Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesztió
aktív tag
válasz
Márton
üzenetére
A tiktokoshülyegyerek-generációnak hála, egy-két évtized múlva kizárólag álló (portrait) képernyővel rendelkező eszközök lesznek forgalomban.
Az ne zavarjon senkit, hogy az emberi látás és gondolkozás alapvetően landscape irányú, evolúció is van a világon.
Meg is kértem a Bing-et, hogy rajzolja meg, hogy fog kinézni az emberiség 100 év múlva, amikor már sikerült adaptálódnia a függőleges állású eszközöhöz: -
Márton
nagyúr
Így van, rengeteg ilyen baja van szegény appnak így 2023-ban
Pár hete kérdeztem, miért nem jelenik meg az iránytűm, holott eddig mindig kinnt volt
és én szeretem váltogatni alkalomadtán. 5 perce rájöttem mi a baj: ismét a landscape üzemmód. Ez az app állóra van tervezve.. Indítom landscape-ben, beállítom a célt (ezt is nehézkes fekbőben, amint megjelenik a képernyőbillentyűzet..), majd indul a navigáció, de iránytű sehol. Elfordítom a telót állóra, megjelenik az iránytű, vissza fekvőre, ott is marad..
Azt sem értem, ha egy konkrét címre akarok menni, de a város neve igen hosszú, miért kell az egészet, helyesen bepötyögni, miért nem lehet kiválasztani a listából, ahogy elkezdem beírni az első néhány karakterét, majd írhatnám tovább az utcát, stb. De nem, először fullra pötyögjem be, hogy "Jászfelsőszentgyörgy". Mert ha elkezdem beírni és kiválasztom a listából, akkor a városközpontba tervez, utcát ekkor nem tudok beírni. Vagy??..Aztán: miért nem tud egy olyan rém egyszerű dolgot, amit a Bike Computer is tud, hogy kikapcsolom a kijelzőt, de visszakapcsnál ne kelljen feloldani, mert az vezetés közben plusz tizedmásodperceket jelent, elvonja a figyelmet, stb. Vagy egy kapcsoló a menüben, hogy minden úthoz akkukímélő módot használjon.
-
gulyasa
őstag
-
zeon.hu
nagyúr
Valaki be tudná tenni?
Hajdúszoboszlón az Ady Endre utca elejétől egészen a Malom sorig 30-as táblát raktak ki, mindkét irányba.
Egyelőre 3 hónap próbaidőszak (de valószínűleg maradni fog utána is). -
MunezXBK
nagyúr
Mióta eSIM-re váltottam, nem megy az AA. Másnak is van ilyen problémája vagy nálam halt le több kábel is?
-
Hoffer
őstag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Aktív, tehát be van kapcsolva. Én is gondoltam erre de sajnos ez sem lehet...
Az érdekes az, hogy ha átváltok egy másik ablakra az autón mondjuk a folyamatban lévő hívásra akkor a hanghiba megszűnik és rendesen hallható vagyok, ahogy visszalépek a waze képernyőre ismét elkezd szaggatni. -
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Több éve waze-t használok carplay-el, azonban pár hónapja azt veszem észre, hogy a waze képernyő használata közben az aktív telefonhívás alatt a másik fél szakadozva hall engem, érthetetlen a beszéd. Ahogy a waze képernyőről elváltok az autón a hívás minősége megjavul. Múlt hónapban vettem egy új készüléket 14 pro max, ezzel is ugyan ezt produkálja. Cseréltem kábelt azzal is, próbáltam más autóval sőt még vezeték nélkülivel is, ott nem szakadozik a hang hanem elcsúszik, és nem lehet értelmesen beszélgetni, de amint a waze-t bezárom minden megjavul. Ha más navigáció appot használok a probléma nem jelentkezik.
Esetleg tapasztalt már más is ilyen problémát waze használata közben?
-
nyesix
senior tag
-
g0dl
addikt
Androidon, fektetett mobilon használom, és rendkívül idegesítő, mikor alulra kiírja, hogy sebességmérő kamera következik, de ezt a képernyő kb. alsó harmadát elfoglaló sávban teszi. Mindeközben a felső kétharmadnak kb 40%-át elfoglalja a következő manővert mutató téglalap ( adott esetben a következő manőver 30Km múlva esedékes).
És pont a sebességemet, meg az adott szakaszon megengedett sebességet takarja le.Lehet ez ellen tenni valamit?
-
Faterkam
addikt
válasz
fant0mi
üzenetére
(vasárnap mentünk 18h után) Nem volt baleset, sőt forgalom se nagyon. Én ezért szeretem az M4-et. 105Km/h tempomat Abony végéig, Szolnok előtt visz le. Mentem Kecskemét felé, Cserkeszőlő előtt visz. Nekem nem jött be. Sokkal rosszabb az út arra

Pest és Heves megyei van beállítva, de ez szerintem itt nem lényeg, mert az M5-ön is csak Lajosmizséig mehetek.
-
woodworm
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Kimondotta rühellem az M4-est, nekem mégis arra akar tervezni mindig.
A budapesti részeket kivéve ismerem az általad említett utakat. Én még viszonylag kerülnék is Kunszentmárton felé és onnan az M44-44-445-5-M5 útvonalon mennék. Ha nincs csak Pest megyei matricám, akkor Lajosmizsénél felhajtva a pályára. -
Faterkam
addikt
A hétvégén mentem volna sokadjára a Budapest Tiszaföldvár távot. A terv az alsó rakpart, Rákóczi híd, Üllői út, Ferihegyi gyorsforgalmi, M4, Szolok, Rákóczifalva lett volna. De! Ezt fel sem ajánlotta, csak az M3, M0, M5, vagy az M5-ön Kecskemét fele.Mentem már minden fele, az M4 a legjobb. Visszafele dettó, vegyek matricát és M5. Mindegy elindultam Martfű fele, onnan már az M4-esen tervezett vissza. Még a kompok elkerülését is be kellett kapcsolnom, mert ha nincs bekapcsolva, akkor a Tiszán keresztül vinne a réven! Ahh, mindegy már egy ideje nincs toppon Lotti

-
VGYke
addikt
Erre a nem elsötétedős waze problémámra tudja valaki a választ, illetve aki Android Auto-t használ, nálatok nem jelentkezik?
-
fant0mi
őstag
válasz
fant0mi
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a sebességkorlátozást is 1 km-enként ismételni kéne.
Szerk.: Megvan a jogszabály. 83/2004 GKM rendelet.
A nagyobb hosszban fennálló megfordulási tilalom, a sebességkorlátozás, a legkisebb követési távolság és előzési tilalom jelzőtábláit
a) minden útkereszteződés után,
b) 1000 méternél hosszabb tilalom esetén, lakott területen kívül legalább 1000 méterenként
meg kell ismételni.
E közúti jelzőtáblák hatályát a megfelelő jelzőtáblával fel kell oldani, ha a korlátozás szükségessége nem útkereszteződésben (útcsatlakozásban) szűnik meg. -
fant0mi
őstag
válasz
blueye
üzenetére
A feloldó bal oldalon nincs meg, csak az árbóca, jobb oldalon pedig el van fordítva a tábla és az árbóca tövében van. Tehát marad a 100.
Utána rögtön ott a törökbálinti felhajtó, ugye meg kéne ismételni a 100-as táblát a törökbálintiak kedvéért, de ez hiányzik, szóval a KRESZ szerint innen mehetne a 130.
A feloldó táblák az M0 kihajtónál vannak.A cél szerintem a 100-as korlátozás fenntartása az M0 kihajtóig, de akkor a törökbálinti felhajtónál meg kéne ismételni a 100-as táblát.
-
Somatom
veterán
válasz
kesztió
üzenetére
Egyetértek. Nekem fontos a navi, ezért nem keverem zenével, telefonálással, böngészéssel, stb. Külön célhardveren (PNA) fut, aminek ez az egyetlen feladata. Ez a telefonos, Waze navi jópofa játék, de nem arra van kitalálva, hogy a hét hat napján, 13-15 órában, bekapcsolt kijelzővel, országokon át navigáljon.
-
gulyasa
őstag
válasz
kesztió
üzenetére
Mint már említettem, S-Cross (2021). USB a kartámaszon belül - ha akarom, nem is látszik, hogy a telefon rajta lóg.
A fejegység a 2016-os facelift óta ugyanaz az SLDA (Bosch) fejegység, amit a Vitara-kba is belerakták.De szerintem neked inkább elgurult a gyógyszered.
Neked mi vagyunk a "viccesek"... Ne haragudj, de nekem meg az "ájfonnal" villogók azok, amikor azon sopánkodnak, hogy a drágalátos telefonjukkal ezt vagy azt nem tudják megoldani.
Itt mindenki segítőkészen és türelemmel állt a problémádhoz, te meg erre itt nagyképűsködsz.Részemről befejeztem veled a társalgást. Oldd meg magad a problémádat!
-
kesztió
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
Az számomra nem funkcionalitás, hogy a dizájn zsúfolt, csicsás, még testre szabás után is szinte követhetelen, tiritarka a térkép, nem látszik rendesen, hol a következő kereszteződés és merre megy az út, tele van a felület föl.sleges gombokkal, widgetekkel, az elemek aránytalanul nagyok, stb. A Here WeGo, na az volt a minimalista alkalmazás, ahol semmi nem volnta el a figyelmedet, az utat láttad a térképen. Béke poraira.
-
Somatom
veterán
válasz
kesztió
üzenetére
Mégsem jelenik meg rajta a Waze úgy, ahogy szeretnéd. Sőt, ahogy nézem a másik topikban, az egész megjelenésén szeretnél változtatni. Nálam a design helyett, inkább a funkcionalitáson van a hangsúly.

-
kesztió
aktív tag
-
kesztió
aktív tag
válasz
gulyasa
üzenetére
Hát, elég viccesek vagytok.
30 évvel ezelőtt arra kellett ügyelni, hogy a szívatót (sokkot) behúzd induláskor. Ettől megszabadultunk, de gyorsan kitaláltuk helyébe, hogy akkor ne a sokk karját kelljen benyomni minden induláskor, hanem a töltőt a telefonba. Éljen a 21. század, ahol még mindig mi szolgáljuk a technikát, nem fordítva!
(Azt nem is komentálom, hogy néz ki egy még használtan is 10 ezer euró feletti kocsiban, amikor az úrhajóra emlékeztető műszerfal felett a szélvédőre van csippentve a telefon és lóg ki belőle egy tyúkbél.
De ízlések és pofonok…) -
kesztió
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
vagy a Waze -nek, hogy CarPlay -ben jelenjen meg nem CarPlay felületen
Na, kezdünk egyról beszélni.
A kérdés már az elejétől fogva az volt: Megoldható, hogy a Waze-t valahogy „átverjük”, hogy azt higgye, CarPlay-ben van vagy AA Coolwalk-ban? Ha nem, a sok hátránya ellenére mégis a TomTom lesz a befutó. (Ami nekem messze a kedvencem interfész tekintetében, a régi Here WeGo, sajnos már elavult és nem támogatott.) -
-
kesztió
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
A 710 m után fordulj balra tábla elfoglalja a waze ablak felét, ugye.
Többek között emiatt az autó türkiz kurzorja, ahelyet, hogy az osztott ablak közepén lenne, majdhogynem az ablak szélére került, tehát a térkép nem centrált.
Amit szeretnék, az a CarPlay-es elrendezés: Az információs panel (400 Ft E Cornwall Rd) Külön osztott ablakba kerül, amit a zenelejátszóval oszt meg. Így a térkép jobban látszik és a kurzor középen van, mintha álló layout lenne.

Így sem érthető?
-
kesztió
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
Ezek szerint nem ment át.
Vízszintes állásban (landscape) használom az androidit, mert ugye autós fejegység. Tehát az osztás is vízszintes lesz, nem függőleges, a Waze mellett, nem felett fog futni a Spotify stb. az osztott ablakában.
De a Waze mitől váltana át centrált (azaz nem aszimmetrikus térképű) üzemmódra attól, hogy pl. osztott képernyőre kerül? Ugyanúgy aszimmetrikus marad, csak most picibb helyen. és főleg, az útjelző tábla (ahol mutatja, hogy 5 kilométer múlva le kel létrni, és ami a leg helypazarlóbb, vízszintesen elfoglalja a képernyő felét), miért kerülne ét egy másik freeform osztott ablakba?
Természetesen Waze balról, Spotify jobbról, de a lényegen nem változtat.
-
kesztió
aktív tag
válasz
gulyasa
üzenetére
Igen, ezt értem, köszi, sőt. még kártyafoglalatom is van. Csak az a gondom, hogy ha az Android fejegységen (azaz vízszintes módban) futtatom a waze-t, akkor csak a nagyon deszcentrált (aszimmetrikus) layoutot tudom beállítani, ahol az autó kurzorja navigáláskor a képernyő háromnegyedénél (!) van. ez rohadtul nagy pazarlás, ezt nem tudom megengedni magamnak. Ezt mind kérdezem, létezik natív Androidos eszközön olyan trükk, hogy az AA-ra jelelmző layouton fusson (landscape módban) a Waze, aszimmetrikus osztott képernyővel úgy, hogy a saját osztásában nagyjából középen legyen az autó a térképen (mármint vízszintes irányban, természetesen)?
-
gulyasa
őstag
válasz
kesztió
üzenetére
Szerintem blueye kolléga csak félreértelmezte kicsit a dolgot, ő végig az Android Auto-ról ír - mert gondolom, ő csak úgy tudja használni, a fejegysége nem androidos.
Az előbb belinkelt képet én készítettem, amikor a Waze az aznapi frissítésével végre képes lett (nálam) az Android Auto "új" Coolwalk felület osztott képernyős nézetét használni. Addig a napig csak teljes képernyős módban lehetett futtatni, az internet rádió app vagy a zenelejátszó olyankor csak a háttérben szólt. (Vagy a lejátszó teljes képernyőn, a Waze pedig a háttérben láthatatlanul).
Egy a lényeg, ha Android-os fejegységed van, akkor használd azon futtatva a Waze-t, a telefonodon csak hozd létre az AP-t és wifin oszd meg a neki a netet.
(Vagy ha van SIM foglalata, akkor tegyél bele kártyát, ha opció a szolgáltatódnál a társkártya használat.)
És persze egyszerűbb lesz a zenét is futtatni róla (a fejegységről). -
-
-
fant0mi
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Akkor nem is probléma a kedvencek gomb, mert van helyette Elmentve gomb.
A history nekem szépen gyűlik az otthon és a munkahely alatt.
A kikapcsológomb az a 3 csíkos menü alsó menüpontja, ha nem felel meg a telefon vissza gombja. -
fant0mi
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Nekem az Elmentve alatt megvannak a kedvencek.
Be vagyok jelentkezve email/jelszó párossal. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Múltkor már panaszkodtam, hogy megváltozott a waze kezdőképernyője.
Eltűntek a kedvencek, az előzmények, a kikapcsológomb is.
A családban van egy tökéletesen ugyanilyen telefon szoftver stb ugyanez (waze verzió is), és ott megmaradt a régi felület.
Leszedtem , újratelepítettem , semmi változás.
MI lehet a hiba?
Így néz ki a hová menjünk menü:
-
VGYke
addikt
Sziasztok! AndroidAutoval használva, régebben ha felkapcsoltam a tompított fényszórót, sötét hátteret kapott a Waze felülete. Egyik frissítés után ez megszűnt és örökké világos a háttér, ami hosszú éjszakai vezetés alatt bizony zavaró. Van valami titok, hogy ismét működjön az, hogy lámpa kapcsolásra sötétedjen el?
Nem az AndroidAuto a hunyó, a Google térképe sötétedik... -
kesztió
aktív tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Hozzá kell érni a térképhez, és betölti az egész képernyőt.
Hát ez ebben a formában pont nem igaz. Maximum az Overview nézetben, de az ugye pont navigálni nem jó, és az alsó státussor ugye még akkor is ott a képernyő alján.
TomTom lesz ebből, és Spotify, amit lehet a telefonról vezérelni (vagy osztott képernyővel, ideiglenesen, ha a zenével akarok matatni). -
kesztió
aktív tag
válasz
nyesix
üzenetére
Na jó, csak ki a halál akar AA-t használni, amikor eleve Android 10-es a fejegység.
Nem estem a fejemre, hogy az autó méregdrága, 100 USD-ért vásárolt profi GNSS tetőantennája helyett a zsebemben lapuló telefont kínozzam a helymeghatározással, illetve a telefon prociját forrósítsam, amikor ott a felegység hardvere, gyakrlatilag lemeríthetetlen energiaforrással. -
viktorhu
veterán
válasz
kesztió
üzenetére
Hozzá kell érni a térképhez, és betölti az egész képernyőt. A grafikát nekem is szoknom kellett, szerintem évekkel késleltette a csatlakozásomat
De ma már nemigen indulok nélküle útnak (eredetileg a budapesti forgalom "kényszerített" rá). Nagyon szépen kivette a stresszt a reggeli dugóban vezetésből - tudom, hogy mikor kell elindulni, egyedüliként ismeri az alkalmi lezárásokat, és annak megfelelően tervez stb. -
trebrona
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
Telefon hangerő billentyűivel, nem a fejegységével.
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Csak a "Lotti magyar hang utcanév bemondással" esetében lépett fel ez a probléma.
-
nyesix
senior tag
válasz
kesztió
üzenetére
Azért az autótól is függ, hogyan néz ki az AA n a Waze. Nekem így:
Ennek a jobb 1/3 ára szokott kerülni a Spotify,ha megy. Ha az AA menübe lépek akkor a Waze csúszik a jobbra , de úgy is hadználható.
Ami nincs megoldva az az, hogy a rádiót nem látod itt. Csak a kocsi műszerfalon. És a kormányról tudod vezérelni
-
energomatt
őstag
Néhány napja két mobilunkon is AA-n keresztül is így hangzik a tájékoztatás: "múlva 300 méter" ahelyett, hogy "300 méter múlva". Frissítés után is.
-
kesztió
aktív tag
Hogy őszinte legyek, a Waze-t két okból gyűlölöm:
1. Az agyonzsúfolt, áttekinthetetlen, ráadásul gyermeteg grafikájú interfésze, elég összehasonlítani a Here WeGo-val vagy a TomTom-mal, de újabban még a Google Maps-szel is,
2. Mivel autós Android fejegységen használom, fekvő a kép, és a Waze tervezői láthatóan magasról tesznek arra, aki nem szélvédőre csippentett okostelefonról használja a navigációt. Az információs (irányjezlő) panel elfoglalja a képernyő felét és a térkép a kép jobb felébe szorul vissza – ez botrányos.Mégis úgy néz ki, nem lesz más választásom, mert a Google Maps mellett csak a Waze képes médiastreamelő applikációt (pl. Youtube Music) integrálni. Akkor hát:
1. Ha jól értem, konfigurálni lehet a térkép színeit és ki lehet irtani a hülyeségeket (pl. hogy a többi waze autóst ne lássam, az utcaneveket se, stb.) Ezt meg tudjátok erősíteni?
2. Tudtommal a CarPlay-en létezik valamiféle split-screen (dashboard) imitáció, loptam hozzá egy képet:

Van ehhez hasonló interfészbeállítás az Androidon? Vagy legalábbis várható? Vagy ha nem, van rá trükk, hogy optimizáljam egy kicsit a default nézetet? mert így, ebben a formában fekvő nézettel kvázi használhatatlan.Köszi a türelmet!
-
blueye
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
Frissíts/telepítsd újra!
Be vagy lépve? -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje nem használtam, de nekem eltűnt a kedvencek, az előzmények menü, a waze menü stb.. Nem találom a kikapcsoló gombot sem.
Úgy emlékszem szóét a traffipaxoknál, most majdnem belefutottam egybe.
Valamit elállítottam, vagy ez ilyen lett, és kész?A segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
retesz147
addikt
Én néha, amikor úgy érzem meg fog szivatni, menet közben párszor rányomok az útvonalakra, ekkor újraszámol és dobja az opciókat. Így szoktam vele újraszámoltatni és akkor már dobja a jobbakat.
Ha már navigáltat vele az ember, magától nagyon ritkán tervez újra és azt erőlteti, amit induláskor számolt... Pedig menet közben a forgalomba sok változás lehet. -
Usgyi
aktív tag
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Én jártam már jobban és rosszabbul is a tervezett időhöz képest. Nehéz eldönteni, hogy érdemes a navigáció után menni, vagy jobban járok ha inkább felülbírálom. Az tény, hogy a tervezett utat indulás előtt érdemes átnézni, mert sokszor megszivat...
-
-
Sajnos egyre rosszabb utakat tervez. (Bp.) Már többször felülbíráltam és ennek köszönhetően mindig jobb időt hoztam. Ma is 23 percből csináltam 16-ot Budapesten... Egyszer sem tervezett arra még menet közben sem sehol amerre mentem. Csak mikor már észlelte, hogy letértem az ajánlott leggyorsabb útvonalról, akkor újratervezett és akkor láttam, hogy hoztam minden ilyen alkalommal 2-3 percet mínuszban.
-
Devsky
újonc
Sziasztok!
Nem szól a waze ha traffi van. A kijelző jelzi de nem szól. Semmit nem állítottam át és be is van kapcsolva, hogy szóljon. Másnak is csinál ilyet vagy tudja valaki, hogy mievan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck 2023 64 GB - MAKULÁTLAN + EXTRÁK
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De ízlések és pofonok…)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)