Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2137) Teasüti válasza Cathfaern (#2129) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Lehet utána kéne néznem később ennek a májnak, csak amolyan általános iskolás 5.-es szinten, hogy hogyan is működik. Én úgy tudtam konkrétan megköti a méreganyagokat, nem lebontja. Nem is értem hogy áll a máj rendelkezésére az a kémiai arzenál, amivel képes semlegesíteni ezek szerint szinte bármit.

Tojás: 1-es és 0-ás tojásról nincs véletlenül egy táblázatod? Amúgy az itteni tojásokból kiindulva az 1-esnek is van egy rakás alkategóriája. Nem mind igazán szabad tartású, vagyis törvényileg ez egy elég hézagos jelző. Nem tudom fejből mik a feltételei, hogy ráaggathassák a tojásra, hogy szabad tartású tyúkoktól való, de nem kell hozzá túl sok feltétel. Elvileg ha van egy pár négyzetméteres betonozott udvar, ahova kijárhatnak, akkor az már free-range. :( Gondolom ha nem ketrecben éli le az életét, akkor az már free-range. Lényegtelen, hogy egy hangárban vannak a tyúkok egymás hegyén-hátán... Kb a grass fed és grass finished esete ez is: látott már életében legelőt a marha, akkor rögtön grass fed. :D
A 0-ás az egyetlen garantáltan kijárós tyúk, ami mellesleg organikus kaján nevelt. Nincs hormon kezelés, nincs indokolatlan antibiotikum kúra, stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.