finest (#1073) üzenetére


moonlight115
tag

Ááá..., én egy bikinis fotót küldök a papagájomról, dedikálva! :P

Filozófiakönyv? Címe is van neki?
A Potterben megemlítik A láthatatlanság kézikönyvét, amiből a boltos több tucat példányt rendelt, de már az üzletbe érkezés pillanatában eltűnt az összes. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1076) old rocker válasza finest (#1073) üzenetére


old rocker
veterán

penóóóóóóóót azt nem!!!! Filozófia igen....

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1077) old rocker válasza moonlight115 (#1072) üzenetére


old rocker
veterán

Szerintem ha veszel százat, hajcsavarás közben eladhatod egy ezres felárral a vendégeknek.
Penótot nem kérek, meg szidolozást, polírozást se...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1078) finest válasza moonlight115 (#1075) üzenetére


finest
őstag

Yves R. Simon: Társadalom és tekintélyelv. A kiadó boltjában már csak 500Ft, nem tudom közvetlenül linkelni, de a kereső kidobja majd: [link].

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1079) moonlight115 válasza old rocker (#1077) üzenetére


moonlight115
tag

Ha lenne benne szupertitkos hajnövesztő recept, tuti működne az üzlet! :D
Oké, ohne polírozás.

Finest megtaláltam, érdekes téma, nem lehetett könnyű fordítani.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1080) old rocker


old rocker
veterán

[link]
Egy boldog ország :D

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1081) moonlight115 válasza old rocker (#1080) üzenetére


moonlight115
tag

Kuba: Figyel Kasztro, szivar, rum......+ csiganet.
Kubáról nekem mindig az a jelenet villan be a Keresztapából, mikor Michael / Pacino menekül, de mielőtt beszáll az autóba, még vet egy pillantást Fredo bátyóra, az árulóra.
Szerintetek, ha Kubában marad minden úgy, ahogy eme jelenet előtt, tehát, ha maradnak az amcsik a kaszinóikkal, hoteljeikkel, akkor most boldogabbak lennének az őslakók?

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1082) old rocker


old rocker
veterán

Szegény gazdagok.
[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1083) moonlight115 válasza old rocker (#1082) üzenetére


moonlight115
tag

Részlet az egyik kommentből:

"...this is the sort of music that lives on friends, like Dio said once in an interview, "I may not have the most fans, but I certainly have the best"... Tony Martin IMO had the best Sabbath lyric"
Ebben van valami.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1084) old rocker


old rocker
veterán

Sztereóban nagyzenekari hangzást idéző heavy metal: Black Sabbath Nightwing
[link]

Szegény Tony Martin, lemezen igen bő torkú énekes volt, de koncerten... meghalt, nulla lett

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1085) old rocker


old rocker
veterán

Azért választottam ebből a klipből a hangzásában kotut, mert látszik benne a legendás Cozy Powel. Cozy Powel, a "nyolckarúként" emlegetett dobos. Autóbalesetben halt meg. Nyugodjon békében.
[link]

ezen viszont a zene hallatszik kiválóan: [link]

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1086) moonlight115 válasza old rocker (#1085) üzenetére


moonlight115
tag

Hű, ez a Headless Cross de jó szám! :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1087) old rocker


old rocker
veterán

Végezetül az a Black Sabbath szám, ahol a kitűnő torkú ex Deep Purple basszer, Glen Hughes énekel. [link]
Hughes megjelenése abban az időszakban, amikor a nagy felállás első felbomlása felé vezető úton már David Coverdale volt az énekes, nagy mértékben hozzájárult a formáció felbomlásához: két kitűnő hangú énekes egy csapatban... ki adjon feladatot és kinek?
A nagy felállás első szétválására azonban Ritchie Blackmore távozása (aki ekkor alapította meg a Rainbow-t, ami méltán lehetett volna a Purple zenei örököse) és Tony Bolin, a heroinista indián gitáros érkezése tette fel a pontot.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1088) moonlight115 válasza old rocker (#1087) üzenetére


moonlight115
tag

Ezt ismerem, ....so I'm no stranger to it. ;)

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1089) old rocker


old rocker
veterán

S ha már a Purple szóba került, nem állhatom meg, hogy ne tegyem be az egyik Purple klasszikust, (sajnos orosz feliratttal): amikor a vak ember sír
[link]

Hogyha elhagyod
csukd be az ajtót
nem akarok embereket látni
soha már.

Hallasz ahogy
sírva fekszem a padlón
részegség vagy halál ez
már én sem tudom.

Vak ember vagyok
én egy vak vagyok
és a világom szürke.
Mikor a vak sír,
óh Uram
ez szomorú történet.

és egy ballada tőlük, David Coverdale-lel.
[link]
Szerencselovag

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1090) moonlight115 válasza old rocker (#1089) üzenetére


moonlight115
tag

Lyrics:

If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.

I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Had a friend once in a room,
had a good time but it ended much too soon.

In a cold month in that room
we found a reason for the things we had to do.

I'm a blind man, I'm a blind man, now my room is cold.
When a blind man cries, Lord, you know he feels it from his soul.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1091) old rocker


old rocker
veterán

Sosem lesz vége...
Egy Rainbow klasszikus, Dióval. RIP.
[link]
és a Catch the rainbow
[link]

azt hisszük, elérjük a szivárványt, a szélen lovagolva a naphoz. De az élet nem egy összeláncolt kerék

Bless me

óóóó, és az évekig kedvencem, a Stargazer...
[link]
tornyot építettünk a húsunkkal és a csontunkkal, hogy repülni lássuk őt...

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1092) old rocker


old rocker
veterán

Miket alakított ez a három ember: Dio, Blackmore, Powell...

Minden szem látja a varázsló alakját, ahogy mászik a vlilág tetejére.
Egy hang sincs, amikor lezuhan felemelkedés helyett,
az idő mindig megáll, ahogy a vér kiömlik a fövenyen.

Amikor később Graham Bonett váltotta fel Diót a Rainbowban, a kritika joggal tette szóvá, a középkori, misztikus témájú Stargazert nem lehet, nem szabad dandy bőrdzsekiben és napszemüvegben énekelni. Ha lehunyod a szemed, egy bőrökbe öltözött rokkendroll barbár jelenik meg előtted. Aztán, amikor kinyitod ... nos jobb, ha újra becsukod.

káprázatos gitárszóló a mosolynélküi zenésszel, Blackmore-ral.
[link]

Az ördög én vagyok
s én őrzöm Babilon
az édes pokol kulcsát.

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1093) old rocker


old rocker
veterán

asszem, a 20. század végének legnagyobb gitárzsenije mégis Blackmore...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1094) moonlight115 válasza old rocker (#1093) üzenetére


moonlight115
tag

A Babylon a kedvencem! Olyan ördögi ;]

Blackmore, yesss, de Gallagher....mégis, nekem ő a No.I

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1095) moonlight115


moonlight115
tag

dire straits ! :DD :))

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1096) old rocker válasza moonlight115 (#1095) üzenetére


old rocker
veterán

Négyes, ketteske, leülhet...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1097) moonlight115 válasza old rocker (#1096) üzenetére


moonlight115
tag

Viccelsz???? Csillagos ötös! :DD

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1098) finest válasza moonlight115 (#1095) üzenetére


finest
őstag

Megvolt a Prym kisasszony. A vége kicsit gagyi, sok hűhó semmiért, de szórakoztató és fordulatos.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1099) moonlight115 válasza finest (#1098) üzenetére


moonlight115
tag

Örülök, hogy elolvastad. Nem vagy itt hiába. :DD
Szerintem jó volt a vége, de nem is ez a lényeg.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1100) finest válasza moonlight115 (#1099) üzenetére


finest
őstag

Szerintem elnagyolta a végét. Chantallal együtt lehetett volna érezni, kicsit olyan csali mesés utóízt hagy maga után, h végül egyedül markolja fel az összes lét. Nem éreztem katarzist.

Mit szólsz a tanulsághoz, h a félelemmel uralkodni lehet az embereken? Ezért a konklúzióért sem különösebben rajongok. Szar, ha a félelem igazgat, a falusiakat szegénységüknél fogva be lehetett vonni ebbe a játékba. Tulajdonképpen kezdettől fogva kiszolgáltatottak voltak erre a kísértésre. De emiatt nem elég hiteles az agónia az emberi természetben rejlő rossz és jó tekintetében. Ha beleolvasol a hírekbe, kiderül, h sokkal kevesebbért is ölnek meg embereket. Kezdetben úgy tűnt, h Viscos valamiért különleges, de kiderült, h csak az elszigeteltsége miatt volt az. Kizárólag a hely és az emberek kiszolgáltatottsága miatt működik a történet. Annyi pozitívuma van, h implicit megmutatja a rossz lényegét, azt, h a rossznak terve van, ami miatt a jó mindig lépéshátrányból indul.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.