- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Kuponok....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Az USB -t kész leváltani a Wifi egyre több kompakt fényképezőgép kapható beépített WIFI porttal, nem beszélve az otthoni szórakoztató központokról, telfonokon is ez van. Eljárt az idő a kábek felett.
Az egyenlőre még csak amerikában kapható Eye-fi ezt a módszert fejlesztette tovább azzal, hogy a wifi antennát egyenesen a SD memóriakártya belsejébe ültette.
-
zoltanz
nagyúr
Ebből nem használok ki semmit és nincs 137GB HDD -m.
A Windows Messenger 4.7 helyett Skype Linuxon használom általában és egyéb üzenetre ott a helyett freemail, gmail, Vodafone mailt használok meg chat.hu.
Microsoft Java Virtual Machine Linuxon használok nagyritkán.
A Wi-Fi megy SP1-2 nélkűl is és a Bluetooth is. N.
Biztonsági dolgok meg nem hatnak meg.
USB 1.1 támogatás van és van a gépemen IEEE1394 FireWire csatoló is. -
-
FTeR
addikt
már vártam, h beleköt vki
nincs itt ellentmondás, ha kevésbé felületesen olvastál volna, akkor feltűnt volna, h kitértem erre a kérdésre. az sp2 nagy változásokat hozott a biztonsági felügyelet terén, de máshol nem. ez önmagában elég nagy változás ahhoz, h külön terméknek lehessen tekinteni (egyébként nem csak Tőlünk lehetett ezt hallnai, még jobs is külön terméknek vette, amikor a kiadások gyakoriságét méltatta), mégha csak a felső rétegeket érintette is és máshol nem is modernizált.egyébként teljesen min1, mert már az is 6 éve volt...
-
Morden24
nagyúr
Na jó, csak egy globális perspektívában kezelt állításra/véleményre szerintem nem jó tagadás az, hogy Magyarországon az OEM-ek X százaléka nem nyújt megfelelő supportot.
Ha arról van szó, hogy Magyarországon belül egy adott cég esetén ez probléma, úgy persze oké.
Egyébként én úgy látom, hogy ha egy sima végfelhasználót nézünk, akkor inkább az MS-es variáns van előnyben, hiszen amellett, hogy a Linuxhoz megfelelően segíséget a neten, leírásokban, fórumokban, szakmai oldalakon (pl. Technet) is tudsz találni, még adott a support is (vagy az MS vagy az OEM részéről).
Persze ha egy Linuxszal szerelt netbookot veszel, ahhoz köteles a gyártó supportot biztosítani - ellenben ha veszel egy EEE-modellt XP-vel (és történetesen nincsen Linuxos verzió forgalomban), te meg Linuxszal akarod használni, akkor a gyártótól nem fogsz supportot kapni, tehát marad a net, illetve ha van az adott distrónak működő supportja, akkor természetesen az.Az OEM-nézőpont szerintem helyes, mert ha mindenki közvetlenül a szoftvercéghez telefonál be a feldolgozatlan, kielemzés nélküli problémájával, az borzalmasan lassítaná a munkát.
Szerintem tökéletesen jó lenne ez a rendszer. A probléma max. annyi, hogy ha nincsen egy cégnek Linuxos terméke, akkor nincsen rá supportja sem. Erre ugye "egyszerű" a megoldás: forgalmazzanak Linuxos terméket, és adjanak rá supportot. És persze legyen képviselet a balkán pocsolyában is. -
Morden24
nagyúr
Ahhá... De miért fordul elő mégis?
Hivatalosan az OEM Win esetén a végfelhasználó felé a az original equipment manufacturer, tehát a gyártó biztosít supportot (és a gyártó felé a Microsoft - mellesleg sokszor a gyártó nem is old meg neked semmit, hanem egyszerűen közvetíti a te [jó esetben némiképp feldolgozott] problémádat az MS felé).
A retail esetében ugyebár közvetlenül az MS-től kapod a supportot, hiszen nincsen közbeiktatott csatorna.
Szóval azért fordul elő, mert hivatalosan elő kell, hogy forduljon. Az, hogy gyakran erre magasról tesznek (a'la termékaktivációs procedúra), az egy szerencsés dolog, de nyilván nem kell alapul venni, és nem is szabad felháborodni.Istenigazából a két módozatnak a végeredmény szempontjából ekvivalensnek kell lennie. Az, hogy itt Magyarisztánban rengeteg cég nem illetve nem megfelelően tart fent képviseletet (én is hallottam pl. az ASUS-ról kellemeseket, pedig nekik elvileg kiépített supportjuk van, éppen notebookokra és netbookokra, na meg monitorokra), az már egy másik történet, de ezért meg ugye konkrétan az adott cég felelős.
Persze értem, amire utaltál - hogy a papíron remekül kinéző supporttal valójában adott esetben nem tud élni a delikvens -, de ez alapvetően nem igaz, ha OEM esetében megvan a kiépített gyártói support. Ha ez ugye fontos, akkor szándékoltan olyan céget kell választani, akinek a Mo-i supportja is megüti a szintet.
-
Morden24
nagyúr
Mi történik, ha supportra lenne szükséged? Felhívod a Microsoft üfsz-t, ahol közlik Veled: a supportot a netbook gyártója adja, mivel a gépeden szereplő rendszer OEM.
Elmondások alapján nem sokszor szoktak ilyet tapasztalni (általában pont az a helyzet, hogy meg sem kérdezik, OEM-e vagy sem.
Ellenben elvileg a gyártói supporttal sem kéne, hogy probléma legyen.
Egyébként bár nem sokszor, de azért néhányszor sikerült már az MS üszivel kommunikálnom, és teljesen őszintén mondom, ha fele annyira lenne segítőkész egy rakat más gyökér ügyintéző, akivel beszélni szoktam, akkor valószínűleg többszázezer dühtől kinyiffant agysejtem még mindig vidáman élne... -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- RedMagic 10 Air Twilight Gamer kijelző, nagy teljesítmény, 16/512 GB,3 hó gari!
- WD SN8000S 2TB NVMe Gen4 SSD! 7300-6800MB/s
- MSI Thin GF63 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest