- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
nem latom a kapcsolatot az ssl es a PC architectura regi 4 elsodleges particios megoldasa kozott, szerintem hanyagold a temat, mert ugy tunik nem nagyon vagy kepben
Amúgy nincs vita a Linux-Windows -osok között mert csak a Windows -osok ágaskodnak akinek Linux -a van az elvan vele, nem törődik holmi Windows -al
megis a windowsos topicok vannak tele linux-os hozzaszolasokkal es nem forditva -
zoltanz
nagyúr
A debianos ssl gond mondjuk nem nagyon hat meg, mivel a egy X86 -os PC 4 boot -olható partíciót is ki tud használni. Nálam van egy Windows XP, PCBSD, Fedora, Suse, CD-ről indítható a Puppy Linux.
Amúgy nincs vita a Linux-Windows -osok között mert csak a Windows -osok ágaskodnak akinek Linux -a van az elvan vele, nem törődik holmi Windows -al.
-
sghc_toma
senior tag
zoltanz (#291): egesz konkretan sok honaprol volt szo, az azert nem feltetlenul par ev..
doc (#292): OK, van evi par olyan hiba, aminek a javitasara sokat kell varni.. a kritikusakra szokott lenni workaround (sokszor hotfix is), a sec blogjaikban (Security Research & Defense, The Security Development Lifecycle) rendesen kielemzik a seruleseket; fuzzereket, exploitalhatosagot elemzo szoftvereket fejlesztenek, stb.. szoval bennem egy olyan kep alakult ki, hogy tenyleg foglalkoznak a biztonsaggal..
bambano (#293): Kurt visszacsinalta, amit elcseszett, aztan kussolt.. azert tudsz rola, mert egy masik emberke (nem emlekszem a nevere) megtalalta, es kiboritotta a bilit..
Vladi (#294): ha azt akarom megmutatni, hogy pingvineknel is vannak bakik, nyilvan nem fogok egy, a hiba bejelentesenek napjan committolt patch-rol irni.. ettol meg tisztaban vagyok vele, hogy ilyen is van, sot azzal is tisztaban vagyok, hogy ilyen Win-en (meg Alman) a budos eletben nem lesz.. de ha mar igy elohoztad, megkerdem (tenyleg nem tudom): a nagyobb disztrok mikor frissitettek kernelt ez utan, mikor jutott el a patch a juzerekhez?
-
doc
nagyúr
válasz
sghc_toma #290 üzenetére
lehet hogy "nem jellemzo" viszont kimondottan gyakori, minden evben van 1-2 sokhonapos csuszassal javitott kritikus bug
ha ez a Linux-oldalon tortenne, akkor mar itt habzana az osszes Linux-gyulolo szaja hogy milyen szar, milyen fos, meglatszik hogy csak tomeny kaosz, stb -
zoltanz
nagyúr
Máramennyire én értek a programozáshoz nem akarok észt osztani. Azt viszont tudom néha, egy minimálisnak tűnő módosítás miatt is szinte alapjaiban megváltoztatott programot kell írni.
Ez nem olyan, hogy azt valaki gondolná, azért 2 év sok talán egykét hónap a legrosszabb esetben.
-
sghc_toma
senior tag
nem mondtam, hogy linux-os volt az SSL bug.. viszont hulyen fogalmaztam, tenyleg nem volt ismert a hiba (btw, open source, biztonsag, mindenki olvashatja a forrast... khm, hogy is van ez?), de azert nem az tortent, hogy talaltak egy hibat, osz rogton kijavitottak..
Kurt belerakja a bugot a szoftverbe 2006 vegen.. aztan 2008-ig ez nem tunik fel senkinek, majd mikor Kurt 2008 majusaban rajon, hogy elkurta, szepen csendben kijavitja, nem szol senkinek.. ez tenyleg korrekt hozzaallas.. ertem en, hogy ez csak egy ember hozzaallasa, de akkor is.. -
bambano
titán
válasz
sghc_toma #285 üzenetére
nem volt linuxos ssl bug. debianos ssl bug volt és körülbelül 22 másodperccel azután pattant ki a balhé, hogy ismertté vált.
A fő különbség a két hozzáállás között az, hogy az egyik tett rá magasról, a másikban pedig lettek konzekvenciák és megoldás. Nagyon más volt a hozzáállás.
-
doc
nagyúr
válasz
sghc_toma #285 üzenetére
a gond az, hogy ez mar kozel sem az elso ilyen eset, rengetegszer elofordult hogy sok honappal a felfedezes utan javitottak egy kritikus bugot
az ssl bug szerintem eleg hamar javitasra kerult, nem sokkal a felfedezes utan mar megvolt a javitas (mondjuk teny hogy egy kodsor kitorlese nem egy tul munkaigenyes lepes
)
-
sghc_toma
senior tag
ez egy balf..sz dolog volt reszukrol, kivancsi vagyok, mi volt a valodi okuk, hogy nem foglalkoztak vele anno.. btw, az SSL bug miota volt ismert, mire kirobbant a balhe? nem akarok linux-win vitat, csak azert hoztam szoba a dolgot, mert ilyesmi barkivel elofordulhat.. sajnos..
csinal marhasagokat az MS (is), neha boduletes magyarazatokat adnak a marhasagaikra, de ettol fuggetlenul azt tapasztalom, hogy igenis odafigyelnek a biztonsagra.. -
doc
nagyúr
válasz
sghc_toma #283 üzenetére
azert a ket even(!) at nem javitott kritikus sebezhetoseg nem azt jelzi, hogy kulonosebben figyelnenek a biztonsagra
-
sghc_toma
senior tag
A MS nél érdeksmód nem szokás biztonságra törekedni az Apple kisebb cég és még is tud ...
ennek azert nezz utana jobban.. pl a Leo exploitation preventation technikai elegge a vicc kategoriaba esnek.. MS egyebkent mar egy ideje nagyon is figyel a biztonsagra, a felhasznali azok, akik nem..
-
-
zoltanz
nagyúr
Én értem, hogy hosszú a forráskód meg bonyolúlt (virtualizáció és a felhasználói jogosúltságok kérdésköre pl) már nagyon, de sok ellenőrző, fordító program segíti a fejlesztő munkáját. Igaz logikai buktatókat nem talál meg egy progi sem.
A MS nél érdeksmód nem szokás biztonságra törekedni az Apple kisebb cég és még is tud, nem beszélve a BSD és Linux -okról ami nonprofit és közöség fejleszti.
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #272 üzenetére
A téma nagyon szürreális fordulatot vett. Tisztára, mintha egy Jancsó filmet néznék.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
És egyáltalán hogy érted azt hogy az sp2 -nek, illetve sp3 -nak semmi értelme?
Valamint az SP1 nek és nem kezdünk éssel mondatot. Értelme persze, hogy van, csak nem sok. Ha olyan biztonságos lenne mért terveznék az SP IV -et
Aki szeret persze használhat WU -t is.
DarkByte
"
Autó gumit is használjuk nyugodtan bordázat nélkül, úgy is csak dísz az rajta."Slick -nek hívják jobbára csak pályákon használják meg a fanatikusok
-
DarkByte
addikt
válasz
Egyszerű. Őt nem foglalkoztatja. Néha feljönnek mindenféle ablakok, de ki nem tojja le. Egyébként is nehogy már hülye biztonsági frissítéseket kelljen telepíteni. Windows Update? Mi a francnak, csak eszi az internetet, meg biztos az MS -nek küldözgeti a kutyám fényképeit. Autó gumit is használjuk nyugodtan bordázat nélkül, úgy is csak dísz az rajta.
Nehogy már internetezéshez tanulni is kelljen bármi szakmait. Majd jövünk anyázni a megfelelő topikba hogy szar a zikxpé ha már gond van, azt úgy is egyszerűbb.
(kellően meglocsolva iróniával)
-
attila9988
őstag
Te most komolyan azt akarod elhitetni a forum -ozókkal hogy a biztonsági frissítéseket, és egyéb fejlesztéseket tartalmazó javítófoltokat unaloműzés céljából készülnek az operációs rendszerekhez? És miből gondolod hogy az sp3 -at nem használja senki? És egyáltalán hogy érted azt hogy az sp2 -nek, illetve sp3 -nak semmi értelme?
-
bobsys
veterán
válasz
fordfairlane #264 üzenetére
tuzfal nem adott vedelmet mert az xp tuzfala khm.. hat ize hagyott kivanni valot maga utan ugyanis csak a bejovo forgalmat szurte, kifele semmit
-
sztikac
őstag
szerinted hányan használnak SP3 az Xp -hez? Elárulom 0
honnan van ez a statisztika? az hogy te nem használod még nem azt jelenti hogy más nem. A laptopomon nekem is fent volt az SP3. A haverén is fent van. Akkor a környezetemből én is levontam a tanulságot. 100% az SP3 elterjedtsége -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #264 üzenetére
Persze nem is használok, csak felvetődött az a kérdés volt e jelentősége az XP SP1 és SP2 nek. Ezt nem tudtam, köszi.
sztikac szerinted hányan használnak SP3 az Xp -hez? Elárulom 0
-
bobsys
veterán
igy mukodik a blaster:
The worm connects on TCP port 135 and sends a large amount of data sufficient to overrun the buffer. This results in critical memory being overwritten allowing the remote system to gain a shell on TCP port 4444 with Local System privileges. This shell is then used to invoke 'tftp.exe' to transfer the worm's main executable, 'msblast.exe', from the host that compromised the system.
ebbol te semmit nem fogsz eszrevenni csak azt hogy hopp 30 masodperc es leall a gep
-
fordfairlane
veterán
A Blaster egy RPC exploitot használt ki, semmit nem kellett kézzel elindítani. Az alap XP nem kapcsolta be a tűzfalat, ha nem modemmel, hanem mondjuk a LAN portra dugott kábelmodemmel mentél a netre, így még az sem védett. Bekapcsolt tűzfalnál nem tudom, hogy ilyen könnyedén felment-e ez a dög, vagy valami más féreg. Mindenesetre akkoriban futótűzként terjedt.
De egyébként is, mégis csak egy informatikai fórumon vagyunk, nem kőműves szakkör ez. Alapvető dolog, hogy foltozatlan rendszert nem használunk, főleg nem nyitott hálózaton.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #257 üzenetére
A balster-t ha jól tudom hálózatokon és más elven működnek. (Ha pl. bekopogtat a blaster.exe netezés közben, és min. 2x megkérdezi, hogy "blaster.exe - szeretné-e telepíteni a C:\Program Files\-be? IGEN/NEM" és én mindkétszer IGEN-t nyomok, CSAK akkor leszek megfertőzve, egyéb esetben pedig az életben SOHA! Egyszerűen ha nem én indítok valamit fogom aztán kilépek lehetőleg a feladatkezelőn kilövöm.
-
fordfairlane
veterán
Az XP SP2 nélkülözhetetlen szélessávú netkapcsolatoknál. Egy SP2 nélküli, frissen telepített XP néhány perc alatt megfertőződik pl. Blasterrel, amint rákapcsolódik a netre, ehhez még a böngészőt sem kell elindítani. De ha nem így lenne, akkor is komoly változtatásokat tartalmaz kernel szinten is. Ez a változtatás pontosan amiatt lett kihagyhatatlan, mert a 2000-es évek elején kapott lendületet a szélessávú net terjedése. És emiatt bizonyos szemszögből az XP nem 2002-es, hanem annál frissebb rendszernek is tekinthető, hiszen adaptálódott a megváltozott körülményekhez. Az, hogy ma mi a helyzet ebből a szempontból lényegtelen.
Nem tudom, minek erőlteted ezt az USB-WIFI dolgot, abszolute mellékszál a téma szempotjából.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #255 üzenetére
Nem nélkülözhetetlen, vagy egetverő szerintem sem az SP1 sem az SP2. Én egyedűl ha valaki víruskereső vagy virtuális gépen lévő Linux hiányában internetezik, abban látok biztonsági problémát, a többi elhanyagolható.
Kivéve ha valaki céltudatosan, okosan netezik és nem látogat minden lapot össze vissza.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #253 üzenetére
Nem hogy az SP1 vagy a 2 frissítésben van valami USB port kezelőnek valami javítsa, ez. Mivelhogy a mindenhol már WIFI -t használnak a szórakoztatóközpontokól a Router -eken a telefonokon, a fényképezőkön és kompakt fényképezőkön át, valamint most kezdik a memóriakártyákba beépíteni. Nem teljesen mindegy ha nem használod az USB kaput mit javít az SP1-2.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #249 üzenetére
Arról van szó, hogy felesleges olyan előnyöket felsorolni amik már kissé idejemúltak és felváltotta őket más.
-
-
fordfairlane
veterán
Teljesen másról beszélsz, mint a többiek. Nem arról van szó, hogy te mit használsz belőle, hanem arról, hogy az XP 2002-es vagy újabb rendszernek tekinthető-e, amikor a tudását és kényelmi szolgáltatásait akarjuk összevetni a különféle linux disztribekkel.
Az SP2 kapcsán korábban többször is elhangzott, hogy olyan komoly változtatásokat tartalmazott az eredeti kiadáshoz képest, hogy akár új kiadásnak is lehet értelmezni. A SP1-SP3 csak az addig megjelent hibajavításokat összegezte kis túlzással.
Az, hogy te mit használsz, (vagy akár az is, hogy én mit használok) a vita szempontjából irreleváns.
-
zoltanz
nagyúr
Az USB -t kész leváltani a Wifi egyre több kompakt fényképezőgép kapható beépített WIFI porttal, nem beszélve az otthoni szórakoztató központokról, telfonokon is ez van. Eljárt az idő a kábek felett.
Az egyenlőre még csak amerikában kapható Eye-fi ezt a módszert fejlesztette tovább azzal, hogy a wifi antennát egyenesen a SD memóriakártya belsejébe ültette.
-
-
BloodRay
veterán
Hogy miért kell folyton ez a röhejes Linux-fanozás/Win-fanozás...?
Tudnám miért nem rohadtul mindegy annak akinek semmi haszna az egészből, hogy ki milyen oprendszert használ??
Én mindenesetre letöltöttem egy legális Win 7-et is a kíváncsiság kedvéért... netbookra. -
zoltanz
nagyúr
Ebből nem használok ki semmit és nincs 137GB HDD -m.
A Windows Messenger 4.7 helyett Skype Linuxon használom általában és egyéb üzenetre ott a helyett freemail, gmail, Vodafone mailt használok meg chat.hu.
Microsoft Java Virtual Machine Linuxon használok nagyritkán.
A Wi-Fi megy SP1-2 nélkűl is és a Bluetooth is. N.
Biztonsági dolgok meg nem hatnak meg.
USB 1.1 támogatás van és van a gépemen IEEE1394 FireWire csatoló is. -
-
Ennek inkább utána kellett volna járnod...
"[I]...Service Pack 1
Set Program Access and Defaults was added in Service Pack 1.Service Pack 1 (SP1) for Windows XP was released on September 9, 2002. It contains post-RTM security fixes and hot-fixes, compatibility updates, optional .NET Framework support, enabling technologies for new devices such as Tablet PCs, and a new Windows Messenger 4.7 version. The most notable new features were USB 2.0 support and a Set Program Access and Defaults utility that aimed at hiding various middleware products. Users can control the default application for activities such as web browsing and instant messaging, as well as hide access to some of Microsoft's bundled programs. This utility was first brought into the older Windows 2000 operating system with its Service Pack 3. This Service Pack supported SATA and hard drives that were larger than 137GB (48-bit LBA support) by default. The Microsoft Java Virtual Machine, which was not in the RTM version, appeared in this Service Pack. Support for IPv6 was also introduced in this Service Pack.
On February 3, 2003, Microsoft released Service Pack 1a (SP1a). This release removed Microsoft's Java virtual machine as a result of a lawsuit with Sun Microsystems.
Service Pack 2
Windows Security Center was added in Service Pack 2.Service Pack 2 (SP2) (codenamed "Springboard") was released on August 6, 2004 after several delays, with an emphasis on security. Unlike the previous service pack, SP2 added new functionality to Windows XP, including a firewall, improved Wi-Fi support, such as WPA encryption compatibility, with a wizard utility, a pop-up ad blocker for Internet Explorer 6, and Bluetooth support. The new welcome screen during the kernel boot removes the subtitles "Professional", "Home Edition" and "Embedded" since Microsoft introduced new Windows XP editions prior to the release of SP2. The green loading bar in Home Edition and the yellow one in Embedded were replaced with the blue bar, seen in Professional and other versions of Windows XP, making the boot-screen of operating systems resemble each other. Colors in other areas, such as Control Panel and the Help and Support tool, remained as before.
Service Pack 2 also added new security enhancements, which included a major revision to the included firewall that was renamed to Windows Firewall and is enabled by default, Data Execution Prevention, which can be weakly emulated, gains hardware support in the NX bit that can stop some forms of buffer overflow attacks. Also raw socket support is removed (which supposedly limits the damage done by zombie machines). Additionally, security-related improvements were made to e-mail and web browsing. Windows XP Service Pack 2 includes the Windows Security Center, which provides a general overview of security on the system, including the state of antivirus software, Windows Update, and the new Windows Firewall. Third-party anti-virus and firewall applications can interface with the new Security Center...[/I] forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP"
-
Pontosítsunk: 5 éve van SP2 - már csak a tényszerűség kedvéért. SP2-ről még info: "...A Windows XP Service Pack 2-t követően a "Service Pack" jelentése kissé megváltozott, napjainkban eredeti funkcióját túlnőve, szinte az operációs rendszer új kiadásának számítjuk. Ez a felfogás azonban téves, lapunkon többször elemeztük már az XP SP2 rendhagyó kiadását és több ízben is hangoztattuk, hogy a Microsoft az SP3-mal visszatér a régi kerékvágásba, vagyis a szervizcsomag "mindössze" a legutóbbi kiadás óta megjelent valamennyi frissítést, illetve néhány apró, de szükséges változtatást tartalmazza. A történethez hozzátartozik, hogy - paradox módon - a Windows Vista Service Pack 1 ismét kicsit "túllőtt a célon", a csomag ugyanis több olyan változást hoz, mely jócskán megbolygatja a rendszert - általában szerencsére jó irányban..." - habár ez nem a Te billentyűzetedből származik, akárhányszor e téma előkerült, Te is minden alkalommal hasonlóképpen fogalmaztál, csak e topicban nem...
-
FTeR
addikt
már vártam, h beleköt vki
nincs itt ellentmondás, ha kevésbé felületesen olvastál volna, akkor feltűnt volna, h kitértem erre a kérdésre. az sp2 nagy változásokat hozott a biztonsági felügyelet terén, de máshol nem. ez önmagában elég nagy változás ahhoz, h külön terméknek lehessen tekinteni (egyébként nem csak Tőlünk lehetett ezt hallnai, még jobs is külön terméknek vette, amikor a kiadások gyakoriságét méltatta), mégha csak a felső rétegeket érintette is és máshol nem is modernizált.egyébként teljesen min1, mert már az is 6 éve volt...
-
-
bobsys
veterán
válasz
#40553216 #232 üzenetére
elvileg csak alaplap csere utan ker ujra aktivalast (de ha esetleg maskor is pl: HDD csere akkor sincs problema)
1: neten keresztul aktivalod ha nem megy
2: telefonos aktivalas ha nem megy
3: szinten telefonon de ugyfelszolgalatossal nem automatan keresztul
a kutya nem fogja megkerdezni hogy mivan, miert csereltel alaplapot, hany eves, van-e szamlad ilyesmik
szamlat akkor kernek ha a kulcsod nem jo mert "softvare hamisitas aldozata lettel" vagyis vettel egy wint a boltban es atvagtak -
attila9988
őstag
Az egy dolog, hogy én és a többi linuxot látott ember automatikusan a dev/hda könyvtárat lesi
Hogy mit? Minek neked dev/hda könyvtár? (azt az apró tényt leszámítva eltekintve hogy nincs is olyan könyvtár...
)
de egy olyan embernek aki először ül talán gép előtt nemhiszem, hogy elmagyarázható a merevlemezek partíciója és az ahhoz kapcsolódó betűs elnevezés.
Én nem értem miről beszélsz...
"Betűs elnevezés" windows alatt van. LRáadásul az "először gép elé ülő ember" egy nagyon rossz példa, mert pontosan ő az, aki könnyen megbarátkozik akármelyik rendszerrel, mivel nincsenek beletáplálva az MS rendszerek kezelésével kapcsolatos megoldások.
de egyszerűen a könyvtárakban nem tudna kiigazodni.
A linux rendszerek könyvtárszerkezete elég jól dokumentált, és szegmentált. Vannak disztribúciófüggő megoldások, de aki ismeri az alapokat az feltalálja magát mindegyiken..
Ráadásul minden felhasználói állomány, a programok beállításait is beleértve a felhasználó saját mappájában van.. Átlagos, a gépet ismerni nem akaró felhasználónak csak itt kell nézelődnie ha keres valamit. -
FTeR
addikt
ez egy minden körülményt figyelmen kívűl hagyó rohadt kényelmes álláspont.
hiába foltozgatják folyamatosan xp-t, attól még alapvetően nem fog megváltozni és nem követi a felhasználó igények trendjét.pl egyik pajtás írta itt, h szar win nem állt le és a gép majdnem leolvadt a tákában, bezzeg linux.
xp előzékenyen az adatok elvesztésének elkerülése miatt úgy lett programozva/beállítva, hogy addig nem kapcsol ki, míg az összes felhasználi alkalmazás szabályosan le nem áll.
ezzel szemben vistától fölfele beállítható, h x mp után mindenféleképpen lője le az appot.
érthető? az xp-s megoldás az ezredforduló környékén egy teljesen logikus válsztás volt, mivel a notik részesedése igen alacsony volt, így nem okozhatott hw mwghibásodást az, ha az sw nme állt le.(arra a user errorra már csak mellékesen térek ki, h nem leállítani kellett volna, hanem készenlétibe rakni vagy hamár feltétlen áramtalanítani akarjuk, akkor hibernálni*, ami stabilan mindig ugyanannyi idő alatt állítja le és 2g ramig még gyorsabb is)
* tiszta vicc, h a mai napig nem jutott el a userek agyáig, h a hibernálás teljesen kikapcsolja a gépet...
-
-
bambano
titán
válasz
Psychonaut #225 üzenetére
Akkor eldöntöd, hogy tényleg akarsz-e linuxozni, amibe beleértendő az az egy-két évnyi kemény munka, ami ehhez kell (mármint ha érteni is akarod, nem csak felklikkelgetni) és ha eldöntötted, bejössz a hivatalos linux meg debian vagy suse topicba, ott fogsz kapni olvasnivalót.
Ingyenebéd nincs, neked kell megküzdened vele, irányba állítást kaphatsz, de az úton neked kell végigmenni.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Depression #224 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Mindenhol csak a Windowsra "oktatják" a gyerekeket, de van olyan iskola, ahol gyakorlatilag arra is csak nagyon primitív szinten.
Bár nálunk mostmár suliban SUSE-alapú gépek vannak, de inkább virtual XP-t használunk. És látom magamon, hogy egyszerűn nem tudok átállni Linuxra, mert teljesen szokatlan. Nem tudom, melyik mappa hol van, hova telepíti az alkalmazásokat, ésatöbbi ésatöbbi ésatöbbi... -
Depression
veterán
Általános iskolában is be kellene vezetni már a linux oktatását. Hiába járyam infó szakra, semelyik yanárom sem értett hozzá, nem is oktatták. Akkor mit várnak egy átlag embertől?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
... vagy egy hülye (inkább több) fanboy aki kiforgatja mindneki hsz.-ét. Ember olvass már vissza. Pár win-t használó leírta a véleményét ti meg páran jötettek okoskodni. Aki hüyle és ovódás az te vagy de mit vár az ember egy fanboytól. Tőlem bannoltass legalább nem pazarlom többé idiótákra az időmet.
egyébként nevetséges senki sem írta, hogy felsőbbrendű az MS, talán üldözési mánia...
-
doc
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #219 üzenetére
nem lehet a privikhez hasonloan a forumokra is user-tiltast rakni? baromira unom mikor minden hulye ovodas itt vergodik meg osztja az eszt (mar ha lenne mit osztani)
mar kezdett volna normalis iranyba folyni a forum, normalis hangnemben, ilyenkor persze mindig megjelenik valami szerencsetlen
Azzal meg, hogy codeck pack-ot kell vadászni arra utalsz, hogy nem alkalmas a win nélkülük videólejátszásra.
olvasd vegig megegyszer amiket irtam, kulonos tekintettel arra, hogy MIKOR tortent amit elmondtam...
(azt mar csak zarojelben jegyzem meg, hogy kisse morbid azzal kardoskodni a windows felsobbrendusege mellett, hogy a Linuxrol portolt videolejatszo milyen jo rajta
)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #216 üzenetére
szerintem jarulj a moderatorok ele egy fejlovesert
Én megírtam, hogy az MPlayer for Windows-ról azt alligha rakhattad volna fel
na ezt a mondatot nem tudom ertelmezni...Egyébként is mit szólsz bele én arra reagáltam ha tájékozott lett volna és ellenszenv nélkül (fúj ms, fúj win) állt volna hozzá akkor alkalmas videólejátszásra is bőven a win. Egyébként röhely amiket itt le kell írnom, miért is ne lenne alkalmas a Win rá. VICC.
marmint mibe miert szolok bele? abba hogy kiforgatod amit mondok, es baromsagokat adsz a szamba?
es ki mondott olyat hogy a windows alkalmatlan videolejatszasra (marmint rajtad kivul, eddig egyedul te irtad ezt le)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem hazudok csak te neked van gondod a szöveg értelmezéssel de jön az iskola és mehetsz az 5. osztályba.
Azt írtam, hogy megértsd végre, hogy nem kell codeck pack hanem elég egy olyan lejátszó ami tartalmazza beépítve az összeset, a többi hsz. a ti kötelező kötözködésetek miatt jött létre.
"baromira meguntam hogy folyton codeceket kell telepitenem" -
doc
nagyúr
azert az, hogy wine-nal futtatsz Linuxon egy windowsra irt programot, a vilagon semmit nem mond a linux illetve az alatta futo programok stabilitasarol
a wine nagyon hasznos eszkoz, elkepeszto munka van mogotte, de sajna meg kozel sem tokeletes (valoszinuleg soha nem is lesz az) -
doc
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #211 üzenetére
Egyébként tévedés OEM-et csak 1 gépre lehet feltelepíteni, ennyi közben lehet másik is az. Jogilag a matrica a házon van abban meg, hogy mi van belül más kérdés. Én nem ragasztottam fel
a matrica meg tudtommal kotelezoen kell hogy ott legyen a hazon
mi az hogy "jogilag a hazon van" a matrica?vagy ott van vagy nincs, mi az hogy jogilag
Az egy dolog. Én arra reagáltam, hogy ő azért törölte le a Windows XP-jét, mert nincs rá normális videólejátszó. De van erre írtam. 5 perc Google vagy 1 kérdés adott fórumban és rögtön lett volna megoldás.
hazudsz
soha nem allitottam hogy azert toroltem le a windowst, mert nincs ra normalis videolejatszo (az mv2player-t pl nagyon szerettem)idezet:
a videolejatszas meg az egyik utolso csepp volt a poharban, ami miatt vegleg szamuztem a windowst a geprol, baromira meguntam hogy folyton codeceket kell telepitenem, aztan egy ido utan ha felraktam azt, amivel meg tudtam nezni a filmet amit akartam, a masikat nem tudtam nezni tobbet
hol beszelek en itt lejatszorol, meg arrol hogy csak emiatt toroltem a windowst?jo lenne ha befejezned a baromsagok terjeszteset
meg jo hogy nemsokara kezdodik az iskola, onnantol majd csak szunetben meg suli utan osztod az esztHa cseréled nem tagadja meg a telepítő a telepítést. jogilag meg az összeépített gépre szól amiben te kicserélhetsz mindent, már ha felragasztod a matricát, én nem tettem meg. Tulajdonképpen kapsz apénzedért egy CD kulcsot ami működne letöltött iso-val is.
esetleg olvasd el a licence-et, amit elfogadsz az oem windowshoz...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én megírtam, hogy az MPlayer for Windows-ról azt alligha rakhattad volna fel. Egyébként az stabil volt. Egyébként is mit szólsz bele én arra reagáltam ha tájékozott lett volna és ellenszenv nélkül (fúj ms, fúj win) állt volna hozzá akkor alkalmas videólejátszásra is bőven a win. Egyébként röhely amiket itt le kell írnom, miért is ne lenne alkalmas a Win rá. VICC.
A habzó száj meg rátok Windows-gyűlölő Linux-fanboyokra jellemző, én csak tényeket írtam le. Első hsz.-emben írtam, hogy minden OS-nek meg van a maga területe. Ezt csak ti nem látjátok be.Csak Opera meg Linux fanatikussal nem érdemesegyoldalú vitát folytatni.
-
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #211 üzenetére
"ffmpeg is developed under Linux">a harmadik bekezdés eleje.
KMPlayer
"Controversy:
Gabest, original author of Media Player Classic claimed that KMP was violating the GPL by using GPLed code written by both him and others in a closed-source program. Development team have denied this allegation; they maintain that player did not actually include the mentioned GPL code in the executable, and thus was not breaking any GPL rules. Controversially, player was bundled with a GPL component, although when the authors were notified they deleted the GPL breaching part bundled with the program. K-Multimedia Player is listed on FFmpeg's Hall of Shame indicating that it is violating FFmpeg's license terms by distributing binaries of software under GPL or LGPL without source."tehát miről beszélünk? "linuxosabb", bár igazán mindegy...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#40553216 #210 üzenetére
Mint írtam OEM annyi, hogy egy gépre vagy jogosult telepíteni. Ha cseréled nem tagadja meg a telepítő a telepítést. jogilag meg az összeépített gépre szól amiben te kicserélhetsz mindent, már ha felragasztod a matricát, én nem tettem meg. Tulajdonképpen kapsz apénzedért egy CD kulcsot ami működne letöltött iso-val is.
-
doc
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #204 üzenetére
A The KMPlayer nem instabil napi szinten használom. Tájékozottság kérdése. MPlayer-ből meg tudom van több verzió én az MPlayer for Windows-ra gondoltam természetesen. Egyébként is MPlayercsak egy nylt forráskód amiből írtak több verziót, ha instabil azt kell szidni aki készítette nem a platform hibája, de KMPlayer és VLC eléggé stabil.
a habzoszaju eszosztas helyett elobb tanulj meg olvasni, sehol nem irtam a kmplayerrol
MPlayercsak egy nylt forráskód amiből írtak több verziót, ha instabil azt kell szidni aki készítette nem a platform hibája
jesszus
ez ugye csak vicc?
mi az hogy tobb verziot, meg hogy a program az "egy nyilt forraskod"?
ismerem az mplayer projectet nagyon regota, a stabilitas meg sajnos igenis platformfuggo, ugyanaz a verzioszamu mplayer linuxon tokeletesen mukodik, ami windowson teljesen veletlenszeru modokon elhasal (bar ismetlem, itt elsosorban a mencoderrol beszelek) -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#40553216 #210 üzenetére
Az egy dolog. Én arra reagáltam, hogy ő azért törölte le a Windows XP-jét, mert nincs rá normális videólejátszó. De van erre írtam. 5 perc Google vagy 1 kérdés adott fórumban és rögtön lett volna megoldás.
Egyébként ha visszaolvasod a hsz.-em ott áll a The KMPlayer, MPC és a GOM Player ami bizony csak win-re van.Bocs de attól még, hogy valami nyílt forráskódú attól még nem linux-osabb, ez hülyeség. Annyi hogy platformfüggetlen. Éppen ez lenne a követendő példa.
-
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #198 üzenetére
VLC Player, MPlayer: kicsit jobban utána kellene nézni. Mindkettő opensource, és emiatt jóval inkább Linuxos, mint Window$os. sőt, az MPlayer Linuxra készült előbb.
MPlayer
A KMPlayer pedig szimplán GPL jogokat sértő módon használja az egyébként szintén Linuxra írt ffmpeg technológiáját.
VLC is főképp (de nem csak) az ffmpeg-et használja.(#199) D4rkAv3ng3r:
"OEM Win 25-30k körül van attól függően">ja, ha meg tönkremegy a hd, vagy az alaplapot cseréled, akkor veszed megint, ugye? -
zoltanz
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #208 üzenetére
Ha úgy érzed igazad van, állj ki az elveid melett és ha tényleg úgy van úgyis melléd állnak.
Megköszöném ha erről küldenlél akár privátban egy linket. A GOM Player nem ismerem sajna.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Attól függ melyik Media Player Classic újak is lejátszanak mindent és van belőle portable is (nem szemetel registry-be se). Csak azért nem hoztam fel mert fapados a kinézete és biztos belekötött volna valaki.
De GOM Player is lejátszik mindent.
Egyébként tévedés OEM-et csak 1 gépre lehet feltelepíteni, ennyi közben lehet másik is az. Jogilag a matrica a házon van abban meg, hogy mi van belül más kérdés. Én nem ragasztottam fel.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Jajj csak a személyeskedést hagyjuk ti sem kedélyesen hanem magas lóról osztjátok a kibiceket. (a kibic nem sértő áááá).
A The KMPlayer nem instabil napi szinten használom. Tájékozottság kérdése. MPlayer-ből meg tudom van több verzió én az MPlayer for Windows-ra gondoltam természetesen. Egyébként is MPlayercsak egy nylt forráskód amiből írtak több verziót, ha instabil azt kell szidni aki készítette nem a platform hibája, de KMPlayer és VLC eléggé stabil.
-
doc
nagyúr
nekem ezek mellett a mar emlitett ablakmozgatas/atmeretezes hianyzik, baromi idegesito folyton pixelekre vadaszni hogy eltalaljam a keretet...
D4rkAv3ng3r:
koszonom a kedves stilust, ugyesen bemutatkoztalThe KMPlayer vagy VLC Player esetleg a magyar MPlayer, ami MINDEN formátumot lejátszik nem kell kodek. Ingyenesek, magyar nyelvűek, skinezhetők. Mi kell még? Ja nem Linux-os bocs...
a vlc es az mplayer eppenhogy Linuxos (is)sok eve mplayert hasznalok videolejatszasra, illetve vlc-t dvd-zesre
bar az mplayer (es foleg a mencoder) windowsos portja nagyon instabil es a funkcioi egy resze nem mukodik (legalabbis mikor utoljara probaltam, meg ez volt a helyzet)
az emlitett codec-es problema idejen tudtommal egyik sem letezett, akkor meg a BSPlayer volt a "meno"Komoly pézbe? OEM Win 25-30k körül van attól függően, hogy milyen win.
sokaknak igenis komoly penz a minimalber fele (vagy harmada, nem tudom most mennyi) egy szoftverert, amit raadasul a kovetkezo szamitogepehez megvehet megint
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest