Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz daninet #161 üzenetére

Az egy dolog, hogy én és a többi linuxot látott ember automatikusan a dev/hda könyvtárat lesi

Hogy mit? Minek neked dev/hda könyvtár? (azt az apró tényt leszámítva eltekintve hogy nincs is olyan könyvtár...:) )

de egy olyan embernek aki először ül talán gép előtt nemhiszem, hogy elmagyarázható a merevlemezek partíciója és az ahhoz kapcsolódó betűs elnevezés.

Én nem értem miről beszélsz... :( "Betűs elnevezés" windows alatt van. LRáadásul az "először gép elé ülő ember" egy nagyon rossz példa, mert pontosan ő az, aki könnyen megbarátkozik akármelyik rendszerrel, mivel nincsenek beletáplálva az MS rendszerek kezelésével kapcsolatos megoldások.

de egyszerűen a könyvtárakban nem tudna kiigazodni.

A linux rendszerek könyvtárszerkezete elég jól dokumentált, és szegmentált. Vannak disztribúciófüggő megoldások, de aki ismeri az alapokat az feltalálja magát mindegyiken..
    Ráadásul minden felhasználói állomány, a programok beállításait is beleértve a felhasználó saját mappájában van.. Átlagos, a gépet ismerni nem akaró felhasználónak csak itt kell nézelődnie ha keres valamit.

Új hozzászólás Aktív témák