Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Az új frissítésről itt tőletek nem olvasok reagálást ami úgy fest, hogy nem használható GPS only beállítással, mindenképpen kell neki a WiFi és Mobil hálózat is a pozíciómeghatározáshoz, továbbá az alább lévő idézet egyik sora sem tetszik!
"A folytatáshoz engedélyezze eszközén a tartózkodási hely észlelését a Google helyszolgáltatásának használatával."
"GPS, Wi-Fi és mobilhálózat használata"
"Névtelen helyadatok küldése a Google számára a Google helyszolgáltatásának segítségével MÉG AKKOR IS, HA ÉPPEN EGYETLEN ALKALMAZÁS SEM FUT" -
Nikaré
őstag
Nem vagyok paranoiás, nem tartom magam annak, de ez a rám erőltetett addig nem indul a program amíg nem engedélyezem nagyon ellenszenves nyomulás. Összeborulás a Google birodalommal és lassan nem lesz lehetőségünk szinte semmiben dönteni mert ez monopol érdek.
Igen tudom, hogy kellett a GPS és a mobil net, de ez így nem tetszik.
Eddig mindig használtam, még akkor is, ha pontosan tudtam az útvonalakat. A plusz szolgáltatás a traffi és tájékoztató előrejelzések. Elgondolkoztam ezek előtt is megvoltunk nélküle, de megszoktuk
Tetszik is!
Most már próbálgatok más alkalmazásokat is, eddig eszembe sem jutott. -
Nikaré
őstag
Azt hol és hogyan tudom jelezni, ha nem jó az adott utca számozása?
Utóbbi időben előfordult kettő olyan is ami eléggé félre vitt, pl. az egyik körülbelül egy kilométerrel odébb volt.
Találok én mindent a hengerelésen át a kereszteződéssel kapcsolatban, de házszámot nem.[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz merqree #8802 üzenetére
Akinek van helyismerete az néha időben tudja korrigálni a "gépet" az ilyen bravúros mutatvâny ellen.
Mostanában egyre több a bosszantó hiba, működés közbeni anomália jelentkezik az akku zabálás, GPS jel eldobálás stb. Már ott tartok, hogy kell másik navi is amire gyorsan át állok, ha gond van vele.
Nem vagyok türelmetlen, de vannak helyzetek amikor nem tehetem meg, hogy " majd újra inditom a programot a telefont" vagy hasonló.
Remélem a folyamatos dizájn vagy a material őrület oltárán nem csúszik el.[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz zharkanyi #8929 üzenetére
Sőt ezen felül az utóbbi időben nálam a GPS -t is eldobálja.
Ami meglepett ez elmúlt hetekben, hogy ismeretlen helyen kereszteződésnél, piros lámpánál álltam (és persze nem mindig figyelem a telefon kijelzőjét) közben azt csinálta, hogy betett a másik utcába például.
Elindulok és mondja forduljak balra, kezdek kisorolni nézem a kijelzőt gyorsan újratervez és vissza tesz az eredeti nyomvonalra, ahol vagyok. Jó keveredés ez is a forgalomban.
Különben milyen pontosságot feltételezhetek a programtól?
(Azért kérdezem, hogy a programtól mert ezek után párhuzamosan futtattam másik navit és miközben a waze
meg meg ismételte ezt a manővert a másik rendesen magyarázta a háttérből, hogy merre menjek. Feltételezem, hogy nem a telómmal annak GPS moduljával van gond)[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
Ezek a traffi előjelző fix vagy interaktív nem sokat érnek, hiszen nem sok reagálási idő van. Túl közeli a az előjelzés távolság. Rendszerint szabályosan közlekedem. Ami sokat segít az a sebesség korlát illetve túllépés mutatás.
Aztán néha hasznosnak találom a forgalmi dugók jelzését, de ez sem 100%
Mert előfordul, hogy már belefutok a dugóba és bemondja amikor már állok benne. Vagy bedobom jelzésnek és utána felrajzolja, hogy igen piros szakasz és pl. hárman már jelezték. -
Nikaré
őstag
Majdnem minden ugyan így történt velem is ma.
Csak néztem nagyot, hogy mi van, haladok előre és a waze tolat visszafelé.
Ettől kezdve, hol a net kapcsolatot, hol a GPS -t hiányolta és a térképen sem tudott normálisan elhelyezi.
Megálltam tankolni, ekkor még ott voltam a kúton, (tankolás után) fel is dobta az üzemanyag ár frissítést, kezdtem írni, közben bezárta kis ablakot és kint álltam az úton kb. 40 méterrel odébb. Bravo!
Gondoltam újra indítom aztán jó lesz, nem lett jó, elindultam csak folytatta tovább a hülyeségeket.
Bezártam és másik programot használtam.
Holnapután tesztelem, lesz egy hosszabb utam majdnem 600km kanyarodás, viszek egy tabot is, hogy összehasonlítsam. -
Nikaré
őstag
válasz junkpod #9736 üzenetére
Úgy látszik ez nem fontos téma, a hirdetés igen. Na jó nem akarok cinikus lenni, de az elmúlt hetekben kénytelen voltam plusz egy telefont beiktatni, hogy ellenőrizzem én vagyok hülye és nem jól látok, nem jól figyelek stb. Miután ismeretlen helyen körforgalomnál (négy kihajtós, az egyik kihajtó zsákutca táblával)
azon agyaltam, hogy ez is beleszámít, hogy a "harmadiknál hajts ki" ? Közben a késés is hozzá adódott szóval,
kellett egy kört mennem pluszban, de volt olyan is, hogy rossz helyen hajtottam ki, bosszantó.
Városban is aggasztó a sűrű utcáknál, de kis településen belefutottam olyan kereszteződésbe ahol négy irányba is fordulhatok (ritka, de van ilyen is) ekkor is megszívtam.
A lényeg, a két telefont két különböző navigációval használtam, vissza úton megcseréltem a két telefonon futó navit (kizárni a hardver különbséget stb.) Mindkét esetben a waze alul maradt e tekintetben, folyamatosan, sőt le is fagyasztotta egyszer pont az erősebb telefont. Mindkettő újra indítással kezdte az utat, kilőve a feleslegesen futó appokat, szóval az utóbbi időben a lefagyások, a gpst nem találó, telefont forrósító módja nem tetszik. Jelenleg egy előnye van a közösségi jelzések tájékoztatásán alapuló információ megosztás, a többiben kezd zavarni. Régóta használom, de mostanában több vele a gond mint kellene. Mint írtam másik navi (közösségi élmény nélkül) gond nélkül futott végig.
Nem akarom lehúzni csak leírtam, hogy mit tapasztalok. -
Nikaré
őstag
válasz apaszka #9744 üzenetére
Itt a fórumon ez nem balhé. Kint az úton, ha lezúzod a az autódat vagy valaki mást akkor az a balhé!
Jó ez a waze, tetszik is, sőt ha jól emlékszem majdnem 70e km használtam, most is használom, de mint írtam
be kellet iktatnom egy másik telefont, kontrollnak illetve segítőnek, de ez így enyhén szólva nem praktikus megoldás.
Hozzáteszem, hogy a háttérmunkát végzők, az itt a fórumon a térkép szerkesztésben résztvevők stb. stb. önkéntes munkát végzőknek elismerésem és köszönet jár!
Amit panaszolunk az nem nekik szól, nem tehetnek róla.[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
Nektek rendesen működik a waze?
Mostanában nem hajlandó köztes útvonalat betenni vagy alternatívat tervezni. -
Nikaré
őstag
válasz merqree #9814 üzenetére
Na majd kipróbálom én is hosszabb úton.
Úgy látszik gond az van mindegyik navigációval. Én még mindig szívok a például körforgalmakban kihajtásokkal (mert ugye előfordul 5km -en belül négy körforgalom is
Annyira hátrébb van illetve késik a waze, hogy hetente egy kettő körhintát, visszafordulást megjátszunk.
Előfordul, hogy sokat megyek ismeretlen területeken és ott néha kellemetlenül érint, főleg, ha nem egyedül vagyok kocsiban -
Nikaré
őstag
-
Nikaré
őstag
válasz Szili17 #10420 üzenetére
Megy, próbáltam is, de a gond az, hogy a fizikai hangerő szabályozó a telefon hátulján van.
Amikor a tartóban van a telefon akkor meglehetősen akadályozza ezt a módszert.
Vezetés közben nem biztonságos így molyolni.
Jobban örültem volna, ha a hangszóró ikon nem csak azt a három funkciót adja, de ez van.
Témáról leakadtam mert ez csak egy kósza ötlet volt. -
Nikaré
őstag
Egy adott útszakaszon a kihelyezett sebesség korlátozó tábla és a naviban más szerepel, hol találom azt a lehetőséget, hogy ott azonnal tudjam jelezni, korrigálni?
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz Winner_hun #10985 üzenetére
Volt ilyen beállítási lehetőség?
Vagy van? Nem találtam menüben. -
Nikaré
őstag
válasz Winner_hun #11097 üzenetére
Vissza tettem egy korábbi verziót, mostanában a fentebb leírt hibákat produkálja. Egyenes útról letérít, visszafordit stb.
Nem merem frissíteni. -
Nikaré
őstag
válasz Winner_hun #11099 üzenetére
Forgalmi infót nem is kifogásoltam.
Az, hogy van összefüggés a bejelentett forgalmi adatok és a szerverről kiküldott útvonal tervezés között a tény, de az is, hogy a visszarakott korábbi verzió
nem fordít vissza egy egyenes úton, mint korábban, úgy, hogy forgalmi dugó pedig a közelben sincs. -
Nikaré
őstag
A leírtak és korábbi tapasztalatok miatt most nem merem frissíteni az appot.
-
Nikaré
őstag
válasz kmarci25 #11240 üzenetére
Igen.
Amit írtál, sőt amit korábban írtak azokat mindegyikét tapasztaltam már.
Úgy látszik ezek a hibák újabban természetesek. Függetlenül telefontól vagy sw -től.
Nekem nincs mókolva a telóm. Azt sem mondhatom, hogy televágtam volna minden sza. programmal.
Nemrég teljesen gyalulva és csak a legfontosabb programok kerültek vissza. Nem játszom telefonon, szóval az ilyen appok sem terhelik a készüléket. Úgy vettem észre, hogy kiszámíthatatlan lett a waze.
Jó, nincs és nem is lesz tökéletes program, de ezek a tapasztalt hibák számomra visszalépést jelentenek.
Pedig nagyon hamar megszoktam, megkedveltem. Sajnálnám, ha tartósan lefelé menne a színvonal. -
Nikaré
őstag
válasz Faterkam #11244 üzenetére
Nekem nem kapcsolja be magától.
Sőt, ha előre nem kapcsolom be akkor hisztizik, hogy kapcsoljam be, oké bekapcsolom, de utána már nem talál jelet, sőt ilyenkor a hálózattal is összevesznek. Tehát ez után kilépés, net kapcsolat ki és ezt követően nekifutás még egyszer. Net bekapcsol, GPS bekapcsol, waze indít, ekkor jó az indítás.
Szeszélyes néha. -
Nikaré
őstag
Play-en új frissítés érkezett.
Még nem indítottam, tehát nem tudom mi a változtatás (előny vagy hátrány )szerk.
megelőztek, nem is értem, hogy nem küldte el korában az írásomat pedig legalább 10 perce írtam (mobilról!)[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
Nekem most azt csinálja néha, hogy a kedvencekből behozott cél után megtervezi, elkezd navigálni, egyszer csak eltűnik a vezető nyomsáv és az autó ikonja. A távolságot mutatja az érkezés idejét mutatja, de magát az útvonalat és az autó ikonját nem. Ja, nem csak a kedvenceknél, hanem a spontán beírt úti célnál is. A hang elnémulása nálam rendszeres. Töröltem az appot, újra telepítettem és mégis. GPS jel eldobása az nagyon ritkán van, szerver hiba az sűrűbben.
-
Nikaré
őstag
válasz Winner_hun #11627 üzenetére
Pont nem kellett ma navi, lehetőségem sem volt próbálni, tesztelni.
Jó, hogy rendbe jött mert késő délután használom. -
Nikaré
őstag
-
-
Nikaré
őstag
A mostani (Play -ról tölthető) frissítésben mi az újdonság?
-
Nikaré
őstag
Mi van ezzel a
navigációval?
Eldobálja GPS jelet, irreális útvonalakat tervez.
Képes volt le navigálni földútra kb. 2km kitérőre majd vissza.
Persze sokat jártam azon az útvonalon sok évvel ez előtt és nem mentem bele a sáros dagonyába.
Ez csak egy példa volt a sok közül ami az utóbbi időkben meglepően sokszor előfordul.
Ez a GPS jel eldobálás elég bosszantó!!!
Ja indítottam HERE maps, Google térképet ezek után felváltva, de velük ilyen gond nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest