- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Külföldön is van matrica. Pl. Ausztria, Svájc, stb. Azokat is listázza a Waze. Még a városi engedélyeket is ismeri.
-
Somatom
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
Nyilván. Arra nekem külön autós telóm van. A rendes telómról kapja a netet. Ha hívásom van, akkor a Talkbandet kipattintom és bedugom a fülembe. Azzal automatikusan fogadom a hívást. A kamionban pedig az aláírásomban levő tableten fut a Google térkép, a kamera figyelő, meg a médialejátszás.
-
Somatom
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
Rég hallottam utóljára erről a márkáról.
Nekem punciűrhajóm van. Biztos lehetne belerakni másik fejegységet, de nekem nincs benne ennyi. Meg, akkor nyitott fedéllel kéne közlekedni. Van benne vmi gyári DVD lejátszó, amiről a fejtámlamonitorok mennek. Távirányítót, meg két fülest is kaptam hozzá, de még ki sem próbáltam. Szoktam idegenekkel utazni és nem szeretném, ha hallanák a telefonbeszélgetéseimet. Én tudom kontrollálni a mondanivalómat, de a beszélgetőpartner nem tudhatja, hogy idegenek is hallják. Szóval, a kihangosító nálam nem nyerő. Egy Huawei Talkband -et használok. Meg aztán az ilyen beépítős cuccoknak az a hátrányuk, hogy csak az adott autóban használhatók. Én meg kiérek a melóhelyemre, kapok egy rendszámot és abba a kaminba költözök be két hétre, multimédiástól. -
Somatom
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
+1
Én egy Baseus BA01 -et használok. -
Somatom
veterán
válasz
gulyasa
üzenetére
Sztem hibás manőver előfordul. Talán nem a hazai főfaluban, hanem mondjuk a négy sávos, párizsi periferique -en, ahol egy három szintes kihajtón már nem olyan egyértelmű a dolog. Főleg, egy 18m hosszú, 40 tonnás szerelvénnyel, amivel nem lehet a következő sarkon csak úgy, visszafordulni, miközben ketyeg a munkaidő, meg a vezetőidő és fix termined van a célállomáson. Ezért szoktam írni, hogy nagy különbség a navigálni, meg a navigálósat játszani. A Waze az utóbbi.
-
Somatom
veterán
válasz
gulyasa
üzenetére
Nincs igazad. Eleinte én is férfihangot használtam, mondván, hogy nekem egy nő ne dirigálja, hogy merre menjek. Viszont, egy nőt sokkal jobban lehet szidni. Megütni alantas dolog, tehát a hardver is nagyobb biztonságban van. A szidás viszont levezeti a hibás manőver miatti, pillanatnyi feszkót. Erre ugyebár az asszony nem célravezető, mert a szidás következményeként esetlegesen elmaradó punci a másnapi vezetésnél okozhat feszültséget az emberben.

-
Somatom
veterán
válasz
kesztió
üzenetére
Egyetértek. Nekem fontos a navi, ezért nem keverem zenével, telefonálással, böngészéssel, stb. Külön célhardveren (PNA) fut, aminek ez az egyetlen feladata. Ez a telefonos, Waze navi jópofa játék, de nem arra van kitalálva, hogy a hét hat napján, 13-15 órában, bekapcsolt kijelzővel, országokon át navigáljon.
-
Somatom
veterán
válasz
kesztió
üzenetére
Mégsem jelenik meg rajta a Waze úgy, ahogy szeretnéd. Sőt, ahogy nézem a másik topikban, az egész megjelenésén szeretnél változtatni. Nálam a design helyett, inkább a funkcionalitáson van a hangsúly.

-
Somatom
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
EU kitaláció. Ha írsz egy navi szoftvert, ami ugyanolyan jó, mint a Waze, akkor is a Waze marad az előnyösebb választás, mert az nem fogyasztja a user adatkeretét. Ezzel versenyhátrányba kerül a szoftvered. Meg aztán ott a netsemlegesség elve, amibe ez a megkülönböztetés szintén nem fér bele.
Most már csak azt kéne kitalálniuk, hogy e nagy egyenlősdi elv alapján az itthon korlátlan netem EU roamingban miért nem korlátlan. -
Somatom
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Nekem az a bajom a Waze -zel, hogy minden áron navigálni akar, amire nincs igényem. Otthon, indulásnál rápillantok a Google Térképre és rögtön látom, hogy merre, hogyan kell mennem. A Waze viszont nem mutat áttekintő nézetben forgalominfót. Pl. ha valahol be van dugulva, azt nem feltétlenül szeretném kikerülni. Lehet, hogy inkább leparkolok és kikapom a rollert a csomiból. De, ilyen opció nincs a navikban.
-
Somatom
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha droidos vagy, akkor ajánlom a CamSam Plus -t. Itthon nem használom, de kint nagyon hatékony. Floating Widget módban is tud működni, vagyis bármely más app (pl. G.Térkép) fölött is használható. Van iPhone -ra is, csak az IOS nem engedi a floating megjelenítést.
-
Somatom
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
A Gugli kiadja a lehetőségeket. Ügyesen válaszd meg, hogy mikor, hol leszel! Nürnberg és Würzburg között háromsávosítják az A3 -at. Délután Aschaffenburg is necces tud lenni. Menekülő: Nürnberg -nél A73, A70, A7, A66. Az A70 -en, az A7 előtt van egy Hof, mellette Lidl és egy kajálda, ahol fincsi sült csülköt lehet kapni.

-
Somatom
veterán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nemtom milyen telód van. A CamSAM plus hatékonyan működik Svájcban is, de lehet, hogy a svájci Play nem hozza (ahogyan a német sem). Androidon van floating megjelenítés, és az app tudja is, tehát bármely más app (Waze, GMaps) fölött megjeleníthető a widgete. IOS -en nincs floating mód, így nem futtatható a navival párhuzamosan, csak önállóan.
Így néz ki a Waze fölött (most épp állok). -
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha te mondod ....

Ez az ábra forgalmi szempontból pont olyan semmitmondó, mint amit én mutattam a Waze -ről. -
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
De, miért nem mutat forgalmi adatokat alapnézetben, ha aktív a funkció?
Amúgy sztem csak a futároknak fontos a házszám. A többség ingázásra használja, aminél pontosan ismeri a célt, csak az odavezető lehetőségek aktuális forgalmi állapota a kérdés. Ezért lennének fontosak a forgalmi adatok. -
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Neked a házszám fontos, másnak meg más. Én mindíg megnézem a címet műhódnézetben, mert az többet mutat, mint bármilyen, grafikus ábra. A G Térképben szoktak lenni userek által készített képek is a cégekről. A street view -ról nem is szólva. Ezek sokkal több élőképes részletet adnak, mint egy házszám. Egymás között meg pláne nem szoktunk házszámokat használni. Koordinátákkal mentünk címet. Az mindíg pontos és minden naviban ugyanazt a helyet jelöli.
Nem látod a forgalmi infót? Ami zöld, az szabad. Minél pirosabb, annál nagyobb ott a forgalom. Sztem egyértelmű. De, a Waze egyáltalán nem mutat ilyet (pedig, a beállításaiban aktív a fogalominfó.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nekem mondod? Megkapom a cég címét, de egyáltalán nem biztos, hogy az a teherbejárat. A megoldás egyszerű, mivel mi mindíg mérlegelünk. Csak G. Térkép műhódnézetben meg kell keresni a mérleget. Biztosabb, mint bármilyen házszám.

-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Én nem látom, hol volt az ingyenes kritérium. Én megpróbáltam használni a Waze -t forgalomfigyelő módban, de nem sikerült. A G. Térkép viszont tökéletesen működik. Napi szinten használom a német autópályákon dugófigyelésre. Tervezni nyilván nem tud (ahogy a Waze sem), de azt már megoldom máshogy.
-
Somatom
veterán
válasz
alec.cs
üzenetére
OTG: amikor perifériát csatlakoztatsz a telóhoz, aminek tápot kéne adjon. Pl. pendrive, dokkoló, stb.
Az autós telóm egy Moto Z Play, amihez van egyedi autós tartó. Ehhez csak oda kell tartani a telót és mágnesesen becuppan.
A Note 9 -et Xiaomi Wireless autós tartóban használom. A kamionban pedig a Samu S7+ tablet a mindenes (bár ott a navi külön hardveren fut. -
Somatom
veterán
válasz
merqree
üzenetére
Egyébként miért kell feltétlenül a naviprogramnak figyelmeztetnie a kamerákra? Én külön appot használok erre (CamSam plus), ami floatingban tud futni bármely más app fölött. Persze, csak Androidon, mert az IOS nem ismeri a floating megjelenítést. Németországban hatékonyan jelez. Otthon még nem próbáltam.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Tippelek.
Androidon a hangerőgombokkal a fókuszban levő alkalmazás aktuálisan használt hangcsatornájának a hangerejét állítod. Amíg cseng a teló, addig a csengőhangét, amikor beszélsz, akkor a beszédhangét, amikor YT videót nézel, akkor a médiáét. Sztem a Waze -hez is a média hangcsatorna tartozna, de a magasabb prioritás érdekében a navigációs hangokat áttették az értesítési hangcsatornára. Ehhez viszont csak akkor rendeli hozzá a rendszer a hangerőállító gombokat, amikor épp navigációs szöveg van. -
Somatom
veterán
Srácok! Ez valami vicc? Nem használom a Waze -t, de mivel most forgalomtól függő az útvonalam, ezért terveztettem vele egyet. Ezt dobta:
Screenshot 1
Screenshot 2
Ezzel híradóba kerülnék.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Elég, ha itt, a PH -n megkérdezed. Látod, most is egyből kaptál választ a helyi körülményekről.

-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Most erre mit mondjak? Hogy sosem szabad vakon bízni egy naviban? Mindíg át kell nézni a javasolt útvonalat. Ebben az esetben csak fel kellett volna tolnod a csúszkát.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nincs itt semmilyen probléma. Gyönyörű, erdős park. Tessék sétálni, nagyon egészséges!

-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A screenshot is appról készült, csak 12,4" -on.

-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem nagyon kell belemászni az útvonaltervbe, mert tervezéskor a legtetején elég látványosan figyelmeztet. Hogy a Waze miért nem teszi, az passz.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A Google hogyne tudná. Írja is az útvonaltervben, hogy korlátozott behajtású szakasz. Pont a parkolótól. Azt nem tudhatja, hogy neked van-e behajtási engedélyed. A Libegő pedig tudomásom szerint vasár és ünnepnapok utáni hétköznapokon amúgy sem közlekedik.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az Erzsébet Kilátóhoz vezető aszfaltút mindkét végén sorompóval van lezárva. Csak engedéllyel lehet behajtani.
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azzal símán hiradóba kerültél volna.
Nekem egyszer a Waze azt mondta, hogy ITT forduljak balra. Az is egy díjnyertes manőver lett volna. 
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Sztem a Google a Térképet nem akarja régiókorlátossá tenni. Pl. Svájcban, Németországban tilos ez a funkció.
-
Somatom
veterán
Holnap le kéne ugranom Egerbe, de ezért nem vennék matricát. Pest megyeivel hol kell lejönnöm a pályáról? Rábízhatom a Waze -re?
-
Somatom
veterán
Én mindkettőt gyakorlom. Otthon voltam országjáró, Főfaluban motoros futár, stb. Kétlem, hogy a Waze nekem újat tudna mutatni Budapesten. Csak az érdekel, hogy épp hol, milyen a forgalom, az útvonalat én megoldom. Ami a hosszabb távokat illeti, ott is csak a forgalom érdekel. Egy Münchenbe, Párizsba, Madridba, stb. odataláláshoz elő sem veszem a navit. A kérdés csak az, hogy melyik útvonalon. A G.Térkép, vagy a Waze útvonaltervezésével amúgy sem mennék sokra, mert nem tudnak kamionra tervezni.
Engem csak a forgalominfó érdekel (tervezés nélkül), amiben a Térkép sokkal jobb, mint a Waze. -
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
No, igen. Ezt én is így csinálom. A cégeknél szokott lenni a jobb oldalon egy térkép. Arra rábökve megjeleníti böngészőben a térképet és a címsorban szerepelnek a koordináták. Google Térkép esetén megnyitja kliensben, de a Waze -hez ki kell másolni a koordinátákat. Pl. az Auchané:
https://www.google.hu/maps/place/Auchan+%C3%81ruh%C3%A1z+Buda%C3%B6rs/@47.455068,18.9435427,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xf5efe617045798e5!8m2!3d47.455068!4d18.9435427
-
Somatom
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére

A #16408 -ra válaszoltál. Abban ott van a link. -
Somatom
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Linkeltem a programot, amivel csináltam. A fogadó eszköz fejlesztői beállításaiban kell megadni helyimitáló alkalmazásnak.
-
Somatom
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Vajon mit lépne arra, ha a GPS jelet is a másik telóról kapná?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Én jó helyen nézem, a Waze mutatja rossz helyen. Pl. az A3-A7 csomópontnál szokott lenni dugó. Ezt a Waze nem számolja bele, mert a terve kikerülné azt a részt. Csakhogy nekem muszáj arra mennem, ha a déli útvonalat választom. Ezért kéne az, hogy tervezés nélkül is mutassa a forgalominfókat a térkép nézeten. Az, hogy egy külön ablakban, egy sávon megjeleníti, nem elég informatív.
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Terveztettem vele egy útvonalat, de én EZEN nem látok semmilyen alternatív útvonalat. Lehet, hogy azért, mert így az 40Km -rel lenne hosszabb. Ez azért van, mert áttervez Würzburgon, ahonnan ki vagyok tiltva. Kamionnal kerülnöm kell az A7 -ről, az A3 -ra. Úgy viszont már csak 20Km -rel hosszabb a másik útvonal. De, ez alapján még mindíg nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb.
Megcsináltam ugyanezt Térképben és azon látom az alternatívákat (persze, dél felé az is áttervez Würzburgon).
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ez be van állítva. Közben rájöttem. Kerestem egy dugót a Térképben és megnéztem Waze -ben. Egészen közel kell zoomolni ahhoz, hogy megjelenjenek a jelzések. Ez, így nem lesz jó arra, hogy útvonalat válasszak. Ahhoz sokkal nagyobb terület forgalominfóit kéne átlátnom.
Pl. ha a mostani helyemről mennék Frankfurtba, akkor lehet A71 - A7 - A3, vagy A71 - A7 - A66. Az egyik dél, a másik észak felé kerüli a köztes hegyeket. Ahhoz, hogy választani tudjak, teljes egészükben látnom kéne mindkettő forgalominfóit. -
Somatom
veterán
Sziasztok!
Egy másik topikban felmerült, hogy a G.Térkép + CamSam kombó helyett, miért nem használom a Waze -t forgalomfigyelésre és traffi jelzésre. Navigálni nem szeretnék, mert kamionos módot egyik sem tud. Állítólag lehet akár 200Km -es körben is látni a forgalominfót. Ha megnyitom a Térképet, akkor EZT látom. A zöldből, sötétvörösbe átmenetek jelzik a forgalom tempóját az adott helyeken. Sztem jól átlátható. A Waze -ben viszont csak EZT látom. Hogyan lehet úgy beállítani a Waze -t, hogy ilyen 2D nézetben lássam a forgalmat és legyen traffi jelzésem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest