Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) psyho85


psyho85
aktív tag

Nagy a csend, így bedobok ide egy kis kortárs magyar progresszív rock muzsikát is, ne csak az öregeket figyeljük, az új generáció itt van.

Nem mellesleg részt vettem a hangzóanyag felvételében. :)

Marchello's Mystical Mind

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#1402) moonlight115 válasza psyho85 (#1401) üzenetére


moonlight115
tag

Végre bekukkoltál, bujkáló psyhokonzerv! :D
Köszi a linket, az első számot meghallgattam. Nem rossz, meghallgatom majd a többit is. Tényleg elég progresszív. :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1403) psyho85


psyho85
aktív tag

Kukucs!

Cormac McCharty - Az út.

2 éve nem tudom elolvasni. Nem rossz, de nem megy. A központozás hiánya kikészít. Valaki próbálta már?

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#1404) moonlight115 válasza psyho85 (#1403) üzenetére


moonlight115
tag

Én még nem, de jártam már így pár könyvvel. Pl. A gyűrűk ura :U
Erre majd rákeresek.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1405) psyho85 válasza moonlight115 (#1404) üzenetére


psyho85
aktív tag

Potterfantólmitvárnékmást. :P

Mondjuk én se olvastam, mert nagyon tetszett a film, annyira, hogy inkább nem rombolom le a könyv elolvasásával.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#1406) moonlight115 válasza psyho85 (#1405) üzenetére


moonlight115
tag

A film megvan régóta, de még nem néztem meg. Majd eccer rászánom magam... :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1407) moonlight115 válasza psyho85 (#1403) üzenetére


moonlight115
tag

Az út - trailer

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1408) Realradical válasza psyho85 (#1405) üzenetére


Realradical
őstag

Az első könyv nehéz, de ha azon keresztülrágja magát az ember akkor nagyon beindul a cselekmény. Szvsz jobb, mint a film.
Nemrég leltem rá Goodreads-re, valakinek van accountja?:)
Elkezdtem összerakni az olvasott könyvek listáját, de nagyobb meló, mint gondoltam, ebben a pár könyvben is benne van vagy 3 óra nettó gyűjtögetés. Eddig főleg a fantasy, meg a sci-fi szekciómat kapartam össze, hétvégén megpróbálom összeszedem a szakmai könyveket. Az ajánló rész az eddig olvasott könyvek alapján, óriási találmány.

[ Szerkesztve ]

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1409) moonlight115 válasza Realradical (#1408) üzenetére


moonlight115
tag

Ez tényleg jó, mostantól már nekem is van account-om. :K Jó kis listád van, lehet, én is csinálok egyet.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1410) moonlight115


moonlight115
tag

J.K. Rowling - A mágus szőrös szíve

Volt egyszer egy gazdag, csinos és tehetséges ifjú mágus, aki felfigyelt rá, hogy barátai szerelembe esve hóbortossá válnak, dőrén ugrabugrálnak, illegetik magukat, elvesztik jó ízlésüket és méltóságukat. Az ifjú mágus ezért eltökélte, hogy ő maga sosem fog e gyarlóság prédájául esni, és sötét varázslatokat végzett el, hogy kikezdhetetlenségét biztosítsa.

Rokonait nem avatta be titkába, s azok csak nevették hűvös közönyét.

- Egy csapásra megváltozik majd – jövendölték -, ha egy leányzó lángra lobbantja a szívét!

De az ifjú mágus nem lobbant lángra. Szép számmal akadtak leányok, akiket izgatott gőgös tartózkodása, s akik körmönfont praktikákkal igyekeztek vonzalmát elnyerni, de egynek sem sikerült meghódítania szívét. A mágus pedig büszke volt sérthetetlenségére s bölcs előrelátására, amellyel megszerezte azt.

Az ifjúság első tüzének csillapodtával kortársai sorban hitvest választottak, és gyermekeket nemzettek. A mágus a fiatal szülők bolondozását figyelve így acsarkodott magában: - Nyivákoló kölykeik előbb-utóbb minden életkedvet kiszívnak belőlük! – És ismét áldotta bölcsességét, ami korai döntését meghozatta vele.

Telt-múlt az idő, a mágus szülei elaggottak, majd távoztak az élők sorából. Fiuk nem gyászolta őket; épp ellenkezőleg, áldásnak érezte halálukat, hisz immár egymagában birtokolta a családi kastélyt. Legféltettebb kincsét elhelyezte a legmélyebb pincében, és átadta magát a könnyű, gondtalan életnek a megannyi szolga közt, kiknek egyéb dolguk se volt, csak az ő kedvében járni.

A mágus biztosra vette, hogy csodálatos, zavartalan egyedülléte láttán parttalan irigység tölt el mindenkit. Annál nagyobb volt bosszúsága, mikor egy napon kihallgatta két lakáját, amint azok róla beszélgettek.

Az egyik szolga azt mondta, szánja urukat, mert hiába gazdag és hatalmas, mégsem szereti senki.

Társa pedig azt nem értette, vajon hogy lehet, hogy ennyi arany s egy fényűző kastély birtokában uruk képtelen feleséget szerezni magának.

A szolgák szavai szinte sokkolták a büszke mágust. Nyomban eltökélte, hogy megházasodik, s hitvese gyémántként fog kiragyogni az asszonyok közül. Lenyűgöző szépségével irigységet és vágyat gerjeszt majd minden férfiban, aki látja; vére tiszta varázslóvér lesz, hogy kettejük ivadékai a legkiválóbb mágikus képességeket örököljék; és legalább akkora vagyonnal fog bírni, mint ő, a mágus, hogy kettejük kényelmes élete a kibővült háztartásban is biztosítva legyen.

Ötven esztendő is beletelhetett volna mindezen kívánalmaknak megfelelő leányt találnia, azonban úgy esett, hogy már másnap ráakadt egy ilyen hajadonra, ki épp akkor érkezett a vidékre, hogy rokonait meglátogassa.

Az ifjú boszorkány páratlan mágikus tehetség és rengeteg arany birtokosa volt. Szépsége megdobogtatta minden férfi szívét, aki csak megpillantotta – minden férfiét, egyet kivéve. A mágusban nem ébredt semmiféle érzés. Mivel azonban meglátta a hajadonban a keresett kincset, udvarolni kezdett neki.

Mind, akik látták a mágus modorának e hirtelen változását, elámultak, és a leány tudtára adták, hogy ott ért el sikert, ahol előtte százak buktak el.

Az ifjú boszorkányt lenyűgözte, egyszersmind riasztotta a mágus közeledése. Sosem volt dolga még ilyen különös, zárkózott férfival, kiből a bókok langy függönyén át ilyen fagyos hideg sugárzik. Rokonai azonban felettébb kívánatosnak ítélték kettejük frigyét, s hogy elősegítsék azt, elfogadták a mágus invitálását a hajadon tiszteletére rendezett pompás lakomára.

Az arannyal-ezüsttel terített asztal válogatott borok és ínycsiklandó étkek terhe alatt roskadozott. A muzsikusok selyemhúrú lantokat pengetve foglalták dalba a szerelmet, amit uruk nem ismert soha. A hajadont trónra ültették a mágus oldalán, s ő költőktől lopott lágy szavakat duruzsolt a leány fülébe, melyek értelméről sejtelme sem volt.

A szép boszorkány zavartan hallgatta udvarlóját, s végül így felelt neki:

- Ékesen szólsz, mágus, s szavaid kedvemre volnának, ha hihetném, hogy van szíved!

A mágus elmosolyodott, és biztosította hölgyét, hogy ezt a kétségét hamar eloszlatja. Megkérte őt, hogy kövesse, s vendégeit otthagyva levezette a leányt a zárt pincébe, ahol legdrágább kincsét őrizte.

Ott volt, megbűvölt kristályládikába zárva, a mágus dobogó szíve.

E szívet, mely régen elszakíttatott szemtől, fültől és ujjaktól, nem ejthette rabul se szépség, se dallamos női hang, se selymes tapintású bőr. A hajadon elborzadt, mert a szív aszott volt, és hosszú, fekete szőr nőtte be.

- Mit tettél, boldogtalan?! – jajdult fel a leány. – Esdve kérlek, tedd vissza nyomban a helyére!

A mágus, belátván, hogy csak így járhat választottja kedvében, elővette pálcáját, kinyitotta a kristályládikát, és visszahelyezte a szőrös szívet keble üregébe, hol az egykor lakott.

- Immár ép vagy újra, és megismerheted az igaz szerelmet! – ujjongott fel a hajadon, azzal átölelte a mágust.

A lágy, fehér karok érintése, a leány lélegzetének hangja a fülében, a leomló arany hajfürtök illata – mindezek dárdaként hatoltak a mágus frissen felébredt szívébe. Hanem a szív elvadult hosszú száműzetése során, vakká s kegyetlenné vált sötét börtönében, és ocsmány sóvárgás érlelődött benne.

A vendégek hamar felfigyeltek rá, hogy a ház ura s a hajadon eltávozott körükből. Kezdetben nem törődtek vele, s végül elhatározták, hogy a keresésükre indulnak.

Tűvé tették utánuk a kastélyt, s végül eljutottak a pince mélyére, ahol borzalmas látvány tárult a szemük elé.

A hajadon felhasított kebellel, holtan hevert a földön, s mellette ott kuporgott a tébolyult mágus. Baljának véres ujjai között nagy, sima, fényes szívet tartott, nyalogatta, cirógatta azt, és fogadkozott, hogy kiváltja vele a sajátját.

Jobbjában varázspálcáját markolta, s próbálta kiemelni kebléből az aszott, szőrös szívet. Hanem a szőrös szív, mely erősebb volt gazdájánál, ódzkodott tőle, hogy elváljon érzékeitől s visszatérjen a koporsóba, hol oly sokáig senyvedett.

A mágus a borzadó vendégek szeme láttára eldobta pálcáját, s ezüstpengéjű tőrt ragadott kezébe. Eztán sem tűri, hogy szíve uralkodjék felette – így fogadkozott, azzal kivágta kebléből szívét.

Két kezében egy-egy szívvel, diadalittasan egyenesedett fel – aztán rázuhant a hajadon hűlő tetemére, és kiszenvedett.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1411) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Éppen ez szól....[link]

Olvastam a napokban egy nagyon jó könyvet...[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1412) moonlight115 válasza philoxenia (#1411) üzenetére


moonlight115
tag

Good music! :K

Ezt a könyvet nem olvastam, de tényleg jó lehet. Rákerestem, de nincs meg pdf.-ben.
Én ezt tudom ajánlani, nekem már régóta megvan, néha újraolvasom.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1413) Realradical válasza moonlight115 (#1412) üzenetére


Realradical
őstag

Canadahun egy borzalmas honlap, nem értem, hogy üzemel még, hiszen tele van jogsértő tartalmakkal. Többek közt ezt a könyvet is megtaláltam ott. Hogy bizonyítsam még egy linket is küldtem. Felháborító nem? :DDD

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1414) moonlight115 válasza Realradical (#1413) üzenetére


moonlight115
tag

Köszi, majd megnézem. :K

bee gees :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1415) moonlight115


moonlight115
tag

ez jobb :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1416) moonlight115 válasza philoxenia (#1411) üzenetére


moonlight115
tag

Nálam most épp ez!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1417) philoxenia válasza moonlight115 (#1416) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Itt akár itt is lehettem volna... Abban az évben, ennek a felállásnak voltam a koncertjén... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1418) moonlight115 válasza philoxenia (#1417) üzenetére


moonlight115
tag

De régen hallottam Korált!

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1419) philoxenia válasza moonlight115 (#1418) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ezt ismered?
Ízelítő az akkori időkből...[link] Nem mindig a teljes produkció a jó, ez a szám sem igazán a kedvencem, de utólag nehéz felidézni a hangulatot, a harminc évvel későbbi felvételekből:[link]
Elindítottam, órákig kitart... :D

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1420) moonlight115 válasza philoxenia (#1419) üzenetére


moonlight115
tag

Nekem a magyarok valahogy kimaradtak, de Koncz Zsuzsa koncertjén voltam egyszer, őt szeretem.

Erre a koncertre szívesen elmentem volna! Vagy erre
full album

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1421) philoxenia válasza moonlight115 (#1420) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A Dire Straits-t én is szeretem, de 85-ben Londonba csak nagyon kevés magyar juthatott el... :(
Ma Magyarországon a Bikini és a Republic az a két együttes. akiknek szívesen megyek el a koncertjére, mivel ezek élő zenekarok és nem nosztalgiából állnak össze egy koncertre...
Persze nagyon sok alternatív vagy rétegzenét játszó zenekart is szívesen nézek, hallgatok meg, pláne, ha kicsi a hely és meghitt bensőséges a hangulat. :K
Persze vidéken ez sokkal nehezebb, mint Pesten. Itt kevesebb a buli.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1422) moonlight115 válasza philoxenia (#1421) üzenetére


moonlight115
tag

Másik nagy kedvencem: [link] ez az, amit nem tudnék megunni. Érdemes meghallgatni, és a végén, az utolsó 1 perc igazán megható. :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1423) philoxenia válasza moonlight115 (#1422) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hát a komolyzene nekem kicsit magas sajnos, ha már mindenképpen komolyzene, akkor inkább Liszt rapszódiái például.
Persze vannak azért darabok amiket ismerek és szeretek. Bachot általában, és a régebbiek, Vivaldi Albinoni, Purcell, Händel pár általam ismert művét ... Nekem már Mozart is modern kicsit... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1424) moonlight115 válasza philoxenia (#1423) üzenetére


moonlight115
tag

Nekem szerencsém van, zongoráztam 7 évig. Volt, mikor 3 óra hosszat gyakoroltam, ha valami nagyon tetszett. Pl. Bach d-moll toccata és fúga. Észre se vettem az idő múlását.
Próbáld ki ezt a Beethoven concertót, felhallgató, relax. Ha minden nap meghallgatod, és már ismersz minden hangot, futamot, megszereted. :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1425) philoxenia válasza moonlight115 (#1424) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ritkán tudok úgy zenét hallgatni, hogy mást nem csinálok. Most sem tudok nyugodtan lenni, mert nézem a meccset, közben a topikokat figyelem, meg még olvasgatok is a neten, híreket, meg ami előkerül... :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1426) moonlight115 válasza philoxenia (#1425) üzenetére


moonlight115
tag

Akkor majd egyszer, ha fáradt leszel, vagy a szemed akarod pihentetni...Relaxáláshoz kiváló! :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1427) philoxenia válasza moonlight115 (#1426) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Kipróbálom majd. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1428) mave13


mave13
őstag

Lehet, hogy ezt valaki már linkelte itt egyszer, de nem emlékszem:
David Garrett

Ja, és még egy kis szösszenet, amit most találtam Facebookon. Hatalmas!

Mi is az a metál?

A legegyszerűbb módon úgy mutathatjuk be a különböző zenei stílusokat, ha vesszük a következő alaphelyzetet: Egy gonosz sárkány elrabolt egy gyönyörű királylányt, és egy hős lovag a megmentésére indul. Mi történik?

- HEAVY METÁL: A lovag bedübörög Harley Davidsonján, levágja a sárkányt, bedob egy sört, magáévá teszi a királylányt.

- GRIND: A lovag megjelenik, teljesen érhetetlenül sikoltozik kb. 10 másodpercig, majd távozik.

- POWER METÁL: A lovag hófehér unikornisa nyergében érkezik, kikerüli a sárkányt, megmenti a királylányt, majd az elvarázsolt erdő közepén szerelmeskednek.

- TRASH METÁL: A lovag megjelenik, legyőzi a sárkányt, megmenti a királylányt, és ez utóbbit magáévá teszi... gyorsan, és önzőn.

- FOLK METÁL: A lovag néhány haverjával érkezik, akik hegedűn, sípon, dobon, lanton, és egyéb furcsa hangszereken játszanak. A sárkány a rengeteg tánc közben elszenderedik, a lovag a királylány nélkül távozik.

- VIKING METÁL: A lovag sárkányfejes hajón érkezik, hatalmas csatabárdjával megöli a sárkányt, megfőzi, majd megeszi, halálra erőszakolja a királylányt, felprédálja a kastélyt,
majd porig égeti, mielőtt elmenne.

- DEATH METÁL: A lovag eljön, megöli a sárkányt, magáévá teszi a királylányt, őt is megöli, majd távozik.

- BLACK METÁL: A lovag éjfélkor érkezik, levágja a sárkányt, a tetemet karóba húzza a kastély előtt análisan magáévá teszi a királylányt, iszik a véréből, majd szertartásosan megöli. A meggyalázott királylányt a kastély előtt karóba húzza.

- DOOM METÁL: A lovag megérkezik, meglátja a sárkányt, rájön, hogy sosem tudná legyőzni, depressziós lesz, és öngyilkosságot követ el. A sárkány felfalja őt és a királylányt is.

- PROGRESSZÍV METÁL: A lovag gitárral érkezik, 26 percig szólózik a kastély előtt, a sárkány öngyilkos lesz az unalomtól. A lovag felmegy a királylány hálószobájába, újabb gitárszólót ad elő, amibe a konzervatóriumban végzősként tanult összes technikáját beleszövi. A királylány megszökik, és a HEAVY METÁL lovag keresésére indul.

- GLAM METÁL: Az érkező lovagot meglátva a sárkány röhögőgörcsöt kap, és beengedi a kastélyba. Az bemegy, ellopja a királylány sminkkészletét, és megpróbálja gyönyörű rózsaszínre festeni a kastélyt.

- INDUSTRIAL METÁL: A lovag zsíros, fekete bőrkabátban érezik, obszcén kézmozdulatokat tesz a sárkány felé, mire a mesebeli kidobóemberek kikísérik a meseerdőből.

- KERESZTÉNY METÁL: A lovag a templomból hazafele jövet néz be, és egy balladát énekel a sárkánynak arról, hogy Jézus szereti, és felé kellene fordulnia. A sárkány azonnal megtér, és amikor a hercegnő "köszönetet akar mondani" a lovagnak, az így válaszol: "Sajnálom, nem hiszek a házasság előtti szexben."

[ Szerkesztve ]

Icewolf || kósza ||

(#1429) philoxenia válasza mave13 (#1428) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Orosz Metál: A lovag megérkezik, magáévá teszi a sárkányt, aztán megkérdezi: A királylány aki elrabolt mikor jön haza...?[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1430) moonlight115 válasza mave13 (#1428) üzenetére


moonlight115
tag

HUN METÁL: A lovag csodaszarvason érkezik, rózsabimbóvá varázsolja Süsüt, aztán befalazza a királylányt. :D
Jó ez a Garrett!

philoxenia :DD

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1431) old rocker


old rocker
veterán

Na, ezt fordítsátok le![link]

ugyanez, korhű klippel: [link]

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1432) old rocker


old rocker
veterán

A Balkán háború idejére Bregovicék elhallgattak - érthető - majd a háború után Belgrádban 250 ezer ember előtt adtak koncertet. Az a koncertrészlet sajnos csak mp3-ban van meg nekem, ütemesebb, gyorsabb, mint amit itt belinkelek (az ominózus rádtalálok Yugoszláviában helyett találkozunk Ausztráliában-t énekel Bregovic, enyhe fütty, taps és nevetés kíséretében) de a lényeg ugyanaz: a számot felváltva énekli a tömeg és az énekes.
[link]

csak az "íze" kedvéért: ilyen egy igazi koncert....[link]

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1433) philoxenia válasza old rocker (#1431) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A szerce moje még megy, a többi nem nagyon... :D

Építőtáboros emlékek .....[link]

Egyik kedvenc számom....[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1434) old rocker válasza philoxenia (#1433) üzenetére


old rocker
veterán

Valami olyan szövege van, múlik az idő, merre vagy, hol vagy, mit csináltál télen, ki melengetett karjaiban, csapjon bele az istennyila... rád találok Jugoszláviában ... Akácvirág .... csak a szívem és a te szíved nem találkozik soha már össze a szerelemben.Lelkemet istennek ajánlom, mert meghalok, akácvirág stb.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1435) philoxenia válasza old rocker (#1434) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Próbálkoztam webfordítással, de nyilván a lényeg marad csak ki....
Ez se fordítható le más nyelvre igazán.... :(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1436) old rocker válasza philoxenia (#1433) üzenetére


old rocker
veterán

:) hihetetlen miket nem zenéltek ezek
[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1437) old rocker válasza philoxenia (#1435) üzenetére


old rocker
veterán

Hát nem. Cseh Tamást a nővérem a Képcsarnok c. lemezével szerettette meg velem:
[link]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1438) philoxenia válasza old rocker (#1436) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Elindítottam, a fiam együtt énekel a közönséggel.... :D

Nekem ez "a" dal Cseh Tamástól...

Valamit nagyon tudhat ez a szőke hölgy, de énekelni sajnos nem annyira, legalábbis ezt a számot nem kellett volna....[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1439) moonlight115


moonlight115
tag

LOL! :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1440) philoxenia válasza moonlight115 (#1439) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

:D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1441) moonlight115


moonlight115
tag

"Javaslat a nyugdíjrendszer reformjára:- Felosztó-kirovó rendszer helyett sorsolásos - aki nyer, az nyugdíjas lesz, aki nem, az dolgozik tovább.
- Testvérnyugdíjas program - mindenkinek kisorsolnak egy testvérnyugdíjast, akit el kell tartania. Ezzel párhuzamosan a nyugdíjjárulék megszűnik. Akinek nem jut testvérdolgozó, az így járt.
- GDP rulett - a kormány minden évben egy szektortól vagy egy nagyobb cégtől elvesz annyit, amennyi a nyugdíjra kell. Ehhez szerencsekereket használ Alkotmánybírók jelenlétében.
- Nyugdíjszerző háborúk indítása szomszédos országokba, akikre nem annyira figyel a nemzetközi közvélemény.
- 13. havi munka bevezetése - ennek bevételét a Nyugdíjasmentő Alapnak ajánlják fel. "

"Mit tegyünk a kötelező magánnyugdíj-pénztárban lévő megtakarításunkkal?
- Nyomtassuk ki az utolsó egyenleget, keretezzük be és emlékezzünk rá!
- Hagyjuk bent egy évig és a pénztár magától is lenullázza, ami az addigiból megmaradt.

Amit a kormány tenni fog a magánnyugdíj pénzekkel:- Olcsóbb magánnyugdíjasokat vásárol Kínából.
- Módosítják az Alkotmányt, így minden 4 életben töltött év csak 2 évnek fog számítani a jövőben.
- Matolcsi György felteszi a 24-esre Monte Carloban.
- Keres egy olyan excel rovatot a költségvetésben, ahova befér ez az összeg, és beírja.

A legrosszabb mondat, amit a nyugdíjas postástól hallhatunk 20 év múlva:- Ne tessék aggódni, a Gitta néni a 3/d-ből sokkal rosszabbul járt, tőle minden hó végén elviszek 980 forintot a diákhitelére.
- 82 évesen már nem szedem olyan gyorsan a lépcsőket, de már csak 6 évem van hátra a nyugdíjig."

Ehhez nincs szmájli...

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1442) old rocker válasza philoxenia (#1438) üzenetére


old rocker
veterán

nem semmi...
hódfény: LOL!!!

I'm going upon to war!

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#1443) moonlight115 válasza philoxenia (#1438) üzenetére


moonlight115
tag

Most vettem észre ezt a szőkét. Child in time...
Hát, furulyázni biztos tud, de ezt tényleg nem kellett volna. :O

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1444) philoxenia válasza moonlight115 (#1443) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

De gonosz vagy... :D
Egy jó verzió: [link]
Ha már reneszánsz rock:[link]

Még jó, hogy Bon Jovi él, mert most forogna a sírjában, ha hallotta volna Z. Krisztiánt.... :O

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1445) moonlight115 válasza philoxenia (#1444) üzenetére


moonlight115
tag

Ma vettem észre a (OFF)"de gonosz vagy..."(/OFF) utáni részt. Ezért hülyeség az utólagos szerkesztés, szerintem.

A Child in time örök, a legszebb klasszikus. Egy komment a sok közül:
- "Pavle Nikolic 3 months ago
I'm 13,i nave a band,and it sound silly but i can sing this,i know it's because im 13 and my voice hasn't mutated but,still,i listen to deep purple my whole life,it's like,i can't explain,and,this my favourite song,i play drums as well.. I'm sorry for my bad english,i'm from Serbia..
Reply ·11 "

És egy másik: - "Hi, i didn't born yet but i love this song, please, gimme thumbs up, i need them." :))

Nekem ez a felvétel a kedvencem. A közönség fergeteges! :DD

Ki az a Z. Krisztián?

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1446) philoxenia válasza moonlight115 (#1445) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az utólag eszembe jutó dolgokat nem akartam külön hozzászólásba írni, nekem meg ugye órák múlva is lehetséges a szerkesztés... :B
Z a Zámbó Krisztián, de a többi X-esben se volt tegnap faktor, talán csak az Oláh Gergő nem volt rossz, mondjuk Ő is csak átlagos, ehhez képest a mentorok adták a lelkest...
Szerintem be kéne vezetni a mentorokra szavazást is: "Keresztes Ildikó ma nagyon kényszeredett a mosolyod és modoros a sírásimitáció, legközelebb jobb formát hozz, mert ki leszel szavazva..."
Tudom nem kellene nézni ezt, de itt a tévé mellettem, a feleségem nézi, óhatatlan... :D
Egy ritka felvétel:[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1447) moonlight115 válasza philoxenia (#1446) üzenetére


moonlight115
tag

De jó ez a felvétel! :K
Az X faktort nem nézem, pont azért, mert olyan műmájer az egész. Nem is értem, miért vannak ezért úgy oda az emberek, még szavaznak is... :U Engem nem köt le.
A Smokie se rossz... :)

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1448) philoxenia válasza moonlight115 (#1447) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A gitár Mozartjának is nevezhetnénk ezt a srácot....[link] és mennyit fejlődött öt év alatt:[link][link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1449) moonlight115 válasza philoxenia (#1448) üzenetére


moonlight115
tag

És itt 12 évesen! :C

Ezt a dalt ismered?
Ebből a filmből.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#1450) philoxenia válasza moonlight115 (#1449) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Kedvenc filmem volt, a fiammal és a barátnőjével is megnézettem már évekkel ezelőtt... :D
Ez jobb minőségű felvétel és itt az is látszik milyen jól be tud illeszkedni a két öreg közé....
Itt pedig a másik kis srác a szájharmonikával [link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.